Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

dijamanttt !!!

Član foruma
  • Posts

    68
  • Joined

  • Last visited

    Never

Posts posted by dijamanttt !!!

  1. Otamendija probaj! :) Dobar je skroz,svaki korner je njegov udarac glavom!  :thumbup:

    Ove neke baš dobre DC-ove ću kupovat sigurno na ljeto. A sada imam samo 9M, i možda ću imati još nekih 2M od prodaje igrača nekog..
  2. Pratite li? :D


    http://www.dodaj.rs/f/3y/5I/44eA9JDo/1/868.png

     

    PSG lagano prolazi u "grupi smrti"

     

    http://www.dodaj.rs/f/3R/Ij/2mC5LHtb/3/1301394.png

     

    Paris Saint-Germaina ždrijeb grupa i nije baš pomilovao. Dobili smo teške protivnike, trebali smo se provući protiv ekipa kao što su Manchester City ali i Fenerbahce i Werder Bremen. Znao sam šta mi je cilj, pobjediti Werdera i Fenerbahcea i izvući što bolji rezultat protiv „Građana“. Ipak, odigrali smo veoma dobro i samo smo jednom kiksali protiv Werdera. Fenerbahcea smo dvaput pomeli, a Manchester City je dvaput pao pred nama. Prvo na Parku Prinčeva smo koristili svoje šanse i uspjeli pobjediti 2-0 a onda nas je sreća poslužila na Etihadu. Pobjedili smo ih 3:2 a imali smo 3 šuta u okvir gola i sva 3 puta matirali Harta. Ipak, malo je falilo da dođe i do preokreta, koji je City možda i zaslužio, ali odlična predstava našeg glavnog golmana Salvatorea Sirigua nas je spasila, i odnijeli smo sva tri boda i završili 1. u grupi. Rezultati.Tabela je izgledala ovako:

     

    http://www.dodaj.rs/f/1h/pD/9v5gAWO/uefa-champions-league-ov.png

     

    U 1. Knockout rundi smo ovaj put, dobili nešto lakšeg protivnika, a to je Ajax, ipak, ne smijemo se opustiti i moramo odlično odigrati u obje utakmice kako bi prošli dalje.

     

    width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/3M/XO/1C8N3fEo/uefa-champions-league-ov.png[/img]

     

    FIFA CLUB WORLD CUP

     

    http://www.dodaj.rs/f/2H/9K/JP9J7zX/121092.png

     

    Evo i još jednog manje važnog takmičenja, koje smo osvojili. Nemam ništa posebno da kažem, u prvoj utakmici pobjedili smo Yokohamu sa rezultatom 4:0 a onda nas je u finalu čekao Tigres, čitavu utakmicu smo dominirali i zasluženo pobjedili. Najbolji igrač ovog takmičenja je bio Javier Pastore.

     

    LIGUE 1

     

    http://www.dodaj.rs/f/2v/13O/3Xwlm64u/2/16.png

     

    Ove godine, za razliku od prošle imamo nekog ko nas prati u stopu, a to su naši najljući rivali, Marseille. Iako ja igram identično kao i prošle sezone, Marseille je u odličnoj formi i ne daju nam da se nešto više odvojimo.Dva kiksa smo imali, a to je bio poraz od St. Ettienea i od direktnih konkurenata za titulu, Marseillea.Mi i nismo loši jer ipak imamo samo 1 neriješen rezultat, protiv Lyona, ovo je utakmica gdje se nikad nisam ovako naljutio, Poveo sam 3:0 i sve je išlo odlično, a onda u 46' primamo jedan gol iz kornera. Zatim, zbog povrede Tienea ulazi Milan Bisevac na lijevog beka i on radi katastrofalne greske.Prvo je izgubio loptu što je rezultiralo pogotkom Jonathana Mensaha u 82'. Nakon svega ovoga, Bisevac je skrivio i penal, i to u 91 minuti što je Gourcuff lagano pogodio, konačan rezultat je i bio 3:3. U ostalim utakmicama smo igrali odlično i zabilježavali lagane pobjede, iako su bili ti kiksevi mi smo dominirali, i to mogu pokazati s tim da smo dali 53 gola u 18 utakmica što je veoma dobro. Imamo utakmicu manje od Marseillea tako da su oni sada 1., ali mi ipak imamo prednost.Tabela:

     

    width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1u/eT/2CcsUzkY/ligue-1-orange-overview-.png[/img]

     

    Igrači polusezone:

     

    Ove godine moram i pokazati najbolje igrače prvog dijela sezone, i neki igrači su igrali odlično, besprijekorno. Naravno, ponovo je najbolji, Kevin Gameiro, ubjedljivo najbolji strijelac lige:

     

    width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/a/Yb/3BlPt2mI/kevin-gameiro-overview-a.png[/img]

     

    Onda, naše zadnje pojačanje ovog ljeta, Ezequiel Lavezzi, koji se veoma brzo uklopio u naš stil igre i dosta pomaže mojoj ekipi:

     

    width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/2u/Nl/2XEMYCnM/ezequiel-lavezzi-overvie.png[/img]

     

    Pored njih, tu je i naš glavni playmaker, Javier Pastore, koji mozda ima i najbolju sezonu karijere, barem zasada:

     

    width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/B/Uf/2Nq5ChhU/javier-pastore-overview-.png[/img]

     

    Ima tu i još nekih igrača koji igraju dobro, naprimjer, John Guidetti.

  3. Odvratni transferi osim Lavecija  :respekt:

    A vjeruj mi nisam promašio ni sa jednim :)

     

    U sljedećem reportu ćeš vidit da igraju svi do jednog odlično, pogotovo Lavezzi i Guidetti :D

  4. Je li to Laveci bio na transfer listi?!  :thumbup:

    Nije bio, jeste prije. I bio je nesretan.

     

    Francuska če postati premalena za tebe odnosno PSG... :sm: Protiv OM-a bilo je zaista izjednačeno, ali šampion je šampion.

    Hvala, dobro smo poceli i ovaj dio prvenstva, iako imamo jedan poraz i to od nikog drugog nego .. :D
  5. Lose se odabrao za PSG, bar po mom misljenju. To se odradi an sledeci nacin :D Desno dovedes Sebastian Corchiu,Sime Vrsaljka ili Diego Renan-a a ljevo Ansaldia, Alex Sandro ili Gabriel Silvu. I imas vrhunske bekove. Naravno za DR bi preporucio Cesar Azlilicuetu, ali on igra u OM, pa ne vjerujem da bi presao u PSG.

    Renana nešto ne volim i nisam ga želio dovoditi. Vrsaljku sam probao, uzet mi ispred nosa. Lijevo, Sandra sam htio ali onda su željeli previše novca i nisam ga uzeo, Insua mi se čini odličnim :)

     

    Azpilicueta mi je bio glavna želja na DR, ali kao što kažeš, ne želi preći u PSG, rivale.

  6. Počinje i nova sezona u Francuskoj, PSG završio prijateljske utakmice i ide po novu titulu Francuske

     

    http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQFWxkqf97F7tDbMrHUc8u8BNKq9Xp9fDnXkiGO05jTDDS8vRQXKg

     

    Transfer period

     

    http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSHQL8Ul60EZt39UbqFHuwm1onqQoQUUH2v8CCb8lJOzgwsDurZFg

     

    Ovog ljeta smo potpisali 4-icu igrača, a neki igrači su nas i napustili, jer su im ugovori istekli, a ja nisam želio da ih produžujem.

     

    IN

    Kyle Walker-veoma dobar desni bek, doveden je iz Tottenhama za 7.75M. Igrati će mi u prvoj postavi pošto je Ceara, kojem je ugovor istekao, otišao iz kluba.

    Emiliano Insua- nakon neuspjelog dovođenja Aly Cissokha(kojeg mi je uzeo Arsenal) doveo sam ovog argentinskog lijevog beka. Ima 24 godine i vjerujem da je ovo odlično pojačanje koje će ojačati moju odbranu.

    Daniel Halfar-jedno odlično krilo, 25 mu je godina, igrati će mi kao backup za Nene-a koji već ima problema sa povredama, a i pošto je on već prešao granicu od 30 godina, Halfar će većinom igrati i u kup utakmicama kako bi odmorio glavne igrače.

    John Guidetti-posljednje pojačanje ovog ljeta bio je ovaj švedski napadač, doveden je iz Manchester Citya na posudbu do kraja sezone. On će većinom dobijati prilike u kupovima, i ako dođe do neke povrede glavnih napadača Rouxa i Gameira.

     

    OUT

    Mevlut Erdinc-već prošle sezone sam odlučio da mi nije potreban u ekipi tako da sam ga prodao u Leverkusen za 2.9M. Prodao sam ga jer me veoma razočarao dok su Gameiro i Roux bili povrijeđeni i većinom zbog njegovih promašaja nismo uspjevali pobjeđivati utakmice u to vrijeme.

     

    Prijateljske utakmice:

    http://www.dodaj.rs/f/7/TG/1jKPuZwj/1/paris-saint-germain-fixt.png

     

    Ovdje nemam ništa posebno da kažem, odigrali smo nekoliko laganih utakmica da bi se pripremili za sljedeću sezonu i uvježbali novu taktiku.

     

    Novi derbi, priča stara

    http://www.dodaj.rs/f/3T/NT/3e6yOIFU/images.jpg

     

    U trofeju šampiona(pobjednik lige protiv osvajača kupa francuske) igrali smo protiv Marseillea. Prošle godine smo pobjedili sve utakmice protiv njih, osim u finalu kupa. Velika prednost za nas u ovoj utakmici bila je ta što smo igrali na našem stadonu, Parku Prinčeva. Iako nebitan kup, mi smo željeli da vratimo Marseju što su nam upropastili šansu da osvojimo sve trofeje u prošloj sezoni.Na početku utakmice, Marseille je krenuo veoma agresivno i dosta su napadali dok smo mi samo čekali neku priliku iz kontre. Nakon jednog kornera Marseillea, Sirigu je uhvatio loptu, bacio je do našeg napadača Rouxa, koji je povukao loptu sa centra i kroz odbranu L'OM-a je poslao jednu loptu Menezu koji je lagano završio tu odličnu akciju. Nakon 17 minute PSG je vodio 1-0. Samo 4 minute poslije Nkolou je faulirao Rouxa i Nene je imao šansu da zabije gol iz slobodnog udarca. Pucao je sa 23 metra i lopta je otišla preko 'živog zida' i završila iza leđa Mandande. Na zasluženi odmor i otišlo se sa rezultatom 2-0. Na početku drugog poluvremena vidi se da Marsej nema više motivacije i dosta puta su gubili loptu i nikako nisu mogli doći do prave šanse za šut na gol Sirigua. Kraj utakmice je došao i još jedan trofej se našao u rukama Paris Saint-Germaina. Rezultat na kraju je bio laganih 2-0 za Parižane.

     

  7. Kupio sam ih sve trojicu :D

     

    I još sam uzeo na posudbu Guidettia iz Citya, ST, mlad, onako doveden da vidim kako će odigrati, zamjena Rouxu i Gameiru većinom. Halfara sam vidio da si nekom preporučio i kada sam ga vidio uzeo sam ga.

    A Walkera sam imao na FM 11 i bio mi je među najboljim u klubu(Tottenham) nakon nekog vremena. Probao sam prvo Azpilicuetu ali nije bio zainteresovan, takođe sam probao  van der Wiela, ali se teško povrijedio, 4 do 5 mjeseci će biti izvan terena.

    Insua, ne znam, svidio mi se, probao sam dovesti Cissokha najdraži mi DL, ali mi ga Arsenal uze.

  8. Da li da dovedem Emiliana Insuu, DL u PSG?

    Da li da kupim Kyle Walkera?

    Da li da kupim Daniel Halfara?  :D

     

    Vjerovatno ću ih kupiti, ali hajde, da čujem i vaše mišljenje, Insua i Walker bi igrali u prvom timu, a Halfar bi vjerovatno igrao u kupovima, protiv slabijih ekipa i kada se Nene ili Menez povrijedi on bi uletio.

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |