Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Determination? Presudan ili ne?


Dino151
 Share

Recommended Posts

Nikada ne gledam na ovu ocenu. Mnogi kažu da je jako važna, ali ne mislim tako. Recimo kada kupujem štopera gledam takling, marking, igra glavom i koncentraciju. Odlučnost kao i hrabrost mi i nisu baš važne ocene (bar meni).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Znači madri tu se kužimo ne? :wink: Po meni jako bitna ocijena u FM-u jer govori koliko je igrač odlučan da napravi dobar rezultat. Puno puta mi se desilo da ako imam igrače sa slabim det.. da kad gube ne naprave ništa. Kad ima viši det.. igrač je više odlučan da preokrene rezultat npr. i lako se dogodi ako gubim 1:0 ili 2:0 da pobjedim. Također kako je madri rekao ta ocijena je i bitna kod mladih igrača do 22 godine gdje govori koliko je odlučan da što prije dostigne svoj maksimum ili Potential Ability. Isto tako je to bitno i kod trenera skauta i fizioterpeuta je govori koliko je predan poslu i koliko je odlučan da napreduje štoviše oni sa višim det... prije dobe licence na novom FM-u. Recimo kod skauta koji ima visok det.. naći će više igrača nego onaj sa manjim det...

Link to comment
Share on other sites

Bitan, ali ne presudan. Igrač može biti dobar i sa malim Determinationom, ali je u mnogim situacijama rješenje visok Determination. U trenutku kada gubim, uvijek ću prije sa klupe ubaciti igrača sa većim Determinationom, pa čak i ako je lošiji od nekog drugog, jer će on izgarati na terenu da postigne ono što se od njega očekuje. Mladi igrači će, naravno, lakše napredovati uz jaču odlučnost, mada njihov razvoj zavisi i od nekih drugih stvari.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nije presudna ocena, evo na primer Dybala iz Palerma, on ima Determination 5 a daje golove samo tako tako da ja mislim da nije bitna ta ocena.

Da, ali sa većim determination se možeš više osloniti na igrača da može preokrenuti negativan rezultat.

Link to comment
Share on other sites

Mogo si odgovorit na post od predprošle godine lol

 

Determination + aggresion su presudni za osvajanje duela i za onaj 'speed burst' kad se ganja lopta na širokom prostoru. I ovo šta su ovi tulipani gore spomenuli -- za povratak iz deficita i za bolje usvajanje team talka.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |