Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BaL - Sezona 2016./2017. (1. dio)


Madridista
 Share

Recommended Posts

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/07-11-2013/original-c144b51701180f1f7292f0356394193d.png

 

Početak četvrte sezone, odnosno polusezona iste je tu. Kako ste napredovali, koliko ste golova zabili i asistirali vidjet ćete u nastavku, a nekima će mrak pasti na oči kad vide svoje nastupe, odnosno nenastupe. Stoga pažljivo otvaraje SSove da ne bih bilo da sam ja kriv što ste smotani. Sami ste pali, sami ste se ubili...Rekla bi Danijela Trbović: "Za koga je samoubojstvo pucanj u prazno?!

 

Fantastičan početak, odnosno sredina sezone za Dikoslava. u 29 utakmica bio je čak 16 puta direktno uključen u pogodak svoje momčadi. Sa sedam golova i devet asistencija bio je četiri puta igrač utakmice i dosegao vrijednost od čak 20 milijuna eura, a da pri tome nije prišao u neki drugi klub. Tek su mu 23 godine, ali još uvijek ''majka'' Rusija ne da priliku u repki.

 

Kao što smo već napisali, Arsenal je novi dom za Karla. Ipak za njega u Arsenalu nije počelo tako bajno te je u 17 utakmica zabio tek četiri pogotka, a ostao je bez asistencija na polusezoni. Po mom mišljenju Arsenal nije bio dobar izbor za njega, a ni on za Arsenal. Ovakav kalibar igrača je za nešto manji klub gdje bi dobio pravu priliku, a ovdje zasad stvari ne stoje dobro.

 

Za Blaža nije loše u Dinamu, igra dovoljno, zabija, ali i asistira. Na polusezoni 2016./2017. sezone je uspio osam puta tresti mrežu, a tri puta je asistirao suigračima. Što se reprezentacije tiče, ima 29 nastupa i devet golova. U drugom dijelu mogao bi još malo poboljšati ''nišanske'' sprave i bit će ovo dobro sezona za njega.

 

Ruže cvjetaju kod Dejana, s obzirom da je ovo bez dvojbe njegova najbolja sezona(zasad) u Partizanu. Odigrao je za prvu momčad 16 utakmica i primio ''samo'' 13 golova, čak šest puta je utakmicu završio bez primljenog pogotka što je u globalu veliki napredak. U reprezentaciji je došao do 23. nastupa, ali je i dalje bez pogotka što nije dobro...

 

Izgleda da se stvari kompliciraju za drugog Dejana. Rauzan je prošle sezone dobio gotovo sve utakmice za igrati, a ove su se stvari malo promijenile. Na polusezoni je odigrao devet utakmica i zabio tek dva gola i jedan asistirao. Nije stvar puno bolja ni u reprezentaciji gdje ima samo jedan pogodak u 23 nastupa. Jedan klub je pokazao interes za njim, a hoće li napustiti Basel vidjet ćemo.

 

Adi je zasad skupio pet asistencija i dva gola u 22 utakmice što se ovog dijela sezone tiče, a prosječna ocjena mu je prešla sedam što je uvijek odlično. Dosta kompletan igrač kojemu je samo pet ocjena 10 ili manje, od toga bravery na sedam, ali takav je i u stvarnosti. Odlazak iz PAOK-a nije na vidiku pa bi ga i iduće sezone mogli gledati na Grčkim ''pašnjacima''.

 

Novi klub, nove navike. Tako bi se mogao opisati novi početak Starica u Njemačkoj. Još uvijek se privikava, a trener mu je dao priliku u 11 utakmica, on je uzvratio sa jednim pogotkom i tri asistencije. Mislim da ga uporno forsiraju na krilu, iako bi mu možda bolje pasala pozicija srednjeg veznog, ali na treneru je. U repki je standaran sa 36 utakmica.

 

U Portugalu je Sandi pronašao pravu igru i u Sportingu se razvio kao igrač te stekao slavu. Standardan prvotimac koji je u polusezoni odigrao 23 utakmice je uspio postići i jedan pogodak te čak šest asistirati. Tri puta je izabran za igrača utakmice što mu je u konačnici donijeli prosječnu ocjenu od 7.17. Tražen je od strane šest klubova, uključujući i Real, ali s obzirom da je odbijena prošla ponuda od 30+ milijuna, teško da bi mogao napustiti Portugal.

 

Malanovic se vratio sa posudbe iz Augsburga te nastupa za drugu momčad Borussie iz Dortmunda. Za njih je odigrao sve utakmice i skupio 28 nastupa. Nije mu loše za napredak s obzirom da je upisao čak 10 asistencija i zabio četiri gola. Prosječna ocjena mu je prešla sedam, a za prvu momčad Borussie morat će se malo više dokazati.

 

Zapeo Vehid za Rusiju i neda je Bogu. Za njega je tamo dobro pa i nema potrebe ići, a u prvom dijelu sezone odigrao je 28 utakmica, azbio dva gola i upisao jednu asistenciju. Unatoč tome što ne učestvuje u napadima, jako je dobar u obrani, ali i u napadačkom dijelu ne zaostaje, uključen je u igru. Jedna klub ga želi, ali male su šanse da napusti Rubin.

 

Aleks je prošle sezone dobio poprilično dobre prilike u Zvezdi te je odigrao 16 utakmica za prvu momčad. Po dva puta je asistirao i bio igrač utakmice, a i dva puta je izabran za igrača utakmice. Šest utakmica je odigrao i za mladu momčad. Uskoro bi se trebao vidjeti značajan napredak s obzirom da su najbolje godine za napredak od 21 do 23.

 

Za Peru našega je odlazak u Zaragozu kao preporod, slabe igre u Zvezdi, malo prilika i još neki faktori su mu samo usporavali razvitak. Ozljeda pred početak sezone je to i potakla, a ipak je odigrao tri utakmice u Španjolskoj. U drugom dijelu sezone bit će bolje, a uskoro bi se mogle ocjene početi naglo dizati kako prilike budu dolazile.

 

Njegova druga sezona u Vitesseu gdje je na posudbi, a ove sezone je odigrao 20 utakmica, zabio četiri gola i dva puta asistirao. Unatoč tome što je dosta agresivan, nema kartona što je dobro. Mogli bi uskoro vidjeti neki veći napredak, pa možda i povratak u Chelsea i priliku da zaigra po prvi puta u Premiershipu što je njemu sigurno i san nakon prelaska u ''plavce''.

 

Izgleda da se Ivaninhu jako sviđa brazilski život, a ni Brazilke nisu loše sigurno. Unatoč velikom interesu za njega tijekome ljeta, on je odlučio ostati u rodnoj zemlji. 38 utakmica u sezoni, pet asistencija i jedan gol i nije baš neka statistika, no treneru sigurno valja kad mu daje toliko prilike. Ugovor mu uskoro istječe, a klub će se morati potruditi da ga zadrže u klubu.

 

Dejan se dosta dobro razvio i uskoro bi mogao biti transfer na pomolu kad ga dohvate radari većih klubova. On u Zvezdi ipak još uvijek nema stalno mjesto u prvoj postavi pa je tako odigrao i pet utakmica za mladu momčad. Za prvu je odigrao 14 utakmica, od toga samo četiri od prve minute, a uspio je samo jednom i asistirati. Sigurno je jedno, treba mu više prilike da pokaže što zna.

 

Kenan je iz Monaca poslan u Nizozemsku na ''kaljenje'' gdje mu jako dobro ide. U jednoj od boljih škola nogometa je odigrao 26 utakmica i upisao odličnih osam asistencija. Iako mu je agresivnost na samo tri, on je skupio četiri žuta tako da to ne treba biti mjerilo. Čak 80% mu je postotak točnosti dodavanja, a možda uskoro i zadovolji trenera Monaca pa se vrati u kneževinu i dobije više prilike.

 

PSG ne želi svoga dragulja pustiti na posudbu pa ga je premjestio u rezervnu momčad, a Semir tamo odlično igra. Ipak, njemu treba bolja šansa kako bi se dobro razvio i možda upao u prvu momčad. No, vratimo se na rezerve. Tamo je odigrao 19 utakmica, zabio tri gola i jedanput asistirao. Za reprezentaciju je odigrao čak 14 utakmica što dokazuje da nije loš igrač, ali mu treba prilika.

 

Antoniju je jako dobro išlo u prvom dijelu sezone unatoč prosječnoj ocjeni koja je niža od sedam. U 17 utakmica je šest puta asistirao, a onda se nažalost ozlijedio na više od dva mjeseca. Još uvijek nije debitirao za A momčad reprezentacije, no nakon ozljede i povratka na teren, uz malo napretka mogao bi u prvu momčad i kod repke.

 

Guardiola mi u Bayernu napeta jednu njegovu igru koja mi zasad ne paše, odnosno još uvijek nisam dorastao njima. Dobio sam ipak priliku u Ligi prvaka u četiri utakmice, od toga jednu od prve minute, hvala Pep. Debitirao sam i za talijansku reprezentaciju i to sa samo 21 godinu. Iduća sezona će sigurno biti bolja, sa više šansi i nadam se dobrom učinku.

 

Za Djuru i ne tako dobra polusezona. Odigrao je 18 utakmica i primio 21 gol, a ''samo'' četiri puta je bio prazne mreže. Odlazak iz Rada nakon nekoliko0 sezona možda bi bio najbolja odluka, pa možda u neki veći klub pa na posudbu, ne bi bilo loše vidjeti ovakav rasplet događaja. No jedno je sigurno, to neće biti na zimu, a možda ne niti nakon ljeta.

 

Nisam krivo rekao kad sam u prošlom reportu napisao da je jedan od najboljih mladih u Hrvatskoj. Ključni igrač Hajduka trenutno je po povećalom nekih klubova, ali ugovor mu traje još dvije i pol godine, tako da. Za Hajduk je ove sezone odigrao 19 utakmica i ima prosječnu ocjenu od čak 7.37. Samo da popravi malo koncentraciju i bit će gotovo savršen branič.

 

Jasmin će sreću potražiti u Juventusu gdje je otišao tijekom ljeta, a ostao je u Sarajevu još ovu sezonu gdje će biti prije povratka u Italiju. Za oproštaj od Sarajeva je poprilično zakazao te je u 27 odigranih utakmica zabio samo osam golova i dva asistirao, što je dosta loše za razliku od prošlih sezona. Poboljšat se treba prije odlaska u Juventus ako želi ostati tamo, a ne otići na posudbu.

 

Kakva sezona i karijera je pred mladim napadačem. U ovoj polusezoni je odigrao 20 utakmica(13 od prve minute) i zabio 13 golova te jedan asistirao. Prosječna ocjena mu je 7.23 što je fantastično, a transfer u veći klub je sigurno neizbježan za sezonu-dvije. Tri utakmice za reprezentaciju je odlično za njegove godine, a iduće sezone bi mogao biti ključni igrač Dinama, ili zamjena u nekom većem klubu ako napusti ''modre''.

 

BRAVO Mario, imaš jedan nastup za Liverpool, svaka čast. Njemu je ovo kao da je osvojio Ligu prvaka i primio je samo jedan gol, genijalno. Šta više reći o ovom panju, čekamo više prilike pa da primi još više golova. No, nećemo ga sramotiti previše, još je mlad, ima vremena za njega, a napredak se vidi. kroz sezonu-dvije bi mogle stvari doći na svoje mjesto, do tada, jedna sezona-jedan nastup.

 

Robert je dobio priliku dva puta ove sezone za prvu momčad, obje u ligi i obje je ušao sa klupe. Učinka nije bilo što se tiče golova i asistencija, no nadam se da toga eće faliti u budućnosti, a za igrati u prvoj momčadi Tottenhama treba se dobro uznojiti na treningu, ali i na terenu kod pruženih prilika. Tako da, nek' te ćaća stisne pa da upreš jače na treningu.

 

Filip je ipak dobio nešto više šanse u prvoj momčadi te je tako odigrao šest utakmica, od toga pet u ligi i jednu u Europi. On je to iskoristio dosta dobro, sa po 3.17 oduzetih lopti po utakmici u prosjeku. Sa tek 18 godina još uvijek je rano za prvu momčad, no kroz nekoliko sezona će doći i to, a dobivati priliku ovako po sezoni, barem 10aki utakmica neće biti loše.

 

NAPOMENA: Onaj tko ne napiše makar jedan komentar bit će izbačen iz projekta i neće se opisivati u nastavku!

 

staridedo

Madridista

Uncle Creepy

Ichigo

Dejan Arsic

Zvonimir

IM995

CoA

stemaking

archangel32

Kineska poglavica Ling

Cris

LukaSt

Van Basten

Doktor87

Jakim

Karlo Papich

Sema

Dino151

keno95

Dejan92

Usama94

Eazy N

ToniCar

Bole89

Dino Knežević

JackW10

Nino Veličanstveni II

TSO

Flekica

Djura Trkulja

drull_blooder

Lord Torrent05

Robert Ćosić

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ruže cvjetaju kod Dejana, s obzirom da je ovo bez dvojbe njegova najbolja sezona(zasad) u Partizanu. Odigrao je za prvu momčad 16 utakmica i primio ''samo'' 13 golova, čak šest puta je utakmicu završio bez primljenog pogotka što je u globalu veliki napredak. U reprezentaciji je došao do 23. nastupa, ali je i dalje bez pogotka što nije dobro...

 

Odlicna sezona za mene, izgleda ce uskoro biti transfer u neki jaci klub. Dobro se razvijam...

Inace, Madri podsecas me na predsednika Kardifa. Ja sam golman pa sam opravdano za sad bez postignutog gola
:D

Link to comment
Share on other sites

Vehid Avdovic (Rubin)

Zapeo Vehid za Rusiju i neda je Bogu. Za njega je tamo dobro pa i nema potrebe ići, a u prvom dijelu sezone odigrao je 28 utakmica, azbio dva gola i upisao jednu asistenciju. Unatoč tome što ne učestvuje u napadima, jako je dobar u obrani, ali i u napadačkom dijelu ne zaostaje, uključen je u igru. Jedna klub ga želi, ali male su šanse da napusti Rubin.

Zadovoljan sam u Rubin postacu prva ikona kluba :D, jos samo cekam taj poziv za repku :(

Link to comment
Share on other sites

Odlicna sezona za mene, izgleda ce uskoro biti transfer u neki jaci klub. Dobro se razvijam...

Inace, Madri podsecas me na predsednika Kardifa. Ja sam golman pa sam opravdano za sad bez postignutog gola :D

 

Ugledaj se na Rogerija Cenija, nemoj tako bez ijednog gola xD

Link to comment
Share on other sites

 

Jasmin će sreću potražiti u Juventusu gdje je otišao tijekom ljeta, a ostao je u Sarajevu još ovu sezonu gdje će biti prije povratka u Italiju. Za oproštaj od Sarajeva je poprilično zakazao te je u 27 odigranih utakmica zabio samo osam golova i dva asistirao, što je dosta loše za razliku od prošlih sezona. Poboljšat se treba prije odlaska u Juventus ako želi ostati tamo, a ne otići na posudbu.

 

 

 

Odlično je ovo sve, čuvam se ja za Juventusa i Italije. celb

Link to comment
Share on other sites

BRAVO Mario, imaš jedan nastup za Liverpool, svaka čast. Njemu je ovo kao da je osvojio Ligu prvaka i primio je samo jedan gol, genijalno. Šta više reći o ovom panju, čekamo više prilike pa da primi još više golova. No, nećemo ga sramotiti previše, još je mlad, ima vremena za njega, a napredak se vidi. kroz sezonu-dvije bi mogle stvari doći na svoje mjesto, do tada, jedna sezona-jedan nastup.

 

Osvajanje Lige Prvaka je mala beba za ovo.

Sad bih rekao da u drugom dijelu sezone ocekujem jos jedan nastup, ali necu pretjerivati..

:bow:

 

 

Šta bi onda tek Juretic trebao reći hahaha

 

Nemoj da on ovo vidi lol

 

Ja sam zadovoljan svojom minutazom, molim lijepo.

 

Edited by Uncle Creepy
Link to comment
Share on other sites

 

Izgleda da se stvari kompliciraju za drugog Dejana. Rauzan je prošle sezone dobio gotovo sve utakmice za igrati, a ove su se stvari malo promijenile. Na polusezoni je odigrao devet utakmica i zabio tek dva gola i jedan asistirao. Nije stvar puno bolja ni u reprezentaciji gdje ima samo jedan pogodak u 23 nastupa. Jedan klub je pokazao interes za njim, a hoće li napustiti Basel vidjet ćemo.

 

Mozes da mi kazes koji me klub trazi? :D
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |