Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Youri Djorkaeff

Član foruma
  • Posts

    102
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Youri Djorkaeff

  1. Slijedeće serijal ću najvjerovatnije nabaviti samo offline i odigrati samo jedan save maksimalno pedantno, sporo, racionalno, makar mi sezona trajala mjesec dana. Pitanje je hoću li uzeti nekog dalmatinskog drugoligaša s ciljem da preuzmem Hajduk kad mi daju ponudu, ili odmah početi s Hajdukom.

    Znači, sve što inače radim ali još izraženije: odigrati apsolutno svaki meč, redovno razgovarati s igračima, napraviti nekoliko taktika i svaku redovno dorađivati, svakome rezonski dodijeliti trening koji mu je potreban, ekipi na pravi način balansirati trening, dovesti brojan i kvalitetan staff(samo domaći treneri), voditi pravu transfer politiku(da kadar kvalitetom postupno raste, skupa s financijama), svaku paru koja dođe u klub najprije investirati u trening građevine i omladinski pogon, maksimalno sudjelovati u svakom meču itd.

    Znači, hoću odigrati jedan, ali prave save na fm14.

    Malo je off topic.

     

    hah ovo planiram već nekoliko serijala. Nikako da sprovedem u djelo :unsure:

     

    Nešto najbliže real life-u. Ne odmah u jak klub već u klub iz kraja, iz svog grada. Pa cijela karijera, do penzije (normalno, mijenjajući klubove i lige). Jednom ću valjda odigrati takav sejv, do sada sam bio previše neozbiljan za tako nešto. Ljepše jedan takav save pa makar i osvojio samo par trofeja, nego desetak u kojima posle 2. sezone izdominiram ligu.

     

    Neću to uraditi ni ove godine, ne vjerujem.

  2. Uvijek isti ritam uhvatim.

     

    Prvo malo jača ekipa iz top5 (ali ne prejaka). Znači nešto tipa Marselj, Valensija, Totenhem, Roma. Tu biram ekipu u trenutku, na prvu loptu. Možda Lyon ove godine zbog puno mladih igrača, izmedju ostalih zbog Greniera :wink: Tu je i Lacazzete itd. Biće zanimljivo izboriti se sa PSG-om i Monacom. Ali moguće da promijenim, ko će ga znati.

     

    Posle ide save sa Zvezdom, koji najduže igram. Kupovanje domaćih igrača, igrača iz bivše Juge.. Retko kad kupim nekog stranca.

     

    I na kraju neka ekipa iz Engleske, ali neka sa kojom retko ko igra. Prošle godine Stoke (koji je bio prekinut zbog ispita i kasnije odlaska na odmor facepalm ), ranijih sezona Burnley i Portsmouth itd.. Tu je moguće da uzmem Aston Villu jer imaju baš gotivnu ekipu, možda West Ham ali će njih uzimati mnogi.

     

    3 sejva je sasvim dovoljno :cool:

  3. Može kad stignete da mi bacite SS, Ross Barkley, Luke Shaw, Kevin Nolan i Diego Costa? BOKICIC

     

    Vidim da je Benteke baš loše napravljen, posle onakve sezone i početka ove, očekivao sam mnogo bolje ocene.

     

    P.S. Nadam se da ne tražim puno, može li još i Koke? Mnogo zanimljiv igrač, da vidim kako su njega napravili :wink: Ne morate da žurite, sjutra u toku dana kad budete imali vremena. Strpljiv sam ja :srecan:

  4. Prijateljske utakmice!

     

    http://www.dodaj.rs/f/13/cl/2RHWt14k/stokecitytrainingr5gqjjq.jpg

     

     

    Nisam se odlučio za previše prijateljskih utakmica, pre svega zato što sam kasno došao na klupu Stouka. Utakmice su bile zakazane, nisam htio da otkazujem ništa. Prve 3 utakmice su bile protiv lakših protivnika, zatim 2 teže ekipe. Probao sam taktiku, djelovalo je sasvim dobro. Ono što me je najviše obradovalo je svakako mali broj primljenih golova, tačnije samo 1 primljen gol i to u 90. minutu protiv Birmingema iz penala pri prezultatu 2:0 za mene. Mali Luke Shaw je odigrao odlično, prosečna ocjena u prijateljskim utakmicama mu je bila 7.20! Najbolji je bio kapiten, Shawcross a istakao se i veteran Pit Crouch. Vezni red je bio najslabija karika, vjerovao sam da Ness može da iznese teret, za sada ne pokazuje to. Iskreno, jedva čekam da se Charlie Adam oporavi, potreban je veznom redu. Ostali su manje više odradili pripreme dobro, bilo je par povreda, hvala Bogu, lakših.

     

    http://www.dodaj.rs/f/2i/sm/dXVrxaN/stoke-city-fixtures-sche.png

     

     

    Ono što je još zanimljivo za ovaj pripremni period, doveo sam mladog asistenta. Bivši fudbaler, Ivan Ergić, postao je moj asistent. Razmislio sam dobro, i vjerujem da mi je potrebniji mladi trener koji me neće sputavati i sa kojim ću zajedno učiti. Vjerujem da me stariji asistent ne bi razumeo, pogotovo ne pomoćnik Toni Pjulisa. O Ergiću imam izuzetno visoko mišljenje, izuzetno obrazovan čovjek i poznavaoc fudbala.

     

    http://www.dodaj.rs/f/3I/wR/259TmkAk/13698471439040.jpg

     

     

    "Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam dobio šansu da radim sa Gojkovićem, smatram da ću mnogo naučiti i vjerujem da možemo zajedno da ostvarimo dobre rezultate. Upoznat sam sa željom uprave da Stouk želi da igra atraktivniji fudbal, nadam se da ću ja doprinijeti budućim rezultatima. Pokušaću što prije da se naviknem na igrače, klub, glavnog trenera i da se stavim u funkciju tima."

    _________________________________________________________________________________________________________________

     

     

    Sada jedna zanimljivost vezana za prelazni rok. Do zadnjeg dana sam jurio mladog štopera Kilmarnoka, 17 godina, perspektivan štoper. Ipak, nisam imao dovoljno novca da završim ovaj transfer. Vjerujem da mogu da na zimu realizujem njegovo dovodjenje. Evo o ovome je igraču riječ:

     

    http://www.dodaj.rs/f/3L/9o/1RBK1p4s/mark-ohara-overview-prof.png

     

     

    On je spreman da zaigra za Stouk, ugovor mu ističe na leto 2013. i ako ne produži imaću mnogo lakše šanse da ga dovedem na zimu. Ima 17 godina i nadam se da će mu se vremenom pojačati snaga. No, to prvo treba da realizujem, a bio sam baš blizu zadnjeg dana prelaznog roka.

     

    http://www.dodaj.rs/f/1/YT/30wZHrJg/marko-gojkovic-news-inbo.png

     

     

    __________________________________________________________________________________________________________________

     

     

    I za kraj, još jedna lijepa novost, Ryan Showcross je pozvan da igra za reprezentaciju. Bio je u protokolu za utakmicu sa Crnom Gorom, ali nije igrao. Nadam se da će u budućnosti moći da se izbori za mjesto u reprezentaciji s obzirom da će Terry i Ferdinand još malo u penziju.

     

     

     

     

     

    Mislio sam ranije da objavim ovaj post, medjutim imao sam neke neprilike. Žurka se završila sa infuzijom, juče sam se cijeli dan oporavljao facepalm Sezona je počela, imao sam fin start, pa onda par loših utakmica. Srećom u Karling Kupu guram dobro. Biće sjutra post o početku sezone, mojim mukama, rokadama i tako.. Nije baš krenulo kako sam zamišljao ali vjerujem u igrače, izvućićemo se.

    • Like 2
  5. Još jedan sjajan report od tebe (ništa manje nisam očekivao). Bravo za ceo report.. pojačanja su ti skroz na mestu i sviđaju mi se. Čekam da vidim nastavak.

     

    p.s. Ti igraš FMC?

     

    Hvala. Da, FMC mi je nekako najljepši za oko. :wink: Ne volim tamne skinove kao što prave. I takodje volim da skin bude jednostavan ali ne i običan kao ovaj FM-a. FMC ispunjava sve uslove.

     

    Tony Watt neka ti bude u prvoj odmah, lik se nenormalni razvije, ako treba dat ću ti SS iz moje karijere sa WBA, samo mu daj još nekog u napadu da mu može dodati i obojica će trpat

     

    Nemoj, kad vidim da je postao zver kod tebe osećaću neku vrstu pritiska :nisamja: Posle ću da budem ljubomoran :/

     

    Odlican report, Tony wat bice ubica, mislim da ces uspeti ove sezone da odigras lepo i kada predsednik kluba vidi kako dobro rukovodis igracima, odobrice ti veci budzet , imas sjajnu odbranu i Asmira Begovica koga ja obozavam.

     

    Uglavnom dovodim igrača kad ga vidim u real life-u. Tako mi je ostala navika iz ranijih serijala, zato nikad i ne dovodim igrače tipa Carlos Fierro. Normalno, proverim slažu li mu se ocjene na FM-u sa mojim mišljenjem o njemu.

     

     

    Sledećim postom ću obuhvatiti prijateljske utakmice, ostao sam dužan SS taktike, da to fino vidite. Moram i da predstavim svog asistenta, bivši fudbaler je u pitanju. Da istaknem zanimljivost u vezi Shawcross-a... :wink: Onda prelazim na početak Premier lige.

    • Like 2
  6. Pripreme i transferi, leta Gospodnjeg 2012.

     

     

    Kada sam došao u klub, odmah sam sazvao sastanak. Razgovor sa svim igračima, onda sa stručnim štabom, predsednikom.. Gledao sam ugovore, plate zaposlenima i igračima, pozicije u ekipi, sve. Nije bilo puno iznenadjenja, znao sam da preuzimam jau, ratničku ekipu kojoj fali brzine, kreativnosti.. Priznajem, upao sam u euforiju, fali mi štoper - kupiću štopera. Ok, fali mi kreativac - kupiću takvog. Fale krila - uzimam i to. Da, sve dok nisam došao do glavne stavke. Budzet. Razgovor sa predsednikom je mirno protekao, jasno mi je bilo da Stouk nije u najboljoj situaciji. "Imamo svega 4 miliona, vidi šta možeš da uradiš sa tim." To su reči mog predsedika.

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/2U/aY/3NYnmcrx/1309823full-lnd.jpg

     

    Splasnula je euforija, gledao sam koje pozicije su mi prioritetne, koje su manje prioritetne pa da ih rešavam na zimu. Vidio sam da je Huth povredjen, srećom vraća se odmah po početku lige. Ipak, želio sam tu igrača, nekako mi je uz Shawcross-a trebao jedan hitri štoper. Ubrzo sam vidio da na tržištu takvog nema. Mogao sam da dovedem igrače sličnih karakteristika kao što je Huth, ali to bi bilo bezveze trošenje novca. Zatim sa jurio kreativca, uz euforiju skautiram Greniera. Glatko sam odbijem, vidio sam da neće ići lako. Moramo sam da kombinujem, ranije pripremljena taktika sa krilnim igračima je otpala. Usmjerio sam se na mlade igrače koji će donijeti sigurnu zaradu klubu ali i kvalitet. Zaista sam srećan što sam uspio dogovoriti saradnju sa igračima koji predstavljaju budućnost engleskog odnosno škotskog fudbala. Luke Shaw i Tony Watt. Pregovori su bili zaista dugi. Sautemton nije želio da pusti Shaw-a jer su očekivali mnogo bolje ponude od giganata engleskog fudbala. Ipak, bio sam uporan. U nedostatku novca, ponudio sam 5 miliona odmah i još 10 miliona kroz naredne 4 godine. Računam da će moja zarada pokriti te troškove, njegovom eventualnom prodajom bi bio na izuzetnom dobitku. Reč je o najtalentovanijem lijevom beku na Ostrvu. Kako sam odustao od dovodjenja krilnih igrača i štopera, gledao sam kreatora. Izuzetno skupi igrači. Pokušao sam da nadjem u svojoj ekipi takvog, da izmislim nešto. I uspio sam. Daleko od toga da su njih dvojica u rangu sa Grenierom, ali moji su. Jamie Ness 21 godina i Florent Cuvelier 19 godina. Njih dvojica pored iskusnih igrača poput Whelana, Charlie Adama i Whitehead-a, svakako mogu da igraju. Riješen je bio i taj problem, okrenuo sam se dovodjenju napadača. Crouch i Owen već matori, računam da izvučem iz Krauča ove sezone ono najbolje, već sledeće mu pripremam zamjenu. Walters je radnik, ali meni treba pravi engleski napadač! Vidio sam Tony Watt-a u Seltiku, mlad ali što me je najviše obradovalo veoma fizički jak. Tek mu je 19 godina, nadam se da će napredovati. U jednom tenutku sam razmišljao o opciji da prodam Asmira Begovića a da dovedem Kaspera Šmajhela iz Lestera. Medjutim, cilj mi je da ekipu pojačavam, nadokradjujem, ne da slabim. Zato sam ostavio Kaspera ali i nedovoljno popunjenu kasu. I to je bilo to što se dolazaka tiče. Nisam želio da punim ekipu igračima koji neće donijeti nikakav dodatni kvalitet, osloniću se na proverene snage.

     

    Što se odlazaka tiče, otišla su 2 igrača. Wilson Palacios mi nije u planovima a prima najveću platu u ekipi. Zahvalio sam mu se na saradnji i iskoristio 3 miliona od njegove prodaje za dovodjenje mladog lijevog beka. Drugi igrač koji je napustio klub je napadač, Kenwyne Jones. Želio sam da oslobodim prostor Wattu, da dobija šansu i da se razvija. A i 4 miliona nije malo za napadača u godinama.

     

    Evo i 2 moja pojačanja:

     

    http://www.dodaj.rs/f/Q/S8/4ETLRkfG/luke-shaw-overview-profi.png

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/1P/IQ/1TnIdkru/tony-watt-overview-profi.png

     

     

     

    A sad malo o igračkom kadru. :boks: (smajli koji ih najbolje opisuje)

     

    Kao što rekoh gore, nisam imao sredstava da u potpunosti izmijenim ekipu. Igrači su već u godinama, jedino bih pošteno zaradio prodajući Asmira. Nepotrebni igrači poput Eteringtona, Penanta, Kightly-a su već u godinama, njihova prodaja mi nije garantovala da mogu da obezbedim novac koji mi je potreban za dovodjenje njihovih zamjena. Zbog toga sam odlučio da ne rizikujem, odlučio sam da odradim polusezonu, možda i sezonu sa ovim kadrom.

     

    http://www.dodaj.rs/f/2l/126/3MYcICh2/stoke-city-squad-players.png

     

    http://www.dodaj.rs/f/3J/rU/2IVFjtPn/odbrana.png

     

    http://www.dodaj.rs/f/s/7O/4692e1nK/stoke-city-squad-players.png

     

    http://www.dodaj.rs/f/44/mp/3eFrRSiZ/stoke-city-squad-players.png

     

     

    Nisam mogao da se oslobodim nekih igrača poput Eteringtona, Penanta.. To su igrači koji mi neće biti potrebni ali njihova prodaja mi nije garantovala da mogu da im nadjem zamjene na krilima. Zbog toga sam odlučio da oni ostanu ali da igram bez krilnih igrača. Formacija 4-1-3-2!

     

    Na golu je normalno Asmir Begović. Poslednju liniju će činiti Shawcross, Huth, Wilkinson i Shaw. Ispred njih N'Zonzi, zatim odmah ispred nega skupljei Whelan-Ness-Adam. TNess iako nema neke perfektne ocjene, tu je da donese kreativnost, bar dok ne kupim nekog drugog igrača. A Whelan i Čarli Adam su tu da obezbedjuju sredinu terena, radilice koje će imati ulogu box-to-box veznog igrača. I u napadu je Crouch siguran, a Watt i Walters se bore za mjesto. Svakako da se neće odmah osjetiti lepršavost, ali želim što kvalitetniju igru da ostvarim stavljajući Ness-a i davajući mu potpunu slobodu u igri. Ko zna, možda se dokaže. Kažem, pokušaću da igram lepršavo ali to će biti slabo izvodljivo ove godine. Nisam imao sredstava da promijenim ekipu, iskreno, nisam želio da to bude promena na pola. Ili ću napraviti drastičan rez ili ga neću praviti. Tako da, kad budem imao novca (vjerujem posle ove sezone) ispuniću moju zamisao. Pratim Greniera, on mi je san. Tu je Snodgrass iz Norwicha, Cris Brunt, Wanyama, desni bek Clyne... Ima transfer listu, ali nemam novca.

     

     

     

    To je to, noćas nemam vremena da pišem o prijateljskim utakmicama, već je 2:13 :pretnja:

     

    Očekujem predloge, sugestije, pomoć, kritike... Pre svega, da li mislite da je puno plaćen Shaw. Realno, 15 miliona jeste velik novac, ali se ipak tješim da neće to ispasti tako drastično kad se uzme u obzir da 10 miliona ide kroz 4 godine. Da je talenat, jeste. :wink: Očekujem dosta od njega, počeo je da pokazuje talenat na prijateljskim utakmicama što se može videti na ovom SS-u što sam gore postavio. Liga je počela, za sad aje krenulo dobro, samo ću to otkriti :pokvaren:

    • Like 3
  7. Ovo meni više liči na priču, i ako želiš mogu ti prebaciti.

     

    Klub je zanimljiv, ako budeš igrao kao što je Stoke igra u RL, pratiti ću.

     

    Brate, ne pravim ti razliku izmedju priče i karijere, planiram da igram ovaj save dugo, vjerovatno ću i menjati klub. Ti vidi gdje je to bolje da ide, meni je svejedno. :bo:

     

    Što se igre tiče, pročitaj zašto je smenjen Toni. Neću da pravim istu grešku :cool:

     

    Momak je u reportu najavio totalno drugačiji stil igre od Stokea u stvarnosti.

    Iščekujem da vidim kako si zamislio novi Stoke, valjda ćeš se ubrzo u reportima posvetiti malo detaljnije tome.

     

    neću žuriti sa postovima, sjutra ću pisati o pojačanjima i pripremama pa ću reći i svoje ideje. Pisaću o svemu, pošto sporo igam FM onda ću imati vremena da pišem i o drugim stvarima

     

    Ja i dalje čekam transfere da vidim i kako tvoja zamisao izgleda kada sve to krene. Intervju je jedan od boljih koji sam ikada pročitao.

     

    nisam baš bio previše aktivan na tržištu. Nisam imao novca, skrpio sam nešto prodajom. Svakako nisam uspio jednim prelazni rokom da potisnem ono što je Pjulis gradio godinama. :bilder: Intervjue volim da čitam, zato sam i pisao u takvoj formi. Hvala na pohvali.

     

    Gramatički si jako potkovan. Ako tako igraš managera, nema frke.

     

    da si ranije rekao pa da pokažem profesorici srpskog. Sad kad sam završio srednju, kasno :/

     

    Evo da pokusam da pogodim pojacanja.Rhoades iz Blekburna i Ward-Prowse iz Sotona . Odlicno pisanje, pratim

     

    Nisi pogodio ali si mi dao ideju ::)

     

     

    Hvala vam svima što me pratite, napisaću sjutra veliki post o transferima, pripremama, mojim idejama, taktici itd. Neću žuriti, idem polako.

    • Like 3
  8. Kao što je bilo najavljeno na konferenciji, imamo čast da vam predstavimo novog trenera Stouka kroz iscrpni intervju. Pa da počnemo:

     

    http://www.dodaj.rs/f/3c/ky/1GI4qqH4/t1larginterview.jpg

     

    BBC: Dobar dan Gospodine Gojković, kakvi su vaši prvi utisci?

     

    MG: Još nisam stigao da razmislim o ovome, uštinite me, da li sam stvarno trener Stouka? (smeh)

     

    BBC: Da, vi jeste trener Stouka.

     

    MG: Ah odlično, sad mi je lakše, mislio sam da je ovo samo jedan od onih snova. Znate kada sanjate da ste poznati glumac, da letite, da imate gomilu para, da vam je u krevetu... Nije bitno (zagonetan osmeh)

     

    BBC: Pre svega, ko je Marko Gojković? Odakle on u svetu fudbala i važnije pitanje, odakle on na klupi Grnčara?

     

    MG: Da se uozbiljimo malo, rodjen sam u Podgorici, još kao dete smo odselili za Bristol, gdje sam i proveo djetinstvo. Počeo sam da treniram u Bristol City ali zbog zdravstvenih problema veoma rano sam napustio fudbalsku karijeru. Završio sam prestižnu fudbalsku akademiju – Buckswood i bio sam spreman da tražim posao.

     

    BBC: Gdje ste radili do sada? Ovo vam je prvi samostalni posao?

     

    MG: Da, jeste. Prvi samostalni posao i odmah u Premier Ligi. Mora da sam veliki srećnik, pokušaću da igram Lutriju (smeh). Radio sam kao pomoćnik mnogim trenerima u Engleskoj, mahom u nižim ekipama. Stekao sam poznanstvo sa Golcem koji mi je mnogo pomogao. Imam desetak godina iskustva radeći kao pomoćni trener.

     

    BBC: Mislite da je to dovoljno za posao u Stouku?

     

    MG: Vjerujem da jeste, tako razmišljaju i predsednik kluba ali i Ivan Golac. Nadam se da ću steći povjerenje i navijača.

     

    BBC: Sve nas zanima, kada i gdje ste upoznali Ivana (Golac)?

     

    MG: Na seminarima, naravno. Nisam propuštao jedan seminar, jedno izlaganje trenera koji su dolazili u Bristol. Tako smo se i upoznali, vjerovatno zato što smo obojica sa Balkana. Pomogao mi je da budem pomoćni trener u nekim ekipama, da učim trenerski posao. Sada mi je pomogao da nadjem prvi samostalni posao, hvala mu na tome.

     

    BBC: Kakvi su vam ciljevi, šta očekujete ove sezone?

     

    MG: Pa, uprava nije tražila previše zahtjevne ciljeve od mene. Siguran opstanak ali uz promjene u igri. Znači mnogo više pasova, atraktivniji I napadački fudbal. Nemam opterećenje, vjerujem u sebe a potrudiću se da I igrači vjeruju u svoj kvalitet.

     

    BBC: Opterećuje li vas činjenica da ste potpisali ugovor samo na godinu dana?

     

    MG: Ne, nema potrebe. Imam dovoljno vremena da se dokažem. Zadatak nije previše težak s obzirom da je Stouk standardni prvoligaš. Nekada rezultati mogu da izostanu, ali igra će uvijek biti atraktivna a navijači će biti ponosni na pristup igrača prema dresu.

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/3T/IN/2mGoBT46/pa-11878072.jpg

     

     

    BBC: Da predjemo na igrački kadar, da li ste se upoznali sa ekipom? Znate li koga imate na raspolaganju I imate li prve zamisli?

     

    MG: Da, upoznao sam se. Popričali smo, imali smo sastanak još juče. Svakako da treba vremena da vidim ko može da ispuni planove, možda I polusezona. Neću se odreći skoro nikoga, probaćemo sve. Naravno, promeniću mnoge stvari, ali ono što ostaje je hrabar pristup mojih igrača. Taj ratnički duh je usadio Toni Pjulis I sigurno ga neću menjati. Ono što ću pokušati je da uz to dodam I ataktivni fudbal koji je malo atipičan za Stouk.

     

    BBC: Da li igrači mogu da odgovore na Vaše zamisli?

     

    MG: Ne mogu reći pravi odgovor još, mora proći malo vremena I treninga. Vjerujem da mogu, odlučio sam ipak da ne pravim drastične promjene na početku, to klub ne može finansijki da izdrži. Nikoga se neću tako lako odreći I svi će biti na raspolaganju.

     

    BBC: Da li ćete pratiti omladinski tim? Rezervni tim?

     

    MG: Da, svakako. Pokušaću da što više igrača uzmem iz omladinskog pogona, naravno samo kvalitet. Takodje, pratićemo I omladinske timove drugih ekipa, mnogo je lakše uzeti igrača kad aima 16, 17, 18 godina I afirmisati ga, nego kada napuni 20, 21. Tada je on već meta mnogo jačim ekipama.

     

    BBC: Ono što na stakodje zanima, da li će biti promjena u stručnom štabu? Vaš asistent I ostali trener?

     

    MG: Ne bih da pravim preveliku pometnju, ono što je sigurno da ću dovesti svog pomoćnika. Bićete naknadno upoznati ko je u pitanju. Ostali treneri I skauti će ostati. Potrebni su mi ljudi koji su godinama u klub, da mi daju savjet I da me upute.

     

    BBC: Da li će možda Ivan Golac dobiti neku ulogu u ekipi?

     

    MG: (smeh) To je svakako pitanje za predsednika, Ivan previše iskusan I pametan da bi bio moj pomoćnik ili trener. To je pitanje za predsednika, a ja bih volio da Ivan bude na nekoj od funkcija.

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/3t/T6/GizWxXK/2012526183613.jpg

     

     

    BBC: Da predjemo na transfere, šta očekujete od ovog prelaznog roka? Da li ste nešto planirali?

     

    MG: Iskreno, imam par pikova. Pokušaćemo da ih dovedemo. Medjutim, finansijska situacija nije baš najbolja, neću moći da ispunim sve želje. Planirao sam da dovedem pojačanja na viš eod 5 pozicija, ali imaću novca samo za 2 pozicije, eventualno 3.

     

    BBC: Imena?

     

    MG: Naravno da neću reći, momci su traženi na tržištu, budućnost engleskog odnosno škotskog fubala. Eto, dovoljno sam rekao. (smeh)

     

    BBC: Da li će doći neko od iskusnijih igrača?

     

    MG: Teško, mi imamo iskusnih igrača, tu su Whelan, Whitehead, Crouch, Owen, Huth.. Sada nam je potrebna mladost.

     

    BBC: Da li imate igrača koji je po vašem ukusu, ne mora da bude transfer želja?

     

    MG: Da, naravno. Ima dosta takvih igrača. Ali evo, neka bude… Craig Bellamy. Veoma zahvalan igrač koji ako se stavi u funkciju ekipe može da bude jako koristan. Nešto kao Cassano u Italiji.

     

    BBC: To i nije toliko nerealna želja?

     

    MG: Rekli ste da ne mora da bude transfer želja što i nije (smeh sa obe strane)

     

     

    BBC: Želimo Vam puno sreće u poslu i nadam se da ćemo se ponovo sresti, da se ispričamo.

     

    MG: Hvala, nadam se.

     

     

     

    Sledeću upis će biti vezan za transfere i prijateljske utakmice. Počeo sam sezonu, odigrao sam prvu utakmicu, vjerovatno ću pisati posle završetka poslednje utakmice u mjesecu. yo

    • Like 5
  9. Pjulis napušta Stouk

     

    Evropski, Fudbal 2013 | 20. Jun, 17:11 1 komentar


    •  

    Dosadašnji trener Stouka Toni Pjulis se danas susreo sa predsednikom klubom Piterom Koutsom, a posledica njihovog sastanka je da će trener tima sa “Britanije” napustiti Stouk posle sedam godina na njihovoj klupi.

     

     

     

     

     

     

    http://sportklub.info/vesti/38383/tp1.jpg

     

     

    Pjulis, koji ima 55-godina, je drugi put u svojoj karijeri postao trener Stouka 2006. godine, a sa “Grnčarima” je dve godine kasnije uveo klub u Premijer ligu po prvi put nakon 23 godine. Stouk je ovu sezonu završio na 13. mestu na tabeli, što znači da će im naredna sezona biti šesta uzastopna u elitnom engleskom takmičenju.

    Iako i dalje čekamo zvanično saopštenje kluba, jasno je da Pjulis napušta Stouk zbog velikog nezadovoljstva navijača, koji smatraju da bi ekipa trebalo da igra atraktivniji fudbal. Pjulisov stil igre podrazumeva oslanjanje na snažne igrače i duge lopte, a pokret među navijačima koji se borio za promenu pristupa igri je u poslednje dve godine postao izuzetno jak, pa je Pjulis na kraju morao da ode.

    _________________________________________________________________________________________________________________

     

     

     

     

     

     

     

    Ivan Golac ima svog kandidata!!

     

     

    Poznati fudbalski stručnjak koji je svoju slavu stekao igrajući na Ostrvu sastao se sa prvim čovekom Stouka, Piterom Koutsom, u vezi kandidata za klupu engleskog prvoligaša.

     

     

     

     

     

     

    http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/47851000/jpg/_47851473_golac_web100514.jpg

     

     

     

     

     

    Legendarni igrač Partizana, Sautemtona i niz drugih engleskih prvoligaša sastao se sa predsednikom Stouka i predložio mu svog kandidata. Kako prenose engleski mediji, njegov kandidat je iz Srbije, mlad stručnjak i po rečina Ivana Golca, pravi čovek za promene koje će nastupiti u Stouku. Konferencija je moguća još danas u toku dana, po rečima engleskog novinara, Piter Koutson izuzetno veruje Ivanu Golcu. Golac je pored Partizana i Sautemtona nastupao za Mančester Siti, Portsmaut, Bouremouth. Dok je kao trener vodio Partizan, Torquay United, Dundee United, Kapaty.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU - PREDSTAVLJANJE NOVOG MENADZERA!

     

    http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/01568/stoke_main_1568161a.jpg

     

    Pre 20 minuta je završena konferencija, informacje engleskih novinara su se pokazale kao tačne. Novi trener Stouka i zamenik Toni Pjulisa biće mladi srpski trener, Marko Gojković. O utiscima predsednika i informacijama o ugovoru je više rekao predsednik, Piter Kouts.

     

    "Pre svega, želimo da zahvalimo bivšem treneru Toni Pjulisu na odličnoj saradnji i želimo mu puno uspjeha u daljem poslu. Kao što se moglo danas u toku dana pročitati, a na naše veliko zadovoljstvo, novi trener Stouka biće Marko Gojković. Tačno je da sam imao sastanak sa velikim poznavaocem našeg fudbala, Ivanom Golcem i došli smo do zaključka da ovaj naš projekat krenemo od nule. Zbog toga sam i odlučio da nam trener do leta 2013. bude Gospodin Gojković. Ugovor je potpisan nekoliko sati pre konferencije, Gojković će se obratiti medijima već sjutra. Odlučio je da to bude kroz obilni i iscrpni intervju dje ćete se upoznati sa njim, njegovom filozofijom i svemu onome što vas bude interesovalo."

    _________________________________________________________________________________________________________________

     

     

     

     

    To je to, odlučio sam ovako da počnem. Kroz najavljeni intervju (kasno noćas) upoznaću vas sa mojom filozofijom fudbala, tansfer politikom, taktikom, ciljevima, problemima koji su vezani sa igračkim kadrom itd.. Nadam se da ćete me pratiti i da ćete imati razumijevanja za neke greške jer prvi put pišem ovako nešto. Uložiću maksimalan napor i eventualne greške ću ispravljati vremenom. :wink:

    • Like 5
  10. Evo da podijelim sa vama moj početak.

     

    Pročitao sam u real life-u da predsednik Stouka želi da promijeni stil fudbala, želi da Stouk igra atraktivnije. Pa sam odlučio da probam to ja da izvedem. Iskreno, očekivao sam da će biti lakše, ali vidim sad da će morati bar jedna sezona da prodje kako bih napravio vidljive rezultate. Previše je tu igrača kojima je kod Toni Pjulisa jedino zaduženje bilo da biju protivničke igrače, pogotovo vezni red!

     

    Sa samo 4 miliona sam počeo prelazni rok, gledao sam, računao... i nisam mogao da ispunim sve zamisli. Treba mi dobar štoper, lijevi bek, kreator, 2 krila ali i 1 tehnički potkovan napadač. Kako nisam mogao sve to da ispunim, bacio sam se na improvizaciju. Odustao sam od svoje taktike i stavio sam da igram bez krila, morao sam da postavim jednog zadnjeg veznog i čak 3 centralna vezna. Nisam mogao da izdvojim ni novac za kreatora pa sam pronašao iz rezervnog tima mladog Ness-a. 22 godine, fine ocjene, ništa specijalno ali u nedostatku takvog tipa igrača on je odličan. Što se pojačanja na lijevom beku tiče, tu sam uložio fine novce. 5 miliona odmah i još 10 miliona za 4 godine. U pitanju je vunderkind - Luke Shaw. U napadu sam doveo mladog napadača Seltika, 1993. godište - Tony Watt. Ima drugačije karakteristike od Krauča i Waltersa. Može dosta da napreduje.

     

    Prodao sam Wilsona Palasiosa, nikad ne bi on mogao da bude starter pored N'Zonzija, a prima najveću platu u ekipi. Uzeo sam, ja mislim 3 miliona za njega. Druga prodaja je bila Kavajn Dzons, napadač, 4 miliona. Čisto da malo više ostavim prostora mladom Watt-u.

     

     

    To je to, za sada. Videću kako ću nastaviti, možda krenem priču. :wink:

    • Like 3
  11. Jako zanimljiva tema, baš čitam postove ovih starijih forumaša :wink:

     

    Ja sam negdje, nisam siguran, 2006. ili 2007. prvi put vidio FM. Prije će biti 2006. zbog nekih igrača kojih se sjećam.

     

    Elem, manji sam bio i odem kod kumova. Kumovi mnogo stariji igraju "neku" igricu. Sve na engleskom, neki igrači, pojma nemam. Kažu Football a nigdje igrača, samo slova i nekada kuglice. Mislim se, u sebi, vidi budala šta rade. Daju oni meni sony, kažu: "Igraj PES, mali si za ovo". Smorio mene PES, odem kod njih u sobu. Kum u Zvezdinoj majci sa šalom.. Drugi kum lagano ispija kafu i piše na listu papira 11 imena. Poznata i neka manje poznata. Te Boško Janković u formi, mora da igra. Pa Basta kapiten, Žigić će ući u drugom poluvremenu jer želi da igra na kontre... Mnogo nekih "nebitnih" informacija. Ali mene zainteresuje jer vidim njihovu zainteresovanost, usresredjenost.. Počinje utakmica, pojma nemam protiv koga su igrali.. Kažu Trišović a samo kuglica na ekranu.. Posle te utakmice, odbijaju ponude, kupuju igrače. Malo po malo, meni se svidi. Kažem tati da ću prespavati kod njih. Cijelu noć smo igrali, pohvatao sam mnoge stvari. Malo me jebavalo to što nisam znao engleski. Posle sam kupio rečnik samo zbog FM-a :wink:

     

    To su bili neki moji počeci, kasnije sam ozbiljnije shvatio FM. Brinuo o skoro svim stvarima tokom igre. I tvrdim, to je najbolja igrica svih vremena. Igraš je dok sjediš u školskoj klupi, dok šetaš psa, dok jedeš... Stalno možeš da razmišljaš koga da dovedeš, koju taktiku da koristiš... Igra ne prestaje!! :thumbup:

    • Like 1
  12. Bila je situacija sa Marseljom kada sam dvije godine za redom ispadao iz Lige Šampiona od Mančestera kojeg je tada predvodio Pep Guardiola. Jedne sezone u finalu, 0:0. U drugom produžetku, Loic Remy ima 1 na 1 sa golmanom Mančestera i ... maši. Kako je golman izašao, odbija jako loptu na moju polovinu. Negdje oko 25 metara od gola rezervista Flečer prima loptu. Pogled na sat, vreme ističe. Gledam kako u 3D-u Flečer malo nogicom šutira i pogadja prečku... zatim liniju i onda ulazi u gol... Nevjerica.. Nisam mogao da vjerujem, na brzinu sejvujem i izlazim napolje da razbistrim glavu.. Koliko sam vremena potrošio da stvorim jaku ekipu, da smislim taktiku.. I pitate se zašto sam srećan? Zato što mi sjutra dan drugovi u školi kažu, zašto nisi sejvovao pa ponovo odigrao? To mi stalno radimo.. Vjerujte mi da sam posle toga bio srećan jer znam da uživam u igrici. Znam da prihvatim i uspone i padove. Bio sam srećan i ponosan na sebe što nisam odolio iskušenju i uradio taj sramotni čin.

     

    Sledeće godine ispadam od Mančestera u polufinalu. Bez evropskog trofeja odlazim iz Marselja i prelazim u Milan. Dvije godine kasnije osvajam Ligu Šampiona golom Busketsa protiv mog Marselja. Pomešane emocije.. Ali sam bar ponosno kazao da sam osvojio Ligu Šampiona, na častan način. To je meni najdraže u FM, borba samim sa sobom. :wink:

    • Like 5
  13. Kidaš batice samo napred! :wink:

     

    Fina ekipica Theo, Bonny, Kakuta u zameni, Ait Fana, Aksentijević, Ibarra.. Baš sam se pokidao, mislio sam da si doveo matorog Juninha Pernabuchana. To bi me kupilo totalno! :nisam ja:

  14. Brate ne bih da te smaram i da trolujem temu, al' koliko si timova promenio u ovom sejvu? Jesi vodio neki tim prije Juvea? :wink:

     

    P.S. Tek sad vidim novu opciju na ovom FM-u. Sa strane se vidi koje si timove vodio. Zanimljiva karijera :wink:

  15. Kada sam pročitao da cijele godine igraš isti sejv u sebi sam rekao: "Aha to i ja stalno kažem pa ništa.." ali se nadam da ćeš ti istrajati. To je po meni i cilj FM-a, da napraviš neku karijeru. Od poljana do dobrih ekipa, sa usponima i padovima. Pa na kraju pre nego što stisneš "retire" slikaš desetak možda i vipe timova koje si trenirao. Puno sreće!

     

    Što se transfera tiče, baš mi je drago što si uzeo Emilija :wink: Samaras i Whelan su dobri igrači. Imaćeš sad love, možda bi ti dobro došao još jedan vezni igrač, Paul Green ti ima 30 godina a prosečna ocena na kraju sezone 6.60. Jedino ako nemaš nekog mladog igrača kojeg ćeš forsirati. Srrećno još jednom, da istraješ! :shame:

    • Like 1
  16. Siti je toliko jak da nećeš osetiti Turea. Ovojićeš ligu i bez njega. Ali Yaya je sigurno najbolji vezni igrač Premier Lige i bolje da si ga prodao nekom drugom timu van Engleske, pa i na rate ako ne nude gotov novac. Cepaj dalje, nemoj da te kritike sputavaju, najbolji su oni koji prihvate kritike i nauče nešto. Srećno! yo

    • Like 1
  17. Šta mislite o Dnipru? Meni su oni dobri a i imaju fin uspjeh u Ligi Evrope. 3 pobjede i poraz.

     

    Igrački kadar skroz solidan. Konopljanka je trenutno možda i najbolji ukrajinski fudbaler. Na golu Lastuvka, golman koji je branio u Engleskoj (Fulham), Bohumu, Šahtjoru.. Ima 30 godina i bolji vam golman ne treba. Tu je kapiten Rotan, dobar vezni igrač. U odbrani Strinić, Inkoom, Odibe.. U vezi brazilac Guliano, Boateng, Aliev.. U napadu Kalinić, Zozulin, Seleznev... Jaka ekipa, možda konačno da probiju taj dvojac u Ukrajini: Šahtjor-Dinamo Kijev.

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |