Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Uspon Superpippa!


simik
 Share

Recommended Posts

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

Talijanski stručnjak ipak ostaje na klupi Milana

 

 

Galliani:Vjerujem u Allegrija

 

http://fedenerazzurra.com/wp-content/uploads/2013/02/l43-adriano-galliani-130118181905_big.jpg

 

Kako stvari stoje,trenerske smjene na San Siru neće biti.Čitavu prošlu sezonu trenerska stolica Massimiliana Allegrija se klimala,pa se očekivalo da od početka jula neće voditi Milan.Ipak,desilo se ono suprotno.Na standardnoj pres konferenciji pred početak nove takmičarske godine od strane Gallianija,pa i samog Allegrija,demantovan je odlazak bivšeg trenera Caligarija sa klupe talijanskog diva.

 

''Max(Allegri) je jedan od boljih trenera u Italiji.Da nije tako,ne bi mu ovo bila četvrta sezona u Milanu.'',rekao je generalni direktor Milana,Adriano Galliani.

 

''Allegri i Bersluconi?Da,bilo je tu nekih malih nesuglasica oko fudbalske filozofije,ali sve je to riješeno.Predsjednik je veliki ljubitelj i poznavaoc fudbala tako da zna prepoznati kvalitet kada ga vidi.Allegri ga sigurno ima.''

 

''Prijelazni rok je definitivno gotov za Milan.Zapata i Constant su postali 100% naši igrači,a u Milan su se vratili i Matri,te Ricky(Kaka') nakon godina odsustva.Ovo ponovo pokazuje da je Milan velika porodica,te će Kaka' i Matri sigurno pokazati koliko vole ovaj dres.Za obojicu,kao i za mene,koji sam završavao detalje oko transfera i ugovora,bili su to dosta emotivni trenuci.''

 

Kada je upitan o mogućem dolasku Clarencea Seedorfa ili promociju Pipa Inzaghija(koji je trener mlađih kategorija u Rossonera) Galliani je rekao:

 

''Seedorf i Inzaghi su prije svega fantastični ljudi,a tek onda šampioni kakve svijet rijetko viđa.Ipak,pozicija trenera je zauzeta u bliskoj budućnosti.Sa Clarenceom(Seedorfom) se čujem svaki dan i on mi govori da je sretan igrajući fudbal u Brazilu(Botafogu).Pipo mi je rekao da želi voditi naš podmladak da bi stekao još iskustva.''.

 

Milan će 15.7. već na nogometni teren.Odigrat će pripremnu utakmicu protiv mladog tima.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://www.juventusclubmalta.com/blog/blogImages/0811allegri.jpg

 

Allegri:Može se doći do Lige Prvaka

 

Allegri je još jednom preživio mnoge kritike medija,prijetnje otkazom od strane Silvija Berlusconija,te je zasada ostao na klupi Milana.

 

Na konferenciji za štampu Allegri je izjavio da je zadovoljan sa ekipom kojom raspolaže,da jasno iznio ciljeve za narednu sezonu.

 

''Matrija sam želio već duže vrijeme.Proveo sam sa njim fantastično vrijeme u Caligariju i siguran da će biti koristan Milanu.Balotelli i on se odlično slažu i odgovaraju jedno drugom.'',rekao je Allegri.

 

''Tu će naravno Kaka' ili Stephan(El Shaarawy) biti iza njih,tako da je napad potpuno zadovoljavajući.''

 

''Želim se zahvaliti vlasniku Berlusconiju što je u ovakvoj ekonomskoj krizi još jednom pokazao svoju ljubav prema Milanu,te izdvojio novac potreban za ojačanje ekipe.Posebno me raduje dolazak Saponare i Vergare,dva momka koja će nam sigurno osvjetlati obraz u budućnosti.''

 

''Istina je da su se neki timovi u Italiji dosta pojačali,ali ja smatram da Milan ima dobar kostur ekipe koji se gradio već tri sezone.Kao i uvijek,cilj je jedno od tri mjesta koja vode u Ligu Prvaka.Sa sportskog i ekonomskog gledišta,ne smijemo dopustiti da ne igramo u Ligi Prvaka i naredne sezone.''

 

Kada je upitan o eventualnom protivniku u kvalifikacijma za Ligu Prvaka,Allegri je rekao:

 

,,Ne možemo se nadati laganom rivalu,zato što je sistem Lige Prvaka takav kakav jeste.Ipak,ne smijemo se prepasti nijednog protivnika,te moramo proći dalje.Liga Prvaka je bitno takmičenje na klub,te mi se dalo do znanja da je prolazak u grupnu fazu imperativ.''

 

Allegriju će ovo biti četvrta sezona u Milanu.Za to vrijeme osvojio je Seriju A u svojoj debitantskoj sezoni,a Super Kup Italije sezonu kasnije.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://static.abcmagazin.info/Slike/590x363/clarence-seedorf0522.jpg

 

Seedorf razmišlja o povratku u Milan

 

Fudbaler ne isključuje mogućnost povratka u Italiju,bilo kao nogometaš ili kao trener.

 

Nakon što je sa Milanom osvojio sve što se može osvojiti,Seedorf se asistencijom za Pipa Inzaghija u utakmici od Novare oprostio od navijača tima sa San Sira.

 

Ipak,u više navrata je bivši nogometaš Intera i Real Madrida priznao da mu fali Italija.

 

,,Bilo bi lijepo vratiti se u Milan.Tamo me čekaju dobri ljudi,ljudi sa kojima sam u kontaktu čitavo desetljeće.Istina je da mi ponekad fali Italija,ali trenutačno ne razmišljam se vratiti na Poluotok.'',izjavio je Seedorf.

 

,,Trenutačno sam sebi zacrtao neke ciljeve i namjeravam ih ovdje(u Brazilu) sa Botafogom ostvariti.''

 

Seedorf je iskoristio priliku i da poželi sreću svom bivšem suigraču,Kaki.

 

,,Velika je stvar za Rickya(Kaku'),a naravno i za Milan,što se vratio tamo gdje je postao najbolji nogometaš svijeta.Siguran sam da će u Milanu,pred navijačima koji ga idoliziraju,ponovo pronaći onu igru koja ga je krasila prije nekoliko godina.Meni preostaje samo da mu poželim puno sreće i uspjeha u novoj sezoni.',rekao je nogometaš fudbaler.

 

Seedorf je,inače,jedini nogometaš kojem je pošlo za rukom osvojiti tri Lige Prvaka sa tri različita kluba.Jednom je taj trofej digao sa Ajaxom,odnosno Real Madridom,a dva puta sa Milanom.

Edited by simik
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

 

 

Serija A započela porazima Napolija i Milana

 

Borba za Skudeto započela je iznenađujućim porazima Napolija i Milana.

 

Na prvoj utakmici 82. izdanja talijanske fudbalske lige,Serije A,Rafa Benitez nije uspeo pronaći rešenje za fantastične fudbalere Kaljarija.Španski stručnjak nastavlja svoj skoman skor u Italiji i nakon povratka na Poluotok.Osjetilo se da je Napoliju falio njihov talisman,Kavani(novi napadač PSG-a),a Iguainu će trebati još vremena da se adaptira na dosta čvršću igru u Italiji.Golovi Naingolana,te Pinjilje i Kabrere u finišu utakmice doneli su visoku pobedu domaćim fudbalera.

 

Na drugom meču večeras,Milan nije tako lako pao.Rosoneri su čak jedno vreme i vodili.Gol Izka poništio je onaj Nianga,da bi Mario Baloteli pred sam kraj prvog dela preokrenuo stvari u korist Milana.U međuvremenu,gosti su ostali sa igračem manje.Nigel de Jong je oštro startovao na Sergija Almirona u 27. minuti i zasluženo dobio crveni karton.Prednost od jednog igrača Katanija je potpuno iskoristila u drugom poluvremenu.Masimilijano Alegri se odlučio prerano povući,a njegovu pogrešnu odluku kaznili su Barijentos(61. minuta) i Bergesio(84.),te na svom Anđelu Masiminu doneli Kataniji prve bodove ove sezone.

 

Ostali mečevi prvog kola Serije A igraju se sutra,a sigurno se treba izdvojiti dvoboj između Sampdorije i Fiorentine.

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Alegri:Moramo kontrolisati agresivnost

 

Trener Milana unatoč neočekivanom porazu od Katanije,je uspeo pronaći pozitivne stvari.

 

http://sportsport.ba/assets/pictures/article/282/galliani_porucuje_allegri_nije_problem_moramo_ostati_mirni_161838_117282_big.jpg

 

''Igrali smo dobro.Imali smo tečnu igru sve do igrača manje.Čak smo i sad 10 igrača postigli gol!'',rekao je Alegri za Gazetu delo Sport.

 

Katanija je definitivno bila čvrst protivnik.Iako imamo dobar skor protiv njih,uvijek nam je teško u utakmicama na Sardiniji.Ovaj put nam je falilo malo sreće,te smo izgubili.Kritika će uvijek biti,bez obzira da li pobedili ili ne.Spremio sam tim za takve stvari.

 

Za Alegrija sada je najvažnije da tim ostane ujedinjen i da smiri svoju agresivnost,odnosno nasilnost na terenu.

 

''Sledi izuzetno težak meč protiv PSV-a u Ligi Prvaka.U gostima smo bili bolji,ali valja održati tu prednost na San Siru.Moramo misliti kao jedno i smiriti žari na terenu.Crveni kartoni se više ne smiju događati.

 

Ovo je Milanov drugi crveni karton u isto toliko mečeva.Naime u utakmici kvalifikacija za grupnu fazu Lige Prvaka Felipe Mexes je pocrvenio,dok je oštar start Nigela de Jonga protiv Katanije u Seriji A rezultirao direktnim isključenjem.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Milan ide u grupnu fazu Lige Prvaka!

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdfdfddffdfd_zps15500ace.png

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sdsdsdaasd_zpsac77e43d.png

 

http://scsport.ba/img/logo.png

 

http://media1.arabia.msn.com/medialib/2013/9/18/1_2081244.jpg

 

Matri:Stigao je prvijenac,sada je sve lakše!

 

Alessandro Matri je postigao svoj prvi gol na zvaničnoj utakmici otkad je dres Juventusa zamijenio onim Milana.

 

Milan nije uspio pobijediti PSV na svom San Siru,ali radi pobjede na Philips Stadionu,Rossoneri će se naći u grupnoj fazi Lige Prvaka.

 

,,Osjećam se dosta dobro.U Milanu sam dobro prihvaćen,svi me suigrači gledaju kao prijatelja.To je najbitnije kada dođete u novu sredinu.''-smatra Matri.

 

,,Više ne osjećam pritisak.Zabio sam prvi gol i samo se mogu nadati boljem.Milan ima sjajan tim,te sigurno možemo tražiti mjesto na samom vrhu Serije A i Lige Prvaka.''

 

Također,Matri je prokomentarisao i svoj odnos sa Mariom Balotellijem:

 

,,Mario(Balotelli) je sjajna osoba.Trener Allegri je prokomentarisao da bi on i ja mogli postati ubojit napadački par.Gol koji sam postigao sigurno to dokazuje.Da nije bilo Balotellija i njegove vanserijske lopte u prostor,sigurno ne bi ni postigao ovaj gol.Mario mi je odmah prišao i čestitao.''

 

Milan već u nedjelju očekuje meč kod kuće sa Atalantom gdje će pokušati popraviti negativne utiske nakon poraza od Catanije u prošlom kolu.

Edited by simik
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ti imaš odličan stil pisanja i sretno ti u tome. Samo mi se ne sviđa što pišeš na više foruma.

Hvala ti na tome.

Na FMB pišem jer je to prvi sajt na koji sam se registrovao i namjeravam mu pomoći da se vrati na stare staze,a na vašem i onom drugom pišem radi sebe,da mi što više ljudi može pročitati priču i uputiti kritike ako ih ima.A,ako kršim bilo kakva pravila slobodno reci da znam za ubuduće :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://i1.dailyrecord.co.uk/incoming/article2287191.ece/ALTERNATES/s615/JS26118480-2287191.jpg

 

Balotelli ponovo u centru pažnje!

 

Talentovani talijanski napadač gotovo pa nema privatnosti.Sve što Balotelli učini u svom životu,bilo na utakmicama ili izvan njih,osvane u medijima.

 

Ovaj put, 'Super Mario' se odlučio 'dosadno' klupsko slikanje pred početak sezone učiniti zanimljvijim.Žrtve njegove šale bili su jedan član stručnog štaba,te nekoliko fudbalera Milana.Najburnije je reagovao Stephan El Shaarawy koji je naglo ustao i okrenuo se prema tamnoputom napadaču,te mu rekao da prestane.

http://www.youtube.com/watch?v=Lzqfsi3dM-k

 

Novinari u Italiji nagađaju da je ovakvo ponašanje Balotellija njegov odgovor na zahtjev kluba da mora dovesti svoj život u red(navedeno mu je da se mora ošišati,skintu sve svoje naušnice,te pojavljivanje u javnosti svesti na minimum).Ovim je bivši igrač Manchester Citya želio reći da nema namjeru da mijenja svoj životni stil.

 

Bilo da ga volite ili mrzite,morate priznati,Mario Balotelli je jedinstvena pojava ne samo u svijetu nogometa,nego u sportu uopće.Bez njega i njegovih dogodovština bi nogomet sigurno bio za klasu dosadniji!

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Milan u teškoj grupi!

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/ssss_zps40410191.png

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

Ancelotti:Ne smijemo nipošto podcijeniti Milan i Leverkusen

 

http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Clubs/Club%20Home/2009/2/11/1234395443192/Carlo-Ancelotti-001.jpg

 

Talijanski stručnjak je svjestan da ždrijeb prema Real Madridu nije bio blag,ali da se grupa može proći.

 

I ove sezone,veliki klubovi se nisu uspjeli mimoići u grupnoj fazi Lige Prvaka.Tako će Bayern na PSG,Barcelona na Manchester City,a Manchester United na Juventus.Ipak,treneru Real Madrida,Carlu Ancelottiju će biti najteže.Možda Milan i nije najteži protivnik kojeg je mogao dobiti,ali se on upravo na San Siru afirmisao kao jedan od boljih trenera na svijetu.

 

- Milan je jedan fantastičan kolektiv.I kada je teško,kada su u krizi,svi igrači se bore za dio kluba.Proveo sam osam godina u Milanu,a čitavo vrijeme sam se osjećao kao član jedne velike porodice. - govori Ancelotti.

 

Nakon što je pohvalio svoj bivši klub Ancelotti se osvrnuo i na šanse Real Madrida u Ligi Prvaka.

 

- Kao i svake sezone,Real će pucati na ono najviše,trofej.Ipak,da bi se o svemu ostalom razmišljalo,mora se proći grupa.Leverskusen je u jednoj sve jačoj Bundesligi izborio pravo nastupa u ovom takmičenju,a Milan bez obzira na formu u domaćem prvenstvu u Ligi Prvaka uvijek igra fantastično.Te dvije ekipe ne smijemo podcijeniti.Tu je naravno i Anderlecht,koji ima jednu mladu ekipu željnu uspjeha. - izjavio je Ancelotti.

 

Carlo Ancelotti već ima iskustva vođenja tima u finalima Lige Prvaka.Tri finala igrao je sa Milanom,a od ta tri osvojio je dva(2003. i 2007.).

 

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

 

http://static.goal.com/316400/316491.jpg

 

Brazilac pozvao navijače na strpljenje

 

Kaka:Imajte povjerenja u nas

 

Nakon četiri kola,Milan ima samo jednu pobjedu,te se nalazi na 13. mjestu na tabeli Serije A.Curva Sud,navijačka grupa Milana,nije nikako zadovoljna nastupima njihovih ljubimaca.Kao glavni krivci navode se rukovodstvo kluba,koje nije obavilo dobar posao u prijelaznom roku,te Massimiliano Allegri,koji još uvijek zna iznenaditi svijet sa čudnim odabirom ekipe i taktikom.

 

U odbranu svog tima stao je ko drugi nego Kaka.

 

''Ne osjećam se kao novo pojačanje Milana.Samo sam se vratio kući nakon nekoliko godina odsustvovanja.'' , rekao je Kaka za 'Milan Chanell'

 

''I ove sezone,desilo se dosta promjena u timu.Zamolio bi navijače da budu strpljivi jer će se tim uskoro vratiti u formu.Na početku sezone je sasvim normalno da se zabilježi par dobrih rezultata.Gledam svoje suigrače na treningu i sigurno vidim fudbalere koji žele sve najbolje za klub za koji igraju.''

 

Također,osvajač Zlatne lopte za 2007. godinu,prokomentarisao je ždrijeb za Ligu Prvaka.

 

''Neće biti ugodno odmah igrati protiv Real Madrida.To je jedna fantastična ekipa sa velikim profesionalcima,dok na klupi sjedi Carlo Ancelotti.Ipak,mi ćemo dati sve od sebe da ih pobijedimo i prođemo grupu.Naravno,Leverkusen ni Anderlecht se ne smiju zaboraviti.Svakom meču moramo pristupiti sa maksimalnom opreznošću.'' - smatra Kaka.

 

Kaka još čeka na svoj prvi gol u dresu Milana nakon povratka.U tri utakmice u Seriji A,zabilježio je dvije asistencije.

Edited by simik
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/09/22/article-0-182CD90000000578-381_634x423.jpg

 

Napoli pokorio San Siro!

 

Partenopei su uspjeli poraziti Milan u jednoj dobroj utakmici.

 

Kao što se i predviđalo na samom startu sezone,Milan i Napoli će biti glavni kandidati za drugu,odnosno treću poziciju.Nogomet koje su ove dvije ekipe pokazale u večerašnjem susretu to itekako dokazuje.Ipak,u najinteresantnijoj utakmici 9. kola Serije A,Napoli je bio nešto bolji.

 

Stvari su počele dosta dobro po domaćine.Samo četiri minute nakon prvog zvižduka sudije Liguorija,Milan je poveo.Niang je sjajno prošao po desnoj strani,poslao jednu nisku loptu u srce kaznenog prostora.Tamo se Balotelli izborio za prostor,te poslao loptu u gol.Talijan je nastavio svoju mini golgetersku seriju postigavši i treći gol u tri utakmice zaredom.

 

 

 

Milan je igrao sjajan fudbal u prvom poluvremenu.U 39. minuti,Kaka' je imao odličnu priliku da poveća prednost Rossonera,ali mu to nije pošlo za rukom,pogodio je vratnicu.

 

Brazilac je sigurno na kraju meča požalio za tom šansom jer je Napoli izgledao kao potpuno druga ekipa u drugom dijelu.U 58. minuti svoj četvrti gol u sezoni postigao je Marek Hamsik.Nakon očajnog pokušaja stopera Milana da iznude zaleđe,Slovak je uspio izaći sam pred nemoćnog Abbiatija,te izjednačiti rezultat.

 

Ubrzo nakon tog gola,Napolitanci su i preokrenuli rezultat.U 67. minuti nakon kornera Insignea,Raul Albiol je iskoristio loše postavljanje defanzivaca Milana,te doveo goste u vodstvo.1-2 je i bio konačan rezultat utakmice

 

Unatoč porazu,Milan je ostao trećeplasirana ekipa na tabeli,ali Napoli im se sa ovom pobjedom primakao na samo bod zaostatka.

 

http://scsport.ba/img/logo.png

 

http://images.planetf1.com/12/04/800x600/Massimiliano-Allegri-2012_2743468.jpg

 

Allegri:Moramo biti bolji u defanzivi

 

Massimiliano Allegri nikako ne može biti zadovoljan igrom njegove ekipe u odbrani.

 

Milan je dočekao Napoli u sjajnoj atmosferi.Imali su 3 pobjede u nizu,a Mario Balotelli je napokon krenuo da igra kako se to traži od njega.I počeli su dobro.'Super Mario' je pogodio već u četvrtoj minuti,pa se očekivalo da će utakmica proći u znaku Rossonera.Ipak,fudbalski mečevi se igraju svih 90 minuta.Milan je na kraju izgubio,te dopustio Napoliju da im priđe na samo jedan bod na tabeli Serije A.

 

,,Krenulo smo odlučno.Iznenadio sam se igrom na početku meča.Ipak,igrati svih 90 minuta tako je malo nemoguće.Svjestan sam toga i ne mogu kriviti tim.''-rekao je Allegri poslije meča.

 

,,Nažalost,poraz se mogao izbjeći.Napravili smo dvije greške i Napoli nas je dvaput kaznio.Napolitanci su jedna jaka ekipa koja takve prilike ne propušta.Tek je deveti kolo,tako da se greške poput ovih moraju događati.Do prave forme doći ćemo tek negdje sredinom decembra.''

 

Milan sljedeće kolo ide u goste Parmi,gdje nakon ovog poraza,sve osim tri boda će se smatrati neuspjehom.

 

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

 

 

Milan preživeo na 'vrućem' gostovanju protiv Fiorentine

 

U derbiju 12. kola Serije A na Artemijo Frankiju u Firenci sastale su se dve ekipe sa evropskim ambicijama.

 

Ni Milan ni Fiorentina zasada nisu tamo gde oni žele biti.Milan je ovaj meč ušao porazom protiv Livorna na San Siru,što je bio drugi uzastopni kod kuće.To se Milanu nije desilo pune 32 godine.Pali su na četvrto mesto koje vodi 'samo' u Ligu Evrope.Napoli je kiksao protiv Parme,tako da je ovo bila fantastična prilika da se Rossoneri vrati tamo gdje žele biti.

 

Sa druge strane,Fiorentina igra sasvim skromno u Seriji A.Dolaskom superzvezda poput Rosija ili Gomeza,navijači Viole očekivali su mnogo bolje rezultate od 9. mesta koje su današnji domaćini zauzimali pred ovaj meč.Ipak,san o Ligi Prvaka nije ugašen.Od trećeg mjesta dele ih samo četiri boda.Prošle sezone Viola je u zadnjem kolu izgubila plasman u Ligu Prvaka,i to upravo od Milana.To je defenitivno bio dodatan motiv da se danas Milan pred svojim navijačima pobedi.

 

Odmah na startu meča,Fiorentina je dala do znanja da Milanu neće biti lako na Artemijo Frankiju.Milan se većinom branio,a Fiorentina je šutirala iz svih pozicija.Da nije bilo iskusnog golmana Abijatija,ko zna kako bi rezultat na poluvremenu glasio.Na svu sreću Milana,talijanski golman je bio u vrhunskoj formi,te je 'glavni krivac' što se poluvrijeme završilo nepopularnim rezultatom,0-0.

 

Igrala se tek treća minuta drugog dijela,a Milan je iznenađujuće poveo.Rosoneri su krenuli možda po prvi put nešto ozbiljnije prema napred i to je odmah rezultiralo pogotkom.Montolivo je tu uradio veći dio posla,uzeo loptu od Aquilanija na sredini terena,te je prosledio Niangu.Francuz je odličnio ubacio,lopta je pala tačno na glavu Kake' koji postiže svoj četvrti gol u sezoni.

 

Posle gola,gledali smo sasvim drugi meč.Veznog reda kao da nije ni bilo,napadi su se smenjivali jedan za drugim.Čas je Milan imao loptu u nogama,čas Fiorentina.

 

Domaći izjednačuju rezultat u 67. minuti.Bili su još jedan tim koji je iskoristio loše postavljanje fudbalera Milana prilikom prekida.Nakon ubacivanja Valera iz kornera,nastala je gužva u kaznenom prostoru Milana.Ispostavilo se da je najsnalažljiviji bio Stefan Savić,koji je bio strijelac izjednačujućeg gola.

 

Do kraja utakmice,unatoč par dobrih šansi na obe strane,rezultat je ostao isti 1-1.

 

Milan nije iskoristio sjajnu šansu da pretekne Napoli u borbi za mesta koja vode u Ligu Šampiona,dok je Fiorentina još uvek ostala na devetoj poziciji.

 

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

Montolivo: ''Moramo postati ozbiljni!''

 

http://www.italianfootballdaily.com/wp-content/uploads/2013/12/montolivo.jpg

 

Kapiten Milana je upozorio svoj tim da je krajnje vrijeme da Milan počne igrati pravi fudbal.Remijem protiv Fiorentine,Rossoneri nisu uspjeli preuzeti od Napolije treću poziciju,koja vodi u kvalifikacije za Ligu Prvaka.

 

''Ovaj meč je bio sjajna šansa da se opet vratimo na treće mjesto.Nismo to iskoristili,ali ne smijemo biti pognute glave.Doći će još jedna prilika,tako da vremena za žaljenje nema.'' rekao je Montolivo.

 

''Ono što smo mi uradili prošle sezone(izborili treće mjesto nakon slabog starta sezone) neće se desiti stalno.Istina,imamo veći broj bodova nego u ovo vrijeme prošle godine,ali ove sezone ostali timovi su mnogo konkretniji.''

 

Milan igra sljedeći meč protiv Lazija,a nakon toga slijedi izuzetno važan meč u Ligi Prvaka.

 

''Ne smijemo se dovesti u poziciju da u zadnjim trenucima sezone tražimo dobre rezultate.Moramo postati ozbiljniji,igrati svaku utakmicu kao da je finale svjetskog prvenstva.'' smatra Montolivo.

 

''Lazio se mora pobijediti,a idemo u Belgiju da igramo nogomet te porđemo grupnu fazu Lige Prvaka.''

Edited by Ventus
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

 

BZzij0ZIUAA2ZKA.jpg

 

Najvatreniji navijači Milana nisu zadovoljni igrama njihovih ljubimaca u zadnje dvije sezone

 

Kap koja je prelila času:Curva Sud protestuje ispred Milanella!

 

Nakon što je Milan izgubio od Chieva ugostima(0-1),navijači Milana su odlučili na demonstrativan način tražiti velike promjene u klubu.

 

Milan sa ekonomskog gledišta stoji relativno dobro(unatoč veoma malim ulaganjima Silvia Berslusconija,vlasnika kluba),ali ne posluje dobro na fudbalskom tržištu.Curva Sud je posebno razočarana kupovinama Milana ove sezone.Rossoneri su potrošili oko 25 miliona na ljeto,a doveli su se igrači poput Matrija,Polija ili Vergare.Poli je jedini opravdao očekivanja,dok je Matri,unatoč brojnim šansama koje je dobio od trenera Allegrija,skoro pa ništa.

 

Navijači su ogorčeni zalaganjem odbrane Milana,te su meta udara bili Zapata i Constant,fudbaleri koji pružaju možda i najlošije partije u dresu Rossonera ove sezone.

 

Iz Verone,Mario Balotelli je dočekan zvižducima i uvredljivim uzvicima.'Super Mario' se čak želio sukobiti sa navijačima,te je nekoliko članova stručnog štaba Milana bilo potrebno da smiri eksentričnog napadača.

 

Navijači su blokirali ulaz u Milanello,pa autobus sa ekipom Milana nije mogao ući na glavnu kapiju jedno vrijeme.Curva Sud je tražila razgovor sa Kakom i Abbiatijem,jedinim fudbalerima za koje smatraju da su vrijedni dresa kojeg nose.Brazilac je obećao bolje igre u budućnosti,a talijanski golman malo smirio strasti.

 

Nakon jedno 2 sata protesta,Curva Sud se pomakla sa kapije,te pustila autobus da uđe u Milanello.

 

Podsjetimo,Milan je trenutačno na šestoj poziciji na tabeli Serije A sa 24 boda,tri manje od trećeplasiranog iznenađenja sezone,Chieva.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

VIDEO:Curva Sud pobesnela i zatvorila Milanello

 

 

 

 

http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

 

Barbara Berlusconi sprema 'coup d'état'?

 

Najmlađa kćerka talijanskog bogataša je spremna preuzeti 'porodični biznis',Milan.

 

http://media1.arabia.msn.com/medialib/2013/1/30/1_1271780.jpg

 

Čini je da je Barbara Berlusconi nemilosrdna koliko i lijepa.Duže vremena je čekala da preuzme glavnu riječ u Milanu od generalnog direktora Adriana Gallianija.Kao jedan od članova uprave Milana,imala je priliku da iz prve ruke vidi šta se dešava u klubu uz kojeg je odrasla.Njen otac,Silvio Berlusconi više nema interes da vodi brigu o Milanu,te je kontrola nad talijanskim sportskim gigantom pala u ruke Gallanija i Braide.Ova dvojica su u posljednjih par godina napravili par čudnih,možda je čak i bolje reći loših odluka za Milan.

 

Trenutak kada su se navijači Milana pobunili protiv slabih igara njihove ekipe,za Barbaru je došao u pravo vrijeme.Naime,kako navode talijanski mediji,ona namjerava nagovoriti svog oca da joj preda potpunu kontrolu nad Milanom jer će u protivnom Rossoneri potpuno izgubiti svoj brend.

 

Navodno je Barbara Berlusconi već nekim članovima uprave i predstavila 5 tačaka kojim bi Milan ponovo postao velika nogometna sila.To su:

 

 

-Isplatiti otpremninu Gallianiju i Braidi,te ih poslati u mirovinu

-Pomiriti se sa legendama Milana;dati Maldiniju bitnu ulogu u klubu

-Pronaći novog sportskog direktora

-Natjerati Allegrija da promijeni svoju fudbalsku filozofiju,u protivnom dobija otkaz

-Početi dovoditi igrače vrijedne Milanovog dresa;prestati sa kupovinom u zadnjim satima prijelaznog roka,te prekinuti saradnju sa Genoom

 

Gallianiju se definitivno po prvi put u svojoj karijeri u Milanu drma direktorska pozicija.Ipak,nije sve izgubljeno po 'ujaka Festera'.U svemu ovome najviše se pita čovjek koji je napravio od Milana najuspješniji klub na svijetu,Silvio Berlusconi.Hoće li bivši premijer Italije ispuniti želje njegove ljubimice ili će ostati vjeran svom dugogodišnjem prijatelju?.Preostaje nam samo da čekamo...

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Raiola potpuno ljut na Milan,odlazi i Baloteli?

 

U zadnjih par godina Mino Raiola je taj koji odlučuje o transfer planovima Rosonera.U augustu 2010. doveo je Ibrahimovića na San Siro i od tada mu je Milan večno ostao dužan.

 

http://media3.acmilan.com/uploads/photogallery/images/1047/BZL_3884.jpg

 

U protekle tri godine,vodstvo Milana je dovodilo nekoliko fudbalera čiji je agent ili menadžer upravo Raiola.Baloteli,,Niang i Abate su u toj grupi najzvučnija imena,ali je Milan kupovao i nekoliko potpunih anonimusa da bi zadovoljio Raioline želje.

 

Ipak,čini se da je to 'prijateljstvo' između Milana i Raiole suđeno da propadne.Naime 'super agent' je nezadovoljan zaštitom njegovih najpoznatijih klijenata(čitaj Mario Baloteli),te je zahtevao odgovor na takvo ponašanje vodećih Milana.Naime,navijači Rossonera su blokirali ulaz u Milanelo,te pretili talijanskom reprezentativcu da će se sa njim fizički obračunati ako ne popravi svoju igru.'Super Mario' ima kratak fitilj,tako da se odmah odlučio suprostaviti Kurvi Sud.Da nije bilo Kake ili Abijatija,ko zna šta bi se desilo na ulazu u Milanov trening kamp.

 

Raiola je odgovor koji je dobio procenio kao neprofesionalan,te je sebi odredio novu životnu misiju, 'izvesti' Balotelija iz Milana.

 

'Super Mario' je u zadnje vrijeme počeo često kasniti na treninge,a na prošli je zakasnio preko 20 minuta.Smatra se da je tu taktiku Raiola upotrebio kada je i Ibrahimovića u leto 2012. prodao PSŽ-u.

 

Prema nekim talijanskim izvorima,upravo je taj klub zagrizao za drugog najpoznatijeg klijenta Raiole.Već se spominje ponuda vreda 35 miliona eura za bivšeg igrača Mančester Sitija.

Edited by simik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://i.imgur.com/bGtREyX.png?1

 

Milan iznenadio Real Madrid,Chelsea teško protiv Schalkea!

 

Posljednjeg dana grupne faze Lige Šampiona,desili su se neki neočekivani prekoreti.

 

Iako su mnogi očekivali šetnju madridskog Reala kroz grupu F,Blancosi nisu pokazali svoj ubojiti kvalitet.Bili su lideri sve do posljednjeg kola,sve do njihovog kročenja na travnjak San Sira.Milan je još jednom pokazao da bez obzira na trenutnu formu znaju itekako iznenaditi u Ligi Prvaka,te je Real Madrid sa tri gola u njihovoj mreži poslao kući.Balotelli,Matri i Montolivo su se upisali u strijelce.Milan je tako uspio pobijediti u grupi,što im nije pet godina pošlo za rukom.Ovo možda i nije najjači Milan,ali definitivno je tim sa kojim se ne treba igrati.Leverkusen je u drugom meču ove grupe lagano porazio Anderlecht sa 4-1,te tako osigurao prolaz u Ligu Evrope.

 

U grupi F,Chelsea i Schalke su vodili direktnu borbu za prvo mjesto.Samo pobjeda na VELTINS-Areni je bila dovoljna da Schalke pobjedi u grupi,dok je Chelsea ganjao da ostane neporažen nakon prvih šest utakmice Lige Prvaka.U jednoj interesantoj utakmici,pobjedu Chelsea osigurao je Oscar golom u 18. minuti.U direktnom okršaju za prolaz u drugi dio Lige Evrope,Zenit je lagano slavio u Izraelu protiv Maccabi Tel-Aviva.Kerzhakov je postigao dva gola,a ukupan je rezultat glasio 0-4.

 

U grupi G,Napoli je postao čak šesta ekipa koja nije izgubila u grupnoj fazi.Kod kuće su odigrali bez golova sa odavno otpisanim Olympiakosom.U drugoj utakmici,visoka pobjeda Benfice nad Atletico Madridom nije bila dovoljna za knock-out fazu Lige Prvaka.

 

U posljednjoj grupi H,nije bilo razloga za uzbuđenja.Marsielle i Arsenal su već odavno znali da će prezimiti u Ligi Prvaka,dok je pobjeda Austriji protiv Arsenala trebala da bi pretekla Ajax i zaigrala u Ligi Evrope sljedeće godine.Debitanti u Ligi Prvaka na Emiratesu nisu iznenadili Arsenal,dok je Marsielle na svom Velodromu odigrao neriješeno sa Ajaxom.

 

Konačne tabele svih grupa koje su danas igrale su sljedeće:

 

http://i.imgur.com/2vJXphV.png?1

 

http://scsport.ba/img/logo.png

 

http://en.ria.ru/images/17638/40/176384020.jpg

 

Allegri:Nema krize,nema problema!

 

Trener Milana je oduševljen pobjedom njegove ekipe nad Real Madridom.

 

Ancelotti i njegov tim nisu imali rješena protiv dobro razigranog Milana.Rossoneri su pobijedili rezultatom 3-0 i 'preoteli' prvo mjesto u grupi sinoć dosta lošim Kraljevićima.

 

,,Bio je to dobar meč.Znali smo da smo se već kvalifikovali,tako da smo izašli samo igrati fudbal.''-rekao je Allegri.

 

,,Nisam očekivao ovako visoku pobjedu.Na Santiago Bernabeu bilo je gusto(Milan izgubio sa 2-3),pa sam znao da ćemo i ovdje Realu život napraviti težim.Ipak,pobijediti polufinalistu Lige Prvaka sa tri gola razlike je nešto čemu se ne nadate.''

 

Allegri je također iskoristio dobru atmosferi na pres konferenciji da demantije bilo kakvu krizu i nesuglasice u klubu.

 

,,Toga nema(kriza i neusglasica).Ova pobjeda to dokazuje.Još igramo i borimo se kao tim.Ovaj Milan može pobijediti svakog.''

 

Rossoneri se u nedjelju vraćaju ligaškim obavezama.Čeka ih derbi grada Milana,Protiv Intera.

 

Edited by ŽeljkoDelija
Link to comment
Share on other sites

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

 

 

Posed lopte nije bio dovoljan za Inter

 

U večerašnjem 'Derbi dela Madonina' Milan je sa 2-1 porazio svoje ljute rivale Inter.

 

Iako su u većem delu utakmice imali loptu u nogama,Neroazuri nisu uspeli da stvore prilike koje bi ugrozile gol Abijatija.

 

Alegri je iznenađujuće započeo sa Balotelijem na levom krilu,dok je Robinja ponovo ostavio na klupi.Macari je ponovo odlučio započeti meč sa jednim napadačem.Milito je bio u vrhu napada,dok je Palasio igrao nešto defanzivnije iza njega zajedno sa Kovaćičem.

 

Svoj treći gol u sezoni postigao je Alesandro Matri već u 8. minuti.Montolivo je odlično ubacio po levoj strani,a Matri fantastično reagovao i glavom spremio loptu u mrežu.

 

Do sredine drugog poluvremena rezultat se nije menjao.Onda,u 56. minuti,Baloteli hvata Handanoviča na pogrešnoj nozi i postiže svoj sedmi gol u ligi.

 

Kako se ispostavilo na kraju,utešni gol za Inter postigao je Guarin nakon kornera tačno deset minuta kasnije.

 

Milan je ovom pobedom pretekao Inter i Napoli,te su sad treći na tabeli.

 

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

 

http://assets.nydailynews.com/polopoly_fs/1.1256966%21/img/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/landscape_635/mario-balotelli.jpg

 

Balotelli se nada boljim performansama njegove ekipe

Balotelli:Moramo ovako nastaviti

 

Najbolji fudbaler Milana istakao je zadovoljstvo pobjedom protiv njihovih gradskih rivala,Intera.Ipak,popularni 'Super Mario' je svjestan da sezona nije gotova,te da će se od Milana tražiti sve više ovakvih partija.

 

''Odigrali smo sjajan meč.Poveli smo jako rano,što je uticalo na tok meča.Kasnije sam i ja postigao gol,što je još više unijelo mirnoću u ekipu.Istina,primili smo gol do kraja meča,ali to nas nije omelo da uzmemo tri boda.'',rekao je zadovoljni Balotelli.

 

''Ipak,ovo nije kraj sezone.Slijede sve teže i teže utakmice,a mi moramo biti skoncentrisani.Cilj je izboriti Ligu Prvaka.Ne smijemo kiksati.''

 

Talijanski napadač je nedavno izjavio da želi ostati u Milanu,te promijeniti svoje ponašanje.

 

''To je sve istina(da želi ostati u Milanu).Nikada nisam ni razmišljao o drugim klubovima.Milan je tim za kojeg navijam od svoje mladosti i sretan sam ovdje.Što se ponašanja tiče,moram biti odlučniji.Ekipa ovisi o meni i ne želim je razočarati.'',izjavio je Balotelli.

 

Bivši igrač Intera već u subotu ima priliku zagorčati život još jednom talijanskom velikanu.Milan će za manje od sedam dana igrati još jedan veliki derbi,onaj protiv Juventusa.

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

http://www.channelnewsasia.com/image/838882/1381098689000/large16x9/768/432/juventus.jpg

 

Na San Siru dosadno;Milan i Juve podijelili bodove

 

U najinteresantnijem meču 17. kola Serije A nije bilo pobjednika.

 

Milan i Juventus su odigrali jedan dosta grub meč,baš kao što smo od njih i navikli.Nije bilo mnogo prilika,a Juve je čitavo vrijeme kontrolirao tok utakmice.

 

Ipak,Milan je bio taj koji je imao najbolji šansu na meču.Igrala se 89. minuta kada je El Shaarawy primijetio da je Storati udaljen od gola,te je efektnim lobom sa jedno pola terena pokušao lobovati nepažljivog golmana.'Il Faraone' ove sezone nema sreće,te je lopta pogodila stativu.

 

Što se Juventusa tiče,mogu se izdvojiti par šuteva Pirla iz slobodnog udarca,te pokušaj Quagriaelle u samom finišu susreta.

 

Ovaj remi nije ništa mijenjao za obje ekipe na tabeli.Juventus je ostao lider prvenstva,dok je još peti.

 

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

Sacchi:Juventus je za klasu bolji od Milana!

 

http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Pix/pictures/2011/11/22/1321957303081/Arrigo-Sacchi-007.jpg

 

Legendarni trener Milana,Arrigo Sacchi je veoma razočaran prikazanim u derbiju između Milana i Juventusa.Iako je priznao da obje ekipe ne mogu parirati najboljima u Evropi,Milan dugo nije bio slabiji.

 

''Ovo nije bio fudbal vrijedan dvije najtrofejnije ekipe u Italiji.Fudbal u državi je mnogo oslabio u ovih nekoliko godina.Pratim dešavanja i u drugim većim ligama na Starom kontinentu,pa sa sigurnošću mogu reći da je derbi Chelsea-Manchester United odnio svu pažnju.Niko se više ne interesuje za talijanski fudbal kao nekad.To je žalosna činjenica.'' rekao je Sacchi.

 

''Ipak,Juventus je ekipa koja je najbliža evropskoj eliti.U Italiju su doveli poznata imena poput Teveza i Llorentea,te su rejting Serije A znatno povećali.Milan nije ni blizu 'Staroj dami'.U utakmici se to jasno vidjelo.Milan se čitavo vrijeme branio,a Juventus nije imao dovoljno snage da pronađe pravi put do gola.Po meni,bilo je samo pitanje vremena kada će Biancorneri postići gol.Nažalost,po njih naravno,to se nije desilo.

 

Sacchi je legenda Milana i talijanskog nogometa uopće.Predvodeći jednu od najjačih ekipa svih vremena,stručnjak iz Fusginana je sa Milanom osvojio jednu Seriju A i dvije Lige Prvaka.Kasnije je vodio Atletico Madrid i Parmu,ali sa manje uspjeha.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Milan ide na Arsenal u osmini finala!

 

http://i.imgur.com/SjNh8b6.png

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://www.laacib.net/wp-content/uploads/2013/06/246602hp2.jpg

 

Abate:Ne bojimo se Arsenala

 

Desni bek Milana je svjestan da u osmini finala Lige Prvaka nema laganih protivnika.

 

Milan je u danas u Nyonu,u ždrijebu za drugu fazu Lige Prvaka,izvukao engleski Arsenal.Iako mnogi priželjkuju neizvjestan meč,Abate je siguran da Milan može proći Arsenal bez previše opasnosti.

 

''Ne bojimo se napasti Arsenal.Iako imaju par novih igrača u odnosu na prije dvije godine,kostur ekipe je ostao isti.Imaju fantastičan tim predvođen Ozilom,ali i mi imamo fantastičnog Balotellija.Nemamo se razloga bojati Arsenala.'',rekao je Abate za Milan Channel.

 

Često se ove sezone spominjao Abateov odlazak na zimu.

 

''Naravno da neću otići.U Milanu sam započeo svoju karijeru i namjeravam je tu završiti.Moji suigrači neće me se tako lako riješiti.'',izjavio je sa smiješkom Abate.

 

Iako je započeo svoju karijeru u redovima Rossonera,Abate je prešao trnovit put kako bi napokon zaigrao za prvi tim Milana.Naime,igrao je za Napoli,Sampdoriju,Piacenzu,Modenu,Empoli i Torino,da bi napokon za stalno obukao crveno-crni dres.

Edited by simik
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

 

Rever ili Doria u Milanu?

 

Milan će rješenje za probleme u odbrani tražiti u Brazilu.

 

http://maestrobytumlare.com/wp-content/uploads/2012/05/San-Siro-Stadium.jpg

 

Ove sezone odbrana Milana ne igra na najboljem nivou.U 20 utakmica,Rossoneri su dopustili da im protivnik čak 24 puta zatrese mrežu.Ovo nije podatak kojim bi se ekipa Milanove klase mogla pohvaliti.Zapata i Mexes često prave rupe u odbrani Milana,što protivnik zna itekako dobro iskoristili.Milan je primio na taj način bezbroj bizarnih golova.

 

Ipak,Adriano Galliani ne misli tako.

 

- Igrači u odbrani rade solidan posao.Mislim da izvršavaju zadatke koje im trener postavi.Nogomet je danas mnogo više napadački orijentiran,tako da i nije čudo što viđamo mnogo golova na utakmicama.,opravdao je Galliani svoje fudbalere.

 

- Da,Braida(sportski direktor Milana) je bio u Brazilu.Vratio se tek sinoć u kasnim satima.Rekao sam mu da ovaj dan iskoristi kao odmor,pa se do ovog trenutka nisam čuo sa njim.Zbog toga,ne mogu odgovoriti da li je bio na odmoru ili je otišao na poslovni put u Brazil.

 

Gazzeta dello Sport piše da je Milan u lovu na dva najbolja stopera u brazilskoj Seriji A,Revera i Doriu.

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Barbara Berluskoni:Spremna sam raditi sa Galijanijem

 

Stvari u Milanu su se napokon smirile.

 

http://forzaitalianfootball.com/wp-content/uploads/2013/01/Barbara-Berlusconi-AC-Milan.jpg

 

Klub je odigrao svoju poslednju utakmicu u godini(0-0 protiv Juventusa),te se čelni ljudi Milana na jedno dve sedmice mogu okrenuti isključivo poslovanju.Iako radi loših nastupa,te trgovina tima sa San Sira posao nikog u klubu(osim verovatno porodice Berluskoni) nije siguran,čini se da će se Nova godina na Via Turatiju ipak proslaviti u primirju.

 

Pre samo mesec dana,kćerka predsenika Milana Silvija Berluskonija,Barbara,čvrsto je odlučila da penzioniše Galijanija i Braidu i zauzme njihove stolice u upravnom odboru.Ipak,kako stvari sada stoje,vlasnik Milana nije ispunio želju svoje mezimice.

 

''Razgovarala sam sa Galijanijem i on je poputno spreman na suradnju.U lice sam mu rekla šta mislim i šta očekujem od Milana u budućnosti.Sa nekim stvarima se složio,sa nekim nije.Ipak,u biznisu je uvek tako.Zasada ćemo surađivati,nema druge.'' ,rekla je Barbara.

 

Što se Milanovih planova na tržištu za januar tiče,potrošnje novca neće biti.

 

''Pokušat ćemo obaviti par trampi ili dovesti barem jednog igrača.Neće se mnogo trošiti.'' ,priznala je članica uprave Rosonera.

 

Milan je navodno zagrizao za Hernaneša,veznjaka Lacija.Za odličnog brazilca,Galijani bi mogao ponuditi Alesandra Matrija,jer Lacijali imaju izuzetno mnogo problema sa realizacijom.U odbrani,pominju se imena poput Revera,Dorije i Aleandra Rosija.

 

http://scsport.ba/img/logo.png

 

http://forzaitalianfootball.com/wp-content/uploads/2011/02/berlusconi_milan.jpg

 

Berlusconi:Ja se vraćam,a Gallijani ostaje!

 

Izgleda da sapunici zvanoj Milan nema kraja.

 

Vlasnik kluba,Silvio Berlusconi je najavio da će se u narednom periodu više posvetiti klubu.Milan ove sezone ne igra naročito dobro,pa im je nastup u Ligi Prvaka sljedeće sezone i više nego upitan.

 

,,Milan mi je uvijek,nakon porodice naravno,bio na prvom mjestu.Ja sam stvorio od Milana ono što on jeste danas,sportski brend i nogometnu silu.Istina,preživljavamo malo teži period,ali i to će proći.Navijače i ostale koji vole klub će sigurno bradovati činjenica da se planiram vratiti aktivno u poslovanje kluba.Uvijek kada sam bio tu za Milan desile su se velike stvari.Kada sam kupio klub,uspio sam ga podići iz Serije B i na kraju osvojiti mnoštvo Scudetta i Liga Prvaka.2007. sam nakon mandata premijera Italije,ponovo postao aktivan član upravnog odbora.Milan je te godine osvojio Ligu Prvaka.Garantujem,i ove godine,igre će se podići na viši nivo uskoro.''-rekao je Berlusconi.

 

Kada je upitan za sigurnost posla njegovog prijatelja Adriana Gallijanija,vlasnik kompanije Finivest je odgovorio:

 

,,Adriano(Galliani) je fantastičan biznismen.Odlično se prilagodio na moderni način poslovanja,te svoje znanje iz ekonomije i menadžmenta redovno nadograđuje da bi bio u skladu sa modernim potrebama.On je moje veliki prijatelj i nema šanse da bi ga pustio tako lako da ode.Sada,kada se ja vraćam,bit će mi potreba osoba kao što je Gallijani.''-smatra Berlusconi.

Edited by simik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://www.fifa.com/mm/photo/tournament/competition/02/06/38/13/2063813_full-lnd.jpg

 

Galliani doveo Revera u Milan

 

Transfer guru je pokazao da još zna raditi svoj posao.

 

Milan je ponovo odlučio na jeftin način pokriti rupe koje ima u ekipi.Za nešto manje od milion eura iz Atletico Mineira doveli su iskusnog stopera Revera.Pregovori su se događali u striktnoj tajnosti.Informacija da je Brazilac prešao u Milan pojavila tek danas kada je PR tim Rossonera objavio pres konferenciju povodom predstavljanja ovog igrača.Na njoj su prisustvovali Massimiliano Allegri,Adriano Galliani i i sam Rever.

 

,,Stoper nam je sigurno trebao.Rever je fantastičan fudbaler koji je imao par nastupa za reprezentaciju Brazila.To je jedna od jačih reprezentacija u svijetu,tako da je on igrač sa mnogo kvaliteta.Kako sam vidio,posjeduje fantastičan skok i odlično čita protivničke napade.'', pohvalio je Allegri svog novog igrača.

 

,,Rever je želio otići u Evropu već duže vrijeme,a Atletico Mineiro je želio zaraditi nešto novca na njemu prije nego što mu ugovor istekne.Tada sam ja uskočio i uspio se dogovoriti oko ove cifre.Ovim putem,želio bih se zahvaliti i vlasniku Berlusconiju,koji je ponovo uskočio u pomoć i u ovoj teškoj ekonomiji izdvojio novac potreban za realiziranje ovog transfera.'', saopštio je Galliani.

 

,,Drago mi je da će mi Milan biti prvi klub u Evropi.Dugo maštam o igranju u najjačim ligama svijeta.Ipak,čekao sam dugo vremena da mi se taj san ostvari.Imam 29 godina i ovo je sigurno posljednja prilika da se dokažem u velikom klubu kao što je Milan.'', rekao je Rever.

 

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Honda:Nemam više šta tajiti,potpisao sam za Milan!

 

Nakon što je na raznim internetskim stranicama posvećenim Milanu osvanula slika japanskog veznog igrača u crveno-crnom dresu,i on je sam priznao da seli na San Siro.

 

http://www.pianetamilan.it/wp-content/uploads/2013/11/Honda-Milan.jpeg

 

Nakon tri i pol godine provedene u CSKA iz Moskve,japanski as,Keisuke Honda je napokon odlučio da priče u jednu od 'Liga petica'.Čitavo prošlo ljeto pričalo se o njegovom eventualnom prelasku u redove Milana.Navodno je da Rosoneri nisu hteli platiti 5 miliona za fudbalera kojem će na zimu isteći ugovor,te je transfer propao.Ipak,Galijani zna da posluje.Sve je dogovorio sa Hondom,te su Milan i on čekali januarski prelazni rok da bi finalizirali ovaj transfer.CSKA je ostao praznih džepova,a Milan i Honda su se napokon 'venčali' .Sve je to priznao i bivši fudbaler Grampusa.

 

,,Da,potpisao sam(za Milan) već u leto.Bilo je tu malih komplikacija sa upravnim odborom mog bivšeg kluba(CSKA Moskva),pa nisam mogao zaigrati za Milan već u septembru.Ipak,najbitnije je da sam eventualno postao Rosoner.Od svojih fudbalskih početaka u Japanu,sanjao sam da zaigram za Milan i navijač sam ovog tima već dugo godina.Istina,bilo je još klubova koji su bili zainteresovani,ali ja sam razmišljao samo o Milanu.'', rekao je Honda.

 

Honda bi trebao debitirati u dresu Milana u ponedeljak,6. januara.

 

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

De Jong:Honda će uspjeti u Milanu!

 

http://forzaitalianfootball.com/wp-content/uploads/2012/10/Nigel-De-Jong-AC-Milan.jpg

 

Ponajbolji veznjak Milana ove sezone,Nigel de Jong smatra da će igra Keisukea Honde podići Milan na viši nivo.

 

Rossoneri su prije nekoliko dana već objavili da je Honda potpisao za Milan,a De Jong smatra da će se Japanac pokazati kao sjajno pojačanje za Milan.

 

''Upoznao sam se sa Hondon prije dvije sedmice u prijateljskoj utakmici između Japana i Holandije.Ima sjajnu lijevo nogu i mislim da će igrato dobro u Milanu.'' rekao je De Jong na zvaničnom Milanovom Google + profilu.

 

''Ovdje je dobrodošao.Može postići dosta golove i bit će zaista važan za nas.

 

Honda je potpisao ugovor sa Milanom koji će ga vezati za klub do jula 2018. godine.

Edited by simik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://scsport.ba/img/logo.png

 

http://scd.france24.com/en//files/imagecache/france24_ct_api_bigger_169/article/image/Milan.jpg

 

VIDEO:Super Mario odveo Milan u četvrtfinale!

 

Fantastični talijanski napadač je još jednom pokazao koliko je važan za Milan.

 

Nakon što Arsenal nije uspio doći do pobjede na svom Emirates Stadionu(1-1) došli su na San Siro da postignu makar jedan gol.Ako bi Milan i Arsenal odigrali meč bez golova,Rossoneri bi bili ti koji bi prošli dalje jer su postigli više golova u gostima.

 

Massimiliano Allegri je bio svjestan te činjenice,te se odlučio za defanzivnu varijantu.Na suprotnoj strani,stojao je Arsene Wenger,trener poznat ko izuzetno napadačkoj igri.Francuski stručnjak je stavio Bendtner u napad,dok su mu podršku pružali izuzetno kreativni Ozil,Cazorla i Wilshere.Bilo je jasno da je Arsenal ovdje igrao na sve ili ništa.

 

Ipak,napadača igra Arsenala se nije isplatila.Nakon dosadnog prvog dijela utakmice,u nastavku smo vidjeli spektakl vrijedan ova dva nogometna giganta.Milan je bio strpljiv i tražio svoju prilika iz kontra napada.Svoju prvu pravu priliku na utakmici iskoristili su u 51. minuti.El Shaarawy je fantastično izveo korner,a Rever je bio najviši u skoku i postigao izuzetno važan debitantski gol za Milan.

 

Radost domaćih nije dugo trajala.Dok je Curva Sud još slavila,samo tri minute nakon gola Milana,Arsenal je izjednačio.Wilshere je fantastično upolsio Bendtnera,a Danac iskoristio manjak pažnje stopera Milana i pronašao put do mreže za Topnike.Rezultat je glasio 1-1,produžeci su bili na pomolu.

 

U zadnjih 10 minuta svi su se pomirili da će ovaj meč otići u produžetke,osim jednog fudbalera.Naravno,to je bio Mario Balotelli.Talijan nije odigrao nešto posebno,ali kada je trebalo odlučiti ovu utakmicu,odradio je svoje.El Shaarawy je ponovo bio u ulozi asistenta.Talijan egipatskog porijekla je ubacio loptu u kazeni prostor,Balotelli se izborio za prostor i u 87. minuti matirao nemoćnog Viviana.

 

Škorani Arsenal do kraja meča nije uspio postići još jedan gol.Topnici su San Siro napustili pognute glave,iako su prikazanom igrom zaslužili makar produžetke.

 

 

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

 

http://media2.intoday.in/indiatoday/images/stories//2013aug/2013september/balotelli_660_092413063504.jpg

 

Kontroverzni fudbaler Milana ponovo iznenađuje sve čudnom izjavom

 

Balotelli:Ne volim igrati produžetke pa sam zabio gol

 

Balotelli je odveo Milan u četvrfinale Lige Prvaka,bio je heroj i igrač utakmice.Drugim riječima,bio je u centru pažnje.To je upravo ono što on voli.

 

''U zadnjih 10 minuta rezultat je glasio 1-1.Svi su bili sigurni da ćemo u produžetke,čak je i Allegri govorio da štedimo snagu.Produžetke zaista ne volim jer ima previše nervoze u njima.Znao sam da moram da zabijem gol,pa sam ga zabio.'', rekao je samouvjereno Balotelli.

 

Ipak,nakon ove izjave,bivši igrač Intera se ''spustio na zemlju'' i pohvalio svoje suigrače.

 

''Igrali smo zaista složno.Od početka imali smo veću želju od Arsenala da prođemo dalje i na kraju se to i desilo.Svi su igrali odlično,ali ne smijem zaboraviti da ne istaknem Stephana(El Shaarawy) koji je asistirao Reveru i meni za golove.''

 

Balotelli je postigao svoj deveti gol u Ligi Prvaka,te je postao prvi strijelac najjačeg evropskog takmičenja u nogometu.

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

Fiorentina zaustavljena na San Siru!

 

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Mbaye+Niang+AC+Milan+v+ACF+Fiorentina+Serie+mPCp31TTO02l.jpg

 

Milan je prekinuo Fiorentinin niz od osam utakmica bez poraza.

 

Viola nije uspjela da prolaz u osminu finala Lige Evrope proslavi protiv Milana.Iako su u jednom trenutku igrali fantastičan fudbal,Milan je uspio da smiri Fiorentinine napade,te da pred svojim navijačima ostvari pobjedu.

 

Milan je poveo već u 16. minuti.Kaka' je sjajno glavom uposlio El Shaarawya koji je lagano matirao Munuau.Narednih nešto manje od pola sata prvog poluvremena Fiorentina je bila bolji tim.Gosti su pokušavali da dođu do gola Milana,ali odbrana Milana je izgledala čvrsto i sigurno.Na odmor je Milan otišao zadovoljniji.Imali su minimalnu prednost nad Fiorentinom.

 

Samo je šest minuta trajala druga polovina utakmice kada je Fiorentina došla do izjednačenja.Uchida je poslao sjajnu loptu prema naprijed,Gomez pobjegao stoperima Milana i poslao loptu u gol.

 

 

Nijedan tim nije bio zadovoljan ovim rezultatom.Milan je morao dobiti ovaj meč kako bi ostali na trećem mjestu,dok bi Fiorentinu pobjeda na San Siru defnitivno uvela u borbu za plasman u Ligu Prvaka naredne sezone.

 

Nažalost po večeras dosta dobru Fiorentinu,na ovom meču Milan je bio bolji rival.U 60. minuti,Niang se lagano ušetao u kazneni prostor Fiorentine,dodao loptu Constantu čiji je udarac blokiran.Nastala je pometnja koju je iskoristio Balotelli i postigao svoj 15 gol u ligi.

 

Ovom pobjedom Milan se učvrstio na trećem mjestu(imaju tri boda više od četveroplasiranog Napolija),a Fiorentina je spala u donji dio tabele,na 11. mjesto.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/00793/andriy_shevchenko22_793362c.jpg

 

Shevchenko:U Milanu su svi smireni

 

Legendarni napadač smatra da je njegov bivši klub na pravom putu da se vrati u sami vrh evropskog nogometa.

 

Iako Milan i ne prolazi baš kroz svoj najbolji period,Andriy Shevcheko smatra da Rossoneri nemaju razloga za paniku.Ovo je dosta čuda izjava,s obzirom da su mnoge bivše legende sedmorostrukog osvajača Lige Prvaka kritikovale igre i politiku kluba.

 

''Dobro poznajem čelne ljude Milana.Oni su uvijek smireni i znaju se nositi za pristiskom.Milan trenutačno ne igra baš najbolje,ali pitanje vremena je kada će oni ponovo postati najbolji.Rekonstrukcija ekipe je u toku,tako da promjenjiva igra nije neko čudo.'', rekao je Shevchenko nakon pobjede Milana nad Fiorentinom.

 

Bivši igrač Chelsea jer također izjavio da ne igranje u Ligi Prvaka jednu sezonu neće biti veliki udarac.

 

''Ne izboriti treće mjesto(posljednje mjesto koje vodi u Ligu Prvaka) i nije tako strašna stvar.Pogledaje Juventus.Jednu sezonu nisu igrali Ligu Prvaka,pa su imali dosta vremena da se koncentrišu na Seriju A.Te sezone osvojili su Scudetto bez poraza.''.

 

Andriy Shevchenko je drugi najbolji strijelac Milana sa 175 postignutih golova.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://pxwallpaper.com/wp-content/uploads/2013/08/stephan-el-shaarawy-ac-milan-134.jpg

 

El Shaarawy:Suradnja sa Balotellijem je napokon urodila plodom

 

'Il Faraone' je zadovoljan svojom formom u posljednja dva mjeseca.

 

Svojim golom protiv Fiorentine,Stephan El Shaarawy je postigao svoj sedmi gol u ligi ove sezone.Nakon što je prvi dio sezone većinom proveo na tribinama radi povrede,mladi Talijan je u novoj godini pokazao svima za šta je sposoban.

 

Ipak,ono što je najvažnije za navijače,stručni štab i upravu Milana da je tandem Balotelli-El Shaarawy napokon počeo funkcionisati.

 

,,Prije njegovog(Balotellijevog) dolaska u Milan,nisam ga puno poznavao.Znao sam da je fantastičan fudbaler,ali nisam imao prilike da često pričam sa njim.Trebalo nam je vremena da pronađemo zajedničke riječi.Imam osjećaj da smo napokon počeli da razumijemo jedno drugo,što dokazuju dobre igre u Milanu i u reprezentaciji.'', rekao je El Shaarawy za Gazettu dello Sport.

 

Također,bivši igrač Genoe otkrio je razloge za tešku 2013. godinu.

 

,,U novinama su se počele objavljivati razne vijesti o mom odlasku.Kada sam kontaktirao čelnike Milana niko mi nije htio ništa reći.Imao sam osjećaj da me klub više ne želi,pogotovo kada je u januaru došao Balotelli.Prvi put sam se susreo sa ovakvom vrstom pritiska,te sam upao u depresiju.Bio je to težak period za mene.Onda je na jesen stigla i teška povreda stopela.To je samo dotuklo moje već slabo samopouzdanje.Nisam postizao golove i onda se još i povrijedim.Strašno.'', otvorio se El Shaarawy.

 

Ipak,nakon par razgovora sa Allegrijem i Gallijanijem,talentovani mladić je pronašao snagu da zaigra ponvo na vrhunskom nivou.

 

,,U januaru,ljudi u Milanu su vidjeli da sa mnom nešto nije u redu.U prvom dijelu sezone nisam postigao niti jedan gol,a igrao sam sve lošije i lošije.Pozvali su me na razgovor i mislio sam da će me prodati.Iskreno,i želio sam ići.'', rekao je El Shaarawy.

 

,,Ipak,desilo se nešto potpuno suprotno.Allegri i Gallijani su me potapšali po ramenu i rekli mi da vjeruju u mene.Njihove riječi su me vratile u život.Počeo sam da treniram do krajnjeg napora jer sam znao da klub računa za mene.Za profesionalnog fudbalera podrška ljudi iz kluba je zaista bitna.Malo po malo,osjećao sam se bolje,a golovi i asistencije su počele pristizati.Sada se osjećam odlično!''.

 

El Sharawy je fantastično ušao u 2014. godinu.U 15 utakmica u Seriji A postigao je 7 golova i 6 puta je asistirao.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

 

Dortmund i Bayern prvi polufinalni par!

 

Dortmund je prošao Milan,a Bajern Seltik.

 

Iako su oba tima imala povoljne rezultate iz prve utakmice(Dortmund je pobedio Milan sa 4-1,dok je Bajern bio bolji od Seltik rezultatom 3-1),morali su potvrditi svoj prolaz u uzvratnoj utakmici.

 

Milan je poveo na Rajn-Nekar areni poveo,Dortmund je u svega nekoliko minuta potpuno promenio tok utakmice,te su na kraju Talijanima zabili čak četiri gola.Rosoneri su se potajno nadali da će kod kuće postići tri gola Borusiji i tako proći dalje,ali to im nije pošlo za rukom.Ipak,oprostili su se časno od Lige Prvaka.Kel je doveo goste u vodstvo već u 3. minuti,da bi Matri i Konstant u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat u korist Milana.Konačnom pobedom iz dva meča od 5-3 Borusija prolazi po drugi put zaredom među četiri najuspešnija kluba u Ligi Prvaka.

 

Bilo je gotovo sigurno da će se u polufinalu sastati dva prošlogodišnja finalista.Bayern je imao lagan zadatak da na Seltik Parku ne izgubi sa dva gola razlike.Bavarci su iznenađujuće odigrali na sigurno,te se utakmice završila bez golova.Mora se priznati da je Seltik i ovom meću zaslužio barem jedan gol.

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Alegri:Protiv Dortmunda se nije moglo

 

Čini se da činjenica da Milan nije prošla u polufinale Lige Prvaka nije previše naljutila Alegrija.Milan je pobedio u uzvratnoj utakmici,te se tako barem malo iskupio za tešak poraz od Dortmunda u prvo meču.

 

http://www.italianfootballdaily.com/wp-content/uploads/2013/12/allegri4.jpg

 

''Ne smijemo biti razočarani.I četvrtfinale je podvig za ovu ekipu.Imali smo sjajnu sezonu u Ligi Prvaka.Još jednom je potvrđena konstatacija Galijanija da je Liga Prvaka u Milanovoj DNK.'', rekao je Alegri na pres-konferenciji poslije meča.

 

''Dortmund je bio jednostavno jača ekipa.Nismo imali šanse da prođemo.Trudili smo se,dali sve od sebe,ali nije išlo.Nismo među najboljim timovima u Evropi i svesni smo toga.''

 

''Moram čestitati ekipi na ovome.Četvrtfinale je veliki uspeh.''

 

Smatra se da je Milan za igranje u Ligi Prvaka dobio 21.5 miliona eura.

 

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

Boban:Allegrijeva izjava je sramotna!

 

http://dalje.com/slike/slike_3/r1/g2009/m06/y205361950162149.jpg

 

Bivši reprezentativac ''Vatrenih'' ,Zvonimir Boban je poznat da nema dlake na jeziku.Svakom će uvijek reći šta želi,a njegove izjave medijima su uvijek iskrene i zanimljive,pogotovo kada se radi o njegovom bivšem klubu Milanu.

 

Milan je nedavno ispao od Borussije Dortmund u četvrfinalu Lige Prvaka,a izjava njihovog trenera,Allegrija poslije meča je zgorzila Bobana.Naime,Allegri je rekao da je zadovoljan igrom ekipe unatoč porazu.

 

''Kako ga nije sramota to reći(da je zadovoljan porazom)?Možete mnogo toga naučiti iz poraza,ali nikada ne možete njime biti zadovoljni.Pogotovo ne kada se radi o Milanu.'' rekao je Boban.

 

''Siguran sam da Gallijani,a i neki igrači nisu zadovoljni zato što je klub ispao.Osobe sa stavom kakav ima Allegri ne smiju dolaziti ni blizu Milana.Dok je Allegri u klubu,Milan neće još dugo osvajati trofeje''.

 

Ovo nije prvi put da Boban kritikuje Allegrija.Komentator trenutačno zaposlen na talijanskog SKY-u,nikada nije bio zadovoljan načinom na koji Allegri vodi tim Milana.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://www.scmp.com/sites/default/files/styles/980w/public/galleries/2013/12/24/inter_2.jpg?itok=bI6PPj4S

 

VIDEO:Golovi Milita dovoljni za pobjedu nad Milanom

 

Pobjedom u velikom derbiju Serije A,Inter se ozbiljno približio borbi za treće mjesto na tabeli.

 

Iako su za mnoge izgledali kao autsajderi za borbu za mjesta koja vode u Ligi Prvaka,Nerroazzri su nakon 35. kola pretekli Chievo i Milan i došli na samo dva boda zaostatka od trećeplasiranog Napolija.

 

Ovim porazom,Milan je izgubio mnogo toga.Rossoneri su pali na 5. mjesto samo tri kola prije kraja prvenstva i moraju se nadati eventualnom kiksu Napolija i Intera da bi se vratili na treću poziciju na tabeli.Sigurno,imali su za čim za žale,pogotovo jer su prvi poveli.

 

Naime,samo 20 sekundi nakon prvog zviđduka sudije Gervasonija,El Shaarawy je proslavio pogodak.Krilo Milana je napravio sjajan prodor po lijevoj strani i matirao Handanoviča.

 

 

Ipak,stvari nisu ostale dugo pozitivne za Milan.Već u 10 minuti Inter je izjednačio.Odbrana Milana je bila nesmotrena a brza kombinacija između Palacija i Milita je omogućila drugom Argentincu da pogodi.

 

Milito je i prekorenuo rezultat za Inter.Nespretni Muntari je nakon kornera Alvareza igrao rukom u kaznenom prostoru.Unatoč žalbama igrača i stručnog štaba Milana,Gervasoni je odlučio da je ruka ganskog reprezentativca bila u neprirodnom položaju,te je pokazao na bijelu tačku.Milito je bio nemilosrdan i poslao Abbiatija u jednu,a loptu u drugu stranu.

 

Milan se nije uspio oporaviti od ovog brzog preokreta tako brzo.Kada su pronašli svoju igru,bilo je već prekasno.U 85. minuti Balotelli iz slobodnog udarca pogađa stativu.Nakon tog pokušaja,Menichini vidi da se ne treba igrati za vragom,te zatvara sve prilaze golu.Odlučio se dobro se se utakmica završila rezultatom 2-1 u korist intera.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://i2.wp.com/football411.net/wp-content/uploads/2013/11/1424529_714701191890645_1733520564_n1.jpg

 

Berlusconi bijesan,Allegri pred otkazom?

 

Nakon što je Milan izgubio protiv Intera u gradskom derbiju,prema mnogim talijanskim izvorima Silvio Berlusconi je uletio u svlačionicu Milana i lično kritikovao igrače i stručni štab.

 

Bivši premijer Italije je bio toliko bijesan da je razbio aparat za vodu u svlačionici.Strasti je uspio da smiri Adriano Gallijani,koji je tek kasnije ušao u prostoriju.

 

''Mi smo Milan,mi ne gubimo!Milan nije nikad igrao gore,a za to ste vi krivi!Jedno je što štetite imidžu kluba,a drugog je što štetite mom!Moji poznanici mi se smiju!'', navodno je vikao Berlusconi.

 

Čak ni Mario Balotelli,fudbaler sa dosta kratkim fitiljem,nije ''imao kičme'' suprostaviti se veličini kakva je Berlusconi.Kada je vikanje prestalo,vlasnik Milana je pred svim igračima jasno poručio da će otpustiti Allegrija ako se tim ne kvalifikuje u Ligu Prvaka za narednu sezonu.Dodao je i da će svaki igrač koji ne bude dao maksimum od sebe u preostale tri utakmice lige,biti prodan na ljeto.

 

Ovaj incident u taboru Milana ide na ruku Barbare Berlusconi,koja već duže vrijeme pokušava dobiti potpunu kontrolu nad Milanom.

Link to comment
Share on other sites

http://scsport.ba/img/logo.png

 

http://www.channelnewsasia.com/image/838882/1381098690000/large16x9/768/432/juventus.jpg

 

VIDEO: Milan napravio iznenađenje u Torinu!

 

U izuzetno uzbudljivoj završnici,gol Mario Balotellija je donio Rossonerima zlata vrijedna tri boda.

 

Ovo je bila utakmica 'biti ili nebiti' za obje ekipe.Milan je u na Juventus Stadionu morao izaći kao pobjednik ne bi li održao nadu za treće mjesto na tabeli.Juventus,sa druge strane,sa pobjedom je mogao pobjeći Sampdoriji na četiri boda razlike i tako praktično odbraniti titulu prvaka.

 

Snage su se testirale pola sata.Obje ekipe su igrale oprezno,te su čekale grešku rivala da bi napravili nešto ozbiljnije.Ipak,sve se to promijenilo u 36. minuti.Polu je u kaznenom prostoru asistirao Zapati,koji je u stilu napadača pogodio za iznenađujuće vodstvo Milana u Torinu.Navijači Biancornera su se utišali,a Juventus je krenuo ozbiljno ka golu Milana.

 

'Stara Dama' je na pogodak čekala pune 44 minute.Tek u 80. minuti susreta,Juve je izjednačio.Vidal je poslao sjajnu loptu Vučiniću,a rezervista Juventusa je bio miran i hladno zatresao mrežu Abbiatija.Bio je to 14 gol koji je Milan primio u zadnjih deset minuta,više nego bilo ko u ligi.

 

Ipak,lopta je okrugla.Igra se do posljednjeg zvižduka.Sudija Bergonzi se već spremao da označi kraj meča,a na scenu je stupio dotada vrlo raspoloženi Balotelli.Fantastični napadač je dobio loptu od Matrija,ušao u kazneni prostor,prevario Barzaglija i šutirao tamo gdje ni golmani kao što je Buffon ne mogu odbraniti.

 

Navijači 'Stare Dame' nisu mogli da vjeruju svojim očima.Sampdorija je prišla Juventusu na samo jedan bod,a Milan se nekako ušunjao ponovo na treće mjesto.Za oba tima,predstoji veoma stresan kraj sezone.

 

 

http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

 

Galliani:Bog nam je pomogao

 

Ujak Fester je preživio još jednu dramatičnu pobjedu Milana.

 

http://www.direttanews.it/wp-content/uploads/gallianiok7.jpg

 

Bio je tu kada je Pipo Inzaghi postigao Ajaxu gol u sudijskoj nadoknadi.Radovao se kada je Shevchenko pokorio Lyon ili Seedorf kaznio Inter u zadnjih sekundama.Adriano Galliani prisustvovao mnogim utakmicama namijenjenim gubljenju živaca.Ipak,nijedna nije bila kao sinoćnja protiv Juventusa.

 

Na kocki je bio gubitak od oko 100 miliona eura.Milan ako bi izgubio ovu utakmicu,nestale bi sve šanse da Rossoneri sljedeće sezone zaigraju u Ligi Prvaka.Pri rezultatu 1-1,Milanov heroj ove sezone,Mario Balotelli,u 94. minuti je pogodio za pobjedu.Eh,kako se samo Galliani radovao.

 

- Pomirio sam se.Nećemo pobjediti.Sreću ćemo tražiti negdje drugo,protiv Caligarija i Udinesea.Ali onda je taj fantastični mladić za kojeg ne žalim nijedan uloženi cent(Balotelli) postigao gol.Vrištao sam od sreće.Bio sam glasniji od bilo kojeg navijača.U zadnjih deset minuta,molio sam Boga za pobjedu.To zaista rijetko radim.Gospodar je uslišio moje molitve i donio nam tri boda.Nevjerovatno!, oduševljeno je rekao Galliani nakon meča.

 

Ubrzo je euforija oko pobjede nestala,te je Galliani ponovo prikazao svoju biznismensku facu.Kada je upitan je da li će sljedeće sezone biti drastičnih promjena u Milanu,on je u svom stilu odgovorio:

 

- Hoćemo li šta mijenjati?Vidjećemo

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

VIDEO:Galliani poludeo na tribinama Juventus Stadiona

 

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/2/6/1360170399693/Mario-Balotelli-celebrate-010.jpg

 

Balotelli:Zaslužio sam da igram Ligu Prvaka!

 

Talijanski napadač ne može da zamisli Ligu Prvaka bez Milana.

 

Mario Balotelli je još jednom spasio Milan.Postigao je pobjedonosi gol protiv Juventusa i Milanu otvorio vrata ka trećoj poziciji na tabeli Serije A.Ipak,i sam Balotelli je uspio da ostane čvrsto na zemlji.

 

- Najvažnije je da sami odlučujemo o svojoj sudbini.Ostale su još dvije utakmice iz kojih moramo uzeti najmanje četiri boda.Neće biti lagano,ali posao nam je ovom pobjedom zaista olakšan. - rekao je Balotelli za zvaničnu stranicu Milana.

 

- Nisam se nadao pobjedi protiv Juventusa,a znao sam da i ne smijemo izgubiti.Bio bi zadovoljan sa bodom.Pobijedili smo i to je veliki plus jer sada mi od svih naših rivala imamo najviše šansi da se dokopamo trećeg mjesta. -

 

Također,bivši igrač Manchester Citya je rekao da bi veliki gubitak za talijanski fudbal bio da Milan ne zaigra u Ligi Prvaka sljedeće sezone.

 

- Milan je uvijek tu u Ligi Prvaka.Uvijek obasjamo obraz talijanskog fudbala.Zaslužili smo igrati Ligu Prvaka i igrat ćemo je naredne godine. - smatra 'Super Mario'.

 

Balotellijev gol protiv Juventusa je bio njegov 18. u Seriji A,a 28. u svim takmičenjima.

Edited by simik
Link to comment
Share on other sites

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

 

 

Treće mesto ide ipak Milanu!

 

Milan je još jednom u zadnjem kolu overio prolaz u kvalifikacije za Ligu Prvaka.

 

Uoči posledneg,38. kola Serije A,Milan je imao četiri boda prednosti na Kjevom iz Verone.Trener Milana,Masilimijano Alegri je znao da njegova ekipa ne smije izgubiti protiv ove sezone prosečnog Udinezea.

 

Rosoneri su izborili remi,te su uspeli zadržati treće mesto na tabeli koje omogućava kvalifikacione utakmice za Ligu Prvaka.Iznenađenje sezone,Kjevo,dobio je Fiorentinu kod kuće sa velikih 3-0,ali to nije bilo dovoljno da se ''Leteći Magarci'' nađu među prva tri.

 

Stvari za danas defnazivno nastrojeni Milan i nisu tako dobro počele.Na Friliju,domaći tim je poveo.Igrala se 6. minuta utakmice kada je Muriel postigao gol za svoj tim.Domizzi je poslao dugu loptu ka Kolumbijcu,a ovaj je pretrčao stopere Milana i pospremio loptu u mrežu.

 

Ipak,slavlje ''Zebri'' nije dugo trajalo.Samo tri minute kasnije,nakon kornera El Shaarawya,lopta je nekako došla do Kevina Consanta.Bivši igrač Đenove je fantastično zahvatio loptu i pogodio.

 

Milan se do kraja susreta potpuno zatvorio i došao do zlata vrednog boda.

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Sampdorija prvak,Juve na nogama,a Roma u Seriji B!

 

82. borba za Skudeto je završena.Zavjese su prekrile Seriju A,a fudbaleri koji igraju u klubovima najjače talijanske lige odlaze na odmor.Ipak,za neke je manje,a za neki više zaslužen odmor.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/ddd_zpsb93562d0.png

 

Najveći posao je definitivno napravila Sampdorija.Predvođena iskusnim trenerom,Delijom Rosijem,fantastičnim Obiangom i Petanjom,tim iz Đenove je uspio podići svoj drugi Skudeto u historiji kluba.

 

Juventus,najveći favorite za osvajanje Serije A,je ostao bez trofeja ove sezone.U Ligi Prvaka stigli su do polufinala,a u finalu Kupa Italije su izgubili od Parme.Definitivno razočaravajuća sezona za mome Antonija Kontea.

 

Milan će biti treći predstavnik Italije u Ligi Prvaka sledeće sezone.Slaba odbrana može zahvaliti Baloteliju i El Šaraviju za ovako dobar plasman na kraju sezone.Rosoneri nisu igrali nešto naročito dobro,ali prikazali su dovoljno da pobede Kjevo,Napoli i Inter u trci za treće mesto.

 

Prve dve navedene ekipe će predstavljati Italiju u Ligi Evrope sledeće sezone,dok je Inter drugu godinu zaredom ostao bez nastupa u Evropi.

 

U donjem delu tabele nalaze se dve ekipe kojima po igračkom kadru ovde nije mesto.Fiorentina je mnogo menjala na leto,te se ekipa nije uspela uklopiti na način na koji su očekivali navijači kluba.Mario Gomez iza sebe ima jednu slabu sezonu,a glavni razlog za to je njegovo slabo partnerstvo sa Đusepeom Rosijem.Viola je u zadnja tri kola uspela izboriti opastanak u Seriji A i nakon slabe sezone,vodstvo kluba mora biti itetako zadovoljno ovim rezultatom.

 

Roma nije bila te sreće.Unatoč fudbalerima poput Totija,Pjanića ili De Rosija, ''Vučica' je igrala loš fudbal.Ponovo vodstvo kluba izabralo neiskusnog trenera,Rudi Garsiju da vodi tim.Garsija je slabo otvorio sezonu,a njegov naslednik Eduardo Reja nije uspeo posložiti konce u ekipi,te je Roma ispala iz lige.Navodno je Roma izgubila oko 100 miliona radi ispadanja,a većina fudbalera u timu je najavilo odlazak iz ekipe.Najveći udarac za navijače je eventualni transfer 'deteta' Rome,Danijelea de Rosija u Mančester City.Naime,reprezentativac Italije je kivan na vodstvo i stručni štab kluba što su dozvolili ovaj veliki neuspeh.

 

Što se tiče igračkih uspeha,najbolji strelac Serije A je Herman Denis(23 postignuta gola).Iza njega su Baloteli(19) i Muriel(16).Najbolji asistent lige je Alesandro Dijamanti sa čak 15 zabeleženih asistencija.

 

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

 

http://www.eversoccer.com/wp-content/uploads/2013/03/Allegri.jpg

 

Massimiliano Allegri više ne želi raditi u Milanu

 

Allegri:Napuštam Milan!

 

Iako je uspio da ostvari ono što se od njega očekivalo ove sezone,Massimilijano Allegri se često nalazio na udaru navijača i medija.Mnogima,uključujući i glavnog čovjeka u Milanu,Berlusconija,se nije svidio način kako ovaj talijanski stručnjak vodi tim.

 

Mediji su oglasili ovaj uspjeh Milana kao čudo smatrajući da su slabe igre rivala doprinjele trećem mjestu Rossonera.Također,i unutar kluba stvari u protiv Allegrija.Barbara Berlusconi daje sve od sebe da bivši trener Caligarija ne vodi tim ove sezone,a da sa njim odu i Gallijani i Braida.

 

''Posljednje dvije godine u Milanu prošao sam kroz pakao.Bilo je toliko vanjskih uticaja na ekipu,da sam u nekoliko navrata gubio kontrolu nad timom.Pokušavao sam sve te tenzije smriti preko medija,konstantno tražeći drugi razlog za neke slabe igre.Mnogo puta su mi prijetili otkazom,pa sam siguran da neću biti trener Milana do kraja juna.Iskreno govoreći,i ne mogu više voditi ovu ekipu.'' ,rekao je Allegri za Rai Uno.

 

''Da li odlazim?Vjerovatno.Ne vidim svoju budućnost više u Milanu''

 

Ova izjava je obradovala mnoge navijače Milana koji Allegrijev period u klubu opisuju kao ''mračno doba''.

Link to comment
Share on other sites

Idi u Juve celb

Fantasticno pises,samo nemoj odustat . :)

Ništa od ovoga se neće desiti.U sljedećem reportu ima da vidite nešto neočekivano(odat ću malu tajnu,doće i do promjene naslova priče).Hvala vam što pratite!

Link to comment
Share on other sites

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/Tifosi_fiorentina.jpg

 

Potvrđeno: Allegri novi trener Fiorentine!

 

Prije nekoliko sati desilo se nešto što je bilo na pomolu već dvije godine.Massimiliano Allegri je dao otkaz kao trener Milana.Očekivalo se da će Allegri napustiti tim kada mu istekne ugovor krajem juna,ali je bivši trener Caligarija odlučio malo ubrzati stvari.

 

Razlog za to bilo je interesovanje Fiorentine za trenersko znanje sada već bivšeg šefa stručnog štaba Allegrija.Viola je na kraju sezone otpustila Montellu,te je bila u potrazi za novim trenerom.Čelnici kluba iz Firence su pomno pratili dešavanja u Milanu.Kontaktirali su Allegrija kada je ovaj izjavio da će vjerovatno napustiti Milan,te dogovorili sve oko njegovog prelaska na Artemio Franchi.

 

''Fiorentina je angažovala Massimiliana Allegrija kao novog glavnog trenera u klubu.Potpisao je četvero-godišnji ugovor.'' ,može se pročitati na zvaničnoj web-stranici Fiorentine.

 

Allegriju će Fiorentina biti osmi klub kojeg vodi u svojoj trenerskoj karijeri,a nakon Caligarija i Milana,treći u Seriji A.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Učinak ekipe na kraju sezone(tabelarni prikaz)

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/igraci_zps840e0867.png

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fb1_zpsa5fafb66.png

Evo svih odigranih utakmica i malo statistike iz prošle sezone.

 

Kako je igrao Milan?

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/1_zps814be434.pnghttp://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/2_zps8adf316d.pnghttp://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/3_zps380f8dbd.png

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fb2_zps5184da49.png

 

http://scsport.ba/img/logo.png

 

http://sportsport.ba/assets/pictures/article/282/galliani_porucuje_allegri_nije_problem_moramo_ostati_mirni_161838_117282_big.jpg

 

Allegri:Radujem se suradnji sa Fiorentinom!

 

Massimiliano Allegri smatra da je došao u klub koji ima ambiciju i želju za uspjeh.

 

Nakon relativno uspješne četiri sezone u Milanu,Allegri je odlučio da je vrijeme da promijeni sredinu.Dao je otkaz Rossonerima,a ubrzo nakon toga sjeo na klupu Fiorentine.

 

,,Sa Milanom je gotovo.Ne mogu reći da žalim sa tom odlukom.Na San Siru sa proveo nekoliko fantastičnih godina.San svakog trenera je da osvoji Scudetto sa svojom ekipom,a meni je to 2010. pošlo za rukom.Imao sam priliku da treniram nekoliko fantastičnih fudbalera i steknem dosta iskustva.Ipak,zadnje dvije godine u Milanu su za mene bile nepodnošljive.Imao sam osjećaj da su svi protiv mene.Nisam mogao raditi u takvom okruženju.''-požalio se Allegri za Tuttosport.

 

,,Sada sam stigao u klub koji je drugačiji od Milana.Fiorentina je posljednje dvije godine pokazala veliku ambiciju.Dobio sam topao doček od svih ljudi u klubu,a to je veoma bitno jer znate da ste dobrodošli.Ne bi sad da iznosim planove za sljedeću sezonu,ali borzba za prva tri mjesta će sigurno biti glavni cilj.Fiorentina ima sjajne fudbalere i spremna je da se opet vrati u vrh talijanskog fudbala.''

 

Također,Allegri je iskoristio stanje i da prokomentariše njegovih bivših poslodavaca.

 

,,Ne znam koga će sada izabrati kao novog trenera.Dok sam još radio u Milanu,spominjalo se nekoliko imena.Jedno je sigurno,sukobi između glavnih ljudi u Milanu se moraju srediti,da bi se klub ponovo vratio na stare staze slave.'' - smatra Allegri.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://www.italianfootballdaily.com/wp-content/uploads/2013/11/galliani3.jpg

 

Galliani:Nisam ništa znao o otkazu Allegrija

 

Potpredsjednik Milana nije uopšte zadovoljan odnosima koji vladaju u njegovoj ekipi.

 

Nakon još jedne sezone u kojoj su navijači Milana morali strepiti za uspjeh njihove ekipe,stvari su postale još gore.Sada već bivši trener Milana,Massimiliano Allegri dao je otkaz,a čovjek koji treba da brine o stanju njegovih zaposlenika,Adriano Galliani nije znao ništa o tome.

 

,,Godinama radim kao generalni direktor u Milanu i ovakve stvari mi se nikad nisu desile.Obično se,kada se treneru planira dati otkaz ili on to sam želi uraditi,zna već dvije sedmice unaprijed.O situaciji Allegrija nisam bio informisan.Sve se radilo iza mojih leđa.Formalnosti oko otkaza su napravljene a da ja nisam ništa znao o njima.'' ,rekao je ljutito Galliani.

 

,,Uvijek sam bio na Allegrijevoj strani,čak i kada je on bilježio dobre rezultate.On je šampion,vrijedan da vodi Milan.Zaista mi je žao što nas je napustio.''

 

,,Naravno,mi u Milanu smo porodica.Kada neki naš član ode na daleki put,uvijek je dobrodošao nazad.Allegri mora da zna da je Milan njegova kuća.''

 

Također,Galliani je razgovarao i o stanju u klubu.Talijanski mediji pišu da je grupica dioničara predvođena Barbarom Berlusconi objavila rat ljudima vjernim Gallianiju.

 

,,Sukob između dvije frakcije?Ne znam ništa o tome.Opet ponavljam,ovo je Milan,mi smo porodica i uvijek smo ujedinjeni.''

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

http://www.acmilan.hu/wp-content/uploads/2013/05/Paolo-Maldini.jpg

 

Maldini:Situacija u Milanu se otela kontroli

 

Bivši kapiten Milana ne vjeruje riječima Gallianija.

 

Iako je potpredsjednik Milana,Adriano Galliani oštro demantovao glasine o nemirima u vodstvu Milana,Paolo Maldini smatra da se u Milanu više ne zna 'ko pije,a ko plaća'.Barbara Berlusconi je spremna da preuzme glavnu riječ u klubu,pa se za naklonost svoga oca bori protiv samog Gallianija.

 

- Milan više nije stabilan nogomenti klub.Na terenu je predvođen egoističnim pojedincima(aludira na Balotellija),a u uredima kluba vlada anarhija. - rekao je Maldini.

 

Bivšem reprezentativcu Italije je žao što je klub sa kojim se osvjio sve što se moze osvojiti u ovakvom stanju,ali se ne planira vraćati na San Siro.

 

- Teško je gledati velikana kao što je Milan u ovom stanju.Današnja ekonomija nema više nekih ideala,časnog koda,sve se vrti oko novca.Milan nije dobro ispratio taj trend i sada se promjene prebrzo dešavaju,pa ima dosta problema. - smatra Maldini.

 

- Direktorska pozicija u Milanu?Trenutačno nemam interesa za to. -

 

Paolo Maldini je sa Milanom odigrao čak 8 finala Lige Prvaka,od kojih je pobijedio u čak 5.

Edited by simik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

http://forzaitalianfootball.com/wp-content/uploads/2011/06/Seedorf.jpg

 

Seedorf:Dória je blizu Milana!

 

Clarence Seedorf je potvrdio glasine koje su se već nekoliko sedmica vrtile po talijanski medijima.Naime, Holanđanin je priznao da je njegov sugirač i Botafoga,Dória zaista blizu potpisa sa talijanskim gigantom,Milanom.

 

Mediji u Italiji su tvrdili da je Seedorf za vrijeme ugovora imao ulogu posrednika između Milana i Botafoga.Također,nagađalo se da je nizozemski veznjak obezbijedio Milanu eksluzivna prava na njegovog klupskog kolegu prije godinu dana.

 

''Sve je prošlo brzo.Dória je želio u Evropu,a ja sam mu rekao da je za Brazilce u Milanu najbolje.Čuo sam se sa ljudima u Milanu,oni su bili svesni njegovog(Dorijinog) kvaliteta,te su ponudili nešto novca za njega.Može se reći da se sve dogovorilo već u januaru.Ipak,čelnici oba kluba su sačekali do ljeta da se sve formalnosti završe.'' rekao je Seedorf.

 

Bivši nogometaš Real Madrida je još jednom demantovao izjavu da će postati novi trener Milana.

 

''Još želim da igram.Istina,već sam u godinama,ali mogu još mnogo toga ponuditi Botafogu.Milan je veliki klub i mislim da ih treba voditi osoba sa dosta iskustva u treneskom radu.'' smatra Seedorf.

 

Također,četvorostruki osvajač Lige Prvaka je siguran da u Milanu dolaze bolja vremena.

 

''Mislim da se stvari mijenjaju.Redovno pričam sa Gallianijem.U glasu mu vidim optimizam.Navijači trebaju i ovaj put da vjeruju u njega,kao što su svih ovih godina to i radili.''.

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

http://cdn.blogosfere.it/tweetblog/images/Adriano-Galliani.jpg

 

Galliani:Novog trenera Milana će čekati dva nova pojačanja!

 

Generalni direktor Milana je još u potrazi za trenerom.

 

Što se igračkog kadra tiče,tu je već obezbijedio dva nova nogometaša.

 

- Nažalost,nismo dospjeli daleko u potrazi za trenerom.Ne žuri nam se.Imamo oko mjesec dana vremena do početka nove sezone.Novi trener Milana će pozdraviti svoj tim na prvom treningu sezone.Siguran sam u to. - rekao je Galliani za zavničnu stranicu Milana.

 

Ipak,potvrdio je da sljedeće sezone Rossonere neće voditi neko veliko ime.Naime,sa Milanom su se povezivali stručnjaci puput Sacchija,Di Mattea i Villasa Boasa,ali nijedan od njih nije ušau u uži izbor.

 

- Ne možemo si priuštiti ''skupog'' trenera.Nekada zahtjevi trenera znaju zaista biti preveliki,tako da je bolje posegnuti za manje poznatu,ali kvalitetnu opciju.Usredotočio sam se na par trenera.Vidjećemo koga ću izabrati. -

 

Clarence Seedorf je najviše povezivan sa klupom Milana.

 

- Seedorf?Ne vjerujem da će doći. - rekao je glasno i jasno Galliani.

 

Ipak,ko god da bude novi trener Milana,Adriano Galliani ga je već obradovao sa dva nova pojačanja.

 

- Mislim da mogu potvrditi da je Milan uspio potpisati ugovore sa dva fudbalera.Transefri Dórie i Ekdala su već bili dogovoreni u januaru.Obojici preostaje da obave medicinske preglede i ovjere njihov prelazak potpisom. - rekao je Galliani.

 

Nagađa se da je cifra za koju je Dória doveden nešto manja od deset miliona eura,dok je Ekdal došao kao slobodan nogometaš.

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Ekdal:Borit ću se u Milanu!

 

Odmah nakon što je došao u Milan,krenule su glasine da bi Ekdal mogao odmah biti vraćen u Kaljari po ugovoru suvlasništva.Ipak,švedski internacionalac je odlučio da ostane na San Siru.

 

http://img1.iol.it/c/imgs/calcio/12/306/401899.jpg

 

''Ne želim iz Milana.Da nisam želio ovaj tim ne bi ni potpisao za njih.Milan na mojoj poziciji ima par dobrih fudbalera,ali ja namjeravam da se borim za svoje mjesto.Ne bojem se konkurencije.Naporno ću da radim i da dokažem ljudima u Milanu da zaslužujem da igram., rekao je Ekdal odlučnoj za Gazetu delo Sport.

 

Također,saopštio je da jedva čeka upoznati novog trenera Milana.

 

''Niko ne zna ko će još biti novi trener Milana.Nakon odlaska Alegrija,niko ne smije voditi Milan.Kao da se svi boje pritiska.Ipak,ko god da postane novi trener,znam da ćemo odlično surađivati.''

 

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

 

http://static.foxsports.com/content/fsc/img/2013/11/30/113013-Soccer-AC-Milan-Barbara-Berlusconi-and-Adriano-Galliani-PI-CH_20131130144701710_660_320.JPG

 

U Milanu će doći do velikih promjena ovog ljeta

 

Barbara Berlusconi dobila promociju

 

Silvio Berlusconi je uspio da smiri stvari u Milanu.Rat između njegove kćerke i Adriana Gallianija je napokon okončan.Obje strane su dobile ono što su želile.Barbara Berlusconi je dobila promociju,a Galliani je zadržao svoj posao.Jedina lošta stvar u svemu tome je što će oni dijeliti istu funkciju,onu generalnog direktora.

 

Naime,Berlusconi nije mogao da uvrijedi svoju mezimicu,ali isto nakon nije imao snage otpustiti svog velikog prijatelja.Predložio im je ovaj prijedlog.Barbara i Galliani su ovaj prijedlog nevoljno prihvatili.

 

''Danas smo došli do dogovora glede organzicije kluba.Milan će voditi dva generalna direktora.Galliani će se baviti sportskim dijelom,a Barbarin zadatak će biti da vodi računa o drugim poljima u koja je klub uključen.'', rekao je vlasnik Milana za vrijeme jedne pres-konferencije.

 

''Milan može sasvim mirno nastaviti dalje.Galliani se osjeća opuštenije nakon sinoćne večere u Arcori.Svako je zadržao svoje pozicije i Milan nastavlja kao ujedinjen.''

 

Također,bivši premijer Italije je priznao da nije zadovoljan Allegrijevim voeđenjem tima prošle sezone.

 

''Da cilj je ostvaren,ali nije to bilo onako kako sam očekivao.Od trenera tražim brz i napadački fudbal,koji zabavlja publiku,a Allegri to nikada nije mogao isputniti.Sada je on otišao,a Galliani će sigurno pronaći trenera koji će ispuniti moja i očekivanja Milanovih navijača.'' ,saopštio je Berlusconi.

 

Galliani je dobio posao drugog glavnog čovjeka u Milanu 1986. godine kada je Silvio Berlusconi kupio klub.

 

Partnerstvo ''B&G'' je za 34 godine napravilo od Milana jedan od respektabilnijih klubova na svijetu.Osvojili su 28 trofeja,uključujući 8 liga i 5 Liga Prvaka.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |