Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kako vam ide? (13)


Debeli Ronaldo

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/2w/Am/1KnpcUnV/liverpool-overview.png

taktika i prva postava koja ce igrati,tim se gradi,NEMA nikakvih pojacanja,Liverpool je ekipa koja se sama po sebi usavrsava kakve talente ima :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uzeo sam naravno Ajax,jer mi je najdraži klub uz Dinamo i Inter,i obavezan klub u demu,već je tradicija.

 

Par rošada u timu da vidim kako i gdje stojimo- odlasci Sulejmanija,Enoha i Vermera da bi lakše disali u momčadi.

 

4-3-3 naravno

 

Cillesen je preuzeo ulogu vratara

 

Odlaskom Van der Wiela njegov nasljednik je Van Rhijn,malo slabiji trenutno igrač,ali vjerujem da će stići momka koji je otišao u Pariz. Tu je još i Kenny Tete,megatalent koji tek dolazi

Lijevo je najveći problem,Boilesen je ozljeđen na 4,5 mjeseci,znači praktički do kraja dema,u RL igra Blind koji je osigurač i prva zamjena za više pozicija

Mladi Dijks i Koppers su prve opcije

Stoperi su Moisander,možda i jedina zamjena za Verta,kapetana,i vođu prošlogodišnjeg Ajaxa,jer je točno taj tip igrača,Toby ima problem jer ima natural fitnes nizak,te ćemo tu morati nalaziti nova rješenja,mladi Bonevacia i Veltman su prva rješenja.

Zadnjeg veznog igra Poulsen,prekanjezi veznjak,koji će mislim odlično odigrati ulogu korektora vezne linije i tutora za dalje.

Nema Vurnona Anite i Thea Janssena u sredini više,dva centralna su naravno Siem de Jong i Eriksen,impresivni igrač,koji vrijedi čak 11 miliona eura.

Zamjene su im Lucas Andersen,kojeg više nećete moći dobiti "za male" pare,jer je sada član Ajaxa.

Druga je mladi 16-šnji Branco van den Boomen,ili nadimkom Novi Sneijder,već ima odlične ocjene za tu dob.

Treća je Šene,na kojeg ozbiljnije ne računam

Krila su možda i dio momčadi u kojem imam najveći izbor igrača, u RL u Erdivisii najčešće igraju Lukoki i Sana,koji je do jučer bio rezerva u Goteborgu,danas moram reći odlično mlado krilo,jer sam gledao par utakmica.Lukoki je strašno brz,Sterling najsličniji igrač njemu,u FMu to još nije toliko izraženo.

Boerigter,i Babel se bore za lijevo krilo,mada mislim da je tu Babel prva opcija,Kishna je ipak još premlad.

Napad je vrlo zanimljiv,Koblein ima sigurno prednost,ali također mali natural fitnes,što je poveća mala za nekog ko bi trebao odigrati više od 40 utakmica po sezoni.

Uz njega tu je još i svojevrsni talent Danny Klaasen,te Viktor Fischer,ako budemo zaigrali sa trequartistom.

Može naravno tu odigrati kapetan Siem,Babel,ali ovo su moja rješenja.

 

Pojačanja nebi trebalo biti,barem na ovom prvom upoznavanju.

Link to comment
Share on other sites

Uzeo Partizan, formacija 4-5-1, plan je forsiranje domacih mladih igraca uz dovodjenje par kvalitetnih stranih igraca. Za sada to funkcionise vrlo dobro, sve pobede u ligi, i igram protiv Maribora kod kuce za plasman u grupnu fazu LS, prva utakmica 3-3.

 

Otisao: N. Tomic u Ajax za 4.7M, kao zamena doveden Tom de Mul na free, uz to klub su pojacali Chidi Odiah, I. Gnanou, stara musterija jos sa FM12 redovan u skoro svakom save-u :D, Spas Delev, levo krilo, solidan igrac. Problem su jedino napadaci, M. Scepovic povredjen, dok mu je burazer operisan od fudbala facepalm

 

Prva ekipa, kada je na okupu: Stojkovic-Odiah, Ivanov, Gnanou, Volkov, S. Markovic, Medo, Tom de Mul, N. Ninkovic, Sasa Ilic, L. Markovic.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ne igra ti Aleksandar Mitrovic? Jesi li ga probao? Jel moze ss od Jojica?

Ja planiram kada budem dosao do menadzera, da igram mod- coach. Tj. onako kako je i u stvarnosti u Srbiji. :D Kako li tada funkcinisu transferi, i da li se uopste tu pitam nesto. Lupam, posaljem direktoru listu pozeljnih igraca? :D

Link to comment
Share on other sites

Evo ukratko:Vodim Arsenal,doveo Schmelzera,Medela i W.Nema...Prodani izmedu ostalih Gervinho,Arshavina,Chamakh,Santos.

3 prijateljske,remi(Arsenal rezerve),pobjeda(SLB) i poraz(Levante)..1 prevnsteveno kolo-gostujuca pobjeda protiv S'hamptona.

Formacija 4-5(baklava)-1,pokusaj nekog sitnog veza(zasad ne uspijeva,S'hampton imao 60% posjeda...) :)

Link to comment
Share on other sites

Vodim Newcastle trenutno 6 pozicija 4-1-2:Otisli Maveraux,Perch,Ameobi i Teylor a dosli Miroslav Stoch i Ademilson.Usao u ligu evrope dobio atletiko madrid 2:0 nerijeseno sa Serifom 2:2 facepalm i poraz od Stutgarta vodio do 91 minuta i primim dva gola 91 i 94 minuta :pras:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ima i kod mene,ne mogu dobiti kući den Haag,2-2 završilo,dva smiješna gola sam primio,Cillesen očajan na kvadrat.Imam u 4 utakmice 1-1-2,što znači da bez volje da radim svaki dio ne moram ni igrati FM.

Nije dobro,postavio sam mladog golmana na gol,pa ćemo vidjeti da li škripi u tom dijelu. Ne mogu Eriksena proigrati nikako,Siem je sada utrpao dva,a Babbel isto loš na početku,ne vjerujem da ću se puno truditi i raditi sve stvari dok ne dođe full,jer ne mislim nastavljati igru.

Link to comment
Share on other sites

Ja koga kod uzmem uvijek izgubim prvu utakmicu 1-0 nakon dominacije lol

Poprilicno sam se upoznao sa funkcijama, sada cekam 2.11. da krenem sa nekim ( ne znam sa kim, mozda cak uzmem i PSG ili Newcastle). Ben Arfa je jedan od najboljih Inside forwarda u igri.

Link to comment
Share on other sites

Ja koga kod uzmem uvijek izgubim prvu utakmicu 1-0 nakon dominacije

Poprilicno sam se upoznao sa funkcijama, sada cekam 2.11. da krenem sa nekim ( ne znam sa kim, mozda cak uzmem i PSG ili Newcastle). Ben Arfa je jedan od najboljih Inside forwarda u igri.

 

za koju stranu koristis ben arfu na if?

Link to comment
Share on other sites

Uzeo Čelzi.. savršen sastav imaju ove sezone, jedino mi fali Esjen ali ok može i bez njega. Kupio sam samo Levandovskog za 24 milke i to je to.

 

Prvo kolo minimalan poraz od Swansea iako sam ih oduvao igrom. Posle toga vezane 3 pobede. Arsenal tukao 3-0 lagano.

 

U super kupu dobio Atletika 2-0.

 

Ne znam koji je q*ac igračima kad im kažem na poluvremenu da se koncentrišu i da još nije gotovo, oni svi ispizde. Bag verovatno.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Na team talk možeš utjecati od samog kreiranja profila, kod past experience. Ako ste stavili international football onda ce vam biti lakse motivirati igrace, a ako ste stavili sunday footballer onda jako tesko. Ja uvijek stavim sunday footballer, jer to i jesam u stvarnom zivotu, hocu sto realnije!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |