Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Na vrhu čizme


telfa
 Share

Recommended Posts

Poglavlje 0: Uvod

 

Izbor kluba..

 

Nakon velikog isčekivanja derbija della Madonnina te nakon potpunog razočaranja istim derbijem odlučio sam stvar uzeti u svoje ruke i preuzeti jedan od dvojice velikih klubova, barem nekad velikih Inter ili Milan. Kao veliki fan Milana mislio sam da se neću uopće dvoumiti između biranja kluba, ali nakon uvida u ekipe potpuno sam promjenio mišljenje.

 

Milan..

 

Prvo o povijesti. Ne znam odakle bi počeo, osvojili su sve što se osvojiti dalo. 7 puta Ligu prvaka, 18 puta prvenstvo, 5 puta kup, 6 puta super kup. 2007. su okrunjeni i za prvake svijeta. Ali to su bila neka druga vremena. Dida, Cafu, Maldini, Nesta, Gatuso, Pirlo, Sedorf, van Basten, Kaka, Inzaghi i mnogi drugi su prošlost. Svi osim Kake, igrača oko kojeg bi gradio novi tim za kojeg bi nadam se kroz 3,4 godine našao dostojnu zamjenu. Na zimu dolaze Adil Rami i Honda, novca nema, očekuju se velike stvari, a svijetle točke u ekipi su rijetke. Uz Montoliva i Kaku igrači vrijedni spomena još su Balotelli, El Shaarawy, Niang i de Scigilio koji bi trebali činiti kostur novonastale ekipe.

 

Inter..

 

Povijest siromašnija za trofeje lige prvaka, ali sve ostalo je tu negdje. Od 2005 do 2010 potpuna dominacija u Italiji, ali slijedi pad. 2010/2011 završavaju na 2. Mjestu, 2011/2012 6., a 2012/2013 na nevjerojatnom 9 mjestu, prilično loše za ovaj klub. Kostur ekipe čine Handanović, te veterani Zanetti Cambiasso, Samuel i Milito. U stvarnom životu tu bi se još mogli ubrojiti i Palacio te Ricky Alvarez. Novca također nema, Italiju je zahvatila velika kriza. Cilj bi bio oko starih igrača izgraditi novu mladu ekipu koja bi za nekoliko godina dostigla europske uspjehe Milana te Inter vratila na stare staze slave. Materijala ne nedostaje jer tu su veliki talenti Kovačić, Juan, Taider, Icardi, Belfodil koji bi trebali predstavljati sadašnjost ali i budućnost ovog velikog kluba.

 

Zaključak..

 

Uz Juventus, Milan i Inter činili su vrh talijanskog nogometa. Trenutna situacija u klubovima je teška. Milan je 13. ove sezone, uz jako lošu igru. Novca nema, a u osmini lige prvaka naletili su na fantastični Atletico. S druge strane Inter ni ne igra ligu prvaka. Prošle sezone su igrali samo europsku ligu, a u prvenstvu završili na katastrofalnom za njih 9. mjestu. Juventus je iz sezone u sezonu sve dominantniji, a i ostali klubovi postaju sve jači. Globalno je Seria A u velikom padu i to je vidljivo. Može li jedan manager promjeniti situaciju ovih klubova? Može li jedan manager ponovo dići Milan/Inter u sam vrh svjetskog nogometa.

 

U sljedećem reportu konačan izbor kluba, ciljevi, i mnogo toga.. pozdrav :*

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Poglavlje 1: Odluka je pala

Konačan izbor..

 

Unatoč tome što sam veliki fan Milana ja sam preuzeo Inter. Jednostavno dosadilo mi je svake godine igrati sa Milanom, i iako je ove godine izazov veći nego ikada Inter je klub koji ću voditi sljedećih nekoliko sezona. Razloga su 2. 1. Razlog je velik broj veterana u ekipi koji će poslužiti za razvijanje karijera razloga 2. mladih igrača. Inter ima nekoliko velikih talenata koji bi se uz pravi tretman trebali razviti u velike igrače.

 

Ciljevi..

 

Ciljeva je nekoliko. Primarni cilj je stvaranje jednog zdravog kluba koji će godinama vladati europskim i svjetskim nogometom. Pod zdravo mislim financijski stabilan. Prva etapa u stvaranju takvog kluba je rješavanje svega lošeg u klubu i oko njega. Dovedeni igrači će biti talentirani klinci koji mogu konkurirati i za prvi sastav, a da su uz sve to jeftini. Prvu sezonu neću puno mijenjati sastav, ali ovo će biti dugoročan projekt pa ću vam odmah iznjeti ideje i za buduće godine. Prva sezona rasprodaja nedovoljno dobrih igrača, popunjavanje mjesta perspektivnim igračima, produženje ugovora Zanettiju, Cambiassu, Militu i Samuelu na još jednu godinu uz smanjenje plaće ako je moguće. Druga sezona rasprodaja ostatka nedovoljno dobrih igrača, selekcija rezervne i mlade ekipe. Treća sezona zamjena veterana mladim razvijenim igračima. Ostale sezone uigravanje i dominacija.

 

Zaključak..

 

Neće biti lagano. Financijskih sredstava je malo. Očekivanja su rekao bih realna, kontinentalna natjecanja, u prijevodu europa. U Italiji je konkurencija velika, Juventus, Napoli, Roma, Fiorentina i veliki rival Milan. Rezultaski cilj je 6. mjesto koje bi nas vodilo u Euro ligu, europska natjecanja ovu sezonu ne igramo što će mi malo olakšati izazov u ligi, ali će mi također i olakšati iznos na računu. U kupu mi je cilj probati doći što dalje pogotovo jer se ne natječemo u europi. To bi bilo to nadam se dugoj i uspješnoj karijeri, u sljedećem reportu ću predstaviti ekipu, transfer listu, i želje.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Poglavlje 2: Perspektiva

Sadašnjost, prošlost..

 

Zapravo su ovo dvoje usko povezani. Prošlost, sadašnjost, budućnost ovog kluba je jedan igrač, uzor na terenu i izvan njega, veliki Javier Zanetti. Trenutno pati od loma ahilove tetive, a od terena će odsutan biti sljedećih 5-6 mjeseci. Tu se nalaze još Samuel, Milito i Cambiasso. Poveznice su im dvije stvari, svi su redom fantastični igrači, i svi su izuzev Cambiassa ozljeđeni. Uz još Guarina, Handanovića i Palacija, to su sve igrači koji će činiti okosnicu ove ekipe prve 2 sezone.

 

Perspektiva..

 

Siva nam je siva, siva perspektiva oooo.. hmm ne baš, Inter ima mnogo talenata koji bi trebali izrasti u vrhunske igrače uz pomoć gore navedenih veterana. Od Kovačića očekujem da za koju godinu bude nositelj igre. Juan Jesus treba biti stup obrane. Belfodil i Icardi su tu za 25+ golova po sezoni, dok bi Benassi i Taider trebali povezivati zadnju liniju sa ofenzivno orjentiranim igračima. Fali tu još nekoliko igrača prvenstveno bekovi, kvalitetan zadnji vezni te Juanov stoperski par. Svaki dovedeni igrač bit će temeljno skautiran prije nego što transfer bude realiziran.

 

Transfer lista..

 

Pošto novaca nema mora se prodavati kako bi se dovodilo. Rolando će se vratiti u Porto te meni osloboditi 160k wage budgeta. Ne sumnjam da ću biti kritiziran zbog nekih odluka, ali to me ne brine previše. Da nastavim klub će napustiti uz spomenutog Rolanda, Nagatomo, Jonathan, Alvaro Pereira i Ricky Alvarez. Jedina nedoumica je bila oko Rickyja, ali sam ga se odlučio rješiti iz 2 razloga. 1. Razlog je igra bez krila, 2. Razlog je Kovačić koji igra na njegovoj poziciji. Jednostavno odlučio sam odmah prvu sezonu u vatru baciti mladog Hrvata i to je konačna odluka.

 

Dolazni transferi..

 

Pošto nisam stisnuo ni jedan continue ne mogu točno govoriti o dolaznim transferima već samo mogo govoriti što mi fali. Generalno gledano da bih popunio sastav fali mi samo lijevi bek, iako na toj poziciji imam Christiana Chivua. Plan je dovesti mladog zadnjeg veznog, mladog lijevog beka i mladog stopera. Sa transferima se neću žuriti jer imam dovoljno igrača uzevši u obzir da europu ne igram.

 

To bi bilo sve od mene, savjetujte me u vezi pisanja i ostalog, ovako pišem jer smatram da je i vama lakše čitati ovakve reporte, a i meni ih je lakše pisati, u sljedećem reportu će biti i koja slikica kad sve bude službeno, pozdrav!

Link to comment
Share on other sites

Inter ima puno više prespektive nego samo nabrojani gore. na posudbama su talenti kao Duncan, Bardi, Longo, garritano.. Na 50% lastnistva su dobri Crisetig i Livaja. Ima ih dosta. Gradi oko njih a ne oko Zannetia.

 

Šteta sto si prodao sve te igrači,nije ni malo ti tribalo. za prvu sezonu svi so dobri. Nagatomo odigra odlično tako lijevo i desno. Ricky moze igrat i na AMC i na MC pozicijama i to dobro. Imam izskustva nisi ga trebao prodati..

 

nadam se da ti uspije nesto bolje nego propadnik Chivu..

Sretno, trebat če ti :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nisam još nikog prodao, ovo su više želje za prodavanjem, ali da vjerujem da ću većinu ovih igrača prodati jer Nagatomo mi nije nešto kao ni Jonathan, a Ricky je dobar, ali će mi tu igrati Kovačić i oko njega gradim igru..

Uglavnom hvala na komentarima :)

Link to comment
Share on other sites

Nečeš dobiti bolje za male pare nego sto su nagatomo i Jonathan. barem u prvoj sezoni. :)

Sa Interom moze sigurno igrat vise od 10 različnih taktika, sa trnutnim sestavom sto je dobro :)

nadam se da kmalu sljede kakve slike :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |