Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

De facto

Član foruma
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by De facto

  1. Postavlja se pitanje šta želite sa tolikim dodavanjima? Mislim uvijek se postavlja pitanje šta želite postići s nečim? Jesu li vam ta dodavanja plod slučajnosti, plod neke zamisli koju broj dodavanja upotpunjuje ili su samo dodavanja radi dodavanja, radi njihovog broja, radi testiranja granica FM-a i onda hvaljenja s tim?

     

    Namjerno nisam nikoga imenovao, ne želim da neko shvati da se ja zbog toga obrušavam na nekoga, ali želio bih da pročitam što više odgovora. Pep sigurno ne koristi dodavanja radi dodavanja iako to tako izgleda. Čitava filzofija se krije iza toga.

     

    Ja sam protiv HSV-a krenuo napadački (attacking) sa ciljem da što prije zabijem gol, i upravo se to desilo. Rano sam poveo i onda sam krenuo na counter i par shoutsa sa ciljem da sakrijem loptu i zadržim prednost..

  2. Cris nisam tebi bio govorio, nisam tvoj post ni vidio kad sam pisao. Nego od Madridiste tamo SS, gdje su svi regeni. Svaka čast tebi. ;) Inače na prošlom FM-u se dosta teže dolazilo do 700/800 dobacivanja, a na ovom FM-u nisam toliko obracao pozornost na to pa me zacudilo kad sam sinoć(točnije jutros) ugledo onih 690 jer nisam težio ka tome.

  3. Protiv Dortmunda 2-2. Nadigrao sam ih ali je opet realizacija bila kobna, a njima je Reus bio dovoljan za 2 gola. Inače ide ok u prvenstvu vjerujem da mogu do europe, i taktika funckionira dobro samo me ta realizacija jebe. Imam dosta CCC ali malo toga završi u mreži. Osim toga problem je što imam malo igrača u zamjeni pa ne mogu rotirati nikako, zato sam dogovorio transfer Borgesa za 1,8M.

    Sve utakmice.

  4. Gledam clear cut chances pa trebao si im ubaciti jos 2 gola, xD ali nema veze vrhunski rezultat, sretno protiv Borussie

    S tim da je i Japanac pogodio prečku sa vrha šesnesterca. Inače imam problema sa realizacijom, u svakoj utakmici imam dosta CCC ali previše promašuju, jebiga kad nemam normalnog napadača...
    • Like 1
  5. Ma vjerovatno je radi ozljede, imao je kratku stanku nedavno. Misliš li da kombinacija veznih igrača ima utjecaja na igru napadaca ? U mene su 2 MC-a BWM defend (De Rossi) i Alcantara/Carrick DLP support. Sada sam sa dva Wingera, ranije je bio jedan IF dok nisam Nanija prodao. Šta ti je Kagawa igrao, ako si ga koristio na krilu ?? Možda Advanced playmaker (Cut Inside) a Rafaela na ofanzivnijju rolu sa attack (ht) ?

  6. Imam klasična krila. Mislim da je ta rola najviše ograničena, i najsličnija je poacheru a poacher i sam znaš šta je. Plus imam trekvaristu iza njega na AMC poziciji a poacher/advanced forward i Tq se ne slažu baš...

  7. Igram s Unitedom, u napadu Van Persie i iza njega Rooney kao desetka. Zanima me koju rolu bi postavili Van Persiju, prvo je bio na CF ali čini mi se da ne igra onako kako može i vjerujem da mogu puno više od njega izvuć ?

  8. Krenuo u rekreiranje Montelline 3-5-2 Fiorentine. Napravio dvije verzije napadačku i counter, da bi na kraju koristio samo napadačku jer je pokazala odlične rezultate. Znači TI - Fluid - Attacking sa Default(?) passevima, ovo ostalo sve na default i focus passing preko oba krila. 3 štopera - Savić ljevi štoper, Rodriguez srednji CD defend oba, a Roncaglia desno na Stopperu da pokriva prostor Cuardada. Paskal Defensive winger a Cuardado wide midfielder attack. Pizarro DLP sa više slobode u kretanju i direktnim passingom. Na centru Valero i Aquilani AP support sa swap positions, i Akvilani run from deep often. U napadu Jovetić i Ljajić/Toni. Kad bi igrali Ljajić i Jovetić bila bi kombinacija Tq(nekad DLF) i Poachera, a kad je igrao Toni onda bi Jovetić igrao DLF a Toni TM naravno.

    • Like 3
  9. Odlično si ovo uradio, pohvale. Drago mi je da će baš Moyes zamjeniti Fergusona, ne sumnjam da će se odlično uklopiti sam si rekao zašto. Inače i ja sam baš kreirao njegovu taktiku, doduše ofanzivniju verziju (Rigid - Attacking) i pokazala je odlične rezultate. Osim Fellainija koji se sjajno uklopio u sistem(AM/S,proglašen najboljim igračem lige), najviše me je iznenadio tandem Pienaar-Baines. Pienaar mi je igrao AML (AP-A) sa Wide play na Cut inside da otvara prostor Bejnsu, te sezonu završio sa čak 23 asistencije u ligi.

  10. http://i.imgur.com/nvDjM.png

     

    http://i.imgur.com/813RL.pnghttp://i.imgur.com/Q3pkp.png

     

     

     

     

     

    Početak sezone 2013/14.

     

    http://hercegovina.info/img/repository/2012/07/web_image/nogometasi-hsk-zrinjski-odigrali-trening-utakmicu__1cc.jpg

     

     

    Nakon odlične sezone i osvojene BiH Premijer lige morali smo krenuti dalje, glavni cilj "Europa". Jasno mi je bilo da sa kadrom koji se vratio sa odmora ne možemo napraviti korak naprijed, točnije korak prema Europi. Morali smo se pojačati. Najtanji smo bili na krilima gdje smo imali samo 2 igrača koja su "sposobna" igrati nogomet tako da smo se tu morali pojačati. Na te pozicije su stigli Biblija i Ognjen Djelmic oba igraca su stigli kao besplatni igraci. Osim njih stigli su vec ranije spomenuti Zeba i Kvesic iz Željeznicara te kao posljednja dva pojacanja brazilac Pablo na posudbu, te štoper Ivica Dzidic iz Širokog koji je vec ranije igrao za nas. Što se tice odlazaka raskinuo sam ugovore sa cak 5 igraca : Brlenic, Zurzinov, Grbavac, Lisica te Mario Vrdoljak. Osim njih Wendell je vec ranije potpisao za Partizan. Nisam htjeo više trgovati i bez razloga gomilati igrace. Pripreme smo odradili odlično. Odigrali smo dvije utakmice prije početka kvalifikacija za Ligu Prvaka. Prva je bila protiv Slavije gdje smo slavili rezultatom 2-1, te posljednja protiv Anderlechta pod Bijelim Brijegom. Tu utakmicu smo odigrali odlično, te preokretom pobjedili 2-1.

     

     

    http://i.imgur.com/CTDQB.pnghttp://i.imgur.com/2QaUM.png

     

     

     

     

    Kvalifikacije za ulazak u Ligu Prvaka.

     

    http://www.saznaj.ba/uploads-newsphotos/liga-prvaka.jpg

     

     

    Drugo kolo vs. Dinamo Zagreb

     

     

     

    Drugo kolo Lige Prvaka nam vec donosi spektakl, Dinamo Zagreb. Prva utakmica se igrala na Maksimiru. Odlucili smo se postaviti nesto defanzivnije te napadati preko brzih kontri. Dinamo je naravno od pocetka imao posjed lopte i dominaciju ali nije imao ozbiljnih prilika jer smo bili dosta dobro postavljeni. U 30. minuti utakmice Scepanovic oduzima loptu igracu Dinama, te slijedi brza kontra Zrinjskog. Scepanovic dodaje loptu Milicevicu koji je gura u prostor za Marjanovica. Ovaj izlazi sam na Kelavu ali Kelava brani te lopta odlazi u korner. Nakon kornera Vida pravi prekršaj nad Djelmicem te je to jedansterac za Zrinjski, Zajko Zeba pogađa za vodstvo Plemića. Dinamo je u ovoj utakmici imao 8 udaraca ali od tih 8 udaraca nijedan nije bio u okvir gola, te su svi bili upuceni izdaleka. Dok smo mi sa druge strane imali 4 CCC ali ipak uspjeli smo samo relizirati jednu. Utakmica je završena rezultatom 1-0 za nas. U uzvratu je pod Bijelim Brijegom bilo 9,000 ljudi. Dinamo je poveo u 16. minuti utakmici nakon kornera, da bi mi 5 minuta poslje toga fantasticnim pogotkom Pabla izjednacili. Do kraja je Dinamo pritiskao ali nije uspjeo pogoditi, te smo mi prošli dalje.

     

    http://i.imgur.com/uBPSn.pnghttp://i.imgur.com/QpURy.png

     

     

     

     

    Treće kolo vs. Racing

     

     

     

    Trece kolo nam je hvala Bogu donijelo Racing. Nakon izbacivanja Dinama iz Lige Prvaka naravno porasli su i moral i samopouzdanje igraca, te smo bili favoriti pred ovu utakmicu.

    Vec u prvoj utakmici pod Bijelim Brijegom smo riješili posao gdje smo lagano pobjedili 4-0 pogotcima Pabla, Zebe(2) i Marjanovica. U uzvratu ipak nismo htjeli ništa riskirati te smo otišli sa najjacom postavom. Racing je poveo u 3. minuti te si dao lažnu nadu, jer smo mi u 15. minuta preokrenuli rezultati i vratili ih u realnost. Do kraja se nije mjenjao rezultat, te smo mi prošli u Playoff.

     

    http://i.imgur.com/pV8Ca.pnghttp://i.imgur.com/cjlmY.png

     

     

     

     

    Playoff vs. Ekranas

     

     

    Ponovno smo imali srece, nakon Racinga u playoffu smo izvukli Ekranas. Prva utakmica se igrala pod Bijelim Brijegom, gdje smo svih 90. minuta dominirali ali je problem bio realizacija. Zajko Zeba je u 40. minuti imao priliku dovesti nas u vodstvo iz jedanesterca ali je nažalost po nas, promašio. Ipak u 76. minuti uspjevamo zabiti strijelac je bio Lazar Marjanovic. Utakmica je završila 1-0. U uzvratu kod njih, smo bili mnogo bolji nego kad smo igrali pred svojim navijacima. Pobjedili smo 2-0 golovima Scepanovica i Pabla te se prvi put u povjesti Zrinjskog kvalificirali u najelitnije europsko natjecanje Ligu Prvaka.

     

    http://i.imgur.com/q03SQ.pnghttp://i.imgur.com/4akkL.png

     

     

     

     

    Financije

     

    http://i.imgur.com/cK5CP.png

     

    Komentari, kritike, prijedlozi sve je dobrodošlo. Ako trebate još koji SS samo recite. hi

    • Like 1
  11. http://i.imgur.com/nvDjM.png

     

    http://i.imgur.com/813RL.pnghttp://i.imgur.com/Q3pkp.png

     

     

     

    Kraj sezone 2012/13

    Stigla titula, opet prvak ja...

     

    http://www.hskzrinjski.info/wp-content/uploads/2012/07/Image531.jpg

     

     

    Kao što sam naslov govori titula je napokon vracena tamo gdje i pripada u Mostar naravno na zapadnu stranu :D . U prvom dijelu sezone Celik me je i nekako mogao pratiti vecinom je razlika bila 5,6 bodova, ali u drugom dijelu sam se odlijepio totalno. Dovoljno je reci da sam citav drugi dio sezone odigrao bez poraza, tako da se vec odavno znalo tko ce biti šampion. Ocekivao sam da ce biti malo teže i tjesnije, ali šta je tu je necu se buniti naravno. U drugi dio sezone sam ušao pobjedom protiv Olimpica koji je u ligi potpuno razocarao ove sezone, te je bio blizu ispadanja. Nakon Olimpica slijede dva derbija. Prvi je bio protiv Širokog, dvoboj dva hrvatska kluba. Naravno bio sam favorit u ovoj utakmici, jer je Široki slab ove sezone. U utakmicu smo krenuli odlučno te smo u 13. minuti zahvaljujuci Peharu stigli do vodstva, vec nakon 5 minuta fenomenalni Barisic povecaje rezultat na 2:0 te izaziva veliku radost na tribinama Bijelog Brijega. U 43. minuti Krešo Kordic naš bivši igrac smanjuje rezultat na 2:1, te se s tim rezultatom odlazi na odmor. Vec u 47. minuti Krešo ponovno zabija za 2:2. Do kraja smo pritiskali i imali dosta prilika ali ipak nijednu nismo uspijeli realizirati te je utakmica zavrsena razocaravajucim rezultatom 2:2. Nakon Širokog pod Bijeli Brijeg je došao još jedan veliki rival Željeznicar. Klub koji se nakon lošeg ulaska u sezonu polako poceo dizati i priblizavati se prva 3 mjesta. U ovoj utakmici smo imali dosta srece za razliku od prošle. Naime iako je Željeznicar dominirao citavu utakmicu i imao dosta prilika mi smo uspjeli ciganski iz 5 udaraca zabiti 4 gola te pobjedili sa 4:3. Nakon toga nastavili smo niz pobjeda sve do Sarajeva gdje smo na teškom gostovanju odigrali 0:0. Veliki derbi protiv Veleža na livadi igrali smo u 23. kolu, gdje smo sa igracem manje u dosta tvrdoj utakmici pobjedili 1:0. Jedini gol na ovoj utakmici zabio je Marjanovic. Do kraja sezone odigrali smo još sedam utakmica, te smo ostvarili 6 pobjeda i jedan remi protiv Borca na svom stadionu. U zadnjem kolu pred šest tisuca ljudi pod Bijelim Brijegom smo ugostili treceplasiranu Gradinu te pobjedili 2:0, sa dva pogodka našeg najboljeg igraca ove sezone, te najboljeg igraca Premijer lige Lazara Marijanovica. Osim njega Ivan Barisic je proglasen najboljim mladim igracem BiH lige. Nakon odlične sezone sad se moramo pripremiti za Europu te pokušati ako je ikako moguce kvalificirati se u Ligu prvaka/Euro Ligu. Vec sam dogovorio dva pojacanja. Oba su iz Zeljeznicara Zajko Zeba kojeg sam vec ranije spomenuo te Josip Kvesic. Oba igraca ce doci besplatno po isteku ugovora. Financije su dosta dobre sada, 700k sam u plusu trenutno, te ću još u 6.mjesecu dobiti 650k od prodaje Wendella kojeg sam ranije doveo besplatno :D. Mislim da sam mogao dosta više zaraditi na njemu jer mu konstantno raste cijena, ali uprava je prihvatila ponudu od Partizana u vrijeme kad su financije bile u nešto lošijem stanju. Osim Laze i Barisica vazno je spomenuti još par igraca koji su obiljezili ovu sezonu. A to su zasigurno Markic i Anicic dva štopera koja su bila glavni igraci u obrani te odigrali fenomenalno sezonu. Osim toga odlicno se oba igraca razvijaju, te im je cijena nakon ove sezone dosta porasla. Zatim Hrvoje Milicevic zasigurno najtalentirani igrac u ovoj ekipi koji je vec postao dosta vazan za ovaj klub, ali i za mladu Hrvatsku repku. Vrijedi spomenuti i Hadzica koji je svojim sjajnim obranama izbacio iskusnog Melhera iz prvih 11. Evo i game status i manager history. To bi bilo to od mene ako treba te još neki SS ili nešto drugo samo vicite, a

    uskoro ce i novi report o pripremama za novu sezonu, transferima, te kvalifikacijama za ulazak u Europu. hi

     

     

    http://i.imgur.com/NnXoH.png

     

     

     

     

     

     

    http://i.imgur.com/2Y3Hl.png

    • Like 1

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |