Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BaL - Sezona 2014./2015. (1. dio)


Madridista
 Share

Recommended Posts

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/07-11-2013/original-c144b51701180f1f7292f0356394193d.png

 

 

Evo i mene sa novim izvještajem, a trenutno sam na polusezoni druge sezone. Bilo je odličnih transfera i velikog napretka kod svih. Čisto da se zna, onaj tko ne ostavi komentar u temi maknut će se iz projekta. Eto, pa sad lajkajte, komentirajte, svađajte se i spamajte koliko hoćete...dok ja ne kažem STOP!

 

 

Dikoslav Grozni (CSKA Moscow)

 

Ostanak u Moskvi mu je bio odliičan potez s obzirom da je odigrao više od 30 utakmice te postigao devet pogodaka. No nisu samo golovi opis njegovog posla, pa je tako mladi veznjak upisao i osam asistencija uz prosječnu ocjenu od 7.45 što je fantastično. Ovim je dokazao kako zaslužuje mjesto u prvoj postavi.

 

 

Karlo Papich (Dinamo)

 

Još jedan igrač koji nije napustio klub u ljetnom prijelaznom roku. Nešto slabija igra napadača koji je u prvom dijelu sezone postigao samo devet pogodaka. Ipak, Borussia ne odustaje od njega te su poprilično velike šanse da Nijemci pošalju ponudu za Papicha tijekom zime.

 

 

Blaž Balkovec (Olimpija)

 

Isti slučaj kao i kod Papicha, jako loša forma nije zadovoljila trenera u početku, a interes za njim je pokazao Dinamo, pa bi tako Slovenac mogao put Zagreba pošto je vrlo izvjesno da će Zagrepčani izgubiti prvog napadača kluba, Papicha.

 

 

Dejan Arsic (Partizan)

 

Dejan je uzeo mjesto prvog vratara Partizana, ali u klubu baš i nije neka euforija s obzirom da su na dosta lošoj poziciji u ligi(8. mjesto). Ipak, on je odugrao 16 utakmica i primio 22 gola, a uspio je tri puta mrežu sačuvati praznom. Pod hitno bi trebao napustiti klub i pronaći mjesto u nekoj boljoj sredini.

 

 

Dejan Rauzan (Crvena Zvezda)

 

Rauzan je u prvom dijelu sezone odigrao 16 utakmica(10 u prvoj postavi) te je svoje prilike kvalitetno iskoristio. Naime, napadač je postigao šest golova, ali tome je dodao i pet asistencija. Preuzeo je mjesto prvog napadača u klubu pa prilika neće nedostajati, samo se čeka ''bljesak'' da pokaže sam svoj talent.

 

 

 

Evo i prvog igrača koji je napustio svoj matični klub preko ljeta. Adi je otišao put Grčke, a izabrao je PAOK. Odmah po dolasku u novi klub dobio je status prvotimca, a odigrao je i 21 utakmicu te upisao dvije asistencije. Još uvijek se čeka prilagodba u novu sredinu, a nakon toga bi se moglo očekivati mnogo više od njega. Inače, transfer je vrijedan 1.7 milijuna eura i potpisao je ugovor na četiri godine.

 

 

Dedina Staric (Dinamo)

 

I Dedina je tijekom ljeta napustio klub, točnije pred sami početak sezone. Uspio je odigrati jednu službenu utakmicu, no Dinamo je poslao ponudu koju Željezničar nije mogao odbiti, s obzirom da su u lošoj financijskoj situaciji. Željo će od Dinama dobiti 1.4 milijuna eura. Već u prvoj polusezoni odigrao je 22 utakmice i upisao dvije asistencije.

 

 

Sandi Abdagic (Sporting CP)

 

Odličan transfer potez napravio je Abdagic prihvaćanjem ugovora od Sportinga čime je za odštetu od 1.4 milijuna eura napustio Sarajevo. U novom klubu se odlično snašao i dobio dosta prilika. Odigrao je 16 utakmica i dva puta bio ocijenjen za igrača utakmice. Pred njim je velika budućnost znajući kakvu školu nogometa imaju u Sportingu.

 

 

Nedzad Malanovic (Borussia D)

 

Malanovic je otišao u Borussiu Dortmund, no u ugovoru je stavljena opcija da jednu sezonu provede na posudbi u Čeliku. Njegov trenutni klub, Čelik, je od transfera zaradio 775 tisuća eura. Mladi veznjak odigrao je 24 utakmice upisavši se u strijelce tri puta te na listu asistenata četiri. Sigurno je da do kraja sezone mora ''eksplodirati'' ako želi vidjeti priliku u Njemačkoj.

 

 

 

Koliko je kvalitetnu momčad imao Željo dokazuje da su prodali i Avdovica, a on je otišao put ''majke'' Rusije, točnije u Rubin. Rusi su za njega izdvojili 800 tisuća što je relativno malo s obzirom da mu je na kraju polusezone cijena skočila na čak četiri milijuna. Postao je ključni igrač momčadi i odigrao 21 utakmicu, a treba napomenuti da je čak pet puta bio igrač utakmice.

 

 

Aleksandar Milutinovic (Crvena Zvezda)

 

Branič Zvezde je pružene prilike iskoristio odlično što dokazuje prosječna ocjena od 7.35 u 11 odigranih utakmica. Uspio je postići i dva pogotka, a jednom je bio igrač utakmice. Za 19-godišnjaka nije kasno sa prilikama i sigurno će ih biti, a Zvezda je sigurno dobar izbor za njega. Tijekom ljeta nitko nije pokazao interes za dovođenjem pa će tako do kraja sezone ostati u Srbiji.

 

 

 

Veznjak Partizana je u ovoj polusezoni odigrao 16 utakmice i pritom bio šest puta direktno uključen u gol(četiri gola i dvije asistencije). Treba napomenuti da je za njega ''zagrijan'' trener Cagliaria(nije gay) te ga želi u svojim redovima vidjeti već poslije zimskog roka, a hoće li Johan napustiti Partizan u siječnju vidjet ćemo.

 

 

Djura Trkulja (Crvena Zvezda)

 

Trkulja je sredinom 10. mjeseca zadobio ozljedu koja ga je van terena držala oko pet tjedana pa je odigrao tek nekoliko utakmica u prvoj postavi za Zvezdu. Također je igrao i za mladu momčad. Ali za njega nema žurbe, sa svojih 18 godina još uvijek može pokazati sav svoj talent, a interes od strane nekoliko europskih klubova još mu više pojačava želju za dokazivanjem.

 

 

Petar Popovic (Crvena Zvezda)

 

Crvena Zvezda je trenutno na trećem mjestu, a mladi branič crveno-bijelih je odigrao "samo" šest utakmica ove sezone. U tih šest utakmica uspio je skupiti i tri žuta kartona. Razlog zašto nije dobio više prilike pored dosta slabe konkurencije u obrani zna samo trener Zvezde, ali nam nije htio otkriti(đubre mučko).

 

 

Dino Grgic (Chelsea)

 

Naš Dinče, koji nas je napustio prije nekoliko dana što se tiče dužnosti na forumu je pronašao novi zadatak, a to je Chelsea. Mladi veznjak prešao je u redove plavaca za 2.8 milijuna eura, ali je vraćen na posudbu u Osijek gdje će biti do kraja sezone. Odigrao je 20 utakmice i jednom asistirao, a sve utakmice odigrao je na poziciji srednjeg veznog. Hoće li se Dinče naš uspjeti probiti do prve momčadi Chelsea kroz par sezona ostaje da vidimo.

 

 

 

Brazilac koji trenutno nastupa za Gremio je u drugoj sezoni za klub odigrao 37 utakmice i bio solidan. Šest puta je bio strijelac, a osam puta je asistirao suigračima. Barcelona i Inter stoje u prvim redovima za dovođenje mladog veznjaka iz Brazila, a obje opcije bi mu bile odlične, tako ako dođe do ponude, koju god prihvati pogodio je.

 

 

Dejan Mihajlovic (Crvena Zvezda)

 

Miha još uvijek nije dobio priliku u prvoj momčadi te je odigrao 18 utakmica u mladoj momčadi i pritom postigao tri pogotka. Hoće li ove sezone barem odigrati kup utakmicu i debitirati za prvu momčad ne zna se, ako što sam već rekao, onaj trener baš đubre, nikome neda da igra...

 

 

Kenan Avdic (Al-Ittihad)

 

Kenan je imao ponude od nekolicine klubova tokom ljeta, ali je mladi veznjak izabrao Al-Ittihad i otišao u Saudijsku Arabiju. Pošto nisam upućen u sistem njihove lige ne znam kada je on odigrao, ali uglavnom je odigrao 18 utakmica(piše 2012-2013 sezone) i zabio dva gola i upisao dvije asistencije. U Al-Ittihad je prešao iz Sarajeva za 1.6 milijuna eura.

 

 

Semir Sisic (Al-Ahli)

 

Kao i Avdic, tako je i Sisic otišao u Saudijsku Arabiju(možda ima neku pičoku tamo, 'ko će ga znat), ali on je Slaven napustio bez odštete s obzirom da mu je istekao ugovor. Imao je ponude od brojnih klubova, ali se odlučio za Al-Ahli. Ma 100% mu je neka koka tamo. Odigrao je 24 utakmice i zabio četiri gola te imao prosječnu ocjenu od 7.40.

 

 

Antonio Sosa (Split)

 

Tijekom ljeta se nekoliko klubova borilo za njega, no on je odlučio ostati u Splitu. Ove sezone dobio je priliku i u prvoj momčadi pa je tako odigrao 11 utakmica i zabio dva gola. Ipak, Chelsea, Arsenal i PSG ne odustaju od njega te su spremni dati 15 milijuna eura za njegove usluge. Ma jesu vraga, ali uglavnom spremni su dovesti mladog veznjaka u svoje redove.

 

 

 

U odnosu na prošlu sezonu, ove sezone je Ganja napravio veliki iskorak u karijeri i odigrao jednu utakmicu u cijeloj polusezoni. Da, dobro ste pročitali, JEDNU utakmicu i to cijelu. Malo čudno, ali nije zabio gol niti je asistirao. City je odustao od njega pošto je dečko tvrdoglav i drži se Ajaxa ''kao pijan plota''. Dosta dobro je napredovao što se igre tiče, pa će samim time i prilike ubrzo doći.

 

 

Luka Marevic (Hajduk)

 

Sigurno jedan od boljih igrača ovdje što je i logično jer je riječ o meni. Šalu na stranu, u Hajduku imam status ključnog igrača, a odigrao sam 14 utakmica što je odlično. Ipak nisam uspio postići pogodak niti asistirati, ali toga valjda neće faliti u budućnosti. Za mene su zainteresirani Real Madrid(duša moja draga), Barcelona, Man Utd, Liverpool, Juventus i Chelsea pa će valjda bit nešto od toga.

 

 

 

Djuricic još uvijek čeka na pravu priliku u prvoj momčadi Rada, a tijekom ove polusezone odigrao je tek jednu utakmicu, ali primio samo jedan gol. Ipak, sredinom 11. mjeseca imao je sudar sa kolegom na treningu te je išćašio rame. Sedam tjedana nije mogao trenirati, a uskoro bi se mogao vratiti na terene.

 

 

 

Luka je kao i njegov kolega Luka uhvatio mjesto standardnog prvotimca u Hajduku te odigrao 10 utakmica i dvaput asistirao. Pola utakmica igrao je na poziciji braniča, a pola na defenzivnog veznog. Trenutno nema interesa za njim niti jedan klub, ali odlično se razvija te se napredak vidi iz utakmice u utakmicu.

 

 

 

17-godišnji napadač Sarajeva ove sezone igra sasvim solidno te je u osam utakmica koje je počeo od prve minute postigao četiri pogotka. Uspio je jednom i asistirati, no konkurencija u napadu je još uvijek malo prejaka za njega te bi se tek iduće sezone moglo očekivati da dobije pravu priliku u prvoj postavi, naravno, ukoliko ne napusti klub na ljeto.

 

 

 

Jakim ove sezone nije igrao puno u prvoj momčadi te je skoro cijelu polusezonu proveo u mladoj momčadi. U 22 utakmice jednom je asistirao, a odigrao je i jednu utakmicu za seniore. Svi u klubu su veoma zadovoljni napretkom, ali PSG i Arsenal već vrebaju za dovođenje braniča iz Partizana. Sigurno je da bi odlazak u neki veći klub sa boljim uvjetima za trening bio odličan potez, ali živi bili pa vidjeli.

 

 

 

Antonio je nažalost veći dio ove polusezone proveo po bolnicama zbog ozljeda, točnije imao je dvije ozljede po pet tjedana. Unatoč tome odigrao je nekoliko utakmica i postigao šest golova za mladu momčad te jedan gol za prvu momčad Dinama. Pravu priliku bi mogao dobiti u prvoj momčadi, ali trenutno ga ozljede ne zaobilaze. Više sreće u drugom dijelu sezone i da bude manje ozljeda.

 

 

 

Nino je također imao problema sa ozljedama, ali ne toliko puno kao njegov klupski kolega Antonio. Veznjak Dinama je za mladu momčad odigrao 13 utakmica i uspio upisati četiri asistencije. Trener modrih mu je u kupu dao priliku sa klupe, no još uvijek je rano za ulazak u prvu momčad tako da bi tek iduće sezone mogao dobiti pravu priliku.

 

 

Dino Knezevic (Hajduk)

 

Dino nije dobio puno prilika u prvoj momčadi Hajduka, ali je zato odigrao srcem kada bi dobio priliku. U pet utakmica upisao je dvije asistencije što je zaista odlično. Napredak se vidi te će sigurno iduće sezone ukoliko ne napusti klub mogao postati ključni igrač.

 

 

Goran Class (Rijeka)

 

Goran ni ove sezone ne dobiva pravu priliku unatoč tome što je Kek napustio klub, a došao je trener Vlak. Ipak, jako dobro mu ide u mladoj momčadi Rijeke te je u 16 utakmica zabio četiri gola i upisao čak sedam asistencija. Odlično napreduje iz utakmice u utakmicu te bi iduća sezone mogla biti odlična prilika za nešto više prilike u prvom timu, a i odlazak na posudbu u neki realniji klub ne bi bila loša šansa.

 

 

Zvonimir Camo (Hajduk)

 

Zvone je odigrao dvije utakmice za Hajdukove seniore, ali je više prilike dobio u mladoj momčadi. Tamo je odigrao 16 utakmica te postigao tri gola. Još uvijek nije dorastao igranju za prvu momčad, ali tek mu je 16 godina tako da kroz dvije-tri sezone bi mogao biti i u prvoj postavi Splićana, ako ne napusti klub ili Hajduka preuzme neki šeik pa sve proda.

 

 

Mario Juretic (Liverpool)

 

Juretic je uz Dina jedini igrač koji je otišao u neki veći europski klub, a Mario je izabrao Liverpool kao sljedeću destinaciju. Transfer vrijedan nevjerojatnih 12 tistuća eura je gotovo ispraznio blagajnu Brendana Rodgersa pa su morali štedjeti na ostalim pojačanjima. Mladi golman još uvijek nije dobio priliku za igru, no i treniranje u takvom klubu mu nije loše za napredak.

 

 

Robert Cosic (Tottenham)

 

Sin legenradnog Drage Ćosića je iz Hajduka prešao u Tottenham za čak 6.5 milijuna eura što je sve začudilo u užem krugu obitelji Ćosić. Drago tako više neće trebati raditi kao komentator ipa se odselio sa sinom u London. Robert je odmah odigrao jednu utakmicu za Pijetlove i time upisao debitantski nastup. Nažalost, to je jedina utakmica koju je odigrao, no budućnost je pred njim.

 

 

Filip Kosor (Tottenham)

 

I Filip je išao stopama njegovog prijatelja Roberta te iz Solina otišao pravac u London - Tottenham. Majka Jadranka je oduševljena te se povukla iz politike kako bi se više posvetila sinu te redovno trenira sa njim. Filip je ipak ostao u Hrvatskoj na posudbi u Solinu, ali krajem sezone se seli u London gdje će nastaviti svoju karijeru.

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Kenan Avdic (Al-Ittihad)

 

 

Kenan je imao ponude od nekolicine klubova tokom ljeta, ali je mladi veznjak izabrao Al-Ittihad i otišao u Saudijsku Arabiju. Pošto nisam upućen u sistem njihove lige ne znam kada je on odigrao, ali uglavnom je odigrao 18 utakmica(piše 2012-2013 sezone) i zabio dva gola i upisao dvije asistencije. U Al-Ittihad je prešao iz Sarajeva za 1.6 milijuna eura.

 

 

Koje sam ja srece od toliko timova u Europi ja odem da igram u Saudijskoj Arabiji.Pohvale na trudu.

Edited by keno95
Link to comment
Share on other sites

Slab prvi dio za mene, samo 6 utakmica, mora puno bolje.

Razlog zašto nije dobio više prilike pored dosta slabe konkurencije u obrani zna samo trener Zvezde, ali nam nije htio otkriti(đubre mučko).

Takođe se pitam zašto ovako malo šansi, đubre.

 

Pohvale za trud.

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Dejan Rauzan (Crvena Zvezda)

 

Rauzan je u prvom dijelu sezone odigrao 16 utakmica(10 u prvoj postavi) te je svoje prilike kvalitetno iskoristio. Naime, napadač je postigao šest golova, ali tome je dodao i pet asistencija. Preuzeo je mjesto prvog napadača u klubu pa prilika neće nedostajati, samo se čeka ''bljesak'' da pokaže sam svoj talent.

 

Napokon jedna solidna polusezona.Sad sam prva opcija u napadu idemo na prvo mesto. :) mozes mi reci ko je prvi u jelen superligi i jel se Grcka plasirala na SP? Bravo za trud.

Link to comment
Share on other sites

Napokon jedna solidna polusezona.Sad sam prva opcija u napadu idemo na prvo mesto. :) mozes mi reci ko je prvi u jelen superligi i jel se Grcka plasirala na SP? Bravo za trud.

 

Rad je prvi u Srbiji, a Grčka trenutno igra kvalifikacije za Euro 2016. i prvi su u prve tri tekme. Svjetsko je završilo prije 6. mjeseci, Grčka prošla skupinu i odmah ispala od SAD-a, a Brazil je osvojio protiv Argentine u finalu ;)

 

Eh ta Majka Rusija, da prepozna talenat... Dobro je, napredovao sam za nijansu. Trebam u bolji klub da predjem, ali ruske pare su mi drage :)

 

Povuci što si rekao i čekaj idući report lol

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Slabo slabo, ako se ne popravim prije nego sto se vratim u Dortmund transfer ce biti potpuni promasaj, bit cu gori i od Bendtnera :unsure: ocekujem da cu eksplodirati i steci sebi mjesto u Dortmundu, barem da budem kao Dzeko u Cityju :D :D POHVAL ZA TRUD, NESTRPLJIVO ISCEKUJEM KRAJ SEZONE ;)

Link to comment
Share on other sites

Vehid Avdovic (Rubin)

Koliko je kvalitetnu momčad imao Željo dokazuje da su prodali i Avdovica, a on je otišao put ''majke'' Rusije, točnije u Rubin. Rusi su za njega izdvojili 800 tisuća što je relativno malo s obzirom da mu je na kraju polusezone cijena skočila na čak četiri milijuna. Postao je ključni igrač momčadi i odigrao 21 utakmicu, a treba napomenuti da je čak pet puta bio igrač utakmice.

 

 

Zadovoljan sam otisao sam tamo gdje sam i htijeo :), iduca relacija R.M. ili A.C M. :D

Edited by Ichigo
Link to comment
Share on other sites

Bravo Madri pohvale za trud.

Dva velikana su tu, iako ne bi volio ići u ovoj fazi u niti jedan.

Inaće zadovoljan sam, ali uvijek može bolje. Primjeti sam jos i 7 nastupa za repku u21 i jos sam primjetio da sam se nadebljao 1kg lol

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Jakim ove sezone nije igrao puno u prvoj momčadi te je skoro cijelu polusezonu proveo u mladoj momčadi. U 22 utakmice jednom je asistirao, a odigrao je i jednu utakmicu za seniore. Svi u klubu su veoma zadovoljni napretkom, ali PSG i Arsenal već vrebaju za dovođenje braniča iz Partizana. Sigurno je da bi odlazak u neki veći klub sa boljim uvjetima za trening bio odličan potez, ali živi bili pa vidjeli.

 

 

 

:napred-partizan:

Dobro se razvijam, 4 asistencije - odlicno. Voleo bih da zaigram kao senior za Srbiju. PSG i Arsenal hmmm :omg::)

:napred-partizan:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |