Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

matijas19

Član foruma
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by matijas19

  1. koristim ove treninge i jedino sto mi nepase jest treninzi za full back,jedino ti igraci mi se zale da im je trening prelagan i ocjene im opadaju,ovo ostalo je sve na mjestu,tako da prolazna ocjena  :respekt:

     

    i napomena da u dinamu imam trenere za sve treninge po 4 zvjezdice

  2. evo i mene ponovno..

    najprije da se izvinem svima koji su pratili pricu,za malo duzu pauzu,naime imao sam nekih problema sa menadzerom,ali sada je hvala Bogu sve uredu i save je uredu,tako da vec sutra vjerovatno slijedi nastavak :)  WEEEER

  3. imam problem  :pras: skinuo patch lijepo instalirao i kada oću da krenem novu igru imam samo da odaberem default database  :pras:

    šta da radim?? kako ću doći do toga da mogu pokrenuti igru sa 11.3.0  ???

  4. Now it is perfect ! ! ! !

     

    http://www.dodaj.rs/f/1o/Jx/4Cw0jc5n/arsenal-slavi.jpg

    ovaj mjesec je bio pun slavlja u Arsenalu..

     

     

    U oktobru mjesecu,ekipa Arsenala je imala mnoge ispite u 3 natjecanja Premier ligi,Ligi prvaka te Liga kupu. Od 6 utakmica 5 su su igrali na domaćem terenu. Menadžer Bergkamp je izjavio krajem prošlog mjeseca,da u ovom mjesecu priželjkuje sve pobjede,ali da neće biti razočaran ako se to nedesi. A desilo se upravo ono što je priželjkivao,6 od 6. Njegov tim je pobjedio u svim utakmicama u ovom mjesecu,stvarno fantastičan uspjeh. O svemu ovome porazgovarali smo sa Dennis Bergkampom.

     

     

    1. Perfektan skor u ovom mjesecu. Koja je formula uspjeha?

    Dennis Bergkamp: Perfektan mjesec,tu ste upravu,priželjkivao sam sve pobjede,ali bio sam svjestan da ćemo teško to uspjeti,no moji igrači su pokazali koliko su veliki i koliko smo jak tim,te su nama svima priuštili mnogo radosti. Formula uspjeha,pa nemam baš neku određenu formulu za uspjeh,ako takvo šta uopće postoji. Kao što sam govorio još ranije,mi smo jedna velika sretna obitelj i možda je to naša najveća snaga. Ujedno u našem klubu zna se tko šta radi i tko je za šta zadužen.

     

    http://www.dodaj.rs/f/S/DB/4PTQmZ3X/arsenal-with-fans.jpg

    pokazali da su velika sretna obitelj.. Arsenal + navijači

     

     

    2. U Premier ligi ste imali 4 utakmice,od te 4 utakmice 2 velika derbija i sve ste uspjeli pobjediti.

    DB: Bio je ovo zanimljiv mjesec za nas,ovaj mjesec nam je pokazao da možemo ostvariti naše snove ove godine,a to je 7 trofeja,za sada smo osvojili 2. Što se tiče utakmica u Premier ligi i ostalim natjecanjima najprije smo igrali na domaćem terenu veliki derbi protiv Chelsea,bila je to teška utakmica kao i svaka protiv Chelsea,na kraju smo pobjedili rezultatom 2:1,za što najveće zasluge pripradaju kapitenu Fabregasu,te Hulku. Nakon toga smo išli u goste Newcastleu kojeg smo deklasirali sa 5:1,Hulk je još jednom bio fantastičan dao je 3 gola te 1 namjestio,nažalost u ovoj utakmici smo ostali bez Songa,koji se povrijedio i izbivat će sa terena 3 do 4 tjedna. 4 dana nakon tog meča slijedio je izazov u Ligi prvaka,na domaćem terenu protiv Francuskog Rennesa. I tu smo deklasirali protivnika sa 4:1,a glavne uloge su ponovno bili Hulk sa 3 gola te Fabregas sa 1 golom. Samo 3 dana nakon Rennesa slijedio je Middlesbrough na domaćem terenu u Premier ligi. Rekao sam dečkima da im ovo bude utakmica opuštanja i neka slobodno pokažu svu svoju maštu. Odradili su točno ono što sam od njih tražio,na kraju je završilo pobjedom od 5:2,glavnu ulogu je preuzeo ponovno Hulk sa 2 gola i 2 asistencije,dok je uz njega najraspoloženiji bio Nasri sa 2 gola. Tada je slijedila 4.runda Liga kupa,domaći teren,protivnik drugoligaš Blackpool. U ovoj utakmici sam priliku dao igračima koji su do sada manje igrali,lagana pobjeda od 2:0,strijelci Vela i Hazard koji se baš u ovoj utakmici vratio nakon povrede. I za kraj mjeseca nam je ostao 2.derbi. 2 vodeća tima Premier lige,mi i Manchester City. Teška utakmica,baš onakvu kakvu smo očekivali,ali na sreću mi u ekipi ove godine imamo igrača koji je jednostavno fantastičan. Hulk. Gol i asistencija za pobjedu 2:1. Za ovu pobjedu moram pohvaliti i Velu koji je postigao pobjedonosni pogodak,te tako pokazao da se na njega mora računati. Nažalost i u ovoj utakmici nam se povrijedio jedan igrač,Andrey Arshavin će izbivati sa terena 2 do 3 tjedna.

     

     

     

    3. Koliko ste sada zadovoljni sa izgledom tabela u vašim natjecanjima?

    DB: Moram priznati da sam jako zadovoljan. U Premier ligi smo vodeći iako imamo utakmicu manje od ostalih ekipa. U Ligi prvaka djelimo 1.mjesto sa Juventusom,a snjima imamo odigrati još domaću utkamicu,dakle lako moguće da i tu završimo na kraju kao 1. Dok smo u Liga kupu ušli u četvrtfinale,gdje igramo na domaćem terenu protiv Millwalla,što je realno očekivati da prođemo dalje. Samo da ovako nastavimo,mislim da možemo ostvariti san o osvajanju 7 trofeja ove sezone.

     

     

     

    4. Sljedeći mjesec-čak 8 novih izazova.

    DB: Da,baš tako. Sljedeći mjesec bi trebali odigrati čak 8 utakmica. Već sam govorio kako mislim da se igra previše utakmica,ali na tom planu se ništa nemjenja. Dakle ništa nam drugo nepreostaje nego da se priviknemo na to i da se borimo za naš uspjeh. U sljedećem mjesecu imamo čak 6 gostovanja. U Premier ligi gostujemo kod West Bromwicha,Aston Ville,Birminghama i Tottenhama,u Ligi prvaka kod Rennesa i Galatasaraya,dok kod kuće igramo sa Boltonom u Premier ligi te Millwallom u Liga kupu. Ako me pitate da li možemo ponoviti ovaj mjesec,ja vjerujem da možemo,ali bit će jako teško,iako nemamo nekih ekstra derbija u ovom mjesecu osim onoga sa Tottenhamom,imamo mnogo gostovanja,što znači mnogo putovanja,a samim tim i više umora u ekipi. Nadam se samo da ćemo iz ovog mjeseca izaći kao 1. u Premier ligi,Ligi prvaka,te da ćemo osigurati polufinale Liga kupa.

     

    http://www.dodaj.rs/f/P/Jt/1l2yvRBh/arsenal-vs-tottham.jpg

    tko će se držati za glavu nakon njihovog sljedećeg dvoboja..Tottenham vs. Arsenal 27.11.2011

     

     

    5. Hulk?

    DB: Moram priznati da mi ovo pitanje stvara osmijeh na licu. Šta reći za ovog momka. Nemam riječi. Platili smo ga čak 60 miliona KM,ali sada sam siguran da je to jako jeftino bilo. Igra u velikoj formi. Znate i sami da sam igrao zajedno sa Henryem,ali mislim i vjerujem da ga Hulk može prestići. Hulk je jednostavno fantastičan igrač. Ako samo pogledate statistiku ovog mjeseca vidjet će te u kakvoj je formi. U ovom mjesecu je odigrao 5 utakmica u kojima je zabio 10 golova te 3 namjestio,jednostavno savršeno.

     

    mjesečne nagrade Engleske Premier lige:

  5. Almost perfect ! ! ! !

     

    http://www.dodaj.rs/f/1V/oB/1fr2g51X/images.jpg

    u ovome mjesecu pokazao svu svoju silu..Hulk

     

    Protekao je još jedan mjesec u svijetu nogometa. Bio je to jako zanimljiv mjesec budući da se u program vratila i Liga prvaka te usvim zemljama i neki domaći kupovi. Tako je i Arsenal imao mnoge teške ispite u ovom mjescu. Kako su prošli i kako je sa odrađenim zadovoljan menadžer kluba Dennis Bergkamp donosimo vam u ekskluzivnom intervjuu.

     

    1. Uvodni mjesec je za nama,natjecanja se zahuktavaju. Kako ste zadovoljni sa odrađenim u ovom mjesecu?

    Dennis Bergkamp: Moram priznati da sam zadovoljan,mogao sam biti i prezadovoljana,ali moji igrači nisu strojevi i za očekivati je da im u nekim utakmicama koncentracija i popusti te da neuspiju pobjediti. Za početak mjeseca smo imali domaću utakmicu protiv Blackburna,uvijek neugodne ekipe za nas i tako je bilo i ovaj mjesec. Gosti su rano dobili crveni karton,ali i unatoč tome dobro su se branili te smo mi jako teško nalazili put do njihovog gola,na poluvremenu smo morali promjeniti neke stvari,te smo nakon toga u 2.poluvremenu postigli 2 gola nakon naših lijepih akcija te zasluženo pobjedili sa 2:0. Samo 3 dana nakon toga slijedilo je za nas otvaranje Lige prvaka,ponovno domaća utakmica,dolazio je Turski Galatasaray. Za ovu utakmicu imam samo jednu riječ objašnjenja-Hulk. Momak je postigao 4 gola i mislim da mu moram zahvaliti na toj predstavi,zahvaljujući njemu pobjedili smo 4:1. Tada smo se vratili opet u Premier ligu gdje smo na domaćem terenu igrali protiv Leicestera,moji igrači su igrali opuštenu utakmicu,baš onakvu kako sam ja to tražio od njih,pobjedili smo 4:2 i prikazali zaista fantastičan nogomet,ovdje bih pohvalio posebno Shawcrossa koji je u ovoj utakmici postigao 2 gola i 1 asistirao. A onda smo na programu imali 2 dvoboja sa Liverpoolom,najprije na domaćem terenu u 3.rundi Liga kupa,u ovoj utakmici su fantastičnu suradnju pokazali van Persie i Hulk,završilo je našom pobjedom od 3:0. I u drugom međusobnom dvoboju,ovaj puta u Premier ligi Liverpool nije imao mnogo šansi,uništili smo ih svojom igrom iako smo igrali na njihovom stadionu,ponovno je završilo 3:0 za nas i ponovno bih pohvalio van Persiea i Hulka,te naravno Shawcrossa koji je ponovno bio strijelac. Za kraj mjeseca smo imali jako težak ispit. Gostovanje kod Stare dame u okviru Lige prvaka. Ovo je bila utakmica koja je na kraju ispala kao trn u oku navijačima,naime nakon pobjeda u svim utakmicama na kraju mjeseca smo poraženi,moram reći zasluženo iako to statistika nepokazuje,Juventus je kontrolirao utakmicu,poveli su preko donedavno našeg igrača Chamakha,koji svoj gol nije proslavio,te je tako pokazao respekt prema nama i pokazao je da je velik čovjek,žao mi je što je otišao iz kluba,mi smo uspjeli izjednačiti preko Shawrossa. I kada sam mislio da odnosimo bod,Tiago nam je u nadoknadi  priredio hladan tuš i postigao gol za 2:1. Šteta,mogli smo imati perfektan mjesec,ali šta je tu je.

     

     

     

    2. Neki vaši igrači su imali sjajan mjesec i povukli ekipu do 5 pobjeda u 6 odigranih mečeva.

    DB: Da,upravo tako,ovaj mjesec na svojim leđima su iznijeli neki igrači,ponajprije tu mislim na Hulka,Shawcrossa te van Persiea,ali i ostali nisu mnogo zaostajali za njima,jer ipak da i ostali nisu bili na visini zadatka nebi uspjeli doći do ovih odličnih rezultata u ovom mjesecu. Ipak navijači su najviše prepoznali trud Shawcrossa te su mu ovaj mjesec dodjelili nagradu za najboljeg igrača mjeseca Premier lige,što je po meni bilo sasvim zasluženo.

     

    mjesečne nagrade u Premier ligi

     

     

    3. Neki navijači su iskazali nezadovoljstvo stim da nedajete dovoljno prilike mladom Wilshereu i mišljenja su da on zaslužuje mnogo veću minutažu.

    DB: Mislim da su to optužbe bez osnove,jer ako sam pogledate statistiku odigranih utakmica Wilsherea shvatit će te da on nije zakinut uopće što se tiče minutaže. U prošloj sezoni od naših 60 utakmica,Wilshere je nastupio u njih 48. Dok ove sezone od naših dosadašnjih 10 utakmica on je nastupio u 8,dok je u 6 bio starter,dakle on ima dovoljno minuta kao i svaki ostali igrač u našoj ekipi.

     

    http://www.dodaj.rs/f/44/TX/2YuRObqb/wilshere.jpg

    i on sam zadovoljan svojom minutažom..Jack Wilshere

     

     

    4. Sljedeći mjesec ponovno donosi mnogo zanimljivih izazova za vas i vašu ekipu.

    DB: Baš tako,novi mjesec novi izazovi. U Premier ligi imamo planiranih 4 utakmice,od toga 3 domaće jedna u gostima. Domaće utakmice igramo protiv Chelsea,Middlesbrougha i Manchester Citya,dok gostujemo kod Newcastlea. U Ligi prvaka imamo samo jednu utakmicu,domaćini smo Rennesu,dok u Liga kupu također igramo na domaćem terenu protiv ekipe Blackpoola. U ovome mjesecu ako pogledam realno,lako je moguće da ostvarimo svih 6 pobjeda,ali kao što sam rekao moji igrači nisu strojevi i nemogu očekivati da u svakoj utakmici ubilježimo pobjedu. Uz to trebam napomenuti da će mi u ovom mjesecu faliti Eden Hazard koji se povrijedio i očekivano je da će izbivati od 3-4 tjedna.

     

     

     

     

  6. Wembley is our home ! ! ! !

     

    http://www.dodaj.rs/f/b/tR/3kh7aovj/charity-shield-trofej.jpg

    i ovaj trofej će ukrašavati vitrine Arsenala..

     

     

    Tamo gdje je stala u prošloj sezoni,ekipa Arsenala je nastavila u ovoj. U augustu su igrali 2 finala,tj. 2 super kupa i obadva su osvojili,dakle imaju još uvijek pravo da sanjaju o savršenoj sezoni,a to je da osvoje svih 7 natjecanja u kojima budu sudjelovali. U obadva super kupa protivnik im je bio Liverpool,ali ništa značajnije igrači Liverpoola nisu ponudili tako da je Arsenal zasluženo osvojio nova 2 trofeja. Ujedno je počelo i novo izdanje premier lige,u kojemu Arsenal ni ove godine nije prvi favorit za osvajanje,ali su u vrhu. Također u ovom mjesecu su izvlačene skupine lige prvaka te parovi 3.runde Engleskog liga kupa. O svemu ovome nešto više će nam reći trener Arsenala Dennis Bergkamp.

     

    http://www.dodaj.rs/f/3v/9i/41L8SFAf/europski-super-kup-trofe.jpg

    a i ovo je novi dodatak za Arsenalovu Hall of fame..

     

     

    1. Uspjeli ste sakupiti 2 nova trofeja u Arsenalu,sigurno ste oduševljeni. Nešto više o obadva finala?

    Dennis Bergkamp: Uspjeli smo u svojim namjerama,a to je ulazak u novu sezonu sa osvajanjem 2 super kupa,moram se zahvaliti momcima što su ispoštovali sve naše dogovore te tako nam donijeli mnogo radosti,ali su nam i donijeli prijeko potrebni pozitivni moral pred novu sezonu. Prvi od dva super kupa je bio onaj Engleski Charity shield koji se igra na stadionu Wembley,ponovno je bila fenomenalna atmosfera i 90 000 ljudi. Ušli smo u utakmicu zaista hrabro i odlučno,vrlo brzo smo uspostavili točno onakvu igru kakvu bi željeli igrati ove sezone,a to je da protivnika držimo što dalje od našeg gola,te da mi držimo loptu u našim nogama što je više moguće. Na sreću brzo smo zabili gol,već u 28.minuti i tada smo dobili potrebnu mirnoću,do kraja utakmice smo postigli još 2 gola,te tako osvojili prvi trofej u sezoni sa pobjedom 3:0 protiv jakog Liverpoola. Onaj drugi super kup je bio Europski super kup,koji se igra u Monacu na stadionu Louis II. Utakmica je krenula isto kao ona u Engleskom super kupu,naša dominacija i brzi gol,ovoga puta još brži u 11.munutu,van Persie za 1:0. Na 2:0 smo povisili u 71.minuti i očekivao sam da je to to,drugi trofej ove sezone,ali da se nogomet igra dok sudac neoznači kraj pokazao nam je Liverpool,naime postigli su golove u 88.minuti i 91.minuti. Što je utakmicu odvelo na produžetke,bio sam uvjeren da smo gotovi,da se nećemo uspjeti oporaviti od šoka,ali onda na scenu stupa naš najiskusniji igrač Andrey Arshavin i u 105+1 zabija gol trofeja vrijedan. Liverpool nije imao više snage za preokret i osvojili smo i naš već 2.trofej u ovoj sezoni.

     

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/1R/b5/1Gx1GtP2/van-persie.jpg

    strijelac u obadva super kupa,je li ovo njegova sezona??! Robin van Persie

     

     

    2. Sada malo statistike,naime do sada ste igrali 4 puta na Wembleyu i 4 puta pobjedili,te osvojili 3 trofeja.

    DB: Pa šta reći nego jako zanimljiva stvar. Wembley se nalazi u Londonu,tako da se mi osjećamo na njemu kao kući,mogu slobodno reći,da je Wembley naš drugi dom. Ali ako smo tako moćni na Wembleyu morat ću predložiti upravi da se preselimo na njega,hahahaha.

     

    3. Odigrali ste i dvije uvodne utakmice Premier lige.

    DB: Da,krenulo je i novo izdanje Premier lige. Za nas baš ne najuspješnije,budući da smo već na startu prosuli 2 boda na domaćem terenu,što me stvarno razočaralo,ali mogao bih to pripisati tome,što smo u kratkom vremenu imali 2 super kupa,te moji igrači nisu bili u potpunosti skoncentrirani na utakmice premier lige,budući da u super kupu popravnog nema,a u ligi je tu 38.kola,dakle mnogo popravnih utakmica. Sezonu smo otvorili na gostovanju kod novaka u ligi,ekipe Nottingham Foresta. Šta reći o toj utakmici osim da smo ubilježili sigurnu pobjedu od 4:1 i to da mi se ekipa Nottinghama jako sviđa budući da žele da se nadigravaju,želim im ostanak u ligi. A druga utakmica u ligi nam je bila na domaćem terenu,ugostili smo ekipu West Hama,dakle gradski derbi. Primili smo gol već u 1.minutu,to je za nas bio šok od kojeg smo se teško oporavili,na sreću pa u ekipi imamo Shawcrossa koji je u 31.minuti izjednačio na 1:1,ali više od toga nije išlo. Na trenutke mi se činilo da na golu West Hama stoje 3 Roberta Greena,stvarno je bio fantastičan. Kao što sam rekao razočaran sam gubitkom 2 boda i to još u gradskom derbiju na domaćem terenu.

     

     

     

     

    4. Kako su se privikli igrači koji su vas pojačali u ovome prijelaznom roku?

    DB: Još uvijek je ovo kratko vrijeme za donošenje nekih zaključaka. Ali moram reći da su i Hulk i Kjaer pokazali već na početku njihove karijere u Arsenalu,da su stvarno odlični igrači. Hulk je u 4 dosadašnje utakmice postigao 2 gola te 2 gola namjestio,to je po meni dobar učinak budući da je novi u klubu. Kjaer se još uvijek upoznaje sa Shawcrossom,ali već sada na trenutke izgledaju kao da su 5-6 godina igrali zajedno.

     

    5. Saznali ste protivnike u grupnoj fazi Lige prvaka. Jeste li zadovoljni ždrijebom?

    DB: Ove godine sam zadovoljan za razliku od prošle kada smo u svakom ždrijebanju dobili skoro pa najtežeg protivnika. Ove godine smo se našli u skupini B,zajedno sa nama tu su još Juventus,Galatasaray i Rennes. Očekujem da skupinu prođemo mi i Juventus,ali nesmijemo podcijeniti ni Galatasaray niti Rennes.

     

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/2S/12H/4ElCcaDi/arsenal-juve.jpg

    u Ligi prvaka nas očekuje dvoboj dvije velike momčadi..Arsenal vs. Juventus

     

     

    6. Ako ste zadovoljni sa ždrijebom Lige prvaka,sa ždrijebom liga kupa sigurno niste?

    DB: A kako mogu da budem zadovoljan??! Jedino čime mogu biti zadovoljan jest činjenica da igramo na domaćem terenu,ali činjenica da ćemo imati 4 duela sa Liverpoolom u nešto više od mjesec dana je stvarno smiješna. Ali šta se može. Bilo je mnogo lakših suparnika,a mi dobijemo Liverpool,o moj Bože.

     

     

    7. Sljedeći mjesec vam donosi početak Lige prvaka i početak Liga kupa,te nastavak Premier lige.

    DB: Da,slijede nam novi izazovi i to na 3 fronta. U ovome mjesecu imamo na rasporedu 6 utakmica od toga 4 kući te 2 u gostima. Kući nam dolaze Blackburn i Leicester u Premier ligi,Galatasaray u Ligi prvaka te Liverpool u Liga kupu,dok u goste idemo Liverpoolu u Premier ligi i Juventusu u Ligi prvaka. Dosta težak raspored,ali ako ćemo iskreno cijela sezona će biti takva.

     

    8. Kao što smo navikli za kraj idu pitanja navijača.

     

    navijač pod nadimkom Poslednji boem pita;

    - Budući da sam sa balkana zanima me da li Lee Nikolic ima nekog podrijetla sa mojih prostora?

    DB: Najprije veliki pozdrav za naše navijače sa balkana,mogu vam reći da ste jedna od naših najvatrenijih skupina,hvala vam što ste uz nas. Morat ću vas razočarati,ja koliko znam Nikolic je rodom iz Australije,moguće je jedino da je dijete roditelja koji imaju preke sa prostora balkana.

     

    navijač pod nadimkom dex6 pita;

    - Emmanuel-Thomas je počeo karijeru na mjestu stopera,planirate li njega koristiti kao defenzivnog napadača?

    DB: Vidim da jako dobro poznajete i pratite ovog momka,koji zaslužuje da ga se prati,budući da je strašan potencijal. Thomas je najsvestraniji igrač u našoj svlačionici i ukoliko bude potrebno koristit ćemo ga na svim pozicijama,na njemu je da opravda ukazano povjerenje.

     

    http://www.dodaj.rs/f/22/7x/1xmctNnz/emmanuel-thomas.jpg

    najsvestraniji igrač Arsenala..Jay Emmanuel-Thomas

     

     

    navijač pod nadimkom sale92 ima 2 pitanja;

    - Mislite li da bi van Persie mogao izgubiti vaše povjerenje i razmišljate li o njegovoj zamjeni?

    DB: Robin je ostao u Arsenalu,što znači da ima moje povjerenje. U ovu sezonu je ušao odlično,postigavši golove za naše vodstvo u obadva super kupa. On je strašan igrač,ali često ima problema sa povredama,nadam se da će ove sezone uspjeti odigrati više utakmica u odnosu na prošlu sezonu. Još uvijek nerazmišljam o njegovoj zamjeni.

     

    - Da li napadate sve trofeje u ovoj sezoni ili ipak mislite da ima neko natjecanje koje vam nije potrebno?

    DB: Ove sezone imamo priliku ostvariti uspjeh za povijest,budući da imamo priliku osvojiti čak 7 trofeja. Sumnjam da ćemo ikada više imati ovakvu priliku i sobzirom na to napadamo na svih  7 trofeja,2 već imamo dakle fali nam još 5. Hoćemo li uspjeti u našim namjerama vrijeme će pokazati.

  7. ja sam tek sada pročitao ovu karijeru..što se tiče tebe sve ekstra,odabrao si fini izazov,nadam se da ćeš uspjeti  :thumbup:

    ali mi nije jasno u prvoj sezoni u rancuskoj Monaco prvak,a PSG ispao iz lige i koliko sam skonto nije se više ni vraćao u ligu  :pras: to može samo u retardiranoj francuskoj ligi da se desi..sretno

  8. Bolji ili lošiji ? ? ? ! !

     

    http://www.dodaj.rs/f/3w/FW/eA0XdLx/vermaelen.jpg

    je li duel iz prijašnjih sezona utjecao na njegov odlazak.. Vermaelen vs. van Persie

     

     

    Nakon najuspješnije sezone u povijesti Arsenala,igrači su dobili zasluženi odmor,a Bergkamp i suradnici su sklapali igračku križaljku. Da li su uspjeli pojačati ekipu ili su je ipak oslabili,pokazat će sljedeća sezona,u kojoj svi navijači Arsenala priželjkuju bar 2 trofeja. Tokom cijelog prijelaznog roka su se događale mnoge zanimljivosti vezane za Arsenal. Kao i u svakom prijelaznom roku spominjao se odlazak Fabregasa u Barcelonu,no ove godine je novina bila ta što se Barcelona zanimala i za Hazarda,te Real Madrid za van Persiea.

    Kako je prošao prijelazni rok,te koji su igrači došli u klub i što se očekuje od njih,te koji su igrači napustili klub i zašto,pokušao nam je objasniti menadžer sjevernolondonskog kluba Dennis Bergkamp.

     

    http://www.dodaj.rs/f/14/xr/3qhxPXFQ/eden-hazard.jpg

    velika Barcelona pokazala zanimanje za njega..Eden Hazard

     

     

    1. Otvorit ćemo ovaj razgovor sa temom dolasci. Nešto više o pristiglim igračima?

    Dennis Bergkamp: Ovaj prijelazni rok smo iskoristili najbolje što smo mogli. Odlučili smo da su nam najpotrebniji igrači na stoperskoj poziciji te u vrhu napada,gdje nismo imali prošle godine niti jednog igrača koji je postigao preko 20 golova,što i nije za pohvalu. Dakle u klub smo odlučili dovesti sljedeće igrače,ja ću ih poredati po pozicijama koje igraju.

     

    Tražili smo nekog igrača koji će mjenjati Sagnu ukoliko se ovaj povrijedi ili ukoliko mu bude potreban odmor. Mnogo smo razmišljali,skautirali,tražili po svim dijelovima svijeta i našli smo sreću u mojoj domovini-Nizozemskoj. Znam da će zlobnici reći da sam ga doveo samo zato što je Nizozemac i da sam mogao dovesti mnogo boljih,ali koliko tih mnogo boljih bi prihvatilo biti zamjena??! Ovaj 19-godišnjak je dečko fantastične psihe i velikog talenta,može da napreduje jako mnogo i na njegovu sreću ima od koga da uči,jednog od najboljih na ovoj poziciji Bacary Sagne. Doveden je iz Feyenoorda,njegov transfer smo platili 9 miliona KM,on je potpisao 5-godišnji ugovor i mjesečno će zarađivati 140.000 KM.

     

    Kao što znate tražili smo savršenog partnera Shawcrossu,to neznači da smo bili nezadovoljni sa Koscielnym,jednostavno smo bili mišljenja kako ovdje ipak možemo naći nekog boljeg. I mislim da smo ga našli u Simon Kjaeru. 22-godišnjak,sjajne predispozicije za stopera i što je nama bilo jako bitno zna da igra sa loptom. Doveli smo ga iz Wolfsburga za 50 miliona KM,on je potpisao ugovor na 4 godine i zarađivat će 700.000 KM mjesečno.

     

    http://www.dodaj.rs/f/7/de/21z8zo5L/kjaer.jpg

    u reprezentaciji Danske se pokazao kao dobar vođa,hoće li mu to poći za rukom i u Arsenalu??! Simon Kjaer

     

     

    Ovo je igrač za budućnost,ali koji može pomoći i u sadašnjosti. Najveći Engleski talent od Rooneya. Može da igra stopera,defenzivnog veznog te centralnog veznog. Šta reći još o ovome 16-godišnjaku,osim da je sve na njemu. Bog mu je dao talent,na njemu je da izabere hoće li taj talent razviti do kranjnjih granica ili će ipak biti jedan od mnogih propalih talenata. Doveden je iz Derby Countya za 9 mil KM,potpisao je ugovor na 3 godine,mjesečna zarada 98.000 KM.

     

    Sličan slučaj kao sa Nikolicem,kažem sličan budući da sam mišljenja kako nam ovaj igrač nemože pomoći nešto naročito u ovom trenutku,ali kroz 2-3 godine bi mogao,ukoliko iskoristi svoj talent i napreduje do te razine. Doveli smo ga iz Milana za 7 miliona KM,on je potpisao ugovor na 4 godine,sa mjesečnom zaradom od 86.000 KM.

     

    Mislim da je ovo naše najveće pojačanje,ukoliko bude raspoložen kao što je bio u Portugalu,mislim da za naš napad nemoramo strahovati ove godine. Fizički,psihički,tehnički i taktički moćan,25 godina mu je,dakle ulazi u najbolje nogometne godine. Borili smo se za njegov potpis sa mnogim velikim klubovima,drago nam je što se odlučio baš za naš klub. Doveli smo ga iz Porta za 60 miliona KM,potpisao je ugovor na 4 godine,sa mjesečnom zaradom od 700.000 KM.

     

    http://www.dodaj.rs/f/1q/S7/4mizPxQE/hulk.jpg

    u Portu je mnogo zabijao,a to je Arsenalu baš nedostajalo..Hulk

     

    2. Kako bi objasnili sektor odlasci? milo ih je mnogo u ovome prijelaznom roku.

    DB: Nažalost,bilo ih je mnogo. Kažem nažalost,jer su otišli neki igrači koji su nam prošle sezone donijeli mnogo radosti i mnogi dobri momci su otišli. Mi im želimo svu sreću njihovoj daljnjoj karijeri. U ovome prijelaznom roku klub je napustilo sveukupno (posudba,kraj ugovora,prodaja) 29 igrača. 9 igrača je prodano,12 ih je otišlo na posudbe,dok je njih 8 napustilo klub po isteku ugovora. Što se tiče značajnijih odlazaka tu bih naveo njih 8. Ja ću ih poredati po datumima odlazaka.

     

    Thomas Vermaelen- dolaskom Kjaera i povratkom Galeana,njegov ostanak je izgubio smisao. Mislim da se nije snašao u Arsenalu,ali odličan igrač i čovjek. Otišao u Lyon za 28 miliona KM.

    Lukasz Fabianski- očekivali smo da ćemo mu naći klub te ga prodati,nažalost nitko nije htio da ga kupi,te smo dogovorili njegovu posudbu. Posuđen Liverpoolu za 250.000 KM i 100% njegove plate.

    Denilson- nisam ga htio ometati u iskorištavanju njegovog talenta. Strašan igrač,ali bolji od njega su bili Fabregas,Song i Rodwell. Ukoliko mi nekada zafali igrač na njegovoj poziciji sjetit ću ga se. Prodan u Marseille za 12,25 miliona KM.

     

    http://www.dodaj.rs/f/1F/lt/1V1njCWO/denilson-diaby.jpg

    2 sjajna igrača,koji su zbog jake konkurencije napustile Emirates stadium..Denilson & Diaby

     

     

    Nicklas Bendtner- jednostavno imamo više boljih napadača nego što je on,da je ostao u klubu bio bi 5 napadač. Posuđen Marseilleu za 1,5 milion KM i 100% njegove plate.

    Abou Diaby- ista situacija kao sa Denilsonom,velik potencijal,ali mi imao igrače koji su veći od njega. Prošlu godinu proveo na posudbi,ove godine prodan u Sevillu za 7,5 mil KM.

    Sebastien Squillaci- njegovim igrama i godinama upće nisam bio zadovoljan,tražio sam kupca,nisam našao,našao sam samo klub u kojem će provesti godinu dana na posudbi. Posuđen Marseilleu za 750.000 KM i 100% njegove plate.

    Marouane Chamakh- došao kod nas,odigrao godinu dana,osvojio sve što je mogao i zasitio se,tako mi je bar rekao. Tražio je novi izazov,a budući da sam rekao da nezadovoljnog igrača u klubu neželim pustio sam ga. Prodan Juventusu za 26 miliona KM.

    Manuel Almunia- opet ga nisam uspio prodati nego samo iznajmiti. Ovaj golman jednostavno kod mene nije u nikakvim planovima,pogotovo nakon sjajne sezone Areole. Posuđen Real Madridu za 325.000 KM i 100% njegove plate.

     

    http://www.dodaj.rs/f/V/oc/4plc1xl2/shamakh-novi.jpg

    poželio nove izazove i otišao..Marouane Chamakh

     

     

    Ostali igrači koji su trajno napustili klub:

    - James Campbell -> Newcastle 100.000 KM

    - Wojciech Szczesny -> istek ugovora

    - Thomas Cruise -> istek ugovora

    - Cedric Evina -> istek ugovora

    - Pedro Botelho -> istek ugovora

    - Kyle Bartley -> istek ugovora

    - Oguzhan Ozyakup -> istek ugovora

    - Mark Randall -> istek ugovora

    - Luke Freeman -> istek ugovora

    - Wellington Silva -> Atletico Madrid 3,8 miliona KM

    - Ansah Zak -> Blackpool 60.000 KM

    - Emmanuel Frimpong -> Bolton 1,5 mil KM

    - Sead Hajrović -> Malaga 525.000 KM

     

    3. Jeste li zadovoljni sa odrađenim poslom u prijelaznom roku?

    DB: I jesam i nisam. Što se tiče igrača koje smo doveli u klub tu sam zadovoljan,ali nisam zadovoljan stim što neuspjevamo pronaći kupce za igrače koji nam stvarno nisu potrebni u klubu,tako da smo primorani posuđivati ih svake godine iz nova. Volio bih kada bi ti igrači bili trajno izvan kluba.

     

    4. Kakva je sada situacija u seniorskoj ekipi? Na koliko igrača računate i koji su to?

    DB: Kao i svaka profesionalna ekipa računamo na 22 igrača + 3 golmana,te naravno na neke igrače iz našeg omladinskog pogona koji bi svremena na vrijeme mogli uskočiti u seniorsku momčad.

     

    Po pozicijama to izgleda ovako:

     

    GK:

    Alphonse Areola,u svakom slučaju broj 1 na ovoj poziciji

    Jack Butland,zamjena Areoli

    Kelechi Ezekwe,3.golman te prvi golman ekipe U-18. Ima 16 godina

     

    DR:

    Bacary Sagna,prvi izbor na desnom boku

    Stefan de Vrij,zamjena Sagni,na njemu je da uči

     

    http://www.dodaj.rs/f/2Q/9w/1BvGNfJl/de-vrij.jpg

    je li dostojna zamjena Sagni??! de Vrij (lijevo na slici)

     

     

    DCR:

    Ryan Shawcross,stub odbrane

    Laurent Koscielny,zamjena za Ryana

     

    DCL:

    Simon Kjaer,uz Shawcrossa drugi stub odbrane

    Leonel Galeano,odigrao fantastičnu godinu u Lorientu,sada je zamjena za Kjaera

     

    DL:

    Gael Clichy,prvi izbor na lijevom boku

    Kieran Gibbs,što je de Vrij Sagni to je on Clichyu

     

    DMC:

    Alex Song,za početak sezone prvi izbor na mjestu razbijača

    Jack Rodwell,jako blizu početnog sastava,puše za vrat Songu

    Lee Nikolic,16 godina,ova sezona će mu proteći u učenju i igranju za rezerve

     

    MC:

    Cesc Fabregas,kapiten i mozak eipe

    Aaron Ramsey,kad tu nebude Cesca on preuzima ulogu mozga

     

    http://www.dodaj.rs/f/2X/wP/1LROyiWC/ramsey.jpg

    može li kvalitetno mjenjati Cesca??! Aaron Ramsey

     

    AMR:

    Samir Nasri,prvi izbor za desno krilo,ali Wilshere nije daleko

    Jack Wilshere,kao što rekoh,nije daleko

     

    AML:

    Andrey Arshavin,najbolji igrač prošle sezone po meni,isto očekujem i ove,najiskusniji naš igrač

    Eden Hazard,kada Arshavina nebude išlo tu je on

     

    STR:

    Robin van Persie,od njega ću tražiti da više dolazi po loptu i da upošljaje Hulka

    Khouma Babacar,ako nema van Persiea tu je on,ali u drukčijoj ulozi

     

    http://www.dodaj.rs/f/1J/lb/2TWneDFU/babacar-kh.jpg

    kada on igra sistem je drukčiji,koristit će se njegova visina..Khouma Babacar

     

     

    STL:

    Hulk,očekujem da već u prvoj sezoni postane naša udarna igla

    Carlos Vela,kreće s početka,zamjena za Hulka

    Jay Emmanuel-Thomas,može da igre skoro sve pozicije na terenu,koristan igrač 5.napadač

     

     

     

    5. Pripreme ste već prošli,odigrali ste 4 pripremne utakmice,kako komentirate taj dio?

    DB: Da,pripreme su već za nama. Bile su teške i duge i mislim da smo spremni za novu sezonu,ako ništa bar da na fizičkom dijelu ponovimo prošlu sezonu,kada smo mnoge protivnike savladali baš zbog toga što smo bili dosta spremniji od ostalih ekipa. Odigrali smo 4 pripremne utakmice koje su iznjedrile prvih 11 za početak sezone. Ostvarili smo solidne rezultate,ubilježili smo 3 pobjede te 1 poraz. Izgubili smo od ekipe Fenerbahcea i to rezultatom 3:0 na njihovom stadionu. Poraz koji nam je došao u idealno vrijeme i mogu reći da nam je taj poraz dobro došao,budući da su neki igrači bili poletjeli,ovo nas je vratilo na zemlju i nakon te utakmice nisam imao nijednu zamjerku na svoju ekipu.

     

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/2B/Up/4jDPRYqX/fenerbahcew.jpg

    jedini poraz doživjeli od Fenera..

     

     

    6. Što očekujete od sljedeće sezone? Mislite li da možete ponoviti prošlu?

    DB: Ja vjerujem da možemo,ali samo ako budemo davali sve od sebe u svakoj utakmici. Ali svi moramo biti svjesni da će ovoga puta to biti mnogo teže,kao što sam rekao već prije,sada svi gledaju na nas drugim očima,svi nas boje i nitko nas više neće podcjeniti i svi će ulaziti protiv nas sa 100%. I još jedan razlog koji je po nas otežavajući je taj da je većina ekipa dovela zaista sjajne pojedince. Manchester City je potrošio 188 miliona KM te su doveli Biabianya,Badelja,N'Zonzia,Garaya te Bocchettia. Chelsea je doveo Gervinha i Tremoulinasa, Manchester United uvijek ima dobru ekipu,Liverpool također,dakle konkurencija je velika,a pobjednik je samo 1. Nadam se da ćemo to biti i ove godine mi.

     

     

     

    7. Već u startu imate nekoliko jakih utakmica,od 4 utakmice 2 su super kupa.

    DB: Kao što ste rekli od 4 uvodne utakmice 2 su super kupa. Engleski super kup protiv Liverpoola i Europski super kup protiv,zamislite,Liverpoola. Tu naravno da očekujem naša 2 nova trofeja,ali se isto tako pribojavam Liverpoola,jer nije bezveze osvojio 2 trofeja prošle godine. Od ostalih utakmica,na otvaranju premier lige idemo novaku u ligi,ekipi sa slavnom prošlošću,Nottingham Forestu,te kasnije dočekujemo West Ham. Sve u svemu očekujem i priželjkujem 4 pobjede,odnosno 2 trofeja i 2 pobjede.

     

    8. Kao i svaki mjesec tako i ovaj,za kraj ostavljamo ono najslađe,pitanja navijača,ovaj puta su pristigla samo 2 pitanja od jednog navijača,izgleda da su i navijači bili uzeli zasluženi odmor nakon sjajne sezone.

    navijač pod nadimkom Wolfram pita:

    - Da li imate u planu dovoditi igrače koji su rođeni u Londonu?

    DB: Jako zanimljivo pitanje. Iskreno,volio bih imati u ekipi više igrača koji su rođeni u Londonu,budući da bi oni bili napaljeniji u gradskim derbijima. Ali trenutno nevidim igrača koji bi bio pojačanje za nas,a da je rođen u Londonu,budući da većina takvih igra upravo za naše ljute protivnike.

     

    - Poznato je da Arsenalova škola radi perfektno,kakva je trenutna situacija u mladom timu?

    DB: Drago mi je čuti da prepoznajete našu omladinsku školu. Doista mi dosta ulažemo u našu školu i to nam se iz godine u godinu vraća. Naime svake godine bar 1 igrač dobije šansu u seniorskoj momčadi,uskoro će Arsenal doći na taj standard da uopće neće morati kupovati igrači,nego ćemo ih sami proizvoditi. Ja ću vam sada pokazati samo neke koji su najtalentiraniji u juniorskoj generaciji.

     

    Raphael Varane- stoper doveden iz Lensa,velika perspektiva kluba na ovoj poziciji

    Kyle Ebecilio- sjajni Nizozemski veznjak,odličan pregled igre i odličan pas

    Kelechi Ezekwe- 3.golman seniorske momčadi,možda buduća jedinica

    Francisco Alcacer- ubojica pred golom,ukoliko se nastavi ovako razvijati ubrzo ide u seniorsku momčad

    Benik Afobe- ukoliko se pokaže u Coventryu lako moguć brz povratak u seniorsku momčad

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/2I/mM/XELTUMz/afobe.jpg

    u njega se polažu mnoge nade kako u Arsenalu tako i u Engleskoj reprezentaciji..Benik Afobe

     

     

     

     

     

  9. Evo i par mojih pitanja za DB-a, ukoliko nisam zakasnio:  :D

     

    1. Da li ćete dovoditi i Londonce, te imate li koga u planu?

     

    2. Da li ste zadovoljni mladim timom i kako on napreduje?

     

    Naravno da nisi zakasni,svoje odgovre na postavljena pitanja ćeš dobiti u sljedečem reportu o transferima i pripremnim utakmicama  :thumbup:

     

    Svaka čast čovječe, ovo šta radiš je perverzija.  :cast:

    Sve ti je savršeno, od rezultata, grafičke dotjeranosti pa sve do stila pisanja. Također ova interakcija s publikom mi se sviđa, nešto potpuno novo i inovativno.

    Samo ću ti reć da sam skoro zakasnio u školu zato što sam ujutro naišo na tvoj report, stvarno svaka ti čast.

    Nadam se da će ovo potrajat.  :thumbup:

     

    šta da kažem osim hvala,hvala i hvala  :thumbup: a za školu,ma reci da si pomagao Bergkampu u slaganju igračke križaljke u Arsenalu,razumjet će profesor/ica  lol

    potrajat će sigurno dokle god se priča bude pratila,komentirala i dokle god vi navijači budete sudjelovali u stvaranju priče..  :thumbup:

     

    Ne zna se, šta je lepše i bolje: tvoji rezultati ili priča. Ma, sve je fantastično.  :respekt:  :cast: Od ispadanja Arsenala od Barce počeo sam, da malo pratim njihov forum, a sad kad čitam to tvoje, kao da je to TVOJE stvarnost, a ne plakanje Wengera &co.  :thumbup:

     

    hvala ti na pohvalama  :thumbup: navijam za Arsenal od njihove fantastične sezone bez poraza i osvajanja duple krune te godine i od tada gotivim Wengera,ali u zadnje vrijeme mi je počeo ići na živce jako jako jako  :pras: neznam kako čovjek nevidi šta treba Arsenalu,dovoljno je vrhunski golman,2 vrhunska stopera i strijelac.to su 4 igrača,neka izdvoji 60-70 mil funti jednog prijelaznog roka i imat će najjaču ekipu za narednih 10 godina ne samo u engleskoj možda i u europi..i što me još živcira upravo to što nakon svake važnije utakmice-ukoliko izgubi-on plače,krivi sudci,kriv teren,kriva rasvjeta,krivi navijači,uvijek je netko ili nešto krivo samo je on vječno savršen..smiješno..ali za pronalazak talenata i forsiranje istih svaka mu čast.. whuuuu morao sam ovo negdje napisati :)

     

    Sto se tice navijaca nema problema...Sve je sredjeno  :)

     

    hvala  :thumbuplol

     

     

  10. Sjajno pišeš, pratim od početka jednostavno ne mogu odoleti tvojoj priči koja u trenutku izgleda stvarnost. :)

     

    Nadam se da će jednoga dana,bar dio ove priče postati stvarnost,a to je Bergkamp na klupi Arsenala i ovi uspjesi Arsenala..hvala što pratiš priču  :thumbup:

     

    :aaa VAMOSS :thumbup:

     

    BOKICIC  yo  :thumbup:

     

    Svaka cast bogami sam se nacitao ali mi nije zao kad tako dobro pises svaka cast za sve nadam se da ces uspeti da dovedes Aguera bas bih voleo Rayan uopste nema toliko iskustva i previse je mlad ali je pokazao vec o kakvom se igracu radi svaka cast igrac sa najmanjom ocenom u prvih 11 je Areola koji ima 6,99 a svi ostali preko 7 to je sjajna ocena za golmana po meni samo napred zasluzujes veliki :respekt:

     

    hvala puno na svim pohvalama..za Aguera je sve otvoreno  :thumbup: a Ryan je fizički moćan kao 20-godišnjak,a psihički kao 40-godišnjak sjajan igrač ima sve moje preporuke za svaki klub na igri..  :respekt:

     

    Najbolj prica koju sam ikada citao  :cast: ...I lepo je to sto stalno pises i uredno pises...Srecno u nastvku  :thumbup: i pozdravi DB-a od mene...Ja sam vodja navijaca Arsenala  :thumbup:

     

    ::love:: drago mi je da vam se sviđa stil pisanja i priča,ja se trudim najbolje što mogu,a tu ste vi da ocjenjujete je li dobro ili ne  :thumbup: vođa,izvini nisam te prepoznao  yo i daj reci ostalim navijačima da smanje sa bakljama,plaćamo previše kazni i prijeti nam izbacivanje iz europe  lol  :respekt:  DB te odpozdravlja..

     

    Pokazao si i ovim reportom da ulazem svoj maksimum u ovu pricu. :)  Jedan lep, dugacak report, znam koliko je tesko napisati tako nesto, sigurno ti je trebalo najmanje 2 sata, ako ne i vise. Hvala na odgovorima, nadam se dobrim pojacanjima, zao mi je za M'Vilu, kod mene se fenomenalno razvija, rastura, ali isto je tako i Rodvel sabijac. Zao mi je Persike, bas je dobar igrac, ali ne moze da veze 5 utakmice a da se ne povredi, kako na igrici, tako i u stvarnosti. Obavezno Phil Jones-a dovedi, mali kida, stavis ga na Cover i miran si 10 sezona, minimalno. :thumbup:

     

    Iskreno trebalo mi je za ovaj report i više od 2 sata,ali nije mi bilo teško jer volim da pišem ovu priču.. Za M'Villu i Persiea se u potpunosti slazem sa svime,a i za Phil Jonesa se slažem,vidjet ćemo oće li on pojačati Arsenal ili ne..  :thumbup:

     

     

    sljedeći report će biti vezan isključivo za transfere i pripremne utakmice,možda ga napišem već večeras,ukoliko bude dosadna utakmica Bayern-Inter..hvala što pratite priču i što je komentirate  :thumbup:  :cast:  :respekt:

     

     

     

     

     

  11. Statistike najuspješnije sezone u povijesti ! ! !

     

    http://www.dodaj.rs/f/3t/rX/4EoB4RYK/andrey-arshavin.jpg

    konačna statistika pokazala da je bio neuhvatljiv za mnoge protivničke odbrane..Andrey Arshavin

     

     

    Kao što je i obećao Dennis Bergkamp nam je ponudio svoju statistiku koja je otkrila mnoge zanimljive stvari,također je ponudio i svojih idealnih 11 ove sezone,te objasnio o svakom svojem igraču po nešto.

    Uživajte:

     

    Dennis Bergkamp: Kao što već svi znate ove sezone smo bili iznimno uspješni,uradili smo neke stvari koje nam je malo tko predviđao. Dakle ovu sezonu u cijelosti ocjenjujem kao jako uspješnom i mogu slobodno reći da će ovakve uspjehe biti jako teško ponoviti ne samo u sljedećoj sezoni nego u bilo kojoj narednoj.

    Najprije o svojim igračima po neku rečenicu:

     

    Kada je došao mnogi su sumnjali u njega budući da sam ga računao kao prvog golmana Arsenala,a on sa svojih 17 godina mi je vraćao na najbolji način i to kroz cijelu sezonu. Sezonu završio sa 59 odigranih utakmica,primio je 37 golova,dok je 30 utakmica sačuvao svoju mrežu praznom,1 utakmici je proglašen igračem utakmice,sve to dovelo ga je do prosječne ocjene 6.99,što je po meni za golmana jako dobra prosječna ocjena. Za narednu godinu očekujem da bude još bolji,budući da je iskusniji za godinu dana. Ostaje broj 1 i za sljedeću godinu.

     

    Po mojem dolasku u klub sam izjavio da će Bakary biti jedan od nosilaca moje ekipe,nije me razočarao. Odigrao je cijelu sezonu na jednom velikom nivou,pokazao je zašto je jedan od najboljih desnih bočnih na svijetu u ovom trenutku. U ovoj sezoni je odigrao 49 utakmica,upisao 4 asistencija,5 puta je proglašen za igrača utakmice,sve zajedno je dovelo do prosječne ocjene 7.27. Opravdao sva očekivanja i u sljedećoj sezoni očekujem da bude jedan od nosilaca moje ekipe.

     

    http://www.dodaj.rs/f/30/Z7/XWfS7oP/sagna.jpg

    odlične igre u Arsenalu ga ustalile i na desni bok reprezentacije Francuske..Bakary Sagna

     

     

    Odmah poslije mojeg dolaska u klub,doveo sam i njega,sa namjerom da bude vođa odbrane. On je točno to shvatio,prihvatio i odradio u najboljem mogućem pojmu. Mnogo puta je bio i strijelac odlučujućih pogodaka. Kroz sezonu je odigrao 52 utakmice,postigao čak 14 golova te je 9 puta proglašen igračem utakmice,sveukupno je zaradio prosječnu ocjenu 7.53. Odlična sezona,odličnog stopera. U sljedećoj sezoni očekujem bar ponavljanje ove.

     

    Igrač koji je na početku bio planiran da bude zamjena Vermaelenu,ali nakon nekoliko loših igara Vermaelena dao sam mu šansu,on je iskoristio i nije ispuštao mjesto u početnih 11 tokom cijele sezone. Odigrao je 55 utakmica,postigao 1 gol te jednom proglašen igračem utakmice,prosječna ocjena 7.14. Zadovoljan sa snjim,ali mislim da ova pozicija treba pojačanje,ukoliko se nađe pravi igrač na ovoj poziciji,Laurent ili odlazi iz kluba ili seli na klupu,ukoliko ne ostaje u početnih 11.

     

    Isti slučaj kao Bakary Sagna. Ono što sam od njega očekivao to je on i ispunio. Iako ga po mojem mišljenju novinari necijene dovoljno,on je tokom cijele godine pokazivao sigurnost i dobru formu. Odigrao 43 utakmice,upisao 1 asistenciju,prosječna ocjena 7.18. Zadovoljan njegovim igrama i u narednoj sezoni očekujem isto.

     

    Razbijač u veznom redu,ogromnog potencijala i sjajnih fizičkih predispozicija,u velikoj većini utakmica je bio na visini zadatka. Odigrao 38 utakmica,upisao 3 asistencije,1 proglašen igračem utakmice,prosječna ocjena 7.05. Alex je dao veliki doprinos u svim natjecanjima,tako da i u sljedećoj sezoni očekujem da se na ovoj poziciji izmjenjuje sa Rodwellom.

     

    Kapiten ekipe,mozak ekipe,nosilac ekipe. Kada nije bio povrijeđen sve je ovo ispunjavao na najbolji mogući način. Nažalost bio je često je bio izvan terena zbog raznih povreda,nadam se da ću ga uspjeti zadržati u klubu. Odigrao samo 26 utakmica,postigao 1 gol,upisao 8 asistencija te 2 puta proglašen igračem utakmice,sveukupna prosječna ocjena 7.13. Za sljedeću sezonu nadam se da će ga povrede zaobići te da će odigrati na razini svojih najboljih igara.

     

    http://www.dodaj.rs/f/2w/jI/4jJzE3gx/fabregas-ozlijeden.jpg

    nažalost jako česta slika ove sezone..Cesc Fabregas

     

     

    Vrlo dobar igrač,sjajnog poteza,zna izvući ekipu kada je teško,njegovi potezi odlučivali su nekoliko utakmica. Nažalost u dosta utakmica nije bio pravi,djelovao je izgubljeno,očekivao sam standardniju sezonu,ali i ovako je imao jako dobru sezonu. Odigrao 47 utakmica,postiga 8 golova,upisao 7 asistencija,2 puta igrač utakmice,prosječna ocjena 7.08. U sljedećoj sezoni očekujem standardniju formu,tada će biti savršen igrač i imat će savršenu sezonu.

     

    Hvala mu na ovoj sezoni. U mnogim utakmicama čovjek odluke,bilo to svojim golovima ili asistencijama,uvijek je izvukao ekipu kad je to bilo najpotrebnije u potpunosti sakrio izostanke Cesca i van Persiea. Odigrao je 45 utakmica,postigao 10 golova,upisao 15 asistencija u 11 utakmica proglašen igračem utakmica,prosječna ocjena 7.61. Fantastična sezona,fantastičnog igrača i fantastičnog čovjeka,nadam se da će do kraja karijere ostati kod mene.

     

    Da je igrao cijelu sezonu kao finale FA kupa i finale lige prvaka bio bi najbolji strijelac u svim našim natjecanjima,ali imao je mnogo oscilacija i mašao je mnoge šanse,nadam se da će u sljedećoj sezoni iskoristiti bar 50% svojih šansi. Odigrao 42 utakmice,postigao 15 golova,upisao 13 asistencija,3 puta igrač utakmice,prosječna ocjena 7.26. Kao što sam rekao nadam se da će iskorištavati veći broj šansi inače bi brzo mogao da završi svoju karijeru u Arsenalu.

     

    http://www.dodaj.rs/f/2E/h7/4UdkaxJj/chamakh.jpg

    odlučio 2 finala,ono u ligi prvaka te ono u FA kupu..Marouane Chamakh

     

     

    Totalno isti slučaj kao Cesc,kada je bio zdrav bio je odličan,nažalost više vremena je bio povrijeđen. Uspio odigrati samo 28 utakmica,postigao 19 golova,upisao 10 asistencija,6 puta igrač utakmice,prosječna ocjena 7.37. Samo se nadam da će biti više vremena zdrav,jer je pokazao da kada je zdrav jedan je od najboljih napadača današnjice.

     

    To bi bilo mojih idealnih 11 ove sezone i igrači koje sam i forsirao najviše kada su bili zdravi. Što se tiče ostalih stanje je sljedeće.

    - Jack Butland nije odigrao nijednu utakmicu,budući je Areola cijelu sezonu branio odlično. Napredovao je,ostaje rezervni golman.

    - Craig Eastmond iako mu je prirodna pozicija zadnji vezni meni je služio kao zamjena Sagni na desnom beku. 4 utakmice,prosječna ocjena 7.13. Moguće je da ode iz kluba.

    - Sebastian Squillaci bio zamjena za Shawcrossa. Igrao u kupovima. 7 utakmica,1 gol,1 asistencija,prosječna ocjena 7.09. Sigurno odlazi iz kluba.

     

    http://www.dodaj.rs/f/1n/6h/10QI1B9R/squillaci.jpg

    nakon samo 1 sezone i 7 utakmica,najvjerovatnije napušta Arsenal..Sebastien Squillaci

     

     

    - Thomas Vermaelen očekivao sam da bude stoperski par sa Shawcrossom,imao priliku da igra na početku sezone,odigrao jako loše utakmice,izgubio mjesto i nikada ga više nije vratio. 16 utakmica,1 gol,1 asistencija,prosječna ocjena 6.94. Moguće je da odlazi iz kluba.

    - Kieran Gibbs bio zamjena za Clichya,odigrao par solidnih utakmica. 13 utakmica,prosječna ocjena 6.81. Ostaje u klubu budući da je jedini predstavnik Londona ovdje.

    - Denilson nije igrao mnogo,ali kada je igrao,igrao je dobro. 29 utakmica,1 gol,5 asistencija,prosječna ocjena 7.08. Volio bih da ostane u klubu,ali on misli da treba da igra češće,ukoliko se odluči na odlazak neću mu praviti probleme.

    - Jack Rodwell došao u 1.mjesecu i od tada pravio veliku konkurenciju na jako osjetljivom mjestu u ekipi,razbijaču u veznom redu. Odigrao sasvim solidnu polusezonu. 21 utakmica,1 puta igrač utakmice,prosječna ocjena 7.04. U sljedećoj sezoni očekujem da radi isto što je radio u ovoj polusezoni.

    - Aaron Ramsey dugo se oporavljao od teške ozljede. Od njega se očekuje da bude zamjena Cescu,to će i biti samo da ga mimoiđu povrede. 23 utakmice,1 gol,prosječna ocjena 6.80.

    - Jack Wilshere momak velikog potencijala,budućnost Arsenala i Engleske reprezentacije. Ono što sam od njega očekivao to je i ispunio,impresionirao me svojom zrelošću iako mu je tek 19 godina. 48 utakmica,6 golova,7 asistencija,1 puta igrač utakmice,prosječna ocjena 7.03. Samo ako se nastavi ovako razvijati i raditi na treninzima očekuje ga mjesto u prvih 11.

     

    http://www.dodaj.rs/f/37/yR/hpC8RF9/wilshere.jpg

    ukoliko ostane na zemlji i nastavi sa dosadašnjim radom,velika karijera je pred njim..Jack Wilshere

     

     

    - Eden Hazard došao u klub u januaru,ovih 6 mjeseci imao dobre i loše utakmice,sve to pripisujem prilagodbi na novu sredinu i novu ligu. 27 utakmica,3 gola,4 asistencije,prosječna ocjena 7.10. Sljedeće sezone očekujem njegovu eksploziju.

    - Khouma Babacar još jedan momak sa ogromnim potencijalom,ove godine igrao mnogo,zabio fini broj golova,a tek se privikavao na novu sredinu. 44 utakmice,14 golova,6 asistencija,1 puta igrač utakmice,prosječna ocjena 7.05. U sljedećoj sezoni očekujem da bude još bolji nego ove.

    - Nicklas Bendtner dugo se oporavljao od povrede,a kada se oporavio nije došao na razinu svojih najboljih igara iz prošlosti. 19 utakmica,5 golova,5 asistencija,2 puta igrač utakmice,prosječna ocjena 7.07. Ukoliko budemo u klub doveli pravoga strijelca prvi kandidat od napadača da napusti klub,više bi ga volio dati na posudbu nego prodati,ovisit će o njemu i njegovim željama što će se točno dogoditi.

    - Carlos Vela počeo sezonu kao 4 napadač,nakon nekoliko povreda izborio se za mjesto prvog napadača to i opravdao dobrim igrama,golovima i asistencijama. Zaslužuje moje pohvale. 48 utakmica,19 golova,17 asistencija,2 puta igrač utakmice,prosječna ocjena 7.33. Sigurno je jedno,neodlazi iz kluba,ukoliko bude motivisan kao ove sezone,imat će veliku minutažu.

     

    http://www.dodaj.rs/f/3l/WX/2B04xI8w/carlos-vel.jpg

    imao jako dobru sezonu..Carlos Vela

     

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/1D/Jf/PO12Ntq/rv-persie.jpg

    iako je odigrao jako mali broj utakmica,uspio je biti najbolji klupski strijelac..Robin van Persie

     

     

    To je bilo to što se tiče statistike igrača. Što se tiče ekipne statistike,tu ću vam najpodrobniju analizu dati uvezi premier lige.

    Ove sezone smo odigrali sveukupno u svim natjecanjima čak 60 utakmica,od kojih smo 43 pobjedili,11 odigrali neriješeno te samo 6 izgubili. Ukupno smo postigli 121 gol,a primili 37. Osvojili smo 3 od 4 natjecanja. Ligu prvaka,premier ligu i FA kup,dok smo u liga kupu ispali u četvrfinalu od Manchester Uniteda u gostima nakon produžetaka.

    U premier ligi smo u 38 utakmica ostvarili 27 pobjeda,8 neriješenih te 3 poraza. Imali smo gol razliku 82-23,prema kojoj smo imali najbolji napad te najbolju odbranu u ligi,što je fantastičan rezultat. Što se tiče omjera domaćih i gostujućih utakmica i tu smo također u obadva sektora bili na 1.mjestu. Na domaćem terenu nismo doživjeli niti jedan poraz,imali smo 15 pobjeda i 4 neriješena,dok smo u gostima ubilježili 12 pobjeda,4 neriješena i 3 poraza.

     

     

     

     

    Kao i svake godine po završetku premier lige i lige prvaka,dodjeljuju se mnoge nagrade. Mi smo imali jako uspješnu godinu te je bilo za očekivati da ćemo mi voditi glavnu riječ u ovome sektoru,tako je i bilo,mnoge nagrade su završile u našem klubu.

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/1R/o4/1N6ObArf/shawcross.jpg

    fantastičnim igrama Arsenal doveo do naslova Lige prvaka,a sebi priuštio nagradu najboljeg igrača Lige prvaka..Ryan Shawcross

     

     

    I za kraj 2 najslađe stvari. Najprije i naši vjerni i fantastični navijači su birali one najbolje među nama. Tako su oni kao i svake godine izabrali najboljeg igrača godine,te najboljih 11 u ovoj godini. Navijači hvala vam,bez vas ovaj uspjeh ove sezone bi bio samo san i nikada do njega nebi došli.

     

    http://www.dodaj.rs/f/M/I3/gPKq5S9/arsenal-navijaci.jpg

    i oni su birali svoje najbolje,fantastični navijači gunnersa..

     

     

     

     

     

    A sada ona druga stvar,ali ne manje bitna,budući da se i ovdje radi o našim vjernim navijačima. Naime zaprimio sam veliki broj e-mailova u njima su se nalazile mnoge stvari čestitke,zahvalnice,pozivnice na razne fešte,čak i prijedlozi za brak,također tamo je bilo i mnogo pitanja,na koje sam dužan da odgovorim,učinit ću to draga srca.

     

    1.e-mail poslao navijač pod nadimkom t3r2a.

    -Znate li gdje se sada nalazi gosp.Arsene Wenger i da li vam je čestitao na uspjesima?

    DB: Gosp.Arsene Wenger se nalazi u svojem Francuskom domu,uživa u mirovini i u svakodnevnoj igri sa svojim unučićima. Naravno da mi je čestitao i to čestitao je uvijek prvi,nakon svakog osvojenog trofeja,on je legenda,moj učitelj. Hvala mu.

     

    2.e-mail poslao navijač pod nadimkom Poslednji Boem,koji je postavio čak 3 pitanja,mora biti da jako voli Arsenal.

    -Priča se da je mladi Yann M'Vila novi Patrick Vieira. Da li ste možda pratili njegove igre preko svojih skauta i da li je on mozda buduci zadnji vezni Arsenala?

    DB: Iskreno za tog igrača uopće nisam bio čuo. Na njega me je upozorio gosp.Wenger,rekao mi je "pazi na tog malog,bit će strašan igrač,ukoliko ti Song počne da šara,dovedi M'Villu,nećeš pogriješiti". Od tada moji skauti prate skoro svaki njegov nastup i mogu vam reći da smo bili jako blizu potpisa tog igrača,ali neozbiljnost njegovog kluba nas je odbila i mi smo doveli Rodwella,što neznači da jednog dana ipak nećemo dovesti Yanna.

     

    -U škotskoj se nalazi talentiran krilni napadač Fleck. Je li on jedan od novih pojačanja Arsenala i da li vas on svojim igrama

    podsjeća na vas?

    DB: Budući da se Škotska nalazi u Ujedinjenom Kraljevstvu znamo sve što se događa tamo,također znamo i za Flecka. Znamo da je iznimno talentiran,ali isto tako treba reći da smo mi jako dobro popunjeni na mjestima gdje bi John mogao da konkuriše. Za sada neće biti njegovog dolaska u Arsenal.

     

    -Očekujete li da će nagrada za trenera godine po zvaničnom izboru FIFA-e biti dodjeljena vama?

    DB: Ja se nisam počeo baviti trenerskim poslom da bi osvajao priznanja i razne nagrade,naravno da je lijepo biti proglašen za najboljega,tada shvatiš tek koliko te ljudi cijene,ali meni je ipak bitnije da klub u kojem sam ja osvoji što više naslova. Također nisam uopće znao da se dodjeljuje nagrada za najboljeg trenera godine po izboru FIFA-e.

     

    3.e-mail poslao navijač pod nadimkom Dzoni Padinjak.

    -Razmišljate li o preuzimanju neke reprezentacije?

    DB: hmm,zanimljivo pitanje. Ne,ne još,moje misli su trenutno vezane samo za Arsenal,ali u budućnosti bi volio preuzeti neku reprezentaciju,recimo moju Nizozemsku. Bila bi mi čast biti izbornik svoje države.

     

    4.e-mail poslao navijač pod nadimkom dex6.

    -Wenger je kao Francuz napravio pravu malu koloniju Francuza,planirate li vi napraviti Nizozemsku koloniju i ima li uopće

    Nizozemaca koji bi mogli pojačati Arsenal?

    DB: Mislim da gosp.Wenger nije gledao tko je koje nacionalnosti kada je dovodio igrača,igrom slučaja je tako ispalo da je većina igrača bilo Francuske nacionalnosti. Ja nemam namjeru stvarati nikakve kolonije i to sam najavio prilikom preuzimanja Arsenala,ukoliko igrač dolazi iz Bangladesha,a ima kvalitet za Arsenal ja ću ga dovesti. Nizozemska je upala u malu krizu proizvodnje igrača,budući da je svakim danom sve više stranaca u Nizozemskoj ligi koji su mnogo jeftiniji igrači od onih domaćih,ali svakako da ima nekoliko igrača koji bi mogli da nastupaju u Arsenalu prije svega mislim na Sneijdera koji je pokazao svijetu kako je odličan igrač.

     

    -Često dajete intervjue za balkanske novine,planirate li nekoga dovesti sa tih prostora?

    DB: Balkan je uvijek bio veliki izvor fantastičnih talenata,koji u sebi imaju nešto što nitko u ostatku svijeta nema,a to je radost igranja nogometa,nogometni vic,vi balkanci jednostavno volite da igrate za publiku,zato i jeste tako uspješni u velikim klubovima. Nažalost pogodio vas je taj nesretni rat koji nikome nije trebao i snjim ste dobili samo zastoj u razvoju,ali koliko vidim sve je više novih talenata sa Balkana koji nadiru,recimo Badelj,Vrsaljko,Kovačić,Medojević,Ljajić,Jovetić,Radosav Petrović,sve su to igrači koje mi pratimo i nemojte da se začudite ako neki od njih završi u Arsenalu.

     

    5.e-mail poslao navijač pod nadimkom sale92.

    -Da li ste još uvijek zainteresirani za Kuna Aguera?

    DB: Kun Aguero je odličan nogometaš i to je pokazao bezbroj puta,da mi smo zainteresirani za njega,ali nas hladi Atletico Madrid sa svojim postavljanjem enormno visoke cijene. Mi smo spremni na pregovare i spremni smo izdvojiti do 100 mil KM,ali više ne.

     

     

    To bi bilo to za sada.još jednom hvala svim navijačima,nadam se da će te ostati uz nas i ubuduće..

     

    http://www.dodaj.rs/f/3z/Z3/4GZMpgvV/db.jpg

  12. Sve cestitke na osvojenim trofejima..Vrlo lepo pises i siguro da je ovo jedna od najlepsih prica na forumu... :wink:

     

    hvala puno :) trudim se da bude što bolja,hvala još jednom  :thumbup:

     

    Sjajno i bajno, go go  :mafia: . :respekt:

    Samo tako nastavi

    Imam jedno pitanje za DB-a. Gde je sada Wenger i jel mu je cestitao na osvojenim trofejima ?

     

    hvala na čestitkama  :thumbup:

     

    Svaka cast, vidim da je Samak na kraju odigrao fenomenalno i u kljucnim mecevima odradivao posao. Samo napred. Imam nekoliko pitanja za DB-a:

     

     

    1. Prica se da je mladi Yann M'Vila novi Viera. Da li je mozda pratio tog momka i da li je slao skaute za njega, da li mozda vas on buduci zadnji vezni Arsenala?

     

     

    2. U Skotskoj ima jedan vrlo talentovani krilni napad Fleck. Da li je mozda on potencijalni transfer, i da li mozda vidi sebe kroz njega?

     

     

    3. Da li mozda ocekuje da bas on u Zenevi na zvanicnom izboru FIFA-e za najboljeg trenera godine on dobije to priznanje?

     

    hvala na čestitkama,a sto se  tice Chamakha,očito je igrač za finala,budući da je odlučio obadva finala..

     

    Slazem se sa Suarezom (PlayBoy) da je ovo najlepsa prica na forumu  :wink: ...Pitanje za DB...Dali razmislja o reprezentaciji (repki) nekoj da preuzme ???

     

    kao što sam reko,trudim se da bude što bolja..zaključujući po vašim komentarima čini mi se da uspjevam,hvaala puno  :thumbup:

     

    Svaka čast, sve se odigralo upravo onako kako smo i očekivali.  :respekt:

     

    I par pitanja za imenjaka.

    1. Wenger je kao Francuz napravio francusku koloniju, ima li gosp. Berkamp želje da napravi nizozemsku koloniju?

    2. Ima li uopće Nizozemska igrače kalibra za Arsenal?

    3. Često dajete intervjue za balkanske novine, imate li u planu dovesti kojeg igrača sa tih prostora?

     

     

    točno onako je ispalo kako je svaki navijač Arsenala priželjkivao  :thumbup: hvala

     

     

     

     

     

     

    e sada što se tiče pitanja,imat će Dennis na šta da odgovara,ali sa zadovoljstvom  :respekt: odgovori će vjerovatno doći zajedno sa sljedećim reportom o statistikama,hvala vam još jednom svima što pratite,komentirate i sudjelujete u stvaranju ove priče  :cast:  VAMOSS

  13. Victorious Arsenal celebrate the famous treble ! ! ! ! !

     

    http://www.dodaj.rs/f/1A/IH/2xh9iQsL/trofej-lige-prvaka.jpg

    trofej lige prvaka će napokon krasiti vitrine Arsenala..

     

     

    125 godina je prošlo od osnutka Arsenala i u cijeloj toj povijesti klub nikada nije napravio ovako značajan uspjeh. Osvajao je Arsenal i lige i razne kupove,ali ligu prvaka nikada nije,nije do 28.05.2011.godine,taj datum će ostati debelo podcrtan u svim Arsenalovim knjigama,to je datum kada je menadžer Dennis Bergkamp izveo svoje momke na travnjak mitskog Wembleya,na protivničkoj strani je stajala momčad Marseillea,ali ona je u cijeloj noći igrala podređenu ulogu,dok je Arsenal bio glavna uloga u ovoj noći. Završilo je 2:0 i slavlje je moglo početi,najprije na stadiona,a zatim na ulicama Londona.

    Gunnersi čestitamo

     

     

    1. Nećemo vas pitati za osjećaj,vjerujemo da je fantastično dočekati kraj premierne sezone sa 3 osvojena trofeja.

    Dennis Bergkamp: Premierna sezona,a već sezona iz snova,šta reći drugo,nego hvala dečkima što su vjerovali u mene i vjerovali u sebe,da toga nije bilo,nebi bili ni blizu ovih trofeja koje sada imamo u svojim vitrinama. Naravno,hvala i navijačima koji su kroz cijelu sezonu bili uz nas,dizali nas iz mrtvih kada nam je to bilo potrebno,bez njih također nebi bilo ovog uspjeha,oni su bili također veliki dio tima.

     

    2. U maju ste imali 3 utakmice premier lige,kako ste zadovoljni sa rezultatima?

    DB: Da,premier ligu smo već bili osvojili,tako da u ove 3 posljednje utakmice nismo imali baš nikakvog rezultatskog imperativa,tako sam priliku dao igračima koji su ove sezone igrali manji broj utakmica. Prvu utakmicu smo igrali kući sa Evertonom,kojeg smo pobjedili sa 2:1,kasnim golom Vele,bila je to teška ali zaslužea pobjeda,u drugoj utakmici smo išli u goste Boltonu,tu utakmicu smo također pobjedili sa 2:1,također igrala ekipa koja je imala ove sezone manji broj nastupa isto kao i u posljednjem kolu pred našim navijačima smo dočekali Newcastle i remizirali 1:1,bio sam ljut nakon te utakmice iz razloga što sam htio da se oprostimo od premier lige sa pobjedom i uputimo našim navijačima najljepšu pozivnicu za finale lige prvaka,ali ipak previše smo razmišljali o finalu i nismo bili 100% u ovoj utakmici.

     

     

     

    3. Finale FA kupa,Wembley,90 000 ljudi na stadionu?

    DB: Prekrasan ambijent,savršenstvo savršenstva,2 ljuta gradska rivala na suprotnim stranama,bitka za London,koju smo na našu sreću pobjedili mi. Ušli smo u utakmicu oprezno,te kako je utakmica odmicala sve više pritiskali. Pritisak nam se isplatio u 26.minutu,kada smo poveli preko Chamakha. Tog trenutka sam bio ubjeđen da je trofej naš. Ali u 47.minutu strijelac našeg pogotka Marouane Chamakh radi veliku glupost,pravi na centru prekršaj sa leđa,te dobija zasluženi izravni crveni karton. Na sreću to nas nije obezglavilo nego smo se grupisali i pribrali te do kraja utakmice nismo dopustili Tottenhamu da nam napravi niti jednu ozbiljniju šansu,oni su pokušavali iz daljine,na što je bio spreman fantastični Areola. Ostalo je 1:0 i veliko slavlje je bilo kako na tribinama tako i na travnjaku među mojim igračima.

     

    Finale FA kupa

    Arsenal-Tottenham 1:0

     

    http://www.dodaj.rs/f/3z/ew/3bcNjmqw/chamakh-vs-tott.jpg

    pobjegao bivšem kapitenu Arsenala Gallasu i zabio za 1:0,zatim nasjeo na provokaciju te zaradio izravan crveni karton..Marouane Chamakh

     

     

    4. Uzvratna utakmica polufinala lige prvaka?

    DB: Uhhhhhh,kad se samo sjetim. Bilo je teško,jako teško,Real je fantastična momčad,iako im je nedostajao C Ronaldo stvarno su moćni. Ali nemaju ono što imamo mi,Ryana Shawcrossa,taj čovjek je fantastičan u odbran neprelazan,a kad se priključi napadu postaje strah i trepet za protivničke odbrambene igrače. On nas je doveo u vodstvo od 1:0 u 15.minutu susreta,bio sam presretan,mislio sam da nam Real nemože više ništa,ali..hmmmm,uvijek postoji ono ali..,već nakon 2 minute na scenu stupa najbolji strijelac lige prvaka Gonzalo Higuain i poravnava rezultat na 1:1,nakon gola,igrači Reala su dobili krila,činilo mi se da ih ima više na terenu nego nas,sreća izdržali smo do poluvremena. U svlačionici sam malo promjenio taktiku,rekao igračima da kada imaju loptu da je pokušaju što duže zadržati,a onda kada Real postane nervozan da pokušaju nekom iznenađujućom dubinskom loptom iznenaditi njihove stopere. Poslušali su me i počeli da igraju tako,napravili smo 2 šanse u prvih 10 minuta 2.poluvremena,ali onda,odbijanac posprema Mesut Ozil u 58.minutu i zabija za 2:1. I od tada ista priča kao i nakon prvog gola Reala,ali na svu sreću nisu ništa zabili do kraja utakmice,čak smo i mi priprijetili iz nekoliko kontri,ali ostalo je 2:1 za Real,te smo tako zahvaljujuć golu u gostima prošli u finale lige prvaka,idemo ponovno na Wembley.

    uzvratna utakmica polufinala lige prvaka

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/r/VA/khPKOoi/mourinho-ljut.jpg

    za ispadanje mu bili krivi sudci..Jose Mourinho

     

    5. Finale lige prvaka,Wembley vam je bio suđen ove godine?

    DB: hahahahaha,morat ću da predložim upravi da se preselimo na Wembley,šala,imamo mi svoj stadion Emirates,na kojem nas ove godine nitko nije pobjedio. Šta reći za finale,osim,pobjedili smo ga,dominirali smo cijelom utakmicom i uspjeli smo. Vjerovao sam da možemo jednoga dana osvojiti ligu prvaka,ali da će to biti u mojoj premijernoj sezoni,to nisam očekivao. Krenuli smo u utakmicu agresivno,napravili par šansi od kojih je jednu već u 7.minutu iskoristio igrač za finala Marouane Chamakh,pospremio je odbijanac,nakon šuta Vele. Nakon gola ista priča,mi igramo,Marseille nastupa,Mandanda brani,sve do 55.minuta,kada Chamakh ponovno posprema jedan odbijanac i povećava na 2:0,što je na kraju bio i konačan rezultat ove utakmice. Fantastičan uspjeh ove generacije. Svojim momcima mogu samo da čestitam i zahvalim se na pristupu,ne samo u ovoj utakmici,nego kroz veliki dio sezone.

     

    Finale lige prvaka,Wembley 28.05.2011.

    Arsenal London-Olympique de Marseille 2:0

     

    http://www.dodaj.rs/f/20/12I/1jfX5mCX/igraci-arsenala-slave.jpg

    nakon posljednjeg zvižduka uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača Arsenala..

     

    6. Ove godine ste osvojili premier ligu,fa kup te ligu prvaka. Možete li to isto ponoviti i sljedeće sezone?

    DB: Naravno da možemo,ali će to sve biti mnogo teže,budući da je ove godine malo tko vjerovao u nas i mnogi su nas podcjenili u nekim važnim utakmicama,dok će sljedeće sezone svi drukčije gledati na nas i mnogo više će davati protiv nas. Ali mi ćemo sve učiniti da i sljedeće godine osvojimo ove trofeje,jer znamo da to možemo učiniti.

     

    7. Kako komentirate odluke klubova da mnogim svojim menadžerima podjele otkaze po završetku sezone-Chelsea,Manchester City,Stoke,Wigan,Tottenham,Birmingham?

    DB: Čak 6 timova do sada je dalo otkaze svojim menadžerima,što je stvarno katastrofalno. Menadžeri trebaju vrijeme da naprave rezultate,a vlasnici ih nemaju vremena čekati,te misle da će sa novim menadžerima doći i bolje igre,neide to tako,za uspjeh je potrebno vrijeme,meni se ove sezone posrećilo te sam napravio veliki uspjeh u premijernoj sezoni,ali koliko još ima primjera kao što sam ja,rijetko koji. Mislim da vlasnici trebaju biti strpljiviji sa menadžerima.

     

    http://www.dodaj.rs/f/W/oD/1vycIHaZ/ancelotti.jpg

    predosjetio je kraj suradnje sa Chelseam..Carlo Ancelotti

     

     

    8. Što slijedi sada? Kakav je raspored za vas i vašu ekipu?

    DB: Moja ekipa sada ide na zasluženi odmor i punjenje baterija do 04.07.2011.godine kada se moraju javiti na prvu prozivku pred sljedeću sezonu. Nažalost ja i moj stručni štab neidemo na odmor još uvijek. Mi imamo nekog posla oko prikupljanja cijelokupne statistike što se tiče ove sezone i naše ekipe,sagledanje sezone u cijelosti i donošenje zaključaka koji igrači ostaju,koji odlaze,koji nam se mladi igrači priključuju i koje igrače šaljemo na kaljenje u druge klubove. Tu svu statistiku ćemo imati kroz nekoliko dana,te ćemo vam tada ponuditi našu analizu cijele sezone.

  14. Nema igraca kog volim kao Aguera naravno da bi voleo da ga dovedes sto se tice stopera mislim da bi trebao dovesti nesto iskusnijeg 23-24 godine tipa Nicpolas Otamendi dok je Santon odlican izbor za zamenu Sagni dobar report srecno dalje :thumbup:

     

    hvala na savjetima vidjet ćemo šta će Nizozemac da odluči  :thumbup:

     

    Svaka cast. Sva 3 mesta za najboljeg mladog igraca godine pripala su Arsenalu. :cast:  Rezultati odlicni kao i uvek. Protiv Reala u Madridu kreni ofanzivno, jreni da das 1. gol i onda polako smanjujes tempo utakmice. Obavezno dovedi Phil Jones-a i upari ga sa Sevkrosom. Napravices tandem za naredne 10 sezone, ako ih budes forsirao presiticice Kiona i Adamsa.

    dex6 te već ispravio  :thumbup: ali i ja očekujem da će bar 2 mjesta biti moja u ovoj kategoriji.. ovo za real madrid uzimam u obzir,hvala na savjetu  :thumbup:

     

    Nisam htio komentirat nego sam htio čekat sljedeći report i vidjet kako češ dalje, ali moram poručit Zeki da su ovo špekulacije za nagrade, pošto još nije kraj sezone.  :D

    Liga rutinski, napravio si upravo ono što si započeo u prvom dijelu sezone, svaka čast. Spursi ti nisu ravni i osječam da je FA Kup tvoj, a Real je već načet. Sve i da se Ronaldo oporavi do uzvrata, neće bit u natjecateljskoj formi i tu je tvoj veliki plus. Također ovo je finale prije finala pošto Marsej/Roma nema šanse protiv ovakvog močnog Arsenala.

    hvala na čestitkama, spursi mi nisu ravni,ali to je kup i bit će sigurno neizvjesno,a što se tiče reala bit će jaaaako teško,ali mi je svanulo kad sam vidio da je Cristiano Ronaldo povrijeđen i da ga neće biti u nijednoj utakmici protiv mene.,a finale kao finale,sve je otvoreno,naravno ako uopće dođem do njega.

     

    Lijepo, uredno i zanimljvio. Sve mi se cini da cu i ja morati da pocnem neku pricu da pisem  hmm

    hvala  :thumbup: ako sam te ja naveo da počneš priču,drago mi je,što više priča to bolje..

     

    Čestitke za naslov prvaka i sretno u finalu FA kupa i u Europi!  :cast: Baš sam te hteo pitati, kako češ igrati protiv Reala, ali je Poslednji Boem dao odličan savjet i nema dvojbe, da češ proči mnogo bolje nego v stvarnom životu protiv Barce, bez obzira na to, ko če biti sudac.  :thumbup

    hvala za čestitke,a boem mi je dao savjet i jednu od opcija kako krenuti protiv njih,još ću odlučiti da li od početka odbrana ili napad..

     

    Samo ovoliko  :cast: :respekt:

    hvala  :thumbup:respekt:

     

  15. Gunners are the champions ! ! ! ! !

     

    http://www.dodaj.rs/f/1w/FN/4HrWFs4f/arsenal-fans-celebrate.jpg

    nakon 7 dugih godina čekanja,došao je i taj dan kad su navijači Arsenala mogli reći da su najbolji u Engleskoj..

     

     

    - Da,gotovo je,napokon je i matematički gotovo,Arsenal je prvak,topnici na krovu Engleske. Prije sezone je malo tko davao ovoj mladoj ekipi bilo kakve šanse da će osvojiti trofej,čak su mnogi bili ubjeđeni da ova ekipa nema kvalitetu ni da bude među 4 ekipe koje idu  naredne godine u premier ligu,ali ovi mladi momci su vjerovali u sebe i to im se vratilo na najljepši mogući način,titulom Kako je došlo do toga i kako je prošao april,reći će nam nešto više gosp.prvak Dennis Bergkamp.

     

    1. Najprije čestitke na osvojenoj tituli. Kakav je osjećaj biti prvak kao trener?

    Dennis Bergkamp: Najprije da se zahvalim u moje ime i ime moje momčadi. Osjećaj,osjećaj je predivan,osvojiti titulu je nešto nezamislivo,bilo to kao igrač,trener,fizioterapeut,doktor ili ekonom,uvijek je osjećaj isti. Fantastičan.

     

    2. Opišite nam ovaj mjesec od utakmice do utakmice,kako ste došli do titule.

    DB: Početak mjeseca i nije bio obećavajući,igrali smo u gostima kod Blackpoola,očekivao sam jednu laganu pobjedu,te sam odmarao nekoliko igrača budući da nas je samo 3 dana nakon tog meča čekao Inter u ligi prvaka,pokazalo se pogrešnim moje razmišljanje te smo izgubili 2 boda,dakle odigrali smo neriješeno 1:1,ali nisam kritizirao svoje momke,budući da je i meni i njima u glavi bio Inter. Tada nam je došao Inter,utakmica života za mnoge moje momke,igrali smo pred svojom publikom,koja nam je dala dodatni motiv da pokušamo izbaciti prošlogodišnjeg pobjednika lige prvaka. Počelo je za nas dobro,igrali smo lepršavo,a dali gol iz prekida u 18.minuti,tko drugi nego Ryan Shawcross,stadion je eksplodirao,a i moje srce nije mirovalo,ali nedugo nakon našeg vodstva već u 23.minuti na scenu stupa nevjerovatni Sneijder,bomba sa nekih 30 metara,natjerala je nemoćnog Areolu da vadi loptu iz mreže,samo sam molio Boga da moji momci nepadnu sa psihom,da nastave vjerovati u sebe,što su oni i učinili,do kraja je nažalost ostalo 1:1,ali bez 3 ozlijeđena igrača van Persie,Clichy i Fabregas te suspendiranog Sagne,bolje nije moglo. Tada ponovo premier liga,na oko lagana utakmica,odmarao sam igrače za Inter,na sreću ovaj puta nismo kiksali kao protiv Blackpoola,nego smo lagano pobjedili West Bromwich na svojem terenu sa 4:0. A potom uzvrat četvrtfinala lige prvaka Inter i njihovih 74 000 navijača,doduše bilo je tu i naših oko 5000 navijača,atmosfera vrela,mislio sam da je za moje momke to ipak previše,ali sam vjerovao da možemo uspjeti,prenio sam tu vjeru na njih i uspjeli smo i to na kakav način,branili smo se cijelu utakmicu,primili gol za 1:0,nakon toga odigrali savršenu kontru za izjednačenje,a za naše vodstvo pobrinuo se ponovo nevjerovatni Ryan Shawcross,Inter je još uspio izjednačiti u 81.minuti,ali više od toga im nismo dopustili,fantastičan rezultat za polufinale lige prvaka. Ždrijeb je kasnije pokazao da igramo protiv velikog Real Madrida,dok drugi par čine Marseille-Roma. A onda 4 dana nakon Intera slijedilo je polufinale FA kupa sa Liverpoolom na prepunom Wembleyu. Bili smo iscrpljeni od utakmica sa Interom,ali nam ponos nije dao da se predamo,skupili smo snage i vjere u sebe i odlučili da želimo doći ponovo na Wembley,ali u finalu FA kupa,Liverpool je na početku stiskao,bio bolja momčad,ali ih je presjekla povreda njihovog kapetana u 35.minuti.nakon toga na terenu je postojao samo Arsenal,što smo krunisali sa 2 gola i tako upisali pobjedu od 2:0,za finale FA kupa protiv Tottenhama,još jedan fantastičan rezultat. Zatim smo se morali vratiti premier ligi,ritam je stvarno bio ubitačan,a nas su čekala 2 smrtonosna gostovanja,najprije gradski derbi kod Tottenhama koji smo pobjedili sa 2:1,najviše zahvaljujući Chamakhu,te sjajnom Rusu Arshavinu i zatim gostovanje kod Manchester Citya,najbogatije ekipe svijeta,tu smo odigrali 1:1,ali nam je i taj rezultat bio dovoljan da i matematički osiguramo titulu u premier ligi,budući da je Liverpool dan kasnije izgubio,te smo im tako pobjegli na nedostižnih 13 bodova 4 kola prije kraja. Nažalost nismo imali mnogo vremena da slavimo,zato što nas je već 3 dana nakon te utakmice čakala prva polufinalna utakmica lige prvaka,na domaćem terenu protiv Real Madrida. U utakmicu smo ušli sa strahom,kao da smo se preplašili galacticosa,navijači su to prepoznali te su počeli još jače da navijaju,možda su i oni natjerali na grešku sudca,koji je po meni neopravdano isključio Carvalha već u 43.minutu. Na poluvremenu sam dečkima rekao da budu smireni i da neidu glavom kroz zid,nego da grade napade što duže i da ćemo na taj način jedan gol sigurno zabiti,ali glavno da ga ne primimo. Tako je i bilo,2 igrača sa klupe su odlučili utakmicu,Hazard koji je asistirao,te van Persie koji je zabio gol za vrijednu pobjedu i prednost pred uzvrat,dakle pobjeda od 1:0. I za kraj mjeseca je ostao još jedan težak meč,derbi na domaćem terenu protiv Chelsea,ponovo sam odmarao mnoge igrače budući da smo samo 3 dana nakon toga igrali uzvrat poolufinala lige prvaka u Madridu. I tako izmiješana momčad je uspjela odigrati 2:2 sa Chelseam,rezultat sa kojim sam bio sretan,a i navijači također.

     

    utakmice odigrane u aprilu:

    - Blackpool-Arsenal 1:1

    - Arsenal-Inter 1:1 1.utakmica četvrtfinala lige prvaka

    - Arsenal-West Bromwich 4:0

    - Inter-Arsenal 2:2 2.utakmica četvrtfinala lige prvaka

    - Arsenal-Liverpool 2:0 polufinale FA kupa

    - Tottenham-Arsenal 1:2

    - Manchester City-Arsenal 1:1 osvojena premier liga nakon ovoga kola

    - Arsenal-Real Madrid 1:0 1.utakmica polufinala lige prvaka

    - Chelsea-Arsenal 2:2

     

     

    3. 9 utakmica u razmaku od 28 dana,mislite li da je previše?

    DB: Sigurno da je previše,ali što mi tu možemo,ništa,to je sve na ljudima iz UEFE,koji moraju dobro razmisliti o smanjenju broja utakmica,na koji način da to urade,ja neznam,da znam bio bih predsjednik UEFE,a ne trener Arsenala.

     

    4. Neočekivano ste prošli u polufinale lige prvaka,možete li i do finala? Možete li odbraniti prednost od 1:0?

    DB: Real Madrid je stvarno jedna fantastična momčad,sastavljena od fantastičnih igrača. Mi smo imali sreću što im je u prvoj utakmici isključen igrač već u 43.minuti,dok su na utakmicu već doputovali bez povrijeđenog Cristiana Ronalda,koji je ubjedljivo najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku,mislim i nadam se da on neće biti spreman za uzvrat,isto tako mi smo ostali bez Clichya,Vermaelena i Arshavina za uzvrat u Madridu,ali zato imamo njihove zamjene,u koje također vjerujem. Uz malo sreće igrat ćemo mi još 2 utakmice na Wembleyu ove godine,onu u finalu FA kupa protiv Tottenhama te ovu u finalu lige prvaka protiv boljeg iz duela Marseille-Roma.

     

    http://www.dodaj.rs/f/1i/R7/3mGqXJbm/c-ronaldo-povrijeden.jpg

    bez Ronalda Real ipak nije pravi..

     

     

    5. Niste baš toplo dočekani od strane navijača Intera,iako ste tamo proveli 2 godine,čak je jedan gospodin sa tribine bacio skuter koji ste mu upravo vi poklonili?

    DB: Ništa drugo nisam ni očekivao. Iako od toga čovjeka kojemu sam ja poklonio taj skuter to nikada nebih očekivao,naime dok sam bio u Interu predstavljao se kao moj najveći obožavatelj,govorio mi,da je svjestan kako ću jednog dana otići u drugi klub,ali on će me i tada cijeniti i poštovati,bili smo prijatelji,sada očito više ne.

     

    http://www.dodaj.rs/f/j/LD/3avWBmW7/inter-navijaci-protiv-be.jpg

    da,to je taj toliko spominjani skuter..

     

     

    6. U sljedećih mjesec dana vas očekuje novih 5 mečeva,možda 6,šta očekujete od tih mečeva?

    DB: Da kažem najprije što se tiče premier lige,tu smo osigurali naslov i u tim utakmicama će igrati igrači koji su manje igrali kroz cijelu sezonu,odnosno sve ćemo podrediti utakmicama uzvrata polufinala lige prvaka u Madridu kod Reala,odnosno finala FA kupa protiv Tottenhama. U premier ligi su nam ostali još mečevi na domaćem terenu protiv Evertona i Newcastlea,te gostovanje kod Boltona,kao što sam rekao te utakmice će igrati igrači koji su igrali manje,te u njima neće biti nikakvog pritiska što se tiče rezultata.

     

    http://www.dodaj.rs/f/1m/yp/2nXAn86T/arsenal-tottenham.jpg

    gradski derbi u finalu FA kupa na Wembleyu..

     

    - tabela premier lige nakon nekompletiranog 35.kola

    - rezultati četvrtfinalnih utakmica lige prvaka

    - rezultati prvih utakmica polufinala lige prvaka

     

    7. Nedavno se u novinama pojavila navodna igračka križaljka Arsenala za sljedeću sezonu,ima li tamo neke istine?

    DB: To su samo čista novinarska nagađanja,mi neke igrače pratimo,tj.pratimo mnoge igrače,što neznači da će svi oni doći u Arsenal,odnosno normalno je da će nekoliko igrača otići iz kluba,budući da je nekolicina nezadovoljna sa svojom minutažom i misle da vrijede više. Ja nijednog nezadovoljnog igrača neću zadržavati,takvi mi netrebaju ovdje.

     

    8. Imamo i jedno pitanje navijača,naime Dzoni Padinjak pita,hoćete li uopće kupiti ijednog igrača u narednom prijelaznom roku?

    DB: Mi smo zadovoljni sa ovogodišnjim rezultatima,ali će biti kako dolazaka tako i odlazaka,koliko i za koje novce,to još neznam,budući da mi nije stiglo izvješće o financijskim poslovanjima kluba u protekloj sezoni,ali u svakom slučaju kupit ćemo nešto.

     

    Nagrade za april:

    - mladi igrač mjeseca Alphonse Areola

     

    Špekulacije za nagrade godine:

    - Igrač godine-Ryan Shawcross i Andrey Arshavin

    - Mladi igrač godine po izboru igrača-Jack Wilshere,Ryan Shawcross i Carlos Vela

     

    http://www.dodaj.rs/f/2g/gY/27UOnMd6/arshavin-wilshere.jpg

    kandidati za osvajanje godišnjih nagrada u premier ligi..

     

  16. Au dobar nastavak...Pitanje zaa Bergkamp oce li kupovati igrace :D  lol

     

    hvala  :thumbup: Bergkampov odgovor ćeš dobiti u sljedećem reportu..

    Dobar report  :thumbup:

     

    Moje misljenje je da arsenalu treba samo Phil Jones u odbrani + da zadrzis Veramelen-a.

    Probaj da zadrzis Cesc-a, a ako mozes dovedi Aguera.

     

    Story :respekt:

     

     

     

    to je tvoje mišljenje,ali što je točno mišljenje Bergkampa,to nezz,ovo je bio report sa novinarskim misljenjima,to su bila samo nagadanja..

     

     

    Jako lijep report, sviđa mi se šta situaciju sagledaš sa novinarskog stajališta.

    A sad što se tiče potencijalnih pojačanja. Ovog Dragovića se kloni, ima dobre ocijene, ali pošto ima hrvatsko državljanstvo i imo sam ga u Liverpoolu u svakom sejvu ga posebno pratim, i u svakom je loš. Obrati pozornost na Mussachia iz Villarreala, dečko je zmaj.  :thumbup:

    Neznam jel to namjerno, ali sviđa mi se što tražiš anonimce a ne neke isfurane igrače.

     

    kao što sam već rekao,trudim se da priču napravim što je moguće zanimljivijom.. ovo za Dragovića nemora značiti da ga Bergkamp stvarno oće,mislim znaš kakvi su novinari,samo neka se piše,isto vrijedi i za ovo za anonimce,ipak o svemu zadnju riječ ima Bergkamp,a ne novinari  :thumbup: ..  lol

     

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |