Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Uspon Superpippa!


simik
 Share

Recommended Posts

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Milan fantastičan u grupi!

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/jjjjj_zps9e638a39.png

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Murinjo protiv svog bivšeg kluba, Junajted želi osvetu protiv Barse

 

Danas, u Nionu izvučeni su parovi osmine finala Lige Prvaka.Najjače evropsko takmičenje u fudbalu nakon grupne faze odvijat će se po nok-aut sistemu.Ukupno je 16 timova omogućilo proleće u Evropi, a nakon 16.03.2016. godine još će se osam ekipa oprostiti od Lige Prvaka.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps8e048388.png

 

Izvučeno je nekoliko interesantnih parova, finala prije finala.Žoze Murinjo će se susresti sa svojim bivšim timom, Real Madridom.Čelsi je platio cenu završavanja kao drugi u grupi, dok ekipa Karla Anćelotija jednostavno nije imao sreće sa ždrijebom.

 

Najveći rival Real Madrida, Barselona također ne može biti zadovoljna svojim rivalom.Blaugrana je izvukla Mančester Junajted.Ekipa Dejvida Mojsa ima priliku da se osveti Barci za izgubljena finala 2008. i 2010. godine.

 

Mančester Siti će se morati namučiti za četvrtfinale.Na put će im stati Dortmund, koji sigurno želi popraviti utisak nakon dosadašnje prosječne sezone.

 

Treći španski predstavnik, Valensija izvukla je Šakhtjor, dok je PSŽ dobio neugodnog rivala u Atletiku iz Madrida.

 

Talijanski predstavnici, Juventus i Milan izvukli su Porto, odnosno Marsej.Jedini turski predstavnik, Galatasaraj, tražit će svoje šanse protiv uvek neugodno Benfike.

 

Španija je ponovo ima najviše predstavnika u nok-aut fazi Lige Prvaka, dok su Nemačke ekipa i više nego razočarale, te se sada uzadju u Borusiju iz Dortmunda da napravi nešto više.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://www.africatopsports.com/wp-content/uploads/2013/02/baup.jpg

 

Baup: Milan je veliki favorit

 

Jedan od trenera koji je definitivno nezadovoljan ždri .cenzura:m za osminu finala Lige Prvaka je Elie Baup.Njegov Marseille je izvukao možda i najtežeg protivnika, Milan.

 

Ipak, iako priznaje da su Rossoneri zasluženo proglašeni favoritima u ovom dvomeču, Baup vidi i šanse svoje ekipe.

 

,,Ždrijeb je mogao biti blaži prema nama, ali kada završite grupu kao drugi, ne možete se nadati laganom protivniku.U ove dvije utakmice Milan je favorit, to je sigurno.Ipak, ne želim da demorališem svoj tim.U grupnoj fazi susreli smo se sa jednom talijanskom ekipom(Fiorentina) i dobili ih u gostima.Znamo kako talijanski klubovi igraju, tako da ćemo Milan dočekati spremni.Rossoneri su fantastičan tim, ali i oni imaju slabosti.Do prve utakmice ima vremena, tako da ćemo dobro prostudirati igru Milana.'', poručio je Baup.

 

Baupov tim ove sezone igra odlično u domaćoj ligi, te se nalaze na drugom mjestu na tabeli.

 

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Doria preusdio Staroj dami

 

Gol Dorie na početku utakmice bio je dovoljan da Milan nastavi svoj neporaženi niz.

 

 

Juventus ove sezone ne igra dobro, te su priliku za povratak u sami vrh tražili na izuzetno vrućem gostovanju na San Siru.

 

Prije samo dve sezone, reklo bi se da je Juventus veliki favorit protiv Milana.Ipak, stvari su se sada promenile.Rosoneri su nanizali devet pobeda zaredom, te su jubilarnu, desetu tražili upravo protiv svojih ljutih rivala.

 

To se i desilo.Jednu tvrdu i napornu za gledanje utakmicu, odlučio je mladi brazilski stoper, Doria.U 14. minuti, Miralem Pjanić je uspeo glavom da vrati loptu u samo srce kaznenog prostora.Tamo se našao Doria i efektnim volejem matirao nemoćnog Bufona.

 

Nakon ove pobede, Milan i dalje ostaje prvoplasirana i jedina neporažena ekipa u Seriji A, dok Juventus pada na za njih razočaravajuće šesto mesto.

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

http://thebotafogostar.com/wp-content/uploads/2013/02/Doria.jpg

 

Doria: Odlučio sam veliku utakmicu

 

Utakmicu između Milana i Juventusa, odlučio je čovjek za koga se najmanje očekivalo da to može uraditi.Mladi brazilski stoper, Doria je u 14. minuti postigao prvi i jedini gol na utakmici, te Milanu donio novu pobjedu u šampionatu.

 

- Pobjedom na Juventusom smo stigli još bliže odbrani titule.Ove sezone igramo sjajno, te me neće čuditi ako oborimo neki rekord u Italiji.Postižemo mnogo golova, a primamo malo. - rekao je bivši igrač Botafoga.

 

- Velika mi je čast što sam bio proglašen za najboljeg nogometaša na utakmici.Bio je to susret dvije najuspješnije talijanske ekipe, te donijeti Milanu tri boda na ovakvoj utakmici je velika stvar. -

 

Također, Doria je još jednom izrazio zahvalnost Clarenceu Seedorfu što mu je preporučio Milan i na neki način demantovao glasine o njegovom eventualnom odlasku.

 

- On(Seedorf) mi je rekao da me vidi jedino u Milanu.Morao sam poslušati ovako velikog čovjeka, i nisam pogriješio.U Milanu planiram igrati dugo i ostaviti trag kakav je ostavio moj zemljak, Thiago Silva. - priznao je 21- godišnji mladić.

Link to comment
Share on other sites

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Iguain naneo prvi poraz Milanu

 

Osamnaesti gol Argentinca ove sezone bio je dovoljan da Milan po prvi put ove sezone izgubi u Seriji A.

 

 

Napoli je u ovaj meč ušao kao apsolutni autsajder.Milan je bio jedina neporažena ekipa u ligi, dok tim Ćiro Ferare vodi grčevitu borbu za izlazak u Evropu sledeće sezone.

 

Milan je u prvom kolu Serije A minimalnim rezultatom pobedio Napoli na njihovom San Paolu, a Napolitanci su se istim rezultatom osvetili Rosonerima na San Siru.

 

Jedini gol na meču postigao je najbolji igrač večerašnjih gostiju, Gonzalo Iguain.U 68. minuti Argentinac je fantastično reagovao na ubacivanje Inlera i glavom pospremio loptu u mrežu.

 

Ruku na srce, Milan je igrom opravdao ulogu favorita, ali Baloteli i ekipa su bili neraspoloženi pred golom.Napoli zna da je rezultat ono što se važi, te se sigurno podignutih glava mogu vratiti kući.

 

Rosonerima ovaj meč i nije imao baš neki poseban značaj.Milan je još prvi i ima deset bodova više od drugoplasiranog Udinezea.Sa druge strane, Napoli je iskoristio kikseve Bolonje i Verone, te se popeo na peto mjesto na tabeli.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/02/01/37/13/2013713_w1.jpg

 

Montolivo: Poraz je dokaz da možemo još više napredovati

 

Napoli je na San Siru nanio prvi poraz Milanu u 30 kola u Seriji A.Naime, Higuain je iskoristio jedinu pravu priliku koju je dobio i donio svojoj ekipi sva tri boda.Sa druge strane, Rossoneri su igrali previše opušteno, te sigurno imaju za čim da žale.

 

Kapiten Milana, Riccardo Montolivo, je iz ovog poraza uspio izvući bitan zaključak.

 

,,Izgubili smo, pa šta?Svaka ekipa mora izgubiti barem jednom u sezoni.I porazi su dijelovi fudbala.Nismo iskoristili šanse koje smo imali, dok je Napoli iskoristio naš trenuak nepažnje i pogodio.Ipak, nije loše što smo izgubili.Mislim da smo se u zadnje vrijeme previsoko podigli na nebo.Ovaj poraz je dokaz da ima dosta stvari na kojima moramo raditi.Još možemo napredovati.'', ohrabrio je svoju ekipu kapiten.

 

Montolivo ove sezone još čeka na gol, dok je zasada dva puta asistirao.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

VIDEO: Saponara i Poli blistaju u ''Derbi della Madonnini''

 

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/02/02/79/54/2027954_w2.jpg

 

Milan je visokom pobjedom dokazao Interu ko je ''gazda'' u gradu.

 

Iako forma u derbijima nije bitna, Milan je dokazao svu svoju nadmoć nad ispodprosječnim Interom.Neroazzuri su još jednom razočarali svoje navijače jer su ih u derbiju grada Milana ''počastili'' sa četiri gola u svojoj mreži.

 

Milan je već na početku meča pokazao da se ne šali.Igrala se 7. minuta kada je Riccardo Saponara postigao prvi gol za Rossonere.Abate je ubacio sa desne strane, a Saponara je uspio da iskoristi statičnost odbrane Intera.

 

Rossoneri su završili posao tek pri kraju susreta.Inter je do posljednjih 15 minuta bio dostojan protivnik, ali kako se meč bližio kraju igra ekipe Vincenza Montelle se sve više raspadala.

 

U 76. minuti Saponara se ponovo upisao u strijelce.Nakon kornera Pjanića, lopta se odbila do mladog Talijana koji je fantastično šutirao i pogodio.

 

U 83. minuti, na scenu na nastupio Andrea Poli.Bivši igrač Sampdorije je u samo tri minute postigao 2 gola za svoj tim.Prvi je postigao nakon što je Pjanić izveo korner, dok je drugi bio fantastičan šut nakon asistencije Maria Balotellija.

 

Milan je ovom pobjedom nastavio svoj pohod ka odbrani titule, dok je Inter pao na razočaravajuće 14. mjesto.

 

 

 

http://m.24sata.hr/images/splash_logo.png

 

'Ne postiže samo Mario golove za Milan'

 

Trener Milana, Filippo Inzaghi je ponosan na visoku pobjedom svoje ekipe nad njihovim najvećim rivalima, Interom.

 

http://www.italianfootballdaily.com/wp-content/uploads/2014/01/inzaghiallenatoregetty-1.jpg

 

Heroji utakmice su bila neočekivana imena.Riccardo Saponara je u zadnji tren 'uskočio' u prvi tim umjesto povrijeđenog El Shaarawya, dok Andrea Poli ove sezone i nema neku naročitu minutažu.Obojica su opravdala Inzaghijevo povjerenje, te su sa dva gola po glavi osramotili Inter.

 

- Ovo je bio fantastičan meč.Od početka smo pokazali da želimo pobjedu više nego Inter.Ovo je jedna od najvećih pobjeda u 'Derbi della Madonnini'.Treba biti ponosan na to. - rekao je Inzaghi za zvaničnu stranicu Milana.

 

Također, Pippo je ukazao svestranost strijelaca u Milanu.

 

- Mnogi će reći da samo Mario(Balotelli) postiže golove u Milanu.Istina, ove sezone postigao je veliki broj.Ipak, ne smijemo zaboraviti druge nogometaše.Ne računajući vratare, samo dva nogometaša se ove sezone nisu upisala u strijelce.To je velika stvar.U mojoj ekipi svako može postići gol, što dodatno zbunjuje protivnika. - rekao je Inzaghi.

Edited by simik
Link to comment
Share on other sites

http://scsport.ba/img/logo.png

 

http://static.goal.com/337600/337697_heroa.jpg

 

VIDEO: Milan pokazao Marseilleu, Valencia izbacila Shaktar

 

Završen je predposljenji dan osmine finala Lige Prvaka

 

Večeras smo dobili nova dva kluba koja će nastaviti svoj put ka trofeju Lige Prvaka.

 

Riječ je o talijanskom i španskom predstavniku, Milanu, odnosno Valenciji.U dvije izuzetno interesantne utakmice vidjeli smo čak 10 golova.

 

Marseille se na njihovom Velodromu pokazao kao dostojan protivnik Milanu.Ozbiljno su namučili Rossonere, te su čak vodili u dva navrata.Do kraja utakmice Milan je uspio doći do za njih povoljnih 2-2, pa su navijači oba tima nestrpljivo isčekivali uzvrat na San Siru.Iako je golom Nsuea tim Eliea Baupa poveo u 15. minuti, Milan je brzo preokrenuo stvari u svoju korist.Rossoneri su golovima El Shaarawya(x2), Montoliva i Balotellija na poluvremenu imali ubjedljivih 4-1, da bi u drugom dijelu Torje samo povećao prednost domaće ekipe.

 

U drugom meču bilo je daleko neizvjeznije.Valenica je na Mestalli minimalnim rezultatom pobijedila Shaktar, te su sigurno znali da ih ne čeka miran uzvrat na Donbas-Areni.Na poluvremenu, pisalo je 1-1.Fred je postigao auto-gol kojim je Valencija povela, da bi Grechyshkin iznednačio.U 52. minuti Feghouli je ponovo doveo Valenciju u prednost.Nažalost po njih, Shaktar se prekasno vratio u igru.Fred se u 81. minuti iskupio za svoj auto-gol, te pronašao put do mreže.Do kraja susreta, Shaktar nije uspio da postigne još dva gola, te se morao oprostiti od Lige Prvaka.

 

Sutra ćemo saznati i dva posljednja putnika za četvrtfinale Lige Prvaka.Atletico će dočekati PSG, dok će Porto putovati u Torino, gdje ga čeka Džekin Juventus.

 

http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

 

El Shaarawy: Odigrao sam najbolju utakmicu u karijeri

 

Milan je pobjedio Marseille sa 5-1, a u tom susretu se najviše istakao El Shaarawy.

 

http://www.footballtop.ru/sites/default/files/photos/news/stephan_el_shaarawy-10-6-13.jpg

 

Bila je to noć Stephana El Shaarawya.Talijan egipatskog porijekla ove sezone je često u sjeni Balotellija.''Supermario'' ove sezone postiže golove kao od šale, te fantastične igre lijevog krila Milana ponekad budu zaboravljene.Ipak, utakmica osmine finala Lige Prvaka protiv Marseille, pokazala je Evropi kakav talentan posjeduje El Shaarawy.

 

Uz mnoštvo dobrih poteza i inteligentne igre, ''Il Faraone'' je postigao dva gola i dva puta se našao u ulozi asistenta.

 

- Odigrali smo fantastičan meč i prošli.Možda smo previše olako shvatili Marseille.Doslovno smo se namučili u gostima, a na San Siru su(Marseille) također prvi poveli.Morali smo krenuti prema naprijed i to se isplatilo.Postigli smo pet pogodaka i otišli u četvrtfinale. - rekao je El Shaarawy poslije meča.

 

- Postigao sam dva gola i asistirao dvaput svojim suigračima.Nisam samo statistički odigrao dobro, nego sam čitavih 90 minuta bio u pokretu.Mnogo sam trčao, radio na terenu i imao mnogo slobode sa loptom.Uvijek volim igrati tako dinamičan fudbal.Ovo je jedna od boljih utakmica u mojoj dosadašnjoj karijeri. - dodao je Bivši igrač Genoe.

 

El Shaarawy je ove sezone odigrao 41 utakmicu za Milan.Postigao je 15 golova, a 19 puta je bio u ulozi asistenta.

Link to comment
Share on other sites

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

Barsa preživela na San Siru

 

Iako je pobedio rezultatom 1-0, Milan nije uspeo proći u polufinale Lige Prvaka.

 

#Invalid YouTube Link#

 

I ove godine, ovaj put u četvrtfinalu, u Ligi Prvaka sastali su se Milan i Barcelona.Dueli ovih timova su u zadnje vreme možda i previše često, ali daleko od toga da su nezanimljivi.Barselona je kod kuće pobedila u utakmici spada u grupu najboljih u modernom dobu Lige Prvaka.Balugrana je slavila sa 5-3 i sa dva gola prednosti izašla na zeleni travnjak San Sira.

 

Filipo Inzagi nije imao sreće ni sa izborom ekipe.Kao i za utakmicu na Kamp Nou, dva najbolja igrača Rossonera su bila povređena.Naime, Baloteli je još vukao povredu ramena, dok je El Šaravi ostavljen na klupi jer ste tek vratio treninzima nakon blažeg istegnuća lista.Ovoj listi pridružio se i kapiten Montolivo, te Miralem Pjanić.Popularni 'Pipo' je morao na teren izaći bez praktično četiri prvotimca.

 

Herardo Martino nije imao problema sa izborom ekipe.Ponovo je odlučio u sami vrh napada staviti Mesija i Nejmara, dvojca koji je itekako namučio Milan u prvoj utakmici.

 

Ispostavit će se da će izuzetno oslabljeni Milan natjerati Barselonu da se brani do svojih poslednih granica.Nije čest prizor da gledamo 11 fudbalera tima iz Katalonije iza lopte.

 

Susret je počeo izuzetno dobro za Milan.Već u drugoj minuti Rosoneri su preko Pacinija poveli.De Šiljo je fantastično ubacio, na bivši igrač Intera 'poletio' i glavom matirao bespomoćnog Musleru.Milanu je falio još samo jedan gol za prolaz dalje.

 

Svih 96 minuta koliko je trajala utakmica, Milan je imao loptu i kontrolu nad utakmicom.Rosoneri su čak 19 puta šutirali prema golu svoju rivala, dok je Barseloni to pošlo za rukom samo tri puta.

 

U drugom dijelu, Stefan El Šaravi je propustio zlatnu priliku da postane heroj svojih navijača.Mladi Talijan je u 68. minuti ušao u igru, a u 70. je već napravio fantastičan prodor u kazneni prostor Barselone, ali je traljao šutirao.

 

Nažalost po Milan, do kraja susreta nisu uspeli napraviti novu pravu šansu.Barselona se odbranila i prošla dalje.Da li je to bilo zasluženo, sigurno je veliko pitanje.

 

Barselona će u polufinali igrati sa potrugalskom Benfikom, dok će drugi polufinalni par biti dvoboj između Juventusa i Čelzija.

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

Inzaghi: Sada treba navijati za Juventus

 

http://www.italianfootballdaily.com/wp-content/uploads/2014/01/inzaghi.jpg

 

Milan je konačnim rezultatom 4-5 ispao od strane Barcelone u četvrtfinalu Lige Prvaka.Iako vidno razočaran radi bolje igre njegovog tima, trener Milana, Flippo Inzaghi je naglasio da razloge za neuspjeh ne treba tražiti van ekipe.

 

- Milan je imao fantastičnu sezonu Ligi Prvaka.Igrali smo sjajan fudbal i pokazali da smo spremni da se vratimo u sami vrh evropskog fudbala.Imali smo maksimalan učinak u grupi sa PSG-om, odigrali sjajno protiv Marseillea,a Barceloni pružili veliki otpor.Istina, mogli smo i proći našeg zadnjeg protivnika.Mnogi bi se ovdje požalili na nedostatak naših najboljih igrača, ali ja tu vidim samo uvrede igračima koji su izašli na teren.U oba susreta protiv Barce, Milan je fantstično igrao sa nogometašima koje sam imao na raspolaganju. - poručio je Inzaghi.

 

Također, ''Pippo'' je opravdao nešto defanzivniju igru Barcelone

 

- Kada neko protiv Barce igra defanzivno, odmah slijede kritike za eventualni uspjeh te ekipe.Mnogi se žale na anti-fudbal i nesportsku igru.Nemam namjere to da radim.Ako je Barcelona igrala defanzivno, zašto su onda postigli 5 golova u prvoj utakmici.Jednostavno rečeno, mi smo ispali jer nismo uspjeli učiniti isto kod kuće.Barcelona je odigrala onoliko koliko je trebala.Čestitam Martinu na prolazu. - rekao je Inzaghi.

 

Ispadanjem Milana, Juventus je ostao jedina talijanska ekipa koja će nastaviti život u Ligi Prvaka.

 

- Ne ide im(Juventusu) dobro Seriji A, tako da je Liga Prvaka velika šansa da naprave nešto dobro u sezoni.Uvijek sam navijao za talijanske ekipe u Seriji A, tako da mogu reći da Juve ima podršku Milana protiv Chelsea. - rekao je Inzaghi.

 

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

Baresi: Milan je pronašao velikog trenera u Inzaghiju

 

http://donfutbolito.com/wp-content/uploads/2012/10/franco-baresi.jpg

 

Inzaghijeva izjava nakon meča protiv Barcelone impresionirala je čitavu fudbalsku javnost.Danas je poznato da treneri često kritiziraju igre svojih rivala, te da pres-kofenrencije koriste kako bi podcijenili, uvrijedili i umanjili uspjehe protivničkih timova.Ipak, Filippo Inzaghi je uradio upravo suprotno.Trener Milana je čestitao Barceloni na prolazi dalje, a njihovim velikim rivalima u Italiji poželio sreću u polufinalu Lige Prvaka protiv Chelsea.

 

Ovakav stav bivšeg napadača Milana, pronašao je mnogo poštovanja kod još jedne legende Milana, Franca Baresija.

 

,,Pippo je pokazao da je vrijedan sjedenja na klupi Milana.Njegov Milan igra fantastično ove sezone i zaista je šteta što ih nećemo gledati među četiri najbolja u Ligi Prvaka.Ipak, Inzaghi je ispadanje od Barcelone prihvatio časno.U današnjem fudbalu, igra se na pobjedu, ne na ljepotu.To Pippo savršeno shvata.Njegova izjava je sasvim opravdana.''

 

,,To što je poželio sreću Juventusu je također velika stvar.Uvijek sam propagirao saradnju talijanskih klubova.Naravno, i ja ću navijati za Juve protiv Chelsea.'', rekao je bivši broj 6.

Link to comment
Share on other sites

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

VIDEO: Milan u velikom stilu odbranio titulu

 

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/01/99/77/60/1997760_w1.jpg

 

Rossoneri su četiri kola prije kraja prvenstva osigurali drugu zvjezdicu na dresu za sljedecu sezonu.

 

Nakon već pola odigrane sezone u Seriji A, nije bilo mnogo ljudi koji su smatrali da Milan neće odbraniti titulu.Rossoneri su igrali sjajno čitave sezone, te su danas u 15:00 časova u sklopu 34. kola Serije deklasirali Genou u gostima.Na taj način, Milan je i matematički osigurao svoju jubilarnu 20. titulu.

 

Giampaolo Pazzini je postigao 2 gola, a u strijelce su se upisali i El Shaarawy, Poli i Abate.U 71. minuti Genoa je ostala i sa igračem manje jer je Kucka dobio svoj drugi žuti karton.

 

Nakon što su ispali od Barcelone u četvrtfinalu Lige Prvaka, Rossoneri su nastavili da se iživljavaju nad svojim protivnicima.Nakon Lazija, žrtva je bio i tim Alberta Malesanija.

 

Rossoneri su već u 16. minuti poveli.Pazzini je iskoristio gužvu u šesnaestercu nakon kornera El Shaarawya i lagano glavom pospremio loptu u mrežu.

 

Na drugi gol Milana morali smo čekati polovinu drugog dijela utakmice.Igrala se 65. minuta kada je Torje oboren u kaznenom prostoru.Minut kasnije, jedanaesterac je uspješno izveo El Shaarawy.Bio je to 12. gol ''Il Faraonea'' u ligi.

 

Nakon što je Genoa ostala sa 10 igrača, Milan je odlučio dokrajčiti domaći tim.U 84. minuti, rezervista Andrea Poli postiže svoj četvrti gol u sezoni.Samo četiri minute kasnije, još jedan fudbaler koji je u igru ušao sa klupe se upisao u strijelce.Ubacivanje Abatea je pronašlo nogu Lamburghija koji je nespretno skrenuo loptu u svoju mrežu.Ipak, sudije su odlučile pripisati gol Milanovom desnom beku.

 

Na kraju,čovjek koji je započeo goleadu, postigao je i posljednji gol na meču.U prvoj minuti sudačke nadoknade, Pazzini je postigao svoj drugi gol na utakmici.Milan je fantastično probio po svojoj desnoj strani, Torje je ubacio za Pazzinija, a ''Il Pazzo'' bez mnogo problema poslao loptu u mrežu.

 

Ovo je Milanova 28. pobjeda u ligi, dok Genoi preostaje velika borba za opstanak.Tim iz Đenove je trenutačno 18. na tabeli Serije A.

 

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/02/01/70/24/2017024_w2.jpg

 

Inzaghi: Časno ćemo privesti sezonu kraju

 

Nakon što je Milan osvojio svoju jubilarni 20. titulu prvaka Italije, Filippo Inzaghi je dao svoje viđenje gotovo pa minule sezone.

 

,,Bila je ovo fantastična godina.Mnogo smo napredovali u odnosu na prošlu.Odbranili smo titulu, a malo nam je falilo da zaigramo u polufinalu Lige Prvaka.Zadovoljan samo urađenim, kao što su i vlasnici kluba.'', rekao je Inzaghi.

 

Ipak, ''Pippo'' je naglasio da sezona još nije završena.

 

,,Navijači su bili uz nas čitavo vrijeme i ne zaslužuju da poraze na kraju sezone.Ostati ćemo profesionalni do kraja 38. kola Serije A.Imamo tu još dosta uraditi.Želim oboriti Interov rekord od 97 osvojenih bodova na kraju sezone, kao i njihov broj primljenih pogodaka koji iznosi 18.'', poručio je bivši napadač reprezentacije Italije.

 

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

Duffy: Dvije zvjezdice su dokaz da Milan ide pravi putem

 

http://www.contactmusic.com/pics/le/adee_phelan_salon_launch_270911/keith-duffy_5728414.jpg

 

Suvlasnik Milana je izuzetno zadovoljan radom kluba od kada su Leonard Blatavnik i on kupili Rossonere od talijanskog mogula Silvija Berlusconija.

 

Milan je dobio nove vlasnike sredinom novmebra.Duffy i Blatavnik su promijenili dosta u samom čelništvu Rossonera, dok stručni i igrački kadar nisu dirali.

 

,,Pričali smo sa Gallianijem i on nas je zamolio da ne diramo Milanovu ekipu niti stručni štab.To smo i uradili, što je na kraju bila dobra odluka.'' rekao je irski pjevač.

 

,,Inzaghi je osvojio 20. titulu za Milan u talijanskom prvenstvu.To znači da će Milan sljedeće sezone imati dvije zvjezdice na dresu.Fantastičan način da se počne nova epoha na San Siru!'' dodao je Keith Duffy.

 

Još se čeka konkretan potez novih vlasnika Milana na tržištu.

 

,,Nekoliko poteza je već napravljeno.Zajedno sa Inzaghijem, već smo dogovorili dolazak 'svježe krvi' u ekipu.Još ne želim da objavim o kojim se nogometašima radi.Kao što sam već jednom rekao, Milan će sljedeće sezone biti i finansijski u rangu sa najjačim ekipama u Evropi.Navijači mogu očekivati dolazak barem jedne superzvijezde.'' rekao je suvlasnik Milana.

Link to comment
Share on other sites

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

 

Milan odbranio Scudetto

Balotelli dominirao ligom, Roma ponovo ispala

 

Danas je završeno konačno, 38. kolo 114. izdanja Serije A.

 

Kako je već ranije poznato, Milan je osvojio svoj 20. Scudetto.Novi-stari prvaci će od sljedeće sezone nositi dvije zvjezdice na svom dresu.Također, nije bilo mnogo dileme ni oko drugog mjesta.Udinese je igrao fantastično tokom čitave sezone, te bi primjera radi sa 81 bodom bili prvi u Bundesligi.Ipak, Milan je za ''Zebrette'' ove sezone bio prejak, ali sigurno je da bi Udinese na ovakav rezultat odmah na početku sezone potpisao.

 

Prvak prije dvije godine, Sampdoria, je posljednji putnik za Ligu Prvaka.Tim iz Đenove je uspio da izdrži pritisak Bologne i Juventusa i ostane i u posljednjem kolu na trećoj poziciji.Italija neće dugo imati ovako slab predstavnički kadar u Ligi Prvaka.Uz dosta kvalitetni Milan, u Ligu Prvaka idu Udinese i Sampdorija, timovi za koje je pitanje u kolikoj se mjeri mogu suprostaviti najjačim timovima u Evropi.

 

Za Bolognu je peto mjesto veliki uspjeh, pogotovo računajući da su iza sebe ostavili velike ekipe poput Juventusa, Napolija i Intera. 'Stara dama' je uložila sve u pohod ka Ligi Prvaka.Nažalost, u polufinalu tog takmičenja zaustavio ih je Chelsea, te će se sa šestim osvojenim mjestom u ligi morati zadovoljiti igranjem u Ligi Evrope sljedeće sezone.Posao Antonia Contea nije više siguran kao što je to bio slučaj u proteklim sezonama.

 

Napoli i Fiorentina su sa 61 bodom ostali bez Evrope.Cagliari, koji je u TIM Kupu izbacio čak i Milan, je uspio da podigne trofej u finalu protiv Udinesea, tako da će tim sa Sardinije biti posljednji putnik za Ligu Evrope.Sigurno razočaravajuća sezona za Partenopeie i Violu.

 

Ipak, tim koji je najviše pao u odnosu na prošlu godinu je Inter.Nerroazzuri su igrali katastrofalno prošle sezone, te pod vodstvom čak tri trenera tokom sezone, uspjeli su zauzeti tek šesnaesto mjesto.Do dolaska, Vicenza Montelle na klupu Intera, fudbaleri u plavo-crnim dresovima su jedno vrijeme bili i u zoni ispadanja.

 

Romi je trebala samo sezona da ponovo ispadne iz društva najboljih.Kao i prije dvije godine, 'Vučica' je ponovo završila na samom začelju tabele, te će sljedeće sezone igrati u Seriji B.Osim Rome, ispali su još Chievo i Genoa.

 

Što se tiče pojedinačnih rezultata na kraju sezone, očekivana je dominacija fudbalera Milana.Balotelli je najbolji strijelac lige sa čak 30 postignutih golova. 'Supermario' ima sjajnu sezonu iza sebe.Kao što je i sam izjavio, da se nije povrijedio pred sami kraj sezone, broj njegovih pogodaka bi bio još veći.

 

Stephan El Sharaawy je ponovo pokazao svoj kvalitet.Pomalo u sjeni Balotellija, 'Il Faraone' je uspio da 17 puta asistira, te je najbolji asistent lige.

 

Naša dva fudbalera, Begović i Pjanić, su također odigrali zapaženu ulogu u pohodu ka Scudettu.Asmir u 27 utakmice nije primio gol, što je apsolutni rekord kada je Serija A u pitanju.U napadu, Miralem je bio od velike koristi.Pjanić je ove sezone uputio čak 35 ključnih dodavanja, po čemu su ga statističari u Italiji svrstali na peto mjesto u toj kategoriji.Prvi je Mauro Costanzo sa 47 ključnih dodavanja.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Kako je Milan igrao u ovoj sezoni

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/ekipa_zpsff282268.png

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Sve odigrane utakmice Rossonera za sezonu 2015/16 !

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/d_zps68b15031.png

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/s_zps6bce2eeb.png

Link to comment
Share on other sites

http://nstatic.net/img/logo_mozzart.png

 

Da li je Baloteli najbolji napadač sveta?

 

Osvajač ''Zlatne kopačke'' za sezonu 2015/16 je u 46 utakmica postigao 36 golova.

 

http://i2.cdn.turner.com/si/dam/assets/130822133945-mario-balotelli-3-single-image-cut.jpg

 

Prije nekoliko godina, mišljenja od budućnosti Marija Balotelija bila su podelena.Kao tek tinejdžer, probio se u prvi tim Intera i već u svojim prvim utakmicama pokazao da u sebi ima neverovatan talenat.Ipak, uz svu tu njegovu blistavost, videla se i tamna strana ovog fudbalera.Izuzetno argonantan, prgav i težak za suradnju, Baloteli je, iako još golobrad, pokazao da ne poštuje nikog.Velikim napadačima, poput Ibrahimovića, Eta ili Milita često nije želeo dodavati loptu, misleći da može sve sam.

 

Ubrzo nakon što je izjavio da je što se jednom prilikom javno pojavio u dresu gradskog rivala Intera, Milana, ''Supermario'' se preselio na ''Otok''.Njegov mentor ili kako ga je Baloteli često znao zvati, ''otac'', Roberto Manićini doveo ga je u Mančester Siti.Suradnja njih dvojice je trebala dovesti Siti do samih zvezda na nebu.

 

Ipak, desilo se baš suprotno.Činilo se da je čitavo vreme u Engleskoj Balotelije zanimalo sve osim igranja fudbala.U samo jednoj, od dve i pol sezone koje je proveo igrajući za Siti, Baloteli je uspeo postići dvocifren broj golova.Više je pažnje privlačio svojim kontroverznim ponašanjem van terena, nego svojim igrama u plavom dresu.

 

Sredinom novembra 2012. godina, Manićini je izgubio živce, te je bogatim šeicima dao zeleno svetlo za prodaju svog štićenika.Mamac je prvi zagrizao Adrijano Galijani.Sada već bivši generalni direktor Milana uspeo je spustiti napadačevu cenu na 24 miliona eura, tri manje od cifre koju je Siti platio Interu.I tako, u januaru prije tri i pol godine, ''Supermario'' je obukao crveno-crni dres.Iako se očekivalo da će kad tad postati članom kluba za kojeg je od detinstva gajio simpatije, niko nije verovao da će to biti sa njegove 22 godine.

 

U svojoj prvoj polusezoni u Milanu, Baloteli je sa 12 golova u 13 utakmica doveo Rossonere do kvalifikacija za Ligu Prvaka.U sledećoj sezoni, bivši igrač Intera postigao je respektabilnih 19 pogodaka, a Milan je ponovo došao do mesta koje vodi u najjače evropski takmičenje.Iako je bilo dosta svađa sa trenerom Alegrijem i navijačima Milana, Baloteli na početku svoje karijere na San Siru odradio solidan posao.

 

Ipak, ono najbolje tek sledi.Alegrija u leto 2013. menja Filipo Inzagi.Popularni ''Pipo'' je jedna od najvećih živih legendi navijača Milana.Nekada fantastičan napadač, sa neverovatnim njuhom za gol i velikom ljubavi prema dresu Rosonera.Inzagijev zadatak je bio da sve te kvalitete presadi u tada još nezrelog Balotelija.Za jednog relativno neiskusnog trenera(prije njegovog dolaska Inzagi je vodio mladi tim Milana) to je bio težak posao.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/balokarijera_zps00a952a4.png

Karijera ''Supermaria''

 

Ubrzo je novi trener Rosonera preporodio čitav tim, i od Milana ponovo napravio silu talijanskog fudbala.Od svih fudbalera Milana, najveća promjena se vidjela u Baloteliju.Igrajući kao statičan i veoma len napadač, talijanski reprezentativac je retko ulazio u prave prilike, što je dosta smanjivalo njegove šanse da bude opasan na terenu.Inzagi je u njega usadio svo svoje napadačko iskustvo.Odjednom, Baloteli je počeo da utrčava iza leđa protivničkih odbrana, da ulazi u svaki duel kako mu je poslednji.Kada to sve dodate na ono što Inzagi nikada nije imao, besprekornu tehniku, dobijate kompletnog napadača.

 

Rezultati su se ubrzo i videli.Pipov tim je u dve sezone pomeo sve pred sobom i osvojio dva Skudeta.Baloteli je u prvoj sezoni postigao 23 pogodka, a u sledećoj neverovatnih 30.Da ga povreda na kraju sezone nije omela, ''Supermario'' bi možda i oborio rekord Đine Rosetija koji iznosi 36 golova.

 

Niko u Evropi nije postigao više pogodaka od ovog 25-godišnjeg Talijana, te je Baloteli zasluženo dobio svoju prvu seniorsku nagradu, ''Zlatnu kopačku''.

 

Nastupi i u Ligi Prvaka nisu izostajali.Do 2013. godine, Mario je u Ligi Prvaka postigao samo 3 gola, a od toga nijedan u nok-aut fazi.Sa Milanom, Balotelli je u najjačem evropskom takmičenju postigao ukupno 17 golova u tri godine.Sledeće sezone, Milan će biti jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige Prvaka.Mario Baloteli sada ima veliku priliku, da pokaže svima da više nije onaj dječak bez manira.Ako sve prođe po planu, rijetko ko će imati neki prihvatljih argument da ''Supermario'' nije najbolji napadač na svetu.

 

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Sautempton doveo Montoliva

 

Samo dan nakon što je zvanično otvoren prelazni rok u Engleskoj, Sautempton je predstavio svoje prvo pojačanje.

 

http://cdn4.celebrityhairstylez.com/wp-content/gallery/riccardo-montolivo/riccardo-montolivo-hairstyles12.jpg

 

Dobra suradnja Sautemptona i Milana se nastavlja.Nakon što su prošle sezone izvršili trampu Kaka-Boruč, ovog leta engleski klub je od Milana kupio njihovog bivšeg kapitena, Rikarda Montoliva.

 

,,Osetio sam da je vreme da krenem dalje.Imam 31. godinu i želim još igrati fudbal na najvišem nivou.Milan mi je dao do znanja da na mojoj poziciji želi mlađeg fudbalera.Pričao sam dosta sa Kakom, koji mi je rekao mnogo toga dobrog o Sautemptonu.Kada je stigla ponuda ovog tima, bez razmišljanja sam se prihvatio.'', rekao je Montolivo.

 

Također, reprezentativac Italije se osvrnuo na svoje dane provedene na San Siru.

 

,,Bile su to tri fantastične godine.Nosio sam kapitensku traku i osvojio dva Skudeta.Igrati za Milan je neverovatna čast.Nadam se da svojim partijama nisam razočarao navijače.'', izjavio je Montolivo.

 

Za bivšeg igrača Fiorentine, Sautempton je izdvojio 5.5 miliona eura.

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Doria u rekordnom transferu u Čelsiju!

 

Fantastični brazilski stoper, Doria, od sledeće sezone će nosti dres Čelsija.

 

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/07/26/article-2379534-1B0224E9000005DC-133_634x432.jpg

 

Nakon dve fantastične sezone u Milanu, Doria je osetio da je vreme da krene dalje.Smatra se da je Brazilac bio nezodaovoljan ostvarenim uspehom i Ligi Prvaka, te da je čelnicima Milana stavio jasno do znanja da želi napustiti Milan.

 

Osvajači Lige Prvaka za ovu sezonu, Čelsi su prvi pokucali na vrata.Nakon dosta pregovora, Abramovič je odlučio za Doriu izdvojiti vrtoglavih 50 miliona eura.Time je Brazilac postao najskuplji defanzivac u istoriji fudbala.Rekord je pre držao Rio Ferdninand koji je 2001. godine iz Lidsa prešao u Mančester Junajted za 46 miliona eura.

 

,,Mogu potvrditi da Doria trenutačno putuje u London.Svi problemi oko njegove radne dozvole i pasoša u rešeni, tako da jedino preostaje da prođe lekarske preglede.'', rekao je Murinjo nekom bliskom izvori, prenosi Daily Mail.

 

Još se čeka na zvaničnu izjavu samog defanzivca i njegovog agenta iako su mnogi već sad sigurni da je Čelsi doveo veliko pojačanje.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://www.tvcnews.tv/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/barbara_berlusconi.jpg

 

Barbara Berlusconi: Chelsea nam je obećao Verrattija

 

Nakon što je Milan Chelseau prodao Doriu za 50 miliona eura, generalni direktor Milana, Barbara Berlusconi, osigurava navijače da nemaju razloga za brigu.Pritom je kćerka bivšeg vlasnika Milana, Silvija, javnosti odala malu tajnu.

 

,,Nema razloga za brigu.Nemam namjeru da ponavljam Gallijanijeve pogreške.On i njegova ekonomska politika su prošlost u Milanu.50 miliona eura za fudbalera je ekonomski neodiljiva cijena.Konsultovala sam se sa Inzaghijem, koji se također složio sa tim.Doria je fantastičan fudbaler, ali Milan će pronaći adekvatnu zamjenu.'', rekla je Barbara.

 

Barbara Berlusconi je nakon prodaja dva, za Milan vrlo bitna, fudbalera, navela i prvi metu Milana u ovom prijelaznom roku: Marca Verrattija.

 

,,Za vrijeme pregovora oko Doria, Abramovič nam je obećao Verrattija.Velike su šanse da na početku sezone nosi Milanov dres.'', izjavila je Barbara Berlusconi.

 

Verrati je prošle sezone odigrao 43 utakmica za tim Josea Mourinha, ali je čak 29 mečeva počinjao sa klupe.

Link to comment
Share on other sites

http://m.24sata.hr/images/splash_logo.png

 

Milan podmlađuje ekipu

 

Rossoneri je na otvaranju prijelaznog roka predstavio tri nova pojačanja.

 

http://31.media.tumblr.com/tumblr_lsw8o0yrrE1qgsnfdo1_500.png

 

Nakon što su ekipu Milana napustili Doria i Montolivo radi odlaska u Premiership, Rossoneri su predstavili svoje prve tri pridošlice u ljetnom prijelaznom roku.Riječ je o Rafinhi Alcantari, Luci Marroneru i Tomasu Martinezu.

 

Rafinha, nekada velika nada Barcelone, stiže u Milan kao slobodan nogometaš.Mladi Brazilac se nikada nije uspio snaći na Camp Nou, te će svoju sreću iskušati u Italiji, na San Siru.Iako je Miralem Pjanić prvi pik Inzaghija na poziciji ofanzivnog veznog, nagađa se da će se Rafinha polako integrisati u prvi tim talijanskog prvaka.

 

Luca Marrone, dijete Juventusa, će dobiti posljednju šansu da se dokaže u velikoj ekipi.U svom matičnom klubu, Juventusu, nikada nije bio standardni prvotimac, dok je prošle sezone u Napoliju zaigrao samo na pet utakmica.Talijan, koji posjeduje 'od svega po malo', zna da će morati izuzetno mnogo da radi da bi se izborio za mjesto u prvih 11 Rossonera.Kao i Rafinha, došao je kao slobodan nogometaš.

 

Tomas Martinez stiže iz River Platea, sa kojim Rossoneri imaju izuzetno dobro saradnju.Milan je doveo Argentinca za četiri i pol milijuna eura.Ipak, Rossoneri ga neće odmah koristiti u prvoj ekipi.Martinez će u Riveru odigrati još jednu sezonu, te se svojim dobrim igrama u domovini nametnuti Inzaghiju ispred Pjanića i Rafinhe u rosteru Milana za sljedeću sezonu.

 

Iako je Milan već 'duboko zakoračio' na tržnicu nogometaša, navijači tima sa San Sira, još čekao na superzvijezdu koju su im novi vlasnici kluba obećali.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://static.foxsports.com/content/fsc/img/2012/10/10/101012-Soccer-Serie-A-Verratti-FOLLOW-ME-DG-PI_20121010113658405_660_320.JPG

 

Verratti potvrdio: Sutra letim za Milan

 

Kako je Barbara Berlusconi najavila, Chelsea je dozvolio Milanu da stupi u pregovore sa Marcom Verrattijem.Nije dugo trebalo da se Milan i Verratti dogovore.U slučaju da liječnički pregledu prođu planirano, talijanski playmaker će u sljedećoj sezoni nositi dres Milana.

 

U razgovoru sa novinarom Gazzete dello Sport, Verratti je priznao da je veoma blizu Milana.

 

,,Istina je(prelazim u Milan).Već sutra putujem za Milan.'', rekao je Verrati.

 

,,Ovo je odlična stvar za mene.Prelazim u veliki klub koji se tek sada vratio na stare staze slave.Milan ima jednu motivisanu ekipu i fantastičnog mladog trenera, tako da ću se fino uklopiti.'', nastavio je.

 

Mladi Talijan je također otkrio radost što se vraća u svoju domovinu.

 

,,Sretan sam što ću ponovo zaigrati u Italiji.U Milanu ću biti mnogo bliže svojoj porodici nego što sam to bio u Londonu ili Parizu.'', priznao je Verratti.

 

Za bivšeg igrača PSG-a, Rossoneri su izdvojili samo 15.5 miliona eura, što i nije neka cijena za fudbalera Verrattijevog kalibra.

 

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

Milan prodao 'Ronalda iz Rumunije'

 

http://www.sabotagetimes.com/wp-content/uploads/torje-1.jpeg

 

Nakon što su dobili vrtoglavih 50 milijuna eura za Doriu, čelnici Milana su odlučili prodati još jednog prvotimca.Ovaj put riječ je od Gabrielu Torjeu.

 

Izuzetno brzo desno krilo, koji sa razlogom nosi nadimak 'Ronaldo iz Rumunije', na iznenađenje svih simaptizera Milana, karijeru će nastaviti u Benfici.Tim iz Lisabona je za nešto manje od 20 milijuna eura, otkupio ugovor bivšeg fudbalera Udinesea.

 

,,Sa ponosom možemo potvrditi da je Torje potpisao za Benficu.Velika je stvar u tim dovesti dvostrukog prvaka Italije.On će mnogo pomoći Benfici.'' potvrdio je vijest vlasnik Benfice, Trond Moland.

 

http://www.eee.ba/festival/images/stories/logo-klix.jpg

 

Mino Raiola: Balotelli nema namjeru razgovarati oko novog ugovora

 

Agent 'Supermaria' poručio je čelnicima Milana da zarade na Balotelliju dok još mogu.

 

http://acmilan-fans.com/wp-content/uploads/2013/12/Raiola-e-Balotelli.jpg

 

Na kraju prošle sezone izgledaju je kao da Balotelli i Milan žive u bajci.Talijanski napadač je proglašen za najboljeg strijelca i nogometaša Serije A, a svoj Milan je suvereno doveo do jubilarnog 20. Scudetta.Ipak, bajke su priče koje imaju sretan kraj.Čini se da priča između Balotellija i Milana neće završiti tako.

 

I ovog ljeta, pojavile su se glasine da 'Supermario' želi van iz Milana.Razočaran ispadanjem u četvrtfinalu Lige Prvaka, Balotelli se odlučio naći klub koji mu zaista može donijeti taj prestižni trofej.Navodno je Milan odbio ponudu vrijednu 65 miliona eura od Chelsea, što je dodatno razljutilo bivšeg igrača Intera.Razgovor sa trenerom Milana, Pippom Inzaghijem nije urodio plodom, te je Balotelli uručio zahtjev za postavljanje na transfer listu.

 

,,Nemamo namjeru surađivati sa čelnicima Milana.Ako oni sa nama nisu htjeli razgovarati oko ponude Chelsea, ne želimo ni mi sa njima oko produženja ugovora.Mario će po važećem ugovor još godinu dana nositi dres Milana, tako da savjetujem Barbaru Berlusconi da što prije unovči na njemu.'', rekao je Mino Raiola.

 

Također, 'Superagent' je javno iznio zahtjeve za Balotellijev novi ugovor.

 

,,Nema pregovaranja, nema nikakve priče niti spuštanja zahtjeva.Ako ljudi u Milanu žele da Mario ostane na San Siru, morat će mu plaćati onoliko koliko Real Madrid plaća Ronaldu.Ni centa manje.'', poručio je Raiola.

 

Iako još čekamo zvaničnu izjavu Balotellija u vezi posljednjih dešavanja, čelnici Milana će morati ozbiljno razmisliti o prodaji njihovog najboljeg igrača.U slučaju da ga ovog ljeta ne prodaju, velike su šanse da će neka ekipa dovesti Balotellija bez ijednog potrošenog centa.

Edited by simik
Link to comment
Share on other sites

'Supermario' sve bliži odlasku sa San Sira

 

Balotelli: Razočaran sam u Inzaghija

 

Čini se da je neizbježan odlazak Maria Balotellija iz Milana ovog ljeta.Čelnici Rossonera su nedavno odbili ponudu vrijednu 65 miliona eura od strane Chelsea za bivšeg igrača Intera.Navodno je činjenica da je ponuda odbijena bez ikakvog znanja, razljutila već ionako temperamentnog Balotellija.

 

Izjava Mina Raiole, agenta Balotellija, je dodatno potvrdila napadačevu želju za novom sredinom,a očajničke molbe Filippa Inzaghija nisu urodile plodom.Kako i sam Balotelli kaže, izgubio je kontakt sa svim bitnim ljudima u klubu.

 

,,Potpuno samo razočaran ishodom situacije, pogotovo ponašanjem trenera Inzaghija.On je predstavljao bitan faktor u razvoju ne samo moje karijere, nego i moje ličnosti.Zaista se osjećate teško kada vas iznevjeri takva osoba.Riječi koje mi je uputio mu nisu trebale.'', rekao je Balotelli za football-italia.com.

 

,,Prekinuo sam kontakt sa svakom osobom u klubu.Moje kolege su me često zvale, pitale zašto je situacija takva.To mi je već dosadilo.Želim napustiti Milan i krenuti dalje.'', dodao je fudbaler Milana.

 

'Supermario' je također izjavio želju za povratkom na 'Otok', u Chelsea.

 

,,Sigurno je Mourinho jedan od trenera sa kojim bi volio obonoviti suradnju.Proveo sam dosta vremena sa njim u Interu i mnogo sam toga naučio.'', poručio je Balotelli.

 

Bivši igrač Manchester Citya, je također naglasio da se kao osoba dosta promijenio u posljednje tri godine.

 

,,Nisam više onaj arogantni dječak od prije.Sada sam samo svjestan svojih mogućnosti i kvaliteta.Odrastao sam.Ne idem iz Milana radi moje arogantnosti, nego iz principa.Da su htjeli, čelnici Milana su sve ovo mogli riješiti riječima.'', izjavio je talijanski reprezentativac.

 

Osim Chelsea, u trku za Balotellija su se navodno uključili španski giganti Real Madrid i Barcelona, kao i Borussia iz Dortmunda.

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

Inzaghi: Nijedan nogometaš nije veći od kluba

 

http://www.exposay.com/celebrity-photos/filippo-inzaghi-milan-celebrations-at-san-siro-stadium-5TemDH.jpg

 

Nakon što razgovori sa Balotellijem nisu urodili plodom, Filippo Inzaghi je pokušao uvjeriti navijače da postoji život i nakon što njihov najbolji napadač ode iz ekipe.

 

,,Bez obzira da li ste nogometaš sa tri osvojene Zlatne lopte ili da grijete klupu svoje ekipe, niste veći od kluba.Igrate nogomet u tom klubu da bi vi zaradili novac, a ne zato što vas klub treba.Nogometašima se previše dozvoljava u sadašnjosti.Određeni egoisti bi u moje vrijeme već dobili šamar od trenera kao što su Lippi ili Ancelotti.Danas, stručni štab je izgubio mnogo ovlasti i dopuštenja.'', izjavio je Inzaghi aludirajući na ponašanje njegovog najboljeg nogometaša Balotellija u zadnje vrijeme.

 

,,Bez obzira ko otišao ili ne, Milan će uvijek biti Milan.Garantujem svim navijačima, dok sam ja u trener ovog kluba, svaki nogometaš koji izađe na teren će dres Milana nositi sa ponosom.'', dodao je bivši napadač Juventusa.

 

Barcelona je po posljednjim vijestima najbliža dovođenju 'Supermaria'.Neki izvori bliski Milanu smatraju da Blatavnik i Duffy ozbiljno razmatraju ponudu Barcelone od 50 milijuna eura za Balotellija.

 

http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

 

Schar: Oduvijek sam maštao o Milanu

 

Novo pojačanje Milana, Fabian Schar, je dugo vremena veliki navijač Rossonera.

 

http://sn-tv.com/wp-content/uploads/2013/11/1923183_w2.jpg

 

Nakon što je Basel prihvatio ponudu Milana od 5 miliona za njihovog najboljeg defanzivca, sve se brzo odvilo.Schar je za manje od jednog dana spakovao kofere, doletio u Milan i obavio liječničke preglede.Danas, i zvanično je predstavljen u Milanellu kao novi fudbaler Rossonera.

 

- Uvijek mi je bio san igrati za Milan.Kao dječak, gledao sam bravure Neste, Maldinija ili Kaladzea.Maštao sam da sam kao oni, miljenik publike sa San Sira. - rekao je ovaj 24- godišnjak.

 

Schar je odmah demantirao da ga u Milanu gledaju kao zamjenu za Doriu.

 

- Doria je nevjerovatan mladi fudbaler.Tri godine je mlađi od mene, a već je osvojio pregršt trofeja.Njegov odlazak iz Milana predstavlja veliki gubitak za moj novi tim.Ipak, ljudi iz Milana su mi rekli da ja nisam njegova zamjena.Savjetovali su me da na svojim leđima sagradim karijeru na San Siru. - rekao je Švicarac.

 

Prije Milana, Schar je proveo četiri sezone u Baselu gdje je odigrao ukupno 103 utakmice.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://s01.s3c.es/imag/_v0/580x300/8/9/5/Puyol-escudo-milan-2013-reuters.jpg

 

Milan omogućio Puyolu častan oprost

 

Sada već bivši kapiten Barcelone, Carles Puyol će svoju posljednju sezonu završiti igrajući u vrhunskom klubu.

 

Nakon što mu je uprava Barcelone uskratila častan oproštaj od svojih navijača, Carles Puyol je morao tražiti novi klub.Milan je prodao Revera Udineseu, pa je Inzaghi od svojih čelnika tražio jednog iskusnog defanzivca.Glavni ljudi u Milanu su rješenje vidjeli upravo u Puyolu.

 

,,Sretan sam što sam postao fudbaler tako velike ekipe.Iako stvari sa Barcelonom i nisu završile onako kako sam se nadao, uvijek će mi Camp Nou ostati u srcu.Ipak, sada sam fudbaler Milana.Želim pobjeđivati sa svojom novom ekipom i osvajati trofeje.Zbog toga sam se i odlučio za Inzaghijev tim.'', rekao je Puyol.

 

Pričalo se i tome da će Puyol zajedno sa igračkim obavezama dobiti i neku trenersku ulogu.

 

,,Za sada nije bilo zvanične ponude(za trenera).Trenutačno sam samo fudbaler Milana.Ovo je vjerovatno moja posljednja igrača sezona, tako da ne bi imao ništa protiv da sljedeće sezone budem u stručnom štabu Rossonera.''

 

Puyol je fudbaler koji iza sebe ima veliku karijeru.Sa Barcelonom je osvojio 7 La Liga i 3 Lige Prvaka, dok je sa Španjolskom. bio evropski i svjetski prvak.

 

,,Velika je stvar što imamo fudbalera takvog renomea u ekipi.Osim što je fantastičan fudbaler, Puyol je i velika osoba.Kada sam pričao sa njim, ponudio se da bude mentor mnogim igračima u klubu.Milan će definitivno imati koristi od Puyola.'', poručio je Keith Duffy, jedan od vlasnika Milana.

 

Bivši reprezentativac španjolske reprezentacije je koštao Milan nešto manje od milijun eura.

 

http://static01.avaz.ba/img/logo_avaz.png

 

Bivši kapiten Milana nije zadovoljan novim vlasnicima

 

Maldini: Schar i Puyol nisu zamjena za Doriu, Balotelli ne smije otići

 

http://forzaitalianfootball.com/wp-content/uploads/2013/10/Paolo-Maldini.jpg

 

Nakon što je Milan predstavio svoja prva pojačanja od kako su Rossonere kupili novi vlasnici, javilo se par kritika.Najoštriju od svih je uputila možda i najveća legenda Rossonera, Paolo Maldini.

 

- Ako u Milan ne dođe neki veliki igrač, Duffy i Blatavnik neće biti ništa bolji od Berlusconija.Milan je prodao fantasičnog defanzivca, iako opravdano za veliki novac, ali nije našao adekvatnu zamjenu.Schar je fudbaler koji pokazuje tu i tamo određene kvalitete, ali nikada nije igrao na velikoj sceni.Puyol je nekada bio veliki fudbaler, ali sa 38 godina ne može pomoći Milanu. - smatra Maldini.

 

Također, peteorstuki osvajač Lige Prvaka smatra da je svađa između Balotellija i Milana besmislena.

 

- Priznajem, kada je stigao(Balotelli) u Milan, nisam bio njegov fan.Da se ovakva situacija desila prije dvije godine, rekao bi da ga Milan treba prodati.U međuvremenu, Balotelli je izrastao u fantastičnog napadača.Milan treba što prije riješiti stvari sa njim, jer je ova svađa besmislena.Sa druge strane, Balotelli mora da bude svjestan da igra u velikom klubu, te da u Milanu može napraviti velike stvari. - posavjetovao je Maldini dvije 'zaraćene' strane.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://scsport.ba/img/logo.png

 

http://cdn.caughtoffside.com/wp-content/uploads/2013/02/Balotelli-Cagliari.jpg

 

VIDEO: Milan odbranio Supercoppu

Milan-Cagliari:1-1(5-4 nakon jedanaesteraca)

Ekipa Diega Lopeza pokazala se kao tvrd orah.

 

U tradicionalnom meču pred početak sezone sastali su se , osvajač Serije A, Milan, te pobjednik TIM Kupa Cagliari.29. izdanje Superkupa Italije pisalo je historiju za Cagliari.Ekipa iz Sardinije je prvi put imala čast da nastupi u ovoj utakmici.Sa druge strane, Milanu je ovo 11. Superkup Italije.Rossoneri su osvojili 7, te su po tome rekorderi u talijanskom fudbalu.

 

I Cagliari i Milan su imali buran prijelazni rok.Osvajači kupa, prodali su Juventusu njihovog najboljeg nogometaša, Duvana Zapatu.Dobiveni novac su dobro iskoristili, te su u svoje redove doveli nogometaše poput Ilsinha, Lucasa Piazona, Roncaglie i Milana Milovanovića.

 

Milan je u ovom prijelaznom roku prodao svoja dva najbolja stopera, Doriu i Revera.Kao zamjene za brazilski duo stigli su Fabian Schar i 38-godišnji Carles Puyol.Novu sredinu je pronašao i Milanovo prvo desno krilo, Gabrijel Torje, pa je ovu utakmicu od početka započeo M'baye Niang, rezervista iz prošle sezone.Rossoneri su ove sezone najviše pojačali vezni red.Verratti je došao da bi nadomjestio odlazak bivšeg kapitena Montoliva, a uz njega stigli su još Marrone i Rafinha.

 

Gledali smo tipičan tvrd, talijanski meč.Nakon što je u 25. minuti Ivan Radovanović dobio svoj drugi žuti karton, činilo se da će Milan stvari rutinski privesti kraju.

 

U 43. minuti, Rossoneri su poveli.El Shaarawy je izveo korner, a Balotelli je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu.Ovo je možda i posljednji pogodak 'Supermaria' u crveno-crnom dresu.

 

Ipak, stvari se nisu odvijale onako kako su to Rossoneri očekivali.Cagliari je Milan izbacio prošle sezone u Kupu Italije, tako da je Filippo Inzaghi znao da će igrati protiv jedne sasvim neugodne ekipe.Samo sedam minuta nakon što je Balotelli pogodio, arbitar Carmine Russo pokazuje na bijelu tačku u kaznenom prostoru Milana.Novo pojačanje Rossonera, Marco Verratti je nepropisno oborio Okaku.Asmir Begović je pogodio u koju će stranu Signorelli šutirati, ali udarac je bio previše precizan da bi ga bosanskohercegovački golman odbranio.

 

U drugom poluvremenu jedino što je bilo vrijedno spomena je crveni karton Carlesa Puyola.Nakon što je već u 1. minuti susreta njegovo ime završilo u arbitrovoj bilježnici, Puyol je u 58. minuti dobio i drugi žuti karton.Sigurno neočekivano ponašanje od tako iskusnog stopera.Odbrana Cagliarija je mogla dijelom odahnuti jer je Milan izgubio prednost od igrača više.

 

Kako u 90. minuta nije bilo pobjednika, igrali su se produžeci.U sljedećih pola sata, Milan je ostao sa 9 nogometaša.U 95. minuti, Bellusci je dobio svoj drugi žuti karton.Inzaghi je neočekivano izgubio svoja dva najbolja stopera, pa je minutu kasnije umjesto našeg Miralema Pjanića ušao 22-godišnji Daniele Rugani.

 

Kako se ispostavilo, pobjednik se morao odlučiti izvođenjem jedanaesteraca.Za Milan, precizna je bila prva petorka.Balotelli, Schar, El Shaarawy, Begović i Poli su bez greške izveli udarac sa bijele tačke.

 

Za Cagliari, peta serija jedanaesteraca je bila kobna.Park Joo-Ho nije uspio nastaviti seriju svojih timskih kolega, te je njegov udarac odbranio Asmir Begović.

 

Milan je osvojio svoj 8. Superkup Italije, dok je za Cagliari sigurno velika stvar bilo i samo igranje na ovoj utakmici.

 

 

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Dijego Lopez: Kaljari može imati dobru sezonu

 

Trener Kaljarija je izuzetno zadovoljan onim što je njegova ekipa pokazala u utakmici Superkupa.

 

http://www.italianfootballdaily.com/wp-content/uploads/2013/11/diegolopez.jpg

 

Iako je Milan na kraju bio bolji nakon izvođenja penala, Kaljari je pokazao da će u predstojećoj sezoni biti težak protivnik bilo kojoj ekipi.

 

Nakon što je Sinjoreli poništio Balotelijev gol, Kaljari je uspeo da izdrži protiv Milana čak 120 minuta.

 

,,Bio je to odličan meč za nas.Osetilo se da smo mnogo spremniji od Milana jer smo dve sedmice prije njih započeli sa pripremama.Ipak, to ne umanjuje našu dobru igru.Uspeli smo da se odbranimo protiv dosta ubojitog napada Rosonera, a u nekim trenucima smo ih čak i napali.Prošle sezone, imali smo sjajnu kampanju u kupu, ali u ligi smo 'za dlaku' izbjegli ispadanje.Ove sezone ćemo ostvariti mnogo bolje plasman.Također, nameravamo pokazati drugim ekipama u Ligi Evrope da znamo igrati fudbal.'', izjavio je trener Kaljarija, Diego Lopez, nakon utakmice.

 

Ovaj meč obeležili su crveni kartoni.Radovanović je iskulječ za Kaljari, dok su u Milan Pujol i Beluši 'pocrvenili'.

 

,,Svaki sudac ima svoj kriterij koji je u skladu sa pravilnikom Fudbalskog saveza Italije i FIFA-e.Po mom mišljenju, Karmine Ruso je samo obavljao svoju dužnost kao sudac na ovako bitnoj utakmici.'', prokomentarisao je Lopez suđenje glavnog arbitra.

 

Kaljari je definitivno pokazao ambicije u ovom, letnjem prelaznom roku.Tim iz Sardinije je ukupno potrošio nešto više od 16 miliona eura na nova pojačanja.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/45609000/jpg/_45609015_duffy_512.jpg

 

Keith Duffy: Milan će do kraja prijelaznog roka dovesti superzvijezdu

 

Suvlasnik Milana, Keith Duffy, obećao je navijačima Milana da će dati sve od sebe da do kraja prijelaznog roka u Milan namami globalno poznatog nogometaša.

 

Iako je obećao suprotno, Milan je nastavio sa prodajom svojih najboljih nogometaša.Doria i Rever, najbolji stoperi u timu su otišli u Chelsea, odnosno Sampdoriju.Gabriel Torje je preselio u Lisabon, Benficu.Navijače Milana nisu zadovoljile zamjene za te nogometaše, te su ponovo izrazili nezadovoljstvo kao u kasni period 'vladavine' Berlusconija i Gallianija.

 

,,Mogu slobodno reći da je Curva Sud posljednjih godina u dosta navrata bila prevarena.Meni, kao navijaču Milana je bilo teško tada.Ipak, sada sam ja na čelu kluba.Ne želim lagati navijače, nikada mi to nije bila namjera.Do kraja prijelaznog roka, Milanov dres će nositi jedno veliko ime.'', rekao je Duffy.

 

Kada je upitan o kome je riječ, suvlasnik Milana je odgovorio:

 

,,Len(Blatavnik) i ja naporno radimo u zadnje vrijeme oko transfer planova Milana.Pravimo redovne konsultacije sa Barbarom(Berlusconi) i Inzaghijem.Moramo pronaći dobro rješenje, a da iskoristimo novac koji smo zaradili prodajom nogometaša.Ni cent više se ne smije potrošiti.Nemamo namjeru da budemo kažnjeni radi nepotišvanja FFP-a(Financial Fair Play).''

 

Nagađa se da je Milan u potrazim za novim desnim krilom jer Inzaghi smatra da Niang još nije dovoljno sazrio da bi vodio njegov tim.

Edited by simik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://www.index.hr/images2/milan-juventus-afp625px.jpg

 

VIDEO:Milan deklasirao oslabljeni Juventus

 

Mario Balotelli je možda postigao i posljednje golove u visokoj pobjedi Rossonera protiv 'Stare dame'.

 

Već na otvaranju 115. izdanja Serije A, svi ljubitelji nogometa su bili pred pravom poslasticom.Već u drugoj utakmici prvog kola talijanske lige, sastali su se Milan i Juventus na prepunom San Siru.

 

Oba tima je okarakterisao buran prijelazni rok.Milan je prodao svoja dva najbolja stopera, Doriu i Revera, te svog ponajboljeg krilnog nogometaša, Gabriela Torjea.Juve, je slično poslovao.Biancorneri su u ovom prijelaznog roku ostali bez Paula Pogbe i Artura Vidala.Oba tima nisu doveli adekvatne zamjene za njihove najbolje nogometaše.Zato, upravo je ova utakmica bila mjesto za dokaz da su klubovi ipak dobro poslovali ovog ljeta.

 

Na kraju, pokazalo se da je Milan daleko jača ekipa od Juventusa.Punjenje mreže Zielera započelo je već u 11. minuti.El Shaarawy je sjajno pronašao Balotellija u srcu kaznenog prostora, a ovaj je lagano pospremio loptu u mrežu.

 

U drugom dijelu, Rossoneri su samo priveli utakmicu kraju.Juventus je bio potpuno neplodan u napadu, pa Asmir Begović nije imao dosta posla na ovoj utakmici.U 68. minuti Balotelli prelijepo iz slobodnog udarca postiže svoj drugi gol na meču.Igrala se 78. minuta kada je Bonucci nepropisno startovao nad El Shaarawyem, a sudija Celi bez mnogo razmišljanja pokazao na bijelu tačku.Balotelli, svjesan da mu je ovo možda i posljendnji gol na San Siru, hladno izvodi penal i proslavlja pogodan na njemu nesvojsven način.'Supermario' je pozdravio navijače i sa mnogo emocija ispratio svoj treći gol na utakmici.

 

U prvom meču prvog kola Serije A Catanija je golovima Podolskog pobijedila Sampdoriju sa 2-0.

 

 

 

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

Inzaghi: Milanu ne trebaju nova pojačanja

 

http://www.dafabetsports.com/en/wp-content/uploads/2014/01/Filippo-Inzaghi-coach-AC-Milan.jpg

 

Trener Milana, Filippo Inzaghi je sigurno morao biti zadovoljan nakon što je njegova momčad pobijedila Juventus sa 3-0.Mario Balotelli je postigao hat-trick i na taj način se vjerovatno oprostio od navijača na San Siru.

 

Iako je Keith Duffy najavljivao da će u Milan ovog ljeta doći neka svjetski poznata zvijezda, 'Pippo' je zadovoljan ekipom kojom raspolaže.Također, ima predstavu o napadaču koji će zamijeniti Balotellija.

 

,,Ne želim nabijati pritisak svojim nogometašima nakon ove velike pobjede.Igrali smo sjajno.Istina, posljedice napornih treninga u polusezoni i neuigranosti su se vidjele, ali mi imamo dovoljno iskusan tim da neutraliziramo te negativne efekte.Mario(Balotelli) je bio sjajan i postigao ja sva tri gola.Stephan(El Shaarawy) je Balotelliju asistirao za dva pogotka, tako da se i njegov učinak na ovom meču ne smije zanemariti.Obično ne hvalim nogometaše pojedinačno, ali njih dvojica su odradila sjajan posao večeras.'' poručio je Inzaghi.

 

,,Kao što sam već rekao, nijedan nogometaš nije veći od kluba.Mario može ići, ako on to zaista želi.Maldini je prije nekoliko sedmica rekao da je Balotelliju mjesto ovdje.Kada to kaže takva veličina, Balotelli bi sa svojim agentom trebao razmotriti sve mogućnosti.Ipak, nije moje da se miješam.U slučaju da ode, imam već nekoliko nogometaša u planu.Možda dovedemo novo pojačanje, ali ne isključujem mogućnost da neki od mladih nogometaša postanu moj prvi pik u napadu.Vodio sam sjajnu Primaveru, tako da odlično znam mogućnosti tih momaka.''

 

,,Znam da je vlasnik Duffy obećao navijačima superzvijezdu ovog ljeta, ali meni ona ne treba.Imam sjajne momke na raspolaganju.U mojim očima svaki od njih je bolji od bilo koje superzvijezde u drugim klubovima.''

 

Milan će sljedeći meč igrati za sedam dana na Artemiu Franchiju, protiv Siene.

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

Barbara Berlusconi: Danas je teško namamiti velikog nogometaša

 

http://24.media.tumblr.com/d74d05df7a98873f67bda3f93749d7c5/tumblr_my6eloJ8yU1tn3hmgo1_1280.jpg

 

Sportski direktor Milana, Barbara Berlusconi nije optimistična glede ispunjenja obećanja Keith Duffya prema navijačima Rossonera.Naime, vlasnik Milana je navijačima obećao veliko pojačanja ovoga ljeta.

 

,,Naravno, svi smo slavili(pobjedu protiv Juventusa).Velika je stvar u prvom kolu pobijediti jednu veliku ekipu sa tri gola razlike.Čitavu noć su me zvali(prijatelji i poznanici) da mi čestitaju na ovom trijumfu.'', prokomentarisala je Barbara utakmicu Milan-Juventus.

 

Nakon toga, gospođica Berlusconi se okrenula finansijskim stvarima.

 

,,Milan stoji dobro finansijski, mnogo bolje nego prije tri godine.Ipak, ne treba vam samo novac da bi u klub namamili poznatog nogometaša.Istina je gorka, ali u ovo vrijeme klubovi u Italije prodaju svoje superzvijezde, a ne kupuju ih.Juventus je ovog ljeta morao prodati Vidala i Pogbu, jer ekonomija u Italiji ne dopušta toliko velike plate.'', smatra sportski direktor Milana.

 

Također, kćerka Silvija Berlusconija je dala zanimljivu izjavu oko situacije sa Balotellijem.Naime, 'Supermario' ne krije činjenicu da želi otići iz kluba, pa Barbara vjeruje da je odlazak Milanovog najboljeg nogometaša neizbježan.

 

,,Još traju razgovori sa Balotellijem oko novog ugovora, ali to sve ide veoma sporo.Balotelliju ističe ugovor sljedećeg ljeta.U slučaju da nam Mino Raiola ne da zeleno svijetlo do 30. augusta za stupanja u pregovore, prodat ćemo ga.Nekoliko klubova je zainteresovano za njegove usluge, a mi čekamo samo pravo ponudu.'', rekla je Barbara Berlusconi.

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Leonard Blatavnik: Sutra predstavljamo novog fudbalera

 

Suvlasnik Milana, Leonard Blatavnik, iznenadio je javnost sazvavši pres-konferenciju za javnost.Tema 'presice' će biti predstavljanje fudbalera kojeg je Kit Dafi na početku leta nazvao 'superzvezdom'.

 

http://www.weebly.com/uploads/1/5/3/6/15364512/5893454_orig.jpg

 

Nakon dugo vremena potrage, čini se da je Milan napokon pronašao fudbalera koji će zadovoljiti apetite Kurve Sud.Prema rečima Blatavnika, predstavljanje fudbalera bi se moglo desiti već sutra.

 

,,Sutra se zatvara prelazani rok, tako da je to idealno vreme za predstavljanje novog fudbalera.Više detalja saznat ćete sutra.'', izjavio je Blatavnik za Gazetu delo Sport.

 

Nagađa se da je novo pojačanja Milana zamjena za Maria Balotelija koji bi u zadnjim satima prelaznog roka trebao potpisati za Barselonu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://m.24sata.hr/images/splash_logo.png

 

Gotovo je, Milan pridobio Diega Costu

 

Zadnjeg dana prijelaznog roka, desio se trenutak kojeg su navijači Milana željno isčekivali već dugo godina.

 

http://static.goal.com/322600/322627_heroa.jpg

 

Ako je iko sumnjao da su pred Milanom sretniji dani, sada više nema razloga za to.U nekoliko posljednjih godina, u Milan su dolazile zvijezde poput Ibrahimovića, Cassana ili Balotellija, ali dugo Rossoneri nisu platili za nekog nogometaša kao što su za Diega Costu.U stvari, nije se to dogodilo nikad.Silvio Berlusconi je za dolazak Manuela Rui Coste izdvojio 42 milijuna eura.Ljudi koji će naslijediti bivšeg premijera Italije kao vlasnici Milana, Blatavnik i Duffy, platili su osam milijuna više za ovog fantastičnog napadača.

 

Diego Costa tako postaje prvo veliko pojačanje u Blatavnik-Duffy eri.Brazilac se proslavio igrajući za madridski Atletico gdje je u 134 utakmice postigao 61 gol.

 

Sada već 50 milijuna težak napadač je prošao liječničke preglede u Milanellu, te je njegovo zvanično predstavljanje medijima i navijačima zakazano za sutra.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Zvanična prezentacija Diega Coste!

 

 

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Diego Kosta: Nisam se došao nametati sa Balotelijem, ali želim da igram

 

Novo pojačanje Milana, Diego Kosta je progovorio prve reči nakon što je njegov transfer na San Siro realizovan.Brazilac, koji je četiri godine proveo igrajući za Atletiko iz Madrida, je postao najskuplje pojačanje u historiji Rosonera.Milan je za usluge Diega Koste izdvojio vrtoglavih 50 miliona eura.

 

http://www.tikiytaka.com/wp-content/uploads/2013/02/diego-costa.jpg

 

,,Ponosan sam što sam se pridružio ovako velikoj ekipi.Bit će mi velika čast raditi za Pipom Inzagijem, nekada strašnim napadačem.On njega su mnogo toga naučiti.Milan je zaista fantastičan kolektiv.Imao sam priliku da preko društvenih mreža razgovaram na nekim fudbalerima, ali još čekam da ih uživo upoznam.Prvi trening sa novom ekipom se bliži, a ja ga jedva čekam.'', izjavio je 27-godišnji napadač.

 

Mišljenja o razlogu dolaska ovog fudbalera na San Siro su različita.Iako je Đampaolo Pacini otišao iz Milana ovog leta, Diego Kosta sigurno neće biti zadovoljan sa mestom na klupi.Zbog toga, neki smatraju da je Kosta doveden kao zamena Baloteliju.Drugi izvori pak, veruju da Inzagi ovog leta planira promeniti njegovih omiljenih 4-2-3-1 u formaciju sa dva napadača.

 

,,O odlasku Balotelija ne znam ništa.A i da znam, nije moje da govorim o tome.Ipak, kada bi se mene pitalo, volio bi da Mario ostane.On je veliki fudbaler i Milan mnogo dobija kada je on na terenu.'', rekao je Kosta.

 

Brazilski fudbaler je otkrio da u još nije obavio pravi razgovor sa Inzagijem.

 

,,Sa trenerom(Inzagijem) nisam još razgovarao oči u oči.Čuli smo se preko telefona, kada mi je dao neke osnovne informacije o klubu.Vjerovatno ću saznati šta želi od mene sutra, na treningu.Jedno je sigurno, u Milan sam došao da igram.Sa druge strane, nemam nameru da se borim sa Balotelijem za poziciju.Verujem da on i ja možemo igrati zajedno.'', izjavio je bivši fudbaler Atletiko Madrida.

 

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Inzagi: Diego Kosta nije zamena za Balotelija

 

Filipo Inzagi je od vlasnika kluba pred sami kraj prelaznog roka dobio veliki poklon, Diega Kostu.

 

http://news.images.itv.com/image/file/348709/article_img.jpg

 

Najskuplje pojačanje u historiji Milana sigurno nema želju da greje klupu.Kako Inzagi preferira da njegov Milan igra samo sa jednim napadačem, smatra se da bi Baloteli ili Diego Kosta mogli ispasti iz prvotimskih planova.Kako Rosoneri nisu prodali Balotelija ovog leta, preostaje nam da vidimo kako će se Inzagi nositi sa svojim 'slatkim mukama'.

 

,,Diego Kosta je podigao Milanovu napadačku igru na viši nivo.Prošle sezone smo postigli mnogo golova, a ove ćemo još više.Sada kada smo dobili i Kostu, više ne znate odakle može 'pasti' gol.Stephan(El Šaravi) je ubojit sa leva, Baloteli u samom vrhu napada, a Diego Kosta sa desne strane.'', rekao je Inzagi.

 

Kada je upitan da li namerava Kostu prebaciti na poziciju desnog krila, Inzagi je odgovorio:

 

,,On(Diego Kosta) je čitavu prošlu sezonu odigrao na desnom krilu.To je pozicija koja mu godi.Nije došao kao zamena za Balotelija.Kada bi zaista tražili nekoga koga je zamenio u timu, bio bi to Gabrijel Torje.Ne znam još kako da ga uklopim u moje taktičke zamisli, pa će mi tako pauza za reprezentativne nastupe dobro doći.Do utakmice sa Fiorentinom ostalo je još 13 dana, pa ću imati vremena da razmislim o mnogo čemu.'', rekao je Inzagi.

 

Također, bivši napadač Juventusa je rešio sve dileme oko Balotelijevog statusa u Milanu.

 

,,Razgovarao sam sa svima u klubu i doneli smo rešenje da ne prodamo Balotelija ovog leta.Svesni smo rizika da će možda napustiti klub do januara, ali fudbaler kao što je on nam je od velike važnosti.'', priznao je 'Pipo'.

 

Milan je u drugom kolu Serije A remizirao protiv Siene.Utakmica se završila rezultatom 1-1.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Milan izvukao Ajax,Shaktar i Club Brugge

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fff_zpsa7c701ca.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Milan se prošetao na Artemiju Frankiju

 

Diego Kosta i Fabian Šer su postigli svoe prve golove u dresu novog kluba u velikoj pobedi Milana nad Fiorentinom.

 

 

 

Nakon reprezentativne pauze, Milan je želio da se iskupi navijačima za remi protiv Siene u drugom kolu Serije A.Fiorentina je, pak, tražila prvu pobjedu u ligi.Večerašnji domaćini su protiv Parme i Juventusa došli do dva remija.

 

Stvari nisu počele dobro za Violu.Već u 7. minuti susreta Milan je poveo preko Fabiana Šera.El Šaravi je ubacio loptu iz kornera, ona je nekako došla do Švajcarca, koji je lagano postigao prvo gol na utakmici.

 

Samo deset minuta kasnije, na semaforu je pisao 1-1.Iličić je nesebično uputio loptu za Gomeza, koji je majstorski matirao Begovića.Bio je to treći pogodak Nemca u tri utakmice.

 

Ipak, Milan se brzo vratio u vodstvo.Muru, Pjanić i El Šaravi su sjajno kombinirali.Akcija je završila golom bosanskohercegovačkog reprezentativca i asistencijom talijanskog krila.

 

U drugom dijelu, Milan je pokazao Fiorentini kako se igra fudbal.Rosoneri su potpuno isključili navalu domaćina i nastavili sa punjenjem mreže Matije Perina.

 

U 64. minuti Bender je naleteo na odbitak i pospremio loptu u mrežu, da bi četiri minuta kasnije Pjanić postigao svoj drugi gol na utakmici.El Šaravi je ponovo asistirao Pjaniću, a ovaj je sjajno pogodio.

 

U drugoj minuti sudačke nadoknade, desio se trenutak kojeg je svaki navijač Milana priželjkivao, Diego Kosta je u svom debiju postigao pogodak.Iako je Brazilac bio gotovo neprimetan u ostatku meča, u samo nekoliko sekundi je pokazao koliki talenat poseduje.Poli je primetio kretanje Koste, uputio mu upotrebljivu loptu, a ovaj hladno postigao poslednji gol na meču.Proslava pogotka sa navijačima je bila emotivna.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://i2.cdn.turner.com/si/dam/assets/131024111639-diego-costa-brazil-luiz-felipe-scolari-spain-single-image-cut.jpg

 

Diego Costa: Bio je to poseban momenat

 

Diegu Costi nije trebalo mnogo vremena da upiše svom trag u Milanu.Novo pojačanje Rossonera, je u svom debiju postigao svoj prvijenac za novi klub.

 

,,Želim se zahvaliti Poliju na asistenciji.Bila je to sjajna lopta koju bi svaki napadač iskoristio.Mnogo mi znači što sam postigao gol tako brzo, siguran sam da ću ih postići dosta ove sezone.'', izjavio je Costa.

 

Ipak, Brazilac je odlučio ostati na zemlji.

 

,,Ne smijem se zavaravati.Nisam odigrao dobar meč.Ipak, to je razumljivo.Još se navikavam na novu sredinu, tako da će mi trebati nekoliko utakmica u nogama da pokažem šta znam.'', nastavio je.

 

Također, Diego Costa je još jedan od nogometaša koji tvrde da se Milan razlikuje od drugih klubova.

 

,,Kada sam postigao gol, osjetio sam da svi dijele radost sa mnom.Svaki od mojih kolega mi je odmah čestitao i osjetio sam da su bili sretni zbog mene.Nije bilo ljubomore ni zavisti.U svlačionici, ''Pippo'' mi je odmah prišao i rekao da sam sjajno završio akciju, da je ponosan na mene.Nije mi toliko ''brojao'' za loše stvari.Definitivno za motivisati nogometaša'', priznao je bivši nogometaš Atletico Madrida.

 

http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

 

Balotelli: Nakon Juventusa, znao sam gdje pripadam

 

Čini se da se sva drama oko Balotellijevog odlaska iz Milana napokon završila.

 

http://newswirengr.com/wp-content/uploads/2014/02/balotelli_newswire.jpg

 

Protiv Juventusa gledali smo šta može uraditi jedan od najboljih napadača na svijetu.Mario Balotelli je za 90. minuta uspio srušiti odbranu Biancornera, te ih na taj način poslati kući praznih ruku.

 

To lijepo veče za navijače Milana kvarila je činjenica da je 'Supermario' odigrao možda svoju posljednju utakmicu u dresu Rossonera.Curva sud, najveća navijačka grupa Milana, je južnu tribinu obojila raznim transparentima sa molbom da Mario i dalje ostane u klubu.Tri sedmice kasnije, čini se da je Balotelli poslušao svoje najvatrenije navijače.

 

,,Kada sam izašao na teren, imao sam šta vidjeti.Stadion je bio prepun transparenata na kojima je pisalo moje ime.Željeli(navijači) su da ostanem.'', rekao je bivši igrač Intera.

 

,,Odigrao sam sjajan meč, jedan od boljih u karijeri.Postigao sam tri gola Juventusu i bio igrač utakmice.Kada sam polako krenuo u svlačionicu, čitav stadion mi je skandirao: 'Ostani Mario, ostani!'. U tom trenutku znao sam, ne idem ja nigdje.Ovdje mi je dom.Nije ni sa Mourinhom ni u Barceloni, samo ovdje.Ponovo sam pronašao motivaciju.Želim biti najbolji, ali samo sa Milanom.'', nastavio je.

 

Kada je upitan da li je već potpisao novi ugovor, Balotelli je odgovorio:

 

,,Da, čim sam stigao u Milan iz Firence, zvao sam Barbaru(Berlusconi) da završimo sve formalnosti.''

 

Balotelli, koji će čini se još dugo igrati u Milanu, je u tri utakmice u Seriji A postigao četiri gola.

Edited by simik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://scsport.ba/img/logo.png

 

 

VIDEO: Napoli pokazao Milanu da nije svemoćan

 

Milan-Napoli: 0-1

Kasni gol Gonzala Higuaina uvjerio je Inzaghija da njegova ekipa ima slabosti.

 

Iako u derbijima forma ne govori mnogo, Milan je protiv Napolija bio veliki favorit.Aktualni prvi Italije su prije šest dana na San Siru ispratili Club Brugge sa sedam golova u njihovoj mreži.

 

Sa druge strane, Napoli, pod vodstvom novog trenera Ciro Ferrare još uvijek pronalazi sebe.Gostujući tim je u prva tri kola Serije A zabilježio jednu pobjedu i dva neriješena rezultata.Očekivalo se da Milan sa ekipom koja igra dosta promjenjivo neće imati mnogo problema.Desilo se upravo suprotno.

 

Napoli je svjesno prepustio loptu Milanu i svoju priliku su čekali iz kontra napada.U odbrani, tim sa plavim dresovima je sjajno stojao, te Balotelli i ekipa nisu dobijali dovoljno prostora u kazenom prostoru Napolitanaca.Može se reći da je Ferrara nadmudrio Inzaghija.

 

Nagrada za sjajnu igru Napolija stigla je u 81. minuti.Inzaghi je odlučio krenuti prema naprijed, uvesti Nianga i Casiraghija.Ispostavilo se da će to biti velika pogreška.Mertens je prošao po lijevoj strani, ubacio tačno na glavu Higuaina koji je nesmetano pogodio za vodstvo i pobjedu gostiju.Interesantno je to da je Mertens prošao u prostoru kojeg je čuvao Marco Verratti.Inzaghi je talijanskog playmakera žrtvovao da bi ubacio dosta ofanzivnijeg Nianga.

 

Milan je unatoč ovom porazu ostao na vodećoj poziciji.Ipak, Napoli i Parma su došli na samo dva boda razlike u odnosu na Rossonere.

 

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

Nesta: Milan nije apsolutni favorit za Scudetto

 

http://www.koonis.com/wp-content/uploads/2011/12/nesta.jpg

 

Bivši stoper Milana i Lazija, Alessandro Nesta, smatra da Milan nema dovoljno jaku odbranu da bi sa sigurnošću odbranio titulu Serije A.

 

Rossoneri su u trećem kolu talijanskog prvenstva izgubili protiv Napolija kod kuće rezultatom 0-1.Ovaj poraz je mnoge naveo na pomisao da će trka za titulu biti mnogo interesantnija nego što se mislilo na početku sezone.

 

,,Milan na papiru ima sjajan tim.Balotelli i Diego Costa predvode napad, a iza njih su fantastični El Shaarawy, Pjanić i Verratti.Na terenu to i ne izgleda tako.Da biste pobijedili, morate postići gol, ali i ne dopustiti protivniku da to uradi vama.Prošle sezone, Milan je bio mnogo kompletnija ekipa.Partnerstvo Doria-Rever je sjajno funkcionisalo.Vodstvo Milana nije smjelo prodati njihova dva najbolja stopera.Ova sezona će biti dokaz njihove greške.'', smatra Nesta.

 

,,Sve je otvoreno ove sezone.Napoli igra dosta sigurno pod Ferrarom, treba im još nekoliko utakmica da se naviknu na zamisli novog trenera.Tu je naravno i Juventus, koji bez glavnih zvijezda još uvijek može pokazati zube.Za ova četiri kola i Parma je pokazala dosta toga, ali mislim da njihova klupa ne može izdržati dobre igre čitave sezone.'', nastavio je osvajač Svjetskog prvenstva iz 2006. godine.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://calciotempo.com/main/wp-content/uploads/2014/12/Inter-AC-Milan.jpg

 

VIDEO: Milan pokazao Interu kako se igra fudbal

 

Poraz protiv gradskih rivala je poslao Inter u zonu ispadanja.

 

Zadnjih nekoliko sezona nije lijepo biti navijač Intera.Dok Nerroazzuri završavaju sezone u sredini tabele, njihov gradski rival, Milan osvaja dva uzastopna Scudetta.Kada pomislite da ne može biti gore po navijače Intera, ova sezona pokazuje u suprotno.Tim sa Guiseppe Meazze će nakon 17. kola zauzimati 18. mjesto, posljednje koje vodi u Seriju B.

 

Najzaslužniji za to su njihovi vječiti gradski rivali, Milan.Rossoneri su pregazili momčad Davidea Diongija sa 3-0 i nastavili svoj pohod ka 21. tituli prvaka Italije.

 

Zvanični domaćini su poveli već u 15. minuti.Balotelli je izveo fantastičan slobodni udarac i postigao svoj sedmi gol u sezoni.

 

Milan je u drugom poluvremenu samo završio posao.U 51. minuti, druga napadačka zvijezda Milana, Diego Costa, je proslavljala pogodak.Verratti i Pjanić su pripremili odličnu situaciju za Brazilca, a ovaj je mirno reagovao i pospremio loptu u mrežu.

 

Samo pet minuta kasnije, Diego Costa se odužio Pjaniću za asistenciju.Bivši igrač Atletico Madrida je dobro ubacio sa njegove desne strane.Pjanić je natrčao i efektno pogodio.

 

Dominacija Milana u ovom gradskom derbiju dokazuje i statistička činjenica da je Inter uputio samo jedan udarac prema golu Asmira Begovića.

 

 

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

Inzaghi: Nemamo razloga za slavlje

 

http://www.bljesak.net/Thumb/0x0/filippo-inzaghi.jpg

 

Čini se da nakon velike pobjede nad Interom, Inzaghi nije slavio kao i navijači ekipe koju vodi.Svjestan da Milan ove sezone ne igra prema očekivanjima, natjerala je Inzaghija da ne pronalazi toliku radost u pobjedi nad gradskim rivalima.

 

,,Pobijediti Inter sa tri gola razlike je uvijek lijepo.Ipak, sa tom činjenicom nismo odbranili Scudetto.Nemamo razloga za slavlje radi jedne dobre utakmice.Igrali smo dobro, sada trebamo nadovezati par pobjeda na ovu i vratiti se na prvo mjesto.To je naš imperativ.''

 

U nepune tri sezone od kada vodi Milan, Inzaghi još nije izgubio protiv Intera.

 

,,To je(neporaženost protiv Intera) velika stvar, ali meni statistika nije bitna.Želim samo pobjeđivati.'' poručio je Inzaghi.

 

Također, bivši napadač reprezentacije Italije izgovorio je riječi podrške sa 'uspavane' gradske rivale Milana.

 

,,Inter je veliki tim.Imaju dosta problema, ali siguran sam da će se izvući.Bilo bi šteta da ispadnu(iz lige) ove sezone i pokvare svoju veliku tradiciju.'' rekao je Inzaghi.

 

Inzaghijev Milan i dalje ostaje na trećem mjestu nakon pobjede sa Interom.Ispred njih su Napoli i Parma.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Milan izvukao Celtic u osmini finala!

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/grupa_zps90641601.png

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/cel-acm_zpse6ffe824.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |