Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Physio i povrede igrača


Debeli Ronaldo
 Share

Recommended Posts

Otvaram ovu temu kao nastavak na Lingovu i moju diskusiju oko toga ima li dobar fizioterapeut (physio) uticaja na oporavak igrača ili nema.

Ja sam mišljenja da ipak ima. Ako izuzmemo to što njihove izveštaje najviše mrzimo (zato što nam saopštava koliko će nam neki igrač odsustvovati, jelte).

Ocene koje su bitne za dobrog fizia su Physiotherapy, Fitness, Motivation, Discipline i Adaptabilty (ako je stranac).

Dobar fizio koji ima visoku ocenu za motivation svakako može znatno da pomogne igraču da se vrati u tim posle duge povrede. Da ukloni barijeru u glavi da nisi dovoljno spreman za nastupe... što je česta pojava posle dugih povreda. Ali svakako da sa visokom ocenom za Physiotherapy može pomoći da se igrač brže oporavi od fizičke povrede ali i da spreči možda neke buduće povrede jer igrač može biti spremniji, jači, izdržljiviji.

Naravno ovo svakako ne može biti toliko očigledno ali svakako ima uticaja, bar ja tako mislim. I da, fizio je samo jedan šraf u vašoj ekipi osoblja.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Placebo efekat. Ja u Unitedu imam vrhunske fizioterapeute, dok u Vitesseu nisam, a u Vitessu su mi se igraci manje povrjedjivali. Bilo je istrazivanje za FM11, da li oni uticu na smanjenje duzine povrede. Ispostavilo se da oni samo tacnije odredjuju povrede. Da budem jos precizniji, bila je manja razlika izmedju 'between 6 and 12 days'.

Link to comment
Share on other sites

Ali sa Junajtedom imaš više odigranih utakmica, više utakmica odigranih u jakom ritmu i svakako da igraču više treba vremena da se oporavi. E sad šta bi se desilo da imaš lošije terapeute? Da li bi onda bilo 20 dana umesto 6-12 ili da li bi te povrede bile češće?

Sistem rada u Viteseu i Junajtedu je bio sličan ili je imalo razlike?

Link to comment
Share on other sites

Najjednostavniji test.

Nadji jednog odlicnog fizija, nadjes povrjedjenog igraca kod sebe. Pogledaj koliko dugo je on povrijedjen. Otpusti tog odlicnog fizija, vidi da li se duzina povrede povecala.

Link to comment
Share on other sites

Baš ću da testiram ovo. Uzeću neki klub i odigraću 2*pola sezone. U jednoj verziji ću da imam dobre terapeute a u drugoj ću imati obične. Forsiraću na oba primera iste sastave i formacije.

Onda ću uporediti povrede.

Link to comment
Share on other sites

I opet to nece biti reprezentativno. FM je dinamican, u te dvije sezone ce se drugacije stvari desavati, tako da je moguce da ce i sa jedne, i sa druge strane moci biti vise povreda. Kao bacanje novcica.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |