Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Mi smo divovi,svako nam je plijen...


crozzerinho
 Share

Recommended Posts

FKSARAJEVO!

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c8/FK_Sarajevo_logo.png

 

Sedmog oktobra, održana je zajednička sjednica Gradskog fiskulturnog odbora Sarajevo, OFD Sloboda i RSD Udarnik. Na sjednici je procijenjeno da grad Sarajevo nema dovoljno kvalitetnih sportista, kako bi oni bili razdvojeni u više društava, a kao glavni zaključak sjednice donesena je odluka o spajanju ova dva društva u jedno, na zajedničkoj sjednici dva društva, koja je zakazana za 24. oktobar.Tako je, tog četvrtka, održana historijska sjednica, na kojoj su najprije članovi oba društva podnijeli detaljne izvještaje svoga rada, a potom se pristupilo izboru Predsjedništva novog društva. Za Predsjednika je izabran Safet Džinović, dok su za dva potpredsjednika izabrani Vojo Marković i Alojz Stanarević. Nakon izbora Predsjedništva, odbrani su Upravni i Nadzorni odbor, a onda je na red došla odluka o imenu novog društva. Na prijedlog Šefketa Maglajlića, koji je bio izabran za Predsjednika Nadzornog odbora, novo društvo je dobilo naziv Torpedo, po uzoru na istoimeni klub iz Moskve.

 

 

http://www.fcsarajevo.ba/assets/images/public/articles/MDF770811.JPG

 

 

Početak 50-tih Sarajevo je iskoristilo za turnuju u Turskoj, gdje je naša ekipa dočela novu 1951. Godinu. Istu, naši igrači su otvorili na najbolji mogući naćin, pobjedama protiv dva velikana Istanbula, Fenerbahcea i Galatasaraya. U prvoj utakmici protiv Fenerbahcea rezultat je glasio 3:2, dok je protiv Galatasaraya pobjeda bila i ubjedljivija, 3:1. Gostovanje u Turskoj je predstavljalo veliko iskustvo za naše igrače pred poečtak nove prvoligaške sezone.Jeseni dio sezone FK Sarajevo završio je na zadovoljavajučem 6. Mjestu. Zanimljivo, prvo pobjedu u sezoni 1951/52 Sarajevo je ostvarilo na Koševu protiv Partizana. Franjo Lovrić je u 81. minuti pogodio mrežu Partizana, za prvu pobjedu nad ekipom iz Beograda. Na kraju sezone, Sarajevo je završilo na 6-tom mjesto. Kao najbolja utakmica se smatra pobjeda nad Dinamom, na Maksimiru, rezultatom 3:1. Strijelci su bili Habić, Bukvić i Mantula.Te godine Sarajevo je ugostilo austrijski klubovi Sturm i Wien. Sarajevo je pobijedilo Sturm sa 3:0, a onda je doživjelo dva poraza, 1:3 od Sturma u drugoj utakmici, te 2:3 od Wiene.

 

 

http://www.fcsarajevo.ba/assets/images/public/articles/IMG_1302.JPG

 

 

Sezonu 2000/01 obilježilo je proširenje lige. Tako su ligu sačinjavala čak 22 kluba. Sarajevo je odigralo jednu sezonu sa dosta oscilacija što je na kraju rezultiralo i trećim mjestom, iza Brotnja i prvoplasiranog Željezničara, sa 81 bodom. U narednoj sezoni, liga je ponovo brojala 16 kluba, a Sarajevo je još jednom odigralo sezonu koje se nerano sjećamo, osvojivši 47 bodova, odnosno četvrto mjesto.Sezonu 2002/03 obilježila je zasigurno sjajna utakmica protiv Bešiktaša u Istanbulu, u kojoj je Sarajevo odigralo odlično vrativši se nazad u Bosnu i Hercegovinu sa jednim bodom. Generalno, godine nakon 2000-te, navijači kluba će pamtiti po mnogo dobrih utakmica u Europi, ali jako malo trofeja. Nakon ispadanja iz Europe, Sarajevo je sezonu završilo na trećem mjestu, sa 69 bodova, čak 16 bodova manje od prvoplasiranog Leotara. I narednu sezonu, Sarajevo je ostalo na istoj poziciji. Ovog puta, bodovna razlika za prvoplasiranom ekipom prvenstva, NK Široki Brijeg, iznosila je 5 bodova.

 

http://www.fcsarajevo.ba/assets/images/public/articles/genk-sarajevo22.JPG

 

 

Zadnji dio priče kada se titula osvojila...

U međuvremenu, Sarajevo je sa drugim timom poraženo u Trebinju (0:4), a onda je sve bilo spremno za spektakl. Oko 20.000 navijača je prisustvovalo ubjedljivoj pobjedi Sarajeva na Radnikom (5:0) i osvajanju četvrte titule prvaka.Sarajevo je tako sa ukupno 57 bodova, uz omjer od 17 pobjeda, 6 remija i 7 poraza, osvojilo titulu sa 3 boda prednosti ispred Zrinjskog, te 4 ispred Slavije.Sarajevo je obje polusezone igralo u dosta različitom sastavu, obzirom da su nakon jesenjeg dijela ostali bez Dure, Trivunovića, Maksumića i Mačkića, koje su u drugom dijelu zamjenili Grujić, Milošević, Šaranović i Kurto.Ipak najveći teret osvajanja titule iznijeli su slijedeći igrači: Muhamed Alaim, Veldin Muharemović, Marinko Mačkić, Muhidin Zukić, Vule Trivunović, Ajdin Maksumić, Samir Duro, Senad Repuh, Marciano, Faruk Ihtijarević, Emir Obuća, Almir Turković, Damir Hadžić, Sead Bučan, Muamer Kurto, Semjon Milošević, Vladan Grujić, Edin Šaranović, Muhamed Džakmić i Zdravko Šaraba. Pored njih nastupe u šampionskoj sezoni još su ubilježili: Irfan Fejzić, Admir Hasančić, Miloš Babić, Emir Janjoš, Almir Pliska, Nihad Suljević, Samir Šarić, Škoro Anel, Adin Ferhatović i Adis Kapetanović. Ukupno 30 igrača predvođeni trenerom Husrefom Musemićem.Najbolji strijelac ekipe bio je Emir Obuća sa 6 golova, te Maksumić, Duro, Turković i Šaranović koji su protivničku mrežu pogađali po 5 puta.

Edited by crozzerinho
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

PRVA POLUSEZONA 2013/2014

Kao što već svi znate ove godine zbog Svjetskog Prvenstva i zbog plasmana Bosne i Hercegovine na isto,u BHTPremier Ligi se igra po 19 kola u prvoj polusezoni i 11 u drugoj.Mnoštvo dobrih transfera,dobrih utakmica,i svega ostalog moći ćete vidjeti u ovom reportu,uživajte u čitanju.

http://i.imgur.com/bMqRXla.png

http://i.imgur.com/7BU2zve.png

http://i.imgur.com/SFQVETL.png

http://i.imgur.com/eCqCwrM.png

Liga može se reći perfektno odigrana ,uz dva kiksa jedan protiv najljuceg rivala i jedan na kraju sezone gdje nisam htio da rizikujem povrijede igrače htio sam sve igrace da odmah uvedem u jak trenazni proces.U ligi smo ostvarili ovakav rezultat 14 pobjeda,3 remija i 2 poraza.

 

http://i.imgur.com/F6IOBq6.png

http://i.imgur.com/xCrhB0Y.png

U kupu ćemo prezimiti pobjedili smo Zrinjski u šesnestini finala kupa i onda nam je došao Borac u Osminifinala,prošli smo u četvrtfinale gdje nas je kao nagrada za dva jaka protivnika čeka Mladost iz Velike Obarske,protiv njih igramo u drugoj polusezoni.

 

http://i.imgur.com/IuFl0VX.png

http://i.imgur.com/obr3En2.png

U Europa ligi smo prošli dva pretkola ,dok nas je u trećem čekao snažni Swonsi,protiv kojeg smo u dvije utakmice igrali 0:0 - 0:0 ,ali su nas u produzetcima doslovno "demolirali" zbog fizičke ne spreme ekipe.Očekujemo sljedeće godine bolje izdanje.

 

http://i.imgur.com/F3EWxxT.png

Link to comment
Share on other sites

Okosnica mlade reprezentacije BiH ,bit će član Sarajeva u narednoj sezoni

 

http://i.imgur.com/bMqRXla.png

 

Haris Duljević

 

 

 

Veliki talent Bosne i Hercegovine, mlada nada sa velikom brzinom za svoje godine ,sa odlicnim driblingom,sa dobrom igrom u defanzivnim zadatcima ,i sa svim ostalim.Nadamo se da će nam biti dobro pojačanje ,on je definitivno jedna od najvećih nada ove lige.

 

http://i.imgur.com/VQnwd94.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |