Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Sve pocelo je jako davno!


Goku
 Share

Recommended Posts

Davne 1951. godine, Zvezda je osvojila svoju prvu titulu prvaka države. To su bila druga vremena. Lopta se tada kotrljala iz mnogo iskrenijih i lepših pobuda, pa su iz tog vremena ostale mnogo lepe priče o drugarstvu, porazima, pobedama. Nastale su i mnoge slike koje kao blago kluba koji volimo, čuvamo u sebi, pamtimo ih, da nikada ne budu zaboravljene. To su iste one slike za kojima patimo, i na svu sreću, ka njima težimo.

Zato što sam Zvezdaš, nikada neću preskočiti da pomenem sliku velike grupe mladih ljudi koji odlaze na stadion. Na njihovom čelu, jedan od njih vrti crveno-beli barjak. To je bila snaga kluba, a ostalo je tako i danas, uprkos godinama koje nas nisu štedele, kao i okolnostima koje prate ovo zlo vreme. Tada su čika Rajko i njegova šampionska generacija živeli drugačije, bili gospoda i šmekeri svog doba. Isto kao što ću uvek biti ponosan na stare vrednosti grada iz kog potičem i na pretke koji su izgradili sebe u jednom takvom vremenu, isto tako volim Crvenu zvezdu i svaki njen deo. Volim ljude koje nikada nisam upoznao jer su bili simbol, jer su imali stav i srce. Volim ih zbog prve titule koju proslavljamo na sledećoj utakmici. Tada je Zvezda napravila svoj veliki korak. Volim ih zato što čuvam sliku te generacije, jer nas je ona mobilisala kada smo stigli do dna. Volim ih zato što imam na koga da se ugledam danas, kada sam i ja, kao i svi vi, deo Crvene zvezde.

 

"Stadionu kakav nema niko, okružena ljudima koji je vole, koji svaki dan na nju misli, slika svega onoga što sam gradio lupajući dlanom o dlan, pevajući i kad jesam i kad nisam sa njom, u svom svom sjaju i veličini, moja ljubav, moja Crvena zvezda".

 

"Kucnuo je čas da dane stare slave vratimo na mesto gde se skupljamo mi, čuvari slavnog imena. “Reakcija“, “Cigani“… U raznim vremenima zvali su nas raznim imenima, i mnogo toga se promenilo, ali mi smo uvek voleli samo NjU".

 

"Nema tu razuma kad neko peva i skače 90 minuta, pravi vatrenu dobrodošlicu uglađenoj evropskoj eliti, i dok se sav u čudu, predsednik tog istog evropskog velikana osvrće zbog našeg poznatog huka, znajte da sa Severa ide ono: Zvezda ooooooo, Zvezda oooooooo".

Edited by Goku
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Jedna prica o nama i njoj. Ispricana je hiljadu puta na hiljadu nacina. Pomalo stara, skoro koliko i klub. Mart nam je prolece, april nada, u maju nam stavljaju katanac i sve tako u krug. Nesrecne godine ostavljamo za sobom. Pamtimo ih, to je sigurno. Ostavljamo i sve svoje ludosti kada su nas ukucani, prijatelji gledali sa cudjenjem dok smo odlucno koracali natrag, tamo gde nam je jedino bilo mesto!

Kazem: Doslo je vreme promenama, nesto radikalno i hitno treba da se menja!

 

I tako, ja, kao trener Crvene zvezde, zajedno sa njom krenuh u bolja vremena!

Bar se nadam da su bolja.

 

Kada sam pogledao igrace i osoblje, znao sam da nekolicinu

njih vidim po poslednji put, jer biti clan Crvene zvezde je cast i privilegija, a nije medalja kojom ces se hvaliti po diskotekama i kafanama i na osnovu nje imati devojku koju pozelis!

 

Tako i bi.

Sto se tice dolazaka igraca, zadovoljan sam, mislim na buducnost. A odlazaka, uglavnom su to pozajmice. Iako prelazni period jos nije zavrsen kupovine vise nece biti a odlazaka - mozda.

 

http://i.imgur.com/9c32bni.png

 


 

Komentari, kritike, pohvale, saveti, sve ce dobro doci! Zato vas molim, komentarisite :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Odavno se ne trudim da objasnim sebi i drugima gde je granica tolerancije, gde prestaje ludost i pocinje realnost. U ovoj prici shvatas, ako si pravi, da nesto nije u redu ako par veceri pre meca sa amaterima, sanjas kako se desetine hiljada takvih kao sto si ti, sliva ka stadionu i ne plasis se da će nas biti manje. Jednostavno znas. Još jedan jul, još jedna nada, godine je nisu ugasile. Inat u tebi, u meni nam ne da da spavamo noc pre. Preko stolice stoji dres. Nekad nisam mislio na pobedu. Samo sam cekao da dodjem na stadion, da zagrmi ono nase.

 

http://i.imgur.com/TdmtdQX.png

 

Od onoga da u inat porazu, budem bolji, svaki put dodjem do nade da je dosao dan kada ce pored nase beskonacne ljubavi, uspesi i titule ukrasiti nasu kucu, pesma Delija i sve godine, kada nam ... Nije bilo lako. Uvek sa tobom! Uvek na pobedu!

 

http://i.imgur.com/77bbDO9.png

Edited by Goku
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Iskreno,više sam očekivao od ove priče. Reporti mi liče na karijeru,očekivao sam da bude zanimljivo kao u uvodu. Nadam se da ćeš to popraviti. Pojačanja neću da komentarišem..jer sam si rekao da igraš sa tim dodatkom.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na kritici, trudim se koliko mogu, a da li cu popraviti nacin pisanja, to ne mogu da ti obecam, jer prvenstveno pisem za svoju dusu i meni se ovo dopada, voleo bih da cujem jos komentara ..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |