Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

shone666

Član foruma
  • Posts

    388
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by shone666

  1. Da ne bude da sam potpuno zaboravio forum, evo tabela dve sezone sa Wolves-ima.

    http://s19.postimg.org/l1cw7d7qb/2013_14.jpg

     

     

    http://s19.postimg.org/vpgn67hpf/2014_15.jpg

     

     

    Bice tu s vremena na vreme po neki ss.

     

    Veliki pozdrav svima!

    • Like 2
  2. Ooooooo foloveri moji dragi!

    Vidite da me nikako nema na forumu.

    Veoma malo slobodnog vremena mogu da posvetim igri, a onda mozete zamisliti koliko mi ostaje za pisanje update-a.

    Dusa me boi dok pisem ove recenice, ali kako ne bih voleo da se moji update-ovi pretvore u samo puko prikazivanje rezultata, doneo sam odluku da prekinem pisanje karijere, i da to malo vremena sto cu ustedeti na taj nacin prenesem na odigravanje neke utakmice vise nego inace.

     

    Ima dovoljno mladih snaga ovde na forumu, koje nisu jos uvek uhvacene u zle celjusti kapitalizma, i koje pisu zanimljive karijere tako da verujem da vam neu previse nedostajati. :)

     

    Hvala svima koji su me pratili!

     

    Bradford will go on!

    • Like 1
  3. http://s19.postimage.org/5v7zgyhy7/616.pngDeo drugi - Taktika ce nas spasiti


     

    Kao sto rekoh u prvom delu mozda cu zbog nekih taktickih zamisli da popijem dobrano zajebavanje, ali jbg, sta da se radi. Samo jedna napomena, ja koristim classic taktike, a ne ovaj novi nacin. Novi nacin i ja se ne volimo. Pa da pocnemo odma’ sa tim delom.

     

    Tokom prosle sezone u Championshi-u, bilo je perioda kad smo kuburili sa rezultatima i povredama, i onda me muka naterala da probam nesto sto nikad nisam, i sto se protivi mojoj fudbalskoj filozofiji. Igranje bez krila? Pfffff.

     


     

    http://s19.postimg.org/9ks8erwf7/41212.jpg

     

    http://s19.postimg.org/4w7n5uhur/41212_team.jpg

     

    Koja je ideja?

     

    Kako kvalitet i iskustvo nasih krila nije bas na najvisem nivou (al sam ga ublazio svaka mi cast), dosli smo do toga da igramo na nacin koji ce maksimum da iskoristi nase kvalitete, koji, nadam se da cete se sloziti, leze u engine room-u. I moram reci da je bilo dosta uspeha sa ovom taktikom, narocito protiv timova na domacem terenu.

     

    Ukratko, bekovi ovde moraju dosta da rade. Konstantno prikljucivanje napred igrajuci uz liniju uz pozrtvovano vracanje nazad i pracenje njihovog fizickog stanja kako u zavrsnom delu utakmice ne bi dolazilo do premora.

     

    Zadnji vezni tu izigrava zastitnika odbrane u pravom smislu, bez prevelike filozofije i ucestvovanja u napadackim akcijama.

    Vaznu ulogu takodje ima i amc/fc, koga ja vise vidim kao napadaca u mom nacinu igre, nego srednjaka, pa bi se ovo moglo smatrati i nekom vrstom 433 tatike.

     

    Koristice se najvise na domacem terenu u utakmicama u kojim mislim da imamo realnu sansu da pobedimo. (Wigan i West Ham, prethodni post)

     


     

    http://s19.postimg.org/hovr5rtgj/442dm_att.jpg

     

    http://s19.postimg.org/v9r4imyn7/442_team.jpg

     

    Taktika cije sam varijacije poceo da usavrsavam jos u cuvenoj Southampton karijeru od pre par sezona (kakva je to karijera bila, secate li se?). Dva dm-a bi trebalo da su tu ubedljivo najvaznija. Od njih sve krece, od njih sve zavisi. Ako oni igraju dobro tim je na konju.

     

    Jedan bi trebalo da bude malo defanzivniji, u smislu da se ne gubi mnogo trceci napred, vec da organizuje napad sa mesta ispred zadnje linije da ima dobar pregled igre narocito u fazi odbrane, znaci dosta oduzimanja i presecanja lopte. Drugi bi trebalo da je sve sto je i prvi, ali da mnogo vise svojim kretnjama napred utice na nasu igru u napadu, naravno time sto ce znati da ima neko iza njega da ga pokrije, sto bi trebalo da donese slobodniju igru.

     

    Ono sto je ovde takodje vazno je da ce krila mnogo vise uticati na igru u centralnim delovima, i imati mnogo vise defanzivnih odgovornosti (usled ociglednih razloga-kvalitet, iliti nedostatak istog), cime treba da omoguce vise prostora bekovima da imaju napadacke izlete i da pokusaju dopliranjem strane da doprinesu boljim bocnim napadima.

     


     

    http://s19.postimg.org/rov8zeu3n/4411_control_freak.jpg

     

    http://s19.postimg.org/wiaeqj17n/4411_team.jpg

     

    Ovo je ono sto spremam za sve utakmice u kojima mislim da sam dosta slabiji. Engine room i krila su preslikana kao i u prethodnoj. Amc/fc ovde deluje kao ispomoc engine room-u kako u defanzivnim tako i u ofanzivnim zadacima, narocito protiv timova sa jakim srednjim redom. Bekovi bi trebalo da su malo vise defanzivno orjentisani. Jednostavno, ovde je glavna ideja prvo zaustaviti protivnika pa onda razmisljati o mogucem napadu.

     

    U principu, sve ove taktike su dosta uopstene i dolazi do cestih promena tokom utakmice u zavisnosti od toga kako se rezultat krece i da li igramo onako kako sam zamislio. Nekad cak dolazi i do cudnih asimetricnih postavljanja igraca na krace periode u utakmici (10-15 min), u cilju kvarenja protivnickih linija tima, ili dupliranja i markiranja u defanzivnom postavljanju.

     


     

    To je ono sto smo spremili.

     

    Na sva dodatna pitanja cu biti voljan da odgovorim – inividualne instrukcije igracima, asimetricne formacije itd.

     

    Wish me luck!

     


     

    P.S. Ling, nisam siguran na kog Grivina mislis?Ako si mislio na McGivern-a, ne on nije iz United-a, on je ponikao kod bucnih komsija.

  4. http://s19.postimage.org/5v7zgyhy7/616.pngNesto malo drugacije


     

    Pre nego pocnem, samo da vas obavestim da postoji ozbiljna sansa da cu zbog nekih cinjenica iznetih u nastavku biti ozbiljno zajebavan od strane dobrog mi prijatelja, u ovim krajevima poznatijeg kao Hibiskusa (koji btw, prestaje da nam bude slobodan covek uskoro, jer jbg, doslo vreme da se zeni), zbog primenjivanja nekih taktickih zamisli koje bas i nisu karakteristicne za moje shvatanje fudbala, ali o zajebavanju naknadno, ako dodje do toga.

     

    Svi koji su me i ranije pratili zanju da sam ja veliki poklonik 442 taktike, uz varijacije na temu iste. E, sad da bi to funkcionisalo, a da se ne igra dekadentan fudbal (ko je rekao Stoke?), moraju se imati dobra krila, sposobna kako da napadaju i probijaju, tako i da isprate protivnicke napade, a ne da samo stoje ko krava na ispasi (ko je rekao Nani?).

     


     

    Gori krilo naseg aviona

     

    Ono sto smo mi uspeli da skrpimo u pijacnim danima pred novu sezonu, a da je sposobno imitirati krilo, je sledece:

     

    Adam Bell, decko koji obecava. Odlicno se pokazao prosle sezone u Chapionshipu, ali koliko je spreman da se nosi sa kvalitetom Premiera? Videcemo. Ono sto je za njega karakteristicno je da za krilo nije bas najbrzi, ali zato ima centarsut bolji od svih srpskih igraca kombinovano! Dobro sam mozda sam malo preterao. Dobar dribler, solidan radnik na terenu i samo 18 godina. Desno krilo.

     

    Amin Affane. Decko koji je obecavao. Da se razumemo, i on je razbio Championship, iako sam ga setao sa pozicije na poziciju i svuda se dobro snasao. Igrao mi je i desno krilo,i levo krilo, mc/amc u zavisnosti od protivnika, ma svasta nesto. E sad, usled nedovoljnog napretka, kratkog fitilja, centarsuta kao u najboljeg srpskog krila i defanzivnih karakteristika malopre pomenutog igraca najveceg kluba na svetu, ovaj momak bi u najboljem slucaju mogao da bude dobar backup za nekoliko pozicija, ukljucujuci i krilnu.

     

    Barry Bannan. (pozajmica) Kude s njim? To je dobro pitanje, i ako neko ima odgovor molim vas da ga podelite i sa mnom! Da se razumemo, na papiru on deluje kao prosecan fudbaler. Ima dosta pozitivnih stvari, pocevsi od toga da je sposoban da imitira krilo, preko dobrog pasa, solidnog centarsuta i defanzivnih sposobnosti u nagovestaju, ali on nije ‘natural’ winger. To je to, jednostavno nije. Guranje ka sredini uz ubacivanje beka kao podrske? Mozda?

     

    Adel Carre (dz). Da se jos jednom pozoven na ‘omiljenog’ mi pundit-a Hansena ‘you can’t win anything with kids’ ili u ovom slucaju – ispasces iz lige, kretenu, ako ti ova golobrada celjad budu igrala. Mali je brz. Mali je determinator u nastajanju. Mali zna s loptom. Mali je, pa, dete. Ali moze da igra levo krilo. Good enough for me. Next!

     

    Damien Kenny. Moram i njega da pomenem posto imam nameru da ga bacim lavovima par puta ove sezone, cisto da vidim kako ce se snadje. Bio na pripremam sa prvim timom i solidan je bio. Mislite da ce od njega da bude nesto?

     


     

    Engine room

     

    Za mesta u motoru tima ce se boriti neki momci koji su vam dobro poznati od ranije i par novije momaka.

     

    Abdi Ibrahim. Koliko je potrebno njega da predstavljam? Decko je vec legenda kluba! Kako sam samo ubo kad sam ga kupio za onu smesnu sumu novca (16k ako niste upuceni) od bucnih komsija. Svakim danom sve je bolji.

     

    Goran Zivkovic. New kid on the block. Veeeeeeeeliki deo prasice kasice je otisao na ovog momka. Skautiran do detalja, da onda nam je Mamic naplatio 7m funti. Neko bi rekao ‘an arm and a leg’. Mali nemoj da se zajebavas! On i Ibro bi trebali da budu u engine room-u nasega tima, sta god i kako god da se igrali. Pas, tehnika, sut, cak i defanzivne karakteristike. Jedino sto me malo brine je timski rad. Ali jbg, nismo mi United pa da mozemo bas toliko da biramo. Makar ne jos uvek.

     

    Jermaine Jones (dz). Enforcer. Levom ubija a desne se i sam plasi. NJegovo iskustvo ce biti neprocenjivo u ovako mladom timu, prevashodno u defanzivnim zadacima na teskim gostovanjima. Red rad i disciplina.

     

    Nathan Doyle. ‘Fantastic four’ member. Legenda. Nece vise biti jedna od prvih violina, ali bice i za njega mesta ove sezone.

     


     

    Konjica

     

    Jakub Vojtus. Videli ste i sami sta covek uradi prosle sezone. Mogu atributi da pricaju sta oce, oni su pusti brojevi. Lopta u mrezi je vazna (protivnikovoj naravno). A to je i pokazao u prva 3 kola. Hattrick na otvaranju, i jos jedan u pobedi nad zapadnom sunkom.

     

    Max Clayton. Pobesneo bio prosle sezone, ali napredak nije bas vidljiv u zadnjih 12 meseci. Mozda i zbog toga sto uprava nema para da nam napravi pristojam trening centar? Mozda. Jakub jedini ima kredit i skoro zagarantovano mesto u timu, ostali, ukljucujuci i Max-a, ce morati da pokazu da zasluzuju startno mesto.

     

    Domagoj Klaric. Orobio me Mamic za jos 3.3m funti. Pljackas. Lagao bih kad bi rekao da ne polazem velike nade u ovog igraca. Da mu je brzina malo bolja verovatno bi vredeo duplo, ali kao sto rekoh malopre, od probiraca nikada…

     

    Alferd Finnbogason. (dz) Ako da polovinu od onoga sto je zabio u Herenvenu ima da bude vrh! Njegova velika prednost je sto, po mom misljenju, on ima najbolje predispozicije, od svih napadaca, da igra na poziciji koju sam ja u proslosti veoma malo koristio, ali o taktickim zamislima malo kasnije.

     


     

    Bedem

     

    Stubovi

     

    Andrew Davis. ‘Fantastic four’ member. Jeste vi svesni da on i Doyle igrase i u cetvrtoj ligi? 4 ranga za 4 godine. Nije ni cudo sto me u klubu drze ko malo vode na dlanu. No, nisam ja tema ovde, Andrija je. Koliko jos zivota u njemu ima? Da li moze da se nosi sa RvP i kompanijom? Ta, i jos mnogo drugih pitanja su me navela da ozbiljno razmislim o igracima koji ce da zauzmu Andrijinu poziciju, verovatno cak i ove sezone. Ali ko zna, mozda Andrija je kapetan, i jedan od fantasticne cetvorke, sve je moguce, pa i da bude opet jedan od stubova odbrane.

     

    Krystian Pearce. Pored Jakuba, jedan od najzasluznijih za to sto niko i dalje ne veruje da smo usli u najvisi rang! A da li cemo opstati? To ce opet zavisiti dosta od ovog momka. Kvalitet za Premier? Ako mene pitate, za opstanak definitivno!

     

    Donervon Daniels. Neko bi mogao reci da smo prakticno opljackali West Brom kad su pristali da nam ga prodaju za 3.5m funti! Nismo nikoga gepekovali, casna pionirska! Salu na stranu, ja kazem buduci reprezentativac i decko zbog koga ce kapetan mozda i na klupu.

     

    Steven Mikkelsen. Jedan od mnogih koje opazismo u divnoj li zemlji Danskoj. Otesmo za 600k. Ili oni nam otese 600k? Videcemo, ali da je talentovan, jeste. Da moji vracevi kazu da ce biti od njega zvezda, kazu. Ali, ne bi bilo prvu put da pogrese.

     

    A bocna odbrana?

     

    Branko Ilic (dz). Za svoje godine, odlicno trci, a dovoljno je video tokom karijere da ce znati da pomogne ostaloj decurliji da igraju malo bolje. A opasnos i iz vazduha, sto je za svakog beka ekstra stvar. Mozda nesto ynanja prenese na Christie-ja.

     

    Cyrus Christie. Videli ste ga u akciji prosle sezone, i nije da je bio los. Ako uspe nesto da nauci od Branka, mozda bude i dobar igrac za Premier. Ipak je jos mlad.

     

    Ryan McGivern. Iskren da budem ne znam sta me spopade da ga zadrzim posle nekoliko katastrofalnih izdanja prosle sezone. A da, znam. NEMA LEVIH BEKOVA!!! Katastrofa! Backup.

     

    Amedeo Benedetti. LEVI JEBENI BEK!!! Krv propisah dok nadjoh nekog pristojnog da oce da igra kod nas! Novaru smo ubedili sa 1.4m funti, a na njemu je da bude bollji od Ryan-a (kao da je to tesko).

     

    Ko cuva liniju?

     

    Ian Turner. Ostao, ali nece biti prvi golman. Ja za njega nema nista vise da kazem. Vi?

     

    Jack Butland. E njega smo stvarno oteli Birmingham-u. I to nas je zadovoljstvo kostalo 1.1m. Jbg, dobre stvari u zivotu su retko jeftine. Jedna briga. Istrcavanje. Ocekujem kikseve, ipak ima samo 22 godine.

     


     

    Dobro, sad kad vam predstavih pevcice za ovu sezonu, da vas cujem. Kakvu taktiku predlazete, odnosno da vam neko da ove igrace kako bih ih organizovali?

     

    442?

    451?

    41212?

    Siroki dijamant?

    Bozicna jelka?

    Tri napadaca?

     

    Da vas cujem!!!

     


     

    Bonus : Bahrudin - jbg, iako je odlicno odigrao proslu sezonu, tesko mi je palo, ali bolje na pozajmicu nego da kod mene ne igra.

     


     

    Kraj prvog dela

    To be continued...

    • Like 1
  5. Uslovi su i vise nego ok za nekoga njegovog kvaliteta, jedino sto mi bode oci je 15 golova za bonus. To probaj da fiksiras na 25 ili makar na 20, ovo ostalo mi se cini dobro.

     

    P.S. Pogledam ti wage budget i onda uporedim sa tim da ja sa Bradfordom sklapam tim za opstanak u premieru za ukupno 150k funti nedeljno... smrc...

    • Like 1
  6. Shone, sve sto je u tekstu oznaceno zutom bojom jeste eksterni link za sliku. Imas u uvodu kakve timove imaju City, Arsenal i naravno Liverpool.

    Hvala Flekavi, poslje utakmice CP - Watford porobacu da izguram decembar pa da veceras i treci odradim.

     

    Aha, sorry, navikao da su linkovi plavi i to je to, previdim ih cesto. :)

     

    Sto se izbora igraca tice, ja bih uradio sledece:

    Evru pustio da ide. Pad njegovih attributa ce mnogo vise da se oseti nego kod Kerika, takva je pozicija. Plus sto nisam ljubitelj Evre, ali to ovde nema mnogo uticaja na moj savet :)

    Lewa bi doveo sigurno, nek se bori sa RvP.

    Ne bi dovodio ni jedanog od trojice pomenutih, ako bas nije dogorelo do noktiju, a ako jeste onda Goetze bi bio moj izbor, ali opet suluda je kolicina novca. Znas da sam ja skrtice kad su pare u pitanju! :)

    • Like 1
  7. Jonesa ne koristim samo na CB poziciji. Uglavnom je to DMC i RB, cover za Karu i Rafaela, pa igra jako puno utakmica, sto se i vidi iz slika. Powell je prosle sezone dosta igrao jer nisam imao zamjenu za Carricka, sem Scholesa koji je fizicki jako los i ne moze vise od 45 minuta da igra. Ove sezone je tu guzva jer imam Carricka i Badelja, a Powell je treca violina. Imam neke ideje kako da ga uglavim od sljedece sezone, ali u ovoj tesko ako ne bude povreda.

    Imas slike mladjih igraca par komentara iznad na istoj strani, ali evo i link:

    http://www.fm-balkan...120#entry385677

     

     

    Linkoln deluje kao da bi mogao da bude ubica. Sto se ostalih tice, Januzaj znam da moze dosta ako budes imao mesta koje mu odgovara i prilike da mu das da igra, mozda Will Keane . Wilson-a sam ja doveo u Brdford, i iako je dobar bio za nize rangove, nije napredovao mnogo. Nadam se da ces imati dosta uspeha u razvoju mladih jer to je i meni uvek najzanimljiviji deo, naravno sto vise domacih (engleskih) igraca.

  8. Na kojim pozicijama koristis Jones-a? Vidim da ti ide super, samo bi voleo da vidim da Powell-u das malo vise sansi. Mislim da od njega moze da bude zmaj i po!

    Ima li sanse da nam das neke ss-ove produkata omladinske skole koje mozda planiras za bliyu/dalju buducnost?

  9. http://s19.postimage.org/5v7zgyhy7/616.pngDid snowball survived?


     

     

    Ljudi moji, pa da li je to moguce?!?!

     

    Cistaci, vozaci, kuvari i ostalo pomocno osoblje, velika vecina navijaca, ne samo Bradford-a, igraci, treneri, vlasnik,a ani sam menadzer i dalje ne veruju!

    Da li je moguce? Ne, ne, ustinimo se! Ovo je samo san! Ali na javi…

    Promocija! Tri iz tri!

    Bradford ce igrati na Old Traford-u, na Emiratima!

    Jakom zavrsnicom, 5 pobeda u zadnjih 6 utakmica, obezbedjen je plasman u elitu!

     


     

    Ko je igrao dobro dobija lushu

     

    Dobro sad, nije bas samo lushu, dobice gomilu para. Neki zasluzeno, dok drugi ne.

     

    Statistika tim

    Statistika liga

     

    Oni koji su bili vredni, videce i svetla najvece pozornice, ali o tome u sledecem javljanju.

     


     

    Preuzimanje

     

    Posle moshe koju smo popili kad smo se svi ponadali da ce bogatun neki da kupi klub, promena vlasnika se ipak desila na kraju sezone. Ali izleda da smo skrticu dobili…

     

    http://s19.postimg.org/a8c9viggz/chairman_steps.jpg

    http://s19.postimg.org/6xsi9dfxf/takeover.jpg

    http://s19.postimg.org/omk90zroj/takeover_complete.jpg

    http://s19.postimg.org/mkf6904bn/personal_message.jpg

     

     


     

    More news from nowhere

     

    http://s19.postimg.org/4cmxluqjn/swans.jpg

    http://s19.postimg.org/pl0m3a50j/verder.jpg

     

    Going nowhere,,,

     


     

    Ponestalo para = odma’ krljaj mlade

     

    Manji sukob na relaciji manadzer uprava! Cim smo zasli malo u crveno sa paricama, odma' je ukinut upgrade omladinaca! Iako, ce pare da stignu za neki mesec od ulaska u elitu?!? Letele su teske reci na sastanku sa upravom...

     


     

    I za kraj

     

    Inicijalni budzet za sledecu sezonu.

     


     

    http://s19.postimg.org/guyxooy5f/promoted.jpg

    • Like 5
  10. Tribute

     


     

    Svi smo znali da će i taj dan jednom morati da dođe. Znali smo, ali smo duboko u sebi verovali da će sačekati još samo jednu sezonu, i još samo jednu. Kada se u sredu ujutro probila vest, niko nije mogao da veruje. Čekali smo demanti. Dočekali potvrdu. Fudbalski svet je pogodio zemljotres, možda i najjači u modernoj istoriji ove igre.

     

    Sir Alex Ferguson odlazi u penziju.

     

    Najbolji trener ikada, ako pitate autora ovog teksta, je za sobom ostavio imperiju. Ta imperija nije ni malo ličila na to što je danas, kada je 6. novembra 1986. imenovan za trenera Manchester Uniteda. Ali vratimo se još malo nazad.

     

    Koliko vas zna da je Fergie bio na pragu preuzimanja timova iz severnog Londona u leto 1986. godine? Oba kluba, Arsenal i Tottenham, su htela tada mladog i perspektivnog Alex-a za trenera, ali su htela odmah, dok je on imao druge planove. U to vreme trener škotske reprezentacije i Aberdeen-a je kao jedan od uslova tražio da se sačeka kraj svetskog prvenstava na kome je Škotska učestvovala. Londonci nisu imali strpljenja.

     

    Nekoliko meseci kasnije Ron Atkinson je otpušten, a Ferguson je preuzeo United, koji je u tom trenutku bio na 19.mestu (od 22) na tabeli i već uveliko bio na glasu kao „joke club“. I ne samo to. Novine su United zvale „tim alkoholičara“ u kome su glavnu reč vodile najveće zvezde. Slavni uspesi su bili davna prošlost, a omraženi Liverpool je vladao. Ali, od trenutka kada je došao, znalo se – My way or the highway! Nijedan igrač neće biti jači i veći od njega, od tima, od kluba. Takav pristup je doveo do odlaska mnogih, za koje bi drugi treneri u tom trenutku ruku u vatru stavili, dovelo je do toga da se tim dugo i mukotrpno stvara.

     

    Godinama je United igrao promenljivo, neki bi rekli čak i loše, bez rezultata. Čak su se i navijači okrenuli protiv i prvi „Fergie Out“ transparenti su počeli da se pojavljuju. Međutim, ono što mnogi izvan kluba nisu videli, je da se iza kulisa prvog tima odvijala sveobuhvatna reforma trenerskog pogona i omladinske akademije, uz punu podršku legendi Busby-ja i Charlton-a. Negde u tom periodu, prvi put se su na sporednim trening terenima pojavili neki dečaci, čija imena će mnogi saznati godinama kasnije. Ali o tome malo više, malo kasnije.

     

    Napetost je dostigla vrhunac u ponovljenoj utakmici trećeg kola FA kupa protiv Nothingham Forrest-a. Da je United izgubio tu utakmicu Ferguson bi verovatno ostao bez posla. Jedan natpis je lepo dočarao situaciju u tom trenutku - 'Three years of excuses and it's still c**p. Ta ra Fergie!' (Tri godine izgovora i i dalje sranje! Ćao Fergie ) Srećom, United je pobedio 1-0 u teškoj i lošoj utakmici. To je preokrenulo sezonu, i verovatno i istoriju. United je te godine ostojio FA kup. Fergie je podigao svoj prvi trofej. Sledeće sezone je uzeo i prvi evropski, tadašnji Kup ppobednika kupova, a nedugo zatim i drugi –Superkup Evrope, protiv Crvene Zvezde. To je prva utakmica u kojoj je autor ovog teksa gledao ovaj veliki klub vođem najboljim menadžerom u istoriji fudbala, u tom trenutku u stvaranju.

     

    Trofeji su počeli da stižu, ali je onaj glavni uporno izmicao. Titula prvaka nikako nije htela na Old Traford. Rešenje je bilo nedaleko, ali ga nisu svi videli u tom svetlu. Problematičan, svojeglav i u najmanju ruku nepredvidiv. Genije. Velika bura se digla kada se saznalo da u Jedinstvo iz Mančestera stiže igrač iz jednog od najvećih i najljućih rivala, iz Jedinstva iz Lidsa.

     

    Le King. Eric Cantona. Rođeni pobednik. Za 1.2 miliona funti. Bio je to kockarski potez, koji je mogao da bude samo dve stvari – propast ili slava. I kakva je samo slava dosla nakon toga. Te sezone je mozda počelo nesto sto je kasnije kroz istoroju nazivano „Fergi time“. Sigurno svi znate šta je to? To je kad istekne 90. minut a potivink zna da će utakmicu izgubiti, iako ima pozitivan rezultat u tom trenutku. Shefield je to osetio na svojoj koži. Prva titula je stigla. Dvadeset šest godina se čekalo na nju. Na sledeću neće još dugo.

     

    Druga titula je usledila odmah sledeće sezone, ali hattrick nije učinjen. U sezoni 95-96, United je poklekao. Zvezde su počele da odlaze a niko nije dolazio? Činilo se da je to kraj, a kada istog leta Fergie nije kupio ni jedno veliko ime, presudu su već napisali, ali tvrdoglavi Škot nije mislio tako. Imao je poverenja u omladinsku školu koju je podigao iz pepela i te godine pružio šansu klincima po imenu Beckham, braća Neville, Butt, Scholes, a to su samo oni koje svi znate. Prosek godina prvog tima je bio neverovatno mali, ali poverenje je bilo tu. Svi su predviđali krah, a jedan od analitičara, možda i jedan od najpoznatijih i najuvaženijih na ostrvu, Alan Hansen, je tada rekao čuveno „you can't win anything with kids“ (ne možeš ništa osvojiti sa klincima). Kako je samo pogrešio. Te sezone United nije osvojio samo titulu, osvojio je i FA kup.

     

    Konstantni napredak i prikupljanje iskustva kulminirao je nekoliko godina kasnije, verovatno i najvećim uspehom United-a i Fergie-a u istoriji. Osvojena je tripla kruna – Premier Liga, FA Kup i, u tom trenutku najveca Fergusonova želja, pehar sa velikim ušima Lige Šampiona! Totalni uspeh! Vrhunac karijere! I to kako!

     

    U kupu United je u polufinalu igrao sa igracem manje, a Arsenal je u 90.minutu imao penal. Schmeichel je odbranio penal, a Giggs je u produžetku postigao jedan od legendarnih pogodaka. Uzeo je loptu na polovini United-a, nanizao pola tima Arsenal-a i postigao pobedonosni gol! Gol iz snova!

     

    Titula je uzeta poslednjeg dana na Old Traford-u, naravno, ne na lagan način. Tottenham je poveo, ali je u toj utakmici United još jednom pokazao ono što ga je krasilo tokom cele Škotove karijere. Never say die! Vratili su se od 0-1, pobedili 2-1. Titula je uzeta!

     

    Ligu šampiona su obeležili mečevi sa najvećim evropskim klubovima- Bayern i Barcelona u grupi, Inter u četvrtfinalu. Kada je u revenš utakmici polufinala protiv Juventus-a u Torinu Juve poveo sa 2-0, a Keane dobio žuti karton zbog koga bi, i kada bi prošli u finale, Keane isto propustio, svi su mislili da je gotovo. Svi naravno, osim Fergusona i momaka na terenu. Ono za šta novinari u šali kažu da je upisamo u DNK kluba, je ponovo isplivalo na povšinu. United je preokrenuo i pobedio, a glavni junak je bio čovek koji će finale propustiti, Roy Keane.

     

    U finalu je čekao Bayern. United silno oslabljen ušao u meč, bez tada standardnog para na sredini, Keane i Scholes. Bajern je poveo i delovalo je da će lagano privesti utakmicu kraju, međutim nekoliko promašaja Bavaraca su meč odveli u neizvesnu završnicu. A onda je nastupio „Fergie time“! Dva gola za dva minuta u nadoknadi okrenula su finale naopačke. Bavarci nisu znali šta se desilo, a Fergie je ispunio svoj san! Podigao je pehar sa velikim ušima!

     

    Ušlo se u godine uspeha i United je vezao tri titule. Kada se saznalo da će se finale Lige šampiona 2002.godine igrati u Glazgovu, Fergie je na umu imao odlazak u stilu. To je podrazumevalo 4 titulu za redom, niz koji niko u istoriji nije napravio u Engleskoj, i osvajanje Lige šampiona u rodnom gradu. Alex je objavio povlačenje na kraju te sezone, potez koji je, pored prodaje Stam-a na početku iste, opisao kao najveću grešku u karijeri. Igrači su izgubili na motivaciji, navijači su bili u strahu od budućnosti i sve je krenulo naopako. United je ostao bez i jednog trofeja te sezone. Fergie je promenio odluku i ostao u klubu. Do daljnjeg.

     

    Tranzicija, reorganizacija i ponovno sklapanje tima su počeli. Rezultati su bili slabiji, a to je novinarima dalo municiju za napade. Međutim, istorija je pokazala da malo ko izlazi kao pobednik iz verbalnih duela i „mind games“-a protiv Fergusona. Pitajte, ranije citiranog Hansen-a, Kigen-a, Benitez-a, pa čak i najvećeg rivala, profesora Wenger-a. A kada je jedan od novinara Aleksu postavio pitanje da li je možda bilo bolje da se povukao jer su rezultati dosta loši, usledila je jedna u nizu čuvenih izjava - „My greatest challenge is not what’s happening at the moment, my greatest challenge is knocking Liverpool right off their f***ing perch. And you can print that.” (Moj najveći izazov nije to što se dešava trenutno, moj najveći izazov je da zbacim Liverpool sa njihovog je****g pijedestala. I slobodno to napišite.) Naravno mislio je na Liverpool-ovih 18 titula.

     

    United se, naravno, podigao. Fergie je još jednom nanizao 3 titule i jednu Ligu šampiona i u procesu stvorio jednog od najboljih fudbalera današnjice. Četvrta titula u nizu, ona koja je trebalo da bude famozna devetnaesta, izmakla je zadnjeg dana sezone 2009-2010. Ali ne zadugo. Stigla je sledeće. Liverpool je skinut sa njihovog jebe**g pijedestala!

     

    Koliko još? “Koliko me zdravlje bude služilo” je bio ustaljeni odgovor. United je osvojio i 20.titulu i kada su svi mislili da će Fergie pojuriti još neku Ligu šampiona, nezamislivo se dogodilo. 8.maja 2013. svetom se brzinom svetlosti pronela vest kako se Škot povlači, na kraju sezone u kojoj je osvojio svoju 13. titulu prvaka.

     

    U emotivnom govoru na kraju poslednjeg meča na Old Traford-u, mogle su se primetiti suze u očima ovog velikog čoveka. Ko bi mogao da bude imun na onakav ispraćaj pred 76000 ljudi? Ali i u tako emotivnom trenutku, potvrdio je ono što je pokazivao cele svoje karijere, svoju neizmernu ljubav prema United-u. U svom govoru je tražio od navijača podršku za čoveka koji će ga zameniti, i time potvrdio - niko nije veći od kluba, pa ni on.

     

    Sir Alex Ferguson odlazi u penziju.

     

    Hvala ti za sve.

     

    Nedostajaćeš nam.

     

    Moyes, welcome to The Theater of Dreams.

     


     

     

    P.S. Ako neko od modova misli da za ovo ima bolje mesto negde na forumu, neka imaju slobodu da premeste gde treba. Samo me obavestite. :)

    • Like 4
  11. http://s19.postimage.org/5v7zgyhy7/616.pngSnowball's chance in Hell?


     

    Jedna stvar je sigurna. Nema na finjaka.

    Ako im dozvolis zajebanciju, zajebace te. Samo tvrdo, samo hard.

    Posle ponizenja protiv Blackpool-a ceo prvi tim je bio kaznjen.

    Nekima je preceno transfer listom.

    Neki su otisli malo na hladjenje u rezervni tim.

    Neki su trazili objasnjenje i dobili su ga.

     

    My way or the highway.

     

    Reakcija?

     

    Usledilo je budjenje, ludi eksperimenti sa formacijama, i alternacijama istih!

    Ludo burazere, ludo!

    Igra se popravila, rezultati skocili za dva nivoa!

     

    Tabela na dan 2. Februara 2015 kaze sledece:

     

    http://s19.postimg.org/4vr3sdk2r/tabela.jpg

     

    Ocekivanja modifikovana.

     


     

    Lorient calling

     

    http://s19.postimg.org/3pn3tkvs3/lorient.jpg

     

    Jbg, dobar glas se daleko cuje, ali vec ste do sada shvatili kako se ovakvi pokusaji zavrsavaju.

     


     

    Sheikh at the door

     

    http://s19.postimg.org/lrau54f6r/tycoon.jpg

    http://s19.postimg.org/f8deegdlv/tycoon_2.jpg

    http://s19.postimg.org/htnkfpsdf/tycoon_3.jpg

    http://s19.postimg.org/fevovac4j/tycoon_4.jpg

     

     

    Pregovori prekinuti. Licna poruka od trenutnog predsednika stigla je par dana kasnije –

    “Nemoj se iznenaditi ako se vrati sa vecim dzakom para.”

     


     

    U procepima transfer embarga

     

    Zbog vec pomenute situacije, aktivnost na minimumu.

    Wigan nam poslao kao parent club jednog igraca sredine na pozajmicu do kraja sezone. Mislim da ce biti i vise nego koristan.

    Samo jedna kupovina, i to za buducnost! Kenny ima 15g, a sve ostalo ce vreme pokazati.

     


     

    ...like the philosopher Jagger once said, 'You can't always get what you want'.

    • Like 1
  12. http://s19.postimage.org/5v7zgyhy7/616.pngRemember me?

     

     

    Predgovor

     

    Zli dusi korporativnog kapitalizma, pomesani sa konstatnim odlivom dragocenog nam vremena, onemogucili su ovu nadasve skromnu dusu, iskrenog ljubitelja najbolje igre ikada, da se istoj posveti sa vecom paznjom, paznjom koja joj po svim merilima pripada.

    Ali, kao i svakoj velikoj ljubavi, ova nadasve prosta dusa se iznova i iznova vraca, i nastavice, ma koliko joj to licimuri, pederi i kurve demoni onemogucavali!

     

    Dobro, a sad dosta proseravanja! Da vidimo sta se ovde desava…

     

     

    What am I doin’ ???

     

    E, vidite, to je dobro pitanje!

    Posle ovolike pauze nisam siguran ni da ja mogu tacno da odgovorim na ovo pitanje.

    Sranje na tabeli je trenutno ovako, a pogled na statistiku sakriva mnogo toga.

    Neko bi rekao da sve ide ko podazano, ali mudri uvek govore da statistika pokazuje mnogo, a sakriva najvaznije, kao npr. bikini. Iznenadjenja su uvek moguca.

    Pogled na rezultate pokazuje nesto drugo, pa kad iz pasulja izbistrimo u cemu je problem, mozda uspemo da se uguramo u play off.

     

    (ahahahhhaahhaahha, smeje se glas u pozadini)

     

     

    Cekajuci Maxa da pobesni

     

    Neko negde ureknu mog Maxa i vidi sad, nikako covek da krene. Zvacu ja vracaru da skine urok…

     

     

    Prolog

     

    Ranije pomenuta dusa hrabro nastavlja da jurisa na vetrenjace zlog kapitalizma pa dokle stignemo. Valjda cemo se cesce citati…

     

     

    “Don’t waste your time trying to get into my head. There's nothing there.”

    Denny Crane

    • Like 3
  13. http://s19.postimage.org/5v7zgyhy7/616.pngDid you miss me?


     

     

    Ekspanzija bato!

     

    Nego sta! I zasluzili smo!

    Uprava je vazda nesto ovog leta bila ‘high’ pa nam izodobravase sve sto smo trazili!

    Pa tako stize gomila novije faca, vecinom vidovnjaka, da bolje izucimo svet oko nas, a uz to nam dali da idemo i na putovanja okolo naokolo! wuuuhuuuu

     

    Nastavise i sa daljim ulivanjem para za moje sulude konstantne zahteve za unapredjenje omladinskih baraka, pa tako poce da se planira sledeca, a tekuca jos nije gotova!

     

    http://s19.postimage.org/qkfsqxko3/youth_fac.jpg

     

    Mrkonjic bi im pozavideo!

     


     

    Wanna piece of me?

     

    Pricaju ljudi po svetu da tamo negde u donjim esalonima engleskih liga ima jedan menadzer koji cuda pravi sa nekim kokoshima, pa poceli su da se stvaraju redovi za potpis ove nadasve skromne persone.

    Ali, nema od tog posla nista!

    Rennais i St Mirren su odbijeni.

     

    Bantam u srcu!

     


     

    Nove lampe za stare!

     

    Ovoga nam leta mnogo vise ljudi odlazilo od nas (oterani, dovikuje glas iz pozadine), ali neki ce se i vratiti.

    Otisla malo deca da vidimo dal' ce da se naigraju kod neki drugih, da vidimo sta znaju, a i taman ce da se vrate kad se otvori novi ‘state of art’ trening centar (onaj glas od malopre sada umire od smeha).

    A ovde su neki koje smo uvalili drugima, i par ovih drugih koje bi neko nazvao oteranim.

     

    A sto se tice ovih koje smo namamili kod nas eve lista svih, a sad i da predstavimo ponekog koji ce valjda uticati malo na tabelu Championship-a.

     

    Abdi Ibrahim – vec znate dosta o njemu, a ako ne znate, sram vas bilo, procitajte prethodne postove!

    Adam Bell – retko, ali veoma retko, dovodim igrace koji su spori kao on, jos redje ako oni igraju na krilu. E sad koji mi q bi te ga kupih, to cemo tek da vidimo. Malo para, valjda, vidovnjaci kazu ‘da da’, a i meni nesto govorilo da probamo pa sta bude bice! A imace i da igra, bice prilike.

    Cyrus Christie – neko u Coventry-ju ozbiljno nije normalan! Ovo je pljacka! Ovakav desni bek za 7k, nije meni bas sve najjasnije tu…

    Mark Schwarzer – svi znate ko je ovo. Tu je da uci mladje i da uskoci ako bude trebalo.

    Max Clayton – oci su ispale mojim vidovnjacima tokom prethodnih 6 meseci posmatrajuci ovog momka. I, ne nadjose mu manu, iako su i u pasulju trazili! I uspesmo da ga potpisemo za ‘arm an’ a leg’ na plate, a on odma pa dva meseca povreda! Mali, obrati paznju na ponasanje!

    Samuel Galindo – u najmanju ruku ne bas poznat siroj javnosti, a boga mi ni nama, al ajde, malo na slepo, odnosno na par tekmi na probu, pa ga uzesmo. Moze da bude iznenadjenje…

    Jakub Vojtus – doveden da bude u rotaciji, al dade 4 gola iz 4 tekme na pocetku i sad ce malo glava da me boli koga da stavim da igra u napadu!

     


     

    Ovo je, znas, i o fudbalu!

     

    Znam znam, evo malo i krpenjace.

     

    Prijateljske ko i uvek, mnogo zujali a malo meda dali, sto bi komentator na Hattrick-u reko.

     

    Al vec liga nije tako bezazlena.

    Da li je pocetak dobar ili los, procenite sami, al’ ima vremena za sve tek su 4 tekme odigrane.

     

    http://s19.postimage.org/mzfbtyqqr/liga.jpg

     

    Capitol cup smo poceli, i uboli 2 iz 2. Watford smo malo iznenadili, al’ sta da im radim kad ne paze.

     

    http://s19.postimage.org/rdnt5t1b7/capitol.jpg

     

     


     

    I da, mediji kazu 23.

    Uprava kaze opstanak.

    Ja kazem…

     

    Collini out…

    • Like 4
  14. http://s19.postimage.org/5v7zgyhy7/616.png


     

     

    Pa da vidimo kako je ko trcao i radio jos sto sta ove sezone!

     

    Krenimo redom.

     

    Golmani

     

    Iain Turner – Kada se sve uzme u obzir, pouzdan, ne gubio se mnogo, vid mu je dobar, ruke ne drhte od alkohola, pa je imao sasvim solidnu sezonu. Sigurno ostaje, i ukoliko ne naletimo na nekog zmaja za male pare verovatno prvi golman i sledece sezone.

    Graeme Smith – Malo igrao, jos manje pokazao. Off he goes…

    Stuart Moore – Gledajuci u ovaj pasulj ispred mene, ne mogu da kazem sa sigurnoscu sta ce biti sa njim. Igrao je sporadicno u prvom delu, solidno, moram reci. Onda je trazio transfer, poslat je u Chester na pozajmicu i ukoliko ne stigne neka ponuda preko leta, verovatno ce imati jos jednu priliku na pripremama da pokaze sta ume.

     

    Odbrana

     

    Pearce i Davies – Osnova tima! Kratko i jasno! I ne samo odbrana, nego su i podelili 13 golova ove sezone izmedju sebe! Nemam u planu da trazim nove stopere.

    Rory McArdle – Gde god da ga bacim on se snadje. Menjao je oba stopera tokom povreda, a takodje i desnog beka i odigrao odlicnu sezonu, moram priznati. Nisam imao nameru da ga zadrzavam jer sumljam u njegov kvalitet u Championshipu, ali odlicne partije su me nagnale da razmislim o tome da li da mu ponudim produzetak ugovora.

    Stefan Galinski –igrao veoma malo, sto zbog odlicne forme ostalih, sto zbog cestih povreda, koje prete da spiskaju svo moje strpljenje. Ono sto je igrao, odigrao je odlicno! Bilo bi extra kad bi nasao neki loan za njega sledece sezone gde ce da igra u kontinuitetu.

    Stephen Darby –Bekovi generalno ne mogu mnogo da se istaknu, osim sranjima, a Darby ih nije imao ove sezone. Pouzdan bek, bice tu i sledece sezone, ali ne mogu da garantujem mesto u prvom timu.

    Ryan McGivern – Da li ima kvalitet? Ima! E sad, da se jos malo sredi sam sa sobom, malo da se uklopi i da prenese formu sa kraja sezone u sledecu i mozda bi mogao da bude resenje za moje tradicionalne problem sa levim smetalima, pardon, bekovima.

    Jamie Peters – povrede, i onda jos malo povreda, velike oscilacije. Nisam zadovoljan. Iako moze da igra preko cele desne strane, nisu velike sanse da bude tu i sledece sezone.

    Pelosi – Hvala, zbogom…

    Jeremy Helan – Igrao veoma dobro do strasne povrede zbog koje nije igrao 7 meseci. Cini mi se da ga je povreda unistila. Zao mi je, ali nema ovde sentimentalnosti.

     

    Sredina

     

    Doyle – All hail Doyle!!!

    Ibrahim – Kakos am i ocekivao, odlican igrac! Odlicna sezona, pouzdan, dobar u holding ulozi, City ga nece, a mi cekamo kintu da probamo da ga otkupimo. Drz’te nam palceve!

    Brice Irie-Bi – Solidan. Ni manje ni vise. Ima mesta za napredak, ali…

    Ben Pearson – E sad, igrao je manje od Brice-a, ali je mnogo vise pokazao. Mesto pleja mu odgovara, bez obzira da li je mc ili dmc. Imao nekoliko odlicnih partija, i ispred Brice-a je trenutno. Imam ga u lanu i za sledecu sezonu.

    Kyle Reid – 7 golova i 20 asistencija sa krila. Imao je jedan crni period od, recimo, mesec i po, ali se izvukao. Da li ce biti prvi izbor sledece sezone, to ne mogu da odgovorim, ali bice tu.

    Amin Affane – Da nije uspeo da dobije 2 crvena, uz njegovih 5 golova i 12 asistencija za polu sezonu, rekao bih da smo uboli premiju! Mislim, nije da nismo, ali sad svaku tekmu cekam kad ce opet da izgori fitilj! Ako se smiri, moze daleko, veoma daleko da dogura! Ozbiljno racunam na njega.

    O’Donovan – Covek od stakla. Nema od njega leba, a ni njemu buducnosti kod nas…

    Forrayah Bass – Jedini produkt akademije, za sada, imao je prilika da pokaze sta zna, ali nije pokazao da je vredan prvog tima, a kamoli startne postave. Pozajmica, bi bila extra, ali ako ne onda mozda i ode z adz.

     

    Napad

     

    Hines – Do teske povrede fenomenalan, ali posle toga nestao. Nisam mogao da ga probudim. 18 golova je daleko od loseg, ali kako je krenuo, ocekivao sam bar 25…

    Bahrudin Atajic – Ispostavilo se da sam u pravu (pfff, kao i uvek)! 18 golova i 9 asistencija je po meni odlicno za prvu sezonu. Ima on jos mnogo mesta za popravljanje, i bice on tu i sledece sezone, ali nema garancije da ce imati ovoliko sansi kao ove.

    Dani Pacheco – spor pocetak, ali kad se uhodao, nosio je ofanzivnu igru tima. Milsim da su sanse da ga kupimo skoro nikakve…

    Elliot – procitaj pod O’Donovan…

    James Wilson – Mislim da sam se malo ogresio o ovog igraca, i da sam mu zbog njegovog neiskustva davao manje sanse nego sto mozda zasluzio svojim igrama. Pozajmica negde gde ce da igra standardno bi mnogo toga pokazala o njegovom daljem razvitku.

     

     


     

    Smarao sam upravu

     

    A rezultat je ovo:

     

    http://s19.postimage.org/nemf52rqb/training_facilities.jpg

    http://s19.postimage.org/oi6jh1cdf/youth_facilities.jpg

     


     

    Idem sad na pijacu

    Collini out…

    • Like 6
  15. http://s19.postimage.org/5v7zgyhy7/616.pnghttp://s19.postimage.org/8u4vqvftv/win.jpg


     

    http://s19.postimage.org/exhux1gpr/image.pngBack to f**king back promotions!

     

     

    I to ne samo promocije, nego, izvini, i prva mesta! F**k yeah!

     

    http://s19.postimage.org/ftixq8fs3/tabela.jpg

     

    Grcevita borba (mislim, igraci su imali dosta grceva – citaj ‘in need of rest’), do 2 kola pre kraja, od kada se ime menadzera nalazi u navijackom folkloru! Bilo je par saplitanja, pucanja u sopstvene noge, zutih minuta i pomracenja uma, ali feniranje sve resi (uz malu pomoc udaranja po dzepu!) pa smo vecinu utakmica odigrali kako treba, a ponekad i koliko treba.

     

    E sad, da sam ‘prosecan’ srpski trener rekao bi da su igraci dali 110% svojih mogucnosti i da, kako je lopta okrugla i sve moguce, pa eto i mi se plasirasmo u Championship!

     

    Championship – get ready, Bantams are coming!!!

     


    http://s19.postimage.org/w1uklyz8f/1301426.png

     

    PItanje broj 1: Sta oni traze tu?

    Pitanje broj 2: Pa da li mora tako surovo, majku mu?

     

    I ono malo duse sto mi ostalo prodao sam zbog ovoga...

     

    Worchester away 2-0

    Gateshead home 3-1

    Yeovil home 4-0

    Peterborough home 0-0

    Replay 1-0

    Brighton home 4-1

    Sheff Utd home 1-1

    Replay 3-1

    Bolton at Wembley 0-0 pen 3-2

     

    FINAL TOTTENHAM 2-2 pen 1-4

     

    Heartbroken…

     


     

    Novcaniceeeeee

     

    Kasica se nagojila ko nikad! Puna para od uspeha u kupu!

    Jos da uprava malo odresi kesu za Championship pa da imamo cemu da se nadamo.

     


     

    A da igrali smo i JPT

     

    Hull nas dobi u finalu severa (polufinale).

     

    http://s19.postimage.org/rp0mhafvn/jpt.jpg

     

    Jbg, ne moz’ sve!

     


     

    I za kraj.

     

    Svi mladici u rotaciji su bili dobri, a neki i vise od toga, al da ne smaram opet sa 'Fantastic four' and sh*t like that, sada samo malo statistike svih ucesnika.

    >20 startova

    <20 startova

     


     

    Mozda i jedna od najboljih sezona koje sam odigrao na FM...

    120%

    See you in Championship…

     

    Collini out…

    • Like 2
  16. http://s19.postimage.org/5v7zgyhy7/616.pngQuickie


     

     

    Dajte melem na rane

     

    Dobro, sad su na red dosli napadaci! Hines i Elliot, jedan na 2, drugi na 3 meseca! WTF?

    Moracu do pijace…

     


     

    A na pijaci…

     

    Te ovaj ima dve leve, te ovaj ne moze da trci, te je tremaros, ovaj misli da je Ronaldo pa oce kule i gradove, i tako, redovno stanje….

    Ali onda naletimo na Dani Pacheco, pa izmoljakamo Loserpool da ga pusti za dz na pozajmicu!

    Prica se da ima magiju u kopackama, samo sto za ovih par otakmica sto odigra u tandemu sa Bahrudinom nema ni M od magije!

    Ajde mali bre…

     


     

    Lucky, lucky, lucky

     

    I dalje mislimo da smo mnogo bolji od protivnika pa ih uredno na svakoj drugoj tekmi pustimo da povedu!

    Tri smo uspeli da spasemo po bod - Crewe, Colchester, Bournemouth.

    Alo, nismo mi United!!

    WAKE UP!!

     

    Nase za****vanje rezultirao sa 4 neresena u januaru uz 4 pobede, ali i dalje ne damo vrh!

     

    http://s19.postimage.org/b7olzudib/tabela.jpg

     

    Bez’te sinji oblaci!!

     


     

    Luis Suarez dives from 5 feet and stays down. Felix Baumgartner dives from 128000 feet and gets straight up.

     


     

    Collini out…

    • Like 2

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |