Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Gashaa

Član foruma
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Gashaa

  1. Pa dobra je nego ti kazem da moze i taj Surma ako je ofanzivniji da odigra i box to box isto kao i Hanzel :) Ali ako ti ekipa nije dominantna u igri onda bolje ostavi ovako da ima ko da krpi rupe i kupi otpatke :)

  2. U tome i jeste fora ove taktike ,i sa slabijim klubovima mozes da kontrolises igru i stvaras vise sansi :) Drago mi je da ti se svidja. I da ako imas ofanzivnije centralne vezne mozes oba da stavis na box to box ali i ovako je dobro sve ima svoje prednosti i mane :)

  3. Liga

    Za sada 2. ali ocekujem titulu!

    http://img13.imageshack.us/img13/6200/tabelasadss.png

     

    Liga sampiona

    Prosao grupu kao prvi i dobio Sevilju u 1/8 finala,ocekujem bar polufinale sem ako zreb ne bude mnogo tezak

    :)

    http://img406.imageshack.us/img406/4664/grupaligasampiona.png

     

    FA Cup

    Sada igram 3. kolo tu nemam neka ocekivanja sta bude,bude

    :)

     

    Liga Kup

    Igram polufinale sa WBA prva utakmica u gostima 1-1.

     

    Transferi

    Klub mi sam od sebe dao dodatne pare za transfere tako da sam odlucio da malo pojacam ekipu i da jos gradim za buducnost doveo sam tri veoma kvalitetna i mlada igraca !

     

    Angel di Maria,svi znate o kome je rec ,placen 11 miliona i plus 1 mil. kad odigra 50 utakmica za klub.

    Romario,mladi brazilski desni bek pred kojim je velika buducnost,doveo sam ga jer Sagna ima 29 god,sad puni 30 za mesec dana tako da ovaj igra rezervnog desnog beka i da napreduje dok Sagna ne postane mator a to je za godinu-dve,a ima potencijala da bude malo bolji od Sagna-e...Placen 3.6 miliona

    Lucas Moura,fantasticni veznjak,mnogo dobar igrac ,dosta toga uradio u prve 2-3 utakmice u klubu dobro se uklopio i sjajno igra.Placen 28 miliona.

    http://img585.imageshack.us/img585/7194/dimariae.png

    http://img440.imageshack.us/img440/7642/romario.png

    http://img7.imageshack.us/img7/9536/moura.png

     

    Sta vi mislite koliki su mi dometi u ovoj sezoni

    :) ?

  4. Evo jedna taktika za igru sa velikim posedom lopte i mnogo sansi,sa njom sada igram u Arsenalu :) Levi ili desni stoper treba da imaju pas preko 11 da bi mogli da im stavite Ball playing midfilder rolu koja je veoma bitna za povezivanje ekipe.Bitno je takodje da vam jedan od centralnih veznih bude defanzivno nastrojen a da jedan bude box to box igrac.Krila i prednji vezni vidite kako stoje.A napadac treba da bude deep lying forward ako ako je manji i brzi igrac.

    http://img687.imageshack.us/img687/2646/arsenaltaktika.png

    Korneri :

    Cross aim: six yard box

    3 igraca stay back if needed - tri najmanja igraca sa najlosijim skokom i headingom

    Challenge Keeper - Najvisi i najbolji igracu u skoku i u headingu.

    Attack near post - Postavite nekog spretnog igraca ne mora da bude visok.

    Stand on far post - Stoper sa najboljim skokom i headingom.

    Attack ball from deep - Drugi stoper napada ovde.

    Lurk outside the area - Neko sa dobrim long shot-om treba da stoji ovde i ceka odbicu :)

    Go forward - Bilo koja 2 igraca cisto da naprave zbrku u kaznenom :)

    http://www.footballmanagerstory.com/wp-content/uploads/pics/2011/10/fm-2012-set-piece-guide-corner-settings.png

    • Like 8
  5. Nisam igrao ni sa Sunderlandom ni sa Srbijom ,ovo za kornere je slika sa neta posto je to poznata 6 yard box taktika,a igram sa Arsenalom karijeru sa 4-2-3-1 primernom i ovom kad igram neke revanse gde imam prednost ili tako nesto nisam je probao na duze ali nisam ni izgubio sa njom :)

  6. Ma odradio sam ja sve to :) I zbog tih povreda i zbog isprobavanja taktika sam bio 4. prosle sezone za sad sam u novoj sezoni prvi a young moze lepo da odigra :)

  7. Evo prikazacu vam jednu moju taktiku deluje malo neobicno ali je i te kako efektna.Veoma dobra defanzivna taktika sa vecim posedom nego u ostalim defanzivnim taktikama i vise stvorineh sansi :)

    Team instructions mozda i ne deluju bas kao da su za ovu taktiku ali to je ono zanimljivo :) Svaka ovakva ili slicna formacija je ili contain ili defansive ili counter,sto daje protivnku mnogo vise lopte u nogama a samim tim i vise sansi.Ovako i u napadu i u odbrani imamo po 7 igraca nevezano za kontre protivnika jer se uvek vracaju na vreme sem naravno posle korenra a i napadaju zajedno korak po korak,kazem zajedno znam da rigidna igra i nije bas za to zajednicko napadanje i branjenje ali ovde pali to...Jos nesto ovi krilni stoperi da ih tako nazovem bi trebali da budu ball playing defenders da mogu odmah da proigravaju za kontre ove bekove koji u napadima prelaze na krila.Takodje ovaj zadnji vezni je stavljen na defansive midfielder (support) tako da je i on u odbrani malo ispred suteva i tesko koja lopta pored svih njih prolazi kroz sredinu,a moze i da ucestvuje i u kreiranju napada.Spic ne mora da bude Target man ,to sam ja tako stavio ako imate nekog nizeg igraca tehnicki potkovanijeg i brzeg najbolje je da se stavi deep lying forward (drugi napadac) a ako je visi i jaci Targeg man ,i slucajno ako imate Poacher-a(igraca sa osecajem za gol) u ekipi stavite na Poacher.I da bekove stavljate na automatic ali u player instructions im stavite mentality attacking tek da predje :)

    http://img580.imageshack.us/img580/8999/taktikaw.png

    Cross aim: six yard box

    3 igraca stay back if needed - tri najmanja igraca sa najlosijim skokom i headingom

    Challenge Keeper - Najvisi i najbolji igracu u skoku i u headingu.

    Attack near post - Postavite nekog spretnog igraca ne mora da bude visok.

    Stand on far post - Stoper sa najboljim skokom i headingom.

    Attack ball from deep - Drugi stoper napada ovde.

    Lurk outside the area - Neko sa dobrim long shot-om treba da stoji ovde i ceka odbicu :)

    Go forward - Bilo koja 2 igraca cisto da naprave zbrku u kaznenom :)

    http://www.footballmanagerstory.com/wp-content/uploads/pics/2011/10/fm-2012-set-piece-guide-corner-settings.png

    • Like 1
  8. ja se izvinjavam stvarno sam zaboravio na ovo :) evo sad cu kada se vec zavrsila sezona da sve prikazem najvaznije pa cu kasnije biti redovan :)

     

    Uradjeno u prvoj sezoni

    Osvojeno 4. mesto u ligi,osvojen FA cup,polufinale Liga kupa i ispadanje u osmini finala lige sampiona od Olypmiacosa.

    Liga : Posle loseg veceg dela prvenstva promenio sam neke stvari i ekipa je pocela da igra na mnogo ozbiljnijem nivou i nekako se sa 8. mesta probila do 4. sto je los rezultat sa obzirom na ocekivanja ali bar je izborena liga sampiona.

    FA Kup: Ni u jednom ni u drugom kupu nisam dobija protivnike protiv kojih sam mogao da odmaram tim,sve sami premijerligasi i poneki drugoligas,ali eto borili smo se i osvojili bar jedan trofej u sezoni.

    Liga Kup: Ispali u polufinalu od Celsija zbog prenatrpanog rasoreda.

    Liga sampiona: Lagano prosli grupu a onda ispali od Olimpijakosa u osmini finala sto je najgori rezultat od pomenutih gore.

    A evo i sadasnje ekipe

     

    Ali i pored ne tako dobre sezone ponudjen mi je novi ugovor do 2017. godine sto me je veoma obradovalo i naravno prihvatio sam! I u toku priprema za novu sezonu ponudjeno mi je mesto selektora Velike Britanije na Olimpijadi sto sam prihvatio i osvojio 3. mesto ,a nesrecno sam u polufinalu ispao od Brazila koji sam pobedio u grupi,koji je kasnije osvojio Olimpijadu.

     

    Pocetak sledece sezone

    Pripremama nisam posvecivao puno paznje jer je u toku bila Olimpijada samo sam igrao utakmice sa slabijim klubovima i drzao ih vecinom na kondicijonom treningu.Prve takmicarse utakmice bile su protiv Rangeras-a u kvalifikacijama za LS i tu sam pobedio ukupnim rezultatom 11-3 ,4-2,7-1.U ligi sam poceo lose prve 2-3 utakmice ali onda se sve sredilo i naredjao sam 4 pobede i remi sa Man City-jem u poslednjih 5 utakmica.U Liga Kupu sam izbacio Chelsea-a sa 4:0 i sada u cetvrtfinalu idem na Bristol City.

     

    PS. Ne znam zasto ali nmg da postvaim slike pise mi da nisam allowed ..

    :( Ali popravicu to nekako :)

  9. puno si potrosio, a nisu ti trebali ti igraci

    mislim da gresis ,jer ne mozes ti da kazes koji su igraci meni potrebni za moj fazon igre,moju formaciju i sta volim kod igraca i ostalo :) ali lepo od tebe sto komentarises :)))
  10. Evo poslusacu te ubacicu 2 cisto da bude malo lepse i preglednije :) Ali dosta mu treba da ih upload-uje a ne znam kako mogu da isecem sa slika nepotrebne stvari i da je smanjim samim tim :)

  11. Uradjeno

    Dovedeni su igraci koji su bili najpotrebniji klubu,odradjene pripreme i odigrano prvih par utakmica u sezoni.

    Dovedeni igraci : Mario Gotze,Marek Hamsik i Yaya Sanogo.U sledecem prelaznom roku bi trebalo da dovedem golmana ili ce scesni da postane sigurniji vremenom i levog beka ako Gibbs ne ojaca malo.

    Pripreme

    Oko mesec dana sam radio samo na fizickoj spremi tj na kondicionim treninzima i igrao utakmice protim nesto slabijih protivnika,cisto da se popravi fitnes i moral koje je bio veoma los na pocetku verovatno zato sto sam stavio da sam bio Sunday-league player ili kako se vec zove (zato sto volim da bude sto realnije).A kasnije sam stavio tehnicke treninge i odigrao utakmice sa dobrim klubovima.

    Rezultati pripremnih utakmica : Arsenal - Bodmin 7:0,Hull-Arsenal 0-3,Cowdenbeath-Arsenal 0-6,Fluminense-Arsenal 1:2,Arsenal - Juventus 5:0,Colorado-Arsenal 0:4.

    Pocetak sezone

    Posle dobrih prirema ocekivao sam dobre rezultate ali ocikledno da su mi zafalili Robin Van Persie i Yaya Sanogo,koji su povredjeni tako da sam ostao na par nedelja bez pravog spica,prve dve utakmice u ligi i 2 kiksa 1-1 sa Wigan-om kod kuce i u gostima Wolves-ima isti rezultat.Ali sam istovremeno prosao u grupnu fazu lige sampiona podevivsi Dinamo Kyiv ukupnim rezultatom 7:3.Grupa u ligi sampiona nije ni mnogo laka ni mnogo teska.Igracu sa Bazelom,CSKA-om i Rangersom.

     

    Eto to je za sada to pa se javljam na polusezoni

    :)

  12. Arsenal Football Club

     

    http://icons.iconseeker.com/png/fullsize/soccer-teams/arsenal-fc-logo.png

     

    Arsenal Football Club je engleski fudbalski klub sa sjedištem u sjevernom Londonu. Klub je najčešće spominjan kao Arsenal, a poznat je i pod nadimkom Tobdzije (The Gunners). Klub igra u FA Premier Ligi i jedan je od najuspješnijih engleskih klubova. Osvojili su 13 Premiershipa, 10 FA kupova, no nikad nisu osvojili naslov europskog prvaka, a samo su 2006. igrali u finalu Lige Sampiona. Međutim, osvojili su Kup kupova i Kup velesajamskih gradova.

     

    Arsenal je osnovan u sjeveroistočnom Londonu 1886., a 1913. preselio je na stadion Highbury i tamo igrao domaće utakmice sve do proljeća 2006. da bi se potom u ljeti iste godine preselio na novoizgrađeni stadion Emirates Stadium, koji prima 60.355 gledalaca. Arsenalov lokalni rival iz severnog Londona je klub Tottenham Hotspur.

     

    Stadion

    Emirates Stadium je

    nogometni stadion u sjevernom Londonu na kojem svoje domaće utakmice od ljeta 2006. igra Arsenal. Stadion ima kapacitet od 60,432 mjesta, što ga čini drugim najvećim stadionom u Engleskoj Premier Ligi nakon Old Trafforda, doma Manchester Uniteda. Stadion je zamijenio Arsenal Stadium, poznatiji kao Highbury, koji je svojim kapacitetom od 38,419 mjesta postao premalen zahtjevima publike i kluba. Stadion je izvorno bio poznat pod nazivom Ashburton Grove, prije negoli je prava na imenovanje u listopadu 2004. otkupila zrakoplovna tvrtka Emirates Airline iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

    http://student.fizika.org/~mdjuric/8raz/Hedja/emirates_stadium_hok040108_c_huftoncrow_1.jpg

     

    Ciljevi za prvu sezonu

    Arsenal je jedan od najvecih klubova na svetu a nema trofej lige sampiona tako da cu u prvoj sezoni probati da u svim takmicenjima odem sto dalje i da napravim tim koji ce kasnije osvojiti ligu sampiona,naravno mnogo je bitno da prve sezone osvojim bar jedan trofej a potrudicu se da osvojim Premijer ligu i neki od kupova.

  13. Blue Square Bet Premier 2013/14

     

    Pocetak sezone

     

    Ponudjen mi je produzetak saradnje na jos godinu dana i ja sam to velikodusno prihvatio bez obzira na malu platu.Predsednik je bio presrecan.A onda sam predlozio upravi da pronadje klub koji bi nam povremeno slao finansijsku pomoc i slao igrace na pozajmice i oni su posle par primedbi pristali.Pronadjena su 4 kluba i ponudjeno mi je da izaberem jedan a izabrao sam Petersburg zato sto je to ekipa iz Championshipa tacnije druge lige .

    [hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/1M/tT/3AxilIGF/1/novi-ugovor.png[/hs][hs width=300 height=300]http://img502.imageshack.us/img502/3966/petersburgparent.png[/hs]

    Transferi

     

     

    Bojan je ostavio tim koji ima potencijala ali mu je trebalo par pojacanja na kljucnim pozicijama.Najvise je skripelo na poziciji levog beka gde je doveden Alexandros Avraamides,mladi reprezentataivac Kipra.A zatim sam krenuo u podragu za mladim perspektivnim spicem koji bi odmah mogao da pravi razliku na terenu i naisao na mladog Francuza po imenu Richie Barroilhet koji takodje ima zabelezenu utakmicu za svoju mladu reprezentaciju.Kada sam nasao igrace za sve pozicije na kojima je skripelo poceo sam da razmisljam sta nam je jos potrebno za promociju u visi rang.I moj skaut Jay Rae preporucio mi je iskusnog 33-godisnjeg centralnog veznog,James-a O'Connor-a,bez obzira na svoju starost ovaj momak je doveden zato sto pravi razliku na terenu i bice jedna od kljucnih figura ekipe ove sezone.I kada sam zavrsio sa pojacavanjem tima doveo sam i mladog irskog beka Jimmy-a O'Shea-u kao rezervnog desnog beka.A doveden je i Steve Williams koji ima samo 16 godina ali ce biti predvodnik svoje generacije.

    [hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/3Z/hA/2DJskOuY/1/talentovani-spic.png[/hs][hs width=300 height=300]http://img59.imageshack.us/img59/1446/klinac.png[/hs][hs width=300 height=300]http://img696.imageshack.us/img696/3619/iskusanveznjak.png[/hs][hs width=300 height=300]http://img855.imageshack.us/img855/1443/levibek.png[/hs]

     

    Trening

     

    Bojan mi je ostavio fenomenalne trenere za klub ove reputacije i ja tu nista nisam dirao,sto se tice dovodjenja novih.

     

    Pripreme

     

    Posle kondicionih treninga poceo je rad sa loptom.Ugovorili smo 5 prijateljskih utakmica koje smo odigrali za 10 dana.Prva utakmica Ayr ( prva sktotska divizija) 5:0,igrac utakmice mladi francuski spic Barroilhet.Druga utakmica,skotski nizerazredni klub

    Newtongrange opet pobeda,ponovo 5:0 i opet dobra partija mladog spica  Barroilhet-a.A onda malo jaci protivnici rezerve Sunderlenda,poveli smo 5:0 ,uz to se Barroilhet povredio ali na srecu samo na par dana,a onda 2 gola Sunderlendovih rezervi za konacan rezultat 5:2.A onda utakmica sa Peterbourghom ekipom iz Championship-a,a od pre desetak dana smo i njihova filijala.Niko nije ocekivao pobedu i utakmica je pocela sa njihova 2 gola ali to nije srusilo moral tima i golovima stopera McGrath-a u 40. i Abubakar Sheego-a u 50. minutu ekipa se vratila u igru,a onda u 70. minutu autogol njihovog igraca Ian-a Harte-a i mi belezimo jos jednu pobedu.A onda utakmica sa nizerazrednim Workington-om i pobeda od 3:1. I tu su se zavrsile nase pripreme sada se spremamo za prvu utakmicu u ligi protiv Wrexham-a.Ali pripremamo se bez stuba nase odbrane Suleimana Bangure koji je povredjen i nece trenirati naredna 3 meseca.

    [hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/1Y/P4/3S1Y6TeK/pripreme-rezultati.png[/hs]

     

    Finansije

     

    Zatekao sam plate koje su prelazile nas budzet za nekih 500 dolara ali sam to resio tako sto je par igraca dobilo manje ugovore a par njih nije dobilo novi ugovori i otisli su iz kluba.

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |