Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

ronba

Član foruma
  • Posts

    273
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ronba

  1. Bice dobar napadac,ali uvek gledaj da bude poslednji koji prima loptu.Izuzetno je sebican igrac i nema dara za proigravanje saigraca.Ukoliko mu se dosta podigne off the ball i anticipation bice opasnost za protivnicku zadnju liniju.Mozda bi neko ko se vise razume u treninge dao dobar savet,posto vidim da malisa ima pored brzine i pristojnu visinu za te godine.Nikada nije na odmet imati jos jedno pristojno oruzje u arsenalu jednog napadaca.

    • Like 1
  2. Mozda ce me banovati zbog puno price,ali pazi sa forsiranjem klinaca.Zbog povreda sam ubacio regena od 17 koji se preterano ojacao do 20,ali nije uspeo da odrzi te ocene do 23.Pored toga sam imao napadaca kojeg sam sa 18 ubacio u prvi tim i davao mu povremeno sansu do 22 se razvio u azdaju.Nijedna ocena nije pala i jos uvek rastu.

  3. Peco taj Dodo je jos na 10ki bio jedna od najboljih kupovina i razvijao se u DL svetske klase.Mislim da sada nema ni blizu tog potencijala.Nije skup i zato je dobar za kupovinu.Ja iskreno mislim da ti sa tim ocenama nece biti resenje za sledecih 5 sezona ali ce svakako biti koristan.

    • Like 1
  4. Ling prijatelju u igri je to toliko irelevantno.Vredi saku semenki ispred ulaza u stadion ali ukoliko ga kao football manager kao sto je naziv igre naljes i napravis od njega pravog igraca najmanje sto ces odraditi je 1Meura u svom budzetu takve igrace uvek treba kupovati.

    • Like 1
  5. Imam jedno nedoumicu koju bih podelio sa vama.Namerno nisam postavio u "kupiti ili prodati igraca" posto se radi o regenima.Imam neverovatan napad u kojem su Hulk,Neymar,jedan mladi brazilski regen koji ce izrasti u veoma upotrebljivog napadaca i moj EXTREMNI regen koji je dole na slici.Posto sam u 2018-19 sezoni Hulk puni 32godine.Ocekujem da ce ostvariti jos 2 dobre sezone ali se tim mora podmladiti na vreme.Posedujem 2 mlada vrhunska krila sa centarsutem 19 i 20 i jumping 16 i 17 i nekolicinu izuzetnih izvodjaca kornera.Naime regen kojeg bih kupio se nalazi sa desne strane i provereno od strane skauta ga mogu uzeti za 68M$ ili 51Meura.Ja taj novac na kraju sezone posedujem kao visak za kupovinu i nepredstavlja mi problem.95% utakmica igram sa dva napadaca.Dali bi po vama ovaj napadacki tandem bio dobitna kombinacija za duze vreme?http://img72.imageshack.us/img72/9849/pitanjezaforum.jpg

  6. Pod nekonvencionalne sam mislio na kombinaciju dribbling-bravery-flair sto se moze odraziti na situacije u kojima je 1-1 sa protivnickim igracem.Najverovatnije ce te situacije resavati brzim oslobadjanjem lopte i samim tim davati manje sanse za koriscenje ubitacnog suta iz daljine,dok ce mu nizak anticipation-flair davati manje sanse da napravi odlucujuce dodavanje ka napadacima.Sve te stvari mogu ali i nemoraju biti presudne.Lepota igre je zapravo u tome kako iskoristiti najbolje osobine igraca a pri tome ga ne dovoditi u situacije u kojima bi mogao da pokvari igru ostatka tima.Moj licni stav je da regene treba neprestano kupovati imali oni potencijal za prvi ti ili ne zarada je sigurna.Npr. ukoliko se kupi 5 regena po sezoni 4 nece biti za prvi tim nakon 3 sezone ali ce isplatiti ulozene pare i napraviti zaradu.Jedan ce uspeti da uznapreduje za prvi tim.Time se dobija standardni prvotimac od 21 godine kojeg ste po racunici dobili za dzabe.Regen koji bi igrao za prvi tim mora imati dobe ocene do 19-te godine ne racunajuci CD i golmane za koje je pozeljno slanje na pozajmnice u toj dobi.Iz licnog iskustva znam da je zarada na golmanima izuzetna.Golmani ne postizu cene napadaca ali su uvek trazeni.Kupovinom 4 golmana regena po sezoni u velikim klubovima nakon 5 sezona zradjujete pare za jednog vrhunskog golmana od 24-5 godina i dobijate jednog odlicnog rezervnog golmana od 21 godine.Ukoliko neko zeli mogu ostaviti racunice za golmane regene.

  7. Ovaj regen uz dobar trening i dobrog tutora moze biti opasna igracina do 21 godine.Ocene su malo nekonvencionalne ali pod pretpostavkom da si ga kupio za bagatelu napravio si odlican pazar koji ce se sigurno isplatiti u buducnosti.

  8. Imam jedno pitanje.Za Argentinu U19 na mom save su igrala dva regena bez ugovora.Naprosto mi je neverovatno da takvi igraci nemaju tim.Cekao sam da zaigraju za neki tim pa da ih pazarim ali su oni naprosto nestali.Postoji li ikakva sansa da se ti igraci opet pojave?Ukoliko je neko imao slicna iskustva molio bih da mi da savet.Prilozicu ss-ove kako bi shvatili zasto mi je ovaj stoperski par toliko bitan.

    http://img222.imageshack.us/img222/8343/regenzaforum1.jpg

    http://img39.imageshack.us/img39/9475/regenzaforum2.jpg

  9. Postavio jedan od najboljih napadackih tria u fm.Postavljeno na fm 2010 regeni.Unapred hvala za komentar.Moram reci da me je Lingov Ronaldo izuo iz cipela.

  10. Wolvsi na fm 2010 sezona 2017-8.Ceo menadzment sam posvetio preprodaji mladih igraca i dovodjenju skupih igraca ispod 26 godina za zaradjene pare.Moja licana preporuka je dovodjenje mladih golmana nakon 2 sezone,posto je sa golmanima vecita oskudica pa je samim tim zarada sigurna.

    golmani koje jos nisam prodao:

    http://www.dodaj.rs/t/2h/sf/4HBmroYy/golman-1.jpg

    http://www.dodaj.rs/t/N/aC/jSWMUwL/golman-2.jpg

    http://www.dodaj.rs/t/1u/Lv/4nUWvPlZ/golman-3.jpg

    http://www.dodaj.rs/t/D/JD/2IK9W3Py/golman-4.jpg

    http://www.dodaj.rs/t/1Y/rq/4AJGvcJS/golman-5.jpg

    http://www.dodaj.rs/t/3z/SU/17Tf0RJc/golman-6.jpg

    Ukoliko se zaradjuje dovoljno para,nas narod kaze pare ne treba da spavaju ulozi ih u igrace pa zaradi.

    Igraci koji cekaju ponude:

    http://www.dodaj.rs/t/1P/R3/4prp9vMx/za-prodati.jpg

    http://www.dodaj.rs/t/1D/uY/4XntBxTW/za-prodati-2.jpg

    http://www.dodaj.rs/t/1r/2U/160oV2Mf/za-prodati-3.jpg

    http://www.dodaj.rs/t/3K/6q/3LxuuWj/za-prodati-4.jpg

    http://www.dodaj.rs/t/3U/Vb/3yfCT9xg/za-prodati-5.jpg

    http://www.dodaj.rs/t/3t/Qw/9CInNQX/za-prodati-6.jpg

    http://www.dodaj.rs/t/2f/GI/1wTpnxSG/za-prodati-bolesnik.jpg

    Stoperi su rak rana posto ih je tesko naci kvalitetne a u dobrim godinama.

    Prvi je kupljen nakon jedne sezone za 2,5 $ ali i nakon 5 godina ulazenja sa klupe traze ga timovi poput barse i reala.

    http://www.dodaj.rs/t/3m/Or/369y9L7R/capixaba.jpg

    Drugi je placen 44M $ u 22-goj i nepada mi na pamet da ga ikada prodam.

    http://www.dodaj.rs/t/1a/7H/1sMf2Tvf/umeda.jpg

    Desna strana terena je u Wolvsima od pocetka bila slaba ali je trenutno najaca u svetu.

    Rezerva na DR poziciji

    http://www.dodaj.rs/t/1y/eK/4NcEpYqw/bangura.jpg

    Prvi DR u timu.

    http://www.dodaj.rs/t/1E/Tt/16ysdhth/bath.jpg

    Rezerva na AMR poziciji

    http://www.dodaj.rs/t/q/12H/4nV4Doav/pastor.jpg

    Prvi AMR cudo iz afrike placeno 75k $

    http://www.dodaj.rs/t/2A/oz/42UGrmYP/ibrahim.jpg

    Sredina je najmanji problem ali nova krv nije na odmet.

    Klasicni MC kupljen za 2,1M $

    http://www.dodaj.rs/t/35/ZS/4tWnZU5P/rojas.jpg

    Ukoliko Rojas ne postigne zeljeni nivo do 21-ve u rezervi stoji moj prvi Holandski regen.Opet klasicni MC

    http://www.dodaj.rs/t/2L/e3/4MMcAZpm/ukleti-holandjanin.jpg

    Cetvrti napadac mog tima je jedan Balkanac.Pored mnogih ponuda resio sam da ga ne prodam.

    http://www.dodaj.rs/t/2S/N5/3tdmC2sy/srbin.jpg

    Ali ukoliko Marquinhos(kupljen sa 14)zeljeno napreduje ulazi na mesto 4-tog napadaca

    http://www.dodaj.rs/t/2c/P4/4qOSomO8/marquinhos.jpg

    Dva World-class igraca se nalaze na AML i ST poziciji.Prvi je okosnica tima.Covek koji ce nasamariti svaku odbranu AMR kupljen iz Evertona za 4,9M $ u 16-toj

    http://www.dodaj.rs/t/3U/10u/44d4vCU4/brannan.jpg

    Drugi je ST kupljen za velikih 9M $ iz Benfike u 16-toj

    http://www.dodaj.rs/t/I/ZG/1mth0f0/ferreira.jpg

    Poslednji igrac u kojeg ulazem prevelike nade je prvi klasicni DM u timu.Igrac koji ceka svoji sansu u prvom timu u 18-toj

    http://www.dodaj.rs/t/3i/FT/3B626UlV/mcdonald.jpg

  11. ling ling,svaka cast.Imas dva igraca koji sa 18 ulaze u prvi tim.Alessandro ce ukoliko ti dolazi u 18-toj biti solidan,ali ako Fernandesa dovodis u ovoj sezoni u 20-toj imas"azdaju"koju ne prolaze ni AMR poput Messija i Sancheza.Igrac je totalno po mom ukusu.Pocisti loptu po boku i pravovremeno pusti pas ka napadu,bez nepotrebnog probijanja ka protivnickoj strani.Nesto poput mog DR regena od 23 godine u fm 2010(Doveo sa 16,izbacio Srnu i Fortune iz tima za 1 sezonu).

  12. Spartakus.Ja licno ne bih ulagao mnogo nade u tog igraca.N.Fitness i Strenght su nedopustivo niski i plasim se da ce visiti po lekarima,uz to Teamwork bi za CM u tim godinama morao biti preko 10.Ipak svaki igrac moze naci svoje mesto uz odgovarajucu taktiku.

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |