Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

The Special One

Član foruma
  • Posts

    662
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by The Special One

  1. http://i.imgur.com/Gk1Vr.jpg

     

    Godine: 21

    Klub: Palermo

    Pozicija: Centralni bek

    Cena: 5.000.000 na pocetku

    Reprezentacija: Argentina

     

    O igracu:

     

    Ezequiel Munoz je svoju karijeru je zapoceo u argentinskom klubu, Boca Juniors. Tu je prosao kroz mladje selekcije da bi sa 18 godina (2009.) zabelezio svoj debitantski nastup. Zatim je usledila povreda koja ga je na neko vreme odvojila od terena. Za vreme boravka u prvom timu Boce, Munoz je upisao 22 nastupa bez postignutog gola.

    Nakon oporavka nije mnogo proslo, a Ezequiel je spakovao kofere i otisao na Siciliju. Tu potpisuje ugovor sa Paleromom na 5 godina. Debi je imao u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2010. protiv Maribora. Do sada, Munoz je u dresu Palerma nastupio 74 puta, upisao 3 gola i 1 asistenciju.

    Munoz se opredelio da igra za reprezentaciju Argentine iako ima dvojno drzavljanstvo (Argentinsko i Spansko). 2009. Diego Armando Maradona ga je pozvao na pripremne meceve Argentinske selekcije sastavljene od igraca iz domace lige protiv Paname, ali je ovaj obnovio povredu i nije uspeo da zabelezi nastup za nacionalni tim.

     

    Prednosti:

     

    Ovaj decko s obzirom na svoje godine ima skoro sve atribute neophodne za stopera prve klase: dobra igra glavom, odlican u skoku, relativno brz, odlicno markiranje, sjajan osecaj za oduzimanje lopti, dobro pozicioniranje i fizicke sposobnosti.

     

    Mane:

     

    Ovaj decko nema neke velike mane. Jedina mana mu je manjak iskustva sa cime idu koncentracija, stalozenost, donosenje odluka...

     

    FM role:

     

    Najbolje mu lezi stopper, mada mozda ce kroz dalji razvoj i sticanje iskustva biti i dobar BPD.

     

    http://i.imgur.com/d8yeZ.jpg?1

     

  2. Liga dobra, nesto si popravio broj primljenih golova ali je to i dalje preko proseka od 1 gola po mecu. Dosta tvojih igraca u statistici to je lepo videti. Steta za domaci kup, mogao si proci u finale lako, ali jebiga los dan valjda.. Liga Sampiona odlicna, polufinale u prvoj sezoni, sjajno, zaista. Svaka cast! Srecno u nastavku ;)

  3. Pa sta znam, meni je jedne sezone bio bolji od Bajka a onda... katastrofa.. Ali on ti je jedini na free.. Cak i da dovedes za manje od 2M nemas nekog dobrog naseg.. Cak i retko koji hoce da dodje, a ako hoce, plate su im ogromne...

    • Like 1
  4. Nakon Eriksena,još jedna mašina.Na ovom videu odličan,šta misliš za koliko se može dovesti na FMu? :D

     

    Sad sam ulazio na ovaj sejv gde sam stavio SS, tu sam sa Chelsea i kazu mi da moram da ponudim "bar 4.700.000" znaci ispod 5 tesko da ce pregovarati.. Inace odlican igrac, cudi me zasto ga ne vode na Euro.. Bolje da su njega pozvali nego ove matorce.. Jos par odlicnih mladica Holandija ne vodi vec matore indijance, pa ce tako i proci na Euru. Kad su glupi

  5. Odlican klub sa odlicnim timom i lepim stadionom :D Dobro pojacanje, cini se i dobra taktika, ciljevi realni i ostvarivi, mada mislim da vec naredne godine uz uigravanje i malo pojacavanje tima mozes i do trona! Pripreme lepo odradjene, deluje da tim razume tvoj stil igre. Prati se i srecno ;)

    • Like 1
  6. http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Ajax+v+Chelsea+fEheOJ1YPril.jpg

     

    Godine: 22

    Klub: Ajax

    Pozicija : Centralni bek

    Cena: 3.000.000 na pocetku

    Reprezentacija: Belgija

     

    O igracu:

     

    Toby je rodjen u Antverpenu 1989. Fudbalsko znanje je stekao u skoli belgijskog kluba Germinal Beerschot. Tu se zadrzao do svoje 15. godine.

    2004. prelazi u Ajaxovu akademiju gde igra za mladje kategorije naredne 3 godine da bi u zimu 2007. je potpisao profesionalni ugovor na 3 godine, dok je na promociju u prvi tim morao da saceka do leta 2008. Profesionalni debi imao je u zimu 2009. prvo u domacem sampionatu a zatim i na medjunarodnoj sceni. U narednih nesto vise od godinu dana ucvrstio se u prvom timu zajedno sa Thomasom Vermaelenom. Odlaskom Vermaelena u Arsenal Toby je postao oslonac trenera i kljucni centralni bek Ajaxa. 2010. proglasen je za najboljeg mladog igraca Ajaxa. Nagradjen je potpisivanjem novog ugovora na 4 godine. Zajedno sa kapitenom i drugom iz reprezentacije, Janom Verthongenom, Toby cini srce odbrane Ajaxa. Do sada nastupio je 125 puta i upisao 10 golova od cega su mnogi bili spektakularnim sutevima sa preko 30 metara.

    Za reprezentaciju Belgije Toby je odigrao ukupno vise od 30 meceva, postizajuci 2 gola. Prosao je sve mladje kategorije nacionalnog tima (U17, U19, U21, seniorski tim).

     

    Prednosti:

     

    Toby je poznat sirom sveta po svojim odlicnim pasevima i sjajnoj fizickoj snazi. Kao i vecina centralnih bekova Toby je jako dobar u skoku i ima dobru igru glavom. Odlicno pokrivanje igraca, osecaj za oduzimanje lopte, koncentracija, stalozenost i tehnika su samo neke od mnogih prednosti ovog igraca. Za razliku od mnogih stopera, poseduje izvanredan pas. Pored pasa mozda i najjaca strana Tobyeve igre je sjajna markacija odnosno pokrivanje igraca i snaga. S toga ima nadimak "Belgijski gladijator"

     

    Mane:

     

    Ovaj klinac nema mane.

     

    FM role:

     

    Ball-playing defender

     

    http://img690.imageshack.us/img690/6420/tobyr.jpg

     

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |