Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BaL - Sezona 2017./2018. (1. dio)


Sema^
 Share

Recommended Posts

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/07-11-2013/original-c144b51701180f1f7292f0356394193d.png

 

Evo i moj drugi report, nadam se da niste puno čekali. Kako ste zadovoljni sa mnom? Dakle ovako, vrijeme za izvještaj iz prvog dijela sezone 2017/18. Pored velikog broja golova i asistencija, bilo je i onih koji su napravili novi korak u svojoj karijeri. U nastavku pogledajte..

 

 

Adi Rahmanović (FC Shakhtar Donetsk)

 

Rahmanović se odlično uklopio među Ukrajincima. Ove polusezone je odigrao skoro maksimalan broj utakmica, i odužio se treneru na ukazanom povjerenju. Standardan je i u BH reprezentaciji, a i navijači su ga zavoljeli. Da li će ove sjajne igre odvesti ovog igrača među neke ekipe od velikana? On to sigurno zaslužuje.

 

Aleksandar Milutinović (Zenit St. Petersburgh)

 

Ode nam Aco u majčicu Rusiju, napusti Srbiju kao veliki čovjek. Tuga je nastala na Marakani odlaskom ovog, prije svega velikog čovjeka i humanistu, a obećao im je da će se jednog dana vratiti. Sada u Zenitu lomi napadače drugih ekipa, nema prolaza pored njega. Čak 22 utakmice u debitanskoj sezoni, ima golova, ima svega. Odlično se snašao.

 

Antonio Glavac (HNK Dinamo Zagreb)

 

Čudno je što još nije napustio Dinamo, on i dalje nastavlja sa dobrim igrama ali ponuda od nekog većeg kluba i dalje se čeka. Ove sezone je nešto spustio ritam pa ima slabiju realizaciju, ali i dalje vrijedi za jednog od najvećih talenata Dinamove škole. U 20 odigranih utakmica, postigao je 14 pogodaka. Statistika mu je dosta zadovoljavajuća, a nadam se da će u drugom dijelu proključati kao i prethodne sezone.

 

Antonio Sosa (RNK Split)

 

Velika minutaža, a slabija realizacija. Svi se pitaju šta li mu je u rodu Pepe, izgleda da je ovaj igrač rođen suspendovan. Standardan je u svom timu, a odigrao je i dvije ekipe za svoju zemlju. Mora malo da popravi temperament ako želi da uspije u ovoj profesiji, definitivno.

 

Blaz Balkovec (Southampton)

 

Odlične partije u Zagrebačkom Dinamu su mu skrojile novu stazu u karijeri. Njegova nova destinacija je engleski prvoligaš, Southampton. Balko puni 25 ljeta, pa se ne može reći ni da je baš premlad, ima iskustva u nogama. No, to iskustvo mu nije previše pomoglo u zamislima njegovog trenera. Solidnih 10-tak utakmica, gdje je 3 puta bio strijelac. U Slovenačkoj reprezentaciji je prvi pik i odigrao je sve kvalifikacijske mečeve, gdje je na 5 utakmica tresao mrežu 2 puta, unatoč tome, Slovenija ima povjerenja u njega.

 

Dedina Staric (Arsenal FC)

 

Dedo je promijenio sredinu u novoj sezoni, nakon samo jednogodišnjeg boravka u Hoffenheimu, ovaj igrač je prešao u redove velikog Arsenala. Sjajno se nametnuo novom menadžeru, i on je ove sezone skupio čak 15 utakmica. Ima 3 pogotka, i 3 asistencije a u reprezentaciji je kao i obično, nosioc igre.

 

Dejan Arsic (FK Partizan)

 

Prošlogodišnji najbolji golman Jelen Super Lige je i dalje ostao odan crno-bijelim. Golman Srbije i Partizana ove sezone je upisao 23 nastupa gdje je primio ''samo'' 15 golova. Očigledno je da srce želi da ostane vjerno Beogradu, ali budućnost donosi nova iskušenja. Ove odlične igre ne smiju ostati neopažene, neko mora da reaguje.

 

Dejan Mihajlović (FK Crvena Zvezda)

 

Za razliku od prošle sezone, ove ipak dobija previše šansi ali ih i ne iskorištava baš najbolje. U 21 nastupa postigao je 4 gola i upisao 4 asistencije. Za sada mu solidne ide, mora samo ove prilike više iskorištavati kako bi učvrstio svoje mjesto u prvom timu.

 

Dejan Rauzan (Borussia Dortmund)

 

Izgleda da se baš ne uklapa u Kloppovu strategiju ili je jednostavno Mitrović bolji napadač. Dejan ni ove sezone ne dobija baš previše igre, nešto kao Schieber za vrijeme dominacije Lewandowskog. On trenutno razbija u Grčkoj reprezentaciji, što znači da mu samo treba dati veću šansu i u Dortmundu. Samo 1 nastup, a 4 puta je ušao u igru. Vjerujemo da će de iskoristiti maksimalno i one ulaske sa klupe.

 

Dikoslav Grozni (CSKA Moscow)

 

Neće Dikoslav iz Rusije i to ti je. CSKA je osigurala ovog igrača novim ugovorom, gdje će Grozni imati sedmična primanja od čak 86 hiljada funti. Ukupno 26 utakmice u prvoj polusezoni, 7 golova, 5 asistencija. Njegova velika želja je da zaigra za neki klub iz svoje domovine Bugarske, ali očigledno je da će to trenutno ostati samo na snovima.

 

Dino Grgic (Vitesse)

 

 

Filip Kosor (Tottenham)

 

I dalje se čeka da dobije veliku priliku u prvom timu. Trenutno je stao na 4 utakmice. Ipak će, po svemu sudeći i ovu sezonu provesti u mlađim kategorijama i vrebati pravu priliku za dokazivanje.

 

Goran Class (OGC Nice)

 

Nakon povratka iz Rijeke, tj. vraćanja sa posudbe u Bayern, Goran je ponovo poslan na posudbu. Ovaj put u pitanju je francuski prvoligaš OGC Nice. 18 odigranih utakmica u prvom dijelu, ali ima jako slab statistički kadar. Ni gola, ni asistencije. Mršave igre ovog momka, vidjet ćemo šta mu nosi naredni dio sezone.

 

Ivaninho de Maminho (Gremio)

 

Dobra sezona iza Brazilca. Ukupno 45 utakmica, 7 golova, 7 asistencija. Još nema ponuda iz Evrope a ni poziva iz reprezentacije. Možemo reći da se u odnosu na prvi dio sezone malo popravio, ali nije ovo baš ono što se od njega očekuje.

 

Jasmin Konjhodzic (FK Austria Wien)

 

Nada Juveta nastavlja sa posudbama. Ovaj put je u pitanju Austria Wien. Jasmin je odigrao 20 utakmica, gdje je 7 puta pogađao mrežu protivnika. Još je ovo slaba statistika da bi zaigrao za svoj pravi klub, morat će još da radi..

 

Jo Jo Ganja (Ajax Amsterdam)

 

Kad neće, onda baš neće. Jo Jo je samo 3 puta bio starter u prvom dijelu, ali je ukazane prilike odlično iskoristio sa 2 pogotka. Ko zna šta bi bilo da mu trener ukaže veći broj prilika. Za razliku od prošle sezone mali napredak, ali ni ovo ne obećava previše.

 

Karlo Papich (FC Arsenal)

 

Identične igre kao i prethodne sezone. Ove sezone nešto manja minutaža. U ligi ima samo 5 nastupa, a 3 puta je pogađao. To je nedovoljno za očekivanja Arsenala. Ukupno je do sada upisao 11 utakmica, i 6 puta je postizao golove.

 

Kenan Avdic (Ajax Amsterdam)

 

Šta je ovo, svi u Ajax. I ovaj igrač je promijenio sredinu na početku sezone. Iz Monaca u redove Amsterdamskog Ajaxa. Solidne partije, 19 utakmica, 2 gola i 2 asistencije. U reprezentaciji je osigurao svoje mjesto u prvih jedanaest i ima čak 12 utakmica, na kojima je bio strijelac samo jednom, a 4 puta je asistirao.

 

Luka Marević (FC Bayern Munich)

 

Bayern je produžio ugovor sa ovim panjem, i ja i dalje ne vjerujem. Ni sam ne znam zašto je ovo Bayern uradio. Momak je ove polusezone odigrao strašan broj utakmica i na svakoj je postizao pogodak, govorim o treninzima. Upisao je 0 utakmica, a za pohvalu je da je i jednom ušao u igru, to je bilo kad je Bayern osigurao naslov pa ga Pep pustio malo da igra, i odma ga je izvadio nakon 15 minuta. Ne daj se momčino, pusti hejtere, ti si glavna karika Bayernove klupe.

 

Luka Postenjak (Hajduk)

 

Odlične igre Luke. Marljivo radi na treninzima i zabilježio je 16 nastupa. Konstantno drži odličnu formu i ima prosjek 7.40. Hajduk i dalje čuva ovog igrača i čeka pravu ponudu od koje će se obogatiti.

 

Mario Juretić (Wigan)

 

Posudba je ono što je trebalo Juretiću. Otišao je na jednogodišnju posudbu u Wigan, i tu je prvi golman tog tima dok u L'poolu skoro nije bio ni na klupi. 11 utakmica, 12 golova. On očekuje da će mu ova posudba pomoći da postane prvi čuvar mreže svog pravog kluba.

 

Nedzad Malanovic (Anji)

 

Neigranje kod Kloppa je navelo Nedžada da promijeni sredinu. Kupili su ga ruski tajkuni iz Mahačkale. Sada tamo bilježi dobre partije a i ima jednu utakmicu za BH repku. Ukupno je odigrao 23 utakmice i 3 puta je tresao mrežu a 2 puta asistirao. Solidna statistika, ali treba još rada.

 

Nikola Djuricic (FK Rad)

 

Talentovan i mlad golman Rada, ali ekipa je toliko loša da on sam ne može ništa učiniti. 15 utakmica u 24 primljena gola. Jako loša statistika, prije svega kluba. Pod svaku cijenu mora napustiti Srbiju ako želi da uspije u ovom sportu, očigledno je da bukvalno sam klub kvari njegov talenat.

 

Nikola Jakimovski (FK Partizan)

 

Definitivno glavna karika kluba iz Beograda. 20 utakmica, 1 pogodak, 1 asistencija. Ova standardna igra u prvom timu mu ne odgovara i on je izrazio nezadovoljstvo prema klubu jer želi da što prije napusti crveno-bijele. Želja Nidže je da obezbijedi sebi bolju karijeru prelaskom u neki jači klub, ali očigledno je da mu to uprava Partizana trenutno ne dozovljava.

 

Nino Harambašić (Reading)

 

Evo jedne od velikih nada Manchestera Utd-a. Nino se vratio se posudbe pa otišao na novu. U pitanju je Reading, i bilježi dobre partije. Odigrao je ukupno 12 utakmica gdje je postigao 1 gol i upisao 4 asistencije. Ovo mu je najvjerovatnije i zadnja posudba, a naredne sezone ga sigurno očekuje velika borba za crveni dres.

 

Petar Popović (Ajax Amsterdam)

 

Kakva čvrsta odluka i volja sjajnog Popovića. Nakon prvo loše polusezone u Zaragozi, onda je ustao iz mrtvih pa je svoj nivo igre visoko podigao i to je zainteresovalo najpopularniji holandski klub da ga dovede na štopersko mjesto u svom timu. Sada je standardan u Ajaxu, iako fali golova, on i dalje igra i bitna je karika ovog tima. Dobio je i poziv od reprezentacije Srbije za koju je upisao 2 nastupa.

 

Robert Cosic (Tottenham)

 

Protekle sezone nije bio dobar u svom klubu, više je igrao sa klincima, ali ovaj put se malo poboljšao i upisao je 2 nastupa i 12 ulazaka sa klupe. Ova statistika pokazuje da će vremenom Robi biti konstantniji igrač Tottenhama, samo mu je 19 godina, a karijera je pred njim.

 

Sandi Abdagic (Sporting CP)

 

Na vrata kluba je pokucala ponuda od čak 24. miliona funti, i to ne od bilo koga, nego od Manchestera. Sporting je to odbio što je začudilo sve, izgleda da baš ne daju Abdagića. On je nastavio i ove sezone sa dobrim igrama, skupio je 12 nastupa i upisao 3 asistencije. Za sada je i dalje na radaru velikana, a da li će Sporting biti primoran da ga pusti u narednom prelaznom roku, saznat ćete uskoro.

 

Semir Sisic (PSG)

 

Nastavlja se klošarski život ovog mladog momka. Napokon je konstantan na klupi PSG-a, a i 2 puta je ulazio sa klupe što je i previše za ovakvog panja. Reprezentacija je ipak zadovoljna njime, tu je redovan u prvoj postavi.

 

Vehid Avdovic (Rubin Kazan)

 

Novi korak za Vehida. U pitanju je Liverpool. Odlična odluka ovog mladića jer je ove polusezone skoro sve utakmice odigrao, ukupno njih 16. Brzonogi desni bek se odlično nametnuo treneru Redsa, a na svojoj poziciji je standardan. Odlična forma i obećavajuća karijera.

Edited by Sema^
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Pff, Southampton vauu samo da igram sto je najbitnije. Ali mogu i bolje :D Isto kao za preku samo da se igra, za jedno 4-5 godina postajem najbolji strijelac slovenije sigurno xD

 

Dobar posao sema. Samo tako naprijed. Ako mozes reci mi za koliko €€ za prestupio u Southampton?

Link to comment
Share on other sites

Pff, Southampton vauu samo da igram sto je najbitnije. Ali mogu i bolje :D Isto kao za preku samo da se igra, za jedno 4-5 godina postajem najbolji strijelac slovenije sigurno xD

 

Dobar posao sema. Samo tako naprijed. Ako mozes reci mi za koliko €€ za prestupio u Southampton?

 

10 mil.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dejan Rauzan (Borussia Dortmund)

 

Izgleda da se baš ne uklapa u Kloppovu strategiju ili je jednostavno Mitrović bolji napadač. Dejan ni ove sezone ne dobija baš previše igre, nešto kao Schieber za vrijeme dominacije Lewandowskog. On trenutno razbija u Grčkoj reprezentaciji, što znači da mu samo treba dati veću šansu i u Dortmundu. Samo 1 nastup, a 4 puta je ušao u igru. Vjerujemo da će de iskoristiti maksimalno i one ulaske sa klupe.

Glupi Klopp ne zna da prepozna pravog napadaca. :D
Link to comment
Share on other sites

Nikola Jakimovski (FK Partizan)

 

Definitivno glavna karika kluba iz Beograda. 20 utakmica, 1 pogodak, 1 asistencija. Ova standardna igra u prvom timu mu ne odgovara i on je izrazio nezadovoljstvo prema klubu jer želi da što prije napusti crveno-bijele. Želja Nidže je da obezbijedi sebi bolju karijeru prelaskom u neki jači klub, ali očigledno je da mu to uprava Partizana trenutno ne dozovljava.

 

 

Proradio sam konacno :D

Nece me oni jos prodati, za dve godine mi istice ugovor.

Link to comment
Share on other sites

Evo me u Arsenalu, odlično mi ide, 60k funti sedmično :)

Koliki je bio transfer, jesam li najvrijedniji u Arsenalu (ili su Ozil/Wilshere) ???

 

14.5 mil. € je bila cijena tvog transfera.

 

http://www.dodaj.rs/f/z/1u/4kJYeqEA/untitled.png

 

Jesi mislio na platu kao najvrijedniji?

Edited by Sema^
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Aleksandar Milutinović (Zenit St. Petersburgh)

 

Ode nam Aco u majčicu Rusiju, napusti Srbiju kao veliki čovjek. Tuga je nastala na Marakani odlaskom ovog, prije svega velikog čovjeka i humanistu, a obećao im je da će se jednog dana vratiti. Sada u Zenitu lomi napadače drugih ekipa, nema prolaza pored njega. Čak 22 utakmice u debitanskoj sezoni, ima golova, ima svega. Odlično se snašao.

 

 

Evo konacno i ja da napustim klub....nadam se napretku u Rusiji...i kao sto Sema rece...vracam se sigurno.....

:sesir: Pohvale za trud.... thumbup

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |