Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Dark0

Član foruma
  • Posts

    89
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dark0

  1. http://www.lcfcdirect.com/assets/visual/global/Logo.png

    Istorija

     

    Leicester City je engleski fudbalski klub iz Lestera . Trenutno se takmiči u Čempionšipu , drugom rangu takmičenja, nakon što se u sezoni 2008/09. kao prvak Prv e fud balske lige (3. liga) plasirao u viši rang. Klub je osnovan 1884. kao Lester Fosi (engl. Leicester Fosse), a nakon završetka Prvog svetskog rata obnovljen je 1919. kao Lester siti. Svoje domaće utakmice od 2002. igra na King Pauer stadionu (do 2011. Vokers stadion), koji je zamenio stari stadion Filbert strit, dom Sauthemptona od 1891. godine. Najbolji rezultat Lester sitija u ligaškim takmičenjima je drugo mesto u sezoni 1928/29. Prve lige Engleske. Klub ima šest titula Druge divizije i jednu Prve fudbalske lige (3. liga). Lester siti je osvojio Liga kup Engleske tri puta i dva puta bio finalista, FA Četiri šild 1971. godine, a četiri puta je bio finalista FA kupa. Od ulaska u Fudbalsku ligu 1894. Lester je samo jednu sezonu (2008/09) proveo izvan prva dva ranga engleskog fudbala.

     

    Uspesi

     

    Ligaški

     

    Prva liga Engleske (današnja Premijer liga)

     

    - Viceprvak (1): 1928/29.

    - Treće mesto (1): 1927/28.

     

    Druga divizija Engleske (današnji Čempionšip)

     

    - Prvak (6): 1924/25, 1936/37, 1953/54, 1956/57, 1970/71, 1979/80.

    - Viceprvak (2): 1907/08, 2002/03.

    - Pobednik plej-ofa (2): 1993/94, 1995/96.

     

    Prva fudbalska liga Engleske (treći rang)

     

    - Prvak (1): 2008/09.

     

    Kupovi

     

    FA kup

     

    - Finalista (4): 1948/49, 1960/61, 1962/63., 1968/69.

     

    Liga kup Engleske

     

    - Osvajač (3): 1963/64., 1996/97., 1999/00.

    - Finalista (2): 1964/65., 1998/99.

     

    FA Čeriti šild (današnji FA Komjuniti šild)

     

    - Osvajač (1): 1971.

     

     

     

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

     

    http://www.lcfcdirect.com/assets/visual/global/Logo.png

    POCETAK SEZONE 2012/2013

    Pripreme

     

    Kako bi se igraci dobro pripremili za novu sezonu i za moj cilj a to je plasman u Premier Ligu, odigrali su 5 pripremne meceve. Ostavio sam mom assistentu da vodi ove meceve i mogu reci da sam se iznenadio kad sam video rezultate, na svih 5 smo pobjedili, ali dobro igrali smo sa veoma slabim ekipama osim u zadnjem mecu kad smo igrali protiv dobrog Olympiakosa ali i njega je moj assistent dobio sa 2-1 i nadam se dobro spremio tim.

     

    http://i39.tinypic.com/29n721t.jpg

     

    Transferi

     

    Sto se tice transfera nisa bas nesto mnogo bio aktivan, dobio sam dobre pare oko 5.5 miliona ali obecao sam da ce mo uci u Premier Ligu i to sad mora da se desi. Nisam hteo da rasturam ovaj tim koji sam imao pa zato i nisam nikoga prodao zato sto sezona je duga i treba ce mi dosta igraca a ako se promovisemo u Premier ligu e tada ima sve da isteram. Doveo sam sve na svemu 4 igraca od kojih jedan je mladi igrac ko mi je ponudio assistent da ga uzmem i nije bas nesto a drugi je rezervni golman ko je dosta star ali ima dobre ocene i mislim za rezervnog golmana je sasvim super a platio sam ga samo 70 iljada. Ostala dva igraca su igraci koji su mi falili u timu, tacnije nisam imao veliki izbore za te pozicije a to su

    Arijan Ademi, sredni igrac iz Dinama ko je dosao za 3.3 miliona (nesto na ratima nesto u kesu) i Ben Mee, stoper iz Burnleya i on dosao za sumu od 3.2 miliona (nesto na ratima nesto u kesu). To je bilo sve za ovom prelaznom roku, sacuvao sam malo love ako nesto krene naopako da se pojacamo na sledecem prelaznom roku.

     

    http://i39.tinypic.com/2mcvp94.jpg

     

    Capital One Cup

     

    Mogu reci da nam je super krenulo i ovom kupu. Poceli smo od prvu rudnu i prvi mec igrali smo na svom terenu protiv Crewea i naravno dobili smo mec sa 2-0. Zatim u sledecu rindu igrali smo ponovo na svom terenu i ponovo protiv slabi od nas protivnik a to je ekipa Stevenega koju smo savladali sa 2-1 iako smo igrali sa kombinovani sastav. Sad usli smo u trecu rundu i tamo nas ceka ponovo mec na nasmem terenu protiv Carlislea, ocekujem ponovo lagana pobjeda i plasman dalje.

     

    http://oi42.tinypic.com/2q00och.jpg

     

    Taktika

     

    Ovo je taktika koju cu uglavno da koristim, znaci necu da pravim neke taktike sad za domacem terenu, za gostijuci i tako dalje, uglavno ce biti taktika ovakva, samo mozda smenim nekad counter za gostima da malo na kontrima tepam i tako..

     

    http://i40.tinypic.com/ohvn6h.jpg

     

     

     

    Sledeci report na polusezoni.

    • Like 3
  2. Liverpool FC

     

     

    Kraj Sezone 12/13

    http://i922.photobucket.com/albums/ad70/Blackpool_Jamie/Chelsea%20Stuff/BarclaysPremierLeagueLogo.png

    Dosao je i taj kraj ove prve sezone. Mogu reci da sam zadovoljan sa mom timu zato sto smo produzili sa dobrim

    rezultatima i u drugom delu sezone, ali zao mi je sto nismo uspeli da zadrzimo formu do kraja i na posledna 4 meca trebali smo bar na 3 da pobjedimo a jedan nereseno da sacuvamo drugu poziciju na tabeli koju smo imali, nazalost nismo to uspeli i zavrsili smo na 4. mjesto na tabeli. Dobro je to sto smo uspeli da uhvatimo Ligu prvaka uz jedan kvalifikacioni krug.

     

    http://i.imgur.com/JWM5yro.jpg?1

     

     

    http://www.footyactive.com/facup.png

     

    Ucestvovali smo i u FA kupu koji igra se malo kasnije i pocinje u drugom delu sezone. Poceli smo od trecu rundu i tamo cekao nas je Swindon koga smo uspesno prosli. Zatim u cetvrtom rundi igrali smo na domacem terenu protiv Watforda, ocekuvao sam laku pobjedu ali odigrali smo samo 1-1 i onda bilo je revans sad na gostijuci teren, uspeli smo da ih dobijemo i da prodjemo dalje gde nismo imali srece jer smo dobili Uniteda za protivnika. Ponovo prvi mec na domacem terenu i opet 1-1, zatim izgubili smo na gostovanju sa 3-0 i tako zavrsili i sa ovim takmicenjem.

     

    http://i.imgur.com/irGv38Q.jpg?1

     

    http://images.wikia.com/football/en/images/9/9d/UEFA_Europa_League_Logo.png

     

    U Ligu Evropu mogu reci da smo dobro izgurali, ali nije sjajno i uvek moze i bolje. Kako sto znate prosli smo grupu i onda sledio je dvomec sa Anzij. Prvo mec igrao se na nasem terenu, prvi smo postigli gol i imali vise od igre ali pre kraja meca neznam ni ja sam kako primili smo dva gola i zagubili mec sa

    2-1. Zatim na revans mecu morali smo od samog pocetka da napadnemo i morali smo postizi najmanje dva gola, uspeli smo u to ali i primili smo jedan gol i ponovo je bilo 2-1 i resavalo se na produzetcima ko prolazi dalje, uspeli smo dati jos jedan gol a i primili smo i sa gol vise u gostima smo prosli dalje. Zatim u sledecu fazu igrali smo sa Kopenhagenom. Ponovo prvo na domacem terenu i ponovo igrali smo los mec i spasili smo se od poraza u 94minut dao je Borini gol za 2-2. Revans mec bio je pravo cudo za mene, imali smo negativu od 3 golova i mislio sam ja da je sve reseno da smo otpali, ali desilo se neko cudo od 76 do 84 minut dali smo 3 gola i prosli smo dalje a mec je zavrsio 3-3. Sledecu fazu cekao je nas malo jaci protivnik a to je Leverkusen. Prvi mec ponovo na nasem terenu i konacno smo pobjedili ali minimalno sa 1-0, revans mec bio je jako los za nas, prvo je Gerard u 26 minut dobio crveni, zatim smo primili dva gola u sudiskom dodatku i tako smo izgubili sa 2-0 i tu smo zavrsili nastup u ovom takmicenje.

     

    http://i.imgur.com/FLQER3W.jpg?1

     

     

    To je bila moja prva sezona, nisam osvojio trofej, ali kvalifikaovao sam se za Ligu prvaka pa bice love i bice nove igrace i sledecu sezonu krecemo po prvom trofeju. Ocekujte uskoro report o pocetnu nove sezone.

    • Like 3
  3. Liverpool FC

     

     

    Polusezona 12/13

     

    Dosla je i ta prva polusezona mojoj prvoj sezoni na klupi Liverpula. Mogu reci da sam zadovoljan zasada zato sto trenutno nakon 19 odigranih meceva nalazimo se na dobro 4. mjesto na tabeli i belezili smo po meni sjajne

    rezultate. Moram biti zadovoljan sa ovih rezultata i sa ovu poziciju na tabeli zato sto kad vidim da bez novih igraca dobro se drzimo u top 5 to je odlicno. Za ovih dobrih rezultata mogu izdvojiti dva igraca koje po meni su mozda najzasluzni a to su mladi napadac Borini ko se odlicno pokazao sa postizanjem 12 golova zasada i Skrtel koji kostantno igra dobro na stopersku poziciju i posao je nezamenljiv.

     

    http://i.imgur.com/VbULEfI.jpg?1

     

    http://images.wikia.com/football/en/images/9/9d/UEFA_Europa_League_Logo.png

     

    Mogu reci samo da smo uspesno prosli u sledecu fazu i lesno smo prosli grupu sa belezenjem dobrih

    rezultata ali ipak bili smo drugi u grupu pa sada u sledecu fazu imamo malu tezeg protivnika a to je tim Anzia, ali ja se nadam da ce mo i ovu prepreku da prodjemo i da doguramo sto je mozno dalje u ovom takmicenju.

     

    http://i.imgur.com/RBSWxH8.jpg?1

     

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a4/Capital_One_Cup_logo.png

     

    Igrali smo i u Capital One kupu Engleske, ali mogu da kazem da sam vaoma razocaran nasem ucestvom u tom kupu zato sto dobro smo poceli sa pobjedom nad Boltona na nihov teren sa 4-0, ali zatom u sledecu fazu ponovo na gostijuci teren kod Newcastlea i na tom mecu smo izgubili sa 1-0 i tako zavrsili sa nasem ucestvom u ovom takmicenju.

     

    http://i.imgur.com/CW8p9lQ.jpg?1

     

    http://www.host4sa.com/pics/transfer.png

    Sto se tice transfera ponovo nije bilo novih igraca a nije bilo ni odlazaka, ostalo je sve neporemeneto. Dobio sam oko 800k za novih igraca, ali na tu sumu mogu samo da se nasmijem zato sto sa tih parama nemoze se kupiti igrac ko ce nam biti od korist za borbu za Ligu Prvaka pa resio sam sa istim timom da se borim do kraja.

     

    Toliko zasada, sledeci report bice nakon zavrsetka sezone.

    • Like 3
  4. Sve si odlično odradio, ali me taktika brine. Ako hoćeš da konkurišeš za titulu, to ne možeš uraditi bez ofanzivno orijentisanih igrača, čak ti je i napadač na support. Vidićemo šta će rezultati reći, ali ti ne predviđam preko 60 golova u sezoni. ;)

     

    Primetio sam da ne dajem mnogo golova pa menjam taktiku na meceve gde sam favorit pogotovo na svom terenu i koristim ovu.. (zaboravio ovo da napisem u proslom postu)

     

    http://i40.tinypic.com/9hugdk.jpg

  5. Liverpool FC

     

     

     

     

    Pocetak Sezone 12/13

     

     

    http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02453/steven-gerrard_2453251i.jpg

     

     

    Nakon moga ulaska u timu prvo sto sam uradio bila je

    taktika, prvo sam dobro razgledao tim i onda sastavio i prvi sastav i napravio dobru taktiku, nakon toga doveo sam neki trener da sredim malo treninze. Onda poceo sam sa prijatelskim meceva, kad sam dosao u klub vec je jedan mec bio odigran a to je mec sa Slovan Liberec, taj mec je zavrsio sa porazom Liverpula 2-1, zatim prvi mec na kojeg sam ja vodio tim je mec protiv D.C Uniteda, taj mec smo dobili sa 1-0, zatim mec sa Bury od kojeg nisam zadovoljan jer je zavrsio bez golova 0-0 a to je rezultat koji najvise mrzim i na kraju odigrali smo jos jedan pripremni mec 2 dana nakon kvalifikacioni mec za Ligu Evropu i taj mec smo izgubili od Mirandesa sa 2-0, igrali smo sa mlade igrace ali svakako nisam zadovoljan sto smo izgubili. Ukupno nisam bas zadovoljan od pripremni period, ali nadam se popravit ce se tim na pocetku sezone.

     

     

    http://i42.tinypic.com/2r6mrut.jpg

     

     

    http://www.host4sa.com/pics/transfer.png

     

    Sto se tice transfera za ovu sezonu mislim da nece biti novih igraca zato sto kad sam video da za transfera imamo velikih 0$ bilo mi je sve jasno. Dobro je to sto igram sa transfer apdejtom i imam sve sadasne igrace Liverpula pa snaci cu se nekako sa njima ovu prvu sezonu. Bilo je nekih odlaska mladih igraca na posudbu, moraju da steknu iskustvo pa pratio sam ih malo da poigraju fudbala.

     

     

     

    http://i42.tinypic.com/2h87fwn.jpg

     

     

    http://images.wikia.com/football/en/images/9/9d/UEFA_Europa_League_Logo.png

     

     

    U Ligu Evropu odigrali smo dosta dobroi zabelezili smo dobre

    rezultate, odigrali smo dva kvalifikaciona kruga za ulazak u grupu. Prvi krug igrali smo dvomec protiv Danski tim AGF. Prvi mec igrali smo na gostijuci teren i uspeli smo da dobijemo taj mec sa rezultatom 2-1 a zatim na nasem terenu odigrali smo razocarajuci mec ko je zavrsio nereseno 0-0 ali dobro je to sto smo porsli dalje. Zatim u drugom krugu igrali smo protiv Skotskog Hartsa. Prvi mec pet na gostijuci teren i sada smo se popravili i dobili taj mec sa 3-1, a onda jos jedan jako dobar mec za nas na domacem terenu i pobjeda od 3-0 i tako usli smo u grupnu fazu. Dobili smo nimalo slabu grupi vec mogu reci onako srednu, sigurno nece nam biti lako ali ocekujem siguran prolaz dalje. U grupu smo sa Napoli, Gladbach i Vitesse.

     

     

    http://i43.tinypic.com/1q24gk.jpg

    • Like 3
  6. Liverpool FC

     

     

    Liverpul je engleski fudbalski klub iz Liverpula. Klub je rekordnih 18 puta bio osvajač Engleske prve divizije, današnje Premijer lige. FA kup je osvojio sedam puta, a osam puta i Liga kup. Liverpul je pet puta bio pobednik Lige šampiona i tri puta Kupa Uefa. Jedan je od osnivača G-14, organizacije vodećih evropskih fudbalskih klubova. Liverpul je osnovan 15. marta 1892. i svoje utakmice igra na stadionu Enfild roud, kapaciteta 45.276 mesta. Planovi za igradnju novog stadiona, Stenli parka, su stopirani dok se ne popravi finansijsko stanje kluba.

     

    Istorija

     

    Od 1885. do 1892. na Enfild roudu je igrao FK Everton. Tada je Džon Holding, koji je bio vlasnik zemljišta na kojem se nalazio stadion, povećao cenu najma sa 100 na 250 funti, pa je uprava Evertona odlučila da klub igra na Gudison parku. Sa tri preostala igrača, Holding je 15. marta 1892. osnovao novi klub. Holding je nameravao da klubu da ime Everton atletik, ali, budući da Engleski fudbalski savez to nije dozvolio, novi klub je dobio ime FK Liverpul. Za direktora kluba bio je imenovan Džon Makena koji u klub doveo 13 profesionalnih škotskih fudbalera. Godine 1901. Liverpul je prvi put osvojio Fudbalsku Ligu, a 1914. se prvi put plasirao u finaleFA kupa. Nakon toga, klub se uglavnom nalazio na sredini tabele, bez većih uspeha, sve dok 1959. za menadžera nije postavljen Bil Šenkli, koji je od kluba stvorio najjači tim u Ligi. S njim je 1965. po prvi put osvojen FA kup, 1973. i UEFA kup, ali se Šenkli naredne godine povukao.

     

    Trofeji

     

    Nacionalni

     

    Premijer liga (18)

    1900/01, 1905/06, 1921/22, 1922/23, 1946/47, 1963/64, 1965/66, 1972/73, 1975/76, 1976/77, 1978/79, 1979/80, 1981/82, 1982/83, 1983/84, 1985/86, 1987/88, 1989/90

     

    FA kup (7)

    1965, 1974, 1986, 1989, 1992, 2001, 2006

     

    Liga kup (8)

    1981, 1982, 1983, 1984, 1995, 2001, 2003, 2012

     

    Međunarodni

     

    Liga šampiona (5)

    1977, 1978, 1981, 1984, 2005

     

    Kup UEFA (3)

    1973, 1976, 2001

     

    Evropski superkup (3)

    1977, 2001, 2005

     

    Dresovi

     

    http://i46.tinypic.com/2d7ineu.pnghttp://i47.tinypic.com/rlm8eo.pnghttp://i46.tinypic.com/25po3k9.png

    Stadion

     

    http://www.matchtea.com/blog/wp-content/uploads/2012/10/Anfield-Stadium.jpg

     

     

     

    Pocinjem ovu karijeru pre svega zato sto je Liverpul moj omilen tim, hocu da ga vratim na stare slavne dane, igram sa najnovim abdejtom sa svim transferima, imaju mnogo mladih i dobrih igraca u timu i hocu od nih da napravim jako dobre igrace i da napravim tim koji ce biti najbolji u Angliju i u Evropi. Da sve ovo postignem trebace mi dosta sezona, ali kad ja nesto pozelim moram to i da ostvarim, nadam se da ce te me pratiti. Sledeci report ide uskoro o pocetku sezone.

    • Like 7
  7. Znaci ovako.. Ja mislim da su ta 13 miliona potrosenih na Vollanda nisu dzaba bacena, pre svega igrac ima samo 20 godina, ima veliki potencijal.. reko sam jos na pocetku da cu dovoditi mlade igrace i polako sazdavati tim, nije meni cilj da u prvu sezonu dovedem pr. BA i da se borim za prvu poziciju. Moj cilj je da ove prve sezone dovodim pre svega mlade igrace sa dobrim potencijalom i te igrace nakon dve-tri sezone da postignu svoj puni potencijal i da krenem na titulu. Mozda ima i drugi bolji napadaca od Vollanda i mozda se mogu dovesti za manje novac, al eto odlucio sam njega da dovedem i nema nazad.. i u realnom fudbalu nekad neki klubovi dovode igrace koje propadaju, ali ja sam siguran da nece to biti slucaj sa Vollanda i siguran sam da ce se ovi 13 miliona isplatiti, mozda ne ovu sezonu al od sledecih sigurno. Ademilson jednostavno morao sam ga uzet, decko je stvarno dobar, za dve sezone vidim ga u napadu prvog tima ako ovako produzi da napreduje.

    Da ne duzim mnogo hocu da kazem da vi slobodno komentarisete i dalje o transferima, rezultatima i dr.. ja nisam se iznervirao na ove komentare, vec drago mi je kad mi sovetujete ali ja sam vodim klub i odluke na kraju moram ja dovesti, a dali cu da poslusam nekog od vas ili idem na svoju glavu videt ce mo . Pozdrav zasad i uskoro ide novi report o polusezoni

     

    @ skin je steklo..

    • Like 1
  8. Liverpool FC

     

     

    Pocetak Sezone 2012/2013

     

    Pripreme

     

    http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02453/steven-gerrard_2453251i.jpg

     

    Nakon mog dolazak u klubu, poceli su i pripreme za novu sezonu. Ne mogu reci da su se moji igraci spremili bas najbolje, pre svega zato sto smo odigrali samo 3 prijatelskih meceva. Prvi bio je odma nakon sto sam dosao u klubu sa mladih rezervista tima i iznenadio sam se od nihovu igru zato sto je rezultat bio 1-1 na kraju, ali imao sam i ja kombinovan sastav, ali zadovoljan sam bio igrom mog tima na prvi mec. Zatim sledio je mec sa Celtikom, taj mec smo isto iznenadno izgubili sa 2-1 i nakon tog meca nimalo nisam bio zadovoljan igrom, ali dobro je to sto sam uvideo greske i na sledecem mecu sa Anderlehtom popravio i konacno dobili smo taj mec sa 1-0. Isto tako doveo sam i neke bolje trenere za moje igrace i nadam se dobro cemo da zapocnemo novu sezonu.

     

    http://i50.tinypic.com/21exedd.jpg

     

    http://www.host4sa.com/pics/transfer.png

    Sto se tice transfera na ovom prelaznom roku bilo je i dolaska i odslaska iz kluba. Kako sto sam i rekao da cu dovoditi mlade igrace a starije cu probati prodati to se i desilo. Za nove igrace dobio sam samo 3.5 miliona pa zato morao sam i prodati neki igrac kako bi uzeo neki novi na poziciju gde mi fali.

     

    IN

     

     

    OUT

     

    Joe Cole - Loan

     

    http://i47.tinypic.com/15w1nk.jpg

     

    http://images.wikia.com/football/en/images/9/9d/UEFA_Europa_League_Logo.png

     

    Isto i u Uefa kupu prosli smo dobro na pocetku, igrali smo dva kvalifikaciona kruga za ulazak u grupnu fazu i mogu reci da smo izvadili dosta dobrih

    Rezultata. Prvo igrali smo sa AGF, dobili smo oba dva meca, prvo na gostijuci teren 2-0 i zatim na domacem terenu isto pobjeda 1-0, ali mogu reci da sam kombinirao prvi sastav i da su dosta mladi igraci dobili sansu. Zatim u drugi krug igrali smo protiv Lokerena. Prvi mec igrali smo kod kuce, i lagano dobili smo ga sa 5-1, ali zatim na gostijuci teren smo odigrali 1-1 ali igra mojih igraca bila je besprekorna i imali smo dosta sansa da dobijemo i taj mec iako smo igrali sa mladincima. Sad imamo jednu tesku grupu koja osim nas tim sastaje se i od Hannover, Levante i Anji. Ocekujemo povolnji rezultati sa svih protivnika na domacem terenu i naravno ocekujemo da prodjemo dalje iako ne ce biti ni malo lako.

     

    http://i47.tinypic.com/5a5bb4.jpg

     

    Taktika za ovu sezonu

    Finansije nakon zavrsetku prelaznog roka

     

    ------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    TB na pocetku 3.5 miliona

    Reina i Suarez bar zasada necu da ih prodajem

     

    Hvala vam sto pratite i sledeci report bice na polusezoni.

    • Like 2
  9. Liverpool FC

     

     

    Liverpul je engleski fudbalski klub iz Liverpula. Klub je rekordnih 18 puta bio osvajač Engleske prve divizije, današnje Premijer lige. FA kup je osvojio sedam puta, a osam puta i Liga kup. Liverpul je pet puta bio pobednik Lige šampiona i tri puta Kupa Uefa. Jedan je od osnivača G-14, organizacije vodećih evropskih fudbalskih klubova. Liverpul je osnovan 15. marta 1892. i svoje utakmice igra na stadionu Enfild roud, kapaciteta 45.276 mesta. Planovi za igradnju novog stadiona, Stenli parka, su stopirani dok se ne popravi finansijsko stanje kluba.

     

    Istorija

     

    Od 1885. do 1892. na Enfild roudu je igrao FK Everton. Tada je Džon Holding, koji je bio vlasnik zemljišta na kojem se nalazio stadion, povećao cenu najma sa 100 na 250 funti, pa je uprava Evertona odlučila da klub igra na Gudison parku. Sa tri preostala igrača, Holding je 15. marta 1892. osnovao novi klub. Holding je nameravao da klubu da ime Everton atletik, ali, budući da Engleski fudbalski savez to nije dozvolio, novi klub je dobio ime FK Liverpul. Za direktora kluba bio je imenovan Džon Makena koji u klub doveo 13 profesionalnih škotskih fudbalera.

    Godine 1901. Liverpul je prvi put osvojio Fudbalsku Ligu, a 1914. se prvi put plasirao u finaleFA kupa. Nakon toga, klub se uglavnom nalazio na sredini tabele, bez većih uspeha, sve dok 1959. za menadžera nije postavljen Bil Šenkli, koji je od kluba stvorio najjači tim u Ligi. S njim je 1965. po prvi put osvojen FA kup, 1973. i UEFA kup, ali se Šenkli naredne godine povukao.

     

    Trofeji

    Nacionalni

    • Premijer liga (18)
      • 1900/01, 1905/06, 1921/22, 1922/23, 1946/47, 1963/64, 1965/66, 1972/73, 1975/76, 1976/77, 1978/79, 1979/80, 1981/82, 1982/83, 1983/84, 1985/86, 1987/88, 1989/90

      [*]FA kup (7)

      • 1965, 1974, 1986, 1989, 1992, 2001, 2006

      [*]Liga kup (8)

      • 1981, 1982, 1983, 1984, 1995, 2001, 2003, 2012

    Međunarodni

    • Liga šampiona (5)
      • 1977, 1978, 1981, 1984, 2005

      [*]Kup UEFA (3)

      • 1973, 1976, 2001

      [*]Evropski superkup (3)

      • 1977, 2001, 2005

    Dresovi

     

    http://i46.tinypic.com/2d7ineu.pnghttp://i47.tinypic.com/rlm8eo.pnghttp://i46.tinypic.com/25po3k9.png

     

    Stadion

     

    http://www.matchtea.com/blog/wp-content/uploads/2012/10/Anfield-Stadium.jpg

     

    Info o Karijeru

     

    Konacno uzeo sam FM13 i nakon veliku pauzu vracam se sa moju prvu karijeru. Kako sto znate moj omileni klub je Liverpul pa zato kako sto vidite prvu karijeru pocinjem sa njim. Hocu da znate da necu koristiti nikakav dodatak za ovu karijeru, znaci nemam zimski transfer update, vec hteo sam da pocnem sa istim timom sto je imao Liverpul na pocetku ove sezone. Moja glavna cilj bice da vratim Liverpul kao u stare slavne dane, oni su najtrofejni Angliski tim i zasluzuju da budu na vrhu tabele. Ne ocekujem vec nakon prvu sezonu da budem u sam vrh, vec postepeno sozdavat cu tim sa kojim probacu da osvojim sve sto se moze osvojiti. Znamo da Liverpul ima dobre mlade igrace i sa jos neki kupeni mlad igrace moze se napraviti dobar tim za idninu. Reporti bice na pocetku sezone, polusezone i kraj sezone. To bi bilo to sto mogu da vam kazem, nadam se da ce te da pratite moju karijeru, sledeci report ide uskoro o pocetku sezone. Pozdrav

    • Like 1
  10. http://i1212.photobucket.com/albums/cc447/pato007rossoner/877.png

     

    Stade Malhebre Caen je klub iz gradica Caena smestenog na severnoj obali Francuske. Klub je osnovan 17. studenog 1913. Svoj najveci uspeh doziveli su prije sedam godina kada su u finalu Liga Kupa izgubili od Stasbourga sa 2:1. Dva puta su osvajali drugu Francusku Ligu, League 2 (1996 i 2010) dok su isto toliko puta zavrsili na drugu poziciju (2004 i 2007). Svoje domace utakmice igraju na stadionu Stade Michel-d'Ornano, a tradicionalne domace boje su plava i crvena. Najpoznati igraci koji su igrali u Caenu su: William Gallas, Aleksandar Mostovoj i Jerome Rothen.

     

    DRESOVI

     

    http://i.imgur.com/Rg0sV.pnghttp://i.imgur.com/8mifV.pnghttp://i.imgur.com/IuWFo.png

     

    STADION

     

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b5/Vue_densemble_dornano.JPG/800px-Vue_densemble_dornano.JPG

    Stade Michel-d'Ornano

    Kapacitet: 21,500

     

    INFO

     

    Odlucio sam poceti moju poslednu karijeru na ovom serijalu FM-a sa francuskog drugoligasa Caena. Kako sto sam rekao ovo bice moja zadna karijera i hteo sam uzeti neki tim sa dobrih mladih igraca a da nije nesto mnogo poznat tim.

    Ovu karijeru igram sa Tranfer update sa ovog leta i igracu dok ne osvojim sve sto je moguce sa Caenom kako sto sam prije sa Fiorentinom.

    Toliko zasada i nadam se da cete me pratiti i novi report mozete ocekivati ili veceras kasno u noci ili sutra oko podne.

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |