Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kako uploadati file na FM-Balkan download portal?


prodo
 Share

Recommended Posts

FM-Balkan download portal nalazi se na ovoj

adresi, a do njega vrlo lako možete doći klikom na dio Downloads na samom vrhu našeg foruma. Uploadom fileova na FM-Balkan download portal možete biti sigurni da će se svi vaši i naši radovi čuvati na našem serveru te nećete morati brinuti da će fileovi biti obrisani ili linkovi isteći kao što je čest slučaj sa običnim filehosting servisima.

 

http://i.imgur.com/kABpRuJ.jpg

Zasad na portalu postoje dvije kategorije, Football Manager 2013 i Online takmičenja te su unutar njih predviđene dodatne kategorije za upload grafike, novih liga i dodataka, taktika te opisa. U ovom ćemo tutorijalu objasniti postupak uploada na primjeru uploada filea u Nove lige ali je postupak isti i za druge vrste fileova.

http://i.imgur.com/kP1gRZe.jpg

Na download portalu biramo Football Manager 2013 - Research - Nove lige, te nakon toga biramo Upload File.

http://i.imgur.com/5HMDc3f.jpg

Prvi korak je odabir filea. To radimo na način da najprije kliknemo na Browse, pronađemo file na računalu te kliknemo Open. Nakon toga biramo Attach File te se file uskoro pojavljuje iznad dijela Browse što znači da je uspješno uploadan na portal. Primijetite s desne strane na slici koje su vrste fileova podržane za upload. Među njima nije format .dbc te ćete baze koje želite uploadati jednostavno zipovati prije samog uploada.

 

U drugom koraku dodajete screenshotove na isti način na koji ste gore dodali glavni file. Ovdje su za upload podržani formati gif, jpeg, jpg, mpg i png. Također morate nakon uploada, klikom odabrati jedan od uploadanih screenshotova koji će biti glavna sličica vašeg filea. U ovom primjeru mi biramo jedan jedini SS, a to je zastava BiH.

http://i.imgur.com/6OJsVCv.jpg

U trećem koraku dodajete informacije o samom fileu. Pri tome su najvažniji, ujedno i obvezni, dijelovi File Name i Description. Poželjno je napisati što jasniji i detaljniji Description svog filea s kojim ćete upoznati zainteresirane s vašim radom. Na kraju svega kliknete Add Submission i vaš file je uploadan. Tim klikom će se također, u odgovarajućem dijelu foruma, kreirati tema za podršku tj. obična tema na forumu potpuno identična dijelu Description kojeg ste prethodno unijeli.

http://i.imgur.com/08JnUjg.jpg

Isto tako uzmite u obzir da će proći određeno vrijeme dok Moderatori ne odobre vaš file te isti postane vidljiv ostalim članovima foruma. Dotad će vaš file biti u "crvenom" i vidljiv samo vama i Moderatorima.

Što kada napravite određene promjene, ispravke ili updateove na fileu?

U tom slučaju pronađite na download portalu staru temu posvećenu vašem fileu te na dnu teme pronađite dio Upload new version.

http://i.imgur.com/iOg7Q3G.jpg

Klikom na Upload new version otvara vam se tema u kojoj morate zamijeniti stari file novim. To radite na način da u prvom koraku prođete mišom preko starog filea dok se ne pojavi Delete. Nakon što obrišete stari file ponovo birate Browse pa Attach File. Na kraju svega na dnu teme kliknete Update Submission i vaše promjene će biti zabilježene.

http://i.imgur.com/oOySQRr.jpg

 

http://i.imgur.com/qay1Hwv.jpg

Edited by prodo
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |