Madridista Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Ukoliko vam treba bilo kakva pomoć u vezi taktike, pitajte ovdje... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blek Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Zanima me kako ostvariti veci broj sansi za gol ? Evo odigrao sam nekoliko utakmica, u svakoj haman pa imam posjed,a sanse za gol nigdje, a jos npr protivnik stvori 3-4 100% sanse, i to svaki put njegov igrac prodje mog itd. Moze li me neko savjetovati na sta da obratim paznju pri pravljenju taktike ? hvala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staridedo Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Daj SS za početak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 6, 2014 Author Share Posted February 6, 2014 Postavi nam SS taktike koju trenutno koristiš, Timske intrukcije i slično, ne možemo ti ovako na slijepo reći Koji klub vodiš? btw. nemoj da te tih par utakmica brine, bit će ti puno takvih gdje ćeš slabije igrati, jesi uigrao taktiku kako treba? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 9, 2014 Author Share Posted February 9, 2014 E sada meni treba jedna mala pomoć... Igram sa 4-3-3 formacijom i zanima me sljedeće: Koju rolu staviti Ronaldu/Jeseu i Baleu/Di Mariji. Oni u Realu ako ćemo realno igraju IF, ali igram sa 4-3-3 krilni igrači ne bi trebali biti? Ili možda da se radi formacijski sa 4-3-2(krila)-1, pa da se krilim stavi IF rola da bi to donekle izgledalo na terenu kao 4-3-3? Dalje, dvoumim se oko rola za vezni red. Doveden je Bender jer sam trebao nekoga za BWM, ali što staviti Modriću i Iscu. Trenutno mi oni stoje na DLP-Support i AP-Attack, pa je valjda to ono što se gleda na terenu od njih? Hvala na odgovorima, ljubi vas Madri 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 (edited) Ja bih to ovako nekako postavio(ne znam točno koje igrače imaš) Casillas(GK)Carvajal(WB)-Pepe(CD)-Ramos(BPD)-Marcelo(WB). Alonso(HB)Modrić(DLP)-Isco(AP) Bale(IF)-Benzema(AF ili T)-RONALDO(IF)Ovako Alonsa bih psotavio na HB ako ispred igram sa Modrićem i Iscom. Ako kojim slučajem igra Bender sa Modrićem/Iscom onda bih Bendera na BWM, a Alonso na registu.Za Benzemu se mislim, ali mislim da bi njegova uloga bila da otvara prostor Ronaldu i Baleu.Čak bi i probao sa 3 u napadu... mislim da stoje u lini, ali ova dvojica široko na IF sa sit narrower.Evo jedna slika od utakmice jučer gdje se vidi da se Illara vraća kao treći stoepr, pa mislim da bi HB bilo dosta dobro. http://i.imgur.com/1MW4N8h.png Edited February 9, 2014 by Cris Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 9, 2014 Author Share Posted February 9, 2014 Pa da, imam tri formacije spremljene i u ovoj jednoj, formacija 4-1-2-2-1 mi je DM stavljen na rolu HB. Obranu si doslovno preslikao kao kod mene Još je kod mene golman SK Napad me najviše muči -.-'' Probat ću nešto iskemijat 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Torrent05 Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Za napad nije vazno, imas Ronalda koji zabija pa da ga stavis i na DC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArminReus Posted February 10, 2014 Share Posted February 10, 2014 (edited) Da li je sve postavljeno okej,da li ce taktika raditi?SS taktike:http://imageshack.com/a/img191/2489/xuoz.png Prva utakmica sa taktikom:http://imageshack.com/a/img856/2427/hb6z.png Edited February 10, 2014 by ArminReus 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 10, 2014 Author Share Posted February 10, 2014 Nelogično mi je da je Borini DLF, ne znam je li on za tu rolu? Isto pitanje za Thiaga? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Posted February 10, 2014 Share Posted February 10, 2014 (edited) Postava mi se ne sviđa.Zato što i ako si prodao Manđukica, vidim da imaš Gotzea i Mullera koju mogu odigrati laznu devetku savršeno i Thiago je jedan od najboljih DLP na igrici.U RL Bayern igra jednu odlicnu igru sa dosta posjeda... vidim dobijo si 5-0 Dortmund što je perfektno, ali 49% posjed.Ali ovo je tvoj save i želim ti puno sreće u nastavku Edited February 10, 2014 by Cris Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArminReus Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Nisam vodio Bayern od pocetka,na pocetku sezone sam ga preuzeo.Mandzukic je otisao iz kluba.Borini je odlicno odigrao,2 gola i 1 asistencija.Kada igra Thiago rola je DLP,a kada Schweinsteiger igra rola je BBM.Sledecu utakmicu se igrati Schweinsteiger i zbog toga sam stavio rolu BBM samo sto ga nisam stavio.Posjed mi je problem ali iskreno ne znam koje TI da stavim za posjed. Moze neko da napise sta bi vi stavili? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSO™ Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Ne moras imat posjed,golovi se broje a tu ti ide lijep. Ako bas zelis onda retain possesion,shorter passing i work ball into box. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArminReus Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Iskreno ne zelim vise stavljati retain possesion i work ball into box.Igraci previse cekaju i stvaraju malo prilika.Ako bude potrebno stavit cu neke TI ali za sada ide odlicno i ne zelim nista mijenjati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dario.krsic Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Ima li neko resenje da mi igraci ne stoje ko drva i da nebeze od protivnika stavio sam Hassle Opponents i Use Tighter Marking ali opet nista Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staridedo Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Kakav imaju duty, gdje se lopta nalazi kad se to dešava? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dario.krsic Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 (edited) Kakav imaju duty, gdje se lopta nalazi kad se to dešava?Tu oko 16m nekad i kod penalahttp://i61.tinypic.com/6f9qmd.pnghttp://i61.tinypic.com/6f9qmd.png Edited February 14, 2014 by dario.krsic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staridedo Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Imaš ogromnu rupu u sredini kada ovi štoperi krenu naprijed, a centralni vezni se ne vraća. Bekovi ne idu na attacking, a krila na support ako su krila MR/ML, tehnički je moguće, ali zahtjeva dosta dorade PI. WM je loša opcija kada imaš manje od 4 igrača u sredini zbog otvorenog prostora. Kada čitava odbrana "poleti" naprijed nazad se ostavlja prostor i oni se moraju vratiti nazad u početnu poziciju prije nego što krenu napadati. Još ove instrukcije koje zajedno znače "idi naprijed, ubij, probijaj, brzo i žestoko bez obzira na posljedice" svakako kvare koncepciju. Predlažem da pročitaš neki od tutoriala, a evo kako bih ja to jednostavno postavio. http://i.imgur.com/J3IMMjq.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 E sada ja trebam pomoč.Krenio sam sa Realom i probao sam napraviti taktiku kao Carlo.Ovako izgleda(ovo je formacija sa Di MariomCasillas(GK)Carvajal(FB-a)-Varane(CD-d)-Ramos(CD-d, moze i BPD)-Marelo(CWB, ili WB-a)Alonso(HB-d)Modrić(DLP-s)-Di Maria(CM-s)Bale(IF-a)-Ronaldo(IF-a)Benzema(F9)Najviše me muče TI, neke sam postavio, ali volio bih čuti vaše mišljenje jer to do sada nije to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Alonso DLP/D. Di Maria središnji vezni? Onda stavi AP/A njemu. Znam da je tri pleja previše, ali vjeruj mi da će ljepše i efikasnije igrat. TI bi trebali bit short passing, viša linija(nemoj ić ekstremno pa najveću opciju uzet), work ball into box, drill crosses i much higher tempo jer imaš agilne i brze igrače. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 Ne, Alonso je pravi HD-D u Real Madridu i to mu je prava rola u FMu. Svinjo i meni se čini da bi trebao biti CM-S jer tako igra u Realu Marcelo ti je WB, a Ramos BPD 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 (edited) Koga briga kako igra u Realu ako mu više paše da razigrava a ne da se tlači poput Essiena po sredini. Edited March 1, 2014 by Big Chinese Pig™ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 To sam i pretpostavljao. Ali što sa TI, samo me zanima širina i ono exploit(flanks, middle) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 Koga briga kako igra u Realu ako mu više paše da razigrava a ne da se tlači poput Essiena po sredini. Mislim da Cris želi kopirati taktiku Ancelottija, pa ga možda zato zanima To sam i pretpostavljao. Ali što sa TI, samo me zanima širina i ono exploit(flanks, middle) Narrower bez dvojbe, a sad oko exploit ja ne bih dirao, jer igraju i kroz sredinu i preko krila 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Nemoj ništa stavljati exploit da bude po defaultu. Već ako igraš protiv ekipe koja igra 352 onda staviš exploit flanks, a ako igraš sa ekipom sa 4-5-1 ili nešto slično onda ništa ne stavljaš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts