Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

milosizpisara™

Legenda
  • Posts

    1,111
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by milosizpisara™

  1. Prvu sezonu sa Sheffilld Wed. zavrsavam kao treci (u trecoj ligi) i ulazim u championship kroz plejof.

    Drugu sezonu osvajam championshim (!) iako sam favorit za ispadanje.

    Trecu sezonu sam izborio opstanak u Premier ligi gde se pokazalo da je sreca mnogo ucestvovala kada sam usao u PL. Nisam mogao da dam gol,neke sitne pobede su me spasile.

    Cetvrtu sezonu sad pocinjem,pocinju pripreme za novu borbu u donjem delu tabele.

    Mislio sam postavljati i ss-ove ali da ne postavljam sve i svasta recite sta vas zanima i postavicu. Pozz

  2. Sezona 2010/11 (Treca liga Srbije)

    [hs width=100 height=100]http://www.dodaj.rs/f/2t/qN/4EUG57zX/1/1011.jpg[/hs]

    Sezona 2011/12 (Druga liga Srbije)

    [hs width=100 height=100]http://www.dodaj.rs/f/2R/7w/1ZXaS6XV/1112.jpg[/hs]

    Sezona 2012/13 (Druga liga Srbije)

    [hs width=100 height=100]http://www.dodaj.rs/f/2K/TP/4aERcjL0/1213.jpg[/hs]

     

    Tri reprezentativca u ekipi :

    [hs width=100 height=100]http://www.dodaj.rs/f/3A/Cz/1PtOxSGy/ahodikpe.jpg[/hs][hs width=100 height=100]http://www.dodaj.rs/f/27/W8/4B5ojsXd/alabi.jpg[/hs][hs width=100 height=100]http://www.dodaj.rs/f/23/12c/3OlDqeK/fanuel.jpg[/hs]

  3.  

    Na 19 utakmica dao sam 51 gol,a primio 7Prosecna gledanost mi je 35.000Transfer budzet za ovu sezonu mi je 20mil. mada je znao biti i veci, samo sad sam poceo placati one pare sto sam kupovao igrace na rate, sreca pa igram ls svake sezone sigurno,to me izvlaci.  Budzet za plate je 24mil.

    Ako ne osvojim ove sezone LS prestajem igrati fm do izlaska fm12.

  4.  

    F.K. Crvena Zvezda Beograd, Sezona Br. 9 (2014/15)

     

    http://www.dodaj.rs/f/11/wj/4YVfOyMq/1955.png

     

    Gotova je i deveta sezona, pa bi ovaj update trebao biti malo duzi od ostalih, pred jubilarnu desetu sezonu na klupi najveceg Srpskog kluba. Kao sto ste videli u proslom update-u veoma dobro sam krenuo. Ubedljivo prvi u domacem prvenstvu, kup bez problema preskacem prepreke, Liga Sampiona ne moze bolje, prvo mesto u grupi sa Milanom, Athleticom i Auxerrom. E sad, da bi sezona bila potpuno uspesna, tu dominaciju iz prve polusezone bi trebalo da sacuvam i u drugom delu, a to je malo teze jer na kraju sezone je uvek tesko, te neizvesna zavrsnica u ligi, te knockout faze Lige Sampiona..

    Kako bi dominirao i u drugom delo sezone, prvi cilj mi je bio ne rasprodati prvi tim. Unatoc velikim interesovanjima za neke glavne igrace (Miljas, Jankovic, Kacar) uspeo sam da sacuvam kostur ekipe, samo je otisao levi bek Ionov. Potpuno neocekivano, bratski klub iz Grcke, Olimpijakos je poslao ponudu koja se ne odbija,i Ionov je otisao. Ekspresno sam nasao zamenu za njega, iskusni reprezentativac Srbije Aleksandar Petrovic potpisuje dvogodisnji ugovor.

    Na golu mi je bio Saranov, Odbrana Todorovic, Lupsa (Trkulja), Petrovic, Kojic, u vezi su bili Milijas, Kacar, Jankovic, Burzanovic i Sredojevic (koji se sasvim solidno pokazao po dolasku iz Pfc), a u napadu naravno Djordje Rakic. Sve je bilo spremno da pokorim Evropu.

    Rezultati su pokazali svoje, Zvezda je veliki Evropski klub vec 2015. godine. Sama cinjenica da smo sedmi na Uefinoj rang listi najboljih Evropskih klubova govori svoje. Nadam se da ce mi od sledece sezone dolaziti i velika imena u Zvezdu zbog ovog, ali o tome kasnije.

    Pokorili smo domace prvenstvo po deveti put zaredom, ali ovaj put brutalno. Partizan mi nije primirisao cele sezone, od 4 utakmice izvukli su samo bod, i to na srecu. Vise problema su mi pravili Banat ili OFK, ali necu da sramotim komsije toliko. Pomenuta Ofk-a zavrsila je druga sa 17 (!) bodova zaostatka. Izvinite Romanticari, nisam hteo toliko. Ove sezone sam srusio svoj licni rekord sa Zvezdom po broju osvojenih bodova u ligi (73), sto dovoljno govori koliko odskacem od drugih timova u Srbiji. Najbolji pojedinci u SuperLigi bili su Djordje Rakic i povratnici Milijas i Jankovic, a ostali tu i tamo. Zbog povrede Aleksandar Todorovic nije bas puno igrao, ali je zato dobro nagradjen, o tome posle.

    Kup ostao na Marakani, trofej i dalje skuplja prasinu. Ne znam sta cu s njim vise, da l' da ga bacim??

    E sad, Euro scena. Kao sto ste videli, odlicno sam obavio grupnu fazu (Prvo mesto,12 bodova), i na nesrecu izvukao Bayern u prvoj knockout fazi. U prvom update-u sam pisao kako ocekujem prolaz dalje, ali kad sam odradio skauting Bavaraca duboko sam se zamislio. Ja kad bi imao onakve igrace u Zvezdi osvajao bi LS konstantno, niko mi ne bi smeo reci nista. Strasno su dobri, ekipa je ubojita. Nakon odradjenog skautinga prvog tima i potencijalnih iznenadjenja, skovao sam plan s kojim cu ici na njih. Dobro, taj plan koristim zadnjih 3-4 sezone u LS jer realno, Zvezda nije dorasla takvim timovima. Posto smo prvu utakmicu igrali kod njih (a to nikako nije dobro), igrao sam 5-3-2,passing direct (za maloumne, to je ono kad napucavas loptu pa ako potrefis napadaca ekstra). Nisam isao na pobedu ili na go u gostima, ali smo se dobro drzali. Izvukosmo neki x tu, sa Saranovim kao najboljim igracem. Druga utakmica je bila sve ili nista, igrao sam kako igram protiv slabijih timova (ala Cukaricki, Sevojno, Partizan..), dakle 4-2-3-1. Odbrana je bila duboko postavljena, a Milijas i Kacar malo pomaknuti nazad, kako bi mogli da primaju lopte od odbrane. Vezni red je odradio svoj posao i zadavao teske muke Bavarcima, Jankovic pogotovo. Taj covek kao da ima posebnu draz igrati u LS, to je neverovatno. Pobedismo 1-0. Cetvrtfinale nam donosi Italijanskog prvaka Intera, cije igrace necu da komentarisem. Skauting bolje da nisam radio, njihove veznjake i napadace mogu cuvati samo Sapunaru i moj bivsi ljubimac Projic, ali njega vise nema jbg. I jednu i drugu utakmicu sam igrao sa drugacijom taktikom. Ne mnogo drugacijom, ali timske instrukcije znatno drugacije. I u Italiji i u Srbiji sam igrao prepoznatljivu taktiku (4231), samo sto su Castillo i Kacar vrsili funkcije zadnjeg veznog a ne centralnog, kao i obicno. Da Castillo, ne Milijas. Nenad je dobar, ali mnogo gresi kad mu kazem da igra defanzivno pa sam riskirao i ubacio nespremnog Segunda u igru. Na kraju se sve zavrsilo bas kao protiv Bayerna, 0-0,1-0 i prolaz dalje. Polufinale nam donosi pricu za diskusiju, i to veoma zanjimljivu. Evo sta se desilo : Prva utakmica u Manchesteru, ja gubim 1-0,Djavoli imaju priliku da zavrse sve i to iz penala. Loptu na tacku stavlja Aleksandar Lukovic (Inace Zvezdas), zalece se i promasuje!1-0 za Manchester na kraju. Da, znam da to izgleda glupo, ali slusajte dalje. Beograd, kraj zvanicnih 90 minuta polufinala Lige Sampiona, ja vodim 1-0 golom Milosa Damjanovic. Produzeci nimalo zanimljivi a onda penali. Strasno, znaci tresao sam se. Petorka koja je dala golove za Zvezdu : Sapunaru, Damjanovic, Burzanovic, Jovanovic i Vidic. Sve ko na treninzima, donji desni-levi ugao gola. Od Manchesterove petorke, naravno jedan je morao promasiti jer sam prosao dalje! Cik pogodite ko je promasio ? Da, veliki Delija i Zvezdas ALEKSANDAR LUKOVIC! Hvala ti legendo, za ova dva promasena penala, Zvezda je u finalu Lige Sampiona, bas kao 23.5.1991.!

    Nakon punih 9 sezona u Zvezdi, konacno to veliko, i ocekivano finale. Finale koje cu pamtiti doveka, finale koje me kostalo nove tastature. Verovali ili ne, po odlasku na onih desetak minuta odmora Zvezda je dominirala u utakmici protiv kraljevskog kluba, Reala iz Madrida. U samom donjem kraju ekrana pisalo je (na engleskom) : "..Unatoc Zvezdinoj dominaciji, na poluvreme odlazimo sa malih 0-0...". To mi je ulivalo veliku nadu, iako sam pre utakmice bio gotovo siguran da cu izgubiti. Sve je mirisalo na Zvezdinu pobedu i reprizu 1991. godine, svi su bili nabrijani do bola, i ja i komsije i nasi kerovi. Ocekivali smo prodor Rakica, Jankovica, eventualno Burzanovica...ali kurac. Srbin sa Spanskim pasosom, Bojan Krkic, srusio je Zvezdine snove u samo par minuta. Primili smo dva glupa gola (jedan iz penala) i oprostili se od trofeja. A toliko sam verovao u pobedu,strasno. Pogledajte samo statistiku, suteve u okvir i ostalo. Srecu ti jebem.

    U senci ovog napetog finala ima i nesto dobro. Proslogodisnja pridoslica Aleksandar Todorovic ( Projiceva zamena), dobio je nagradu za najboljeg igraca Lige Sampiona ove sezone.

     

    Posto je sledeca sezona jubilarna deseta, bio bi red da vidimo sta sam to uradio u zadnjih devet godina, i da vidite jos neke zanimljive ss-ove.Dakle ovako.

    SuperLiga Srbije : 9 titula zaredom,dominejsn

    Nacionalni kup : 6 trofeja, zadnja cetiri uzastopna

    Liga Sampiona : 6x ucestvovao, 2x grupna faza, 2x 1/4 finale, po jedno polufinale i finale

    Liga Evrope : Jedno ucestvovanje, jedan trofej

    SuperKup : Jedno ucestvovanje, jedan poraz (od Intera)

     

     

    ________________________________________________________________________________________________________________

     

     

     

     

  5. F.K. Crvena Zvezda Beograd, Sezona Br. 9 (2014/15)

     

    http://www.dodaj.rs/f/11/wj/4YVfOyMq/1955.png

     

    Deveta sezona na klupi Zvezde nije mogla bolje poceti, sto se rezultata tice. Imao sam mali problem u igrackom kadru ali i to ce da se resi osvajanjem, nadam se Lige Sampiona ove sezone. Naime, transfer budzet mi je za jednog Evropskog velikana sasvim dobar (23mil.) a ni sa platama ne stojim lose (20mil/p.a.) ali reputacija lige i drzave je u rasulu, tako da mi veliki igraci ne zele doci i tu se nalazi problem za skaute i mene, jer moramo traziti najbolje igrace iz slabijih klubova a takvih je malo. Zadnjih nekoliko sezona smo uspevali da se zadovoljimo domacim igracima (i dobro da ih prodamo) ali to nije to vise, imamo pare, imamo igru ali nemamo savrsene igrace pa moramo da se uklapamo.

    Prve pare ove sezone potrosio sam (nisam al ajde) na bivseg kapitena Milijasa. Dosao je po isteku ugovora u AZ-u, ali me je oderao sa platom, jer su mu primanja izmedju 1.7mil. i 2mil. godisnje. Njega sam doveo inspirisan povratkom Boska Jankovic (koji sabija), i nadam se da ce biti veliko pojacanje sledece dve sezone. Drugo i poslednje pojacanje je Igor Kanja, stameni stoper Vose dosao za 1.4mil. + klazule. Dosao je da se takmici za mesto Josipa Projic, koji nas je nazalost napustio ovog leta. Da, legenda je otisla. Ne mogu reci da nisam zadovoljan, dobili smo 4.5mil. na ruke, ali takvog stopera Zvezda dugo nije imala. U prvi tim sam uvrstio Marka Trkulju, rezervistu do ove sezone koji se motao po raznim pozajmicama zadnjih godina, tako da ce pripreme odluciti ko je mister x u paru sa Aleksandrom Todorovic. Joj da, jos jedno pojacanje je doslo ove godine. U pitanju je Radov desni bek Nemanja Kojic, za neke sitne pare ne vise od 1m. Valjda ce dobro odmenuti problematicnog Tomovica.

    I konacno, buduci transferi. Zagovorili smo jedan transfer za zimu, tako reci transfer bomba. Dosadasnji as Partizana Aleksandar Sredojevic, od zime ove godine delovace po desnoj strani Crvene Zvezde za 3.5mil. ! NJegovim dolaskom doci ce do taktickih promena, naravno ako se isti pokaze na pripremama. U samom spicu bice Rakic, a iza njega, po levoj strani Burzanovic, u sredini Jankovic a desno Sredojevic. To automatski izbacuje Babovica, Jovanovica i Buzetija iz prve postave, znaci bice guzva. Iza te trojke su iskusni Nenad Milijas i jedan od Gojka Kacar i Milosa Damjanovic, to ce pripreme odluciti. Odbrana ce biti predvodjena proslogodisnjim pojacanjem Aleksandrom Todorovic (Koji je osvojio nagradu za najboljeg igraca sezone po trenerima), sa njim ce biti Trkulja/Kanja, a po bekovima ce delovati Ionov i Kojic. Golman naravno Bojan Saranov.

    Pripreme smo zavrsili bez poraza,a odigrali smo nekoliko veoma dobrih utakmica. Kuba je bila prva destinacija, tamo smo odigrali tri utakmice. Posle kube dosla je Austria sa dve utakmice i jedna proba protiv rezervista u Beogradu. Nadam se finalu Lige Sampiona,ali ajde prvo da budemo prvi u grupi.

     

    E sad rezultati. Polusezona je prosla, ja sam prezadovoljan. U domacem prvenstvu smo dominantni (opet), prvi smo sa 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirane, ali opet mi se javlja onaj problem sa neresenim rezultatima. 4 utakmice sam odigrao bez pobednika, sto je za jednu Zvezdu puno. Doziveo sam jedan poraz i to od Banata, ali to sam zasenio odlicnim prvim mestom. Znaci SuperLiga odlicna za sad.

    Kup ide polako, iako se ne fokusiram na to. Mnogo njih sto se zali da malo igra, igraju kup takmicenje. Dosli smo do 1/4 finala gde igramo sa Borcem iz Cacka. Ocekujem prolaz, Borac sam u ligi ove sezone pobedio 4-1. Ali kup manje vise, idemo mi na Evropu.

    U poslednjem kolu kvalifikacija dobili smo Loko (Plovdiv), i lagano preskocili ovu prepreku ukupnim rezultatom 6-0. U ovom dvomecu najbolje se pokazao Djordje Rakic, dao je ja mislim 4 gola. Pre izvlacenja smo se malo obradovali. Nakon proslogodisnjih uspeha, Zvezda je usla u prvih 20 timova Evrope, tacnije na 17-o mesto. Heh, dodjosmo do 17 najboljih... Nego, to nam je pomoglo mnogo i nasli smo se u drugom sesiru pri izvlacenju za grupnu fazu, na neki nacin smo bili povlasceni.

    Ni to nam nije bas mnogo pomoglo jer smo dobili Milan, Athletic i Auxerre, ali cemo i njih nekako preskociti.

    Resen da budem konacno prvi u grupnoj fazi, lose sam krenuo. Nakon treceg kola imao sam tri boda, njih sam dobio pobedom protiv Auxerra a ovo ostalo porazi. Imao sam tezak zadatak ali ispunio sam ga. Na veliko iznenadjenje, pobedio sam ekipu Milana u Beogradu, a pali su i Auxerre i Athletic. Znaci ukupno 12 bodova, i konacno prvo mesto.

    U prvoj knockout fazi dodeljen nam je Minhenski Bayern, solidna ekipa ocekujem prolaz. Kad bi bili drugi u grupi, dobili bi Liverpool koji je u samom vrhu sveta, verujte mi imaju strasnu ekipu koju svi izbegavaju.

     

    To bi bilo to, sledeci update ide po zavrsetku sezone. Nadam se konacnom osvajanju Lige Sampiona, a ostalo (SuperLiga, Kup) verovatno osvajam bez problema. Poz 

    BOKICIC

     

    _________________________________________________________________________________________________________________

     

     

     

     

  6.  

    F.K. Crvena Zvezda Beograd, Sezona Br. 8 (2013/14)

     

    http://www.dodaj.rs/f/11/wj/4YVfOyMq/1955.png

     

    Gotova osma sezona na klupi Zvezde, pa da svedemo utiske u jedan post. Sezonu smo zapoceli veoma dobro, lagano se kvalifikovali u LS, u domacem prvenstvu konstantno bili prvi od samog pocetka, u kupu solidno ali bez znacajnijih rezultata.

    U poslednjem update-u osme sezone krenucu od igraca. Sto se tice golmana Saranov je nedostizan,ali je sklon povredama. Ima odlicne ocene pa cu mu verovatno od sledece sezone ublaziti trening,jer koliko vidim mozda jos malo mesta za napredak. Zadnja linija drugi deo sezone odigrala odlicno. Predvodnik Projic od kojeg nema boljeg stopera u Srbiji (a i sire), sa njim novo pojacanje na mestu stopera Aleksandar Todorovic koji je eksplodirao i apsolutno se isplatio, a po bekovima bivsi Borcev as Ionov i desno Tomovic. Ionov je bio odlican dok Tomovic kao da bojkotuje. Ne dolazi na treninge,oce da ide iz kluba i jos lose igra. Eto vec znam za koju poziciju da trazim nove igrace.

    Vezni red. Svako bio dobar na svoj nacin. Kacar i Damjanovic malo povuceniji od ostalih, odlicno odradili posao. Damjanovica obozavam (i vi bi ga obozavali da ga forsirate iz omladinske skole pa od njega napravite zvezdu) a Kacar je dobar, nema kikseva sto je bitno. Ispred njih je trojac Jovanovic-Burzanovic-Jankovic. Marko Jovanovic veci deo polusezone proveo povredjen ali ono sto je igrao bio je odlican. 1.95cm visok,a jedan od najbrzih i najboljih tehnicara ekipe. Kapiten Burzanovic na svom nivou, znaci razbio. Bosko Jankovic apsolutno pojacanje ove sezone. Dosao na free, dao 10-11 golova, isto toliko imao asistencija a sad vredi vise od 5 mil. Da nije njega ne bi Zvezda ovako daleko dogurala u LS. I u napadu solira Djordje Rakic, legenda kluba. Nas najbolji strelac i asistent,ubica. Trzisna vrednost mu je preko 7 mil. , ali to je manje bitno od njegovog ucinka u Zvezdi. Od kako je dosao dao je vise od 60 golova, nadam se da ce zavrsiti karijeru u Zvezdi.

    Zamene su solidno odigrale sezonu, pogotovo sam zadovoljan Castillom, Buzetijem i Babovicem. Nadam se da ce barem jedan od njih izboriti mesto u prvih 11 na letnjim pripremama.

     

    E sad rezultati. Pocecu od domaceg prvenstva, dakle SuperLige Srbije. Ove sezone smo ostavili solidan dojam u SuperLigi, prvenstveno velikim pobedama u derbijima protiv komsija, pa onda i titulom. Ali u senci tih pobeda i te titule ima jedna stvar koja me mnogo razocarala. Rec je o velikom broju neresenih utakmica, koji ce se nadam se smanjiti. Sve u svemu osvojili smo prvenstvo po osmi put, i nemam sta da kazem momcima osim bravo.

     

    Kup Srbije sam moram priznati, ignorisao. Sve do polufinala ekipu je vodio asistent a ja posle samo pregledao ocene igraca i rezultate. Kup smo osvojili po peti put pobedom protiv OFK u finalu. Taj trofej je moj ukupno 15-i trofej na klupi Zvezde,moglo bi se reci ljubilarni. Dosta omladinaca je igralo sve utakmice pa i finale, sto pokazuje kvalitetu nase lige.

     

    E sad najzanimljivije. Nakon veoma lakih kvalifikacija za grupnu fazu, u grupi sam lose poceo a dobro zavrsio. Liga Sampiona ove godine je konacno otisla korak unapred za Crvenu Zvezdu. U grupi sa Arsenalom, Anderlechtom i Portom sam nakon 3 kola imao 2 boda,koliko me secanje sluzi. Drugi deo grupne faze tj. druge tri utakmice sam odigrao odlicno i pobedio Anderlecht i Portom, te remizirao sa Arsenalom.

    Prva Knockout faza je na prvi pogled delovala lako, ali sam je jedva prosao. Usledila je teksa neocekivana borba za neresen rezultat na Marakani, u cemu sam i uspeo. Crvena Zvezda - Roma 0-0. U Italiji je bila potpuno druga prica. Isao sam na gol u gostima,na sve ili nista uz Boziju pomoc. Izvukao sam deblji kraj i pobedio 0-1 golom fenomenalnog Boska Jankovic iz slobodnjaka. 1/4 finale isuvise lako za Zvezdu. Zreb nam je dodelio Valenciu, a njima domacinstvo u prvom ogledu. To domacinstvo im se obilo od glavu jer su izgubili sa 1-3 i preostalo im je samo da se nadaju na Marakani. U Beogradu sam rekao momcima da se opuste i da se ne trude previse, jer je ovo vec dobijen mec. Izgubili smo sa 0-1, ali bitno je da smo prosli u polufinale, prvi put od kako sam ja na klupi. U polufinalu nas je cekao Chelsea, sa kojim bas i nemamo sjajnu istoriju. Prvi mec odigran je u Beogradu i to u njihovu korist, 0-1. Drugi mec sam izgubio 5 godina zivota nervirajuci se, ali izgleda uzalud, jos jedan poraz od 1-0 od Chelseaja, sto ukupno dovodi do rezultata od 2-0 za plavce i tu nas putopis u LS prestaje.

     

    To bi bilo to, sledeci update kad odradim transfere i pripreme. Ae z.  BOKICIC

    _________________________________________________________________________________________________________

     

     

     

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |