Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Tuljan-P

Član foruma
  • Posts

    473
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tuljan-P

  1. Kao sto sam i obecao, ovdje cu vam predstaviti talente koje sam vodio u Schalkeu i moja misljenja o njima.

    Pa pocnimo:

     

    Ter Stegen - Po ocjenama mozda najbolji golman kojeg sam do sad vodio. Po ucinku - cisti prosjek. Precijenjen i preplacen. Ako nista, bar me uvjerio da mi prvi golman mora imati 28+ godina.

     

    Papadopoulos - Godinama vec poznat talent se ovdje razvio u zvijer, bez ikakve sumnje. Jedina slaba tocka mu je pass igra i manjak smirenosti kad protivnik vrsi pritisak zbog cega smo cesto gubili loptu. Stoga ako mislite igrati s njime na stoperu pazite da uz njega imate kreativnijeg stopera ili veznjaka (DLP-a) koji ce se vracati duboko po loptu.

     

    Draxler - Puno utakmica je znao rijesavati sam kad bi iz siroke pozicije utrcavao u sesnaesterac, nizao protivnika jednog za drugim i onda ukucavao u suprotni kut. Tako prikuplja i puno asistencija. No, igrac je za male utakmice.

     

    Goretzka - Na ovom FM-u se moze naci jako puno vanserijskih talenata, ali ni jedan nije ni blizu ovome. Gradi igru, trci, pokriva prostor, dobija zracne duele,... Ma sve! Mogao bih ga tu hvaliti do besvijesti ali za to nemam vremena. Ajmo dalje! xD

     

    Paredes - Playmaker u pravom smislu rijeci. Da bi vam opisao koliko nam je bio vazan samo cu reci da dok je bio ozljeđen tijekom 11. i 12. mjeseca smo imali najgore razdoblje.

     

    Fierro - Moje veliko razocaranje. A mozda je to i do mene posto mi Fierro ni u jednom sejvu do sada nije igrao ni blizu kako igra drugima. Vjerojatno se radi o tome da se cijeli sustav mora podrediti njemu a ne obrnuto, kako ja inace igram.

     

    Meyer - Kako je brzo usao u pocetnu 11-orku tako je brzo i ispao iz nje. Razlog: visemjesecna ozljeda, sto mu je i slabost. No, vjerujem da bi se uz fokusiranje na fizikalije tokom treninga mogao razviti u igracinu. Kreativnost, trku i vic ima, to je neupitno.

     

    Kolasinac - Iako je zbog svojih godina cesto znao biti slaba karika u obrani pokazao se kao vrlo dobar bek. To sto je upotrijebljiv i u obrani i u vezi mu definitivno ide u korist.

     

     

    Iako ima nesto starijih igraca koji su odigrali na zavidnoj razini (Howedes, Neustadter npr.) odlucio sam predstaviti gore navedene igrace jer smatram da uz adekvatne treninge i doziranje minutaze mogu postati kopstur bilo koje momcadi.

    • Like 4
  2. http://i1087.photobucket.com/albums/j474/Tobdzija/31ee1626-05d2-4de9-95cf-5c3e466173d4_zpsd57f7f7e.jpg

     

    Zavrsit cu svoj sejv sa Schalkeom ovim ss-om.

    6. mjesto u ligi + izgubljeno finale Europa lige = otkaz. Steta...

    Razmislit cu jos hocu li nastaviti ovaj sejv kao nezaposlen, ali sigurno cu postaviti ss-ove Schalkeovih talenata s mojim iskustvima s njima.

    Zivjeli!

  3. Nevjerojatan Fierro, kolko god mu dajem sanse i koju god mu rolu stavim da igra uvijek ce odigrat ocajno.

    Ter Stegen isto zna bit takva rupetina i primat tako pacerske golove, sto bi mu oprostio da moze koju utakmicu sve zivo obranit no ni to ne moze. Al glavno da se po ocjenama razvio u najboljeg golmana na igrici...

  4. Ja bas imam pozitivna iskustva iz takvog tretmana.

    Pri najmanjem tragu disrespekta saljem igraca u rezerve da se nauci pameti. Nakon par tjedana igraci zatraze skidanje s transfer liste i bivaju vraceni u prvu momcad.

    Isto sam cak znao raditi i s igracima koji u novom ugovoru tvrdoglavo traze puno previsoku placu.

    Ostar sam, priznajem, ali mislim da se s proficima tako treba postupati.

  5. http://i1087.photobucket.com/albums/j474/Tobdzija/SchalkevLeverkusen_OverviewOverview_zpse8c2699b.png

     

    Utakmica sezone. Do iskljucenja Mertensa (jedina dva zuta kartona na tekmi!) imali posjed i do 75%, a u međuvremenu su nam ga metnuli iz prve sanse. Nakon iskljucenja se lavovski borimo i zabijamo dva strasno vazna gola za vodstvo. No, nakon osvojene lopte, Goretzka neobjasnjivo loptu salje natrag golmanu koju presjeca Kiessling i zabija u praznu mrezu.

    Nakon utakmice sam kaznio Mertensa na sto majstor nije bio sretan do te mjere da je zatrazio transfer. Zasad ostaje u klubu, ali u rezervama, dok ce mu mjesto zauzeti mladi Meyer. Mozda je tako i bolje.

     

    EDIT: Scratch that. Ode Meyer na dva mjeseca... facepalm

    • Like 1

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |