Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Uspješno kopiranje poznatih taktika


Dino151
 Share

Recommended Posts

  • 6 months later...

kada pogledam klubove u RL mislim da moja igra u manageru najvise liči igri Borussie Dortmund iz RL. Svrsto nazad sa jakim krilima i jednim odlicnim poacherom. Visoki presing brzo oduzeta lopta i ubitacna kontra upravo je to moj stil igre

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kad bi išli kopirat taktiku Borussije u FM, zbog ograničenosti ME-a Lewandowski bi igrao najbolje kao DLF. Nije konstantno u vršku napada, dosta duboko se vraća kako bi vršio presing skupa sa dva krila.

 

Nadalje, ta dva krila nisu klasična krila, više su AMC pa bi po meni ta dva inside forwarda sa pravilnim man markingom trebala kompletirati presing koji vrši ta udarna četvorka.

 

Moje mišljenje. ;)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Glede Lewandowskog statistikom potkrijepljen tekst:

http://www.whoscored...Potent-Poachers

 

Dakle po statistici Lewandowski je poacher, po igri je Lewandowski poacher onda kada Klopp to traži od njega. Fazon sa Borussijom je što svaki igrač zna do u tančine svoju ulogu u ekipi i zato onako igraju, jedan drugom ispravljaju slabosti i nemar. Zbog toga ne treba čuditi Kagawina užasna sezona u Unitedu ili nestajanje Bariosa sa nogometne scene po odlasku. Za igru Lewandowskog slobodno ću reći glavni krivac je Klopp.

 

Iako statistika kaže to što kaže sigurno tvrdim da Lewandowski nije ni samo poacher, ni samo deep forward ni ništa od toga. On je ono što trener postavi pred njega u datom trenutku. Dokaz? Pogledajte gostovanje u Malagi i domaću utakmicu protiv Reala. U prvoj je Lewandowski čisti DLF (s), možda bi mogao proći i CF(s), ali s tim ne bih išao iz dva razloga: prvi je što Klopp ma koliko fluidno njegova ekipa izgledala želi da je svaki igrač glavom u igri 100% i da izvršava sve što sistem traži od njega, pročitajte šta manager ''kaže'' za CF rolu, poprilično kockanje dakle sa implementiranjem iste, drugi razlog je puno realniji i odnosi se na kvalitetu Lewandowskog u FM-u. Rijetko idem sa idejom da je CF rola samo za super napadače i da je ogledalo kvaliteta istog, ali u ovom slučaju jeste i zato je puno izglednije da će neka od poacher/DLF u kombinaciji sa target manom (mixed) dati očekivane rezultate. U drugoj utakmici (onoj protiv Reala) Lewandowski zabija golove praktično iz golmanovog prostora, poacher po definiciji.

 

Postavlja se pitanje zašto i target? Pogledajte gradnju napada Borussije, kad god primjete da je protivnik krivo postavljen daju se potpuno u tranziciju, tako da vrlo često zadnja linija bukvalno nabija loptu naprijed, a ako ko je može primiriti onda je to Lewandowski u njihovoj ekipi, odnosno target man rola u FM svijetu. Dovoljno fizički potentan napadač može isto i bez označene target opcije u TI, ali da bi se dao ''štih'' razuma tako direktnom pristupu fali jedan sidrun u sistemu.

Edited by Fritz
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |