Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BaL - Sezona 2016./2017. (2. dio)


Sema^
 Share

Recommended Posts

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/07-11-2013/original-c144b51701180f1f7292f0356394193d.png

 

Prvo da pozdravim sve učestike ovog, ee ovaj, ne znam kako da kažem, izvinite imam tremu, jer prvi put pišem. Nebitno znači, ovako, znači.. Znači, za početak vam donosim report za kraj četvrte sezone BaL-a (Pročepilo je, sad sam opušteniji). Dakle da počnemo, neki su zamijenili klub, neki prvu postavu sa klupom a bilo je i onih koji su zamijenili kuću sa bolnicom. U idućem tekstu pogledajte šta se sve dešavalo u drugom dijelu sezone, ko je sve zabijao, ko je pomogao da se zabije i ko je sprečavao da mu se zabije. I da počnemo!

 

Adi Rahmanović (FC Shakhtar Donetsk)

 

Novo iskustvo za ovog mladića. Naime, promjena sredine. Grčka je zamijenjena sa Ukrajinom. Tačnije 23-godišnji Rahmanović je prešao u redove Ukrajinskog prvaka Shakhtara iz Donetska. Novajlija u novom timu se i nije baš snašao, siromašan jedan nastup. No to ne smije da obeshrabri ovog mladića, pred kojim je sigurno odlična budućnost, a njegovo umijeće tek slijedi.

 

Aleksandar Milutinović (FK Crvena Zvezda)

 

Dobre partije u ekipi Zvezde mladog Aleksandra. Sa čak 30 nastupa i prosječnom ocjenom od 6.94 je osvojio srca Delija koji ga spopadaju sa pitanjima po twitteru o tome gdje nastavlja karijeru. Na vrata Zvezde je pokucala jedna ponuda, a da li će on moći da napusti najvjernije navijače, ostaje na njemu.

 

Antonio Glavac (HNK Dinamo Zagreb)

 

Evo budućnosti Hrvatske i cijelog Evropkog fudbala. Kakva sezona, i kakva budućnost je pred njim. U 28 utakmica postigao je čak 25 golova, računajući sva takmičenja. Nema se više šta dodati, ovaj dečko nadolazećeg prelaznog roka mora u jedan klub 'Liga Petice'. Samo je pitanje koliko miliona će Mamić da klepi za ovog dragulja Evropskog nogometa.

 

Antonio Sosa (RNK Split)

 

Nažalost, povreda koja ga je spriječima dva mjeseca da zaigra fudbal je djelimično uticala na njegovu formu. Standardan je u svom klubu, ali ne pruža baš one partije što se od njega očekuju. Ovo je igrač koji pravi mnogo prekršaja, i u Hrvatskim medijima ga vide kao prgavog igrača, a da li to radi namjerno kako bi naveo klub da ga proda, ostaje da vidimo.

 

Blaz Balkovec (GNK Dinamo Zagreb)

 

Dobar je Slovenac, nema se šta reći. Dobio je povjerenje trenera, a on ga iskorištava što je više moguće, naravno golovima. E baš ta njegova igra je privukla pažnju jednog Bundesligaškog tima, čiji su skauti bili na poslednje dvije utakmice Dinama, a da li je on zadovoljio njihove zahtjeve, saznat ćete u narednom reportu.

 

Dedina Staric (TSG Hoffenheim)

 

Nije se on loše uklopio u ovu ekipu, iako je prva polusezona govorila suprotno. Dobre igre i zalaganje na terenu su njegovu minutažu učinili većom. Nema baš pretjerano dobru efikasnost što se tiče golova i asistencija u ligi, ali u reprezentaciji je odličan. No, ima vremena za njega, tek mu je prva sezona, i svaka sledeća će biti dosta bolja.

 

Dejan Arsic (FK Partizan)

 

Vole ga Grobari, voli ga Beograd. Odličan golman, koji brani boje i Srbije. Njegove odlične partije sigurno neće ostati neopažene od većih Evropskih ekipa, a mislim da mu je i vrijeme da pojača redove nekog velikana.

 

Dejan Mihajlović (FK Crvena Zvezda)

 

Hmmm, tu i tamo. Više tamo nego tu, tako jedino možemo opisati ovog igrača. Mlad je, talentovan, pa je to i jedina pozitivna stvar kod njega gledano sa fudbalskog aspekta. Nešto sa opasno zamjerio treneru Zvezde, ili ko zna šta je u pitanju pa ga ovaj ne pušta previše da igra. Vrijeme je njemu da napusti Srbiju, ovako neće moći. Mršavih 5 nastupa, ali što je najgore rijetko ga i ubacuje u igru, samo 12 puta ove sezone.

 

Dejan Rauzan (Borussia Dortmund)

 

Dejan je stigao na grotlo Westfallena, gdje će po prvi puta osjetiti ono što rijetko ko osjeti, ogromnu podršku 'Žutog zida'. Novajlija je u timu, pa se tek privikava na grad, na suigrače i Kloppovu strategiju. Imao je 2 nastupa ove sezone i postigao je 2 gola, i solidnih 7 puta je ulazio sa klupe. Sigurno je da će naredne sezone igrati više i pokazati zašto igra u ovakvom velikanu.

 

Dikoslav Grozni (CSKA Moscow)

 

On je osuđen na uspjeh. Odlične igre i skoro maksimalna minutaža odlikuje ovog Rusa. Šta se dešava pa još nema poziva iz reprezentacije, ali njegovi golovi i asistencije neće biti zanemarene. Sa ovom igrom, neće dugo ostati u Rusiji. I činjenica da je ove godine bio igrač sezone mu povećava reputaciju tako da je teško povjerovati da će ovaj momak i nadolazeće sezone braniti boje CSKA.

 

Dino Grgic (Vitesse)

 

Budućnost Plavaca. Solidno njemu ide ova posudba, ali treba još mnogo poraditi na igri kako bi zaigrao za Londonskog velikana. Zadovoljavajućih 25 nastupa u ovoj sezoni, a pitanje je da li će ostati na posudbi u Holandiji ili zaigrati čak za Chelsea, 'će da vidimo.

 

Filip Kosor (Tottenham)

 

Mlad je on još da prihvati odgovornost igranja za prvi tim, tako da je prethodni dio polusezone proveo u mlađim kategorijama. Ali sa svojim talentom, on ne treba ništa da brine. Kako godine budu odmicale, Bože zdravlja, eto njega u prvi tim a možda i u nekom većem klubu, ne zamo.

 

Goran Class (HNK Rijeka)

 

Odlična stvar je ova sa posudbom u Rijeku. Igrač Bayerna, u početku se sprijateljio sa mladim Marevićem ali je on ipak odlučio da krene boljim putem pa su ga Bavarci poslali doma na jednogodišnju posudbu. On je standardan igrač, za njega slijedi jedan veliki period, prije svega ide u društvo alkoholičara. Vjerovatno će i naredne sezone negdje na posudbu, jer nije još za prvog tima i te pozicije koju dobro čuva Španjolac Thiago. Sretno mu bilo, i nek mu je Bog na pomoći.

 

Ivaninho de Maminho (Gremio)

 

Po Brazilskom vremenu, kod njih je tek kraj prve polusezone. Ivaninho je zadobio povjerenje Gremia, ali mu i ne uzvraća baš dobrim igrama. U, za sada 19 nastupa, mršave 4 asistencije i niti jedan pogodak, što se nadamo da će u drugom dijelu popraviti.

 

Jasmin Konjhodzic (FK Sarajevo)

 

Evo jednog izdanka ekipa sa Koševa. Jasmin je proveo ovu sezonu na posudbu u Sarajevu, ali velika je vjerovatnoća da neće ni sledeće sezone ostati kod Stare Dame, već će ponovo na posudbu kako bi stalnom minutažom poboljšao svoju igru. U Sarajevu je pružao dobre partije, 36 utakmica, solidnih 12 golova.

 

Jo Jo Ganja (Ajax Amsterdam)

 

Slaba minutaža u Amsterdamu. Ne cvjetaju ruže baš kod njega, samo 3 nastupa i 3 puta je ulazio u igru. Treba dosta više da radi kako bi češće igrao, a možda je vrijeme i za promjenu sredine, sve je na ovom igraču. On ima talenta, to je sigurno, a nadam se da će to i iskoristiti.

 

Karlo Papich (FC Arsenal)

 

Mnogo bolje partije u Ligi Prvaka nego u prenstvu. Wenger ga uporno forsira ali očigledno da Karlo nije pogodio kada je odabrao ovaj klub kao svoju budućnost. Za pohvalu je da mu je cijena skočila na čak £40.5M, kao i njegovi atributi. Da li je ovaj ne tako pretjeran dobar učinak znak da Karlo treba napustiti London? Ostaje da vidimo..

 

Kenan Avdic (Feyenoord)

 

Sazrijeva on u dobrog nogometaša. Čak 38 mečeva je upisao ove sezone, nažalost bez ijednog pogotka ali sa druge strane solidnih 11 asistencija. Da li će imati mjesta u ekipi Monaca kad se vrati, hmmm teško, ali i ako bude neće mu biti lagan posao izboriti mjesto pored Kondogbie.

 

Luka Marević (FC Bayern Munich)

 

Ja sam iskreno htio odustati od ovog projekta kad sam vidio koga je Bayern doveo, ali sam onda shvatio da je ovo samo igra. Samo 2 nastupa u ovoj sezoni. Droga, kurve i alkohol su izbor ovog momka, što ga ne vodi dobrim putem. Sa tim ne može dalje, to je jasno. Neko mu mora dati do znanja da ovako ne može uspjeti. Nadamo se oporavku mladog Marevića, i očekujemo barem 5 utakmica naredne sezone.

 

Luka Postenjak (Hajduk)

 

Mlad, i vrlo perspektivan igrač, sa odličnim atributima koji mu obećavaju dobru budućnost. Trener ga bukvalno ne vadi iz igre, i ukupno 33 utakmice ove sezone, prosječni rejting iznad 7.00. Vrijeme je za novi korak u njegovoj karijeru, a da li će baš ovo ljeto to uraditi, ostaje da vidimo.

 

Mario Juretić (Liverpool)

 

Pojavila se vijest da je Mario dobio šuljeve od prevelikog sjedenja na klupi. Samo 2 nastupa za ovog sjajnog golmana, ali šta može i da očekuje, ipak je to Liverpool. Možda je vrijeme za posudbe. Ne treba da se žali, samo 19 godina i njegovo vrijeme tek dolazi.

 

Nedzad Malanovic (Borussia Dortmund)

 

Rekorder što se tiče broja nastupa. Čak 53 utakmice, iz kojih je postigao 8 golova i 14 asistencija. Nažalost sve to za drugi tim Dortmunda, i to ne smije da obeshrabri ovog momka, jer je ove sezone vrijeme da osjetu pravu atmosferu Bundeslige.

 

Nikola Djuricic (FK Rad)

 

Standardan golman Srpskog prvoligaša, ali dosta golova prima, što ne mora značiti da je to samo do njega. 19 godina, trenutno je na pripremama sa mladim 'Orlićima' a uskoro bi mogao i napustiti redove Rada.

 

Nikola Jakimovski (FK Partizan)

 

Ne snalazi se on baš najbolje u Partizanu. 14 utakmica što i nije za veliku pohvalu, ali kad uđe daje 101% svog učinka tako da su velike šanse da nadolazeću sezonu bude standardni prvotimac tima iz Beograda. Mnogo agresivan igrač, lako se izprovocira što baš i ne valja, pa je možda i to razlog zašto ga trener drži na klupi.

 

Nino Harambašić (Wolverhampton)

 

Pravo mu je sjela ova posudba u 'Vukove'. Dosta prilika, dobre igra. Ove godine se vraća u svoj Manchester gdje će konkurisati za prvi tim zajedno sa Giggsom koji puni 45-godina. Šalim se, on ili Cleverley, opcija je Moyesa. Možda bi mu još jedna posudba dobro došla, a to će ipak ostati pitanje za čelnike Đavola.

 

Petar Popović (Zaragoza)

Mala minutaža u prvoj polusezoni ga nije obeshrabrila, baš suprotno. Bacio je duhan i posvetio se maksimalno fudbalskom terenu. Zalaganja i dobre igre su mu pomogle da ove sezone upiše 21 nastup, što je veliki napredak u odnosu na prvi dio. Igrač u usponu, pa vas ne mora čuditi ovako slab rejting. Sledeća sezona mora biti njegova, odlučan je i vjeruje u svoje mogućnosti.

 

Robert Cosic (Tottenham)

 

Definitivno napadač koji obećava, iako nije nijednom počeo utakmicu ove sezone, a 3 puta je ulazio sa klupe. On i Filip zajedno provode radno vrijeme, marljivo rade pa će se učinak njihov i vidjeti. Robert je trenutno na pripremama sa svojom Italijom gdje redovno igra i zabija. Da li će ove sezone da ''pukne'' saznat ćete uskoro.

 

Sandi Abdagic (Sporting CP)

 

Sjajna sezona iza njega. Proglašen je štoperom godine u Portugalu. Čitava Evropa zavidi Sportingu na ovom dragulju, ali ima jedan klub koji baš ozbiljno zavidi na tome i koji je pokazao veliko interesovanje, a samo ću da oktrijem, taj klub se ne odbija. 38 utakmica, 1 pogodak i čak 6 asistencija za Sandija. Standardan je i u reprezentaciji Portugala, a BiH može da žali što su olako pustili ovog momka da igra za Portugal.

 

Semir Sisic (PSG)

 

Više se viđa u noćnim klubovima nego na treninzima svoje ekipe. Kruže priče da izlazi sa Boulleau, lijepom i privlačnom fudbalerkom iz ženskog tima PSG-a. Čak 26 nastup, 4 gola i 2 asistencije i sa rejtingom iznad 7.00. Da se ne raduje previše, igra za rezerve, i prvi je kandidat za posudbu. Ali zbog njegovog lošeg pristupa i odnosa prema ovom sportu, nema interesovanja da vide ovog štopera u svojoj ekipi. Sretno i da ti Bog pomogne momčino.

 

Vehid Avdovic (Rubin Kazan)

 

Vrijedan igrač, trener mu vjeruje pa ga je u ovoj sezoni čak 40 puta koristio u prvoj postavi. Sjani bek ima odličan prosjek po utakmici, a to nije promaklo sjajnom klubu koji pokazuje interes za njega. Vehid je inače u slobodno vrijeme i automehaničar, pa je i skromnost osobina koja odlikuje ovog momka. Ponuda na adresu Kazana se čeka..

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Dejan Arsic (FK Partizan)

 

Vole ga Grobari, voli ga Beograd. Odličan golman, koji brani boje i Srbije. Njegove odlične partije sigurno neće ostati neopažene od većih Evropskih ekipa, a mislim da mu je i vrijeme da pojača redove nekog velikana.

 

JEl moze informacija. Da li sam osvojio neku titulu sa Partizanom i ako jesam koliko, hvala.

 

Dobar si za prvi report, kako si poceo prvu recenicu sa znaci, znaci, znaci hahahh :D. Znaci oduzeo si se od treme :D

Link to comment
Share on other sites

Mario Juretić (Liverpool)

 

Pojavila se vijest da je Mario dobio šuljeve od prevelikog sjedenja na klupi. Samo 2 nastupa za ovog sjajnog golmana, ali šta može i da očekuje, ipak je to Liverpool. Možda je vrijeme za posudbe. Ne treba da se žali, samo 19 godina i njegovo vrijeme tek dolazi.

 

Mislim da sada mozemo govoriti o ozbiljnom povjerenju trenera, ipak su to vec 2 nastupa u Premier Ligi sa samo 1.67 golom po utakmici lol

Link to comment
Share on other sites

Dejan Rauzan (Borussia Dortmund)

 

Dejan je stigao na grotlo Westfallena, gdje će po prvi puta osjetiti ono što rijetko ko osjeti, ogromnu podršku 'Žutog zida'. Novajlija je u timu, pa se tek privikava na grad, na suigrače i Kloppovu strategiju. Imao je 2 nastupa ove sezone i postigao je 2 gola, i solidnih 7 puta je ulazio sa klupe. Sigurno je da će naredne sezone igrati više i pokazati zašto igra u ovakvom velikanu.

 

Sledeca sezona je moja! :D
Link to comment
Share on other sites

Za sad sam zadovoljan igram svaku utakmicu to je bitno :), a sto se tice prelazak u drugi klub voljo bih preci u real,man utd, liverpool ili u milan :). Hvala Sema na report thumbup

Edited by Ichigo
Link to comment
Share on other sites

 

Nikola Jakimovski (FK Partizan)

 

Ne snalazi se on baš najbolje u Partizanu. 14 utakmica što i nije za veliku pohvalu, ali kad uđe daje 101% svog učinka tako da su velike šanse da nadolazeću sezonu bude standardni prvotimac tima iz Beograda. Mnogo agresivan igrač, lako se izprovocira što baš i ne valja, pa je možda i to razlog zašto ga trener drži na klupi.

 

 

Drze me na lancu, tacnije na klupi facepalm

Bolje da me prodaju negde ako vec ne igram.

Hvala sto ste me vratili u projekat thumbup

Link to comment
Share on other sites

 

Antonio Glavac (HNK Dinamo Zagreb)

 

Evo budućnosti Hrvatske i cijelog Evropkog fudbala. Kakva sezona, i kakva budućnost je pred njim. U 28 utakmica postigao je čak 25 golova, računajući sva takmičenja. Nema se više šta dodati, ovaj dečko nadolazećeg prelaznog roka mora u jedan klub 'Liga Petice'. Samo je pitanje koliko miliona će Mamić da klepi za ovog dragulja Evropskog nogometa.

 

 

nevjerujem kakva sezona iza mene još kada bi me Arsenal kupio ja neznam šta bi sa sobom

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |