Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

telfa

Član foruma
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by telfa

  1.  

    Uvod

     

    Već nakon par dana uvjerio sam se da će ovo bit jedan od najtežih izazova koje sam preuzeo u manageru. Klub bez povijesti, sa gotovo nepostojećim postrojenjima i sa jednim od najmanjih stadiona na svijetu u jednoj od najjačih profesionalnih liga. Doduše 2.ligi i cilj je opstanak, ali bit će to jedan užasno zanimljiv  i težak izazov.

     

    Ekipa

     

    Prvi pogleda ne ekipu bio je zabrinjavajući. Drugi, treći, deseti pogled nije ništa bolji. Dosta nelogična selekcija ekipe u kojoj je najviše napadača od kojih je većina u najmanju ruku nedovoljno kvalitetna za profesionalni nivo. Ostatak ekipe ništa ne poboljšava dojam, ali ipak imam neku nadu da bi ova ekipa mogla preživiti prvu sezonu u drugoj ligi uz naravno par pojačanja. Tu nadu bude ponajviše prekaljeni Jordi Lopez i Diego Rivas, uz mlade Pereu i Leona. Još jedna pozitivna stvar je što većinu ekipe čine Španjolci, a jedini stranac je treći golman Ratti koji zapravo i nije vrijedan spomena. Osim Juanja, Riosa i Masa svi igrači imaju ugovor do kraja sezone. Od mladih talentiranih igrača izdvojio bi samo već spomenutog Masa.

     

    Transferi

     

    Vjerujem da će više igrača doći na zimu kada vidim kompletno što koji igrač može i umije. Dovedena su dva iskusnija igrača sa ugovorom na jednu godinu. Prvi je Juanra bivši igrač Numancije, Herculesa te Levantea. Solidan desni bek nešto bolji u obrani nego u napadu. Drugi igrač je Manuel Lacena iskusni zadnji vezni koji može pokriti pozicije stopera, zadnjeg veznog i veznog. Nitko nije napustio klub.

     

    Pripreme

     

    Na pripremama se nije događalo ništa zanimljivo, one su tu da izgrade fitnes za buduću sezonu. Odigrano je pet utakmica, a zabilježene su tri pobjede i dva poraza. Od protivnika najzanimljiviji je bio Southampton koji me pred punim stadionom (od 500 gledatelja) porazio 2-0.

     

    Što dalje?

     

    A dalje slijedi borba. U prvenstvu se nalaze 22 ekipe od kojih zadnje 4 ispadaju, prve 2 odlaze u 1.ligu dok oni od 3-6 mjesta igraju playoff. Kao što sam već napomenuo par puta cilj je izbjegavanje zadnja četiri mjesta pod svaku cijenu, a taj cilj ću pokušati ostvariti svim dozvoljenim sredstvima. Malo prekasno sam shvatio da mi je taktika možda preofenzivna tako da slijedi par promijena ovisno o rezultatima u prvih par kola. Odigrana je i prva utakmica sezone čisto da isprobam ekipicu, ali o tome svemu u sljedećem reportu. J

     

    • Like 2
  2. Uvod

     
    Nakon dugo dugo vremena koje sam potrošio tražeći novi izazov po drugim i trećim ligama lige petice, naletio sam na klub koji je apsolutno nadmašio moja očekivanja. Radi se o španjolskom drugoligaškom klubu Unió Esportiva Llagostera. Osobno nikad nisam vidio ni čuo za njih vjerojatno iz razloga što se klub provlačio po regionalnim ligama Španjolske sve do prošle godine kada ulaze u 2.ligu. Zašto me baš ovaj klub oduševio? Izazov sam tražio ponajviše u engleskim nižim ligama, ali kada tamo nisam našao što sam tražio krenuo sam dalje. Put me doveo do 2.španjolske lige i te nesretne Llagostere. Za Llagosteru je predviđeno zadnje mjesto druge lige. Training i youth facilites su poprilično jadni, ali stvar koja me oduševila je njihov stadion koji prima čak 500 gledatelja! Veće stadione sam viđao po najmanjim selima u Slavoniji. Zbog takvog stadiona klub koliko sam shvatio igra na stadionu Girone koja je u blizini. Inače kasnije sam saznao da je Llagostera najmanji grad koji će ugostiti profesionalnu ligu Španjolske, sa oko 8000 stanovnika. Klub je također poznat po incidentu koji uključuje naravno rasizam. Tijekom playoff utakmice protiv Racinga žena se ispred Mamadou Konea pretvarala da je gorila. Po meni najzanimljivije od svega žena je bila zaposlenica muzeja u kojem je prodavala karte za utakmice, ali ne Llagostere već mnogo poznatijeg i većeg kluba u blizini tog sićušnog grada. Radi se o Barceloni.

     

    Ciljevi

     
    Iznimno ambiciozna uprava dala mi je zadatak da se pokušam zadržati u drugoj ligi sa naglaskom na pokušaju. Za to su mi dali iznenađujuće puno novaca u wage budgetu tako da bi moglo biti zanimljivo. Naravno ne želim riskirati financijsku budućnost kluba tako da ću se ograničiti na besplatne transfere ove godine. Inače 90% ekipe ima ugovor na samo jednu godinu, ali o ekipi ću u sljedećem reportu. Dakako ostanak u ligi, odnosno kako uprava kaže pokušaj ostanka u ligi bit će mi jedini cilj ove sezone. O budućim planovima ne želim previše, jer je budućnost kluba u drugoj ligi upitna. Dakako mi je cilj nadograditi sportska postrojenja i povećati kapacitet, ali koliko para toliko muzike. U građenju ekipe i sada i u budućnosti planiram bazirati se na domaćim igračima. Toliko od ovog reporta, sljedeći slijedi ubrzo J

    • Like 6
  3. Nisam još nikog prodao, ovo su više želje za prodavanjem, ali da vjerujem da ću većinu ovih igrača prodati jer Nagatomo mi nije nešto kao ni Jonathan, a Ricky je dobar, ali će mi tu igrati Kovačić i oko njega gradim igru..

    Uglavnom hvala na komentarima :)

  4. Poglavlje 2: Perspektiva

    Sadašnjost, prošlost..

     

    Zapravo su ovo dvoje usko povezani. Prošlost, sadašnjost, budućnost ovog kluba je jedan igrač, uzor na terenu i izvan njega, veliki Javier Zanetti. Trenutno pati od loma ahilove tetive, a od terena će odsutan biti sljedećih 5-6 mjeseci. Tu se nalaze još Samuel, Milito i Cambiasso. Poveznice su im dvije stvari, svi su redom fantastični igrači, i svi su izuzev Cambiassa ozljeđeni. Uz još Guarina, Handanovića i Palacija, to su sve igrači koji će činiti okosnicu ove ekipe prve 2 sezone.

     

    Perspektiva..

     

    Siva nam je siva, siva perspektiva oooo.. hmm ne baš, Inter ima mnogo talenata koji bi trebali izrasti u vrhunske igrače uz pomoć gore navedenih veterana. Od Kovačića očekujem da za koju godinu bude nositelj igre. Juan Jesus treba biti stup obrane. Belfodil i Icardi su tu za 25+ golova po sezoni, dok bi Benassi i Taider trebali povezivati zadnju liniju sa ofenzivno orjentiranim igračima. Fali tu još nekoliko igrača prvenstveno bekovi, kvalitetan zadnji vezni te Juanov stoperski par. Svaki dovedeni igrač bit će temeljno skautiran prije nego što transfer bude realiziran.

     

    Transfer lista..

     

    Pošto novaca nema mora se prodavati kako bi se dovodilo. Rolando će se vratiti u Porto te meni osloboditi 160k wage budgeta. Ne sumnjam da ću biti kritiziran zbog nekih odluka, ali to me ne brine previše. Da nastavim klub će napustiti uz spomenutog Rolanda, Nagatomo, Jonathan, Alvaro Pereira i Ricky Alvarez. Jedina nedoumica je bila oko Rickyja, ali sam ga se odlučio rješiti iz 2 razloga. 1. Razlog je igra bez krila, 2. Razlog je Kovačić koji igra na njegovoj poziciji. Jednostavno odlučio sam odmah prvu sezonu u vatru baciti mladog Hrvata i to je konačna odluka.

     

    Dolazni transferi..

     

    Pošto nisam stisnuo ni jedan continue ne mogu točno govoriti o dolaznim transferima već samo mogo govoriti što mi fali. Generalno gledano da bih popunio sastav fali mi samo lijevi bek, iako na toj poziciji imam Christiana Chivua. Plan je dovesti mladog zadnjeg veznog, mladog lijevog beka i mladog stopera. Sa transferima se neću žuriti jer imam dovoljno igrača uzevši u obzir da europu ne igram.

     

    To bi bilo sve od mene, savjetujte me u vezi pisanja i ostalog, ovako pišem jer smatram da je i vama lakše čitati ovakve reporte, a i meni ih je lakše pisati, u sljedećem reportu će biti i koja slikica kad sve bude službeno, pozdrav!

  5. Poglavlje 1: Odluka je pala

    Konačan izbor..

     

    Unatoč tome što sam veliki fan Milana ja sam preuzeo Inter. Jednostavno dosadilo mi je svake godine igrati sa Milanom, i iako je ove godine izazov veći nego ikada Inter je klub koji ću voditi sljedećih nekoliko sezona. Razloga su 2. 1. Razlog je velik broj veterana u ekipi koji će poslužiti za razvijanje karijera razloga 2. mladih igrača. Inter ima nekoliko velikih talenata koji bi se uz pravi tretman trebali razviti u velike igrače.

     

    Ciljevi..

     

    Ciljeva je nekoliko. Primarni cilj je stvaranje jednog zdravog kluba koji će godinama vladati europskim i svjetskim nogometom. Pod zdravo mislim financijski stabilan. Prva etapa u stvaranju takvog kluba je rješavanje svega lošeg u klubu i oko njega. Dovedeni igrači će biti talentirani klinci koji mogu konkurirati i za prvi sastav, a da su uz sve to jeftini. Prvu sezonu neću puno mijenjati sastav, ali ovo će biti dugoročan projekt pa ću vam odmah iznjeti ideje i za buduće godine. Prva sezona rasprodaja nedovoljno dobrih igrača, popunjavanje mjesta perspektivnim igračima, produženje ugovora Zanettiju, Cambiassu, Militu i Samuelu na još jednu godinu uz smanjenje plaće ako je moguće. Druga sezona rasprodaja ostatka nedovoljno dobrih igrača, selekcija rezervne i mlade ekipe. Treća sezona zamjena veterana mladim razvijenim igračima. Ostale sezone uigravanje i dominacija.

     

    Zaključak..

     

    Neće biti lagano. Financijskih sredstava je malo. Očekivanja su rekao bih realna, kontinentalna natjecanja, u prijevodu europa. U Italiji je konkurencija velika, Juventus, Napoli, Roma, Fiorentina i veliki rival Milan. Rezultaski cilj je 6. mjesto koje bi nas vodilo u Euro ligu, europska natjecanja ovu sezonu ne igramo što će mi malo olakšati izazov u ligi, ali će mi također i olakšati iznos na računu. U kupu mi je cilj probati doći što dalje pogotovo jer se ne natječemo u europi. To bi bilo to nadam se dugoj i uspješnoj karijeri, u sljedećem reportu ću predstaviti ekipu, transfer listu, i želje.

    • Like 3
  6. Poglavlje 0: Uvod

     

    Izbor kluba..

     

    Nakon velikog isčekivanja derbija della Madonnina te nakon potpunog razočaranja istim derbijem odlučio sam stvar uzeti u svoje ruke i preuzeti jedan od dvojice velikih klubova, barem nekad velikih Inter ili Milan. Kao veliki fan Milana mislio sam da se neću uopće dvoumiti između biranja kluba, ali nakon uvida u ekipe potpuno sam promjenio mišljenje.

     

    Milan..

     

    Prvo o povijesti. Ne znam odakle bi počeo, osvojili su sve što se osvojiti dalo. 7 puta Ligu prvaka, 18 puta prvenstvo, 5 puta kup, 6 puta super kup. 2007. su okrunjeni i za prvake svijeta. Ali to su bila neka druga vremena. Dida, Cafu, Maldini, Nesta, Gatuso, Pirlo, Sedorf, van Basten, Kaka, Inzaghi i mnogi drugi su prošlost. Svi osim Kake, igrača oko kojeg bi gradio novi tim za kojeg bi nadam se kroz 3,4 godine našao dostojnu zamjenu. Na zimu dolaze Adil Rami i Honda, novca nema, očekuju se velike stvari, a svijetle točke u ekipi su rijetke. Uz Montoliva i Kaku igrači vrijedni spomena još su Balotelli, El Shaarawy, Niang i de Scigilio koji bi trebali činiti kostur novonastale ekipe.

     

    Inter..

     

    Povijest siromašnija za trofeje lige prvaka, ali sve ostalo je tu negdje. Od 2005 do 2010 potpuna dominacija u Italiji, ali slijedi pad. 2010/2011 završavaju na 2. Mjestu, 2011/2012 6., a 2012/2013 na nevjerojatnom 9 mjestu, prilično loše za ovaj klub. Kostur ekipe čine Handanović, te veterani Zanetti Cambiasso, Samuel i Milito. U stvarnom životu tu bi se još mogli ubrojiti i Palacio te Ricky Alvarez. Novca također nema, Italiju je zahvatila velika kriza. Cilj bi bio oko starih igrača izgraditi novu mladu ekipu koja bi za nekoliko godina dostigla europske uspjehe Milana te Inter vratila na stare staze slave. Materijala ne nedostaje jer tu su veliki talenti Kovačić, Juan, Taider, Icardi, Belfodil koji bi trebali predstavljati sadašnjost ali i budućnost ovog velikog kluba.

     

    Zaključak..

     

    Uz Juventus, Milan i Inter činili su vrh talijanskog nogometa. Trenutna situacija u klubovima je teška. Milan je 13. ove sezone, uz jako lošu igru. Novca nema, a u osmini lige prvaka naletili su na fantastični Atletico. S druge strane Inter ni ne igra ligu prvaka. Prošle sezone su igrali samo europsku ligu, a u prvenstvu završili na katastrofalnom za njih 9. mjestu. Juventus je iz sezone u sezonu sve dominantniji, a i ostali klubovi postaju sve jači. Globalno je Seria A u velikom padu i to je vidljivo. Može li jedan manager promjeniti situaciju ovih klubova? Može li jedan manager ponovo dići Milan/Inter u sam vrh svjetskog nogometa.

     

    U sljedećem reportu konačan izbor kluba, ciljevi, i mnogo toga.. pozdrav :*

    • Like 5
  7. File Name: Arsenal 2012/13

    File Submitter: telfa

    File Submitted: 07 Jul 2013

    File Category: Taktike

     

    Uvod:

     

    Nakon dugog vremena vračam se kreiranju taktika. Sljedećih dana na forumu možete očekivati nekoliko mojih taktika vjerojatno ovog tipa, upravo kreiranje real life taktika. Da ne dužim, danas vam predstavljam Arsenal iz sezone 2012./2013.

     

    Team instructions:

     

    Iako bez nekih većih uspjeha i ove sezone Arsenal je nastavio igrati svoju prepoznatljivu igru. Brza tranzicija, posijed lopte, napadački nogomet.. sve su to karkteristike koje su krasile igru ovog engleskog velikana. Igračima je dana jedna sloboda u igri koju najbolje opisuje fluidna filozofija. Ove sezone Arsenal je iznimno jak u kontra napadima te čak 10% golova pada iz istih. Ipak posjed lopte je zadržan na oko 60% tako da sam se ipak odlučio za control strategiju, ali sam igračima dozvolio da igraju na kontre. Napadački gledano vidljiva je brza i agresivna tranzicija, okomito na gol. Dodavanja nit smrde nit miriše, u slučaju kontre ona su direktna, ali u izgradnji napada ona su brza i kratka te sam ih stoga ostavio na defaultu, a pojedinim igračima prilagodio. Markiranje je zonalno jer ono puno bolje pristaje uz kontre koje Arsenal njeguje, a i formacija se u fazi obrane mjenja iz 4-2-3-1 u 4-5-1 ili 4-3-3 te 4-4-2 u slučaju protivničkog iznošenja lopte na Arsenalovu polovicu. Defanzivna linija uglavnom stoji dublje na svojoj polovici u slučaju kontra napada.

     

    Player instructions:

     

    GK: Iako u manageru ima fantastične ocjene za sweeper keepera Wenger ga drži kao običnog goalkeepera. Njegova uloga je najčešće dirktnim dodavanjima pronaći bekove, ili napadača koji loptu prosljeđuje najbližem igraču. Nekada i loptu predaje Koscielnyu ili Mertesackeru koji ju prenose dalje do Artete.

     

    DR: Sagna je jedan od najvažnijih kotačića u Wengerovom Arsenalu. On je uglavnom defanzivno orjentiran kako bi pruži ravnotežu ofenzivnije orjentiranom beku Gibbsu. Zajedno sa Gibbsom igra široko, a dodaje najčešće najbližoj opciji.

     

    DL: Gibbs igra visoko i pruža širinu igri Arsenala. Također on dopušta Cazorli da postane neka vrsta polušpice.

     

    DCL: Koscienly koji je brži igrač od Mertesackera zanimljivo ostaje višlje na terenu te sam mu zbog toga dao opciju stopera.

     

    DCR: Mertesacker koji nije poznat po brzini ima ulogu covera. On uvijek ostaje iza Koscienlya. Obojica kratkim pasevima traže bekove ili Artetu koji prosljeđuje loptu dalje.

     

    MCL: Najvažniji kotačić Arsenalove igre je definitivno Arteta. Igrač koji prima loptu od stopera i šalje ju bekovima ili Wilsheru. Često lopta kruži od stopera do beka pa do Artete te nazad stoperu koji traži daljnja rješenja, a ona su uglavnom vračanje lopte nazad do beka, ili slanje lopte Cazorli kada dođe dublje po nju ako nema drugih rješenja. On ima potpunu slobodu iako uvijek ostaje prilikom napada na svojoj polovici sa zadnjom linijom.

     

    MCR: Ramsey ima ulogu rekao bih sličnu kao Lampard u Chelsea. On se kasno priključuje napadu i stvara višak igrača te traži Girouda/Podolskog te Cazorlu i Wallcota koji utručavaju dijagonalno u prostor.

     

    AMR: Wallcot je igrač oko kojeg sam imao nedoumica. Ove sezone je značajno popravio svoju statistiku u smislu postignutih pogodaka, ali sam ga ipak stavio na winger support jer i on zapravo pruža širinu igri Arsenala, ali također stavio sam mu wide play cut inside jer često igra polušpicu svojim ulascima unutra.

     

    AMC: Wilshere odnosno u stvarnom životu Rosicky često se vraća nazad po loptu te nije klasična desetka već se više ponaša kao centralni vezni igrač. Ipak u fazi završnice on također igra ulogu u napadu stvarajući višak igrača.

     

    AML: Cazorla jedan od najboljih igrača ove sezone Arsenala ima 2 uloge. Jedna mu je da kao i Rosicky vrača se duboko po loptu, dok mu je druga da kao i Wallcot igra zapravo polušpicu. Na toj strani mu pomoć često pruža Gibbs pa je ta lijeva strana često izložena kontra napadima.

     

    STC: Giroud/Podolski najčešći su izbori Wengera. On je zapravo jedan kompletni napadač koji prima lopte od vratara te ih brzo prosljeđuje najbližoj opciji, te stvara prilike za sebe i suigrače najčešće Wallcota koji se jako dobro razumije sa Giroudom.

     

    Potencijalni problemi:

     

    Najveći problem je lijeva strana. Cazorla se ne bavi previše obranom, a Gibbs je ofenzivno orjentiran. Također Arsenal nema pravog ball winning midfieldera u vezi, jedini defanzivno orjentirani igrač je Arteta koji zapravo nije toliko kvalitetan obrambeni igrač. Isto tako, možda se neki neće složiti samnom, ali Arsenal nema nekakvog lidera u ekipi, igrača koji će povesti ekipu naprijed u trenutcima kada je to potrebno. Arsenal definitivno pati i realizacija jer imaju u napadu samo Girouda i Podolskog koji su više koncentrirani na zapošljavanje drugih svojim kretnjama nego na zabijanje golova.

     

    To bi bilo to od mene, nadam se da vam se sviđa ovaj tekst i ova taktika. Svaka konstruktivna kritika je naravno dobrodošla ipak ovo je samo moja vizija igre Arsenala. Imate i download link tako da slobodno skinite taktiku i promjenite te se osjećajte slobodnim ući u diskusije o taktici i postavite svoje rezultate ako ju mislite testirati. Rezultate ne garantiram i ponavljam ovo je samo pokušaj kreiranja taktike kojom Arsenal igra. Pozdrav!

     

    Click here to download this file

  8. 4. POGLAVLJE: NA VRHU

     

    http://www.trtbosanski.com/fotograf/haberler/detay/prva-saudijka-na-vrhu-himalaja_trt-bosanski-19804.jpg

     

    Liga..

     

    Nakon 9 odigranih kola Arsenal se i dalje nalazi na prvom mjestu sa maksimalnim brojem bodova. U 10. mjesecu odigrane su nove 3 utakmice sa ekipama iz donjeg djela ljestvice. Igrom nisam prezadovoljan jer smatram da pobjede sa 1,2 razlike protiv ovakvih ekipa nisu dovoljne. Prvu utakmicu igrali smo sa West Bromwich Albionom. Zabilježili smo pobjedu 1-0, a strijelac je bio Cazorla u 87' minuti. Sljedeća 2 gostovanja smo odradili protiv Sunderlanda kojeg smo pobjedili 3-1 te protiv Hulla kojeg smo pobjedili 1-0 u jednoj jadnoj utakmci. Sljedeće kolo igra se protiv drugoplasiranog Liverpoola.

     

    Liga prvaka..

     

    U ligi prvaka sam također na vrhu skupine sa maksimalnim brojem bodova. Ostvario sam pobjede nad Schalkeom rezultatom 3-1te nad Real Sociedadom rezutlatom 2-1. Nisam zadovoljan ni prikazanom igrom u ligi prvaka, ali ne bunim se dok se pobjeđuje.

     

    Uprava..

     

    Uprava je vrlo zadovoljna sa mojim radom u ovih nekoliko mjeseci vođenja kluba. Najviše su zadovoljni napadačkom igrom koju sam obečao na početku sezone. Kao zahvalu odlučili su mi nakon malog nećkanja ipak unaprijediti trening terene.

     

    Zaključak..

     

    Sve u svemu zadovoljan sam svojim vođenjem kluba u ovih nekoliko mjeseci. Rezultati su tu iako smatram da igra mora biti puno bolja prvenstveno mislim na realizaciju i još neke sporedne faktore. To bi bilo to savjetujte, kritizirajte, komentirajte, pratite, sljedeći report sutra, pozdrav! :)

  9. Ne znam nekako ih realizacija pati, 33 šuta, a samo 2 gola :o trebam probati više ovih clear cut chances stvarati i toe to :)

    Haha strašna utakmica sa Unitedom nisam sam mogao vjerovati ali eto hhaha :) Ma u kupu sam i stavio ove lošije ( vidiš da je Podolski igrao :P ) i ispade, ništa sad jurim na FA cup :P

  10. Malo sam izmjenjao bio, stavio ih obojicu u prvu postavu igrao 4-2-4 iako je to meni 4-4-2 al ajde haha obojica mi igrali def forward i evo vidiš rezultata haha :)

     

    992953_669481263092093_1135304861_n.jpg

     

    Genijalna mi je slika haha :)

  11. 3.POGLAVLJE: DOBAR POČETAK

    http://www.deborahwilliamson.co.uk/wp-content/uploads/2012/12/just-the-beginning.jpg

     

     

    Uvod..

     

    Zbog manjka vremena i viška crash dumpova tek sad objavljujem report. Kao i svaki moj prijašnji i sljedeći report i ovaj će biti kratak te ću vam prikazati samo jedan mjesec, u ovom slučaju jedan i pol mjesec zbivanja u klubu i oko kluba, pa krenimo. :)

     

    Liga..

     

    U ovih mjesec i pol odigrano je 6 kola engleske premier lige. Arsenal se trenutno nalazi na iznenađujučem prvom mjestu sa 6 pobjeda i maksimalnim brojem bodova. Briljirala je cijela ekipa, a jedino bi izdvojio kapetana Vermaelena koji konstantno pruža fantastične partije. 1. utakmica pobjeda 2-0 protiv Tottenhama u jednoj blijedoj utakmici. Zatim pobjede od 1-0 protiv Southamptona i Norwicha, te 2-0 protiv Swansea-a. U londonskom derbiju smo zabilježili pobjedu od 3-0 protiv Chelsea, te u još jednom velikom derbiju na Old Traffordu zabilježena je pobjeda protiv Manchester United-a 6-3 u jednoj fantastičnoj utakmici. Dva puta sam izabran i za Managera mjeseca.

     

    Kup..

     

    Capital one cup, kup totalno nebitan vlasti kluba, ali za mene od velike važnosti, kao i za navijače jer sam već u prvoj sezoni htio klubu donjeti barem jedan trofej, ne odmah ligu, ali barem taj šugavi Capital one cup koji bi navijačima vratio nadu da se Arsenal vraća na stare staze. Ali moj ga tim neće osvojiti, odmah sam u 1. kolu ispao od West Bromwich Albiona, i to je značio kraj mojem pohodu na kup.

     

    Liga prvaka..

     

    Ligu prvaka započinjem iz grupne faze. U grupi sam izvukao Olympiakos, Schalke i Real Sociedad. Smatram da sam dobio laganu grupu i da nebi trebao biti veliki problem proći u daljnju fazu natjecanja. Odigrao sam jednu utakmicu protiv Olympiakos-a kojeg sam pobjedio 2-1.

     

    Zaključak..

     

    Sve u svemu zadovoljan sam početkom sezone u Arsenalu i nadam se da ću nastaviti u ovakom tempu. Samo jedan poraz i to u kupu mi daje razlog da budem presretan iako smatram da je moglo proći i bez toga poraza, ali eto. U sljedećem reportu prikazat ću vam sljedeći mjesec moje karijere u Arsenalu, a report možete očekivati već sutra. Živjeli! :*

  12. @KingPablo pa SS su linkani na riječi ako to misliš? uglavnom ću se bazirati na produktima svoje škole, ne planiram dovoditi regene u prvih 10ak sezona tako da možeš očekivati da će Cavania i zamjeniti upravo neki Arsenalov igrač

    @Mitro sezona otvorena super, još da nema crash dumpova bilo bi još bolje haha :)

  13. 2.POGLAVLJE: PREDSEZONA

     

    http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Arsenal+Training+Session+cuuu_DYRfHJl.jpg

     

     

    Taktika..

     

    Jedan od uvijeta uprave bio je igranje napadačkog nogometa uz visok posjed lopte. Odlučio sam se na brza kratka dodavanja jer volim takav stil igre. Presing je visok te se igra temelji na što bržem vračanju izgubljene lopte u naš posjed. Igram u formaciji 4-5-1 odnosno 4-3-3 kako god hoćete.

     

    Transferi..

     

    Nije se previše trgovalo, jedini igrač koji je napustio klub je Abou Diaby, otišao je u Southampton za 7mil€, dok s druge strane dovođenja nije bilo. Nekoliko mladih igrača na koje ne računam ovu sezonu su otišli na posudbe. Ukupno se na transfere potrošilo 118mil€, dok se na odlascima zaradilo 73mil€.

     

    Utakmice..

     

    Svih 5 utakmica su dobro prošle s obzirom da se novi igrači još moraju prilagoditi taktici te novim suigračima. Zabilježene su 4 lagane pobjede te jedan poraz u jednoj jadnoj utakmici protiv Barcelone. Sve u svemu zadovoljan sam kako su prošle pripreme, 1. Kolo je na rasporedu za tjedan dana kada ugostujem Tottenham.

     

    Sljedeći report možda već navečer.

  14. Per Mertesacker mi se ne sviđa jednostavno ne znam nije mi simpatičan haha :) u stvarnom život on i Koscienly su mi poprilične rupe u FM-u oba su zvijeri ne mogu ni ja to shvatiti ali eto možda sam ja slijep, ne znam.

    @Mitro Koke je mladi igrač koji će mi služiti kao zamjena za Fellainia i Radju, može biti playmaker može bit BMW i eto doveden je :) Regene sumnjam da ću ikad i dovoditi koncentrirat ću se na produkte mlade škole, uglavnom prije 2020 ne vjerujem..

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |