Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Igrač na više pozicija: Da ili ne?


Dino151
 Share

Recommended Posts

U zadnji par sejvova sam se susreo sa idejom da koristim makar jednog igrača u rosteru, koji može igrati na više pozicija.

Tako da je bio u Dynamo Moskvi Sapeta,recimo u Dinamo Z Boras, koji može igrati desnog beka, stopera, desno krilo, pa ako treba i zadnjeg veznog, srednjeg, lijevog beka...

 

Da li ste se ikada susreli sa ovim, i da li koristite takvog igrača?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

svakako da su takvi igrači odlični, ja npr. volim imat igrača koji može igrat i lijevo i desno krilo, i beka koji može i lijevo i desno na takav način mogu lakše na klupi pokrit sve pozicije...

Link to comment
Share on other sites

To je u Realu bio Lass Diarra, sada je Coentra, pokriva cijelu defenzivnu liniju + krila...

 

Obožavam imati takve, recimo netko tko može igrati DC/DL/DR i uz njega ti treba samo još jedan branič u zamjeni i onda ti ostaje 5 igrača za ostale pozicije pokriti :)

Link to comment
Share on other sites

Moderni nogomet teži univerzalnosti tako da su univerzalci ključ dobrog rezultata. Imao sam prije nekoliko vremena raspravu o tome da li tim specijalaca može polučiti rezultate ako se biraju tako da čine savršen tim - sigurno da može, ali je velliki rizik i finansijski košta jako puno.

 

U startu prilikom kupovine tražim igrača koji može pokriti minimalno dvije pozicije u sistemu kojem igram. Često imam nekog Grosskreutza koji može i braniti, ali i u napadu igrati, pogotovo kod kvalitetom i finansijski slabijih ekipa gdje sa novom pozicijom uštedim par miliona. Osim uštede ovakvi igrači vrlo lako daju sposobnost in-game promjena, ali i prilagodbe specifičnim zahtjevima protivnika za određenu utakmicu.

 

Glede pomjeranja najkvalitetnijeg igrača... Reus je najkvalitetnije krilo u Dortmundu, sigurno kvalitetniji i od Kube i od Grosskreutza, ali je istovremeno i igrač koji je najviše mijenjao svoju ''startnu'' poziciju u utakmicama kako bi dopustio ostaloj dvojici da odrade prilagodbu na jačeg protivnika ili on sam da eksploatiše neki nedostatak u protivničkom sistemu. Sad da li je Klopp glup što radi takve poteze ili možda nije fer prema recimo Mourinhu ne znam.

Edited by Fritz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |