Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BaL - Sezona 2015./2016. (1. dio)


Madridista
 Share

Recommended Posts

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/07-11-2013/original-c144b51701180f1f7292f0356394193d.png

 

Malo je ovaj izvještaj zakasnio, ali jednostavno nisam uhvatio dovoljno vremena da odradim. Sada smo na polovini treće sezone. Poprilično aktivno ljeto je bilo, a neke igrače ozljede nisu mazile. Više o tome u nastavku...

 

Dikoslav Grozni (CSKA Moscow)

Grozni još uvijek nije napustio Moskvu, a s obzirom da je potpisao novi ugovor u trajanju od četiri godine odlazak nije na vidiku. Ugovor mu je vrijedan čak 9.5 milijuna eura. Što se tiče njegovih igara na polusezoni, nije bilo loše. Uz osam golova i pet asistencija jedan je od boljih igrača lige pa je samim time tri puta bio igrač utakmice. Njemu je vrijednost porasla na vrtoglavih 18 milijuna eura.

 

Karlo Papich (Borussia D)

Papichu je ovo druga sezona u Njemačkoj te se nada da će biti više prilike za igru, a u prvom dijelu sezone odigrao je 13 utakmica kombinirano i postigao dva pogotka što i nije baš neka zavidna statistika. Zasad mu se mjesto u prvoj postavi ne smiješi, a sigurno je da mora poboljšati statistiku.

 

Blaž nije loše krenuo u sezonu te je u sedam utakmica zabio četiri gola i jednom asistirao, no sigurno je da mu treba dati više šanse. I njemu je ovo druga sezona u novom klubu pa odlazak neće biti ubrzo, a hoće li se Slavonac priviknuti na igru u Hrvatskoj vidjet ćemo.

 

Dejan Arsic (Partizan)

Deji baš i ne cvjetaju ruže u Partizanu što se tiče partija. U 15 utakmica primio je čak 26 golova što nije malo, a samo tri puta je bio prazne mreže. Tijekom ljeta Vannes se zanimao za njega, no on se odlučio na ostanak u Srbiji, a kako bi mu bilo u Francuskoj ne znamo, ali sigurno je da mu trenutno i nije baš najbolje.

 

Dejan Rauzan (Basel)

Još jedan Dejan, no ovoga ide nešto bolje u klubu. On je u 22 odigrane utakmica zabio osam pogodak i upisao tri asistencije. Još uvijek se od njega očekuje više, a s obzirom da mu konkurencija u napadu nije jaka to mora bolje. Ovo mu je druga sezone u klubu i privikao se na igru, a trener ga treba uklopiti u sistem kako bi Dejo zaigrao dobro.

 

Adi igra jako dobro u Grčkoj i trener je veoma zadovoljan njime. Naime, on je u 25 utakmica zabio šest golova i osam golova namjestio. Od toga je 10 utakmica u Europi i četiri pogotka što je odlično. Trenutno mu je prosječna ocjena 7.04. Novi ugovor nije potpisao, a trenutni mu traje još dvije godine tako da bi uskoro mogli očekivati obnovu.

 

Dedina Staric (Dinamo)

Staroga ide dosta dobro u Dinamu, ali može puno bolje. Većinu utakmicu igra na centralnom veznom, a s obzirom na brzinu i dribling možda bi mu bolje lažala pozicija na krilu. Ipak, on je i ovako uspio zabiti šest golova i osam asistirati, a prosječna ocjena mu je čak 7.17.

 

Sandi Abdagic (Sporting CP)

Sandija ide jako, jako dobro u Sportingu te je odigrao 25 utakmica u polusezoni. Trenutno se oporavlja od ozljede te će van terena biti oko pet tjedana. I njemu je jako dobra prosječna ocjena, čak 7.20. Odigrao je i sedam utakmica za Portugal gdje konkurencija i nije slaba što znači da Sandi ima nade.

 

Nedzad Malanovic (Borussia D)

Tijekom prijelaznog roka iz Borussie je otišao na posudbu u Augsburg što je dosta dobar transfer za njega kako bi što više igrao. Na polusezoni ima 19 odigranih utakmica, dva gola i tri asistencije. Do kraja sezone bi mogao proći 30 nastupa što bi na kraju značilo da je odigrao odličnu sezonu u 2. Bundesligi.

 

Veho je postao ključni igrač u Rubinu te je odigrao gotovo sve utakmica u prvom dijelus sezone. Iako jako dobro igra na klupskoj razini, još uvijek nije dobio poziv u reprezentaciju da se dokaže izborniku. No uskoro bi neki igrači iz Italije mogli u mirovinu pa će njemu tada doći prilika, koju će trebati maksimalno iskoristiti.

 

Aleksandar Milutinovic (Crvena Zvezda)

Braniču Zvezde ide dosta dobro te je u polusezoni skupio 16 nastupa i dvije asistencije. Treba napomenuti da je dva puta bio izabran za igrača utakmica što je uvelike povećalo prosječnu ocjenu koja mu je trenutno 7.03. Imao je dvije ponude tijekom ljeta, ali je obe Zvezda odbila pa se uskoro može očekivati novi ugovor.

 

Kao da se preporodio odlaskom u Cagliari. U Italiji mu ide jako dobro te je u ligi odigrao 17 utakmica zasad i zabio je pet golova, uz to je upisao i četiri asistencije. Čak tri puta je bio igrač utakmice. Ne mogu vidjeti kako Cagliari stoji u ligi, no sigurno je da im je hitno potrebno igranje u Europi kako bi Johan mogao dobiti više pažnje i možda pronaći bolji klub, a možda ostati u Cagliariju i pisati povijest.

 

Djura Trkulja (Crvena Zvezda)

Jedan od boljih mladih veznjaka u Srbiji, odličan DLP, no treba još malo treninga da bude pravi za tu poziciju. U polusezoni je odigrao 19 utakmica, od toga četiri u Europi. Jednu asistenciju je upisao u ligi pa mu je prosječna ocjena prilično niska, 6.51. Iduće sezone bi mogao biti puno bolji, pa čak i pronaći neki bolji klub.

 

Petar Popovic (Crvena Zvezda)

Početkom sedmog mjeseca ozljedio se na dva mjeseca, no ozljeda je prošla pa nećemo puno o tome. Treba se više fokusirati na ugovor koji je odbio, a istječe mu za šest mjeseci pa je samim time veoma tražen pio Europi. Čak 31 klub je pokazao interes za njim, među kojim bi se mogli izdvojiti: Frankfurt, Montpellier, Sociedad... Samo šest utakmica je odigrao u polusezoni za Zvezdu pa bi odlazak u bilo koji drugi klub bio odličan.

 

Dino Grgic (Chelsea)

Dino je u prijelaznom roku prešao na posudbu u Vitesse u nadi da će dobiti priliku za pokazati svoj talent, a on je u polusezoni odigrao ''samo'' 10 utakmica, a pritom se nije upisao u strijelce niti asistente. Sigurno je da će Dino morati poraditi na mentalnom dijelu kako bi postao nešto bolji igrač, ali još uvijek ima vremena za neki veći napredak.

 

Nešto kao i kod Pere, tako se i Ivaninho ozljedio početkom osmog mjeseca, samo što je kod njega čak pet mjeseci odsustva. On je prošle sezone, odnosno prošle godine(2015.) odigrao 26 utakmica, zabio dva gola i upisao šest asistencija. Uskoro će početi nova sezona u Brazilu, a on se treba nešto više pripremati za to. Ponuda nije bilo, a u klubu je dobio status ključnog igrača.

 

Dejan Mihajlovic (Crvena Zvezda)

Crveno-bijeli baš i ne daju puno prilike mlađim igračima pa je tako i Dejan odigrao samo pet utakmica u polusezoni, golova i asistencija nije bilo. I njemu bi odlazak u neki drugi klub bio dobar potez i sigurno bi dobio više šansi nego u Zvezdi pa samim time bi i više napredovao. No o tome poslije prijelaznog roka.

 

Kenan Avdic (Monaco)

Keno je u prvom dijelu sezone odigrao dosta utakmica i sve je igrao u ligi amatera. U tih 17 utakmica uspio je po dva puta tresti mrežu i asistirati što mu je na kraju donijelo prosječnu ocjenu od 7.43. Trenutno se nalazi u rezervnoj momčadi i stavljen je na listu za posudbe, a razlog je vjerojatno nedovoljno dobra kvaliteta za prvu momčad Monaca.

 

Sema je tijekom prijelaznog roka imao nekoliko ponuda, ali najbolja je bila ona koja je došla iz ureda PSG-a. Tako je Semir prešao u PSG za 2.9 milijune eura, a plaća mu je čak 12.500€ što je dosta da zadovolji kriterije Louise Necib. Odigrao je 21 utakmicu u amaterskoj ligi kakav je i on sam - amater.

 

Antonio Sosa (Split)

Antonio je nešto bolje igrao ove sezone te je u 12 utakmica zabio jedan pogodak i upisao tri asistencije. Trenutno je ključni igrač u klubu, no to neće biti ništa ukoliko se interes Chelsea i Bayerna pretvori u transfer. Još su tu zainteresirani Real Madrid, Barcelona i Man City.

 

Krenulo je malo i Ganju pa je tako ove sezone dobio nešto više šanse. U ovoj polusezoni je odigrao devet utakmica i zabio četiri gola. To je u svakom slučaju bolje ako gledamo prošle sezone. Čekat ćemo kraj sezone da vidimo hoće li mu trener Ajaxa dati još prilike i hoće li on to iskoristiti i dobiti nešto više povjerenja.

 

Luka Marevic (Hajduk)

Došao red i na mene. Prijelazni rok bio veoma zanimljiv, a ja sam prihvatio ponudu Bayerna i prešao u redove Guardiolinog kluba za 6.5 milijuna eura, ali sam ostao na posudbi u Hajduku što je idealno. U prvom dijelu sezone sam odigrao 20 utakmica, zabio četiri gola i upisao dvije asistencije. Iduće sezone bi bilo odlično kad bi ili ostao u Hajduku ili otišao na posudbu u neki malo bolji klub kako bi dobio još šanse za igru.

 

U Radu su se u prvom dijelu sezone izmjenjivala dva golmana, a riječ je o Djuricicu i nekom tko nas ne zanima. Nikola je dobio priliku u osam utakmica od prve minute, a jednu je ušao sa klupe. Primio je devet golova, ali je čak četiri puta bio prazne mreže. S obzirom da mu je tek 18 godina ovo je dobar znak za budućnost.

 

Jedan od najperspektivnijih igrača u ovom projektu. Odigrao je čak 19 utakmica za prvu momčad Hajduka i to sve od prve minute. Dva puta je asistirao, a prosječna ocjena mu je 7.04. Treba napomenuti da je dobio poziv u reprezentaciju, a hoće li uskoro dobiti i priliku za debi u kockastom dresu vidjet ćemo, ali jedno je sigurno, velika karijera je pred njim.

 

Jasmin je u Sarajevu dobio puno šanse, ali nije je baš najbolje iskoristio što bi ga moglo koštati u drugom dijelu. Odigrao je 25 utakmica i zabio ''samo'' osam golova. Odigrao je i šest utakmica za reprezentaciju, a tek mu je 18 godina što je odlično. Hoće li ostati u Sarajevu i iduće sezone vidjet ćemo...

 

Nikola se u Partizanu jako dobro razvija i dobio je priliku u 10 utakmica od prve minute. Ima tek 17 godina, a već jako dobro igra na klupskoj razini, a u mladoj momčadi reprezentacije igra standardno. Partizan je idealan izbor za njega kako bi se dobro razvio do 20. godine, a tada bi već mogao razmišljati o odlasku u neki veći i respektabilniji klub.

 

Antonio je dolaskom u Dinamo izabrao možda i najbolje što je mogao na ovim prostorima. Ove sezone ja zasad odigrao 24 utakmica, od toga 14 iz prve postave. Uspio je zabiti 11 golova što nije nimalo loše s obzirom na godine. Za reprezentaciju je odigrao jednu utakmicu.

 

Nino Harambasic (Man Utd)

Za njega je prijelazni rok bio veoma zanimljiv. Nino je otišao u Manchester United, a ''vragovi'' su Dinamu uplatili 5.75 milijuna eura. Trenutno je u mladoj momčadi Uniteda, a tamo je odigrao četiri utakmice i upisao dvije asistencije, uz to je jednom bio igrač utakmice. Mogao bi biti jako dobar igrač ako pogledamo kako napreduje...

 

Dino Knezevic (Man City)

Zanimljivo je da je trener Citya Dina stavio u U21 momčad, ali on tamo ne može nastupati, jer kako piše, ograničenje godina mu to zabranjuje. Tako da ove sezone on nije još uvijek igrao, a hoće li se nešto promijeniti u drugom dijelu vidjet ćemo.

 

Goran Class (Rijeka)

Jednom se smrkne, drugome svane. Takva je situacija kod Gorana. Naime, on je zadnje dvije sezone priliku dobivao na kapaljku, a ove sezone je odigrao gotovo sve utakmice za Rijeku. 24 utakmice, jedna asistencija i jedanput igrač utakmice. Iduća sezone bi mogla biti puno bolja i sigurno najbolja dosad u njegovoj karijeri.

 

Zvonimir Camo (Hajduk)

Zvone je dobio nešto prilika u prvoj momčadi Hajduka i to je iskoristio jednom asistencijom. Sedam utakmica je odigrao za mladu momčad gdje je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju. Za koju godinu bi mogao već više biti u prvoj momčadi, a ostanak u Hajduku bi mu bio dobar kako bi igrao što više utakmice i samim time se bolje razvijao.

 

Mario Juretic (Liverpool)

Mario ove sezone još uvijek nije igrao za Liverpool, ali se unatoč tome vidi napredak. Prije nekoliko dana je na treningu(logično da je trening kad ne igra nikako) ozlijedio stopalo te će sa terena(za trening) izbivati oko četiri tjedna. Za njega trenutno nije nitko pokazao interes, a posudba bi mu dobro došla da se malo naigra, no u ovom trenutku toga nema na vidiku.

 

Robert Cosic (Tottenham)

Kod njega je slučaj kao i kod Juretica, ove sezone nije zaigrao za Tottenham niti jednu utakmicu, pa čak ni za mladu momčad. On je polovinom osmog mjeseca ozlijedio koljeno i ozljeda mu još uvijek traje što je nešto više od pet mjeseci, a povratak na terene se očekuje za dva tjedna.

 

Filip Kosor (Tottenham)

I Filip ima sličnu situaciju kao i prethodna dvojica. Ni on nije igrao, a ozljedu vuče već dva mjeseca i bit će još toliko van terena zbog loma noge. Nemam što reći na ovo, peh za pehom im je bio, ali više sreće će valjda biti iduće sezone i nadati se da će ih ozljede zaobići.

 

NAPOMENA: Onaj tko ne napiše makar jedan komentar bit će izbačen iz projekta i neće se opisivati u nastavku!

 

staridedo

Madridista

Uncle Creepy

Ichigo

Dejan Arsic

Zvonimir

IM995

CoA

stemaking

archangel32

Kineska poglavica Ling

Cris

LukaSt

Van Basten

Doktor87

Jakim

Karlo Papich

Sema

Dino151

keno95

Dejan92

Usama94

Eazy N

ToniCar

Bole89

Dino Knežević

JackW10

Nino Veličanstveni II

TSO

Flekica

Djura Trkulja

drull_blooder

Lord Torrent05

Robert Ćosić

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

 

Jasmin je u Sarajevu dobio puno šanse, ali nije je baš najbolje iskoristio što bi ga moglo koštati u drugom dijelu. Odigrao je 25 utakmica i zabio ''samo'' osam golova. Odigrao je i šest utakmica za reprezentaciju, a tek mu je 18 godina što je odlično. Hoće li ostati u Sarajevu i iduće sezone vidjet ćemo...

 

 

 

Odlično, polako samo. thumbup

 

Svaka čast na trudu Madri. thumbup thumbup

Link to comment
Share on other sites

Svaka čast Madri.

Svi europski velikani me žele :D

Dobro se razvijam, to mi je drago...

Bojim se ako otiđem sada u neki od tih klubova da ću samo sjediti na klupi, ako i to, ali vidjet ćemo kako će stvari ići :D

Link to comment
Share on other sites

Petar Popovic (Crvena Zvezda)

Početkom sedmog mjeseca ozljedio se na dva mjeseca, no ozljeda je prošla pa nećemo puno o tome. Treba se više fokusirati na ugovor koji je odbio, a istječe mu za šest mjeseci pa je samim time veoma tražen pio Europi. Čak 31 klub je pokazao interes za njim, među kojim bi se mogli izdvojiti: Frankfurt, Montpellier, Sociedad... Samo šest utakmica je odigrao u polusezoni za Zvezdu pa bi odlazak u bilo koji drugi klub bio odličan.

 

Napokon neki napredak od mene, a to je da sam odbio ugovor. Daj Bože da pređem u bilo koji od ova tri kluba, zamisli taj štoperski tandem Inigo Martinez i Petar Popović. :D

Svaka čast Madridista na uloženom trudu na ovaj report, kao i na svaki prethodni, samo nastavi. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Dejan Rauzan (Basel)

Još jedan Dejan, no ovoga ide nešto bolje u klubu. On je u 22 odigrane utakmica zabio osam pogodak i upisao tri asistencije. Još uvijek se od njega očekuje više, a s obzirom da mu konkurencija u napadu nije jaka to mora bolje. Ovo mu je druga sezone u klubu i privikao se na igru, a trener ga treba uklopiti u sistem kako bi Dejo zaigrao dobro.

 

Dobro je samo neka me povrede zaobilaze. :)
Link to comment
Share on other sites

Dejan Arsic (Partizan)

Deji baš i ne cvjetaju ruže u Partizanu što se tiče partija. U 15 utakmica primio je čak 26 golova što nije malo, a samo tri puta je bio prazne mreže. Tijekom ljeta Vannes se zanimao za njega, no on se odlučio na ostanak u Srbiji, a kako bi mu bilo u Francuskoj ne znamo, ali sigurno je da mu trenutno i nije baš najbolje.

 

Kako me unakazi Partizan da to nije normalno. Transfer mi treba pod hitno. Bem ti ligu. :(

 

Inace MADRI svaka cast, dosta truda ulazes u ovo i hvalati na tome. :D

Link to comment
Share on other sites

 

Sema je tijekom prijelaznog roka imao nekoliko ponuda, ali najbolja je bila ona koja je došla iz ureda PSG-a. Tako je Semir prešao u PSG za 2.9 milijune eura, a plaća mu je čak 12.500€ što je dosta da zadovolji kriterije Louise Necib. Odigrao je 21 utakmicu u amaterskoj ligi kakav je i on sam - amater.

 

 

Jebo majku pa kod mene se samo povećava broj godina, atributi nikako.

Sa ovom mrkom treniram u slobodno vrijeme. xD

 

http://s.psg.fr/psg/image/phototheque/g/164/32763.jpg

Edited by Sema^
Link to comment
Share on other sites

[quote name='Madridista' timestamp='1390142056' post='466281']
[center][b][url="http://i.imgur.com/s0HJM4k.jpg"]Luka Postenjak[/url] (Hajduk)[/b][/center]
[center]Jedan od najperspektivnijih igrača u ovom projektu. Odigrao je čak 19 utakmica za prvu momčad Hajduka i to sve od prve minute. Dva puta je asistirao, a prosječna ocjena mu je 7.04. Treba napomenuti da je dobio poziv u reprezentaciju, a hoće li uskoro dobiti i priliku za debi u kockastom dresu vidjet ćemo, ali jedno je sigurno, velika karijera je pred njim.[/center]

[/quote]

Jedan od najperspektivnijih igraca u ovom projektu .. e ovo mi se svida ahahhaha i poziv za repku je tu a tek mi 19 ahhh taj ja... :)...bravo Madri za trud Edited by LukaSt
Link to comment
Share on other sites

Kenan Avdic (Monaco)

Keno je u prvom dijelu sezone odigrao dosta utakmica i sve je igrao u ligi amatera. U tih 17 utakmica uspio je po dva puta tresti mrežu i asistirati što mu je na kraju donijelo prosječnu ocjenu od 7.43. Trenutno se nalazi u rezervnoj momčadi i stavljen je na listu za posudbe, a razlog je vjerojatno nedovoljno dobra kvaliteta za prvu momčad Monaca.

Nadam se da cu 2 dio sezone provest na posudbi u drugom klubu.Pohvale za trud.

Link to comment
Share on other sites

U Radu su se u prvom dijelu sezone izmjenjivala dva golmana, a riječ je o Djuricicu i nekom tko nas ne zanima. Nikola je dobio priliku u osam utakmica od prve minute, a jednu je ušao sa klupe. Primio je devet golova, ali je čak četiri puta bio prazne mreže. S obzirom da mu je tek 18 godina ovo je dobar znak za budućnost.

 

Moze i bolje,ali bitno je da nema povreda :D Vidim da igram za repku,kako se tamo snalazim? :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |