Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Ling^2

Admin
  • Posts

    16,635
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by Ling^2

  1. 15 hours ago, Mikrofonija said:

    Aha mislija si na ovakav format. Ja sam mislija da ćemo uzet normalnu ligu i uzet klubove i igrat 😂

     

    Oćemo birat igraće ode ili priko fantasy drafta u igri?

    Mislim da ne bi bilo fer da se uzmu klubovi iz lige, jer ne bi svi bili iste snage.

    Mozda ne bi bilo lose preko fantasy drafta, samo moram da vidim limitacije istog.

     

    Ako hocete da se danas dogovorimo da napravimo probu, samo javite kada vam odgovara. Takodjer bi mozda mogli danas da odigramo neke prijateljske online meceve ;)

  2. Zvanična stranica za prvu FMB online ligu. Prijave i pitanja, kao i sugestije, možete da pišete u ovu temu.

     

    Format online lige bi bio slijedeći:

    - Jednom u 7 dana bi se sastali i igrali koliko nam vrijeme dozvoljava (oko 2 sata bi bilo poželjno)

    - Broj kola te lige bi zavisio od broja učesnika. 

    - Svaki učesnik bi izabrao jedan klub i u njemu 20 igrača. Biranje igrača za Vaš tim bi išlo - ako ste prvi birali igrača, u drugom krugu birate zadnji.

     

     

    Discord: https://discord.gg/3jSCPMXX https://discord.com/channels/811710855175340054/811710855724662786

     

    • Like 2
  3. Ti raniji FM-ovi su imali problem sa tim, pogotovo ako se koristi dodatna grafika. Probaj da kada dodjes do tog datuma, da odes na "holiday" do slijedeceg dana. Ako to ne uspije, probaj da uklonis grafiku ( slike, skinove, grbove...) i da onda isto odes na holiday kad dodjes do tog datuma.

    Ako nista, bas nista od toga ne uspije, vidi da li imas neki raniji save, obicno je po defaultu namjesteno 2 puta mjesecno da sejva igru. 

     

    Sad kad se sjetim, moguce je da ni verzije nisu 100% kompaktibilne izmedju verzije igre i editora na kojem je taj fajl radjen.

  4. Mislim da B timovi ne mogu da igraju u La Ligi. Tj. proprilicno sam siguran da ne mogu. Znaci i ako budes prvi, tim ispod tebe ce izboriti promociju. Ako i Barcelona ispadne iz prvenstva, to znaci da ce B tim opet morati biti jedan rang ispod njih. Bez igranja sa editorom i odvajanja Barce B od Barcelone, ne moze se to napraviti.

  5. Stvari koje mene licno nerviraju jeste match engine, sto sam napamet naucio kada ce da bude gol, kada nece, i uopsteno kada ce se nesto desiti. Same animacije su, ne mogu reci lose, ali nema ih dovoljno. I ovih 5-6 sezona sto sam gurao sa Unitedom, 80% utakmica mi je asistent odigrao. Jednostavno nema nikakve logike:

     

    Asistent igra utakmicu, dobije 4-0. Ja pokusam tu istu utakmicu da igram, bude 0-0. Slijedeci put odigram, sve isto, bude 3-1 za njih. Dobro, dosao sam do zakljucka da asistent bolje nesto uradi u mecu od mene. Ali onda se desi da on izgubi jednu utakmicu, i to ju probam vise puta simulirati, i uvijek ju izgubi/odigra nerijeseno. Ja odem da igram i dobijem veoma lagano. I tako par puta. Jednostavno je cudna igra.

     

    Povrede su naporne, svaku utakmicu imas nekog ko se povrijedio, makar to i bila povreda od 2 dana, nema sanse da se toliko igraci povrijedjuju.

     

     

    Ne znam sta bi mogao FMC da popravi vezano za to, osim sto bi mi simulacija igre bila puno laksa.

  6. Inspirisan pobjedom NF protiv Arsenala, da napisem i ja koju.

    Lijepo ide. Ne forsiras previse, vidjecemo kako ide druga sezona. Zanima me kakav ti je transfer plan? Hoces da guras Engleze, ides da lovis vunderkidove ili jednostavno koji ti god igrac treba da pobjedis? :D

    I kako Rossi igra? Mislim da bi bio dobro pojacanje da nema povreda.

  7. Da, ne vidim ni ja nigdje tu opciju. Nisam cackao po editoru dva serijala, ali cini mi se da kroz sami editor to vise ne moze da se odradi. Mozda kroz Notepad +, ali to je malo komplikovano za odraditi bez templejta. Mozda ti Prodo moze reci vise kada dodje na forum. On oko toga zna puno vise od mene.

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |