Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

iluzionista

Član foruma
  • Posts

    291
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by iluzionista

  1. pocetak sezone , vodim zvezdu treba mi napadac , pare nisu problem sve sam prodo sto se moze prodati a doveo sam urosa djurdjevica i cipriana maricu pare za transfer i plata nisu problem treba mi napadac koji pravi razliku nesto slicno mariki samo drukcije karakteristike mozda ali da budem makar na tom nivou posto urosa planiram kao trecu opciju kad jednog napadaca odmaram, sa dva napadaca igram, pokusavam i ne mogu da iskopam neko dobro ime kao marica a da bi dosao...

  2. pa nije bas tako nije sve kao sto izgleda :) , neke igrace nisam dobro napiso pa sam obriso i kopiro da u slucaju da neko trazi pomocu serc da nema problema naci a onda je ispalo da sam sve kopiro posto se boja nije menjala dok sam kuco al koga sisa vazno je da napomenem dok sam ix otkrivo svi su pristali na pregovore ( vodim zvezdu)

    preporucujem igraca reala neki rodrigez igra u kastilji ima super ocene posto je 94 i doveo sam ga u zvezdu za pola miliona evra 100 i plus 400 za 48 meseci po meni najbolje pojacanje za te pare , samo trazi veliku platu za nase uslove tj zvezdine...

  3. ako vodite domace klubove ( one bolje iz nase bivse zemlje), ili koji nisu izvikani evo nekoliko dobri igraca koji prave razliku a pre svega nemaju klub...

    1. Franco Zuculini

    2. Mahamadou Diarra

    3. John Mensah

    4. Márton Fülöp

    5. Mohamed Sissoko

    6.Mamadou Bah

    7. Sidi Keita

    8.Sacha Petshi ( malu platu trazi) pa ti vidi to

    9. Florent Rouamba

    10 Vicente ( cuveni visente u sjajnoj valensiji kad je igrala finala lige sampiona nije los samo meni je trazio veliku platu )

    11. Yven Moyo najsmesnija plata koju mi je neko trazio i pristaje da igra za rezervni tim tj automatski mi je tamo prosledjen , ubrzanje 16 ocene nisu lose za te pare odlicne

    12. David Bentley

    13. Adrián Luna

    14. Carlos Alberto nekada veliki talenat

    15. Renato

    16. Ciprian Marica

    17. Valeri Bojinov

    18. Carlton Cole

    19. Lassad

    20. Leonardo Novo

    21. Sylvan Ebanks-Blake

    22. Jay Simpson

    • Like 3
  4. verovatno kasnim sa predlogom, al kad je u pitanju levi bek za vrhunski klub tipa real i slicni, za mene je David Alaba neprikosnoven u FM13 nisam ga video u FM14 ali pratim fudbal i decko iz dana u dan napreduje ne znam kakve su mu ocene al je u stvarnosti bolji nego sto je bio pre godinu dana pa bi trebale i biti bolje u 14 nego u 13 jer defitivno napreduje iz dana u dan , ocene u 13 su mu odlicne , ja volim bekove koji pokrivaju celu stranu....

  5. Ne može se ništa odgoditi osim ako utakmica ne pada na isti dan (domaća takmičenja i Europa) pa onda FM automatski prebaci domaće utakmice na neki drugi termin.

    Da možete tražiti odgodu, ne.

    onda je ono bag jer nema sanse da imam 4 tekme za sedam dana

  6. cao

    imam jedno pitanje jel se utakmica prvenstvena moze odloziti, situacija je sledeca 25.04 igram sa totenhemom u LE , zatim 28.04 igram sa Sarajevom prvenstvena, 30.04. sa osijekom, a 02.05 opet revans totenhemom , sto je u 7 dana 4 utakmice nije normalno ?

  7. Ma ja sam vec proverio to prvo i kod mene ne sljaka EL od 03.07.2014. Mislio sam da jos neko pusti na holiday pa da javi da li mu radi. Poslacu ti ovo za nagrade.

     

    Ne mogu da ti posaljem poruku, kaze da ne mozes da primis vise poruka.

    Izvini, a gde mogu da skinem taj januarski update, nikako ne mogu da nadjem.

    Evo postavicu listu ovde:

     

    Lista otprilike ovako:

    1. 3m

    2. 2.6m

    3. 2.3m

    4. 2m

    5. 1.75m

    6. 1.5m

    7. 1.25m

    8. 1m

    9. 900 000

    10. 800 000

    11. 700 000

    12. 600 000

    13. 500 000

    14. 400 000

    15. 300 000

    16. 200 000

    17. 100 000

    Mogu i za drugu ligu ako hoces? :)

    sad ce moci pobriso sam dosta poruka, ima jedna greska , bilo koje vrste takmicenje bilo koja zemlja bilo koji sport sampion pobednik uvek dobija duplo ili skoro duplo vise od drugog uglavnom je velika razlika ( 99 posto tacno u svetu ) ako budes listu hteo da redukujes posalji na privatnu poruku , sto se tice liste ok i moze za drugu ligu tu ne moras da pazis na razliku izmedju sampiona i vece sampiona, sve moze ja ne uskracujem prava :)

  8. OK, ovo prvo je jako bitno, ocekujem odgovor... :)

    Voleo bih da cujem i druga misljenja u vezi sa visinom nagrada. Evo posle dve sezone Dinamo ima budzet 35milki, a Zvezda i Partizan po 20milki. A da im ne pricam o finansijskom balansu, ogromni su. Meni je najlakse da sam ispravim to u editoru, ali eto zbog drugih, nekih detalja i sto realnijeg osecaja mislim da bi trebalo razmotriti tu opciju.

    Razumem za koeficijente. Delimicno se slazem, mada se kasnije koeficijenti svakako smanje pa se sve to izbalansira. ;)

    i meni je prvo najvaznije, pa ti ces pre mene videti to za evropu , ja sam na temi napisao spisak i raspored nagrada , pogledaj i posalji na privatnu poruku isti taj spisak sa svojim promenama i ostali isto ako zele , ja sam vam reko na koji spisak sam ja gledo kad sam napravio i ne da sam duplo smanjio vec i vise a nije problem ni da se umanji zato pisite na privatnu poruku a ja cu posle objaviti pa cemo opet diskutovati,

    brambulas probaj da igras sa januarskim abdejtom bice teze veruj mi ( primera radi doria ima klazulu 600 000 evra a posle abdejta ima klazulu 25 miliona evra al da ce za upola cene )

  9. 1. Da li ti se Evropa Liga igra i posle sezone 13/14? Ja sam prvo pustio na holiday i vidim da je isti problem kao kod YU lige SlobeGrobara, a to je da se EL ne igra posle druge sezone (on je cuo za to, ali ne zna kako bi ga resio). Pise da EL treba da pocne 03.07.2014. ali se nista ne desava.

    2. Na pocetku sam primetio da su se u EL medjusobno sastali Celje-Skendija, pa se pitam da li postoji mogucnost da se to i kasnije dogodi?

    3. Vidim da je prve sezone 2.kolo EL igralo 13 timova iz YU, a 3.kolo 16 timova, dok je u LS nastupilo 6 prvaka bivsih drzava. Reci mi samo da li si to namero tako stavio u prvoj sezoni?

    4. Takodje gledao sam malo u editoru sta si sve menjao pa sam primetio da je youth rating za YU 0. Ne znam da li si namerno zaboravio pa kao kontas ostali su youth rejtinzi za sve bivse drzave?

    5.Moje vidjenje je da je liga malko prejaka jer ispada da je jaca od Ruske (a svi znamo kolika je razlika u igracima tamo i kod nas), dok je Prva Jelen liga jaca od Prve Belgijske, Rumunske, Svajcarske...

    6.Takodje neko moje misljenje (sto naravno ne znaci da je ispravno :wink:) je da su koeficijenti za YU preveliki, jer su klubovi ostali na istom nivou pa po sezoni ostvaruju koeficijene 5/6 max 7, sto mi je mnogo realnije.

     

    Eto to je nesto od mene za pocetak. Naglasavam, sve ovo su licne sugestije, nikako kritike. ;)

    1.sto se tice prvog , na zalost nista ne znam , imam fm par dana stigo do 10 decembra prva sezona , na testiranju je bilo u redu nista nismo primetili a sad ja cu to licno proveriti al treba ce mi vremena najbolje za sad da ostane neodgovoren ili me mozda kruno dopuni sa objasnjenjem

    2. da ja sam se sastao sa vojvodinom , ako se to pojavi naredne sezone onda je greska al sto se tice pocetka skoro da mora tako , jer mesta u evropi su obezbedjena preko posebni liga i sad nasa jugoslavija tom zaslugom ima vise predstavnika od najaci liga zajedno , ja ne znam tacan broj al otprilike imamo najmanje 20 predstavnika pa smo mislili da nije u redu jos da utice na zdreb.

    3. nisam nesto posebno pratio broj predstavnika , meni je zvezda pocela od prvog kola za kvalifikacije ne znam sto nije bila povlascena i u prvom kolu igrala sa vojvodinom, ja cesto se zbunim kazem 5 a ustvari je 6 zemalja i svi predstavnici su obezbedili svoju sansu da igraju u evropi kroz svoju zemlju i tu nista nije dirano , tako pocinje a od sledece sezone bore se kroz sfrj ligu a za evropu je obezbedjeno 6 mesta prvi 5 i osvajac kupa ( ne znam tacno koji je sad kup al pise na temi ) jedina zelja je bila da ekipa koje su obezbedile evropu u svojim ligama dobije tu sansu, narocito oni 6 ekipa koje su obezbedile kvalifikacije za ligu sampiona mislim da je to posteno.

    4. na 4 ce kruno odgovoriti ako ne vidi ja cu ga licno obavestiti :)

    5. puno sam razmisljo koliki da bude rejting i pitao druge za misljenje jer je tesko pitanje zasto od toga zavisi i broj predstavnika u evropi a mislim da bi manje od 6 predstavnika u evropi bilo manje narocito ako se uzme u obzir da odvojeno imao preko 20 klubova. znam da nam je fudbal sugav ali u prvoj ligi imamo 6 sampiona , 6 vice sampiona i klubove poput vose jos neki koji koji su dosta jaki , u srbiju ide zvezda partizan onda razmak vosa razmak pa onda neki redosled pa onda se postavi pitanje ko ce ispasti ? koji je najlosiji ? jedno znamo nijedan klub iz prve lige u svojoj ligi se ne bori za opstanak vec za titulu ili evropu, pa smo odlucili da napravimo koficijent slican portugaliji , zasto jer kad iz portugala izbacis porto , benfiku i sporting dobijemo jednu jako skromnu ligu poput nase spske, hrvatske , bosanske itd.. sto se tice smanjenja koficijenta nek se smanji koliko moze a da se ne narusi 6 mesta u evropi , inace po meni je ruska liga jaca od portugalske bez dileme portugalsku ligu jednino porto i benfika vuku. sto se tice druge lige u pravu si to bi trebali smanjiti , nisam proverio moj predlog je bio da druga liga bude jaca po rejtingu od hrvatske , srpske i slovenske jer mislim da ima dovoljno kvaliteta nemaju zvezdu partizan, dinamo i hajduk ali su izjednaceni takodje nema slabi klubova ni klubova koji se bore za opstanak u srpskoj , hrvatskoj itd ( kad su lige zasebne)

    6 pretpostavljam da sam vec odgovorio....

    nisam ja babaroga sasvim normalan komentar i pristojan , radicemo na koficijentima i nagradama , nek se jave i ostali

  10. posto je moja odgovornost na ovoj temi , pozivam sve koji su zainteresovani i igraju sfrj ligu sto je najvaznije da pocnemo da saradjujemo kako bi se pojavio v3 .

    birali ste klubove za 8 ligu , pa onda izmedju neki klubova itd.. sto bi dalje piso zainteresovani sve znaju jer su pratili temu , znate koliko sam se trudio na obavestanju.

    nek svako napise svoje utiske iz nase lige

    prvo cu ja poceti stigo sam do 10 decembra (prva sezona) do derbija sa olimpijom koja je verovali il ne prva trenutno na tabeli, pre pet kola bio je rudar iz plevlja a posle prva 4 kola vodila je buducnost sa maksimalni 12 bodova a hajduk je tad bio poslednji na tabeli, trenutno su 5, sve u svemu svako moze svakog pobediti. sto se tice evrope partizan je bio najblizi ligi sampiona ne znam dal je prosao nisam obraco paznju na ligu sampiona , jos se slabo snalazim na fm 13. sto se tice lige evrope zvezda i dinamo kidaju oba predstavnika su prosla grupe, ja sam gubio od napolija jedan nula a bajkovic branio kao lud al jedan je ipak usao , nisam se video na mecu , onda je doslo do nervoze napolija zahvaljujuci bajketu i prva ozbiljna kontra dauda jedan jedan da bi do kraja meca dauda postigo jos jedan gol sve to bilo na stadionu sao paolo zvezda se osvetila maradoni :) , iskreno ne znam kako je uspelo , a kavanija je cuvao mali spajic i sacuvao novinari poludeli najmanja ocena u mom timu je bila preko 7. inace pred poslednji mec u evropi bio je sa napolijem i pred mec se pojavila statistika daude i kavanija otprilike na isti broj utakmica dauda je imao gol vise ( mislim na sve utakmice u toj sezoni) poceo je kao rezerva sad igra kao ludak , doneo pobedu na maksimiru i na marakani protiv hajduka, pored njega laza i milijas kidaju, milijasa je napokon pristao da produzi ugovor da ne ode za dz , a petkovic jos nece. luka milivojevic igra na roli od gola do gola toliko je dobar da ja ne znam sta da kazem , mijailovic takodje.

    posto ja igram sa zvezdom sve sto vas zanima pitajte sad bi bilo super da se javi neki partizanovac , dinamovac , hajdukovac i itd pa da napise nesto slicno..

    igrajte sa januarskim promenama jer je puno teze , svi dobri i jeftini igraci koji su predlagani u sekciji treba mi igrac su poskupeli i verujte to je mucenje pa cak i za zvezdu koja je imala oko 5 miliona za transfere, u fm 12 si mogo sve na rate ovde mora nesto unapred a nekad i skoro sve.

    postava moja

    Bajkovic

    mikic spajic jovanovic petkovic

    mijailovic

    luka milivojevic milijas rola (ap)

    lazovic rola (ap) kasalica (jos pokusavam naci pravu rolu najcesca je (if)

    dauda (p) ( ocene nisu neke ne znam kako to radi ali tako dobro radi :) )

    najvec posledice snosi mudrinski koji je ispo iz prve postave jednostvano nista se ne pita pored daude. e sad ovo mi je najaca postava a vazne rezerve su :

    daniel karvaljo dosao kao slobodan podseca me na milijasa ( nekadasnja velika nada brazilskog fudbala igrao u rusiji za cska i mislim da je nesto malo bio u anziu vratio se u brazil atletiko mineiro potpiso jednogodisnji ugovor koji posle isteka nije produzen verovatno kriv bernard koji proslu sezonu imao za pamcenje , pratio sam ovog momka of fife 2006 znam koliko je bio dobar i kolika je bio nada.

    kadu ono sto sam primetio kod njega zna da se sndje na poziciji luke milivojevica od gola do gola al samo ako ga ubacim poslednji 20 ili 15 minuta posto mu kondicija nije za pohvalu

    tom de mul belgijanac takodje slobodan i nekada velika nada belgijskog fudbala dao sam mu novu sansu da izgradi novu karijeru uglavnom sluzi kao bekap za lazovica , laza je fantastican i to je njegov problem a on ne koristi dobro svoje sanse

    ajozi spanac prvi put cuo iskreno ali isti fazon kao karvaljo i tom de mul dosao kao slobodan , kasalica mi je mozda najslabija karika a on prosto ne koristi svoju sansu , bolja alternativa mi je luka milunovic

    tomson je skot doveden da igra na poziciji mijailovica kao prva opcija al mijailovic je toliko dobar da je tomson postao je njegova alternativa

    vesovic i mladenovic (bekovi) odlicne alternative i kup utakmice su njihove

    a pare sam potrosio na karlosa fiera, ademilson i andrade iz santosa koji za godinu ipo dana puni 18 godina i tad dolazi a vec u prvom timu santosa 650 000 evra me kostao.

    maribor je doveo simona vukcevica (omiljen klub partizan) prava investicija i najbolja koju sam primetio

    u koka kola kupu me izbacio zmaj makarska na penale ( to je bio predlog koliko se secam jednog korisnika za klubove iz osme lige)

    ja trenutno nemam zamerke niti nesto sto ubada oci ,sto se tice love ne znam dal sam samo kruni reko ili i na sajtu nagrade su podeljene na fazon premijer lige , posto sam imao podatke kako se deli novac u premijer ligi , sad ne drzite me za rec u engleskoj prvak dobije oko 40 miliona evra a ja sam valjda stavio da nas prvak dobije 10 ili 15 miliona ali nije problem ni to da se smanji, a ni kupovi.

    Eto pisite iskustva kako vam ide , sta vam ubada oci pa da prodiskutujemo i promenimo ako treba

    ako zelite tesko uzmite abdejt posle januara i bice teze , ako nije dovoljno uzmite iz druge lige klub jer ima jako dobri timova, pa iz trece, ako bas zelite tesko uzmite klub iz 8 lige mozda neki koji ste preporucili sami, pisite sta god zelite i o bilo kom klubu iz ovi 8 liga, ja sam malo pisao o zvezdi a mozete i vi o zvezdi ili...

    sto se tice problema na mojoj stranici necu komentarisati kao ni sta je prikladno a sta nije nek radi svako svoj posao moj posao je da sfrj bude sto bolja, sto je bilo bilo je necu dalje polemisati , ako bude problema zalicu se iskljucivo admistratorima ali necu ulaziti u neprikladne rasprave ali cu rado raspravljati o razlicitim stavovima dok god se sa druge strane nalazi dobar covek ( imam jako dobre drugare partizanovce raspravljamo do jutra al nigde ne postoji zloba ni ruzna rec vec cisto i zdravo raspravljanje i imaju moj respekt)

    sfrj je napravljen je na nekim stavovima da lici na premijer ligu , zasto je ovo ovako a ono onako slobodno pitajte za sve postoji razlog moje je da bude valjan razlog :)

    • Like 1
  11. svak ima pravo dati kritike i pohvale ali isto tako mora bit svjestan da se iste ne moraju uvažiti. isto tako iluzionista je dao argumentaciju zašto ima toliko para, irilov zašto nebi trebalo biti toliko para i ne odstupaju od svojega. ostalo je preseravanje, a ako bude vrijeđanja bit će sankcionirano :thumbup:

     

    sama ideja sfrj lige je nerealna i ko je radi, radi je iz gušta i da se zaigra, za sebe ili druge. irilov je mogao nastupit malo drugačije i reć da bi po njemu bilo dobro da se u idućoj verziji malo smanje nagrade i mislim da bi to ekipa koja je radila i napravila ako bi bilo sljedeće verzije. ovako je ispalo da si im radi cifre nagrada što je promijenit posao od 30 sekundi napao cijeli koncept lige i zato se ušlo u raspravu. nemojte se više prepucavati. irilov daj cifre kakve misliš da bi trebale bit, a ekipa koja je radila će ih prihvatit ili ne ako bude iduće verzije i gotovo.

     

    netko je pitao oko "moje" sfrj lige. za ovaj fm je neće biti. nemam vremena, a imam još 100 problema tako da ću je vjerojatno napravit za fm14. a i ona je imala mušica i nju je ovako neko moga posrat pa eto opet ima nekih kojima se sviđala.

    prodo ja ne zaboravljam da si ti ucestvovo u pomoci i dao doprinos za sfrj , ali imam jednu primedbu procitaj moj komentar i njegov na kulturan nacin sam mu odgovorio i plus objasnio deo koncepta sfrj na cemu se zasniva i ako je objasnjeno na pocetku i plus nekoliko puta i rekao da problem nisu dorade , on nije sankcionisan za svoj nacin izjasnjavanja, mene to ne zanima ali nemoj da poredis moje i njegovo obracanje vredjas mi inteligenciju, u sustini isto mislimo prodo , inace irilov pre kritika je reko da nije ni probao jer se razocarao a u toku teme ja sam dosta puta napominjo pisite zelje i zamerke jer je cilj da napravimo sto bolje..

    Almighty decka ne poznajem ne znam ni dal mu se svidja sfrj liga ali normalno komentarise, i ako mi se obrati sa nekom idejom bilo cim ja cu sigurno videti dal mogu nekako pomoci .

    pozdrav prodo nadam se da smo se rzumeli jer prema tebi imam respekt jer si zasluzio.

    • Like 1
  12. i na kraju ne mora da ti se svidja al sto moras da trubis kad te niko ne pita za misljenje , jer neki su se cimali da ovo funkcionise a ti jednostavno ne moras da igras.

    za kraj mislim da je irilov lazan profil,

     

    nego šta? samo da vam se pohvale pišu? vidiš, kad me vučeš za jezik- ovo mi oduvik išlo na onu stvar- zato šta je neko nešto napravija, sad mu se treba klanjat i titrat mu testise, nema veze šta je napravija i kako?! koji ego. ne dolazi u obzir- svoj sud o projektu sam napisao i iza njega stojim. a ako je tebi argumentacija za tvoje stajalište to šta si u 1 zemlji našao 2 bogatuna, onda bi se trebao dobro zapitat koliko ti to drži vodu. nema zemlje na svijetu koja nema 2 tajkuna koji mogu uložit toliko novaca da budu mecene nog.klubovima na razini ovih naših balkanskih. pa ne vidim baš da se svugdi rastura. s izuzetkom ruskih krimosa koji su se nakrali po padu komunizma, lige koje su drmale prije drmaju i sad. totalno šuplja teorija.

    lažan profil? da, sigurno neki jadnik koji ima nešto osobno kontra tebe ili nekoga od suradnika koji su kreirali ovu ligu, a nema hrabrosti nastupit otvoreno, jel da? koji kompleksi veličine i važnosti...

    al čisto da sve bude jasno, imaš me pod istim nikom na

     

    znaš rambo amadeusa? kada čovjek sebe počne preozbiljno shvaćat, vrijeme mu je za penziju.

    ja moram odgovoriti , eto vidis da sam te na neki nacin naterao da priznas i da sam u pravu da to osobno pises, a sto se tice ovi dvojice ja sam reko radi primera dvojicu , ako ti mislis da postoje samo dvojica ok , ne tice me se,

    ja ne zelim spamovati , pa cu ti reci ovako sto se tice sfrj lige bili smo spremni da izbacimo v3 da bude sto bolja vi kazete ideje a mi vidimo da doradimo, ali ove godine se fm igra puno manje nego prosle jer puno ljudi nije imalo fm, sta vise dosta ljudi je ucestvovalo i ako nije imalo fm 13 , pocevsi od mene i nije mi bilo tesko.

    prva liga bi toliko bila jaka pa pogledaj klubove iz 5 zemalja ako ste igrali neku ligu zasebno videcete da prvu ligu cine sampioni i ekipe koje se bore za evropu u svojim zemljama, cak i u drugoj ligi ima ekipa koje na pocetku sezone igraju kvalifikacije za evropu, prvo koji savez bi bio zadovoljan sa regionalnom ligom kad gube toliko mesta u evropi uzmes 5 zemalja i vidis koliko ima predstavnika i to je previse naspram ovi 6 koliko sad liga obezbedjuje da ide u evropu.

    liga nije savrsena ali je dobra moze verovatno jos dosta da se doradi i popravi promene neke stvari i ono sto tebe nervira kako sam klubove ubacivo imao sam cilj da od srpske , bosanske , slovenske i hrvatske popunim sa klubovima iz prve 3 njihove lige da ne bi ispalo iz 2 bosanske i 5 hrvatske u istoj ligi i da u svakoj ligi ima pet razlici predstavnika koliko ima i zemalja. Dal cemo izbaciti v3 videcemo a svakako ne zavisi od tebe jer si nekulturan da je neko na fin nacin obratio kao sto su ljudi radili u ovoj temi mi bi kao uvek izasli u susret

    ne moramo da se slozimo al mozemo da budemo ljudi, da si normalno napisao komentar i na lep nacin pisao kao sto su svi ostali sad bi se pipremali za v3 , ja nisam gledo ko me hvali ili bolje reci ko je hvalio moj tim ali pamtim da niko nije bio nepristojan kao ti iako nisu mislili isto.

    i ti si isto bio ok sa komentarom al da tad si trebo pazis na reputaciju po kojoj te poznaju.

    I za kraj svi koji su ucestvovali u temi ako zelje mogu da pisu na temu , u cilju da napravimo v3 da bude bolji i realniji i ako ovo u stvarnosti nece nikad postojati jer smo takvi ljudi .

  13. prij

    ipak ovo nije za mene. baš šteta, veselija san se tome. igrat hnl s hajdukom već nako 2-3 sezone ne predstavlja apsolutno nikakav izazov.

    nije mi jasno zašto ste inzistirali na bajci od lige. mogli ste naprosto napravit regionalnu ligu u okvirima relnoga. bez jugoslavenske reprezentacije, bez za naše prilike astronomskih nagrada-9 milja eura prvaku?! to je cca 50% više nego u realnosti danas iznosi čitav godišnji budžet hajduka! prvak 2. lige miljijun eura ako sam dobro vidio?! prvak izravno u l.p.?! i još drugi u kvalifiikacije? prejaka reputacija.

    gospodarstvo zemalja bivše juge je u kolapsu, ljudi uspijevaju preživit zahvaljujuć sivoj i crnoj ekonomiji, ja sam mišljenja da protreseš sve firme od vardara do triglava danas da nećeš skupit 20-ak milja eura žive love koliko treba za nagradni fond ove lige. pa danas ti sponzori plaćaju u naturi, u robi ove il one vrste, nema novaca! totalno nerealno. ne znam zašto stvari ne postavit onakvima kakve su- hajduk je pred vratima bankrota, zvezda kako čujem također, izuzev onoga maksimirskoga kriminalca nikome ne cvjetaju ruže, klubovi se bore za goli život. e meni je baš u tim uvjetima izazov radit, stvarat iz ničega, zapravo iz minusa- nešto. zato sam se razočarao u ovaj projekt sad kad sam sve pročitao. naprosto je nerealno i prelako. nikakav izazov. ajd još multiplayer pa svak vodi neki klub, al ovako sam s cpu-om- bezveze, šetnja. ovo nije nogometna simulacija, ovo je arcade samo takvi.

    i kako rekoh, osim toga- ova ideja s reprez. juge mi ne drži vodu.

    pohvale na samoj ideji i zasigurno ogromnom trudu, međutim konačan koncept i realizacija istoga mi se nimalo ne sviđa. ali to sam samo ja, bitno je šta većina misli.

    još samo jedno pitanje- ima li naznaka da prodo napravi svoju jugo ligu ko za fm 12?

    pa ja se ne bi slozio sa tobom , ali jedna stvar je bajka ovo nece nikad postojati u stvarnosti, postoje ljudi sa nasi prostora koji su veoma imucni , ja cu spomenuti samo dvojicu i to iz srbije , mitrovic iz pink televizije ima svoju avio kompaniju , filmsku produkciju u simanovcima da ne pricam ko sve dolazi tamo da snima i jos puno , Filip Cepter valjda je dosta ime s obzirom da se vodi kao evropski bogatas, i sad ti zamisli da oni daju dinar za srpski fudbal a cela srbija zna da se utakmice namestaju tako slicno ti je i u ostalim zemljama ,a sad zamisli da se jugoslavija nije raspala i da je dosao novi tito , zvezda se ne bi zadrzala na jednoj tituli svetskog sampiona a mi se ne bi toliko radovali premijer ligi vec isli na stadione. moja ideja je bila 5 zemalja normalan zivot , zamisli sta to znaci sponzoru reklamira svoj proizvod u 5 zemalja , veliko trziste , puni stadioni , ne ceka se samo veciti derbi , primera radi postojala bi velika petorka , i na kraju ne mora da ti se svidja al sto moras da trubis kad te niko ne pita za misljenje , jer neki su se cimali da ovo funkcionise a ti jednostavno ne moras da igras.

    za kraj mislim da je irilov lazan profil, zalio sam se kako u temi treba igrac nece niko da pomogne i da su neki neodgovorni a kako ja na ovoj temi trudim svima da pomognem i odgovorim , a posle zatim stize ova zalba ne verujem u slucajnst.

    ujedno zelim da pohvalim korisnika ZakNik koji posle moje jucerasnje zalb trebam igracae pomogao i pokazao da je dobar decko bez trunke gordosti.

  14. imam dva pitanja , mozda su malo glupa ne zamerite ,

    1. u fm 2013 se ne prave trenizi za igrace , kao u fm 12 ili ne uopste ?

    2. u fm 12 sam imao opciju da namestim pored ocena znak jednakosti pa se vidi kad ocene napreduju ili opadaju ovde ne vidim tu opciju na mestu gde bilo u fm 12 a ne mogu ni da nadjem ?

  15. ima milion milion za transfere i 175 000 po nedelji a moze da se namesti da ima 7 miliona za transfere i 50 000 za plate po nedelji, sad cu da probam za ovu dvojicu, ustvari proverio sam 1,8 miliona ponudjeno za dockala a stranberga je takodje odbijeno

  16. ok evo meni traze za dockala 300 odma i milion ipo na 48 meseci , ja jos nisam nasao nekog ko nije skup, ademilsona traze 11 miliona, ako neko nadje nekog za manje para a da ima kvalitet tj bolje od onog sto ima u zvezdi , bilo bi super

  17. ok nisam ja nikog posebno izdvojio niti okrivio vise skrenuo paznju, za doriu traze 10,75 miliona sto je puno puno je, u fm 12 ako klub trazi 3 miliona to si mogao i u rate ovde to ne moze koliko vidim , mora se dati jedan deo u kesu.

  18. ja mogu da razumem da neko nema predlog i da se ne predlozi nista ok, to nije problem , al neko se od vas mogao da udostoji da odgovori na pitanje , moje pravo da dam kritiku onom koji je ovde zaduzen a ostalima hvala na ljubaznosti. ja sam vodio jednu temu na sajtu trudio sam da svakom odgovorim i informisem ...

    • Like 1
  19. pozdrav svima danas pocinjem fm 13 i ko da sam se rodio , fm 13 3.0 , nazalost ademilson je sad 15 miliona nema vise klazule na 6 miliona , w nem, bernard, doria , adrian i slicni nisu vise tako jeftini, vodim crvenu zvezdu igram sfrj ligu koju smo ja i kruno postavili, pocetni budzet oko 5 miliona evra , liga ima rejting kao portugalska mozda malo slabiji, uradjen je prelazni rok za januar tako da imam daudu a svi koji su potpisali ugovore u toku sezone su trn sto znaci odlaze, dobro bi mi dosli saveti za pojacanja , ono sto sam ja pogledo na trzistu je ludnica sve je skupo i preskupo

    treba da budu mladi i perspektivni igraci pozicija nije bitna

    i jedno pitanje u fm 12 koliko god da kosta igrac moze se sve na rate 48 meseci i cena ostaje ista a u fm 13 ne moze koliko sam primetio treba nesto kao odma ?

    hvala

  20. nema problema sa portom , stavim na transfer listu i porto posalje ponudu i on ode , a kad napravim paket evandro i kirovski plus lova on kao nece da predje u porto , a ovako predje , jel zna neko foru za ovu glupost veka

  21. imam jedno pitanje poslao sam portu ponudu za alex sandra uz novac evandra i kirovskog , porto prihvatio, dogovorio sa igracem a onda evandro kao nece ? da je stvarnost sutnuo bi ga u dupe cuj nece , sta mogu da uradim da prihvatim ?

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |