Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Hajduk


pRINCO
 Share

Recommended Posts

http://vijestigorila.jutarnji.hr/var/mojportal/storage/images/extranet/vijesti/radio_dalmacija/mamic_bi_dao_9_milijuna_eura_za_kalinica_i_rukavinu__1/152733-1-cro-HR/mamic_bi_dao_9_milijuna_eura_za_kalinica_i_rukavinu_tabfull.jpg

Odlucih se i ja za pisanje karijere, odmah u pocetku da se ispricam jer mi je ovo prva karijera i novi sam na forumu. Odlucio sam igrati s Hajdukom iz vrlo jednostavnog razloga, roden sam u Splitu i od malena me je otac vodio na Poljud i utakmice Hajduka. Split je grad sporta, umjetnosti, bogate povijesti i bastine. Ali Split je i grad mladosti, grad pun srca, raskosi i ljepote. Jedna od takvih ljepota, kojoj su Splicani svojim temperamentom pridodali naziv ljepotice je i Poljudska ljepotica. Gradski stadion, izgraden 1979. godine, u prelijepom dijelu grada, Poljudu. U svoj svojoj raskosi, u obliku skoljke, uklapa se, bas kao da je tu od davnina, u vizure mediteranskog miljea, do kojeg gotovo dopiru morski valovi. Arhitektonski je to objekt koji funkcionalnoscu i tehnickim znacajkama spada u vrh svjetskih standarda i ponosno se moze nositi sa stadionima izgradenim diljem svijeta.Tu su se smjenjivali brojni dogadaji, susreti sportasa Mediterana, obarali rekordi u atletici, tu je Hajduk ugoscavao europske i svjetske momcadi.Tu se navijalo, tu se radovalo, tu se ljutilo, jer Split ima temperamentnu navijacku publiku, mediteranski otvorenu, prkosnu. To je splitska Torcida.

http://www.akhajduk.hr/AK%20Hajduk_files/poljud.jpg

Momcad je vrlo mlada i perspektivna koja ima velikih financiskih problema. Iz tog razloga cu vjerojatno morati prodavati najbolje igrace. Da vam predstavim prvo momcad kakvu dobivam na pocetku.

http://i.imgur.com/SPmya0b.jpg

Glavni cilj mi je ''izvuci'' Hajduk iz krize i prekinuti vladavinu velikog ZM. To mi je dugorocni cilj. Za prvu sezonu bih bio zadovoljan da se kvalificiram u grupnu fazu LE i da u domacoj ligi ponovo izborim Europu. Za vrijeme prijelaznog roka doveo sam 2 mlada igraca i jednog iskusnog od cega dva besplatno ( Dino Peljusic, Slo, 18 godina, pozicija DR i Ivo Smoje, Cro, 34 godine, pozicija DC) i jednog placam 350k (Duje Caleta - Car, Cro, 17 godina, pozicija DC). Saljem vecinu momcadi na posudbe jer mladim igracima kao sto svi znamo treba kontinuitet igranja da bi razvili svoj potencijal. I prodajem Avdiju Vrsajevica za 350k (tocnije za 250k odmah i 100k u roku 18 mjeseci)

http://i.imgur.com/gvQBjSt.jpg

Na kraju prijelaznog roka u klubu ostaju 22 igraca + 2 juniora koja ce pokusati izboriti vise vremena igrajuci za prvu momcad.

http://i.imgur.com/KHtI0NM.jpg

Koristit cu 2 taktike, jedna je napadacka:

http://i.imgur.com/ohNoMSl.jpg

a druga je obrambena koju koristim za teska gostovanja i Europa Ligu.

http://i.imgur.com/k84QeTB.jpg

Predsezonu sam rano poceo da mi se igraci uigraju. Uvijek volim organizirat nekakav kup, kao sto sam sad organizirao ''adriatic kup'', gdje su sudjelovali Split, Istra, Zadar i Hajduk.

http://i.imgur.com/lTlIkow.jpg

U drugom pretkolu za Ligu Europe izvlacim Sarajevo. Prva utakmica ce se igrati na Poljudu, a druga na stadionu Asim Ferhatović Hase. Vjerovao sam u prolaz nad susjedima sto ce se i stvarno dogoditi. U obje utakmice konacni rezultat je bio 3-1(ukupnih 6-2).

http://i.imgur.com/OUQaPDC.jpg

http://i.imgur.com/lHBcn25.jpg

 

Izmedu ove dvije utakmice je bio Super cup protiv Dinama na Maksimiru. Gdje sam izgubio 2-1. Igrac utkamice je bio Sammir s jednom asistencijom i jednim golom. Za mene gol je zabio Iluridze.

http://i.imgur.com/dOYeMPN.jpg

 

U trecem pretkolu me dopada Maccabi Haifa, izraelski nogometni klub. Osnovan je 1913. Jedan je od najjacih i najpoznatijih izraelskih klubova. Takoder, prvi klub iz Izraela koji se uspio kvalificirati u Ligu prvaka. Od 1956. igraju na stadionu Qirvat Eliezer kapaciteta 14.000 ljudi. Gdje ce se i igrat prva utakmica koja zavrsava 3-2. Vrlo burna utakmica s promasenim penalom i golovima u 90' i 93' .

http://i.imgur.com/rVhhh3n.jpg

Kod kuce ih rutinski rjesavam s 4-0.

http://i.imgur.com/EHRxJUX.jpg

I u zadnjem pretkolu igram protiv Zurich-a. To je nadam se svima poznat klub iz Svicarske. Prva utakmica se igra na Poljudskoj ljepotici. Kod kuce ih dobivam 2-0. U uzvratu gubim s 1-0 .

http://i.imgur.com/fedlvMv.jpg

http://i.imgur.com/obRDtZS.jpg

Sad da vam predstavim rezultate u Hrvatskoj ''Max TV'' ligi. Borim se s mocnom Lokomotivom za prvo mjesto.

http://i.imgur.com/30OQlih.jpg

http://i.imgur.com/Jhn5swZ.jpg

U Euro ligi sam u skupini s :

http://i.imgur.com/pefttki.jpg

Nastavak ce bit na polusezoni mozda i prije. Nadam se da ste zadovoljni s mojim predstavljanjem i da mi necete previse zamjerit radi puno slika. Volim kritike jer iz njih se uvijek moze nesto novo nauciti.

Edited by pRINCO
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Hvala Bole i Luka

 

U ligi djelim prvo mjesto s Lokomotivom. 10 pobijeda, 5 nerjesenih i 3 izgubljene od cega jedan poraz od Slaven Belupa 4-0 i to na Poljudu pred 15 tisuca ljudi. Jos dvije izgubljene su bile od Rijeke na Kantridi i od Splita na Poljudu. ''Najdraza'' pobijeda u ligi mi je nad Lokomotivom 2-1 u 12. kolu Hrvatske ''Max- TV'' nogometne lige

 

http://i.imgur.com/DyNsFWr.jpg - rezultati

http://i.imgur.com/ZCYZoWc.jpg - tablica

 

HAJDUK PREZIMIO U EUROPI!!!!

 

http://i.imgur.com/xazE1Ig.jpg

 

To bi bio glavni naslov u svim novinama u Hrvatskoj. S 4 pobijede, 1 nerjesenoj i 1 izgubljenoj utakmici Hajduku je bilo dovoljno za prolazak dalje. Poljud ostaje ne osvojiv u Europi. U Europsku ligu su se jos bili kvalificirali Lokomotiva i Dinamo i na zalost nisu prosli. Obje ekipe su bile 3 u svojoj skupini.

 

http://i.imgur.com/NbEhj9r.jpg- rezultati

 

http://i.imgur.com/95KOMZC.jpg -tablica

U kupu nista spektakularno. Pobijede nad Zelinom, Novaljom i Cibaliom (jedva).

http://i.imgur.com/ipHWWzp.jpg- rezultati

 

 

. Dobra vijest je da mi se Caktas vratio nakon 4 mjeseca ozljede. Maglica je nakon dugo vremena proradio i poceo zabijati. Nebih mogao izdvojiti niti jednog igraca koji se posebno istakao, pohvala ide za cijelu momcad. Profitirao sam za 220k tako da necu morati prodavati vazne igrace u zimskom prijelaznom roku.

Moram priznati da je Hajduk jako nerealno napravljn....

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |