Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

SS-ovi - prethodne verzije


Ventus
 Share

Recommended Posts

Bas. Ako  jednog igraca niko ne kupi do zime, u planu je da se dovede jedan poluspic/napadac iz Juzne Afrike. Veliki potencijal, ali moram da se otarasim jednog igraca koji nije opravdao ocekivanja. Najverovatnije da ce dvojica napadaca otici. Pokusacu neke pare da izvucem od Radonjica, kome je 24 godine i mogao bi da ode van, jer imam Korzym-a koji sa 17 godina pravi haos u odbrani.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nazalost. Mokoena je trazio veliku platu, pa ce nam doci neki drugi ubica... nadam se. sa kontinenta Juzne Amerike. Ali o tome, kasnije... ;)

 

Zavrsena je sezona, ubedljivo na prvom mestu smo zavrsili. Mozda smo mogli i bez poraza, ali sam mesao karte u poslednjoj utakmici pred polusezonu. I tesan poraz od OFK Beograd-a. I povreda Nenada Djordjevica na mesec dana pauze, tako da tu vec trazimo dostojnu rezervu.

 

http://i.imgur.com/wXgwX0A.jpg

 

http://i.imgur.com/b3074LT.jpg

 

Kao sto vidite, ako ne gledamo rezultate u Evropi, dugi niz od cak 14 pobeda i samo dve neresene. I poraz, koji je lako mogao biti i remi. 

Pred krcatim tribinama stadiona JNA, pobedili smo najveceg i najljuceg rivala. C. zvezdu. Ovoj pobedi je dosta kumovao moj asistent Dejan Arsic, koji je snimao C. zvezdu, kao i mnoge druge rivale, i pomogao nam u taktici, onda kada se moramo odbraniti. Sto inace nije moj stil, ali nekad morate da se prilagodite protivniku.

Blistali su Goce Hristov i Miroslav Radovic koji je cuda pravio po desnoj strani. A onda kao slag na tortu, ulazi umesto njega Achucarro i stavlja tacku na i.

 

http://i.imgur.com/axtiJkj.jpg

 

http://i.imgur.com/02tRBsd.jpg

U Uefa ligi, startovali smo sa remijem posle velike drame na stadionu mlekadzija. Naime, Frey je posle jedne povratne lopte uspeo da ispusti loptu u gol, slavlju nikad kraja, a onda hladan tus. Mark Bresciano sa oko 30-35 metara salje projektil kroz usi Kujovicu za 1-1. I tu je kraj.
 

Blacburn je bio veliki zalogaj za nas, ali se nismo nadali porazu od Dinama na svom terenu. Desile su se neke povrede, pa tako nismo mogli ni da racunamo na 4-5 kljucnih igraca, sto zbog kartona, sto zbog povreda! I kada su svi mislili da smo otpisani, jer je Dinamu trebao samo bod. Desava se cudo! Pobeda protiv Paoka od 2-0 i ubedljiv poraz Dinama za prolaz u knock out fazu Uefa lige.

http://i.imgur.com/Xz4UFPd.jpg

 

http://i.imgur.com/FKoYc85.jpg

 

http://i.imgur.com/jn97wWS.jpg

 

Tamo nas ceka velika Roma. Da li mozemo ispraviti proslost? Gde smo 1988 godine, posle pobede od 4-2 ispali od Rome u revansu rezultatom 2-0. pod krajnjim sumnjivim okolnostima...

Ja verujem, a vi? 

Za kraj, bih izdvojio kljucnog igraca sredine terena, ove sezone Nenad Brnovic.

http://i.imgur.com/kVxXm3E.jpg

 

I finansije. Prodali smo jednog igraca, i na to nam je i uprava odresila kesu za jos 2.5m!

http://i.imgur.com/6l60FRl.jpg

 

http://i.imgur.com/PZGaSaX.jpg

 

 

Ako treba neki SS, trazite. :D

Link to comment
Share on other sites

I ja to mislim. Znam samo da sam dva puta pravio lige i da su ocene bile razlicite. Ili 19 finishing a 9 tehnika.xD

Ali vecu draz imaju stari menadzeri nego bilo koji noviji od 2009 pa na dalje... Kakve sam sad drvosece pazario... :D

 

Samo izgleda da ima bug sto se tice polusezone... nece niko prijateljsku, pa mogu samo protiv b tima i klinaca. Ali to samo zimi.

 

sent from my LG-D605 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Evo i zimskog prelaznog roka. Neki nisu opravdali ocekivanja, ali smo uspeli nekako da ih utopimo i dovedemo nesto bolje. Tu mislim na Paragvajca Jaru, koji se nije snasao za razliku od njegovog zemljaka Achucarra. Pomalo visoka kompenzacija, ali s obzirom koliko mu je bila stvarna cena (isticao mu ugovor), 2.2m nismo zalili za Brazilca Obinu, od koga se ocekuje mnogo. Da ne kazem najvise. 

 

Doveden jos jedan sjajan Rus koji ce pojacati sredinu terena i po potrebi igrati i na stoperu.
A kako se na kraju polusezone Djordjevic povredio ( na srecu, oporavio se pred mec sa Romom), nismo hteli da prepustamo nista slucaju, te smo za potrebe rotacije doveli jednog perspektivnog stopera Sutjeske koji je bio nezadovoljan u svom klubu i pustili su ga ispod cene. 375000 za sasvim solidnog stopera bar na papiru, nadam se i na terenu.

http://i.imgur.com/w12lXYO.jpg

 

http://i.imgur.com/3LkLHeA.jpg

 

Nekako smo uspeli da se otarasimo Bojana Brnovica koji je bio vec otpisan, kada sam preuzeo mesto sefa strucnog staba. xD Buduci da je imao veliku platu... 

Pa da vam predstavim i pojacanja.

 

http://i.imgur.com/AvO1OZf.jpg

 

http://i.imgur.com/RtIcAJM.jpg

 

http://i.imgur.com/Pvnv1MU.jpg

 

I za kraj, dogovoren je transfer reprezentativnog golmana Dragana Zilica, na leto, kada mu istice ugovor. Veliko pojacanje ce biti, sto sam mogao i licno da se uverim. Bio je dva puta igrac utakmice, kada smo se sastajali sa Smederevom. 

http://i.imgur.com/G5U1JWq.jpg

 

I jedna zanimljivost sa Britanskog ostrva... Neko ce izvuci debele batine. xD

http://i.imgur.com/W1s6OJI.jpg

Edited by Dzoni
Link to comment
Share on other sites

Dobra pojačanja, Rus je kompletniji, ali Obina ima za napadača skoro sve, što treba. Skoro. Nadam se, da če konstantno zabijati, možda je on više za neku formaciju sa jednim napadačem, da mu staviš targetman, run onto ball. 

 

To u vezi prijateljskih ti je verovatno zbog reputacije. Imam i ja problema sa tim u FM 07, hrvatski i slovenski klubovi osim amatera neče uopče igrati protiv nas, i to samo, ako jih mi pozovemo, da dođu kod nas.

 

Neka bude taj Partizan za Romu to, što je bio Odoaker g. 476 za Imperium Romanum!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Dominacija se nastavlja i povecava! Gotovo suvereno osvojena titula. Direktni rivali samleveni.

 

http://i.imgur.com/xf6DAjO.jpg

 

Nazalost, nismo uspeli da izbacimo Romu, i prodjemo dalje od sesnaestine finala Lige Uefa, u prvoj utakmici, igracima su se stegle noge i preveliki respekt prema protivniku, rezultiralo je porazom od 2-0. U revansu, smo pokusali da idemo na sve ili nista, noseni navijacima pred krcatim stadionom JNA, ali se ipak na kraju nije moglo doci do pobede. 1-1. Nenad Brnovic je veliku sansu za 2-1. 

 

Ostaje nada, da cemo imati vise srece naredne sezone u evropskim takmicenjima. 

http://i.imgur.com/IRhDvV5.jpg

 

Ranije je Simon Vukcevic bio neprikosnoven po levom krilu, ali nesto cesce povrede u drugoj sezoni, izbile su sjajnog Rusa u prvi plan. I Karyaka je proglasen za najboljeg igraca sezone. Na drugom mestu, takodje nas igrac. Sjajni Paragvajac Achucarro. U tu konkurenciju, mogao je i Radovic.

http://i.imgur.com/RKgAdxx.jpg

 

http://i.imgur.com/UmW6JLr.jpg

 

Pred oko 40 000 gledalaca na stadionu Crvene zvezde, odigrao se prolecni veciti derbi. Parni valjak je protutnjao. I vec u prvom poluvremenu stavio tacku na i. Obina je bio nemilosrdan. Reklo bi se, onako gledajuci sa strane, rutinska pobeda od 0-2.

 

http://i.imgur.com/2EKfPDG.jpg

 

 

A pred sam kraj sezone, kao slag na tortu. Dupla kruna! Cekala nas je C. zvezda u finalu na njihovom stadionu pred krcatim tribinama. preko 50 000 gledalaca. I ponovo je Obina bio na sceni. 0-1.u nesto otvorenijoj utakmici, gde je moglo biti vise golova. Pred sam kraj meca, Goce Hristov sa oko 11 metara 1 na 1 sa Disljenkovic, Disljenkovic je nemocan ali sjajni Goce Hristov pogadja stativu!

 

http://i.imgur.com/DL0pDdb.jpg

 

Dobili smo novog sponzora na 3 godine, koji ce  godisnje izdvajati u klupsku kasu, 1.9m evra.

 

http://i.imgur.com/dXkT6b4.jpg

 

Za predstojecu sezonu, uprava nam je dala 1.9m evra na raspolaganju, kako bi smo se dodatno pojacali. Mozda je moglo i vise.

 

http://i.imgur.com/BwRNG87.jpg

 

 

Do kraja letnjeg prelaznog roka i pocetka kvalifikacija za ligu sampiona, vidimo se... BOKICIC



EDIT: ostao sam duzan, finansije:

 

http://i.imgur.com/tzoQSJQ.jpg

Edited by Dzoni
Link to comment
Share on other sites

Nije mnogo. Na 14 utakmica: 4. ali 4 najvaznija. Ali i pored toga ima veliki uticaj. Stalno vrsi presing na protivnika i siri odbranu. Igraju flaster na njega, pa tako ostavlja prostor za njegove partnere u napadu. Ili nekome da upadne iz drugog plana. :)

 

Ono sto mi se svidja kod njega, je sto nije sebican. Ume da udje u solo prodor, predje maltene sam celu odbranu i da je na kraju doda svom saigracu, iza ledja golmanu ili povratnu. :)

Edited by Dzoni
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/NdLA60j.jpg

 

Nakon uspesno zavrsene sezone, dosle su pripreme i pripremni mecevi za novu sezonu a istovremeno i letnji prelazni rok i nove kvalifikacije za ligu sampiona.

 

U odbrani nas je pojacalo jedno buduce veliko ime... veliki potencijal. Branislav Ivanovic!!!

 

http://i.imgur.com/Sp3BPRY.jpg

 

Kako Cirkovic ima 29 godina i kako nece jos dugo igrati, morali smo na vreme da mu obezbedimo pravog naslednika na toj poziciji. 

 

Izrazio je zelju da ide u veci klub i uprava OFK Beograda, morala je da popusti. A uprava OFK Beograda je inkasirala 2.2 miliona evra.

 

Dragan Zilic, golman koga sam vec predstavio, tako da njegov ss izostaje. I neocekivano u toku kvalifikacija za LS se Achucarro povredio i bice van terena dva meseca, a kako je rok za kupovinu igraca istekao, morali smo da mu dovedemo zamenu koji ce biti zamena Radovicu. Nekog ko nije vezan ugovorom. 

 

I potpisao je Junior, Brazilac sa iskustvom igranja u Bundes Ligi 1 i 2, bice resenje u narednih godinu dana kao back up.

 

http://i.imgur.com/XUyEUIV.jpg

 

http://i.imgur.com/XGuX100.jpg

 

Kako imamo sve pozicije odlicno popunjene, mogli smo da se okrenemo igracima koji su okarakterisani kao visak.

 

http://i.imgur.com/sxsdCmQ.jpg

 

Pripremne utakmice su prosle vise nego odlicno.

 

http://i.imgur.com/9asJM9Q.jpg

 

 

A onda su stupile kvalifikacije za Ligu sampiona, drugo kolo. Dobili smo Trabzonspor, jedan od najtezih rivala u drugom kolu, koji je mogao da nam se padne. Bilo je jako tvrdo u oba meca i igralo se oprezno i sa jedne i sa druge strane. 
U prvoj utakmici je cak i izmakla pobeda, jer su bile neke sanse koje se nisu smele propustiti. 

 

http://i.imgur.com/Hp0aPaZ.jpg

 

A onda je nasledio revans. Velika borba na terenu i mnostvo zutih kartona, nasim igracima je podeljeno cak 8 zutih kartona! Isli smo sistemom, lopta moze da prodje, igrac ne. 

 

I pored te velike borbe, nije bilo previse sansi, te se otislo na penal lutriju. Dragan Zilic je odlicno debitovao i skinuo dva penala. Treci promaseni je zavrsio nebu pod oblake. I to je 3-2 za prolaz u narednu fazu. odnosno trece kolo.

 

http://i.imgur.com/L5GM74K.jpg

 

U trecem kolu, posle dva uzastopna proleca u Evropi, cekalo nas je mesto nosioca, pa smo mogli da izvucemo mnogo lakseg protivnika na papiru, nego prosle sezone i nesrecnog ispadanja od Juventusa.

 

Cekao nas je Bodo/Glimt. i prvu utakmicu smo odigrali na njihovom terenu. Sklop mladosti i iskustva i igranja utakmica u Evropi, nam se isplatilo. pobeda u gostima za miran revans. A da ne bude sve mirno, pobrinuo se Jeknic koji je pocrveneo posle dva zuta kartona i domacin je uspeo da smanji na 5 min. do kraja na 2-1. Imali su inicijativu, mozda su mogli i do 2-2, ali je to bio danak neiskustvu..srecom po nas.

 

http://i.imgur.com/9st667l.jpg

 

Dosao je i taj veliki revans, sve spremno za slavlje, ali moralo je to da se potvrdi na terenu. Povredjeni Achucarro i roviti Radovic koji nije ulazio u igru. Morali smo da promenimo formaciju i zaigramo sa 3 poluspica. Test sa novom formacijom je uspeo. Protivnik je pregazen za velikih 4-0. Blistao je Poljak Maciej Korzym.

 

http://i.imgur.com/T478oo0.jpg

 

 

Za ulazak u ligu sampiona, inkasirali smo 4 miliona evra.

 

http://i.imgur.com/YNmzu7W.jpg

 

Doslo je izvlacenje kakvo se pozeleti moze. Stize nam velika Barcelona na JNA, bice gostovanja na velikom Camp Nou.
A tu su i stari znanci iz prosle sezone, Roma i Anderlecht. Nadigravanje sa velikim ekipama, moze da pocne.

 

http://i.imgur.com/knJ1jcQ.jpg

 

Finansije posle ulaska u ligu sampiona, izgledaju ovako.

http://i.imgur.com/FMOZTkf.jpg

 

 

Imali smo nesto novca, kupljen je Branislav Ivanovic, na to je bio dodat vec poznat budzet od 1.9m, i plus prodaja par igraca i produzenje ugovora nekim igracima.

Link to comment
Share on other sites

Odlicno pojacanje. Pravo za LS, bice Bane dobar, ali si imao bas mnogo viska u ekipi, pa otislo je 24 igraca   :o

Sta ti decko radis? :D

 

Ostalo je vrhunski, ceka se LS. Red je za neki veci rezultat.

Edited by Madrac
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Eto i meni malo dosadno bilo i citajuci o FM 2007 na netu htjedoh i ja da se okusam pa evo da krenem nisam se jos bas upraksao ali bice to sve pet

 

http://i.imgur.com/W6Gk9N0.jpg

 

Osvojen Liga Kup i to na kakav nacin:

 

http://i.imgur.com/ejv14X0.png

 

http://i.imgur.com/4irbhGF.png

 

U Ligi nam i ne ide pretjerano dobro igramo toplo-hladno nadam se da cemo zavrsit u prvih pet ako nista:

 

http://i.imgur.com/UVKsH6H.png

 

Liga Sampiona izborili smo prolaz u zadnjem kolu a igrali smo fenomenalno nerijeseno u Milanu pa onda pobjeda 3-0 u Bremenu:

 

http://i.imgur.com/rv85azg.png

 

Rezultati:

 

http://i.imgur.com/ztizBDr.png

http://i.imgur.com/GlUB2at.png

 

Ostao sam jos duzan SS transfera i ekipe to cu valjda nesto kasnije veceras postaviti 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |