Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Retain Players


prodo
 Share

Recommended Posts

Retain Players je dodatak koji će vam omogućiti da u igri uvijek imate učitane sve igrače iz klubova koje navedete, kao i regene koji će dolaziti kroz te klubove, neovisno o tome koju ste ligu i veličinu baze odabrali.

 

Ovo je npr. korisno za sve one koji žele uvijek imati mogućnost pogledati kako napreduje njihov lokalni klub što se igračkog kadra tiče ili za one koji vole igrati prijateljske utakmice protiv svojih lokalnih niželigaša neovisno o tome koliko jak klub vodili.

 

Do ovog filea možete doći na 2 načina:

 

1. Da posjetite

ovu temu i jednostavno napišete koji vas klubovi zanimaju te će naš ReSearch Team to odraditi za vas.

 

2. Da to uradite sami prateći ove upute:

 

Prvo morate saznati Unique ID ili Short Name kluba koji želite staviti na listu. Short Name je ono ime koje vam se obično pojavljuje na tablici ili prilikom pretrage kluba. Unique ID možete saznati na način da u igri odete na Preferences pa Interface i označite Show screen IDs in Title Bar to assist skinning te potvrdite sa Confirm te nakon toga u igri pogledate broj koji će pisati pored imena kluba kad kliknete na njega.

 

Nakon što ste saznali Unique ID ili Short Name kluba koji želite staviti na listu otvarate Notepad i pišete:

 

"RETAIN_PLAYERS" "Unique ID ili Short Name"

 

Pa bi to na kraju izgledalo ovako:

 

http://i.imgur.com/mNiw9CU.jpg

 

Napomena: U ovom sam primjeru za neke klubove koristio Unique ID, a za neke Short Name da pokažem da oboje funkcionira iako osobno uvijek koristim Unique ID.

 

Kad ste popisali sve klubove koji vas zanimaju idete na File pa Save As... i postavite Save as type, Encoding i ime filea kao na slici.

 

http://i.imgur.com/mzbuLWH.jpg

 

Nakon toga taj .ddt file stavite u My computer-local disc c-steam-steamapps-common-football manager 2014-data-db-1400-edt i pokrenite novu igru.

 

Kako to izgleda na primjeru sa uključenom samo njemačkom ligom na small database i popisanim lokalnim klubovima koji me zanimaju i klubom koji me ne zanima možete vidjeti na ss-ovima:

 

http://i.imgur.com/WDslUFV.png

 

http://i.imgur.com/7e13oBK.png

 

http://i.imgur.com/9VsI71f.png

 

http://i.imgur.com/sDyPF8p.png

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Uradim sve kako je navedeno pokrenem igru iz pocetka ali u klubovima koje sam naveo nema niti jednog igraca dostupnog (naveo sam 2 poluprofesionalna kluba, i dvije akademije). Da li je do verzije menadzera, igram na patch 14.3.0. Moze li neko barem objasnjenje za moj problem???

Link to comment
Share on other sites

pitanje je ima li u tim klubovima uopće ijedan igrač u bazi. ako nema ne može igra silom na početku ubaciti igrače. igrači u tim klubovima će se tek pojavljivati kad i ostali regeni u toj zemlji. ako želiš, napiši o kojim je klubovima riječ pa ti provjerim u editoru ima li u njima kreiranih igrača

Link to comment
Share on other sites

u editoru sam pogledao prije nego sto sam poceo praviti fajl da ima u odredjenim klubovima koje sam stavio bar jedan igrac. Pravio sam jos jedan fajl da provjerim da li mi funkcionise i u taj fajl sam stavio maribor i portsmaut i opet nista, imam samo tavaresa u mariboru kao i kada nemam fajl postavljen u folder koji si naveo u objasnjenju

Link to comment
Share on other sites

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |