Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Vas Prvi Susret Sa Fm-Om


Goku
 Share

Recommended Posts

Ovde pisite sta vam se svidelo, a sta ne, koja verzija vam je prva koju ste igrali i kada ste zaigrali .. :)

 

Moj prvi Manager je FM '05 ... Samo sam isao na Continue i vrteo se u krug :D

Edited by Goku
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Prvi koji sam odigrao je CM 01/02, takodje samo cont pritiskao dok mi rodjak nije pojasnio malo neke stvari, pa sam i tada bio kao debil, znao ponuditi za igraca i poslagati ih xD Vecinom vodio milionske klubove i dovodio sta pozelim. Sjecam se da sam kada igram tesku utakmicu ulazio u protivnicki klub i stavljao ih sve u napad i dobijao po 20:0 xD Tek na FM 2005 sam poceo da "kontam" igru i postao zavisnik :D

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ja sam htio dovest u Dinamo Bošnjaka koji je u RL došao u Dinamo. I pitam bratića koji je taj, on kaže Petar(neki branič, mislim da je igrao u Slavenu) i guro sam ga u napad jer je Ivan(koji je zapravo došao u Dinamo) bio napadač. xD

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja sam počeo igrati od 1999/2000. Još je Davor Šuker igrao, u Arsenalu ako se ne varam. :D Isto tako sam samo pritiskao Continue lol lol Tek na verziji 2001/2002 sam prokužio igru. Onda mi je najdražee bilo igrati sa Leedsom. Jednostavno su bili prebrutalni. Od Rio Ferdinanda, Ian Wright, Mark Viduka, Alan Smith, Poul Robinson kao regen. Također sam kupio i Javiera Saviolu za 20M funti. Jer nije bilo eura :P . To je bio najveći transfer u igri u sljedećih 5 godina. Još dan danas znam sa Leedsom igrati. Najdraži klub su mi uz Barcu. Čak i draži. Sjecam se još da je Real Madrid uvijek kupovao Totti-ja. A Ronaldinho je bio U PSG-u. I mogu reći da ga nikako nisam mogao dovesti. Ali bio je bog...također se ko regena sjecam Van der Varta. Sa 16 je imao CA cirka 120.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Moj prvi susret sa CM/FM-om, datira u sezonu 1997/98 - CM 97/98.

 

Odjednom je došao najomiljeniji broj magazina PC Gamer - decembar 1997, sa opisom igre, koja je na moje veliko iznenađenje dobila ocenu samo 82 od 100. Ali autori su rekli nešto u smislu: "Za neke ova igra ne znači ništa više od Excela. Međutim-dajte joj priliku. Možda čete ju tako zavoljeti, da čete od tad dalje igrati i živeti samo za CM." Kako istinito...

 

Došao je božič i za poklon sam dobio... zelenu kutiju sa CD-jem, na kojem je bila igrica, koju si nakon instalacije mogao, da igraš bez CD-ja. Koliko informacija! Mislim, da sam na početku proveo oko 2 sata samo, da sam klikao na svaki klub i gledao kapacitete stadiona i ostale informacije. I uopče nisam primetio, da prvi put u životu igram igru bez ikakvog zvuka. Ali zvuk možeš si napraviti sam, kad si predstavljaš navijače tvog omiljenog kluba, sa kojima proslavljaš naslov prvaka.

 

Izbor je pao na: Milan/Barcu/Man Utd. Uzeo sam Barcu, sa kojom sam odigrao samo dve sezone, u kojima sam osvojio skoro sve. 4-3-3, sa Giovannijem, Andersonom i Rivaldom u napadu. Nikad neču zaboraviti, kako smo na tad novom stadionu St. Denis, u finalu LŠ pobedili Man Utd sa 1:0, a gol je iz 30 m postigao potpuno nepoznati Francuz, tad član Barce, Jean Philippe Javary. Iz tog perioda imam još smešan epizod, kad smo igrali europski super kup. Tad se igralo još na dva meča, na početku januara. Ne sečam se zbog čega, možda zbog reprezentativnih obaveza, možda zbog povreda, na prvom meču u Dortmundu nedostajalo mi je oko 15 igrača. Prvi meč tamo smo izgubili sa čak 0:7;uzvratnog u punom sastavu u Kataloniji, dobili smo sa 4:0.

 

Ovaj CM igrao sam najduže, čak sam ga igrao u 2005. godini sa transfer update-ima. Šta se još sečam?

 

- vodenje tad (97) prosječnog Milana, sa kojim sam uspeo da osvojim samo Kup kupova. Od vrhunskih pojačanja treba naglasiti Tommyja Svindala Larsena i Markusa Purka.

- Ajax: ubitačni u ligi, slabi u Europi. Jednom smo u domačem kupu uspeli izgubiti od VVV Venloa sa 4:8! I sad vidim žuto-crni screen: GOAL FOR VVV VENLO!!!!!

- Kako sam upropastio Club Brugge (13. mesto) i,

- prvog ispadanja iz lige (Le Havre),

...

 

Šta mi se sviđalo?

 

- "Kompleksna jednostavnost" - puno informacija, ali bila je to IGRA.

- Promene pozadine (skoro svaki veči klub imao je stadion za pozadinu; onda kad je počelo EP/SP, video si slike reprezentacija...).

- Editor.

- Svaka igra sa drugim klubom značila je nešto novo. U ono vreme uopče me nije zanimalo to, koje igrače treba kupiti pod hitno. Pojačanja su bila dovedena spontano. Tek kasnije sam saznao, koja zver je navodno bio Ibrahima Bakayoko te ostali...

 

 

Šta nisam voleo:

 

- "Work permit" pravilo-mislim, da je valjalo baš za svaki klub, u kojem si igrao, i ne samo za Englesku. Zato sam imao probleme sa "Fgn" igračima, jer ako nisu imali dovoljno nastupa za reprezentaciju, nisu mogli igrati za klub.

- Danas bi za to dao +, ali tad me jako nerviralo to, da su se u Euro kupovima pojavljivali klubovi, za koje pre nisam nikad čuo i koji su u 1998. več davno bili najmanje drugoligaši: Dac Dunajska Streda (Slovačka) uvek je u prvoj sezoni igrala kvalifikacije za LŠ...

- Pravo na samo 5 dodatnih igrača na utakmici.

Edited by ales_pfc
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Prvi i dan danas za mene najbolji manager je bio CM 01/02. Tada sam ga igrao sa par drugova uglavnom u igraonicama. To je onda bilo više od igre. Bili smo u stanju da ceo dan u školi iscrtavamo taktike i smišljamo pojačanja koja treba dovesti. Tada je relativno lako bilo napraviti solidnu ekipu. Imalo je gomila free igrača, ali i onih za male pare (Taribo West, Maxim Tsigalko, Julius Aghaghova, Isaac Okoronkwo...). Pa onda otkrivanje talenata (sećam se da se Kieran Richardson razvijao u boljeg igrača od Beckhama).

To su bila dobra vremena :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Moj prvi FM je bio FM 2008. :)

 

Sećam se da kada sam ušao prvi put u igru sve mi je izgledalo nekako čudno, kao da se nalazim u svemiru... kasnije me je sve više zanimalo pa sam tražio i forume i tako naleteo na neke. Ozbiljnije igram od FM 2010 ! :)

Link to comment
Share on other sites

CM 03/04 sam igrao uveliko, krao i sva ta razna sranja. Mada sjecam se i nekog serijala 00/01 cini mi se, kupio na lokalnoj pijaci. Skroz kul bez 2d-a naravno, onli komentari.

Onlajn igram od FM2010.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam poceo sa FM09, ali tek pred kraj... onda sam za FM10 skinuo sve moguce citove i tako igrao sa Unitedom... presao sam dvije sezone za godinu dana. FM11 je bila prekretnica. Tu sam naucio sve sto sada znam o FM-u. FM12 mi je rekreativna, nista posebno. Cekam FM13 da opet bacim 80km.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

FM 2005, davne 2004-e... Secam se da sam samo team instruction i formaciju stavljao, dok se za player instruction ne secam... Najduze sam igrao FM 08. :wub:

Privuklo me je sto ima nasih klubova, i logicno prvi klub koji sam uzeo je Partizan, kasnije Atletiko Madrid sa Veljkom Paunovicem. :cast:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zna li netko za Nikiforenka i Tsigalka ???!

...Za one koji ne znaju,na FM 01 to su vam bila 2 Bjelorusa,jedan iz Dinamo Minska,drugi iz Shakhtar Soligorska,obojica oko 200k vrijedni.Nikifoenko je bio ucinkovitiji i od Zidanea i od Tottija,vise asistencija ne go meceva :great: ,a Tsigalko je bio ubica u napadu,finishing mu je bio 20 a vecina ostalih ocjena ispod 10.Davao bi otprilike 1,5-2 gola po utakmici i redovito uzimao zlatnu kopacku i sve ostale nagrade :o..

Legendarni bug FM-a !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |