Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

4-3-3 Stretch and defeat


Madridista
 Share

Recommended Posts

19 utakmica uključujući i prijateljske

 

14 pobjeda

2 neodlučena

3 poraza

gol razlika 46 - 15

 

Meni to izgleda vrlo obećavanjuće s ovom taktikom naravno još male dorade koje ste vas dvojica spominjali i to bi moglo biti dobro.

Mitro dobre si rezultate napravio i bravo za testiranje

 

Ne znam s kojim saveom Madridista testira, ali još da vidimo i njegove rezultate.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam kakav je tvoj playmaker,ali u ovom slučaju mora imati dosta dobar dribling,brzinu,kreativnost i pasing što rijetko tko ima i zato on slabo daje lopte...Što se tiče ubačaja protivnika,na tome radim i uspjeva mi,uskoro više kada bude analiza i slično...

 

tebi hvala na testiranju,mislim da u jednu ruku opet nisu loši rezultati

sad cu dovest nekog boljeg playa pa cemo vidit, i dovrsit cu sezonu i stavit cu slike , ocekujem tvoju analizu danas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

File Name: 4-3-3 Stretch & defeat!

File Submitter: Madridista

File Submitted: 14 Feb 2013

File Category: Taktike

 

Nakon što sam pokušavao razne taktike tokom ovog serijala koji traje nešto duže od mjesec dana slučajno sam došao do ove taktike pa sam htio usavršiti i vidjeti koliko je atraktivna i u istu ruku efikasna. Prvenstveno ova je taktika vrlo napadačkog mentaliteta i ne žudi za tim da ima veći posjed lopte od protivnika,da igrač skupi što više točnih dodavanja i slične te fore, ali ja sam pokušao spojiti jednu sa drugim pa ćemo vidjeti kako će funkcionirati. Dosada taktiku nisam probavao sa neim timovima, jedino nekih 4-5 utakmica radi testiranja same taktike, ali više ne. Stoga nakon čitanja ovoga bilo bi lijepo da netko od vas testira taktiku barem polusezonu, klub je nebitan, samo je bitno da imate roster igrača koji ova taktika zahtjeva.

 

http://i.imgur.com/RH8S6.jpg

 

Sama formacija izgleda možda čudno zbog dva krila, točnije to su napadači koji su pomaknuti gotovo u korner(u daljnjem teksu zašto). To vas ne treba zavarati da odmah bude jasno. Iako je rola kod napadača ovdje DLF-Attack bilo bi još bolje staviti na Support te golmana koji je u ovom slučaju Goalkeeper staviti na Sweeper keeper, ali ja u tom trenutku slaganja taktike nisam imao predispozicije za sve to.

 

Također, dosada nisam vidio da je ovu formaciju koristilo mnogo ekipa u Real-lifeu pa tako ne mogu naći neke primjere iz istog. Dosta je ekipa igrali 4-3-3 gdje su sva tri napadača u sredini dok je u ovom slučaju drugačije, dva napadača, ova dva sa strana se drže linije kako bi što više rastegnuli samu obranu protivnika dok srednji napadač vrlo često ulazi u sredinu te dolazi po loptu i stvara prostor iz svojih i leđa njegovog čuvara za svoje suigrače.

 

Sama taktika je vrlo komplicirana pogotovo ako u timu posjedujete nekolicinu ili većinu dobro tehnički potkovanih i inteligentnih igrača koji će svojim kretnjama bez lopte ovu taktiku totalno rasplamsati i učiti je ubojitom po protivnika. Najveću ulogu igraju upravo tri napadača od kojih svatko ima svoju ulogu koju sam već prije rekao. Također je vrlo važno imati dobro 'razigravača' s dobrim driblingom koji bi u svakom slučaju otvaranja prostora mogao uzeti pruženo i već tada zaprijetiti protivniku udarcem ili dodavanjem za jednog od igrača. Timske instrukcije izgledaju pomalo čudno i na prvi pogled ne,da tako kažem pašu uz sve što sam rekao, ali nije tako. Pomoću instrukcija za igrače se sve sredi i dobije se kontra-efekt koji je vrlo teško pročitati, dakako, FM još uvijek vas ne shvaća ozbiljno i doslovno pa je svaku taktiku vrlo teško predočiti, ali u real-lifeu je taktika vrlo opasna ukoliko je dobro uigrana.

 

Ja sam pod stil igre stavio balanced i to će igru uz smanjivanje kreativne slobode učiniti pomalo monotonom, ali opet postoji i mogućnost stavljanja opcija na fluid i kreativnosti na more expressive čime se dobije potpuno druga priča, ali mislim da bi učinak bio gotovo isti, jedina stvar koja bi se promijenila jest ta što bi igrači manje slušali vaša naređenja. Dodavanja su svedena na vrlo kratka i jednostavna kod timskih instrukcija kako bi u globalu izgledalo tako, ali ustvari većina igrača ima drugu ulogu(u daljnjem tekstu igračke instrukcije).

 

Visoki izlazak obrane i pritisak ekipe na protivnika smo izbalansirali na sredinu. Golmanova opcija sweeper keepera je vrlo dobra ukoliko ćemo staviti press more jer u tom slučaju iza leđa naše obrane ostaje puno praznog prostora kojeg će protivnik ''pokušati'' iskoristiti, ali tada bi golman stupio na snagu. Pošto smo stavili da igrači drže distancu golman se ostao standardan pa ga nismo mjenjali. Kao što u naslovu stoji 'Stretch and defeat' to nam govori da ćemo razvući protivnika širokom igrom i držanjem sa svojim pozicija kao što je i učinjeno dok će tempo biti poprilično brz kako bi uhvatili protivnika na 'spavanju'.

 

Goalkeeper(D)

 

Full back(S) - Ball playing defender(D) - Limited defender© - Full Back(D)

 

Anchor Man(D)

 

Central midfielder(A) - Advenced playmaker(A)

 

-

 

Winger(S) - Deep lying forward(A) - Winger(S)

 

Golman u našem slučaju ima jedan posao za što uopće i postoji, a to je braniti dok sam već naveo prije ukoliko koristimo opciju press more da bi pametnije bilo staviti golmana%2

 

Click here to download this file

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |