Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BaL - Sezona 2013./2014. (2. dio)


Madridista
 Share

Recommended Posts

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/07-11-2013/original-c144b51701180f1f7292f0356394193d.png

 

U drugom dijelu obuhvatio sam cijeli drugi dio sezone. Čisto da napomenem, transfera u zimskom roku nije bilo tako da ste svi ostali u istim klubova. Da ne duljim, krenimo mi pomalo sa opisom...

 

Dikoslav Grozni (CSKA Moscow)

 

Kao što je završio prvi dio, tako je nastavio i u drugom. Dobio je veoma dobru ulogu u Moskvi te uspio odigrati 35 utakmica i zabiti 11 pogodaka. Uz golove, upisao je i sedam asistencija, a jedanput je bio i igrač utakmice. Pred početak prijelaznog roka, još uvijek nema interesa za njim.

 

Karlo Papich (Dinamo)

 

Iako se u početku činilo da će mu jako dobro ići u Dinamu s obzirom da nema veliku konkurenciju u napadu, mladi napadač to nije iskoristio. U nešto više od 40 odigranih utakmica zabio je tek 14 golova. Fulham i Sunderland su glavni konkurenti za dovođenje Karla u svoje redove.

 

Blaž Balkovec (Olimpija)

 

Blaž je dobro započeo te je u 20 odigranih utakmice u ligi(u početnoj postavi) postigao 10 pogodaka što mu je na kraju ipak premalo da bude najbolji mladi igrač Slovenije. No i drugo mjesto za mladog napadača je i više nego dobro. Olimpija je sezonu završila na drugom mjestu pa će tako, ukoliko ostane u Sloveniji iduće sezone igrati i Europsku ligu.

 

Dejan Arsic (Partizan)

 

19-godišnji Arsic je nakon odlaska Stojkovica postao prvi vratar crno-bijelij te je odigrao 33 utakmice te primio 39 pogodaka. Treba izdvojiti da je uspio skupiti 10 cleen sheets. Partizan je na kraju sezone završio na 10 mjestu te će se Arsic morati zadovoljiti igranjem u prvoj ligi.

 

Dejan Rauzan (Crvena Zvezda)

 

Napadač Crvene Zvezde je u minuloj sezoni odigrao 32 utakmice i postigao slabašnih osam pogodaka. On će za razliku od Arsica ipak moći zaigrati u nekom europskom natjecanju, točnije u Europskoj ligi što će mu biti odlično za promoviranje.

 

Adi Rahmanovic (Olimpik)

 

Iako je bio jedan od ključnih igrača Olimpika, mladi veznjak se ne može pohvatiti svojim ponašanjem na terenu. Naime, on je u 27 utakmica uspio skupiti čak dva crvena kartona i tri žuta. Sa druge strane, zabio je pet golova i isto toliko puta asistirao. Zasad nema interesa za veznjaka Olimpika od strane drugih klubova.

 

Dedina Staric (Željezničar)

 

Ključni igrač u momčadi Željezničara je u protekloj sezoni upisao čak 10 asistencija i osam pogodaka što je jako dobra statistika. Odigrao je sveukupno 42 utakmice, uz to se može dodati šest nastupa za reprezentaciju i jedan pogodak.

 

Sandi Abdagic (Željezničar)

 

Kao i njegov kolega Staric, Abdagic je također postao ključna figura Željezničara te je odigrao više od 30 utakmica u sezoni, a valja istaknuti sedam asistencija, što je jako dobro s obzirom da igra poziciju braniča. Upisao je tri nastupa za mladu momčad Portugala.

 

 

Malanovicu je sezona dobro počela, skupio je dosta utakmica u prvom dijelu, no 15.01. je zadobio tešku ozljedu. Točnije, zadobio je frakturu stopala što ga je van terena držalo čak četiri mjeseca. Odigrao je 23 utakmice za Čelik, zabio šest golova i osam asistirao. Dva kluba su zainteresirana za usluge mladog veznjaka; Dortmund i Juventus.

 

Vehid Avdovic (Željezničar)

 

Još jedan igrač Želje. Sigurno jedan od najkvalitetnijih u ovom projektu. Mladi branič skupio je 45 nastupa prošle sezone, a uspio je zabiti i tri pogotka. Uz pogotke, sedam puta je asistirao što mu je u konačnici donijelo prosječnu ocjenu od 7.12. Rubin je jedini klub koji je pokazao interes za Avdovica.

 

Aleksandar Milutinovic (Crvena Zvezda)

 

Sa samo 18 godina postao je standardan prvotimac, a odigrao je 29 utakmica za Crvenu Zvezdu. Tome se mogu dodati i dva gola te tri asistencije, a odlična prosječna ocjena od 7.19 je kao ''šećer'' na kraju. Sigurno je da bi Milutinović uskoro mogao u neki veći klub.

 

 

Ofanzivni vezni igrač Partizana je odlično odigrao sezonu. Skupio je 28 utakmica i pritom postigao četiri gola uz dvije asistencije. Treba istaknuti da je odigrao osam utakmica u Europi te postigao jedan gol i jedan asistirao što je jako dobro što se skauta tiče, te u konačnici odlaska u neki bolji klub.

 

Djura Trkulja (Crvena Zvezda)

 

Defenzivni vezni igrač koji nastupa za Crvenu Zvezdu je igrao ''šareno'' u klubu, s obzirom da je pola utakmica odigrao u prvom timu, a pola u mladoj momčadi. Većinu prilika u prvom timu dobio je s klupe, no pred njim je budućnost i već iduće sezone stvari će biti puno bolje za mladog veznjaka.

 

Petar Popovic (Crvena Zvezda)

 

18-godišnji branič za klub je odigrao 12 utakmica, od toga 10 je u prvom sastavu. Dva puta je ocjenjen za igrača utakmice, a golova i asistencija u prvoj sezoni za njega nije bilo. Još uvijek nije nitko pokazao interes za dovođenje Popovica.

 

Dino Grgic (Osijek)

 

Grgic je odigrao većinu utakmica za Osijek, no situacija u klubu nije najbolja te bi mladi veznjak klub mogao napustiti već ovo ljeto. Odigrao je 22 utakmica, zabio dva gola i upisao jednu asistenciju. Nekoliko klubova žele Grgica, a treba izdvojiti Manchester United i PSG koji stoje u prvim redovima za dovođenje Hrvata.

 

 

Pošto je u Brazilu početak i kraj lige nešto drugačiji nego kod nas u Europi, Maninho je već odigrao jednu sezonu u Gremiu te upisao čak 40 nastupa. Uspio je zabiti pet golova i isto toliko puta asistirati, a ove sezone je već odigrao 17 utakmica te ima skoro jednak skor kao i na kraju prošle sezone. Zasad nema ponuda za ovog igrača od drugih klubova.

 

Dejan Mihajlovic (Crvena Zvezda)

 

Dejan je cijelu prošlu sezonu proveo u mladoj momčadi Crvene Zvezde, ali ni tamo nije promakao skautima Barcelone, koja je već i preko medija pokazala interes za veznjakom. On je odigrao više od 40 utakmica prošle sezone i zabio četiri pogotka. Velike su šanse da karijeru nastavi u Španjolskoj, u jednoj od najboljih škola nogometa na svijetu.

 

Kenan Avdic (Sarajevo)

 

Kenan nije imao baš dobru sezonu u Sarajevu s obzirom da su završili na osmom mjestu. Ipak, on je za klub odigrao nešto više od 20 utakmica, a upisao je i dvije asistencije. Juventus je pokazao interes za njim, ali još uvijek ništa nije previše uzdignuto u medijima.

 

Semir Sisic (Slaven)

 

Odličnim igrama u Slavenu, mladi branič je privukao pažnju od čak 17 klubova, među kojima su veoma respektabilni Juventus te Red Bull Salzburg. S obzirom da mu istječe ugovor 30.06., moguće je da će napustiti BiH ovo ljeto.

 

Antonio Sosa (Split)

 

Veći dio sezone proveo je u mladoj momčadi Splita, ali je ipak uspio odigrati svoju prvu službenu utakmicu u dresu crvenih. Za omladince je odigrao 25 utakmica te zabio tri pogotka. Također je pet puta asistirao suigračima za gol. Iduće sezone bi već mogao dobiti nešto veću minutažu u Splitu, ili možda posudba što bi i bio najidealniji potez za mladog veznjaka.

 

 

Napadač Ajaxa nije dobio puno prilike minule sezone, ali je zato odigrao fantastično u mladoj momčadi gdje su ga ugledali skauti PSG-a. Ujedno je i francusku prvoligaš stao prvi u red za dovođenje Ganje, ali tu su još u borbi i Juventus i United.

 

Luka Marevic (Hajduk)

 

U Hajduku je Luka imao odlične partije, a uspio je odigrati 15 utakmica iz prve postave te isto toliko je puta ušao sa klupe. Nije nešto puno sudjelovao u igri što se tiče golova i asistencija, ali je zalaganjem privukao pažnju Chelsea i Manchester Uniteda, a još su u borbi za mladog veznjaka Barcelona i Juventus. Velike su šanse da na ljeto napusti Hrvatsku.

 

 

16-godišnji vratar Rada je odlično igrao u mladoj momčadi te čak 16 puta ostao prazne mreže. Za prvu momčad odigrao je tek dva nastupa, ali još uvijek je rano za promociju u prvi tim i dobivanje stalnog mjesta na vratima prvoligaša. Igrač će tek ovog ljeta potpisati profesionalni ugovor.

 

 

Postenjak je prošle sezone u Hajduku dobio dosta prilike u prvoj momčadi. Odigrao je 10 utakmica od prve minute, a devet puta je u igru ušao sa klupe. Golova i asistencija u prvoj sezoni nije bilo, ali to nije bitno, s obzirom da su njegove igre pratiti mnogi klubovi, a najviše se za njegove usluge zanimaju Liverpool i Tottenham.

 

 

Napadač Sarajeva je dosta vremena proveo u mladoj momčadi, ali je svaku priliku sa prvim timom maksimalno iskoristio. Tako je 16-godišnjak odigrao devet utakmica od prve minute i zabio četiri pogotka. Još treba izdvojiti da je srediom četvrtog mjeseca zadobio ozljedu od četiri tjedna. I on će, kao i Djuricic uskoro potpisati profesionalni ugovor.

 

 

Još jedan 16-godišnjak koji je odlično odigrao prošle sezone. Naime, on je za mladu momčad Partizana odigrao nevjerojatnih 55 utakmica i pritom upisao šest asistencija. Također je odigrao četiri utakmice za prvi tim. Nekoliko klubova ga želi dovesti, a među njima su PSG i Chelsea, no još uvijek je rano pričati o odlasku iz Partizana.

 

 

Glavac je za Dinamo odigrao 13 utakmica i postigao četiri pogotka. Nešto više vremena na terenu proveo je sa mladom momčadi. Ozljede su ga izbjegle što je jako važno u njegovim godinama, kada će se početi brzo razvijati kao igrač.

 

 

Nino je za mladu momčad Dinama igrao jako dobro te je u 20 utakmica upisao sedam asistencija i zabio jedan pogodak. Ozljede ga nisu zaobišle te je u samo četiri mjeseca bio četiri puta ozljeđen, od toga dva puta dulje od tri tjedna. Unatoč tome, velike su šanse da postane odličan napadač.

 

Dino Knezevic (Hajduk)

 

Knezevic je kao i kolega Marevic dosta igrao u prvoj momčadi. Odigrao je 12 utakmica od prve minute te je isto toliko puta ušao sa klupe, a uspio je i dva puta asistirati. Još uvijek treba dosta rada za status standardnog prvotimca, ali hoće li imati dovoljno vremena u Hajduku je upitno, s obzirom da su Chelsea, Barcelona i United zainteresirani za mladog braniča.

 

Goran Class (Rijeka)

 

Class je veći dio sezone proveo u mladoj momčadi gdje je igrao zaista odlično. U prvom timu upisao je pet nastupa, a uspio je po jedanput asistirati i zabiti gol. Kao i za većinu 16-godišnjaka, tako je i za njega još uvijek rano za prvi tim, a ''kaljenje'' u omladincima će mu dobro doći.

 

Zvonimir Camo (Hajduk)

 

16-godišnji veznjak Hajduka je dobio dosta prilika u prvoj momčadi. Tri puta je igrao od prve minute te je uspio postići pogodak. On će kako stvari stoje nakon ljeta karijeru nastaviti u Hajduku, s obzirom da je nedavno potpisao novi ugovor koji će ga u Hajduku, ukoliko ne dođe neka ponuda, držati do 2017. godine.

 

Mario Juretic (Polet SMNM)

 

Juretic je odigrao prošle sezone tek jednu utakmicu što je jako loše za njega kao igrača. Sigurno je da bi mu transfer dobro došao, a prvi u redu za dovođenje trenutno je Liverpool.

 

Robert Cosic (Hajduk)

 

Cosic je veći dio sezone proveo u mladoj momčadi Hajduka, ali je tamo igrao veoma dobro te je u 24 nastupa postigao 17 golova i upisao tri asistencije. Još uvijek nije debitirao za prvi tim, ali valja istaknuti da je potpisao profesionalni ugovor sa klubom. Liverpool i Tottenham su pokazali interes za dovođenje mladog napadača, ali rano je još za pričati o transferu.

 

Filip Kosor (Solin)

 

Kosor je za Solin odigrao 18 utakmica što je solidno s obzirom da broj godina. Golova i asistencija nije bilo, ali to je u ovom slučaju manje bitno s obzirom da ga želi Tottenham u svojim redovima. Moje mišljenje je da bi mu bolje bilo ostati još jednu sezonu u manjem klubu, ali nije lako odbiti dobru ponudu ukoliko dođe, tako da ćemo ipak čekati rasplet događaja.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Vehid Avdovic (Željezničar)

 

Još jedan igrač Želje. Sigurno jedan od najkvalitetnijih u ovom projektu. Mladi branič skupio je 45 nastupa prošle sezone, a uspio je zabiti i tri pogotka. Uz pogotke, sedam puta je asistirao što mu je u konačnici donijelo prosječnu ocjenu od 7.12. Rubin je jedini klub koji je pokazao interes za Avdovica.

 

45 nastupa nije lose :bo: , hocu u Rubin :pokvaren:

Link to comment
Share on other sites

Sandi Abdagic (Željezničar)

 

Kao i njegov kolega Staric, Abdagic je također postao ključna figura Željezničara te je odigrao više od 30 utakmica u sezoni, a valja istaknuti sedam asistencija, što je jako dobro s obzirom da igra poziciju braniča. Upisao je tri nastupa za mladu momčad Portugala.

 

Dobar sam ja :D 7 asistencija za štopera i više nego solidno celb ajd nadam se prelasku u neki klub, dugo je ljeto :pokvaren:

Link to comment
Share on other sites

Jel mi jutro moglo bolje pocet haha

Cestitam ti na trudu i volji koju ulazes u ovaj projekt

Mozes li mi samo vidit koliko sam imao tocnih pasova nakon tih 40 nastupa u gremiu

 

ps sad sam radio usporedbu sa proslim ss-om i 12 ocijena mi je islo na bolje za 1 ocijenu :) tocni passovi takoder napreduju

Edited by IM995
Link to comment
Share on other sites

Semir Sisic (Slaven)

 

Odličnim igrama u Slavenu, mladi branič je privukao pažnju od čak 17 klubova, među kojima su veoma respektabilni Juventus te Red Bull Salzburg. S obzirom da mu istječe ugovor 30.06., moguće je da će napustiti BiH ovo ljeto.

 

Prvo pohvale za trud i pisanje.

 

Juve? Što da ne. Samo da se maknem iz našeg regiona, pa bilo to i u Saudijsku Arabiju. :)

Link to comment
Share on other sites

Dejan Mihajlovic (Crvena Zvezda)

 

Dejan je cijelu prošlu sezonu proveo u mladoj momčadi Crvene Zvezde, ali ni tamo nije promakao skautima Barcelone, koja je već i preko medija pokazala interes za veznjakom. On je odigrao više od 40 utakmica prošle sezone i zabio četiri pogotka. Velike su šanse da karijeru nastavi u Španjolskoj, u jednoj od najboljih škola nogometa na svijetu.

 

 

 

Ne zna Zvezda da ceni talenat :(

Link to comment
Share on other sites

 

Napadač Ajaxa nije dobio puno prilike minule sezone, ali je zato odigrao fantastično u mladoj momčadi gdje su ga ugledali skauti PSG-a. Ujedno je i francusku prvoligaš stao prvi u red za dovođenje Ganje, ali tu su još u borbi i Juventus i United.

.

 

Dođi po mene Antonio! :D

 

Dobar poso Julac. Keep it up. thumbup

Link to comment
Share on other sites

Kenan Avdic (Sarajevo)

 

Kenan nije imao baš dobru sezonu u Sarajevu s obzirom da su završili na osmom mjestu. Ipak, on je za klub odigrao nešto više od 20 utakmica, a upisao je i dvije asistencije. Juventus je pokazao interes za njim, ali još uvijek ništa nije previše uzdignuto u medijima.

Slaba sezona sa Sarajevom ali se nadam da je ovo sa Juventusom tacno.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |