Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Željezničar živimo


amarele10
 Share

Recommended Posts

FK ZELJEZNICAR

 

Pred pocetak sezone 2013/2014 navijače Željezničara popularne 'Manijake' docekalo je neugodno iznenađenje,Amar Osim nije više šef stručnog štaba. Javnost ističe kako je došlo do svađe između 'Brke' i Almira Gredića,predsjednika plavih. 22.06.2013 godine u 12:00 ce se odrzati pres konferencija na kojoj ce prisustvovati i Amar Osim i ostali članovi uprave a također i kapiten Muamer Svraka. Isto tako ocekuje se imenovanje i novog šefa stručnog štaba.

 

Željezničar u novu sezonu bez 'Gospodara familije' !!!

 

167835_153111941407846_5296446_n.jpg

Čega se zasitio čovjek koji živi fudbal 24 H dnevno ?

 

 

 

23.06.2013 Pres konferencija

 

 

Avaz:U medijima se pojavila informacija da se desila neka svađa između vas i Almira Gredića?

 

AO:Ne ni govora nema o tome, jednostavno zasitio sam se , i zelim se vise posvetiti nekim stvarima koji su van okvira trenerskog posla.

 

Sportsport:U novu sezonu ulazite sa znatno slabijom ekipom,kakva su ocekivanja?

 

Muamer Svraka:Da , jesmo oslabljeni, ali mi smo Zeljeznicar i uvijek idemo na duplu krunu.

 

SCSport: Kada mozemo ocekivati imenovanje novog sefa strucnog staba?

 

Almir Gredic : Za 2 dana bi trebali zavrsiti sve detalje oko ugovora i to bi trebalo biti dugorocno rijesenje.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Mehmed Meša Baždarević preuzeo kormilo plavih!

 

http://zaslike.com/files/tttfkr33q7ozwc86h4.jpg

Meša u fan šopu FK Zeljeznicar!

 

 

Niko se nije nadao ovakvom raspletu situacije, Meša je novi trener plavih sa Grbavice. Ostavio je dubok trag u historiji kao igrač , a svi se nadaju da ce se to ponoviti i sada kada ima drugu funkciju u ekipi.

 

 

 

Sportsport.ba: Bazdarevic već prvi trening, je odlucio na koga racuna u ovoj sezoni!

 

Na danasnjoj prozivci Bazdarevic je vec doveo nova imena, igraci koji ce u narednom periodu morati se pokazati da bi dobili ugovore. Navijace raduje moguci dolazak Sanela Jahica, koji bi trebao u Zeljeznicaru da zavrsi karijeru.

 

_________________________________________________________________________________________

 

 

 

Željezničar obavio sve pripreme, klub jaci za petoricu igrača!

 

http://zaslike.com/files/doie65rfcqr8fbxmqi.png

 

Navijace je najvise obradovao dolazak Sanela Jahica, ikone kluba i jednim od miljenika navijaca sa Grbavice.Tu su jos i iskusni Dragan Blatnjak od kojeg se puno ocekuje.Ivan Sesar bivsi igrac Sarajeva. Milos Dimitrijevic bivsi mladi reprezentativac Srbije, i Ognjen Skoric,koji ove sezone nece imati baš značajnu ulogu u ekipi.

 

 

Nermin Jamak napustio Zeljeznicar!

 

Dugogodisnji prvotimac napustio je Zeljeznicar i potrazit ce srecu u Dinamu iz Bukuresta koji je na racun Zeljeznicara uplatio blizu 120 hiljada € . U ovim trenucima jako vazan novac, da se pokriju troskovi i izmire plate igracima.Od odlazaka tu su jos neki igraci otisli na posudbu.

 

http://zaslike.com/files/vl0id1wjqrunt16zpmyy.png

Nermin Jamak :'Zeljeznicar je religija!'

 

 

Teški porazi nagovjestavaju tesku sezonu?

 

U nekoliko prijateljskih susreta Zeljo je dozivio teske poraze , ali igrali su sa jakim europskim ekipama, ali to svakako ne pravda , ogromne poraze. Moze se i mora bolje!

 

http://zaslike.com/files/rjns69vb73ksdsn41ky4.png

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Tradicija se nastavlja, Zeljo katastrofalan u Europi!

 

Zrijeb je odlucio da Plavi sa Grbavice igraju protiv Cliftonville-a uprava je bila zadovoljna i ocekivao se lagan prolazak.Prva utakmica fantasticna za Zelju 0-2 pobjeda na gostovanju uz 2 gola Armina Hodzica. U drugoj utakmici se ocekivao lagan prolazak , i mozda i golijada na stadionu Asim Ferhatovic Hase, ali desilo se ono cega smo se i pribojavali. Prvo je Selimovic pogodio za 1-0, i kada se cinilo da je sve rjeseno, Cliftonville je okrenuo rezultat i dosao do 1-4 čime je obezbjedio prolaz u narednu fazu Lige prvaka.

 

http://zaslike.com/files/6wmp3vuwldeuqiyhrcsy.png

 

 

Polu-sezona na BH terenima, jesenja titula ide Borcu!

 

Zeljo je jako loše otvorio sezonu, u prvom kolu poraz od Čelika na gostovanju sa 2-4.Nakon toga uslijedile su ocekivane pobjede nad Troglavom 4-0 i olimikom na otoci 3-2. Ali uvijek nezgodni Travnik je odnio puni plijen sa pirote, da bi poslije toga došlo i do neocekivane gostujuce pobjede Zvijezde. Zeljo nakon 5 kola samo 9 bodova. U narednom dijelu se bude i pocinju igrati kako dolikuje sampionima.Tu su neke vazne pobjede , Borac , Široki , Zrinjski padali su na Grbavici , da bi u predzadnjem kolu ovog dijela Zeljo pobjedio i ljute gradske rivale 'Sarajevo' sa 1-2.

 

http://zaslike.com/files/hsdixog756afdhmyxzht.png

 

Zeljo na krilima sjajnih igara Blatnjaka i Hodzica!

 

http://en.ria.ru/images/17290/13/172901340.jpg

U Zelji zelim zavrsiti karijeru .

 

Dragan Blatnjak sjajnim igrama je postao ljubimac publike i sigurno je najzasluzniji,zato sto se Zeljo nalazi na poziciji broj 2.Sjajne asistencije i neki vazni golovi,doveli su ga i do nagrade za najboljeg igraca Premier lige,ne krije odusevljenja i kako kaze Volio bi zavrsiti karijeru u Želji.Imamo fantasticne navijace koji nas prate na svim utakmicama i zbog njih zelim da titulu donesemo na Grbavicu.

 

Zeljo u polu finalu kupa!

 

http://zaslike.com/files/0m9cyw67s0gdh6soaouv.png

 

Solidne igre u kupu i ne tako teski protivnici su omogucili nam da dođemo do polu finala,i sve dok smo u ovom takmicenju zelimo da dođemo do pehara.

 

Pres-konferencija povodom kraja jesenjeg dijela!

 

http://sportsport.ba/assets/pictures/article/300/hodzic_protiv_zrinjskog_idemo_na_pobjedu_131849_102300_big.jpg

Dijete sa Grbavice,nosioc igre plavih

 

Sportsport.ba:Gospodine Bazdarevicu kako komentarisete prestave ekipe u dosadasnjem dijelu prvenstva i moze li zeljo do duple krune?

 

Bazdarevic:Otvaranje je bilo loše,ali kako je prvenstvo odmicalo pokazali smo karakter , mislim da smo u stanju doci do duple krune.

 

Sport:Armin Hodzic je glavna karika Zeljeznicara, da li ce i sljedece sezone nastupati u plavom dresu?

 

Hodzic:Tesko je sad o tome govoriti, volio bi ostati ,ali ne zavisi puno toga od mene.

 

 

Pehilj ne igra u Zelji. A Sadikovic nije baš nesto dobar, bit ce nekad SS nemam sad baš vremena.

 

Hvala sto pratite

:D

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Željo bez kapitena,tek do 8. mjesta!

 

Pocetkom prelaznog roka sve je izvjesniji bio odlazak kapitena Muamera Svrake,ipak taj transfer se finalizirao tek 10.1.2014 Godine, potpisao je za Dinamo za 1.7 M €. A onda pocetkom marta jos jedan odlazak , miljenik navijaca sa Grbavice Srđan Stanić napustio je Zelju,nova destinacija je Chornomorets za 200 hiljada €.Iako su mnogo zaradili plavi nisu zeljeli investirati i to ih je i koštalo . U drugom dijelu sezone su jako loše igrali , i gubili neke utakmice koje nisu smjeli .

 

 

http://zaslike.com/files/6eq7rw72ttbc0zt39jlf.png

 

http://zaslike.com/files/d57rqusvnca8hbh69jn4.png

 

http://zaslike.com/files/h1n6nty81pghhp1z4jey.png

 

Na kraju je Travnik iznenađujuće dosao do titule, a i mjesta koja vode u Europu su , zauzeli timovi za koje se na pocetku sezone ocekivala borba za opstanak.

 

Ipak jedina svijetla tacka...

 

302141_446701562048881_1851489211_n.jpg

 

Jako lagan raspored do finala je imao Zeljeznicar , u finalu se sastao sa Širokim kojeg je razbio, a prije toga su padali Radnik , Vitez,Gošk,Naprijed. Ova titula je od velikog znacaja jer se plavi kroz ligu nisu uspjeli izboriti za Europu.

 

http://zaslike.com/files/95hlw99scs2vdx93rv4.png

Sljedeca sezona mora biti dosta bolja.Mehmedu Bazdarevicu je dato vise vremena da napravi od Zelje respektabilnu ekipu za Europu, da li ce to uspjeti ostaje da vidimo...

Edited by amarele10
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |