Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

simik

Član foruma
  • Posts

    246
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by simik

  1. http://scsport.ba/img/logo.png

     

     

    VIDEO: Napoli pokazao Milanu da nije svemoćan

     

    Milan-Napoli: 0-1

    Kasni gol Gonzala Higuaina uvjerio je Inzaghija da njegova ekipa ima slabosti.

     

    Iako u derbijima forma ne govori mnogo, Milan je protiv Napolija bio veliki favorit.Aktualni prvi Italije su prije šest dana na San Siru ispratili Club Brugge sa sedam golova u njihovoj mreži.

     

    Sa druge strane, Napoli, pod vodstvom novog trenera Ciro Ferrare još uvijek pronalazi sebe.Gostujući tim je u prva tri kola Serije A zabilježio jednu pobjedu i dva neriješena rezultata.Očekivalo se da Milan sa ekipom koja igra dosta promjenjivo neće imati mnogo problema.Desilo se upravo suprotno.

     

    Napoli je svjesno prepustio loptu Milanu i svoju priliku su čekali iz kontra napada.U odbrani, tim sa plavim dresovima je sjajno stojao, te Balotelli i ekipa nisu dobijali dovoljno prostora u kazenom prostoru Napolitanaca.Može se reći da je Ferrara nadmudrio Inzaghija.

     

    Nagrada za sjajnu igru Napolija stigla je u 81. minuti.Inzaghi je odlučio krenuti prema naprijed, uvesti Nianga i Casiraghija.Ispostavilo se da će to biti velika pogreška.Mertens je prošao po lijevoj strani, ubacio tačno na glavu Higuaina koji je nesmetano pogodio za vodstvo i pobjedu gostiju.Interesantno je to da je Mertens prošao u prostoru kojeg je čuvao Marco Verratti.Inzaghi je talijanskog playmakera žrtvovao da bi ubacio dosta ofanzivnijeg Nianga.

     

    Milan je unatoč ovom porazu ostao na vodećoj poziciji.Ipak, Napoli i Parma su došli na samo dva boda razlike u odnosu na Rossonere.

     

     

    http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

     

    Nesta: Milan nije apsolutni favorit za Scudetto

     

    http://www.koonis.com/wp-content/uploads/2011/12/nesta.jpg

     

    Bivši stoper Milana i Lazija, Alessandro Nesta, smatra da Milan nema dovoljno jaku odbranu da bi sa sigurnošću odbranio titulu Serije A.

     

    Rossoneri su u trećem kolu talijanskog prvenstva izgubili protiv Napolija kod kuće rezultatom 0-1.Ovaj poraz je mnoge naveo na pomisao da će trka za titulu biti mnogo interesantnija nego što se mislilo na početku sezone.

     

    ,,Milan na papiru ima sjajan tim.Balotelli i Diego Costa predvode napad, a iza njih su fantastični El Shaarawy, Pjanić i Verratti.Na terenu to i ne izgleda tako.Da biste pobijedili, morate postići gol, ali i ne dopustiti protivniku da to uradi vama.Prošle sezone, Milan je bio mnogo kompletnija ekipa.Partnerstvo Doria-Rever je sjajno funkcionisalo.Vodstvo Milana nije smjelo prodati njihova dva najbolja stopera.Ova sezona će biti dokaz njihove greške.'', smatra Nesta.

     

    ,,Sve je otvoreno ove sezone.Napoli igra dosta sigurno pod Ferrarom, treba im još nekoliko utakmica da se naviknu na zamisli novog trenera.Tu je naravno i Juventus, koji bez glavnih zvijezda još uvijek može pokazati zube.Za ova četiri kola i Parma je pokazala dosta toga, ali mislim da njihova klupa ne može izdržati dobre igre čitave sezone.'', nastavio je osvajač Svjetskog prvenstva iz 2006. godine.

     

    50512_101026009955593_4196326_n.jpg

     

    http://calciotempo.com/main/wp-content/uploads/2014/12/Inter-AC-Milan.jpg

     

    VIDEO: Milan pokazao Interu kako se igra fudbal

     

    Poraz protiv gradskih rivala je poslao Inter u zonu ispadanja.

     

    Zadnjih nekoliko sezona nije lijepo biti navijač Intera.Dok Nerroazzuri završavaju sezone u sredini tabele, njihov gradski rival, Milan osvaja dva uzastopna Scudetta.Kada pomislite da ne može biti gore po navijače Intera, ova sezona pokazuje u suprotno.Tim sa Guiseppe Meazze će nakon 17. kola zauzimati 18. mjesto, posljednje koje vodi u Seriju B.

     

    Najzaslužniji za to su njihovi vječiti gradski rivali, Milan.Rossoneri su pregazili momčad Davidea Diongija sa 3-0 i nastavili svoj pohod ka 21. tituli prvaka Italije.

     

    Zvanični domaćini su poveli već u 15. minuti.Balotelli je izveo fantastičan slobodni udarac i postigao svoj sedmi gol u sezoni.

     

    Milan je u drugom poluvremenu samo završio posao.U 51. minuti, druga napadačka zvijezda Milana, Diego Costa, je proslavljala pogodak.Verratti i Pjanić su pripremili odličnu situaciju za Brazilca, a ovaj je mirno reagovao i pospremio loptu u mrežu.

     

    Samo pet minuta kasnije, Diego Costa se odužio Pjaniću za asistenciju.Bivši igrač Atletico Madrida je dobro ubacio sa njegove desne strane.Pjanić je natrčao i efektno pogodio.

     

    Dominacija Milana u ovom gradskom derbiju dokazuje i statistička činjenica da je Inter uputio samo jedan udarac prema golu Asmira Begovića.

     

     

    http://www.euronogomet.com/images/logo.png

     

    Inzaghi: Nemamo razloga za slavlje

     

    http://www.bljesak.net/Thumb/0x0/filippo-inzaghi.jpg

     

    Čini se da nakon velike pobjede nad Interom, Inzaghi nije slavio kao i navijači ekipe koju vodi.Svjestan da Milan ove sezone ne igra prema očekivanjima, natjerala je Inzaghija da ne pronalazi toliku radost u pobjedi nad gradskim rivalima.

     

    ,,Pobijediti Inter sa tri gola razlike je uvijek lijepo.Ipak, sa tom činjenicom nismo odbranili Scudetto.Nemamo razloga za slavlje radi jedne dobre utakmice.Igrali smo dobro, sada trebamo nadovezati par pobjeda na ovu i vratiti se na prvo mjesto.To je naš imperativ.''

     

    U nepune tri sezone od kada vodi Milan, Inzaghi još nije izgubio protiv Intera.

     

    ,,To je(neporaženost protiv Intera) velika stvar, ali meni statistika nije bitna.Želim samo pobjeđivati.'' poručio je Inzaghi.

     

    Također, bivši napadač reprezentacije Italije izgovorio je riječi podrške sa 'uspavane' gradske rivale Milana.

     

    ,,Inter je veliki tim.Imaju dosta problema, ali siguran sam da će se izvući.Bilo bi šteta da ispadnu(iz lige) ove sezone i pokvare svoju veliku tradiciju.'' rekao je Inzaghi.

     

    Inzaghijev Milan i dalje ostaje na trećem mjestu nakon pobjede sa Interom.Ispred njih su Napoli i Parma.

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

     

    Milan izvukao Celtic u osmini finala!

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/grupa_zps90641601.png

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/cel-acm_zpse6ffe824.png

  2. http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

     

    Milan se prošetao na Artemiju Frankiju

     

    Diego Kosta i Fabian Šer su postigli svoe prve golove u dresu novog kluba u velikoj pobedi Milana nad Fiorentinom.

     

     

     

    Nakon reprezentativne pauze, Milan je želio da se iskupi navijačima za remi protiv Siene u drugom kolu Serije A.Fiorentina je, pak, tražila prvu pobjedu u ligi.Večerašnji domaćini su protiv Parme i Juventusa došli do dva remija.

     

    Stvari nisu počele dobro za Violu.Već u 7. minuti susreta Milan je poveo preko Fabiana Šera.El Šaravi je ubacio loptu iz kornera, ona je nekako došla do Švajcarca, koji je lagano postigao prvo gol na utakmici.

     

    Samo deset minuta kasnije, na semaforu je pisao 1-1.Iličić je nesebično uputio loptu za Gomeza, koji je majstorski matirao Begovića.Bio je to treći pogodak Nemca u tri utakmice.

     

    Ipak, Milan se brzo vratio u vodstvo.Muru, Pjanić i El Šaravi su sjajno kombinirali.Akcija je završila golom bosanskohercegovačkog reprezentativca i asistencijom talijanskog krila.

     

    U drugom dijelu, Milan je pokazao Fiorentini kako se igra fudbal.Rosoneri su potpuno isključili navalu domaćina i nastavili sa punjenjem mreže Matije Perina.

     

    U 64. minuti Bender je naleteo na odbitak i pospremio loptu u mrežu, da bi četiri minuta kasnije Pjanić postigao svoj drugi gol na utakmici.El Šaravi je ponovo asistirao Pjaniću, a ovaj je sjajno pogodio.

     

    U drugoj minuti sudačke nadoknade, desio se trenutak kojeg je svaki navijač Milana priželjkivao, Diego Kosta je u svom debiju postigao pogodak.Iako je Brazilac bio gotovo neprimetan u ostatku meča, u samo nekoliko sekundi je pokazao koliki talenat poseduje.Poli je primetio kretanje Koste, uputio mu upotrebljivu loptu, a ovaj hladno postigao poslednji gol na meču.Proslava pogotka sa navijačima je bila emotivna.

     

    http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

     

    http://i2.cdn.turner.com/si/dam/assets/131024111639-diego-costa-brazil-luiz-felipe-scolari-spain-single-image-cut.jpg

     

    Diego Costa: Bio je to poseban momenat

     

    Diegu Costi nije trebalo mnogo vremena da upiše svom trag u Milanu.Novo pojačanje Rossonera, je u svom debiju postigao svoj prvijenac za novi klub.

     

    ,,Želim se zahvaliti Poliju na asistenciji.Bila je to sjajna lopta koju bi svaki napadač iskoristio.Mnogo mi znači što sam postigao gol tako brzo, siguran sam da ću ih postići dosta ove sezone.'', izjavio je Costa.

     

    Ipak, Brazilac je odlučio ostati na zemlji.

     

    ,,Ne smijem se zavaravati.Nisam odigrao dobar meč.Ipak, to je razumljivo.Još se navikavam na novu sredinu, tako da će mi trebati nekoliko utakmica u nogama da pokažem šta znam.'', nastavio je.

     

    Također, Diego Costa je još jedan od nogometaša koji tvrde da se Milan razlikuje od drugih klubova.

     

    ,,Kada sam postigao gol, osjetio sam da svi dijele radost sa mnom.Svaki od mojih kolega mi je odmah čestitao i osjetio sam da su bili sretni zbog mene.Nije bilo ljubomore ni zavisti.U svlačionici, ''Pippo'' mi je odmah prišao i rekao da sam sjajno završio akciju, da je ponosan na mene.Nije mi toliko ''brojao'' za loše stvari.Definitivno za motivisati nogometaša'', priznao je bivši nogometaš Atletico Madrida.

     

    http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

     

    Balotelli: Nakon Juventusa, znao sam gdje pripadam

     

    Čini se da se sva drama oko Balotellijevog odlaska iz Milana napokon završila.

     

    http://newswirengr.com/wp-content/uploads/2014/02/balotelli_newswire.jpg

     

    Protiv Juventusa gledali smo šta može uraditi jedan od najboljih napadača na svijetu.Mario Balotelli je za 90. minuta uspio srušiti odbranu Biancornera, te ih na taj način poslati kući praznih ruku.

     

    To lijepo veče za navijače Milana kvarila je činjenica da je 'Supermario' odigrao možda svoju posljednju utakmicu u dresu Rossonera.Curva sud, najveća navijačka grupa Milana, je južnu tribinu obojila raznim transparentima sa molbom da Mario i dalje ostane u klubu.Tri sedmice kasnije, čini se da je Balotelli poslušao svoje najvatrenije navijače.

     

    ,,Kada sam izašao na teren, imao sam šta vidjeti.Stadion je bio prepun transparenata na kojima je pisalo moje ime.Željeli(navijači) su da ostanem.'', rekao je bivši igrač Intera.

     

    ,,Odigrao sam sjajan meč, jedan od boljih u karijeri.Postigao sam tri gola Juventusu i bio igrač utakmice.Kada sam polako krenuo u svlačionicu, čitav stadion mi je skandirao: 'Ostani Mario, ostani!'. U tom trenutku znao sam, ne idem ja nigdje.Ovdje mi je dom.Nije ni sa Mourinhom ni u Barceloni, samo ovdje.Ponovo sam pronašao motivaciju.Želim biti najbolji, ali samo sa Milanom.'', nastavio je.

     

    Kada je upitan da li je već potpisao novi ugovor, Balotelli je odgovorio:

     

    ,,Da, čim sam stigao u Milan iz Firence, zvao sam Barbaru(Berlusconi) da završimo sve formalnosti.''

     

    Balotelli, koji će čini se još dugo igrati u Milanu, je u tri utakmice u Seriji A postigao četiri gola.

    • Like 1
  3. http://m.24sata.hr/images/splash_logo.png

     

    Gotovo je, Milan pridobio Diega Costu

     

    Zadnjeg dana prijelaznog roka, desio se trenutak kojeg su navijači Milana željno isčekivali već dugo godina.

     

    http://static.goal.com/322600/322627_heroa.jpg

     

    Ako je iko sumnjao da su pred Milanom sretniji dani, sada više nema razloga za to.U nekoliko posljednjih godina, u Milan su dolazile zvijezde poput Ibrahimovića, Cassana ili Balotellija, ali dugo Rossoneri nisu platili za nekog nogometaša kao što su za Diega Costu.U stvari, nije se to dogodilo nikad.Silvio Berlusconi je za dolazak Manuela Rui Coste izdvojio 42 milijuna eura.Ljudi koji će naslijediti bivšeg premijera Italije kao vlasnici Milana, Blatavnik i Duffy, platili su osam milijuna više za ovog fantastičnog napadača.

     

    Diego Costa tako postaje prvo veliko pojačanje u Blatavnik-Duffy eri.Brazilac se proslavio igrajući za madridski Atletico gdje je u 134 utakmice postigao 61 gol.

     

    Sada već 50 milijuna težak napadač je prošao liječničke preglede u Milanellu, te je njegovo zvanično predstavljanje medijima i navijačima zakazano za sutra.

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

     

    Zvanična prezentacija Diega Coste!

     

     

     

    http://www.sportske.net/img/logo.png

     

    Diego Kosta: Nisam se došao nametati sa Balotelijem, ali želim da igram

     

    Novo pojačanje Milana, Diego Kosta je progovorio prve reči nakon što je njegov transfer na San Siro realizovan.Brazilac, koji je četiri godine proveo igrajući za Atletiko iz Madrida, je postao najskuplje pojačanje u historiji Rosonera.Milan je za usluge Diega Koste izdvojio vrtoglavih 50 miliona eura.

     

    http://www.tikiytaka.com/wp-content/uploads/2013/02/diego-costa.jpg

     

    ,,Ponosan sam što sam se pridružio ovako velikoj ekipi.Bit će mi velika čast raditi za Pipom Inzagijem, nekada strašnim napadačem.On njega su mnogo toga naučiti.Milan je zaista fantastičan kolektiv.Imao sam priliku da preko društvenih mreža razgovaram na nekim fudbalerima, ali još čekam da ih uživo upoznam.Prvi trening sa novom ekipom se bliži, a ja ga jedva čekam.'', izjavio je 27-godišnji napadač.

     

    Mišljenja o razlogu dolaska ovog fudbalera na San Siro su različita.Iako je Đampaolo Pacini otišao iz Milana ovog leta, Diego Kosta sigurno neće biti zadovoljan sa mestom na klupi.Zbog toga, neki smatraju da je Kosta doveden kao zamena Baloteliju.Drugi izvori pak, veruju da Inzagi ovog leta planira promeniti njegovih omiljenih 4-2-3-1 u formaciju sa dva napadača.

     

    ,,O odlasku Balotelija ne znam ništa.A i da znam, nije moje da govorim o tome.Ipak, kada bi se mene pitalo, volio bi da Mario ostane.On je veliki fudbaler i Milan mnogo dobija kada je on na terenu.'', rekao je Kosta.

     

    Brazilski fudbaler je otkrio da u još nije obavio pravi razgovor sa Inzagijem.

     

    ,,Sa trenerom(Inzagijem) nisam još razgovarao oči u oči.Čuli smo se preko telefona, kada mi je dao neke osnovne informacije o klubu.Vjerovatno ću saznati šta želi od mene sutra, na treningu.Jedno je sigurno, u Milan sam došao da igram.Sa druge strane, nemam nameru da se borim sa Balotelijem za poziciju.Verujem da on i ja možemo igrati zajedno.'', izjavio je bivši fudbaler Atletiko Madrida.

     

    http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

     

    Inzagi: Diego Kosta nije zamena za Balotelija

     

    Filipo Inzagi je od vlasnika kluba pred sami kraj prelaznog roka dobio veliki poklon, Diega Kostu.

     

    http://news.images.itv.com/image/file/348709/article_img.jpg

     

    Najskuplje pojačanje u historiji Milana sigurno nema želju da greje klupu.Kako Inzagi preferira da njegov Milan igra samo sa jednim napadačem, smatra se da bi Baloteli ili Diego Kosta mogli ispasti iz prvotimskih planova.Kako Rosoneri nisu prodali Balotelija ovog leta, preostaje nam da vidimo kako će se Inzagi nositi sa svojim 'slatkim mukama'.

     

    ,,Diego Kosta je podigao Milanovu napadačku igru na viši nivo.Prošle sezone smo postigli mnogo golova, a ove ćemo još više.Sada kada smo dobili i Kostu, više ne znate odakle može 'pasti' gol.Stephan(El Šaravi) je ubojit sa leva, Baloteli u samom vrhu napada, a Diego Kosta sa desne strane.'', rekao je Inzagi.

     

    Kada je upitan da li namerava Kostu prebaciti na poziciju desnog krila, Inzagi je odgovorio:

     

    ,,On(Diego Kosta) je čitavu prošlu sezonu odigrao na desnom krilu.To je pozicija koja mu godi.Nije došao kao zamena za Balotelija.Kada bi zaista tražili nekoga koga je zamenio u timu, bio bi to Gabrijel Torje.Ne znam još kako da ga uklopim u moje taktičke zamisli, pa će mi tako pauza za reprezentativne nastupe dobro doći.Do utakmice sa Fiorentinom ostalo je još 13 dana, pa ću imati vremena da razmislim o mnogo čemu.'', rekao je Inzagi.

     

    Također, bivši napadač Juventusa je rešio sve dileme oko Balotelijevog statusa u Milanu.

     

    ,,Razgovarao sam sa svima u klubu i doneli smo rešenje da ne prodamo Balotelija ovog leta.Svesni smo rizika da će možda napustiti klub do januara, ali fudbaler kao što je on nam je od velike važnosti.'', priznao je 'Pipo'.

     

    Milan je u drugom kolu Serije A remizirao protiv Siene.Utakmica se završila rezultatom 1-1.

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

     

    Milan izvukao Ajax,Shaktar i Club Brugge

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fff_zpsa7c701ca.png

    • Like 1
  4. 50512_101026009955593_4196326_n.jpg

     

    http://www.index.hr/images2/milan-juventus-afp625px.jpg

     

    VIDEO:Milan deklasirao oslabljeni Juventus

     

    Mario Balotelli je možda postigao i posljednje golove u visokoj pobjedi Rossonera protiv 'Stare dame'.

     

    Već na otvaranju 115. izdanja Serije A, svi ljubitelji nogometa su bili pred pravom poslasticom.Već u drugoj utakmici prvog kola talijanske lige, sastali su se Milan i Juventus na prepunom San Siru.

     

    Oba tima je okarakterisao buran prijelazni rok.Milan je prodao svoja dva najbolja stopera, Doriu i Revera, te svog ponajboljeg krilnog nogometaša, Gabriela Torjea.Juve, je slično poslovao.Biancorneri su u ovom prijelaznog roku ostali bez Paula Pogbe i Artura Vidala.Oba tima nisu doveli adekvatne zamjene za njihove najbolje nogometaše.Zato, upravo je ova utakmica bila mjesto za dokaz da su klubovi ipak dobro poslovali ovog ljeta.

     

    Na kraju, pokazalo se da je Milan daleko jača ekipa od Juventusa.Punjenje mreže Zielera započelo je već u 11. minuti.El Shaarawy je sjajno pronašao Balotellija u srcu kaznenog prostora, a ovaj je lagano pospremio loptu u mrežu.

     

    U drugom dijelu, Rossoneri su samo priveli utakmicu kraju.Juventus je bio potpuno neplodan u napadu, pa Asmir Begović nije imao dosta posla na ovoj utakmici.U 68. minuti Balotelli prelijepo iz slobodnog udarca postiže svoj drugi gol na meču.Igrala se 78. minuta kada je Bonucci nepropisno startovao nad El Shaarawyem, a sudija Celi bez mnogo razmišljanja pokazao na bijelu tačku.Balotelli, svjesan da mu je ovo možda i posljendnji gol na San Siru, hladno izvodi penal i proslavlja pogodan na njemu nesvojsven način.'Supermario' je pozdravio navijače i sa mnogo emocija ispratio svoj treći gol na utakmici.

     

    U prvom meču prvog kola Serije A Catanija je golovima Podolskog pobijedila Sampdoriju sa 2-0.

     

     

     

    http://www.euronogomet.com/images/logo.png

     

    Inzaghi: Milanu ne trebaju nova pojačanja

     

    http://www.dafabetsports.com/en/wp-content/uploads/2014/01/Filippo-Inzaghi-coach-AC-Milan.jpg

     

    Trener Milana, Filippo Inzaghi je sigurno morao biti zadovoljan nakon što je njegova momčad pobijedila Juventus sa 3-0.Mario Balotelli je postigao hat-trick i na taj način se vjerovatno oprostio od navijača na San Siru.

     

    Iako je Keith Duffy najavljivao da će u Milan ovog ljeta doći neka svjetski poznata zvijezda, 'Pippo' je zadovoljan ekipom kojom raspolaže.Također, ima predstavu o napadaču koji će zamijeniti Balotellija.

     

    ,,Ne želim nabijati pritisak svojim nogometašima nakon ove velike pobjede.Igrali smo sjajno.Istina, posljedice napornih treninga u polusezoni i neuigranosti su se vidjele, ali mi imamo dovoljno iskusan tim da neutraliziramo te negativne efekte.Mario(Balotelli) je bio sjajan i postigao ja sva tri gola.Stephan(El Shaarawy) je Balotelliju asistirao za dva pogotka, tako da se i njegov učinak na ovom meču ne smije zanemariti.Obično ne hvalim nogometaše pojedinačno, ali njih dvojica su odradila sjajan posao večeras.'' poručio je Inzaghi.

     

    ,,Kao što sam već rekao, nijedan nogometaš nije veći od kluba.Mario može ići, ako on to zaista želi.Maldini je prije nekoliko sedmica rekao da je Balotelliju mjesto ovdje.Kada to kaže takva veličina, Balotelli bi sa svojim agentom trebao razmotriti sve mogućnosti.Ipak, nije moje da se miješam.U slučaju da ode, imam već nekoliko nogometaša u planu.Možda dovedemo novo pojačanje, ali ne isključujem mogućnost da neki od mladih nogometaša postanu moj prvi pik u napadu.Vodio sam sjajnu Primaveru, tako da odlično znam mogućnosti tih momaka.''

     

    ,,Znam da je vlasnik Duffy obećao navijačima superzvijezdu ovog ljeta, ali meni ona ne treba.Imam sjajne momke na raspolaganju.U mojim očima svaki od njih je bolji od bilo koje superzvijezde u drugim klubovima.''

     

    Milan će sljedeći meč igrati za sedam dana na Artemiu Franchiju, protiv Siene.

     

    http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

     

    Barbara Berlusconi: Danas je teško namamiti velikog nogometaša

     

    http://24.media.tumblr.com/d74d05df7a98873f67bda3f93749d7c5/tumblr_my6eloJ8yU1tn3hmgo1_1280.jpg

     

    Sportski direktor Milana, Barbara Berlusconi nije optimistična glede ispunjenja obećanja Keith Duffya prema navijačima Rossonera.Naime, vlasnik Milana je navijačima obećao veliko pojačanja ovoga ljeta.

     

    ,,Naravno, svi smo slavili(pobjedu protiv Juventusa).Velika je stvar u prvom kolu pobijediti jednu veliku ekipu sa tri gola razlike.Čitavu noć su me zvali(prijatelji i poznanici) da mi čestitaju na ovom trijumfu.'', prokomentarisala je Barbara utakmicu Milan-Juventus.

     

    Nakon toga, gospođica Berlusconi se okrenula finansijskim stvarima.

     

    ,,Milan stoji dobro finansijski, mnogo bolje nego prije tri godine.Ipak, ne treba vam samo novac da bi u klub namamili poznatog nogometaša.Istina je gorka, ali u ovo vrijeme klubovi u Italije prodaju svoje superzvijezde, a ne kupuju ih.Juventus je ovog ljeta morao prodati Vidala i Pogbu, jer ekonomija u Italiji ne dopušta toliko velike plate.'', smatra sportski direktor Milana.

     

    Također, kćerka Silvija Berlusconija je dala zanimljivu izjavu oko situacije sa Balotellijem.Naime, 'Supermario' ne krije činjenicu da želi otići iz kluba, pa Barbara vjeruje da je odlazak Milanovog najboljeg nogometaša neizbježan.

     

    ,,Još traju razgovori sa Balotellijem oko novog ugovora, ali to sve ide veoma sporo.Balotelliju ističe ugovor sljedećeg ljeta.U slučaju da nam Mino Raiola ne da zeleno svijetlo do 30. augusta za stupanja u pregovore, prodat ćemo ga.Nekoliko klubova je zainteresovano za njegove usluge, a mi čekamo samo pravo ponudu.'', rekla je Barbara Berlusconi.

     

    http://www.sportske.net/img/logo.png

     

    Leonard Blatavnik: Sutra predstavljamo novog fudbalera

     

    Suvlasnik Milana, Leonard Blatavnik, iznenadio je javnost sazvavši pres-konferenciju za javnost.Tema 'presice' će biti predstavljanje fudbalera kojeg je Kit Dafi na početku leta nazvao 'superzvezdom'.

     

    http://www.weebly.com/uploads/1/5/3/6/15364512/5893454_orig.jpg

     

    Nakon dugo vremena potrage, čini se da je Milan napokon pronašao fudbalera koji će zadovoljiti apetite Kurve Sud.Prema rečima Blatavnika, predstavljanje fudbalera bi se moglo desiti već sutra.

     

    ,,Sutra se zatvara prelazani rok, tako da je to idealno vreme za predstavljanje novog fudbalera.Više detalja saznat ćete sutra.'', izjavio je Blatavnik za Gazetu delo Sport.

     

    Nagađa se da je novo pojačanja Milana zamjena za Maria Balotelija koji bi u zadnjim satima prelaznog roka trebao potpisati za Barselonu.

    • Like 1
  5. Sjajno pisanje, i još bolji rezultati.Uvijek volim lijepe, opširne reporte sa mnogo obraćanja pažnje na sitne detalje.Svaka čast.Zato, zamolio bi te da ne prekidaš, iako sam tek sada pročitao ono što si do sad napisao.

    • Like 1
  6. http://scsport.ba/img/logo.png

     

    http://cdn.caughtoffside.com/wp-content/uploads/2013/02/Balotelli-Cagliari.jpg

     

    VIDEO: Milan odbranio Supercoppu

    Milan-Cagliari:1-1(5-4 nakon jedanaesteraca)

    Ekipa Diega Lopeza pokazala se kao tvrd orah.

     

    U tradicionalnom meču pred početak sezone sastali su se , osvajač Serije A, Milan, te pobjednik TIM Kupa Cagliari.29. izdanje Superkupa Italije pisalo je historiju za Cagliari.Ekipa iz Sardinije je prvi put imala čast da nastupi u ovoj utakmici.Sa druge strane, Milanu je ovo 11. Superkup Italije.Rossoneri su osvojili 7, te su po tome rekorderi u talijanskom fudbalu.

     

    I Cagliari i Milan su imali buran prijelazni rok.Osvajači kupa, prodali su Juventusu njihovog najboljeg nogometaša, Duvana Zapatu.Dobiveni novac su dobro iskoristili, te su u svoje redove doveli nogometaše poput Ilsinha, Lucasa Piazona, Roncaglie i Milana Milovanovića.

     

    Milan je u ovom prijelaznom roku prodao svoja dva najbolja stopera, Doriu i Revera.Kao zamjene za brazilski duo stigli su Fabian Schar i 38-godišnji Carles Puyol.Novu sredinu je pronašao i Milanovo prvo desno krilo, Gabrijel Torje, pa je ovu utakmicu od početka započeo M'baye Niang, rezervista iz prošle sezone.Rossoneri su ove sezone najviše pojačali vezni red.Verratti je došao da bi nadomjestio odlazak bivšeg kapitena Montoliva, a uz njega stigli su još Marrone i Rafinha.

     

    Gledali smo tipičan tvrd, talijanski meč.Nakon što je u 25. minuti Ivan Radovanović dobio svoj drugi žuti karton, činilo se da će Milan stvari rutinski privesti kraju.

     

    U 43. minuti, Rossoneri su poveli.El Shaarawy je izveo korner, a Balotelli je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu.Ovo je možda i posljednji pogodak 'Supermaria' u crveno-crnom dresu.

     

    Ipak, stvari se nisu odvijale onako kako su to Rossoneri očekivali.Cagliari je Milan izbacio prošle sezone u Kupu Italije, tako da je Filippo Inzaghi znao da će igrati protiv jedne sasvim neugodne ekipe.Samo sedam minuta nakon što je Balotelli pogodio, arbitar Carmine Russo pokazuje na bijelu tačku u kaznenom prostoru Milana.Novo pojačanje Rossonera, Marco Verratti je nepropisno oborio Okaku.Asmir Begović je pogodio u koju će stranu Signorelli šutirati, ali udarac je bio previše precizan da bi ga bosanskohercegovački golman odbranio.

     

    U drugom poluvremenu jedino što je bilo vrijedno spomena je crveni karton Carlesa Puyola.Nakon što je već u 1. minuti susreta njegovo ime završilo u arbitrovoj bilježnici, Puyol je u 58. minuti dobio i drugi žuti karton.Sigurno neočekivano ponašanje od tako iskusnog stopera.Odbrana Cagliarija je mogla dijelom odahnuti jer je Milan izgubio prednost od igrača više.

     

    Kako u 90. minuta nije bilo pobjednika, igrali su se produžeci.U sljedećih pola sata, Milan je ostao sa 9 nogometaša.U 95. minuti, Bellusci je dobio svoj drugi žuti karton.Inzaghi je neočekivano izgubio svoja dva najbolja stopera, pa je minutu kasnije umjesto našeg Miralema Pjanića ušao 22-godišnji Daniele Rugani.

     

    Kako se ispostavilo, pobjednik se morao odlučiti izvođenjem jedanaesteraca.Za Milan, precizna je bila prva petorka.Balotelli, Schar, El Shaarawy, Begović i Poli su bez greške izveli udarac sa bijele tačke.

     

    Za Cagliari, peta serija jedanaesteraca je bila kobna.Park Joo-Ho nije uspio nastaviti seriju svojih timskih kolega, te je njegov udarac odbranio Asmir Begović.

     

    Milan je osvojio svoj 8. Superkup Italije, dok je za Cagliari sigurno velika stvar bilo i samo igranje na ovoj utakmici.

     

     

    http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

     

    Dijego Lopez: Kaljari može imati dobru sezonu

     

    Trener Kaljarija je izuzetno zadovoljan onim što je njegova ekipa pokazala u utakmici Superkupa.

     

    http://www.italianfootballdaily.com/wp-content/uploads/2013/11/diegolopez.jpg

     

    Iako je Milan na kraju bio bolji nakon izvođenja penala, Kaljari je pokazao da će u predstojećoj sezoni biti težak protivnik bilo kojoj ekipi.

     

    Nakon što je Sinjoreli poništio Balotelijev gol, Kaljari je uspeo da izdrži protiv Milana čak 120 minuta.

     

    ,,Bio je to odličan meč za nas.Osetilo se da smo mnogo spremniji od Milana jer smo dve sedmice prije njih započeli sa pripremama.Ipak, to ne umanjuje našu dobru igru.Uspeli smo da se odbranimo protiv dosta ubojitog napada Rosonera, a u nekim trenucima smo ih čak i napali.Prošle sezone, imali smo sjajnu kampanju u kupu, ali u ligi smo 'za dlaku' izbjegli ispadanje.Ove sezone ćemo ostvariti mnogo bolje plasman.Također, nameravamo pokazati drugim ekipama u Ligi Evrope da znamo igrati fudbal.'', izjavio je trener Kaljarija, Diego Lopez, nakon utakmice.

     

    Ovaj meč obeležili su crveni kartoni.Radovanović je iskulječ za Kaljari, dok su u Milan Pujol i Beluši 'pocrvenili'.

     

    ,,Svaki sudac ima svoj kriterij koji je u skladu sa pravilnikom Fudbalskog saveza Italije i FIFA-e.Po mom mišljenju, Karmine Ruso je samo obavljao svoju dužnost kao sudac na ovako bitnoj utakmici.'', prokomentarisao je Lopez suđenje glavnog arbitra.

     

    Kaljari je definitivno pokazao ambicije u ovom, letnjem prelaznom roku.Tim iz Sardinije je ukupno potrošio nešto više od 16 miliona eura na nova pojačanja.

     

    http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

     

    http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/45609000/jpg/_45609015_duffy_512.jpg

     

    Keith Duffy: Milan će do kraja prijelaznog roka dovesti superzvijezdu

     

    Suvlasnik Milana, Keith Duffy, obećao je navijačima Milana da će dati sve od sebe da do kraja prijelaznog roka u Milan namami globalno poznatog nogometaša.

     

    Iako je obećao suprotno, Milan je nastavio sa prodajom svojih najboljih nogometaša.Doria i Rever, najbolji stoperi u timu su otišli u Chelsea, odnosno Sampdoriju.Gabriel Torje je preselio u Lisabon, Benficu.Navijače Milana nisu zadovoljile zamjene za te nogometaše, te su ponovo izrazili nezadovoljstvo kao u kasni period 'vladavine' Berlusconija i Gallianija.

     

    ,,Mogu slobodno reći da je Curva Sud posljednjih godina u dosta navrata bila prevarena.Meni, kao navijaču Milana je bilo teško tada.Ipak, sada sam ja na čelu kluba.Ne želim lagati navijače, nikada mi to nije bila namjera.Do kraja prijelaznog roka, Milanov dres će nositi jedno veliko ime.'', rekao je Duffy.

     

    Kada je upitan o kome je riječ, suvlasnik Milana je odgovorio:

     

    ,,Len(Blatavnik) i ja naporno radimo u zadnje vrijeme oko transfer planova Milana.Pravimo redovne konsultacije sa Barbarom(Berlusconi) i Inzaghijem.Moramo pronaći dobro rješenje, a da iskoristimo novac koji smo zaradili prodajom nogometaša.Ni cent više se ne smije potrošiti.Nemamo namjeru da budemo kažnjeni radi nepotišvanja FFP-a(Financial Fair Play).''

     

    Nagađa se da je Milan u potrazim za novim desnim krilom jer Inzaghi smatra da Niang još nije dovoljno sazrio da bi vodio njegov tim.

    • Like 1
  7. 'Supermario' sve bliži odlasku sa San Sira

     

    Balotelli: Razočaran sam u Inzaghija

     

    Čini se da je neizbježan odlazak Maria Balotellija iz Milana ovog ljeta.Čelnici Rossonera su nedavno odbili ponudu vrijednu 65 miliona eura od strane Chelsea za bivšeg igrača Intera.Navodno je činjenica da je ponuda odbijena bez ikakvog znanja, razljutila već ionako temperamentnog Balotellija.

     

    Izjava Mina Raiole, agenta Balotellija, je dodatno potvrdila napadačevu želju za novom sredinom,a očajničke molbe Filippa Inzaghija nisu urodile plodom.Kako i sam Balotelli kaže, izgubio je kontakt sa svim bitnim ljudima u klubu.

     

    ,,Potpuno samo razočaran ishodom situacije, pogotovo ponašanjem trenera Inzaghija.On je predstavljao bitan faktor u razvoju ne samo moje karijere, nego i moje ličnosti.Zaista se osjećate teško kada vas iznevjeri takva osoba.Riječi koje mi je uputio mu nisu trebale.'', rekao je Balotelli za football-italia.com.

     

    ,,Prekinuo sam kontakt sa svakom osobom u klubu.Moje kolege su me često zvale, pitale zašto je situacija takva.To mi je već dosadilo.Želim napustiti Milan i krenuti dalje.'', dodao je fudbaler Milana.

     

    'Supermario' je također izjavio želju za povratkom na 'Otok', u Chelsea.

     

    ,,Sigurno je Mourinho jedan od trenera sa kojim bi volio obonoviti suradnju.Proveo sam dosta vremena sa njim u Interu i mnogo sam toga naučio.'', poručio je Balotelli.

     

    Bivši igrač Manchester Citya, je također naglasio da se kao osoba dosta promijenio u posljednje tri godine.

     

    ,,Nisam više onaj arogantni dječak od prije.Sada sam samo svjestan svojih mogućnosti i kvaliteta.Odrastao sam.Ne idem iz Milana radi moje arogantnosti, nego iz principa.Da su htjeli, čelnici Milana su sve ovo mogli riješiti riječima.'', izjavio je talijanski reprezentativac.

     

    Osim Chelsea, u trku za Balotellija su se navodno uključili španski giganti Real Madrid i Barcelona, kao i Borussia iz Dortmunda.

     

    http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

     

    Inzaghi: Nijedan nogometaš nije veći od kluba

     

    http://www.exposay.com/celebrity-photos/filippo-inzaghi-milan-celebrations-at-san-siro-stadium-5TemDH.jpg

     

    Nakon što razgovori sa Balotellijem nisu urodili plodom, Filippo Inzaghi je pokušao uvjeriti navijače da postoji život i nakon što njihov najbolji napadač ode iz ekipe.

     

    ,,Bez obzira da li ste nogometaš sa tri osvojene Zlatne lopte ili da grijete klupu svoje ekipe, niste veći od kluba.Igrate nogomet u tom klubu da bi vi zaradili novac, a ne zato što vas klub treba.Nogometašima se previše dozvoljava u sadašnjosti.Određeni egoisti bi u moje vrijeme već dobili šamar od trenera kao što su Lippi ili Ancelotti.Danas, stručni štab je izgubio mnogo ovlasti i dopuštenja.'', izjavio je Inzaghi aludirajući na ponašanje njegovog najboljeg nogometaša Balotellija u zadnje vrijeme.

     

    ,,Bez obzira ko otišao ili ne, Milan će uvijek biti Milan.Garantujem svim navijačima, dok sam ja u trener ovog kluba, svaki nogometaš koji izađe na teren će dres Milana nositi sa ponosom.'', dodao je bivši napadač Juventusa.

     

    Barcelona je po posljednjim vijestima najbliža dovođenju 'Supermaria'.Neki izvori bliski Milanu smatraju da Blatavnik i Duffy ozbiljno razmatraju ponudu Barcelone od 50 milijuna eura za Balotellija.

     

    http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

     

    Schar: Oduvijek sam maštao o Milanu

     

    Novo pojačanje Milana, Fabian Schar, je dugo vremena veliki navijač Rossonera.

     

    http://sn-tv.com/wp-content/uploads/2013/11/1923183_w2.jpg

     

    Nakon što je Basel prihvatio ponudu Milana od 5 miliona za njihovog najboljeg defanzivca, sve se brzo odvilo.Schar je za manje od jednog dana spakovao kofere, doletio u Milan i obavio liječničke preglede.Danas, i zvanično je predstavljen u Milanellu kao novi fudbaler Rossonera.

     

    - Uvijek mi je bio san igrati za Milan.Kao dječak, gledao sam bravure Neste, Maldinija ili Kaladzea.Maštao sam da sam kao oni, miljenik publike sa San Sira. - rekao je ovaj 24- godišnjak.

     

    Schar je odmah demantirao da ga u Milanu gledaju kao zamjenu za Doriu.

     

    - Doria je nevjerovatan mladi fudbaler.Tri godine je mlađi od mene, a već je osvojio pregršt trofeja.Njegov odlazak iz Milana predstavlja veliki gubitak za moj novi tim.Ipak, ljudi iz Milana su mi rekli da ja nisam njegova zamjena.Savjetovali su me da na svojim leđima sagradim karijeru na San Siru. - rekao je Švicarac.

     

    Prije Milana, Schar je proveo četiri sezone u Baselu gdje je odigrao ukupno 103 utakmice.

     

    50512_101026009955593_4196326_n.jpg

     

    http://s01.s3c.es/imag/_v0/580x300/8/9/5/Puyol-escudo-milan-2013-reuters.jpg

     

    Milan omogućio Puyolu častan oprost

     

    Sada već bivši kapiten Barcelone, Carles Puyol će svoju posljednju sezonu završiti igrajući u vrhunskom klubu.

     

    Nakon što mu je uprava Barcelone uskratila častan oproštaj od svojih navijača, Carles Puyol je morao tražiti novi klub.Milan je prodao Revera Udineseu, pa je Inzaghi od svojih čelnika tražio jednog iskusnog defanzivca.Glavni ljudi u Milanu su rješenje vidjeli upravo u Puyolu.

     

    ,,Sretan sam što sam postao fudbaler tako velike ekipe.Iako stvari sa Barcelonom i nisu završile onako kako sam se nadao, uvijek će mi Camp Nou ostati u srcu.Ipak, sada sam fudbaler Milana.Želim pobjeđivati sa svojom novom ekipom i osvajati trofeje.Zbog toga sam se i odlučio za Inzaghijev tim.'', rekao je Puyol.

     

    Pričalo se i tome da će Puyol zajedno sa igračkim obavezama dobiti i neku trenersku ulogu.

     

    ,,Za sada nije bilo zvanične ponude(za trenera).Trenutačno sam samo fudbaler Milana.Ovo je vjerovatno moja posljednja igrača sezona, tako da ne bi imao ništa protiv da sljedeće sezone budem u stručnom štabu Rossonera.''

     

    Puyol je fudbaler koji iza sebe ima veliku karijeru.Sa Barcelonom je osvojio 7 La Liga i 3 Lige Prvaka, dok je sa Španjolskom. bio evropski i svjetski prvak.

     

    ,,Velika je stvar što imamo fudbalera takvog renomea u ekipi.Osim što je fantastičan fudbaler, Puyol je i velika osoba.Kada sam pričao sa njim, ponudio se da bude mentor mnogim igračima u klubu.Milan će definitivno imati koristi od Puyola.'', poručio je Keith Duffy, jedan od vlasnika Milana.

     

    Bivši reprezentativac španjolske reprezentacije je koštao Milan nešto manje od milijun eura.

     

    http://static01.avaz.ba/img/logo_avaz.png

     

    Bivši kapiten Milana nije zadovoljan novim vlasnicima

     

    Maldini: Schar i Puyol nisu zamjena za Doriu, Balotelli ne smije otići

     

    http://forzaitalianfootball.com/wp-content/uploads/2013/10/Paolo-Maldini.jpg

     

    Nakon što je Milan predstavio svoja prva pojačanja od kako su Rossonere kupili novi vlasnici, javilo se par kritika.Najoštriju od svih je uputila možda i najveća legenda Rossonera, Paolo Maldini.

     

    - Ako u Milan ne dođe neki veliki igrač, Duffy i Blatavnik neće biti ništa bolji od Berlusconija.Milan je prodao fantasičnog defanzivca, iako opravdano za veliki novac, ali nije našao adekvatnu zamjenu.Schar je fudbaler koji pokazuje tu i tamo određene kvalitete, ali nikada nije igrao na velikoj sceni.Puyol je nekada bio veliki fudbaler, ali sa 38 godina ne može pomoći Milanu. - smatra Maldini.

     

    Također, peteorstuki osvajač Lige Prvaka smatra da je svađa između Balotellija i Milana besmislena.

     

    - Priznajem, kada je stigao(Balotelli) u Milan, nisam bio njegov fan.Da se ovakva situacija desila prije dvije godine, rekao bi da ga Milan treba prodati.U međuvremenu, Balotelli je izrastao u fantastičnog napadača.Milan treba što prije riješiti stvari sa njim, jer je ova svađa besmislena.Sa druge strane, Balotelli mora da bude svjestan da igra u velikom klubu, te da u Milanu može napraviti velike stvari. - posavjetovao je Maldini dvije 'zaraćene' strane.

    • Like 1
  8. http://m.24sata.hr/images/splash_logo.png

     

    Milan podmlađuje ekipu

     

    Rossoneri je na otvaranju prijelaznog roka predstavio tri nova pojačanja.

     

    http://31.media.tumblr.com/tumblr_lsw8o0yrrE1qgsnfdo1_500.png

     

    Nakon što su ekipu Milana napustili Doria i Montolivo radi odlaska u Premiership, Rossoneri su predstavili svoje prve tri pridošlice u ljetnom prijelaznom roku.Riječ je o Rafinhi Alcantari, Luci Marroneru i Tomasu Martinezu.

     

    Rafinha, nekada velika nada Barcelone, stiže u Milan kao slobodan nogometaš.Mladi Brazilac se nikada nije uspio snaći na Camp Nou, te će svoju sreću iskušati u Italiji, na San Siru.Iako je Miralem Pjanić prvi pik Inzaghija na poziciji ofanzivnog veznog, nagađa se da će se Rafinha polako integrisati u prvi tim talijanskog prvaka.

     

    Luca Marrone, dijete Juventusa, će dobiti posljednju šansu da se dokaže u velikoj ekipi.U svom matičnom klubu, Juventusu, nikada nije bio standardni prvotimac, dok je prošle sezone u Napoliju zaigrao samo na pet utakmica.Talijan, koji posjeduje 'od svega po malo', zna da će morati izuzetno mnogo da radi da bi se izborio za mjesto u prvih 11 Rossonera.Kao i Rafinha, došao je kao slobodan nogometaš.

     

    Tomas Martinez stiže iz River Platea, sa kojim Rossoneri imaju izuzetno dobro saradnju.Milan je doveo Argentinca za četiri i pol milijuna eura.Ipak, Rossoneri ga neće odmah koristiti u prvoj ekipi.Martinez će u Riveru odigrati još jednu sezonu, te se svojim dobrim igrama u domovini nametnuti Inzaghiju ispred Pjanića i Rafinhe u rosteru Milana za sljedeću sezonu.

     

    Iako je Milan već 'duboko zakoračio' na tržnicu nogometaša, navijači tima sa San Sira, još čekao na superzvijezdu koju su im novi vlasnici kluba obećali.

     

    http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

     

    http://static.foxsports.com/content/fsc/img/2012/10/10/101012-Soccer-Serie-A-Verratti-FOLLOW-ME-DG-PI_20121010113658405_660_320.JPG

     

    Verratti potvrdio: Sutra letim za Milan

     

    Kako je Barbara Berlusconi najavila, Chelsea je dozvolio Milanu da stupi u pregovore sa Marcom Verrattijem.Nije dugo trebalo da se Milan i Verratti dogovore.U slučaju da liječnički pregledu prođu planirano, talijanski playmaker će u sljedećoj sezoni nositi dres Milana.

     

    U razgovoru sa novinarom Gazzete dello Sport, Verratti je priznao da je veoma blizu Milana.

     

    ,,Istina je(prelazim u Milan).Već sutra putujem za Milan.'', rekao je Verrati.

     

    ,,Ovo je odlična stvar za mene.Prelazim u veliki klub koji se tek sada vratio na stare staze slave.Milan ima jednu motivisanu ekipu i fantastičnog mladog trenera, tako da ću se fino uklopiti.'', nastavio je.

     

    Mladi Talijan je također otkrio radost što se vraća u svoju domovinu.

     

    ,,Sretan sam što ću ponovo zaigrati u Italiji.U Milanu ću biti mnogo bliže svojoj porodici nego što sam to bio u Londonu ili Parizu.'', priznao je Verratti.

     

    Za bivšeg igrača PSG-a, Rossoneri su izdvojili samo 15.5 miliona eura, što i nije neka cijena za fudbalera Verrattijevog kalibra.

     

    http://www.euronogomet.com/images/logo.png

     

    Milan prodao 'Ronalda iz Rumunije'

     

    http://www.sabotagetimes.com/wp-content/uploads/torje-1.jpeg

     

    Nakon što su dobili vrtoglavih 50 milijuna eura za Doriu, čelnici Milana su odlučili prodati još jednog prvotimca.Ovaj put riječ je od Gabrielu Torjeu.

     

    Izuzetno brzo desno krilo, koji sa razlogom nosi nadimak 'Ronaldo iz Rumunije', na iznenađenje svih simaptizera Milana, karijeru će nastaviti u Benfici.Tim iz Lisabona je za nešto manje od 20 milijuna eura, otkupio ugovor bivšeg fudbalera Udinesea.

     

    ,,Sa ponosom možemo potvrditi da je Torje potpisao za Benficu.Velika je stvar u tim dovesti dvostrukog prvaka Italije.On će mnogo pomoći Benfici.'' potvrdio je vijest vlasnik Benfice, Trond Moland.

     

    http://www.eee.ba/festival/images/stories/logo-klix.jpg

     

    Mino Raiola: Balotelli nema namjeru razgovarati oko novog ugovora

     

    Agent 'Supermaria' poručio je čelnicima Milana da zarade na Balotelliju dok još mogu.

     

    http://acmilan-fans.com/wp-content/uploads/2013/12/Raiola-e-Balotelli.jpg

     

    Na kraju prošle sezone izgledaju je kao da Balotelli i Milan žive u bajci.Talijanski napadač je proglašen za najboljeg strijelca i nogometaša Serije A, a svoj Milan je suvereno doveo do jubilarnog 20. Scudetta.Ipak, bajke su priče koje imaju sretan kraj.Čini se da priča između Balotellija i Milana neće završiti tako.

     

    I ovog ljeta, pojavile su se glasine da 'Supermario' želi van iz Milana.Razočaran ispadanjem u četvrtfinalu Lige Prvaka, Balotelli se odlučio naći klub koji mu zaista može donijeti taj prestižni trofej.Navodno je Milan odbio ponudu vrijednu 65 miliona eura od Chelsea, što je dodatno razljutilo bivšeg igrača Intera.Razgovor sa trenerom Milana, Pippom Inzaghijem nije urodio plodom, te je Balotelli uručio zahtjev za postavljanje na transfer listu.

     

    ,,Nemamo namjeru surađivati sa čelnicima Milana.Ako oni sa nama nisu htjeli razgovarati oko ponude Chelsea, ne želimo ni mi sa njima oko produženja ugovora.Mario će po važećem ugovor još godinu dana nositi dres Milana, tako da savjetujem Barbaru Berlusconi da što prije unovči na njemu.'', rekao je Mino Raiola.

     

    Također, 'Superagent' je javno iznio zahtjeve za Balotellijev novi ugovor.

     

    ,,Nema pregovaranja, nema nikakve priče niti spuštanja zahtjeva.Ako ljudi u Milanu žele da Mario ostane na San Siru, morat će mu plaćati onoliko koliko Real Madrid plaća Ronaldu.Ni centa manje.'', poručio je Raiola.

     

    Iako još čekamo zvaničnu izjavu Balotellija u vezi posljednjih dešavanja, čelnici Milana će morati ozbiljno razmisliti o prodaji njihovog najboljeg igrača.U slučaju da ga ovog ljeta ne prodaju, velike su šanse da će neka ekipa dovesti Balotellija bez ijednog potrošenog centa.

  9. http://nstatic.net/img/logo_mozzart.png

     

    Da li je Baloteli najbolji napadač sveta?

     

    Osvajač ''Zlatne kopačke'' za sezonu 2015/16 je u 46 utakmica postigao 36 golova.

     

    http://i2.cdn.turner.com/si/dam/assets/130822133945-mario-balotelli-3-single-image-cut.jpg

     

    Prije nekoliko godina, mišljenja od budućnosti Marija Balotelija bila su podelena.Kao tek tinejdžer, probio se u prvi tim Intera i već u svojim prvim utakmicama pokazao da u sebi ima neverovatan talenat.Ipak, uz svu tu njegovu blistavost, videla se i tamna strana ovog fudbalera.Izuzetno argonantan, prgav i težak za suradnju, Baloteli je, iako još golobrad, pokazao da ne poštuje nikog.Velikim napadačima, poput Ibrahimovića, Eta ili Milita često nije želeo dodavati loptu, misleći da može sve sam.

     

    Ubrzo nakon što je izjavio da je što se jednom prilikom javno pojavio u dresu gradskog rivala Intera, Milana, ''Supermario'' se preselio na ''Otok''.Njegov mentor ili kako ga je Baloteli često znao zvati, ''otac'', Roberto Manićini doveo ga je u Mančester Siti.Suradnja njih dvojice je trebala dovesti Siti do samih zvezda na nebu.

     

    Ipak, desilo se baš suprotno.Činilo se da je čitavo vreme u Engleskoj Balotelije zanimalo sve osim igranja fudbala.U samo jednoj, od dve i pol sezone koje je proveo igrajući za Siti, Baloteli je uspeo postići dvocifren broj golova.Više je pažnje privlačio svojim kontroverznim ponašanjem van terena, nego svojim igrama u plavom dresu.

     

    Sredinom novembra 2012. godina, Manićini je izgubio živce, te je bogatim šeicima dao zeleno svetlo za prodaju svog štićenika.Mamac je prvi zagrizao Adrijano Galijani.Sada već bivši generalni direktor Milana uspeo je spustiti napadačevu cenu na 24 miliona eura, tri manje od cifre koju je Siti platio Interu.I tako, u januaru prije tri i pol godine, ''Supermario'' je obukao crveno-crni dres.Iako se očekivalo da će kad tad postati članom kluba za kojeg je od detinstva gajio simpatije, niko nije verovao da će to biti sa njegove 22 godine.

     

    U svojoj prvoj polusezoni u Milanu, Baloteli je sa 12 golova u 13 utakmica doveo Rossonere do kvalifikacija za Ligu Prvaka.U sledećoj sezoni, bivši igrač Intera postigao je respektabilnih 19 pogodaka, a Milan je ponovo došao do mesta koje vodi u najjače evropski takmičenje.Iako je bilo dosta svađa sa trenerom Alegrijem i navijačima Milana, Baloteli na početku svoje karijere na San Siru odradio solidan posao.

     

    Ipak, ono najbolje tek sledi.Alegrija u leto 2013. menja Filipo Inzagi.Popularni ''Pipo'' je jedna od najvećih živih legendi navijača Milana.Nekada fantastičan napadač, sa neverovatnim njuhom za gol i velikom ljubavi prema dresu Rosonera.Inzagijev zadatak je bio da sve te kvalitete presadi u tada još nezrelog Balotelija.Za jednog relativno neiskusnog trenera(prije njegovog dolaska Inzagi je vodio mladi tim Milana) to je bio težak posao.

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/balokarijera_zps00a952a4.png

    Karijera ''Supermaria''

     

    Ubrzo je novi trener Rosonera preporodio čitav tim, i od Milana ponovo napravio silu talijanskog fudbala.Od svih fudbalera Milana, najveća promjena se vidjela u Baloteliju.Igrajući kao statičan i veoma len napadač, talijanski reprezentativac je retko ulazio u prave prilike, što je dosta smanjivalo njegove šanse da bude opasan na terenu.Inzagi je u njega usadio svo svoje napadačko iskustvo.Odjednom, Baloteli je počeo da utrčava iza leđa protivničkih odbrana, da ulazi u svaki duel kako mu je poslednji.Kada to sve dodate na ono što Inzagi nikada nije imao, besprekornu tehniku, dobijate kompletnog napadača.

     

    Rezultati su se ubrzo i videli.Pipov tim je u dve sezone pomeo sve pred sobom i osvojio dva Skudeta.Baloteli je u prvoj sezoni postigao 23 pogodka, a u sledećoj neverovatnih 30.Da ga povreda na kraju sezone nije omela, ''Supermario'' bi možda i oborio rekord Đine Rosetija koji iznosi 36 golova.

     

    Niko u Evropi nije postigao više pogodaka od ovog 25-godišnjeg Talijana, te je Baloteli zasluženo dobio svoju prvu seniorsku nagradu, ''Zlatnu kopačku''.

     

    Nastupi i u Ligi Prvaka nisu izostajali.Do 2013. godine, Mario je u Ligi Prvaka postigao samo 3 gola, a od toga nijedan u nok-aut fazi.Sa Milanom, Balotelli je u najjačem evropskom takmičenju postigao ukupno 17 golova u tri godine.Sledeće sezone, Milan će biti jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige Prvaka.Mario Baloteli sada ima veliku priliku, da pokaže svima da više nije onaj dječak bez manira.Ako sve prođe po planu, rijetko ko će imati neki prihvatljih argument da ''Supermario'' nije najbolji napadač na svetu.

     

    http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

     

    Sautempton doveo Montoliva

     

    Samo dan nakon što je zvanično otvoren prelazni rok u Engleskoj, Sautempton je predstavio svoje prvo pojačanje.

     

    http://cdn4.celebrityhairstylez.com/wp-content/gallery/riccardo-montolivo/riccardo-montolivo-hairstyles12.jpg

     

    Dobra suradnja Sautemptona i Milana se nastavlja.Nakon što su prošle sezone izvršili trampu Kaka-Boruč, ovog leta engleski klub je od Milana kupio njihovog bivšeg kapitena, Rikarda Montoliva.

     

    ,,Osetio sam da je vreme da krenem dalje.Imam 31. godinu i želim još igrati fudbal na najvišem nivou.Milan mi je dao do znanja da na mojoj poziciji želi mlađeg fudbalera.Pričao sam dosta sa Kakom, koji mi je rekao mnogo toga dobrog o Sautemptonu.Kada je stigla ponuda ovog tima, bez razmišljanja sam se prihvatio.'', rekao je Montolivo.

     

    Također, reprezentativac Italije se osvrnuo na svoje dane provedene na San Siru.

     

    ,,Bile su to tri fantastične godine.Nosio sam kapitensku traku i osvojio dva Skudeta.Igrati za Milan je neverovatna čast.Nadam se da svojim partijama nisam razočarao navijače.'', izjavio je Montolivo.

     

    Za bivšeg igrača Fiorentine, Sautempton je izdvojio 5.5 miliona eura.

     

    http://www.sportske.net/img/logo.png

     

    Doria u rekordnom transferu u Čelsiju!

     

    Fantastični brazilski stoper, Doria, od sledeće sezone će nosti dres Čelsija.

     

    http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/07/26/article-2379534-1B0224E9000005DC-133_634x432.jpg

     

    Nakon dve fantastične sezone u Milanu, Doria je osetio da je vreme da krene dalje.Smatra se da je Brazilac bio nezodaovoljan ostvarenim uspehom i Ligi Prvaka, te da je čelnicima Milana stavio jasno do znanja da želi napustiti Milan.

     

    Osvajači Lige Prvaka za ovu sezonu, Čelsi su prvi pokucali na vrata.Nakon dosta pregovora, Abramovič je odlučio za Doriu izdvojiti vrtoglavih 50 miliona eura.Time je Brazilac postao najskuplji defanzivac u istoriji fudbala.Rekord je pre držao Rio Ferdninand koji je 2001. godine iz Lidsa prešao u Mančester Junajted za 46 miliona eura.

     

    ,,Mogu potvrditi da Doria trenutačno putuje u London.Svi problemi oko njegove radne dozvole i pasoša u rešeni, tako da jedino preostaje da prođe lekarske preglede.'', rekao je Murinjo nekom bliskom izvori, prenosi Daily Mail.

     

    Još se čeka na zvaničnu izjavu samog defanzivca i njegovog agenta iako su mnogi već sad sigurni da je Čelsi doveo veliko pojačanje.

     

    http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

     

    http://www.tvcnews.tv/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/barbara_berlusconi.jpg

     

    Barbara Berlusconi: Chelsea nam je obećao Verrattija

     

    Nakon što je Milan Chelseau prodao Doriu za 50 miliona eura, generalni direktor Milana, Barbara Berlusconi, osigurava navijače da nemaju razloga za brigu.Pritom je kćerka bivšeg vlasnika Milana, Silvija, javnosti odala malu tajnu.

     

    ,,Nema razloga za brigu.Nemam namjeru da ponavljam Gallijanijeve pogreške.On i njegova ekonomska politika su prošlost u Milanu.50 miliona eura za fudbalera je ekonomski neodiljiva cijena.Konsultovala sam se sa Inzaghijem, koji se također složio sa tim.Doria je fantastičan fudbaler, ali Milan će pronaći adekvatnu zamjenu.'', rekla je Barbara.

     

    Barbara Berlusconi je nakon prodaja dva, za Milan vrlo bitna, fudbalera, navela i prvi metu Milana u ovom prijelaznom roku: Marca Verrattija.

     

    ,,Za vrijeme pregovora oko Doria, Abramovič nam je obećao Verrattija.Velike su šanse da na početku sezone nosi Milanov dres.'', izjavila je Barbara Berlusconi.

     

    Verrati je prošle sezone odigrao 43 utakmica za tim Josea Mourinha, ali je čak 29 mečeva počinjao sa klupe.

  10. http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

     

    Milan odbranio Scudetto

    Balotelli dominirao ligom, Roma ponovo ispala

     

    Danas je završeno konačno, 38. kolo 114. izdanja Serije A.

     

    Kako je već ranije poznato, Milan je osvojio svoj 20. Scudetto.Novi-stari prvaci će od sljedeće sezone nositi dvije zvjezdice na svom dresu.Također, nije bilo mnogo dileme ni oko drugog mjesta.Udinese je igrao fantastično tokom čitave sezone, te bi primjera radi sa 81 bodom bili prvi u Bundesligi.Ipak, Milan je za ''Zebrette'' ove sezone bio prejak, ali sigurno je da bi Udinese na ovakav rezultat odmah na početku sezone potpisao.

     

    Prvak prije dvije godine, Sampdoria, je posljednji putnik za Ligu Prvaka.Tim iz Đenove je uspio da izdrži pritisak Bologne i Juventusa i ostane i u posljednjem kolu na trećoj poziciji.Italija neće dugo imati ovako slab predstavnički kadar u Ligi Prvaka.Uz dosta kvalitetni Milan, u Ligu Prvaka idu Udinese i Sampdorija, timovi za koje je pitanje u kolikoj se mjeri mogu suprostaviti najjačim timovima u Evropi.

     

    Za Bolognu je peto mjesto veliki uspjeh, pogotovo računajući da su iza sebe ostavili velike ekipe poput Juventusa, Napolija i Intera. 'Stara dama' je uložila sve u pohod ka Ligi Prvaka.Nažalost, u polufinalu tog takmičenja zaustavio ih je Chelsea, te će se sa šestim osvojenim mjestom u ligi morati zadovoljiti igranjem u Ligi Evrope sljedeće sezone.Posao Antonia Contea nije više siguran kao što je to bio slučaj u proteklim sezonama.

     

    Napoli i Fiorentina su sa 61 bodom ostali bez Evrope.Cagliari, koji je u TIM Kupu izbacio čak i Milan, je uspio da podigne trofej u finalu protiv Udinesea, tako da će tim sa Sardinije biti posljednji putnik za Ligu Evrope.Sigurno razočaravajuća sezona za Partenopeie i Violu.

     

    Ipak, tim koji je najviše pao u odnosu na prošlu godinu je Inter.Nerroazzuri su igrali katastrofalno prošle sezone, te pod vodstvom čak tri trenera tokom sezone, uspjeli su zauzeti tek šesnaesto mjesto.Do dolaska, Vicenza Montelle na klupu Intera, fudbaleri u plavo-crnim dresovima su jedno vrijeme bili i u zoni ispadanja.

     

    Romi je trebala samo sezona da ponovo ispadne iz društva najboljih.Kao i prije dvije godine, 'Vučica' je ponovo završila na samom začelju tabele, te će sljedeće sezone igrati u Seriji B.Osim Rome, ispali su još Chievo i Genoa.

     

    Što se tiče pojedinačnih rezultata na kraju sezone, očekivana je dominacija fudbalera Milana.Balotelli je najbolji strijelac lige sa čak 30 postignutih golova. 'Supermario' ima sjajnu sezonu iza sebe.Kao što je i sam izjavio, da se nije povrijedio pred sami kraj sezone, broj njegovih pogodaka bi bio još veći.

     

    Stephan El Sharaawy je ponovo pokazao svoj kvalitet.Pomalo u sjeni Balotellija, 'Il Faraone' je uspio da 17 puta asistira, te je najbolji asistent lige.

     

    Naša dva fudbalera, Begović i Pjanić, su također odigrali zapaženu ulogu u pohodu ka Scudettu.Asmir u 27 utakmice nije primio gol, što je apsolutni rekord kada je Serija A u pitanju.U napadu, Miralem je bio od velike koristi.Pjanić je ove sezone uputio čak 35 ključnih dodavanja, po čemu su ga statističari u Italiji svrstali na peto mjesto u toj kategoriji.Prvi je Mauro Costanzo sa 47 ključnih dodavanja.

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

     

    Kako je Milan igrao u ovoj sezoni

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/ekipa_zpsff282268.png

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

     

    Sve odigrane utakmice Rossonera za sezonu 2015/16 !

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/d_zps68b15031.png

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/s_zps6bce2eeb.png

  11. 50512_101026009955593_4196326_n.jpg

     

    VIDEO: Milan u velikom stilu odbranio titulu

     

    http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/01/99/77/60/1997760_w1.jpg

     

    Rossoneri su četiri kola prije kraja prvenstva osigurali drugu zvjezdicu na dresu za sljedecu sezonu.

     

    Nakon već pola odigrane sezone u Seriji A, nije bilo mnogo ljudi koji su smatrali da Milan neće odbraniti titulu.Rossoneri su igrali sjajno čitave sezone, te su danas u 15:00 časova u sklopu 34. kola Serije deklasirali Genou u gostima.Na taj način, Milan je i matematički osigurao svoju jubilarnu 20. titulu.

     

    Giampaolo Pazzini je postigao 2 gola, a u strijelce su se upisali i El Shaarawy, Poli i Abate.U 71. minuti Genoa je ostala i sa igračem manje jer je Kucka dobio svoj drugi žuti karton.

     

    Nakon što su ispali od Barcelone u četvrtfinalu Lige Prvaka, Rossoneri su nastavili da se iživljavaju nad svojim protivnicima.Nakon Lazija, žrtva je bio i tim Alberta Malesanija.

     

    Rossoneri su već u 16. minuti poveli.Pazzini je iskoristio gužvu u šesnaestercu nakon kornera El Shaarawya i lagano glavom pospremio loptu u mrežu.

     

    Na drugi gol Milana morali smo čekati polovinu drugog dijela utakmice.Igrala se 65. minuta kada je Torje oboren u kaznenom prostoru.Minut kasnije, jedanaesterac je uspješno izveo El Shaarawy.Bio je to 12. gol ''Il Faraonea'' u ligi.

     

    Nakon što je Genoa ostala sa 10 igrača, Milan je odlučio dokrajčiti domaći tim.U 84. minuti, rezervista Andrea Poli postiže svoj četvrti gol u sezoni.Samo četiri minute kasnije, još jedan fudbaler koji je u igru ušao sa klupe se upisao u strijelce.Ubacivanje Abatea je pronašlo nogu Lamburghija koji je nespretno skrenuo loptu u svoju mrežu.Ipak, sudije su odlučile pripisati gol Milanovom desnom beku.

     

    Na kraju,čovjek koji je započeo goleadu, postigao je i posljednji gol na meču.U prvoj minuti sudačke nadoknade, Pazzini je postigao svoj drugi gol na utakmici.Milan je fantastično probio po svojoj desnoj strani, Torje je ubacio za Pazzinija, a ''Il Pazzo'' bez mnogo problema poslao loptu u mrežu.

     

    Ovo je Milanova 28. pobjeda u ligi, dok Genoi preostaje velika borba za opstanak.Tim iz Đenove je trenutačno 18. na tabeli Serije A.

     

     

    http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

     

    http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/02/01/70/24/2017024_w2.jpg

     

    Inzaghi: Časno ćemo privesti sezonu kraju

     

    Nakon što je Milan osvojio svoju jubilarni 20. titulu prvaka Italije, Filippo Inzaghi je dao svoje viđenje gotovo pa minule sezone.

     

    ,,Bila je ovo fantastična godina.Mnogo smo napredovali u odnosu na prošlu.Odbranili smo titulu, a malo nam je falilo da zaigramo u polufinalu Lige Prvaka.Zadovoljan samo urađenim, kao što su i vlasnici kluba.'', rekao je Inzaghi.

     

    Ipak, ''Pippo'' je naglasio da sezona još nije završena.

     

    ,,Navijači su bili uz nas čitavo vrijeme i ne zaslužuju da poraze na kraju sezone.Ostati ćemo profesionalni do kraja 38. kola Serije A.Imamo tu još dosta uraditi.Želim oboriti Interov rekord od 97 osvojenih bodova na kraju sezone, kao i njihov broj primljenih pogodaka koji iznosi 18.'', poručio je bivši napadač reprezentacije Italije.

     

    http://www.euronogomet.com/images/logo.png

     

    Duffy: Dvije zvjezdice su dokaz da Milan ide pravi putem

     

    http://www.contactmusic.com/pics/le/adee_phelan_salon_launch_270911/keith-duffy_5728414.jpg

     

    Suvlasnik Milana je izuzetno zadovoljan radom kluba od kada su Leonard Blatavnik i on kupili Rossonere od talijanskog mogula Silvija Berlusconija.

     

    Milan je dobio nove vlasnike sredinom novmebra.Duffy i Blatavnik su promijenili dosta u samom čelništvu Rossonera, dok stručni i igrački kadar nisu dirali.

     

    ,,Pričali smo sa Gallianijem i on nas je zamolio da ne diramo Milanovu ekipu niti stručni štab.To smo i uradili, što je na kraju bila dobra odluka.'' rekao je irski pjevač.

     

    ,,Inzaghi je osvojio 20. titulu za Milan u talijanskom prvenstvu.To znači da će Milan sljedeće sezone imati dvije zvjezdice na dresu.Fantastičan način da se počne nova epoha na San Siru!'' dodao je Keith Duffy.

     

    Još se čeka konkretan potez novih vlasnika Milana na tržištu.

     

    ,,Nekoliko poteza je već napravljeno.Zajedno sa Inzaghijem, već smo dogovorili dolazak 'svježe krvi' u ekipu.Još ne želim da objavim o kojim se nogometašima radi.Kao što sam već jednom rekao, Milan će sljedeće sezone biti i finansijski u rangu sa najjačim ekipama u Evropi.Navijači mogu očekivati dolazak barem jedne superzvijezde.'' rekao je suvlasnik Milana.

  12. http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

    Barsa preživela na San Siru

     

    Iako je pobedio rezultatom 1-0, Milan nije uspeo proći u polufinale Lige Prvaka.

     

    #Invalid YouTube Link#

     

    I ove godine, ovaj put u četvrtfinalu, u Ligi Prvaka sastali su se Milan i Barcelona.Dueli ovih timova su u zadnje vreme možda i previše često, ali daleko od toga da su nezanimljivi.Barselona je kod kuće pobedila u utakmici spada u grupu najboljih u modernom dobu Lige Prvaka.Balugrana je slavila sa 5-3 i sa dva gola prednosti izašla na zeleni travnjak San Sira.

     

    Filipo Inzagi nije imao sreće ni sa izborom ekipe.Kao i za utakmicu na Kamp Nou, dva najbolja igrača Rossonera su bila povređena.Naime, Baloteli je još vukao povredu ramena, dok je El Šaravi ostavljen na klupi jer ste tek vratio treninzima nakon blažeg istegnuća lista.Ovoj listi pridružio se i kapiten Montolivo, te Miralem Pjanić.Popularni 'Pipo' je morao na teren izaći bez praktično četiri prvotimca.

     

    Herardo Martino nije imao problema sa izborom ekipe.Ponovo je odlučio u sami vrh napada staviti Mesija i Nejmara, dvojca koji je itekako namučio Milan u prvoj utakmici.

     

    Ispostavit će se da će izuzetno oslabljeni Milan natjerati Barselonu da se brani do svojih poslednih granica.Nije čest prizor da gledamo 11 fudbalera tima iz Katalonije iza lopte.

     

    Susret je počeo izuzetno dobro za Milan.Već u drugoj minuti Rosoneri su preko Pacinija poveli.De Šiljo je fantastično ubacio, na bivši igrač Intera 'poletio' i glavom matirao bespomoćnog Musleru.Milanu je falio još samo jedan gol za prolaz dalje.

     

    Svih 96 minuta koliko je trajala utakmica, Milan je imao loptu i kontrolu nad utakmicom.Rosoneri su čak 19 puta šutirali prema golu svoju rivala, dok je Barseloni to pošlo za rukom samo tri puta.

     

    U drugom dijelu, Stefan El Šaravi je propustio zlatnu priliku da postane heroj svojih navijača.Mladi Talijan je u 68. minuti ušao u igru, a u 70. je već napravio fantastičan prodor u kazneni prostor Barselone, ali je traljao šutirao.

     

    Nažalost po Milan, do kraja susreta nisu uspeli napraviti novu pravu šansu.Barselona se odbranila i prošla dalje.Da li je to bilo zasluženo, sigurno je veliko pitanje.

     

    Barselona će u polufinali igrati sa potrugalskom Benfikom, dok će drugi polufinalni par biti dvoboj između Juventusa i Čelzija.

     

    http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

     

    Inzaghi: Sada treba navijati za Juventus

     

    http://www.italianfootballdaily.com/wp-content/uploads/2014/01/inzaghi.jpg

     

    Milan je konačnim rezultatom 4-5 ispao od strane Barcelone u četvrtfinalu Lige Prvaka.Iako vidno razočaran radi bolje igre njegovog tima, trener Milana, Flippo Inzaghi je naglasio da razloge za neuspjeh ne treba tražiti van ekipe.

     

    - Milan je imao fantastičnu sezonu Ligi Prvaka.Igrali smo sjajan fudbal i pokazali da smo spremni da se vratimo u sami vrh evropskog fudbala.Imali smo maksimalan učinak u grupi sa PSG-om, odigrali sjajno protiv Marseillea,a Barceloni pružili veliki otpor.Istina, mogli smo i proći našeg zadnjeg protivnika.Mnogi bi se ovdje požalili na nedostatak naših najboljih igrača, ali ja tu vidim samo uvrede igračima koji su izašli na teren.U oba susreta protiv Barce, Milan je fantstično igrao sa nogometašima koje sam imao na raspolaganju. - poručio je Inzaghi.

     

    Također, ''Pippo'' je opravdao nešto defanzivniju igru Barcelone

     

    - Kada neko protiv Barce igra defanzivno, odmah slijede kritike za eventualni uspjeh te ekipe.Mnogi se žale na anti-fudbal i nesportsku igru.Nemam namjere to da radim.Ako je Barcelona igrala defanzivno, zašto su onda postigli 5 golova u prvoj utakmici.Jednostavno rečeno, mi smo ispali jer nismo uspjeli učiniti isto kod kuće.Barcelona je odigrala onoliko koliko je trebala.Čestitam Martinu na prolazu. - rekao je Inzaghi.

     

    Ispadanjem Milana, Juventus je ostao jedina talijanska ekipa koja će nastaviti život u Ligi Prvaka.

     

    - Ne ide im(Juventusu) dobro Seriji A, tako da je Liga Prvaka velika šansa da naprave nešto dobro u sezoni.Uvijek sam navijao za talijanske ekipe u Seriji A, tako da mogu reći da Juve ima podršku Milana protiv Chelsea. - rekao je Inzaghi.

     

    http://www.euronogomet.com/images/logo.png

     

    Baresi: Milan je pronašao velikog trenera u Inzaghiju

     

    http://donfutbolito.com/wp-content/uploads/2012/10/franco-baresi.jpg

     

    Inzaghijeva izjava nakon meča protiv Barcelone impresionirala je čitavu fudbalsku javnost.Danas je poznato da treneri često kritiziraju igre svojih rivala, te da pres-kofenrencije koriste kako bi podcijenili, uvrijedili i umanjili uspjehe protivničkih timova.Ipak, Filippo Inzaghi je uradio upravo suprotno.Trener Milana je čestitao Barceloni na prolazi dalje, a njihovim velikim rivalima u Italiji poželio sreću u polufinalu Lige Prvaka protiv Chelsea.

     

    Ovakav stav bivšeg napadača Milana, pronašao je mnogo poštovanja kod još jedne legende Milana, Franca Baresija.

     

    ,,Pippo je pokazao da je vrijedan sjedenja na klupi Milana.Njegov Milan igra fantastično ove sezone i zaista je šteta što ih nećemo gledati među četiri najbolja u Ligi Prvaka.Ipak, Inzaghi je ispadanje od Barcelone prihvatio časno.U današnjem fudbalu, igra se na pobjedu, ne na ljepotu.To Pippo savršeno shvata.Njegova izjava je sasvim opravdana.''

     

    ,,To što je poželio sreću Juventusu je također velika stvar.Uvijek sam propagirao saradnju talijanskih klubova.Naravno, i ja ću navijati za Juve protiv Chelsea.'', rekao je bivši broj 6.

  13. http://scsport.ba/img/logo.png

     

    http://static.goal.com/337600/337697_heroa.jpg

     

    VIDEO: Milan pokazao Marseilleu, Valencia izbacila Shaktar

     

    Završen je predposljenji dan osmine finala Lige Prvaka

     

    Večeras smo dobili nova dva kluba koja će nastaviti svoj put ka trofeju Lige Prvaka.

     

    Riječ je o talijanskom i španskom predstavniku, Milanu, odnosno Valenciji.U dvije izuzetno interesantne utakmice vidjeli smo čak 10 golova.

     

    Marseille se na njihovom Velodromu pokazao kao dostojan protivnik Milanu.Ozbiljno su namučili Rossonere, te su čak vodili u dva navrata.Do kraja utakmice Milan je uspio doći do za njih povoljnih 2-2, pa su navijači oba tima nestrpljivo isčekivali uzvrat na San Siru.Iako je golom Nsuea tim Eliea Baupa poveo u 15. minuti, Milan je brzo preokrenuo stvari u svoju korist.Rossoneri su golovima El Shaarawya(x2), Montoliva i Balotellija na poluvremenu imali ubjedljivih 4-1, da bi u drugom dijelu Torje samo povećao prednost domaće ekipe.

     

    U drugom meču bilo je daleko neizvjeznije.Valenica je na Mestalli minimalnim rezultatom pobijedila Shaktar, te su sigurno znali da ih ne čeka miran uzvrat na Donbas-Areni.Na poluvremenu, pisalo je 1-1.Fred je postigao auto-gol kojim je Valencija povela, da bi Grechyshkin iznednačio.U 52. minuti Feghouli je ponovo doveo Valenciju u prednost.Nažalost po njih, Shaktar se prekasno vratio u igru.Fred se u 81. minuti iskupio za svoj auto-gol, te pronašao put do mreže.Do kraja susreta, Shaktar nije uspio da postigne još dva gola, te se morao oprostiti od Lige Prvaka.

     

    Sutra ćemo saznati i dva posljednja putnika za četvrtfinale Lige Prvaka.Atletico će dočekati PSG, dok će Porto putovati u Torino, gdje ga čeka Džekin Juventus.

     

    http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

     

    El Shaarawy: Odigrao sam najbolju utakmicu u karijeri

     

    Milan je pobjedio Marseille sa 5-1, a u tom susretu se najviše istakao El Shaarawy.

     

    http://www.footballtop.ru/sites/default/files/photos/news/stephan_el_shaarawy-10-6-13.jpg

     

    Bila je to noć Stephana El Shaarawya.Talijan egipatskog porijekla ove sezone je često u sjeni Balotellija.''Supermario'' ove sezone postiže golove kao od šale, te fantastične igre lijevog krila Milana ponekad budu zaboravljene.Ipak, utakmica osmine finala Lige Prvaka protiv Marseille, pokazala je Evropi kakav talentan posjeduje El Shaarawy.

     

    Uz mnoštvo dobrih poteza i inteligentne igre, ''Il Faraone'' je postigao dva gola i dva puta se našao u ulozi asistenta.

     

    - Odigrali smo fantastičan meč i prošli.Možda smo previše olako shvatili Marseille.Doslovno smo se namučili u gostima, a na San Siru su(Marseille) također prvi poveli.Morali smo krenuti prema naprijed i to se isplatilo.Postigli smo pet pogodaka i otišli u četvrtfinale. - rekao je El Shaarawy poslije meča.

     

    - Postigao sam dva gola i asistirao dvaput svojim suigračima.Nisam samo statistički odigrao dobro, nego sam čitavih 90 minuta bio u pokretu.Mnogo sam trčao, radio na terenu i imao mnogo slobode sa loptom.Uvijek volim igrati tako dinamičan fudbal.Ovo je jedna od boljih utakmica u mojoj dosadašnjoj karijeri. - dodao je Bivši igrač Genoe.

     

    El Shaarawy je ove sezone odigrao 41 utakmicu za Milan.Postigao je 15 golova, a 19 puta je bio u ulozi asistenta.

  14. http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

     

    Iguain naneo prvi poraz Milanu

     

    Osamnaesti gol Argentinca ove sezone bio je dovoljan da Milan po prvi put ove sezone izgubi u Seriji A.

     

     

    Napoli je u ovaj meč ušao kao apsolutni autsajder.Milan je bio jedina neporažena ekipa u ligi, dok tim Ćiro Ferare vodi grčevitu borbu za izlazak u Evropu sledeće sezone.

     

    Milan je u prvom kolu Serije A minimalnim rezultatom pobedio Napoli na njihovom San Paolu, a Napolitanci su se istim rezultatom osvetili Rosonerima na San Siru.

     

    Jedini gol na meču postigao je najbolji igrač večerašnjih gostiju, Gonzalo Iguain.U 68. minuti Argentinac je fantastično reagovao na ubacivanje Inlera i glavom pospremio loptu u mrežu.

     

    Ruku na srce, Milan je igrom opravdao ulogu favorita, ali Baloteli i ekipa su bili neraspoloženi pred golom.Napoli zna da je rezultat ono što se važi, te se sigurno podignutih glava mogu vratiti kući.

     

    Rosonerima ovaj meč i nije imao baš neki poseban značaj.Milan je još prvi i ima deset bodova više od drugoplasiranog Udinezea.Sa druge strane, Napoli je iskoristio kikseve Bolonje i Verone, te se popeo na peto mjesto na tabeli.

     

    http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

     

    http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/02/01/37/13/2013713_w1.jpg

     

    Montolivo: Poraz je dokaz da možemo još više napredovati

     

    Napoli je na San Siru nanio prvi poraz Milanu u 30 kola u Seriji A.Naime, Higuain je iskoristio jedinu pravu priliku koju je dobio i donio svojoj ekipi sva tri boda.Sa druge strane, Rossoneri su igrali previše opušteno, te sigurno imaju za čim da žale.

     

    Kapiten Milana, Riccardo Montolivo, je iz ovog poraza uspio izvući bitan zaključak.

     

    ,,Izgubili smo, pa šta?Svaka ekipa mora izgubiti barem jednom u sezoni.I porazi su dijelovi fudbala.Nismo iskoristili šanse koje smo imali, dok je Napoli iskoristio naš trenuak nepažnje i pogodio.Ipak, nije loše što smo izgubili.Mislim da smo se u zadnje vrijeme previsoko podigli na nebo.Ovaj poraz je dokaz da ima dosta stvari na kojima moramo raditi.Još možemo napredovati.'', ohrabrio je svoju ekipu kapiten.

     

    Montolivo ove sezone još čeka na gol, dok je zasada dva puta asistirao.

     

    50512_101026009955593_4196326_n.jpg

     

    VIDEO: Saponara i Poli blistaju u ''Derbi della Madonnini''

     

    http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/02/02/79/54/2027954_w2.jpg

     

    Milan je visokom pobjedom dokazao Interu ko je ''gazda'' u gradu.

     

    Iako forma u derbijima nije bitna, Milan je dokazao svu svoju nadmoć nad ispodprosječnim Interom.Neroazzuri su još jednom razočarali svoje navijače jer su ih u derbiju grada Milana ''počastili'' sa četiri gola u svojoj mreži.

     

    Milan je već na početku meča pokazao da se ne šali.Igrala se 7. minuta kada je Riccardo Saponara postigao prvi gol za Rossonere.Abate je ubacio sa desne strane, a Saponara je uspio da iskoristi statičnost odbrane Intera.

     

    Rossoneri su završili posao tek pri kraju susreta.Inter je do posljednjih 15 minuta bio dostojan protivnik, ali kako se meč bližio kraju igra ekipe Vincenza Montelle se sve više raspadala.

     

    U 76. minuti Saponara se ponovo upisao u strijelce.Nakon kornera Pjanića, lopta se odbila do mladog Talijana koji je fantastično šutirao i pogodio.

     

    U 83. minuti, na scenu na nastupio Andrea Poli.Bivši igrač Sampdorije je u samo tri minute postigao 2 gola za svoj tim.Prvi je postigao nakon što je Pjanić izveo korner, dok je drugi bio fantastičan šut nakon asistencije Maria Balotellija.

     

    Milan je ovom pobjedom nastavio svoj pohod ka odbrani titule, dok je Inter pao na razočaravajuće 14. mjesto.

     

     

     

    http://m.24sata.hr/images/splash_logo.png

     

    'Ne postiže samo Mario golove za Milan'

     

    Trener Milana, Filippo Inzaghi je ponosan na visoku pobjedom svoje ekipe nad njihovim najvećim rivalima, Interom.

     

    http://www.italianfootballdaily.com/wp-content/uploads/2014/01/inzaghiallenatoregetty-1.jpg

     

    Heroji utakmice su bila neočekivana imena.Riccardo Saponara je u zadnji tren 'uskočio' u prvi tim umjesto povrijeđenog El Shaarawya, dok Andrea Poli ove sezone i nema neku naročitu minutažu.Obojica su opravdala Inzaghijevo povjerenje, te su sa dva gola po glavi osramotili Inter.

     

    - Ovo je bio fantastičan meč.Od početka smo pokazali da želimo pobjedu više nego Inter.Ovo je jedna od najvećih pobjeda u 'Derbi della Madonnini'.Treba biti ponosan na to. - rekao je Inzaghi za zvaničnu stranicu Milana.

     

    Također, Pippo je ukazao svestranost strijelaca u Milanu.

     

    - Mnogi će reći da samo Mario(Balotelli) postiže golove u Milanu.Istina, ove sezone postigao je veliki broj.Ipak, ne smijemo zaboraviti druge nogometaše.Ne računajući vratare, samo dva nogometaša se ove sezone nisu upisala u strijelce.To je velika stvar.U mojoj ekipi svako može postići gol, što dodatno zbunjuje protivnika. - rekao je Inzaghi.

  15. http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

     

    Milan fantastičan u grupi!

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/jjjjj_zps9e638a39.png

     

    http://www.sportske.net/img/logo.png

     

    Murinjo protiv svog bivšeg kluba, Junajted želi osvetu protiv Barse

     

    Danas, u Nionu izvučeni su parovi osmine finala Lige Prvaka.Najjače evropsko takmičenje u fudbalu nakon grupne faze odvijat će se po nok-aut sistemu.Ukupno je 16 timova omogućilo proleće u Evropi, a nakon 16.03.2016. godine još će se osam ekipa oprostiti od Lige Prvaka.

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps8e048388.png

     

    Izvučeno je nekoliko interesantnih parova, finala prije finala.Žoze Murinjo će se susresti sa svojim bivšim timom, Real Madridom.Čelsi je platio cenu završavanja kao drugi u grupi, dok ekipa Karla Anćelotija jednostavno nije imao sreće sa ždrijebom.

     

    Najveći rival Real Madrida, Barselona također ne može biti zadovoljna svojim rivalom.Blaugrana je izvukla Mančester Junajted.Ekipa Dejvida Mojsa ima priliku da se osveti Barci za izgubljena finala 2008. i 2010. godine.

     

    Mančester Siti će se morati namučiti za četvrtfinale.Na put će im stati Dortmund, koji sigurno želi popraviti utisak nakon dosadašnje prosječne sezone.

     

    Treći španski predstavnik, Valensija izvukla je Šakhtjor, dok je PSŽ dobio neugodnog rivala u Atletiku iz Madrida.

     

    Talijanski predstavnici, Juventus i Milan izvukli su Porto, odnosno Marsej.Jedini turski predstavnik, Galatasaraj, tražit će svoje šanse protiv uvek neugodno Benfike.

     

    Španija je ponovo ima najviše predstavnika u nok-aut fazi Lige Prvaka, dok su Nemačke ekipa i više nego razočarale, te se sada uzadju u Borusiju iz Dortmunda da napravi nešto više.

     

    http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

     

    http://www.africatopsports.com/wp-content/uploads/2013/02/baup.jpg

     

    Baup: Milan je veliki favorit

     

    Jedan od trenera koji je definitivno nezadovoljan ždri .cenzura:m za osminu finala Lige Prvaka je Elie Baup.Njegov Marseille je izvukao možda i najtežeg protivnika, Milan.

     

    Ipak, iako priznaje da su Rossoneri zasluženo proglašeni favoritima u ovom dvomeču, Baup vidi i šanse svoje ekipe.

     

    ,,Ždrijeb je mogao biti blaži prema nama, ali kada završite grupu kao drugi, ne možete se nadati laganom protivniku.U ove dvije utakmice Milan je favorit, to je sigurno.Ipak, ne želim da demorališem svoj tim.U grupnoj fazi susreli smo se sa jednom talijanskom ekipom(Fiorentina) i dobili ih u gostima.Znamo kako talijanski klubovi igraju, tako da ćemo Milan dočekati spremni.Rossoneri su fantastičan tim, ali i oni imaju slabosti.Do prve utakmice ima vremena, tako da ćemo dobro prostudirati igru Milana.'', poručio je Baup.

     

    Baupov tim ove sezone igra odlično u domaćoj ligi, te se nalaze na drugom mjestu na tabeli.

     

    http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

     

    Doria preusdio Staroj dami

     

    Gol Dorie na početku utakmice bio je dovoljan da Milan nastavi svoj neporaženi niz.

     

     

    Juventus ove sezone ne igra dobro, te su priliku za povratak u sami vrh tražili na izuzetno vrućem gostovanju na San Siru.

     

    Prije samo dve sezone, reklo bi se da je Juventus veliki favorit protiv Milana.Ipak, stvari su se sada promenile.Rosoneri su nanizali devet pobeda zaredom, te su jubilarnu, desetu tražili upravo protiv svojih ljutih rivala.

     

    To se i desilo.Jednu tvrdu i napornu za gledanje utakmicu, odlučio je mladi brazilski stoper, Doria.U 14. minuti, Miralem Pjanić je uspeo glavom da vrati loptu u samo srce kaznenog prostora.Tamo se našao Doria i efektnim volejem matirao nemoćnog Bufona.

     

    Nakon ove pobede, Milan i dalje ostaje prvoplasirana i jedina neporažena ekipa u Seriji A, dok Juventus pada na za njih razočaravajuće šesto mesto.

     

    http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

     

    http://thebotafogostar.com/wp-content/uploads/2013/02/Doria.jpg

     

    Doria: Odlučio sam veliku utakmicu

     

    Utakmicu između Milana i Juventusa, odlučio je čovjek za koga se najmanje očekivalo da to može uraditi.Mladi brazilski stoper, Doria je u 14. minuti postigao prvi i jedini gol na utakmici, te Milanu donio novu pobjedu u šampionatu.

     

    - Pobjedom na Juventusom smo stigli još bliže odbrani titule.Ove sezone igramo sjajno, te me neće čuditi ako oborimo neki rekord u Italiji.Postižemo mnogo golova, a primamo malo. - rekao je bivši igrač Botafoga.

     

    - Velika mi je čast što sam bio proglašen za najboljeg nogometaša na utakmici.Bio je to susret dvije najuspješnije talijanske ekipe, te donijeti Milanu tri boda na ovakvoj utakmici je velika stvar. -

     

    Također, Doria je još jednom izrazio zahvalnost Clarenceu Seedorfu što mu je preporučio Milan i na neki način demantovao glasine o njegovom eventualnom odlasku.

     

    - On(Seedorf) mi je rekao da me vidi jedino u Milanu.Morao sam poslušati ovako velikog čovjeka, i nisam pogriješio.U Milanu planiram igrati dugo i ostaviti trag kakav je ostavio moj zemljak, Thiago Silva. - priznao je 21- godišnji mladić.

  16.  

     

    http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

     

    http://www.weebly.com/uploads/1/5/3/6/15364512/8437941_orig.jpg

     

    Milan dobio nove vlasnike

     

    Blatavnik: Velika mi je čast krenuti u sportski biznis

     

    Era Berlusconija i Gallianija je napokon završena.Bivši premijer Italije je napokon dobio ponudu kojoj ne može odoliti.Za 500 miliona eura, prodao je svoju omiljenu igračku irskom pjevaču Keith Duffyu i rusko-američkom biznismenu Leonardu Blatavniku.Dok će ime člana boybanda ''Boyzone'' stajati zvanično na papiru kao jedini vlasnik Milana, vlasnik Access Industriesa je taj koji je kupio najveći broj dionica.

     

    Mnogi smatraju i to da je Duffy samo paravan za javnost, dok je Blatavnik čovjek koji je sve pokrenuo i na kraju priveo kraju uspješno završen posao.

     

    ,,Dugo sam planirao da uđem u sportski biznis.Ekipa u NBA i NFL je teško kupiti, tako da sam se odlučio na evropski nogomet.Kao dijete, dok sam boravio u Rusiji, uživao sam gledajući i igrajući nogomet.Kada sam čuo da Keith(Duffy) traži investitore da kupi Milan, odmah sam se ponudio.Duffy je moj veliki prijatelj i trebala mu je moja podrška.Na taj način, spojio sam ugodno sa korisnim.'', izjavio je Blatavnik za Forbes Magazine.

     

    ,,Biznis su sportu je riskantna stvar.Nekada uspijete, nekada ne.Šeici u Manchester City-u ili PSG-u rade dobar posao, ali ne možete na prste izbrojati broj propalih investicija u sportu.Srećom Milan je već sada svjetski brend, pa prema mojim analitičarima, moja investicija bi se trebala za nekih par godina trostruko vratiti.'', dodao je Blatavnik.

     

    http://scsport.ba/img/logo.png

     

     

    Novi vlasnik Milana je Keith Duffy

     

    Duffy: Milan može finansijski parirati ostalim evropskim ekipama

     

    Irski pjevač je siguran u novu finansijsku moć Rossonera.

     

    Iako mnogi nisu vjerovali da će to ikad biti moguće, dinastija porodice Berlusconi na San Siru je završila.Nakon nepunih 26 godina, Silvio Berlusconi je prodao klub.Leonard Blatavnik je bez razmišljanja iskeširao 500 miliona eura, što je talijanski mogul prihvatio.Novi vlasnik Milana je irski pjevač Keith Duffy, dok je većinski dioničar upravo Blatavnik.

     

    ,,Oduvijek sam navijao za Milan.Želja mi je uvijek bila imati vlastiti nogometni klub, te na taj način ući u sportski biznis.Nisam želio krenuti polako, te kupiti neku irsku ekipu.Želio sam biti na čelu kluba za koji navijam, Milana.Tu je u igru upao Blatavnik.On(Blatavnik) je veliki fan moje muzike, u nekoliko navrata sam pravio privatne koncerte za njega.Dobri smo prijatelji i on mi je želio pomoći.Sa finansijskog gledišta, ovo je dobra prilika, tako da je i to primamilo Blatavnika da investira.'', objasnio je situaciju Duffy.

     

    Također, pjevač grupe ''Boyzone'' smatra da će Milan moći na najbolji način parirati najvećim evropskim ekipama.

     

    ,,Ono što je posljednjih godina razdvajalo Milan od drugih evropskih velikana, bio je manjak novca.Blatavnik i ja smo spremni svakog ljeta uložiti u klub, tako da će Milan uvijek biti finansijski stabilan.Vrijeme je da se superzvijezde vrate u Italiju.'', proučio je Duffy.

     

    Smatra se da je samo jedna osoba preživjela Duffyev ''napad na Milan''.Vječni Galliani, Braida i braća Berlusconi su ostali bez posla, dok je samo Barbara Berlusconi uspjela uvjeriti nove vlasnike da je vrijedna zadržavanja.

     

    http://www.euronogomet.com/images/logo.png

     

    Barbara Berlusconi: Imam potpunu kontrolu nad klubom

     

    http://media.polisblog.it/1/159/Barbara-Berlusconi-620x350.png

     

    Iako na papiru piše, da porodica Berlusconi više nema vlast nad Milanom, jedan član te bogate porodice jer iskoristio trenutna dešavanja u Milanu i izvukao najbolje za sebe.Kako je dvojac Duffy-Blatavnik odlučio da su Galliani i Braida nepotrebni u Milanu, klubu je trebao novi generalni direktor.

     

    Barbara Berlusconi, kćerka bivšeg premijera Italija i vlasnika Milana Silvija, je uspjela uvjeriti nove vlasnike da njoj pripada njen stari posao.Naime, ulogu generalnog direktora Barbara je dijelila dvije godine sa Gallianijem.Diplomirani filozof je dvije godine bila je zadužena za finansijski dio, dok se Galliani bavio sportskim problemima.Sada, Barbara dobija potpunu kontrolu nad Milanom.

     

    ,,Radit ću posao koji sam uvijek htjela.Osjećala sam da mi je mjesto kako vodim Milan.Novi vlasnici su mi ukazali povjerenje i ja ga namjeravam potpuno opravdati.Blatavnik je ovom kupovinom uradio veliku stvar za Milan.Prvi put u mnogo godina, moje kolege i ja raspolažemo velikim brojem novca.Ipak, ne smijemo pretjerati u nekim stvarima.Moramo obratiti pažnju na FFP(Financial Fair Play).Milan je veliki klub i ne smije na taj način izgubiti pravo nastupa u Ligi Prvaka.'' rekla je Barbara Berlusconi.

     

    Također, plavokosa ljepotica je prokomentarisala i njen trenutačni odnos sa svojim ocem.

     

    ,,Otac mi je uvijek govorio da trebam usmjeriti svoje razmišljanje prema karijeri.Mediji navode da me otac smatra izdajicom, ali to nije tačno.Silvio(Berlusconi) potpuno razumije moju odluku i podržava me u svakom pogledu.'', poručila je Barbara.

  17. http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

     

    Sretni El Šaravi naneo muku Napoliju

     

    Čudan gol talijanskog krilnog fudbalera doneo je Milanu tri boda na početku sezone.

     

     

    Borba za 114. Skudeto, započela je velikim derbijem.Naime, već u prvom kolu sve ljubitelje talijanskog fudbala čekala je prava poslastica, duel Milana i Napolija.Na San Paolu pred više od 55,000 navijača, Milan je minimalnim rezultatom porazio domaći Napoli.

     

    Na žalost domaćih navijača, ekipa u plavim dresovima nije odigrala spektakularan fudbal, te manjak kondicije pred početak sezone je sigurno izašao na vidjelo.Sa druge strane, prošlosezonski šampioni, Milan, igrali su na vrhunskom nivou.Jedino što im je nedostajalo je realizacija.Rosoneri su uputili čak 21 šut prema golu Rafalea, a nijedan nije završio u golu.

     

    Možda prethodna rečenica zvuči kontradiktorno, jer je Milan pobedio u ovom susretu.Ipak, istina je.Rosoneri su do pobede došli ubačajem.Naime, u 84. minuti, El Šaravi je traljavo ubacio iz kornera, ali lopta je preletila sve fudbalere u kazenom prostoru i prevarila loše postavljenog Rafaela.

     

    Iako je Milan tokom čitavog meča bio daleko bolja ekipa, Napoli ima za čim da žali.U 65. minuti preko Pedra imali su najbolju priliku na meču.Uz to, primili su bizaran gol što dokazuje da sreća definitivno nije bila na njihovoj strani večeras.

     

    50512_101026009955593_4196326_n.jpg

     

    VIDEO: Milan osvojio prvi trofej u sezoni

     

    http://static.nanopress.it/625X0/sport/nanopress/it/img/catania-milan-1-3-e-ancora-una-notte-da-faraone-per-el-shaarawy.jpg

     

    Kevin Constant se nije dobro proveo protiv svog bivšeg tima.

     

    U utakmici TIM Superkupa, pred početak svake sezone, sastaju se pobjednik Serije A i TIM Kupa.Ovaj put, Nogometni savez Italije, odlučio je da se ova utakmica odigra nakon odigranog prvog kola u talijanskoj ligi.U 27. izadnju Super Kupa, sastali su se Milan, osvajač liga, i Catanija, osvajač kupa.

     

    Rossoneri su opravdali ulogu favorita, te podigli svoj 7. Superkup i na taj način postali najtrofejnija ekipa u ovom takmičenju.

     

    Prvi gol Milan postiže nakon pola sata igre.U 32. minuti, El Shaarawy se fantastično ušetao u kazneni prostor protivnika, i pogodio za vodstvo Milana.Bio je to izvanredan pogodak naturalizovanog talijana.

     

    Pet minuta kasnije, i Mario Balotelli postavlja rezultat na 2-0.Talijan je dobio fantastičnu loptu od Honde i mirno pospremio loptu u mrežu.

     

    U drugom dijelu, Mirko Pigliacelli je morao vaditi još dvije lopte iz svoje mreže.U 50. minuti nakon slobodnog udarca El Shaarawya, Honda sjajno skače i postiže gol glavom.

     

    Igrala se 67. minuta kada je Balotelli postigao svoj drugi gol na meču i na taj način postavio konačan rezultat.Super Mario je dobio loptu u kazenom prostoru i iz gotovo mrtvog ugla pronašao poziciju za šut, te perfektno zatresao mrežu.

     

     

    http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

     

    http://multimedia.quotidiano.net/data/images/gallery/2012/43440/0.jpg

     

    Inzaghi: Lijepo je osvojiti trofej na početku sezone

     

    Trener Milana, Filippo Inzaghi, pokazao je zadovoljstvo nakon što je njegov tim osvojio svoj 7. TIM Skuperkup.Balotelli(dvaput), Honda i El Shaarawy pogodili su za visoku pobjedu Milana nad Catanijom.

     

    ,,Sezona je tek počela, a mi u vitrinama imamo novi trofej.To je svakako dobra vijest za sve one koji vole Milan.Iako bi mnogi voljeli vidjeti kako Milan osvaja neka veća takmičenja, odnekle se mora početi.Protiv Napolija i Catanije igrali smo dobro, ali ne i savršeno.Svjestan sam nekih stvari koje moram ispraviti, a to je bitno na početku sezone.Milan će dostići onu pravu formu tek krajem novembra.'', poručio je popularni ''Pippo''.

     

    Ovo je Inzaghijev prvi TIM Superkup kojeg je osvojio kao nogometaš.

     

    ,,Superkup sam osvajao 2004. i 2011. godine kao igrač.Ovo je treća pobjednička medalja iz tog takmičenja za mene.Ipak, ovu osvajam kao trener, te je to za mene posebna čast.'', rekao je Inzaghi.

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

     

    Milan protiv PSG-a u grupi!

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/grupica_zpsba874d1a.png

     

    http://www.sportske.net/img/logo.png

     

    Ibrahimović: U Parizu mi je bilo najlepše, a u Milan sam najviše uživao

     

    Odnedavno bivši napadač, Zlatan Ibrahimović je prokomentarisao susrete njegove dvije bivše ekipe u grupnoj fazi Lige Šampiona.Naime, u grupi H, sastat će se Milan i PSŽ.

     

    http://static.guim.co.uk/sys-images/Arts/Arts_/Pictures/2013/10/21/1382368827674/-Ibrahimovic--009.jpg

     

    ''Jedva čekam tu utakmicu.Dobio sam pozive od Galijanija i Al-Kalifija da prisustvujem utakmici.Ipak, mislim da ću utakmicu gledati sa porodicom kod kuće ispred TV-a.PSŽ i Milan su prvaci svojih država, tako da će ovo biti dvoboj giganata.Defitivno finale prije finala.'', izjavio je Ibra.

     

    Kada je upitan gdje se osećao bolje, Zlatan je u svom stilu odgovorio:

     

    ''Gdje mi je bilo bolje?Zlatan je svugdje dobro, hvala na pitanju.Ako hoćete nešto konkretno, u Parizu mi je bilo najlepše, dok sam u Milanu najviše uživao.''.

     

    Također, Ibrahimović je još jednom otkrio zašto se iznenada odlučio oprostiti od fudbala.

     

    ''Nije tajna da sam povredio koljeno i odlučio da je završim karijeru.Konsultovao sam se sa klupskim i privatnim doktorom, koji su mi rekli da moj fudbal može negativno utjecati na moje noge u budućnosti.Nisam htio ostati nepokretan jer želim po svoju decu svaki dan dolaziti u školu.Boli me što ne igram, ali nažalost, zdravstevni razlozi su narušili nastavak moje karijere.Barem sam je(karijeru) završio trofejom lige.'', poručio je Ibrahimović.

     

    Ibrakadabra je u dresu Milana u 85 utakmica postigao 56 golova, dok je igrajući za PSŽ u 120 nastupa pogodtio 100 puta.

     

    http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

     

    Keith Duffy: Želim kupiti Milan

     

    Bogati irski pjevač je dugogodišnji navijač Rossonera.

     

    http://i3.mirror.co.uk/incoming/article2997257.ece/ALTERNATES/s615/Splash-Episode-2--Keith-Duffy-2997257.jpg

     

    Iako je u mnogo navrata Silvio Berlusconi otipisivan kao vlasnik Milana, čini se da će ovaj put ipak prodati klub.

     

    Rossoneri u zadnje vrijeme bilježe dobre rezultate, ali ni to nije spriječio marketinško opadanje vrijednosti tima iz Milanella.Milanova vrijednost procjenjuje se na negdje oko 604 miliona eura, što je za 200 miliona manje od vrijednosti Rossonera prije šest godina.

     

    Keith Duffy, irski pjevač je navodno spreman ponuditi ogromnu sumu novca za vlasništvo nad Milanom.

     

    - Istina je, želim kupiti Milan.Silvio Berlusconi je već dobio ponudu, na njemu je da je razmotri., poručio je član grupe Boyzone.

     

    Ipak, Duffy nije toliko bogat da bi sam priuštio lukzuz kakav je posjednovanje nogometnog kluba.Tu u igru ulazi Duffyev veliki prijatelj, ruski biznismen Leonard Blatavnik.

     

    - Blatavnik je veliki investitor u ovom poduhvatu.Uložio je veliki dio novca, tako da ako kupim Milan, on će biti većinski vlasnik.

     

    Duffy je faktički samo marketinško lice u ovoj ponudi, dok je osoba koja odlučuje o svemu u stvari vlasnik vlasnik Access Industriesa.

  18. http://www.facetv.ba/templates/gk_finance_com/images/style6/logo.png

     

    FACE TV otkupio prava za Seriju A

     

    http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/10/serie-a-logo.jpg

     

    FACE TV je uspio da otkupi prava na emitovanje utakmica Serije A za narednu sezonu.Utakmice iz najjače talijanske lige moći ćete pratiti u 15.00 časova svake nedjelje u direktnom prijenosu.Također, FACE TV ima ekskluzivna prava na sve utakmice Milana, koje će Rossoneri igrati na San Siru.

     

    ''Dolaskom bosanskohercegovačkih nogometaša u Italiju, povećalo se interesovanje za Seriju A u našoj državi.FACE TV je postao nakon dugo vremena TV kuća koja će prenositi utakmice talijanske lige u Bosni i Hercegovini.Svake nedjelje čekati će vas Marjan Mijajlović i direktan HD prijenos najzanimljivijih utakmica u Seriji A.'', poručio je Senad Hadžifejzović.

     

    http://www.eee.ba/festival/images/stories/logo-klix.jpg

     

    Mijajlović: Milan je postao izuzetno popularan u BiH

     

    Fanatični sportski komentator smatra da dolazak Pjanića nije samo povećao Milanovu popularnost u Bosni i Hercegovini, nego i na čitavom Balkanu.

     

    http://radiosarajevo.ba/img/s/627x344//upload/images/Forwardusha/marijan_mijajlovic_avaz.jpg

     

    Prije nekoliko dana, Miralem Pjanić se pridružio Asmiru Begoviću u ekipi Milana.Ova vijest je odjeknula Bosnom i Hercegovinom, te povećala interesovanje ne samo za Milan, nego i za čitavu Seriju A.

     

    FACE TV je već na proljeće pregovarao o eventualnom otkupljivanju prava na emitovanje utakmica Serije A.Na kraju, TV kuća Senada Hadžifejzovića je i dobila prava na Seriju A.

     

    Komentator koji će prenositi utakmice Serije A na FACE TV-u, Marjan Mijajlović je eksluzivno za klix.ba razgovarao o talijanskoj ligi, a naročito Milanu.

     

    ''Kada je OBN prestao prenositi Seriju A, interesovanje za talijanski fudbal je naglo opalo.Mnogi gledaoci u Bosni i Hercegovini nemaju pristup digitalnim kanalima, pa ne mogu pratiti prenose utakmica na Areni Sport.FACE TV se pobrinuo da se ta situacija promijeni.'', rekao je Mijajlović.

     

    ''Također, ne poznajem mnogo navijača Milana, Juventusa i Intera u Bosni i Hercegovini.Većinom se navija za Real, Barcu ili Bayern, a u zadnje vrijeme i Manchester Citya, radi Edina Džeke.Ipak, dolaskom Begovića i Pjanića u Milan, neke stvari su se promijenile.Rossoneri postaju izuzetno popularni kod nas, što nije bio slučaj prošlih godina.Mlađi naraštaji, koji se ugledaju na naše fudbalske reprezentativce, će sigurno češće pratiti Milan i talijanski fudbal.S'toga, u Bosni i Hercegovini će porasti broj ljudi koji navijaju za talijanske ekipe.'', dodao je sportski komentator.

     

    Također, Mijajlović je iznio svoje mišljenje o ekipi Milana za ovu sezonu.

     

    ''Milan je imao fantastičnu prošlu sezonu.Osvojili su Scudetto nakon tri godine, a uz to trener Inzaghi radi odličan posao.Ove sezone, Milan će sigurno ciljati na odbranu titule, a u Ligi Prvaka se planiraju vratiti u sami vrh.Što se igračkog kadra tiče, mislim da je dobro raspoređen.Na golu brani fantastično naš Asmir, odbrana je uravnotežena, dok vezni red čini spoj iskustva i mladosti.U napadu su fantastični Balotellli i El Shaarawy, o kojima ne treba trošiti mnogo riječi.'', smatra Mijajlović.

     

    Kada je upitan o šansama Miralema Pjanića u Milanu, rođeni Tuzlak je odgovorio:

     

    ''Pjana se ove sezone mora dokazati.Imao je dvije slabe godine, tako da će ovaj put morati da pokaže svima da je fudbaler svetske klase.U zadnje vreme, često se priča i o odlasku Kake, što će defitivno prijati Miralenu.''

     

    http://m.24sata.hr/images/splash_logo.png

     

    'Pomogao sam Milanu da se vrati, sada idem dalje'

     

    Nogometni čarobnjak Kaka, po drugi put napušta Milan.

     

    http://www.zastavki.com/pictures/originals/2013/_The_best_football_player_of_Milan_Kaka_050050_.jpg

     

    Brazilac je već dogovorio sve sa Southamptonom, te nakon dvije godine provedene u njegovom drugom boravku na San Siru, odlazi iz Milana.Kaka je uspio da Milan ponovo vrati u sami vrh talijanskog nogometa,a prošle sezone je sa čak 11 pogodaka u ligi pomogao Rossonerima da se domognu svog 19. Scudetta.

     

    - Uvijek je teško napustiti vaš dom.Nažalost, godine me više ne maze.Imam ih 33 i namjeravam da završim svoju karijeru igrajući redovan nogomet.Boli me što napuštam Milan i Italiju, ali vrijeme je da krenem dalje i omogućim mlađim igračima dalji razvoj. - poručio je Kaka.

     

    - Za Milan se ne bojim.Trenutačno, Barbara(Berlusconi) radi odličan posao, dok je Inzaghi pravi vođa tima.Na mojoj poziciji je stigao Pjanić, a tu je izuzetno talentovani Saponara.On(Saponara) posjeduje nevjerovatnu kontrolu lopte i zna uputiti odlučujući pas.Ako Milan sa njim bude pravilno radio, razvit će se u fantastičnog igrača. -

     

    Kaka je Southamptonovo šesto pojačanje ovoga ljeta.Premijerligaški nogometni tim je na transfere potrošio oko 32 milijuna eura.

     

    - Dolazim u klub koji pokazuje ambiciju.Southampton je odradio odličan prijelazno rok.Uz mene stiglo je još 5 pojačanja, a Abdennour i Felipe Gutierez se posebno ističu.Ove sezone, cilj je sigurno izlazak na evropsku scenu, što ovaj sastav može ostvariti. - rekao je Kaka.

     

    Osvajač Zlatne lopte za 2007. godinu je za Milan odigrao 240 ligaških utakmica i postigao 85 golova.

    • Like 1
  19. http://www.euronogomet.com/images/logo.png

     

    Galliani: Zapata nastavlja karijeru u Ukrajini

     

    http://4.bp.blogspot.com/-CSg4USBZD7c/UEnS80vNOyI/AAAAAAAADus/l1to56-uwSc/s1600/Zapata.jpg

     

    Glasine da je Milan prodao svog ponajboljeg fudbalera Shaktaru, potvrdio je Galliani.,,Rudari'' iz Donjecka su ponudili 17.25 miliona eura za Kolumbijca, što je generalni direktor Milana bez mnogo razmišljanja prihvatio.

     

    ''Nastavit će(Zapata) karijeru u Ukrajini.Shaktar je za njega platio 17.25 eura.Zapata je već odletio putem Donjecka gdje će napraviti medicinske preglede i ako bude sve u redu uskoro biti predstavljen kao novo pojačanje.Imao je tri fantastične godine u Milanu i hvala mu na tome.Želim mu svu sreću u nastavku karijere.'' poručio je Galliani.

     

    Nakon što je pod Inzaghijem doživio potpuni preporod prošle sezone, malo kod je očekivao da će se Milan odreći jednog od boljih defanzivaca u ligi.

     

    http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

     

    http://zivinice.info/wp-content/uploads/2014/01/1522667_w2.jpg

     

    Pjanić: Milan me je doveo da igram

     

    Pjanić je ovog ljeta tražio klub u kojem bi trebao da preokrene svoju karijeru.Pronašao ga je u Milanu.Prema izjavama nekih ljudi u klubu, a i samog Pjanića, da se zaključiti da naš reprezentativac nije došao na San Siro da grije klupu.

     

    ,,Tražio sam klub u kojem bi imao priliku da igram.Imao sam dvije ispodprosječne sezone u karijeri, tako da mi grijanje klupe nije trebalo.Prije zvaničnog transfera, pričao sam sa Inzaghijem(trenerom Milana), i on mi je zagarantovao mjesto u prvom timu.'', rekao je ,,Mali Princ'' za sport.ba.

     

    Bivši igrač Dortmunda se osvrnuo i na svoju sadašnju formu.

     

    ,,Prošle sezone igrao sam minimalno.Ne znam hoću li se uspjeti spremiti do početka Serije A.Ne nadam se dobrim partijama na otvaranju sezone, bitno mi je da naporno radim i što prije uđem u formu.Trener Inzaghi je svjestan toga, tako da me neće forsirati.'', priznao je Pjanič.

     

    Također, reprezentativac Bosne i Hercegovine je izrazio radost što je njegov bivši klub Roma, ponovo među najboljima u Italiji.

     

    ,,Drago mi je da su(Roma) opet u Seriji A.Tamo i pripadaju.Proveo sam tri fantastične godine u Rimu.Kada je Roma ispala iz lige, napustio sam klub da bi im pomogao pri isplaćivanju troškova.Mnogo se novca izgubio kada Seriju A zamijenite Serijom B.Roma će mi uvijek ostati u srcu.'', priznao je Pjanić.

     

    Miralem Pjanić je juče predstavljen kao novo pojačanje Milana.Rossoneri su za njega platili 8.5 miliona eura Dortmundu.

     

    50512_101026009955593_4196326_n.jpg

     

    http://www.rnw.nl/data/files/imagecache/must_carry/images/lead/article/2011/04/nigel-de-jong-portrait-650.jpg

     

    De Jong: Milan se razlikuje od svih ostalih klubova

     

    Novo pojačanje Basela, Nigel de Jong je priznao da je proveo tri fantastične sezone u Milanu.

     

    Dok je nosio dres Rossonera, De Jong je 2015. godine podigao i titulu Serije A.Defanzivni veznjak je napustio klub da bi uputio mjesto nešto mlađim nogometašima.

     

    ,,Atmosfera u Milanu se razlikuje od onih u ostalim klubovima.Igrao sam i u Njemačkoj i Engleskoj, ali nigdje nije kao u Milanellu.Kao što su i mnogi nogometašima prije mene rekli, Milan je prvo porodica, a ne klub.Ne osjećate pritisak da igrate dobro, uvijek vam se toleriše jedan loš dan.Sprijateljio sam se sa svim ljudima u klubu, pa mi je bilo teško pozdraviti se.'', priznao je De Jong za neki holandski list.

     

    Bivši nogometaš Hamburga je spreman da gleda u budućnost.

     

    ,,Za Basel sam se odlučio iz razloga što želim pomoći klubu.Svake godine izbace nekoliko velikih talenata i ciljaju na Ligu Prvaka.Imam dosta iskustva, tako da se nadam da ću uspješno voditi sve te mlade snage na terenu.'', izjavio je De Jong.

     

    De Jong je stigao u švicarsku za 3 miliona eura.

     

    http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

     

    http://www.ilcalciocatania.it/images/upload/bellusci-grande.jpg

     

    Milan predstavio i Belluscija

     

    Prije nekoliko sati, Rossoneri su održali najavljenu press-kofenrenciju povodom predstavljanja njihovog novog pojačanja.Radi se o Guiseppevu Bellusciju, nogometašu koji igra na poziciji centralnog beka.

     

    - Raduje me dolazak tako dobrog defanzivca u Milan.Igrao sam sa i protiv brojnih vrhunskih stopera, tako da znam prepoznati jenog.Guiseppe(Bellusci) imao potencijal da postane fantastičan fudbaler. - rekao je Inzaghi.

     

    Također, detalje oko transfera Talijana u Milan, objasnio je i Adriano Galliani.

     

    - Bellusci je trenutačno na suvlasništvu između Napolija i nas.Prošle godine, Napoli je otkupio 50% ugovora ovog nogometaša od Catanije, ali mu je dopustio da ostane na Siciliji.Ovog ljeta, mi smo kupili i drugih 50%, sa tim da će Bellusci preseliti direktno na San Siro. - rekao je Galliani.

     

    Ostalo je još samo da se i sam Bellusci obrati novinarima.

     

    - Ne bojim se pritiska.Milan sam izabrao ispred Napolija, jednostavno zato što su veći klub.Nadam se da će mi igre u Rossonerima omogućiti da postanem redovni reprezentativac Italije. - proučio je Bellusci.

     

    Bivši nogometaš Ascolija, koji je za Milan prešao pod ugovorom suvlasništva sa Napolijem za 5.25 miliona eura, debitirao je za reprezentaciju Italije u junu ove godine protiv Grčke.

     

    http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

     

    De Laurentis: Napoli više nema namjeru da surađuje sa Milanom

     

    Vlasnik Napolija, Aurelio De Laurentis je poznat kao loš gubitnik.

     

    http://politicatablet.altervista.org/blog/wp-content/uploads/2012/07/Aurelio-De-Laurentis.jpg

     

    Ovaj put, njegov Napoli je izgubio za pregovaračkim stolom.Naime, Napoli je ovog ljeta imao sve ugovoreno da Đuzepea Belušija predstavi kao svog novog igrača.U tu priču, ubacio se Milan, te je nagovorio Kataniju da mu za nešto više od pet miliona eura proda talijanskog stopera.

     

    Ovakav potez Adriana Galijanija i Barbare Berluskoni je poprilično razljutio De Laurentisa.

     

    ,,Milan je delovao nesportski.Nije korektno mešati se u posao drugih klubova.Prije ovog incidenta, sa Milanom i Galijanijem imao sam korektan odnos.Ne mogu reći da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti.'', rekao je De Laurentis.

     

    Također, obećao je da će Napoli dati sve od sebe da u sledećem prelazom roku dovede Belušija u svoje redove.

     

    ,,Ako Milan ponudi 99 miliona, mi ćemo 100.Beluši će biti fudbaler Napolija sledeće sezone, to obećavam.Adrianu Galijaniju jedno poručujem, da se neću sa njim rukovati kada ga vidim.'', poručio je talijanski filmski producent.

     

    Na izjave vlasnika Napolija, Galijani je u svom stilu odgovorio:

     

    ,,De Laurentis?Ne interesuje me ni najmanje.Ekonomija, menadžment i pregovaranje su se promenili u poslednih nekoliko godina.Mi stari lisci ne moramo adaptirati na to.Mogu vam navesti nekoliko primera gde je Milan ''oštećen'' na sličan način.

  20. http://static01.avaz.ba/img/logo_avaz.png

     

    Milan ne razmišlja o prodaji Balotellija i El Shaarawya

    Barbara Berlusconi: Milan ne prodaje svoje najbolje igrače

     

    http://www.ilveromilanista.it/wp-content/uploads/2013/04/Z_Barbara_Berlusconi1.jpg

     

    Iako je Adriano Galliani gotovo pa najavio prodaje njegova dva najbolja igrača, osoba sa kojom on dijeli posao, Barbara Berlusconi, uopšte ne razmišlja o tome.

     

    Naime, dugogodišnji generalni direktor Milana je jednom priliku izjavio da su Balotelli i El Shaarawy na prodaju u slučaju da na vrata pokuca dobra ponuda.

     

    - Talijanski prvak(Milan) nema namjeru prodavati svoje najbolje fudbalere.Jedan projekat je započet i namjeravam ga završiti do kraja.U timu postoji par fudbalera koji nemaju cijenu.Lično sam obavila razgovore sa svim uposlenicima u Milanu, tako da tačno znam ko će otići a ko ne. - rekla je Barbara.

     

    Ipak, kćerka Silvia Berlusconija je priznala da Milan ove sezone neće trošiti toliko novca.

     

    - Moramo riješiti probleme u koje smo se sami uvalili.Pitanja oko suvlasništva pojedinih bitnih igrača za klub još nisu riješena, tako da ćemo na to potrošiti najviše vremena i novca.Bez obzira na šta se piše u medijima, navijači ne bi trebali očekivati dolazak nekog velikog imena niti odlazak istog.Ovo će biti jedan miran prijelazni rok. - rekla je bivša djevojka Alexandrea Pata.

     

    Milan je za ovo ljeto povezan sa Hamsikom i Nasrijem, a također se pominje trampa između Milana i Arsenala oko zasada nepoznatih fudbalera.

     

    50512_101026009955593_4196326_n.jpg

     

    http://calciomercato-milan.it/wp-content/uploads/2013/11/Stephan-El-Shaarawy.jpg

     

    Arapski novac namamio Faraona?

     

    Iako je Barbara Berlusconi demantovala glasine o odlasku El Sharaawya, Milan će izgleda ipak prodati svoj ponajboljeg nogometaša.

     

    U posljednjih nekoliko godina, kada dovoljno dobra ponuda dođe na sto Adriana Gallianija, on ju ne odbija.Nije mu bitno ime nogometaša niti njegova važnost na klub, on samo gleda cifre na papiru.

     

    Ovaj put, Manchester City je zagrizao za jednog od najperspektivnijih fudbalera na svijetu, Stephana El Sharaawya.Prema nekim izvorima, ,,Građani'' su spremni izdvojiti čak 55 miliona eura za usluge naturalizovanog Talijana.

     

    Nagađa se, da je razgovor sa Gallianijem vrlo brzo završio, te da je generalni direktor Milana dopustio čelnicima Citya da kontaktiraju nogometaša.

     

    Ako prođe sve po planu tima bogatih šeika, ovo bi mogla biti Gallianijeva druga najveća prodaja u Milanu.Prvo mjesto naravno zauzima Brazilac Kaka, koji je za vrtoglavih 65 miliona eura preselio na Santiago Bernabeu 2009. godine.

     

    http://www.sportske.net/img/logo.png

     

    Milan predstavio novo pojačanje

     

    Danas, u 13.00 Adriano Galijani je imao čast da predstavi novog fudbalera Milana.

     

    http://www.fff.fr/common/bib_img/images/470000/2000/090724224341_900guilavogui-partouche.jpg

     

    Reč je o Džošui Guilavoguiu.Izuzetno taletovani francuski veznjak je preselio na San Siru nakon loše epizode u Atletiko Madridu.24- godišnji momak se nakon odlaska iz Sent-Etjena nije mogao snaći u Španiji, te je za tim sa Visente Kalderona zabeležio samo 18 nastupa za nepune dve godine.

     

    ''Džošua je fantastičan fudbaler.Doveo sam ga u tim jer sam siguran u njegov kvalitet.Godine su pred njim, tako da sam siguran da će doneti Milanu mnogo uspeha.'', rekao je Galijani na pres-konferenciji sazvanoj radi predstavljanja novog fudbalera.

     

    ''Čast mi je doći u tim kao što je Milan.Nakon Atletika, očekivao sam da ću se skrasiti u nekoj slabijoj ekipi, ali kada su Rosoneri pokazali interesovanje nisam ih mogao odbiti.Igram na poziciji centralnog veznog i posjedujem izuzetne trčkačke i fizičke sposobnosti.Moja tehnička igra je manjkava, ali to nadoknađujem izuzetnom borbenošću na terenu.Nadam se da ću uspeti u Milanu., rekao je Guilavogui.

     

    Smatra se da je Milan za ovog igrača izdvojio oko 4 miliona eura.

     

    http://scsport.ba/img/logo.png

     

    http://sportsport.ba/assets/pictures/article/710/pjanic_kada_obucem_ovaj_dres_zelim_dati_sve_od_sebe_142722_87710_big.jpg

     

     

    Milan ozbiljno zagrizao za reprezentativca BiH

     

    ,,Mali Princ'' u Milanu?

     

    Prema talijanskim izvorima, Adriano Galliani je spreman da Miralena Pjanića vrati u Apeninski poluotok.

     

    Miralem Pjanić je ima dvije teške godine iza sebe.Prvo mu je njegova Roma ispala iz lige, da bi se godinu dana kasnije našao na transfer listi u njegovom novom klubu, Borussiji iz Dortmunda.Bosanskohercegovački veznjak nije bio u planovima Jurgena Kloppa za prošlu sezonu.Prednost su dobijali Mkhitaryan i Leitner, dok je Pjanić ostajao zaboravljen na Signal Iduna Parku.Pjanić je zabilježio samo sedam nastupa za Dortmund i postigao je jedan gol.Karijera mu podhitno treba neku promjenu.

     

    Kao ,,ruka spasa'' za Miralema Pjanića, prema Gazetti dello Sport, pojavio se Adriano Galliani.Trener Milana, Filippo Inzaghi je rekao da mu treba nasljednik Kake, te da je Saponara još mlad da preuzme posao glavnog playmakera u ekipi.Milan upravu u ,,Malom Princu'' vidi idealno rješenje.

     

    Smatra se da je Dortmund spreman prihvatiti i cifru manju od 10 miliona za Pjanića.Budući da ga je njemačka ekipa dovela iz Rome za samo 3.5 miliona eura, bit će svakako na dobitku.

  21. http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

     

    http://u.goal.com/32100/32143.jpg

     

    Vlasnik Milana je čestitao svojoj ekipi na osvajanju Serije A

     

    Berlusconi: Pippa sam lično izabrao

     

    Obično kada Milan osvoji neki trofej, najveće zasluge preuzima njihov vlasnik, Silvio Berlusconi.I ovaj put, medijski mogul je preokrenuo pažnju sa fantastičnih igara Milana ove sezone na sebe.

     

    ,,Ovo je fantastičan uspjeh za klub.Galliani i ja smo godinama govorili navijačima da se strpe.Sada kad su rezultati došli, svi oni koji su imali strpljenja neka slave sa nama.Milan je investicija u koju nisam samo uložio novac, nego i svoju ljubav.Zato osvajanje trofeja, poput ovog(Serije A) je posebna poslastica za mene.Uvijek me raduje kada iza sebe ostavimo svoje rivale, poput Intera ili Juventusa.'', rekao je Berlusconi za Mediaset.

     

    Također, bivši premijer Italije je naglasio da je pri izboru novog trenera on imao glavnu riječ.

     

    ,,Odmah sam znao ko će zamijeniti Allegrija.Imao sam dosta opcija, nudilo mi se nekoliko trenera svjetske klase, ali ja sam izabrao Inzaghija.Gallianiju i Barbari sam rekao da jedino vidim Pippa na klupi Milana, a oni su poslušali savjet.Uvijek sam lično odabirao trener Milana jer volim ovaj klub.'', rekao je Berlusconi.

     

    Iako je Milan ove sezone osvojio Scudetto, smatra se da za ljeto porodica Berlusconi nema namjeru nagraditi Adriana Gallianija sa pozamašnim transfer budžetom.

     

    http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

     

    Galijani: El Šaravi i Baloteli?Svaki fudbaler ima cenu

     

    Sportski direktor Milana nije odbacio mogućnost prodaje svojih najbolji fudbalera ovo leto.

     

    http://www.italianfootballdaily.com/wp-content/uploads/2013/11/galliani.jpg

     

    Iako je talijanski dvojac, El Šaravi-Baloteli igrao bitnu ulogu u Milanovom pohodu ka popularnom Skudetu, sledeće sezone za njih možda neće biti mesta u timu.Kao što smo navikli proteklih godina, Milan ima nameru da zaradi na svojim najboljim fudbalerima.

     

    Podpredsednik Milana, Adriano Galijani je sve, a samo ne potvrdio te glasine.

     

    ,,Velika je stvar sa ekonomskog gledišta to što je Milan osvojio Skudeto.Ipak, u Ligi Prvaka nismo uspeli doći dalje od osmine finala.Kada usporedite ovu i prošlu sezonu, godišnja zarada će biti ista.Logično je, da bi poravnali neke račune, da će poneki igrači biti prodani.'', saopštio je Galijani.

     

    Kada je upitan da li aludira na njegova dva najskuplja fudbalera, El Šaravija i Balotelija, Galijani je u svom stilu odgovorio:

     

    ,,El Šaravi i Baloteli?O tome ne znam ništa.Zasada za njih dvojicu vlada veliki interes, ali nema konkretnih ponuda.Jedino što mogu reći je da nijedan fudbaler nema cenu.Kada dođe prava ponuda, ona se prihvata bez obzira o kojem se igraču radi.''

     

    Galijani je također iskoristio priliku da opiše Milanove planove u narednom prelaznom roku.

     

    ,,Nećemo dovesti mnogo pojačanja.Vremena su teška, pa se nema novca za dovođenje neke superzvezde.Prvo što moramo uraditi je rešiti pitanje suvlasništva pojedinih fudbalera.Napominjem, Muru, Torje i Saponara još nisu potpuno naši igrači, ali nadam se da neće biti problema kada je reč o dogovoru sa njihovim matičnim klubovima.'', rekao je Galijani.

     

    Neki izvori navode da je ''Ujak Fester'' od Berluskonija dobio 20 miliona eura za transfere.

  22. http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

     

    Milan osvojio Scudetto!

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/tabela1_zpsba97ee43.pnghttp://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/utakmicen_zps4a774c2d.png

     

    http://www.sportske.net/img/logo.png

     

    Fiorentina posledni putnik za Ligu Prvaka

     

    Na kraju 38. kola 113. izdanja Serije A, sreća se osmehnula nekim ekipama najjače talijanske lige.Nažalost, bilo je ekipa koji će svoju sreću tražiti u sledećim sezonama.

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/tabela_zps054679e8.png

     

    Kao što je već odavno poznato, Milan je osvojio svoj 19. Skudeto.Tim sa San Sira je čitave sezone igrao fantastično, te u 38 kola sakupio samo 2 poraza.Rosoneri su osvojili čak 96 bodova, što je samo bod manje od Interovog rekorda postavljenog prije 10 godina(97).Sa 93 postignuta gola i samo 36 primljenih, i ne čudi što je Milan ove sezone bio ubjedljivo najbolja ekipa na Poluotoku.

     

    Juventus drugu sezonu zaredom odlazi praznih ruku.Prošle godine, gledali su senzaciji sezone, Sampdoriji u leđa, a sada to isto čine i Milanu.Ruku na srce, i nije ovo bila sezona kojom bi se 'Stara Dama' ponosila.

     

    Tragičar u vrhu tabele je definitivno Napoli.Tim Rafe Beniteza je u predposlednjem kolu ostao bez Lige Prvaka.Napolitacni su odigrali samo 2-2 sa slabašnom Ćezenom, dok je Fiorentina pobedila u duelu protiv Breše.Ispostavilo se da će to biti dovoljno da Viola prestigne Napoli i uhvati poslednji voz za Ligu Prvaka.Također, sada već bivši prvaci, Sampdoria će imati za čim da žali.Timu iz Đenove je treće mesto bežalo samo tri boda, te će Delio Rosi imati sigurno šta za reći svojim fudbalerima.

     

    U donjem delu tabele, borba za opstanak se vodila do poslednjeg kola.Breša je već odavno ispala, a ostala su još dva mesta za put u Seriju B.Ćezena je dobila Novaru u direktnom meču za opstanak, ali to nije bilo dovoljno za prolaz.Iako su Torino i Kjevo također izgubili, radi više uspjeha u međusobnim susretima, uspeli su da ostanu u ligi.Da je Novara pobedila u ovom meču, sigurno bi ostala u ligi.

     

    Što se tiče pojedinačnih učinaka, Mario Gomez je poneo titulu najboljeg strijelca lige.Iza njega je ove sezone, fantastični Baloteli.Da je 'Super Mario' uspeo iskontrolisati svoj temperament, odigrao bi više utakmica i sigurno postigao više golova.Najbolji asistent lige je još jedan fudbaler Fiorentine, Borha Valero.Zanimljivo iza njega je ponovo fudbaler Milana, El Šaravi.

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fb1_zpsa5fafb66.png

     

    Malo statistike naših zlatnih momaka http://www.fm-players.net/test988/Smileys/aaron/smile.png ... GRANDE MILAN!!!

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/stat_zpsffbe55d5.pnghttp://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/tim_zps9d947f1b.png

     

    http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fb2_zps5184da49.png

     

    http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

     

    Inzaghi: Ovo ne bi bilo moguće bez podrške

     

    Filippo Inzaghi je u svojoj debitantskoj sezoni osvojio Scudetto sa Milanom.

     

    http://www.eversoccer.com/wp-content/uploads/2013/05/Pippo-Inzaghi.jpg

     

    Popularni ''Pippo'' je sa 41. godinom postao jedan od mlađih trenera koji su osvojili Seriju A.Ipak, odlučio je ostati na zemlji, te zahvaliti svima koji su učestvovali u ovom velikom uspjehu.

     

    - Ovo je fantastičan trenutak za mene.Uspio sam da osvojim svoj prvi Scudetto kao trener.Osjećam se sjajno.Ovu priliku želim iskoristiti da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovom projektu.Milan se definitivno vraća na stare staze slave. - rekao je bivši napadač reprezentacije Italije.

     

    - Kada sam stigao u klub, dobio sam prijateljsku dobrodošlicu.Iako nisam imao dosta iskustva u trenerskom poslu, svi su vjerovali u moje znanje i rad.Imao sam potpuno povjerenje uprave,igrača i navijača.Ponovo ponavljam, svi oni su zaslužni za taj uspjeh - smatra Inzaghi.

     

    Inzaghi je nedavno proglašen za trenera sezone u Seriji A.

     

    http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

     

    El Shaarawy: Milan ovdje ne namjerava stati

     

    http://www.hercegovina.info/img/repository/2013/03/medium/stephan-el-shaarawy5801.jpg

     

    Milan je osvojio svoj 19. Scudetto, a u tom pohodu, El Shaarawy je bio jedan od glavnih nogometaša.Sezonu je završio sa 10 postignutih golova i čak 13 asistencija.

     

    Također, fantastičan učinak ''Il Faraonea'' je primijećen i od šire javnosti.Izabran je za najboljeg fudbalera za ovu sezonu u Seriji A.

     

    ''Ova nagrada mi daje podsticaj da u budućnosti još bolje radim.Moja karijera je na uzlaznoj putanji.Ni ove sezone nisam uspio ponoviti onih 16 golova od prije dvije godine, ali moja igra je napredovala.Zabilježio sam veliki broj asistencija i dobro surađivao sa svojim suigračima.'', rekao je El Shaarawy na svečanoj ceremoniji dodjela nagradu za najbolje u ovoj sezoni za Seriju A.

     

    ''Što se tiče tima, igrali smo odlično.Osvojili smo Scudetto i to je sigurno razlog za slavlje.Zauvijek ću pamtiti prosalvu poslije osvojene lige, jer je ovo prvi veći trofej za mene.Ovakve stvari se ne zaboravljaju.''.

     

    Također, mladi fudbaler je naglasio da Milan može mnogo više sljedeće sezone.

     

    ''Milan je uspio da napravi dobru ekipu.Ove sezone smo pokazali da možemo više.Barcelonu smo ozbiljno ugrozili i malo nam je falilo da prođe dalje.Moramo posložiti još neke kockice, ali siguran sam da ćemo biti još bolji sljedeće sezone.Sada, vrijeme je da svi idemo na naše zaslužene odmore, zaboravimo na fudbal.Cilj je da za nekih mjesec dana dođemo svježi i odmorni na prvi trening u novoj sezoni.'', rekao je bivši fudbaler Genoe.

  23.  

    Inter-Milan: 2-2

     

    Derbi della Madoninna završio bez pobjednika

     

    Internazionale se dva puta vraćao u život preko Saphira Taidera.

     

    Da je forma nebitna u derbijima, pokazao je susret između Milana i Intera.Milan se vratio u sami vrh talijanskog fudbala, te su trenutačno prvi sa 19 bodova prednosti nad drugoplasiranim Juventusom.I ove sezone, Inter je 'uspavani gigant', te su trenutačno osmi.Iako je postojala znatna razlika u formi i kvalitetu ove dvije ekipe, gledaoci Derbija Grada mode prisustvovali su nogometnom spektaklu.

     

    Milan, koji je u utakmicu ušao bez povrijeđenog Kake i Murrua, je prvi poveo.Igrala se tek 9. minuta, kada je Honda iz velike udaljenosti pogodio stativu, a mladi Saponara natrčao na odbitak i poslao loptu u mrežu.U ovom trenutku, činilo se da će Milan ispredavati Interu jednu lijepu nogometnu lekciju.

     

    Nije bilo tako.Samo četiri minute kasnije, Nerroazzuri prvi put u ovom meču dolazo do izjednačenja.Kao i Milan, Inter dolazi do gola nakon odbitka.Saphir Taider fantastično šutira i pogađa mrežu nemoćnog Begovića.

     

    U drugom dijelu, vidjeli smo još dva gola.U 63. minuti Balotelli nakon asistencije Revera pogađa protiv svog bivšeg kluba, za novo vodstvo Milana.

     

    I ponovo, prednost Rossonera nije dugo trajala.Begović je u 69. minuti nakon ubačaja Perreire slabo intervenisao, a Taider je naletio na odbitak i efektno pogodio za 2-2.

     

    Nijedan tim nije ništa posebno dobio ovim remijem.Inter je ostao na osmoj poziciji i treba se desiti čudo da tim Luigija Cagnija zaigra u Evropi sljedeće sezone.Juventus je prišao Milanu na minus 17, ali teško da će ovako dobri Milan ispustiti tu prednost za samo sedam kola.

     

     

     

    50512_101026009955593_4196326_n.jpg

     

    http://media.winnipegfreepress.com/images/XAC110-1216_2013_221613_high.jpg

     

    De Ceglie ''ubio'' zadnju nadu Juventusa

     

    Auto-gol Paoloa De Cegliea je možda odlučio novog osvajača Scudetta.

     

    U okviru 32. kola Serije A, sastali su se Milan i Juventus.Derbi dvije najuspješnije ekipe na Apeninskom poluotoku je uvijek popraćen medijskom i navijačkom pažnjom.

     

    Ove sezone, Milan je daleko najbolja ekipa u Seriji A.U ligi su zabilježili samo jedan poraz,a nad njihovim večerašnjim rivalima, Juventusom, imali su čak 17 bodova više.

     

    Juve, je ovdje morao pobijediti ako je želio da ima kakvu-takvu nadu da će Milan kiksati na kraju šampionata i predati ''Staroj Dami'' titulu prvaka Italije.

     

    Izajve prije i poslije utakmice su bile dosta zanimljivije od samog meča.Igralo se grubo, bez previše prilika, sa dosta taktičkih nadmudrivanja.

     

    Momenat koji je presudio utakmicu desio se u 13. minuti.Rever je šutirao glavom nakon kornera El Shaarawya, nogometaš Juventusa, Paolo De Ceglie je uspio da zakači loptu i pošalje je u vlastitu mrežu.

     

    U 49. minute Rever je dobio isključenje iz igre, nakon drugog žutog kartona.Ni igrač više nije pomogao Biancornerima da se vrate u ovu utakmicu.Ruku na srce, Llorente je imao fantastičnu priliku za izjednačenje kada je u 69. minuti izašao sam pred Begovića, ali je golman Milana pokazao da nije džaba doveden na San Siro.

     

    Milan sada imao 20 bodova više od Juventusa, te je 19. Scudetto zaista blizu za Rossonere.Sa druge strane, Juventini će se, kako trenutačno stvari stoje, i drugu sezonu zadovoljiti drugom pozicijom.

     

     

    Conte: Milan će zasluženo osvojiti Scudetto

     

    http://thinkfootball.co.uk/wp-content/uploads/2013/03/Antonio-Conte-Juventus.jpg

     

    Antonio Conte je sportski prihvatio poraz od Milana.

     

    Njegova ekipa je propustila i zadnju šansu da poremeti planove Milana u osvajanju Serije A.Naime, Juventus je kiksao na San Siru upravo protiv Milana, te su otvorili vrata svojim rivalima ka osvajanju njihovog 19. Scudetta.

     

    - Ovo nije bila naša sezone.Mnoge stvari nisu funkcionisale onako kako smo to mi željeli.Ispali smo u grupnoj fazi iz Lige Prvaka, što je znatno uticalo na moral moje ekipe.Sljedeće sezone će biti bolje. - priznao je Conte.

     

    - Ne vidim kako bi Milan mogao izgubiti Scudetto ove sezone.Čitavo vrijeme igraju fantastično i dominiraju ligom.To je jedna fantastična ekipa koja se morala vratiti u sami vrh svjetskog nogometa.Nadam se da će sljedeće sezone Juventus moći parirati ovom Milanu. -

     

    Ovo je Conteova četvrta sezona na klupi Juventusa.

    • Like 1

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |