Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Vaše FM preporuke (klubovi)


Dino151
 Share

Recommended Posts

E ovako: Nova ideja

 

Kako bi mislim riješiti problem opisa klubova i predložite tim, ja sam to odlučio spojiti na jedan drugi način.

 

Tema bi se zvala Vaše FM preporuke (klubovi)

 

Članovi bi predlagati omiljene klubove iz područja:

 

 

Balkanski klub

Predlažete neki klub sa Balkana koji mislite da bi mogao biti zanimljiv.

 

LLM klub

Predlažete LLM klub koji bi bio članova zanimljiv.

 

Klub izvan Europe

Predlažete neki van Europski klub.

 

SD klub

Predlažete klub koji ima Sugar Daddy,listu možete vidjeti ovdje.

 

Velikan

Predlažete velikane Europskog nogometa.

 

Istočna Europa

 

Ostali

Predlažete neki klub koji ne spada u ove kategorije.

 

Plus, naravno da morate staviti razlog zašto taj klub.

Poslije će netko od nas dodati grbove da to izgleda lijepše,a možete i vi ako vam nije teško.

 

Za svaki klub koji predložite dobiti ćete 2 boda, znači možete skupiti ukupno 16 bodova.

 

 

Molim sve članove da se uključe u ovo, i da skupimo što više predloženih klubova. Ako je neki klub već predloženm probajte predložiti neki novi. Molio bih vas također da bude ova tema bez spama, odnosno samo da postavljate vaše predloške.

 

Možete krenuti, ako vam što nije jasno, pošaljite mi poruku.

Link to comment
Share on other sites

Balkanski klub

http://i.imgur.com/7MqFPqT.png

Razlog:

 

Domžale su ove godine skupili vrlo zanimljivu ekipu, doveli su Janzu, Skubiča, Vidmara, a imaju i strašnog talenta Balkovca.

Ligu nisu osvojili dosta godina,a trenutno su po kvaliteti možda na sredini tablice, daleko iza Maribora.

 

LLM klub

http://i.imgur.com/7YM5Vd1.png

Razlog:

 

Paris je osnovan 70-tih godina prošlog stoljeća i od tada je glavni rival velikom danas PSG-u, kako je jedan klub rastao, drugi je padao. Tako je danas PSG superbogati klub na vrhu Francuske, a Paris FC na dnu treće lige. Preokrenite to.

 

Klub izvan Europe

http://i.imgur.com/OgPT0lv.png

Razlog:

 

Gino Peruzzi, Romero, Pereyra, su imena koja svi vjerujem znate, skupina vrlo talentiranih igrača u jednoj skupini, sjajna osnova za dalje. Uz toga, Velez ima sjajne izgleda da u prvoj sezoni osvojite Argentinsko prvenstvo.

 

SD klub

http://i.imgur.com/YosG5YJ.png

Razlog:

 

RazoSamo ću reći: Man City druge lige. Para neće nedostajati, od zanimljivijih igrača tu su supertalent Knockhaert, i Schmeichel junior.

 

Velikan

http://i.imgur.com/anjBjMs.png

Razlog:

 

Arsenal je idealan klub za razbibrigu što se tiče FM-a. Pare, reputacija, ugled, sve je tu, ali opet klub nije na vrhu. Idealan klub da nije toliko isfuran, a dovoljno je zanimljiv da sa njim možete igrati i duže. Svakako preporuka.

Istočna Europa

http://i.imgur.com/kxjIImy.png

Razlog:

 

Dnipro se često može nazivati B ekipa Dinamo Kijeva, zbog čestih transfera između ova dva kluba. U klubu igraju i dva Hrvatska igrača, Kalinić i Strinić. Financije su stvarno visoke, reputacija nije loša, kao ni konkurencija velike četvorke, a tu je i novi stadion izrađen prošlih godina.

Ostali

http://i.imgur.com/8ERCybF.png

Čuli ste za Eikrema, dodajte njemu brzanca Gatta, vrlo dobrog Husseina, Hovlanda, i imate vjerovatno najbolju ekipu u Norveškoj. Financije rastu, a tu je i simpatičan mali stadion u blizi mora.

 

 

 

 

Evo kako to treba izgledati.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Ostali klubovi

 

http://i.imgur.com/GorKXQ4.png

 

 

Sporting Clube de Portugal je klub koji je osnovan 1906 godine i do sad je bio 18 puta sampion Portugalije. Mogu da kazem da klub ima jako mlade i dobre igraci koji se razvijaju kako sto i treba i neki od niv su: Marcos Rojo, Andre Carrillo, Andre Santos, Elias, Diego Capel, Cedric Soares, Diego Rubio, Rui Patricio i tako dalje. Nemaju sjajan budjet ali nije ni mali tako da moj predlog je da probate poceti karijeru sa Sporting :)

Link to comment
Share on other sites

Balkanski klub

276664_59502987869_1582939120_n.jpg

Realno najbolji makedonski klub i klub sa mnogo titula prvaka i osvajača kupa. Redovan učesnik kvalifikacija za europska natjecanja, a prije tačno 10 godina je učestvovao u tadašnjem Kupu UEFA.

 

LLM klub

http://i.imgur.com/wGvW8Rf.png

Klub iz Rostocka i jedan od najuspješnijih klubova nekadašnje Istočne Njemačke koji je posljednji put igrao Bundesligu u sezoni 2007/08 se pomalo iznenađujuće našao u 3.ligi.

 

Klub izvan Europe

http://ojogobonito.files.wordpress.com/2011/03/atletico-mineiro.png

Možda čak i najjači klub u Brazilu i klub koji je jako bogat. Za ovaj klub igra slavni brazilac Ronaldinho i jedan od najvećih talenata FM-a, Bernard.

 

SD klub

Vitesse.png

Jedini Holandski klub koji ima SD i klub koji ima sjajne mlade igrače poput Van Ginkela i Bonya. Uz sve to imate realne šanse da klubu priskrbite prvu titulu već u prvoj sezoni.

 

Velikan

1063680_207650732718873_881057534_n.jpg

Vratite Borussiu na mjesto u Europi koje joj pripada. Pokušajte ponoviti uspjeh iz ove sezone u LP ili čak osvojiti LP. Sigurno je da ćete imati godine i godine nadmetanja sa Bayernom i ostalima koji vrebaju iz sjene. Pored Gotzea mislim da vam ne treba dodatni razlog.

 

Istočna Europa

http://i39.photobucket.com/albums/e160/carloscaicedo84/LOGOS%20UEFA/130875.png

Bjeloruski velikan koji je u posljednjih pet sezona tri puta izborio LP. Tim kojem se ne posvećuje prevelika pažnja, a itekako je u stanju pomrsiti račune velikim klubovima. Uskoro dobija i novi stadion.

Ostali

http://www.swindon-town-fc.co.uk/images/Badges/3D/180/BadgeAPOEL.png

Najtrofejniji kiparski klub koji je iznenadio sportsku javnost u sezoni 2011/12 dolaskom do četvrtine finala LP gdje je ipak izgubio od Reala. Pokušajte ponoviti taj uspjeh i stvoriti veliki klub iz Nikozije.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/3ng6Npt.png

 

 

Tražim neki tekst na netu što se tiče ovog kluba, možda i najzanimljiviji dio povijesti ovog kluba je početak ovog stoljeća, kada je Claude Puel vodio Lille.

 

Ono što je najzanimljvije, je odnos prema mladim igračima, ako se sjećate da je Abidal igrao u Lille-u, pa Cabaye-Debuschy,koji su kao mladići uskočili u prvi sastav Lille. Puel je u zadnjoj sezoni počeo koristiti i Hazarda.

 

Klub ima mnogštvo talenta, najpoznatiji je sigurno Lucas Digne, pa tu je napadač Bruno, supetalentirani vezni Thouvin, Malanda koji je dijete kluba ali trenutno je u Zulteu, pa najmlađi Hazard.

 

Možete biti novi Puel i stvarati igrače, stvarati momčad, usto i dobre rezultate.

Da još napomenem, igraju na novom stadionu.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

http://i.imgur.com/Qfyl8fq.png

 

 

Nica.

 

Razlog broj 1. Nil Mope, ili Neal Maupay, Argentinsko-Francuski tinejdžer je već u prvoj svojoj seniorskoj sezoni pokazao kako će biti strašan igrač u napadu.

Već se neke poveznice pokazuju sa Trezegeutom.

Ali, to nije ni pola onoga kakav je u igri. Sa 16,17 godina spreman je zabiti preko 15-20 golova u sezoni, kao Sanogo priije par serijala.

Kupite ga jefitno, i imate napadača za 15 godina.

 

Razlog broj 2. Prelazak na novi stadion od 39k ljudi.

http://www.info-stades.fr/wp-content/uploads/2010/10/02.jpg

 

Nije loše?

 

Razlog broj 3.

Ostatak ekipe, talenti Eysseric je jedan od najvećih talenata Francuskog nogometa, a tu je i polivalenti Fofana, mladi bek.

U napadu imate Cvitanicha, Argentinskog Hrvata, čovjeka koji je sposoban zabiti puno golova u sezoni.

Imate vođu ekipe Digarta, i odličnog golmana Ospinu, produžite mu ugovor.

 

Kada se sve pogleda što Nica nudi, vrijeme je za provod po Azurnoj obali, barem preko PC-a.

 

 

http://i.imgur.com/3LWAyUx.png

 

Vukovi iz Njemačke u zadnje vrijeme su poznati kao klub u kojem je geslo: Puno prometa- mala zarada. Idealan klub za one koji vode graditi tim.

 

Diego Benaglio- Rodriguez- Trasch- Perišić- Dost

 

Imate tu još fantastičnog Diega, Olića, Nalda- ali očajna politika kluba dovela je do toga da u ekipi imate još 35 igrača.

 

Srežite taj broj na pristojnih 22-23, i krenute u pohod na ligu, kao nekada Džeko i Grafite..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Balkanski klub

 

http://www.zaslike.com/files/eksay7h53zbq5i1f55ru.png

 

Jedan od najbogatijih klubova u HNL-u, trenutno nastapaju u drugoj ligi. Zadnje 3 sezone su bili u top 3, ali oni su klub koji ne želi ići u veći rang. Probajte malo ojačati igrački kadar i odite s klubom u prvu ligu. Jedino loše kod ovog kluba je što ima veoma malen broj navijača zbog veoma lošeg stadiona

 

LLM Klub

 

http://www.zaslike.com/files/kxwb3dotzvugkd5x9c0.png

 

Torpedo Moscow trenutno nastupa u drugoj ligi Rusije, imaju vrlo očajan kadar igrača s 2 dobra pojedinca. Novaca za transfere nema, pa ako krenete s njima pokušajte nešto "upecati" na free. Probajte se vratit u prvu ligu i pokazat ko je "gazda" u Moskvi i u Rusiji.

 

Klub izvan Europe

 

http://www.zaslike.com/files/ipn91n2d0zxc5d1gdz4.png

 

Klub je vjerojatno svima poznat, u njemu je nekad davno igrao Pele a do prije koji tjedan je igrao i Neymar. Probajte stvoriti novog Pelea ili Neymara, također imate dobar igrački kadar. Klub uvijek na početku cilja visoko, ali uvijek ih neki "manji"klub spriječi u tom. Financije kluba su vrlo dobre, a i imaju dobar stadion.

 

SD Klub

 

http://www.zaslike.com/files/hj8ujmhusxvqpvymhv0.png

 

Monaco je donedavno igro u drugoj ligi , a nakon prolaska u prvu ligu njihov je vlasnik potrošio silne novce na pojačanja. Skinite si novi update s frouma, i krenite u pohod na Francusku, u ekipi imate jednog od najboljih napadača na Svijetu. Jedino što će vam trebati je novi golman, jer naš Subašić nije baš ništa posebno.

 

Velikan

 

http://www.zaslike.com/files/bnxrn1bvjus87jz0rm.png

 

Ovaj Manchesterski klub je u Ligi Prvaka 2012/13 ispao veoma rano od Madridskog Reala, neki kažu da je utakmicu odlučio nepravedan crveni karton Nania. Uz 2-3 dobra pojačanja možete bez problema osvojiti sve moguće titule. Crveni vragovi također imaju jedan od najpoznatijih Svijetskih stadiona (Old Trafford), i hrpu odličnih igrača tipa RVP, Rooney.

 

Istočna Europa

 

http://www.zaslike.com/files/69ghtsbq89g9wg8he4gl.png

 

FC Metalist je već dugo u sijeni Shakhtara, u ovom serijalu FM-a često budu prvi do zadnjih par kola kada dožive pad forme. Preuzmite ovaj klub i "skinite" Shakhtar sa trona, ali prvo malo osviježite svoju momčad i pripremite ju za cijelu sezonu.

 

Ostali

 

http://www.zaslike.com/files/k7puhg4l6oev54p2sga.png

 

Benfica je prošle godine izgubila 3 trofeja u zadnjim minutama igre. Ligu protiv Porta, Europsku Ligu protiv Chelsea, i Kup protiv Vitorie. Imate Cardozoa i Rodriga u ekipi, probajte vi s njima učini nešto više. Klub već par godina zaredom dolazi daleko u Europskim natjecanjima, probajte i vi nastaviti tu "tradiciju"

Link to comment
Share on other sites

Ostali

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/7/79/Ajax_Amsterdam.svg/200px-Ajax_Amsterdam.svg.png

 

Klub sa velikom tradicijom,uz Barcelonu jedna od najboljih maldih skola proizveli su igrače poput Cruijfa,van der sara,bergkampa i mnoge druge.

Pokušajte obranit titulu iz prvenstva od prosle sezone,u Europi su uvijek neugodan protivnik prepun maldih talenata.Tu su Eriksen,Fischer,kapetan Siem de jong,Alderweireld i ostatak.

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/ZEJ95Tu.png

 

 

Klub iz glavnog grada, druga liga, najbolji i najveći stadion Njemačke. Grad i klub u sjeni juga.

 

Brojni Balkanci prolazili kroz klub.

 

Budite taj trener koji će napraviti od Herthe klub koji će dominirati Njemačkim nogometom.

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/xY1BYou.png

 

 

Brugge je prekrasan grad, kao motivacija vam može biti film "In Brugge", koji pokazuje izgled ovog Belgijskog grada.

 

Drugi razlog je što ovaj klub već godinama nije u vrhu Belgijskog nogometa, naslove osvajaju Genk, Standard i najveći konkurent i rival Andrelecht.

 

Klub ima par vrlo zanimljivih igrača, prije svega Lestienna, Ođiđu, de Bocka, Meuniera, i bivšeg talenta Barcelone, Vasqueza.

 

Nisam siguran što se tiče financija, ali znam da su u prošlom FM-u imali odličan TB i odličnu bilancu.

 

Dovoljno razloga za dobru karijeru.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://i.imgur.com/moWLjj1.png

 

Sparta, veliki klub sa 6 naslova prvaka, danas se grči u drugoj ligi. Prelijep mali stadion od samo 11k ljudi, i previše bitnih igrača kojih je igralo u ovom klubu su vam glavni razlozi zašto ih uzeti.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |