Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BaL - Sezona 2015./2016. (2. dio)


Madridista
 Share

Recommended Posts

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/07-11-2013/original-c144b51701180f1f7292f0356394193d.png

 

Evo nas na kraju treće sezone. Morao sam promijeniti razdoblje raporta pa ćemo ubuduće prvi dio biti od 01.05. do 31.11., a drugi dio će biti od 01.12. do 31.05. kako bi na kraju sezone mogao uzeti SSove gdje ćete vidjeti statistiku. Što se ovog reporta tiče nekolicina je otišla u nove klubove na zimu, a više čitajte u nastavku...

 

Dikoslav Grozni (CSKA Moscow)

Po drugi put je osvojio nagradu za najboljeg Rusa u ligi, velika čast za mladog veznjaka. Sasvim zasluženo je uzeo nagradu sa šest golova i devet asistencija u ligi. Sveukupno je u sezonu zabio 11 golova i upisao 13 asistencija. Veoma dobra sezona je iza Groznog, a iduća mora biti bolja s obzirom da na ogroman talent.

 

Karlo Papich (Arsenal)

Papich je u petom mjesecu prešao u Arsenal za rekordan transfer što se tiče Dortmunda. U redove ''Topnika'' je prešao za 36.5 milijuna eura. Dosta slabo je igrao u Dortmundu te je u 18 utakmica zabio pet golova, što je relativno slabo za napadača ovakvog kalibra.

 

Blažićko je za Dinamo igrao dosta puno, ali nije pokazao neku zavidnu sigurnost u napadu. U 25 utakmica(od toga 21 iz prve postave) zabio je ''samo'' devet golova i upisao jednu asistenciju. Dva puta je bio igrač utakmice, a prosječna ocjena mu je ipak stigla do 6.91. Iduće sezone mora puno bolje inače će ga Maminjo potrat ko Rukavinu nedavno.

 

Dejan Arsic (Partizan)

Ponovno previše golova u mreži Arsica, ali ne treba kriviti vratara jer je obrana Partizana bila očajna. Ipak je uspio 11 puta sačuvati praznu mrežu i čak je jednom bio igrač utakmice. I dalje nema interesa za njim, ali bi mu transfer bio možda dobar potez, s obzirom na dosta slabe igre Partizana, a u Europi ih ne ide nikako.

 

Dejan Rauzan (Basel)

Za Dejana je dosta dobra sezona bila. U Baselu nije loše igrao i imao je ulogu ključnog igrača pa je samim time odigrao 33 utakmice od prve minute i tek jednu je ušao sa klupe. Postigao je 15 pogodaka i četiri asistencije je skupio. Unatoč tome nije nikako bio igrač utakmice, ali mu je prosječna ocjena bila 6.97. I iduće sezone bi mogao ostati u Baselu.

 

Uh kakva sezona je iza Adija. Postao je ključna figura u PAOK-u te je upisao 45 nastupa. Kao ofanzivni vezni je igrao jako dobro i postigao 11 golova i 10 asistencija. Lyon je pokazao interes za njim, ali je trener rekao da ga neće prodati nikako, tako da ima sigurno mjesto u prvih 11, ali i da će nastaviti igrati za Grke.

 

Dedina Staric (Hoffenheim)

Kao što smo već napisali, Dedina Starić je otišao u Hoffenheim za 7.75 milijuna eura. Za Hoffenheim je odigrao 10 utakmica u drugom dijelu sezone, a upisao je tek jednu asistenciju. No, siguran sam da će mu bolje ići kada se malo navikne na Njemačku, što bi trebalo biti već iduće sezone.

 

Sandi Abdagic (Sporting CP)

Transfer u Sporting bio je pun pogodak za Abdagica. Postao je neizostavni član prve postave, a svojim odličnim igrama je to i zaslužio. Minule sezone je odigrao 33 utakmice, a golova i asistencija nije bilo, no četiri puta je bio igrač utakmice. Prosječna ocjena mu je čak 7.15, a skupio je samo dva žuta kartona tijekom cijele sezone što je dobro za braniča.

 

Nedzad Malanovic (Borussia D)

Nedzad je prošlu sezonu proveo na posudbi u Augsburgu te je odigrao čak 30 utakmica, zabio dva pogotka i upisao pet asistencija. Iako nema Bog zna kakvu statistiku, iznimno je koristan igrač pa je samim time prosječna ocjena na kraju sezone bila 7.05. Iduće sezone bi ponovno trebao na posudbu jer trenutno ne može igrati u Dortmundu, no možda mu trener ipak da priliku sa klupe.

 

Rubin se ne treba brinuti za poziciju desnog beka narednih 10 godina. Avdovic je odigrao čak 42 utakmice, zabio dva gola i upisao četiri asistencije, ali nešto bitnija statistika je da ima čak 3.61 oduzetu loptu na utakmici. Pet puta je bio izabran za igrača utakmice i ima prosječnu ocjenu od 7.11 što je odlično.

 

Aleksandar Milutinovic (Crvena Zvezda)

Aleks je prošle sezone dobio poprilično dobre prilike u Zvezdi te je odigrao 16 utakmica za prvu momčad. Po dva puta je asistirao i bio igrač utakmice, a i dva puta je izabran za igrača utakmice. Šest utakmica je odigrao i za mladu momčad. Uskoro bi se trebao vidjeti značajan napredak s obzirom da su najbolje godine za napredak od 21 do 23.

 

Petar Popovic (Crvena Zvezda)

Petar je već potpisao ugovor sa Zaragozom u koju će preći po isteku ugovora, a to je na ljeto. Za Zvezdu je odigrao ove sezone 20 utakmica i dvije sa klupe. Uspio je upisati i četiri asistencije i za kraj jedne priče u Zvezdi dosegao jako dobru prosječnu ocjenu. Pero je odigrao i sedam utakmica za mladu momčad.

 

Dino Grgic (Chelsea)

Veliki napredak se vidi kod Dina, izgleda da je posudba u Vitesse urodila plodom. Odigrao je sveukupno 22 utakmice i upisao dvije asistencije. Oduzetih lopti ima čak 3.77 po utakmici, a ni dodavanja mu nisu toliko netočna. Prosječna ocjena mu je nešto niža, a iznosi 6.75. Još malo da se opameti i mogao bi biti odličan igrač, mislim mentalno je zaostao za rajom.

 

U ovoj godini je Ivaninho odigrao zasad 24 utakmica i ima nešto slabiju statistiku za razliku od prijašnjih sezona. Zabio je tek jedan gol i upisao dvije asistencije, no i dalje trener ima povjerenja u njega. Odlazak sigurno neće biti uskoro s tim da je na zimu potpisao novi ugovor. Morat će nastaviti puno bolje, inače mu se ne piše dobro.

 

Dejan Mihajlovic (Crvena Zvezda)

Dejo još uvijek ne dobiva pravu priliku u Zvezdi te je ove sezone više igra u mladoj momčadi. Tamo je odigrao 24 utakmice i pritom zabio sedam golova. Za prvu momčad je odigrao 16 utakmica (osam iz prve postave) i upisao samo jednu asistenciju. Nagađa se da bi mogla dva veznjaka napustiti Zvezdu na ljeto, pa mu možda to otvori mjesto u prvoj momčadi.

 

Kenan Avdic (Monaco)

Avdic je krajem sezone napustio Monaco i otišao na posudbu u Feyenoord gdje će igrati iduće sezone. Ipak, za rezerve Monaca je odigrao 20 utakmica, zabio dva gola i tri asistirao. Prosječna ocjena mu je bila čak 7.35, ali s obzirom da igra sa amaterima nije ni čudno. Iduća sezona mogla bi biti prijelomna u njegovoj karijeri jer ako se pokaže dobro, mogao bi dobiti priliku u Monacu.

 

Evo još jednog amatera iz ovog projekta, i normalno riječ je o Semi. On je nastupao za rezerve PSG-a i odigrao 26 utakmica, postigao dva gola i upisao tri asistencije, što nije loše za braniča. Uz to, bio je četiri puta igrač utakmice. Izgleda da Louisa dobro djeluje na njega, ali morat će se on još potruditi kako bi dospio u prvi tim i možda tako očarao Francuskinju.

 

Antonio Sosa (Split)

Još jedna solidna sezona je iza njega, a Sosa je odigrao za Split većinu utakmica. Točnije, odigrao ih je 27 i pritom postigao četiti pogotka, ali je i pet namjestio. Prosječna ocjena mu je 7.01. Bilo je interesa za njim tijekom zime, ali on jednostavno ne želi iz Splita, izgleda da mu se sviđa grad, što je i logično. Inače, on je izabran za najboljeg mladog igrača HNL-a.

 

Ajax izgleda ne zna kakvog panja, ovaj talenta ima u pred nosom.

Jo Jo je ove sezone igrao u drugoj momčadi Ajaxa, inače to je Jong Ajax i odigrao je svega 10 utakmica, od toga samo tri iz prve postave. Međutim, on je pružene prilike dobro iskoristio i zabio četiri pogotka. Ukoliko iduće sezone ne dobije promociju u prvi tim, mora napustiti Ajax ako želi igrati malo više.

 

Luka Marevic (Bayern Munchen)

Odličnu, oproštaju sezonu sam imao u Hajduku. Bio ključni igrač momčad koju ću uskoro napustiti. Odigrao sam čak 37 utakmica, po pet puta zabio i asistirao, ali me malo brinu netočna dodavanja, tj. nizak postotak točnih. Prosječna ocjena na kraju mi je ipak bila 6.97 čime sam zadovoljan, sad kreće novo poglavlje u Bayernu pod palicom Guardiole.

 

Nikola je i ove sezone dobio dosta prilika u prvoj postavi. Odigrao je 16 utakmica sa prvom postavom i pritom primio 18 pogodaka i imao sedam puta praznu mrežu. Igrao je isto tako i za mladu momčad gdje je skupio devet nastupa. Ako ovako nastavi i bude dobivao priliku iz sezone u sezonu, mogao bi se jako dobro razviti.

 

Također jedan od ključnih igrača Hajduka u prošloj sezoni sa 34 nastupa i pet asistencija. Čak četiri puta je izabran za igrača utakmice i svojim igrama zauzeo mjesto prvog braniča, uz Maloču. Nekoliko klubova ga želi vidjeti u svojim redovima, a među njima je i Chelsea. Hoće li i Poštenjak napustiti Hajduk vidjet ćemo na kraju prijelaznog roka.

 

Još jedna ne toliko loša sezona u Sarajevu. Trener mu je davao priliku zbog slabe konkurencije u napadu pa je tako Jasnim odigrao 34 utakmice iz prve postave, a šest je ušao sa klupe. U to vrijeme provedeno na terenu je uspio postići 11 pogodaka i upisati jednu asistenciju. Za svoje godine je jako dobar, iznad prosjeka pa bi se moglo reći da se očekuje uspješna karijera za njega.

 

Još jedan odličan mladi igrač koji je još uvijek u razvoju. Partizan mu je dao prilike za to, a trener ga je u igru ubacio 18 puta od prve minute i tri puta sa klupe. Pritom je upisao jednu asistenciju i tri puta bio igrač utakmice. Gotovo pet lopti oduzme po utakmici što je odlična statistika, a i pred njim je blistava budućnost.

 

Jedan od najperspektivnijih napadača u Hrvatskoj, koji je sa 18 godina debitirao za reprezentaciju je prošle sezone za Dinamo odigrao 29 utakmica(16 iz prve postave) i uspio zabiti 12 golova. Za mladu momčad ''plavih'' je odigrao 15 utakmica i mrežu protivnika tresao šest puta. Još uvijek čekamo na nešto više od njega i da pokaže svu raskoš svog talenta.

 

Nino Harambasic (Man Utd)

Harambasic tijekom prošle sezone nije dobio priliku u Unitedu. Nije igrao niti za mlađe momčadi ''crvenih vragova'' što je pomalo razočaravajuće za mladog veznjaka. Nadamo se da će iduće sezone dobiti priliku, a odlazak na posudbu bi bio najbolji potez što mu se trenutno može dogoditi.

 

Goran Class (Rijeka)

Nakon sezone gdje je Goran jako slabo i nikako igrao u Rijeci, ovo je bila njegova sezona preporoda, a to je dokazao osvojivši drugo mjesto u nagradi za najboljeg mladog igrača HNL-a. Tijekom sezone je odigrao 40 utakmica, kombinirano sa klupe i iz prve postave. Po tri puta je zabio gol i asistirao, a isto toliko puta je ocijenjen kao igrač utakmice. Go, go Gorane!

 

Mario Juretic (Liverpool)

Još jedan igrač koji u svom klubu nije dobio priliku. Tako je ove sezone ostao bez utakmica, ali kao što sam rekao, nije ni čudno s obzirom kakav je ovo panj, Benzema mu nije ni do koljena. No dobro, valjda će iduće sezone igrati malo pa da se konačno bori za prijestolje u izboru za najveći panjinu godine, a ima velike šanse za osvajanje.

 

Robert Cosic (Tottenham)

Iako je otišao na posudbu u Samprodiju nadajući se da će dobiti nešto prilike, to se baš i nije dogodilo. Odigrao je samo dvije utakmice i to jednu je ušao sa klupe. Iduća sezona za njega može biti samo bolja, jer gore od ovog ne može, tj. može, primjer su Juretic i Kosor...

 

Filip Kosor (Tottenham)

Za njega karijera baš ne ide prema naprijed, i on je sezonu prošao bez da je kročio na teren. Mama Jaca nije odradila dobar posao, što je i normalno ako pogledamo njezinu političku povijest. Da ne trošim komplimente na njegov i njezin račun, i za njega se nadamo da će dogodine nešto više igrati, pa možda pređe u neki slabiji klub na posudbu, što bi bilo dobro.

 

NAPOMENA: Onaj tko ne napiše makar jedan komentar bit će izbačen iz projekta i neće se opisivati u nastavku!

 

 

staridedo

Madridista

Uncle Creepy

Ichigo

Dejan Arsic

IM995

CoA

stemaking

archangel32

Kineska poglavica Ling

Cris

LukaSt

Van Basten

Jakim

Karlo Papich

Sema

Dino151

keno95

Dejan92

Usama94

Eazy N

ToniCar

JackW10

Nino Veličanstveni II

TSO

Flekica

drull_blooder

Lord Torrent05

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Aleksandar Milutinovic (Crvena Zvezda)

 

Aleks je prošle sezone dobio poprilično dobre prilike u Zvezdi te je odigrao 16 utakmica za prvu momčad. Po dva puta je asistirao i bio igrač utakmice, a i dva puta je izabran za igrača utakmice. Šest utakmica je odigrao i za mladu momčad. Uskoro bi se trebao vidjeti značajan napredak s obzirom da su najbolje godine za napredak od 21 do 23.

 

Solidan sam.... Koliko vidim ja sam jedan od retkih koji je ostao u svome klubu... a i dobro je da se jos malo razvijem... Pohvale za trud........ thumbup

 

A vidim i povredjen sam i bicu van 2 ili 3 meseca... Sjajno -_-

Edited by CoA
Link to comment
Share on other sites

Dejan Rauzan (Basel)

Za Dejana je dosta dobra sezona bila. U Baselu nije loše igrao i imao je ulogu ključnog igrača pa je samim time odigrao 33 utakmice od prve minute i tek jednu je ušao sa klupe. Postigao je 15 pogodaka i četiri asistencije je skupio. Unatoč tome nije nikako bio igrač utakmice, ali mu je prosječna ocjena bila 6.97. I iduće sezone bi mogao ostati u Baselu.

 

Solidna sezona. 23 tekme za reprezentaciju 1 gol ajmo to malo bolje. :D

Link to comment
Share on other sites

Jos jedna katastrofanala sezona FK Partizana, gde normalno golman ispasta. Voleo sam da se zadrzim vise u klubu da ostavim neki trag, da odem sa ispunjenim decackim snom, kad ono ku*ac :D

 

Madri KRALJU svaka cast za trud i za vreme koje ulazes u ovo (najverovatnije imas neka pametnija posla) zbog toga kapa dole kralju. :D

Link to comment
Share on other sites

Rubin se ne treba brinuti za poziciju desnog beka narednih 10 godina. Avdovic je odigrao čak 42 utakmice, zabio dva gola i upisao četiri asistencije, ali nešto bitnija statistika je da ima čak 3.61 oduzetu loptu na utakmici. Pet puta je bio izabran za igrača utakmice i ima prosječnu ocjenu od 7.11 što je odlično.

Odigrao sam 42 utkamice jesam masina :P, ne planiram ostati 10 godina u klub zelim bit ko ibrahimovic :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dobro je zadovoljan sam, samo nek idem po posudbama, dok ne budem 100% spreman da zaigram za prvi tim Dortmunda, pa makar i u 30-toj zaigrao :D :D

 

POHVALE ZA TRUD, SVAKA CAST ;)

Link to comment
Share on other sites

Nikola je i ove sezone dobio dosta prilika u prvoj postavi. Odigrao je 16 utakmica sa prvom postavom i pritom primio 18 pogodaka i imao sedam puta praznu mrežu. Igrao je isto tako i za mladu momčad gdje je skupio devet nastupa. Ako ovako nastavi i bude dobivao priliku iz sezone u sezonu, mogao bi se jako dobro razviti.

 

Meni je najbitnije da sam za repku igrao :D Moze i bolje

Link to comment
Share on other sites

Mario Juretic (Liverpool)

Još jedan igrač koji u svom klubu nije dobio priliku. Tako je ove sezone ostao bez utakmica, ali kao što sam rekao, nije ni čudno s obzirom kakav je ovo panj, Benzema mu nije ni do koljena. No dobro, valjda će iduće sezone igrati malo pa da se konačno bori za prijestolje u izboru za najveći panjinu godine, a ima velike šanse za osvajanje.

 

Sta reci, koju posluku porati... lol

 

Kojeg datuma slikas igrace, jesi siguarn da ne slikas engleske klubove nakon 'season update'? Nitko od ovih koji igraju u Engleskoj nema nastupe, al imaju Last 5 Games ocjenu

 

(ovo se ne odnosi na mene, ja ostajem na klupi kad kod slikao)

Edited by Uncle Creepy
Link to comment
Share on other sites

Sta reci, koju posluku porati... lol

 

Kojeg datuma slikas igrace, jesi siguarn da ne slikas engleske klubove nakon 'season update'? Nitko od ovih koji igraju u Engleskoj nema nastupe, al imaju Last 5 Games ocjenu

 

(ovo se ne odnosi na mene, ja ostajem na klupi kad kod slikao)

 

Ma gledao sam, ni tekme nisi odigrao :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |