Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[Taktika]4-2-3-1 Duplu votku ona, dupli viski ja


Posljednji Boem
 Share

Recommended Posts

File Name: 4-2-3-1 Duplu votku ona, dupli viski ja

File Submitter: Posljednji Boem

File Submitted: 14 Feb 2013

File Category: Taktike

 

Evo prošlo je dosta od izlaska ovog FM-a i ja sam napravio ovu taktiku te je nakon testiranja na tri save gamea spremna za "prodaju"! Taktiku sam koristio sa Real Madridom, Newcastleom i HSV-om te je kod sva tri kluba u tri različite lige polučila fantastične rezultate. Taktiku ću koristit i dalje, pa ću vidit kako ide sa njom u Talijanskoj i Francuskoj ligi, možda još nekoj. Iako igram 4-2-3-1 nisam htio igrati na kontre i brzu tranziciju jer najviše golova se prima usljed gubitka lopte zbog brze igre. Igram na posjed, smireno i polako. Taktika ima elemenata Barcine tika-take, iako smatram da je najsličnija Bayernovoj iz ove sezone kad govorimo o RL taktikama.

 

 

http://i.imgur.com/BfQHgxd.jpg

 

Role i Team Instructions

 

http://i.imgur.com/watiMLe.png

 

 

http://i.imgur.com/DdkJFp0.png

 

 

Gore možete vidjeti dva SS-a od kojih je jedan sa rolama i zadaćam igrača, a na drugom su timske instrukcije. Kad budem govorio o igračkim instrukcijama bit će riječi i i o rolama, sada o timskim instrukcijama. Stil igre je rigidan, ne valja ići u krajnost(very rigid i fluid), postvaljeno je rigidan stil da igrači u veznom redu obavljaju defenzivne zadatke isto kao i ofenzivne. Counter je strategija jer tada igrači drže loptu i igraju na sigurno, ovo je idealno za posjed lopte, a da ekipa ne igra predefenzivno kao što je slučaj sa Contain i Defensive. Kako se pomiče više prema naprijed(Standard, Control, itd) tako opada posjed lopte. Posjed lopte je shorter, dakle igra kratkih dodavanja, najčešće iz prve(Barca style). Najviše golova se prima zbog pogrešnih dodavanja, a sa ovim kratkim dodavanjima greške u predaji su minimalne. Creative Freedom je na More Disciplined, igrači nemaju šta pametovat na terenu, nego igrat u skladu sa taktikom i filozofijom igre, prevelika sloboda često donosi kontra efekt. Tackling je naravno na More Aggressive, kad izgubimo loptu moramo je što prije vratiti. Marking je na zonal, pokriva se zona jer nastane prevliki nered i pomutnja kad se brani Man Marking. Crossing je na Drill zbog niskog napadača. Closing Down je na Stand Off jer na Press more tehnički jaki protivnički igrači izigraju obranu zbog viška prostora koji se stavara usljed napuštanja pozicija od strane mojih igrača. Roaming je na stick to position jer i ovako dosta napuštaju poziciju, na more roaming to bi bilo pretjerano.Defenzivna linija je na normal jer na push up izlaze igrači previše, ovako na normal su ipak blizu gola, a opet blizu protivniku da izvršimo pritisak i uzmemo loptu. Širina igre je na normal, ako je široko onda ostaje prostora između igrača, ako je usko onda je prostor na strani, na normal je najbolje. Tempo je naravno spor zbog dodavanja, strategije, a krađa vremena je rijetka, to povećam na kraju ako mi odgovara rezultat.

 

Player Instructions

 

GK

 

Krećem sa igračkim instrukcijama, prvi na redu je golman. Rola mu je Sweeper Keeper jer mora loviti centaršuteve koji idu kad igrač prođe zbog prosotra iza obrane. Što se instrukcija tiče namješteno mu je da loptu baca rukom jer kad ispucaje većinu lopti kupe protivnički stoperi ili zadnji vezni zbog visine mojih ofenzivnih igrača. Na ovaj način ne preskačem igru, ali ni ne gubim loptu.

 

DC

 

Oba stoper imaju istu rolu, pa zato ide ode samo jedan SS. Razlikuju im se samo zadaće, jedan je na Cover dok je drugi na Defend. Jedan brani prostor dok je drugi zadužen na pokrivanje, to je idealna kombinacija. Sve im je na default osim ovog Long Shots.

 

DRL

 

Naravno oba beka imaju istu rolu, ali i isti zadatak pa ide samo jedan SS. Rola je Full Back, a zadaća je Defend. Bekovi ne zapostavljaju napad, ali im je primarna obrana i punu pažnju pridaju branjenju svog gola jer je svatko najranjivi u tom djelu terena. Postavljeno je da čuvaju čovjek(Man Marking), i još Tight Marking, jer je velika opasnost ako im igrač prođe iza leđa. Također ni ne zadržavaju loptu jer je igra većinom iz prvog dodira.

 

MC(D)

 

Desni centralni vezni u ovoj taktici je zadužen za obranu i oduzimanje lopte pa stoga rola Ball Winnning Midfielder i zadaća na Defend. Ovaj igrač pokriva prostor, oduzima lopte i predaje prvom do sebe. Marking je na Zonal da pokriva zonu, a ne da kao pas trči za jednim igračem. Također ne zadržava loptu i ne puca iz daljine.

 

MC(S)

 

Drugi centralni vezni je zadužen više za napad, iako ima dosta posla i obaveza u obrani. Zato je rola Deep Lying Playmaker, da kreira igru, ali i zadaća Support kako bi pomagao i obrani i napadu podjednako. Nisam mu puno dirao instrukcije, stavljeno je da ne zadržava loptu jer igrači na ovoj poziciji to vole. Najvažnija stvar koja mu je stavljena je Move into channels.

 

AML

 

Ovdje morate imati dešnjaka jer je rola Inside Forward, zadaća Attack. Pošto su bekovi defenzivni krila su ofenzivna.Ovaj igrač ulazi u sredini i radi haos u protivničkim redovima, još ako ima PPM da radije doda nego puca to bude fantazija od igrača. Od instrukcija mu je stavljen LS na minimum jer ionako igraču dosta pucaju i da sječe u sredinu.

 

AMC

 

 

Istureni Playmaker koji daje završni pas prema napadču, ali češće podvaljuje loptu u prostor gdje utrčava krilo ili bek. Zbog role i zadaće dosta je podređen i defenzivi, pa se često zna pretvoriti u trećeg MC igrača u fazi obrane. Podešeno mu je da ne zadržava loptu, ne puca iz daljine, ne trči sa njom kako se ne bi dodatno usporavao napad i prekidala dodavanja iz prve.

 

AMR

 

Klasično krilo sa Attack zadaćom. Njegov posao je da probija stranu najčešće po strani i ubacuje lopte u sredinu. Ispošutuje i defenzivno što treba, ali naglasak je na napadu. Ograničen mu je i LS kako bih ipak što manje pucao.

 

ST

 

Kod napadača se zaista nema šta puno pričat. Rola je Poacher i zadaća Attack. Njegovo je samo da stoji i vreba grešku obrane ili loptu suigrača da je pretovori u gol. Nema nikakvi drugi obaveza ni zadaća, samo hladnokrvna realizacija sa što manje šuteva iz daljine.

 

Zaključak

 

Vidite da nisam puno dirao instrukcije igračima to radim jer onda Shoutsi koje koristim nemaju efekta, igrači ih neće primjenjivati zbog stritknih igračkim instrukcija. Što se tiče Shoutsa koristite one za povrat ili zadržavanje posjeda lopte, za igru preko strana jer su krila forte taktike. Taktika se može koristiti sa timovima svih "veličina" i "snage" samo morate imati određni tip igrača. Također je nemojte samo skinuti i očekivati da radi savršeno, morate je malo mjenjati u zavisnosti kakve igrače imate i u kojoj ligi igrate, ali većinu i generalnu filozofiju ne dirajte. Taktika je testirana na 3 save gamea i mjenjana, tako da je ovo finalna verzija. Rezultati taktike u sljedećem postu.

 

Rezultati taktike:

 

Barcelona - Real Madrid 1:1

Blackeburn - Newcastle 1:5

 

Engleska Premier Liga - Tablica

 

Liga Prvaka - Povjest pobjednika

Bundesliga - Povjest pobjednika

Bundesliga - Tablica

HSV - Dortmund 3:0

HSV - Bayern 2:0

HSV - Schalke 3:0

HSV - Schalke 3:0

 

Liga BBVA - Povjest pobjednika

 

Liverpool - Newcastle 0:2

Newcastle - Chelsea 5:1

Newcastle - Manchester United 3:0

Real - Barca međisobni susreti

 

Kup Kralja - Povjest pobjednika

 

Super kup - Povjest pobjednika

Stuttgart - HSV 0:4

 

Real Madrid - Atletico Madrid 2:0

Real Madrid - Atletico 4:0

Real Madrid - Barca 2:0

Real Madrid - Barca 4:1

Real Madrid - Barca 8:2

Real Madrid - Sociedad 7:0

Real Madrid - Sociedad 9:0

Villarreal - Real Madrid 0:5

 

DOWNLOAD TAKTIKE (KLIK)!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 8 months later...

Svaka cast za taktiku,probao sam sa marseillom i vec prvu utakmicu mi se isplatilo!

Taman sam usao u krizu i onda ubacim tvoj tac. Marseille:Bordeaux 4:1 + promasen penal(a.ayew) + dva puta stativa pogodjena..

HVALA PUNO!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |