Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Unique

Član foruma
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Unique

  1. Prva kombinacija je puno prihvatljivija, mada se i od druge moze nesto iskombinirati ako bas toliko zelis. Koja formacija je u pitanju? Buduci da nam nisi dao nikakve druge podatke, ovako na prvu, BWM(d) i DLP(s)/Adv(s).

    • Like 1
  2. Zonal marking + stand off. Ako su na MR/L pozicijama onda winger(s), a ako su na AMR/L onda DW(s). Neka generalna pocetna strategija bi varirala izmedju defensive i counter. Od pocetka shouti kao: stay on feet, exploit the middle(iz razloga sto ce se igra bazirati kroz sredinu i citava ekipa ce izgledati zgusnuto pa ce tako i krila biti defanzivnija).

  3. Ma koliko god tvoji igraci bili kvalitetni, na FM-u ce previse solirati. Ako budu previse solirali, odmah u pocetku gubis taj shape koji zelis. Very fluid nije dobar izbor cisto iz razloga sto ne mozes odmah vidjeti kako ce to izgledat na terenu, takva filozofija trazi dugo vremena da se kvalitetno uigra.

    Kako sad stojis sa formacijom/krilima? Daj malo podrobnije informacije da ne bude da sam palio menadzer bezveze.

  4. Tactical overhaul

    There has been a complete redesign of how tactics are created, selected and implemented with player roles and team strategies becoming even more prominent, definable roles for players for multiple positions, new player roles and instructions and improvements to rival managers' AI so that they’ll adapt their tactics more readily over time.

     

    Bice penetriranja.

  5. Imena strategija nisu nuzno onakva kakva pise da jesu. Vise su plasticna. Svaka od strategija ce napadati i braniti, svaka na svoj nacin. Iz iskustva shvatio sam da se "attacking" strategija vise bazira na kontre iako counter kucica nije oznacena. Counter je npr. za posjed odlicna stvar i ako imas ekipu sa dobrim tehnicarima i solidnom obranom, sposobnom odigrati nesto i prema naprijed. Control je nesto izmedju ove dvije. Sa standard se sigurno vise kontrolira utakmica nego sa ovom control.

  6. Nakon sto sam odgledao film Moneyball vec neko vrijeme razmisljam kako da to prenesem na menadzer. Sinula mi je ideja i nakon malo razmisljanja odlucio sam se za uzimanje Milana, realno, danas prosjecna ekipa sa jednim, dva igraca koji su iznad tog prosjeka. E sad, cilj je igrace dovoditi prema ideji iz filma, prema statistickoj analizi. Sama igra je puno realnija. Ako nekoga zanima detaljnije nek upita. A sad, evo par slika...

     

     

    http://i.imgur.com/Nt03Pd7.jpg

     

    http://i.imgur.com/04gDZNx.jpg

     

    http://i.imgur.com/qw2DEUN.jpg

    • Like 3
  7. Sve zavisi od ciljeva koje postavim sebi prije pocetka karijere, dobio sam otkaz otkad igram CM/FM par puta ali Boze moj. Ukoliko pocinjem karijeru s nekim klubom samo radi toga kluba, onda normalno da ce mi poremetiti planove i gust ali cesto igram s raznim klubovima na jednom saveu.

    • Like 2

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |