Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

GrSv

Član foruma
  • Posts

    627
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by GrSv

  1. Sezona 2

    Posle pauze od mesec dana,pocelo je okupljanje igraca za pripreme i pocetak nove sezone,i novih izazova.I dalje ekipu vodi Lucescu,Sastanak ej zakazan za 12h u trening kampu ekipe Sahtroja,a konferencija za stamu je zakazana za 15h.

    Na sastanku uz nove igrace,nacice se i nova dva clana strucnog staba,a to su skauti Morais de Albuquerque i Ivan da Conceicao,oboje iz Brazila.

    Ekipi su predstavljena i pojacanja,koja su dosla bez obestecenja,a potpisani su predugovori sa mladim buducim zvezdama svetskog fudbala Claesen-om(Genk),Mundo-m(Alianza-Peru) i Vanocini-em(Milan),ovi igraci ce u klub stici 2015g.u junu.

    Klub su napustili :

    Gay Olexiy-Pescara-4.2m

    Ilsinho-Cesena-5.5m

    Ait Fana,Karim-Marsej-pozajmica

    Kieza-Valensija-Pozajmica

    Sidnei-Flamineze-pozajmica

    Mkhitaryan Henrik-Red Bull Salzburg-3.2m

    Stepanenko Taras-Lens-5.7m

    Lucescu"Zadovoljan sam ekipom koju imam na okupu,i nadam se osvajanju Kupa i Superkupa,i odbrane prvenstva,i naravno cilj je dogurato sto dalje u Ligi sampiona.Ovom prilikom bih se zahvalio predsedniku Akhmetovu an podrsci,i ukazanom poverenju i ako nisam prosle sezone ostvario sve ciljeve.U sklopu priprema odigracemo 3 prijateljske utakmice,kako bi se sto bolje spremili i uigrali za Superkup protiv najveceg rivala Dinama iz Kijeva".

    U sklopu priprema za predstojecu sezonu.odradili smo par prijateljskih utakmica:

    http://i.imgur.com/2F8y44D.jpg

    Na redu je dosao i Super kup.Za tu utakmicu,svi su spremni i zdravi,i suprostavicemo se u najacem sastavu.

    I da,napokon je osvojen i Superkup,pogotkom najboljeg strelca iz prosle sezone Wilfrieda,pobedom od 1-0 pred 40.236 gledalaca na stadionu Metalista,u Harkovu.

    http://i.imgur.com/MuCPcK2.jpg

     

    • Like 1
  2. Liga je uvijek na 1. mjestu, očekivano osvojena, kup je trebalo uzeti, a u LP solidan nastup. Moglo se pružiti malo više protiv Uniteda. Transferi totalno nekreativni i PREobični. Svida mi se što ne primaš puno golova.

    Hvala vam prvo sto pratite,sto se lige tice,osvojio bez problema,u kupu zeznuo i ispao,a u LS,da nije bilo ludog van Persija,bio bi bolji otpor.Za transfere se slazem,promenicu to vec u sledecoj sezoni.

  3. samo sam cekao ovakav transfer... doria!? pa jesi li imao ikog drugog da dovedes, a ne da izmisljas toplu vodu... za doriu znamo, kao i za ademilsona, fierra, okorea... probaj pronaci nekog svog, nekog koga niko nije doveo u svojoj karijeri, zainteresuj nas malo... ovako, dok ne skrolujem na vrh strane, ne znam ciju karijeru citam

     

    Svako ima svoj ukus,ja tu ne mogu da promenim nista,ali ne mogu ni za 1.6m da dovedem Pikea,Vidica ili takav tip igraca.Doriu sam nasao sam kada sam poceo Fm13,sa Partizanom,ne kazem da sam ga ja otkrio svima,ali sam ga nasao bez gledanja tada po forumu,i dopao mi se kao igrac.Jedino sam pogresio sa Ademilsonom

  4. sve u svemu nije lose, moglo je mozda malo bolje ali okej je :D

    Titula osvojena ocekivano, u LS te nije sreca posluzila a sto se tice kupa to ce se ispraviti naredne sezone..

     

     

     

    Ovo je previse stranaca, ne znam da li znas da Sahtjor (kao i svi ukrajinski i ruski timovi) ima ono ogranicenje da smes samo 6 -7 stranaca u prvih 11

    Da smeju samo 7 u startu postavu,a posto cu juriti sva 4 fronta,treba mi dosta igraca koje cu rotirati,a imam i da prodam jos par igraca,tako da uklopice se nesto.Hvala svima koji prate ;)

    • Like 1
  5. Sumiranje sezone:

    sve u svemu,titula je spasila sezonu,ali je predsednik Ahmetov bio zadovoljan i time,a najpre napadackim fudbalom koji forsira Lucescu,i zato mu je ponudio novi ugovor

    http://i.imgur.com/CUYBers.jpg

    U Ugovoru je samo zahtev da trener lucescu nastavi sa napadackim fudbalom.na obostrano zadovoljstvo,ugovor je potpisan do juna 2017

    http://i.imgur.com/A6cL8Uo.jpg

    http://i.imgur.com/uWaULf5.jpg

    http://i.imgur.com/vGzu3KQ.jpg

    http://i.imgur.com/3qcElFV.jpg

    http://i.imgur.com/PZg2Jnv.jpg

    http://i.imgur.com/jHs0Phx.jpg

    http://i.imgur.com/3IhqHz4.jpg

    http://i.imgur.com/CBrFvxL.jpg

    http://i.imgur.com/Dk5yWAV.jpg

    http://i.imgur.com/Bx6OmZx.jpg

    http://i.imgur.com/8oyUcL5.jpg

    http://i.imgur.com/PwCfURu.jpg

     

    I mogu da kazem da su dogovoreni transferi:

    David Ospina,Bocchetti,Cuardado,Destro,Joazinho,Kieza,Mladen Petric,Sidnei,Karim Ait Fana,svi ce oni doci kao slobodni igraci,jer su im istekli ugovori sa trenutnim klubovima

    • Like 1
  6. Lliga sampiona:

    Posto je ekipa Sahtroja zavrsila na drugoj poziciji u grupi,jasno je bilo da ce za protivnika dobiti nekoga od velikana Evropskog fudbala.Zreb se nije osmehnuo rudarima iz Donjecka,i dodelio im je Slavni Engleski Mancester Junajted.mancester sa klupe predvodi Ser Aleks Ferguson,a na terenu zvezde svetskog fudbala Runi,Nani,Gigs,Van Persi,Vidic i mnogi drugi igraci..

    Prva utakmica je odigrana na Donbas Areni pred 51.504 gledaoca,gde je nazalost domaca ekipa porazena pogotkom Antonia Valensije u 56min,za konacnih 1-0.Ovaj rezultat nije obecavao mnogo toga,i sve misli su bile uperene ka revans mecu koji se treba odigrati 6marta.

    Dosao je i 6 mart,dan velikog revansa za igrace Sahtroja,koji se igrao na old Trafordu,ili teatru snova.Utakmica je lose pocela po Sahtroj jer je vec u 3min valensija doveo Mancester u vodjstvo.Ali je odmah Sahtroj uzvratio preko Daglasa u 6 min,i cinilo se svima da ce biti veoma zanimljiva utakmica,ali tako nije mislio van Persi koji je hektrikom unistio Sahtroj,i obezbedio svom timu prolazak u 1/8 Lige sampiona.Ovde se za ovu sezonu zavrsila prica Sahtroja u Ligi sampiona.

    http://i.imgur.com/lEPJHtK.jpg

    • Like 1
  7. Kup Ukraine:

    U kupu igraci Sahtroja nisu imali toliko uspeha,jer ih je vec u prvom kolu nastavka kupa u drugoj polusezoni,tj,cetvrtfinalu neprijatno iznenadila ekipa Metalurga Zp sa 2-1 i tako ostavila igrace Sahtroja u neverici,a oni otisli u polufinale kupa,koji je kasnije osvojio Dinamo iz Kijeva.

    "Razocaran sam ispadanjem u cetvrtfinalu,ali sta se moze idemo dalje,i pokusacemo sledece godine da osvojimo triplukrunu i doguramo sto dalje u Evropi"

    http://i.imgur.com/IXjGgKm.jpg

  8. Premier liga:

    U drugi deo sezone ekipa Sahtroja je usla jos silovitije,jer je htela da osvoji 9 sampionsku titulu.Za petama su ga pratili Dnjepar i Dinamo iz Kijeva.Sahtroj je poceo sa pobedama,tj,nastavio je niz tamo gde je stao,i uz odlicnog Wilfrieda,koji je predvodio sjajnu ekipu do titule,pogodivsi 30 gola u 35 utakmica,i sjajnim partijama ostalih,dosli do 9 sampionske titule ostavivsi Dinamo na 14 boda zaostatka.

    "Ne mogu da krijem zadovoljstvo jer smo prvenstvo odigrali sjajno,i pored nekoliko padova uspeli smo da pobegnemo 14 bodova"

    http://i.imgur.com/Ii3rCH5.jpg

    Kapiten Cigarinski

    "Sjajan je osecaj podici pehar namenjen prvaku Ukraine"

    http://i.imgur.com/LFJvL2f.jpg

    http://i.imgur.com/SrmrBmG.jpg

    http://i.imgur.com/1iM3HPf.jpg

    • Like 1
  9. Transfer:

    U zimskom prelaznom roku trener Lucescu nije trazio pojacanja,ali je doveden samo defanzivac iz Botafoga,Doria(dc) za sumu od 1.600.000e,i tako je tim pojacanjem Sahtroj dobio jos jacu i cvrscu odbranu.klub su napustili sledeci igraci:igrac olexandr Kucher je presao u ekipu Holandskog Ajaksa za 7.500.000e,Shevchuk je otisao u Tavriu za 625.000e,jer je bio nezadovoljan minutazom,i Luiz Adriano je napustio klub protiv svoje volje,jer mu je Lucescu rekao da je prekobrojan,cena ovog transfera je 6.750.000e i on je presao u Korintijans.

    Mircea Lucescu:"Zadovoljan sam ekipom kojom rukovodim,i mogu samo da najavim buran letnji prelazni rok,gde ce biti dosta dolazaka,ali i dosta odlazaka iz kluba.

    Na pitanje novinara o kojim igracima se radi,on je kratko odgovorio"To su uglavnom igraci kojima istice ugovor za 6 meseci,i koji nisu zadovoljni u sadasnjim klubovima"

    http://i.imgur.com/jW1MUxP.jpg

    • Like 1
  10. Prvo.Ja opisujem detaljnije karijeru,i moja polusezona je opisana u 5-6 posta,dok ej nekima sezona opisana u 2 kratka posta,ali se tebi to vise svidja.Kakve karijere ima,moja je i zlatna.Biju sam stavio zbog bije Sahtroja,a ne zbog skina.Svaki klub ima svoje sta za napisati,a ne samo Sahtroj.Za gramatiku si jedino u pravu,a to sto ne interesuje tebe,ne mora da znaci da nece da interesuje druge.Za Srnu nemam sta pricati,krenuo sam sa podmladjivanjem,i on je bio visak,tako da je bolje da uzmem sada za njega 15m,nego za sezonu 5,a doveo sam veoma kvalitetno pojacanje.ostali,svidjali ti se ili ne,Wilfried je an 22 utakmice dao 23 gola,a douglas je jedan od najboljih u odbrani.Toliko od mene.i na kraju krajeva,ako nije vredno otvaranja,ti obrisi slobodno!

  11. Posle senzacionalne pobede od 5-1 protiv Arsenala iz Kyiv-a,na redu je dosao kup mec protiv nizeligasa Avangarda iz Kramatorska,Shakhtar nije imao vecih problema i lagano je dobio sa 3-0.Posle olakog gostovanja,ekipi Shakhtara u goste je stigla ekipa Karpaty-a,mada iako se cinilo da ce to biti laksa utakmica,ekipa karpaty-a je namucila domacina,i izgubila casno sa 3-2.E sada je sledila prava poslastica za domace navijace,jer je u gostima stigla ekipa Malage,koja ima iste ciljeve kao i domacin,da prodje grupu,i dogura sto dalje u Evropi.Ta utakmica je zavrsena 1-1,i dva dana nakon ove utakmice,ekipa Lucescua je morala na tesko gostovanje gradskom rivalu Metalurgu,koji im je vec jednom ove sezone uzeo meru,i osvojio Super kup.Trener je malo izrotirao ekipu zbog umornih igraca,ali ipak i ti momci su bili prejaki za Metalurg,i dobili su sa 2-0.Po ovom zbijenom rasporedu,ekipa Shakhtara nema vremena za posten odmor,i evo ga na redu i sledeci mec,u goste im je dosla ekipa Chornomorets-a,i domaci igraci su ih ispratili sa 4 pogotka u mrezi,za konacnih 4-1.Na redu je dosao i treci mec u ligi sampiona,gde je u gostima stigla ekipa Porta,jos jedna poslastica za domace navijace,i ovog puta igraci domace ekipe su slavili sa 2-0,i tako se ukljucili potpuno u borbi za plasman dalje.Odmah nakon ovog meca,ekipa je morala na tesko gostovanje u Kryvbas-u,ali iako su se navijaci pribojavali,ekipa je odigrala bez gresaka,i slavili su sa 3-0.Dosao je na red i zreb za kup

    http://i.imgur.com/zM3E9dm.jpg

    Za protivnika je dobivena ekipa Tavrie,i tako da ce sada Shakhtar odigrati dve utakmice protiv Tavrie kuci,jednu u kupu i jednu u prvenstvu,prvo se igrao kup,i uz dosta muke,pogotkom u 91min,ekipa Shakhtara je prosla dalje,ali vec u sledecoj prvenstvenoj,ekipa je kiksnula,i odigrala samo 2-2.Ovo nikako nije dobro pred gostovanje Portu u Ligi sampiona.Ali evo i novog kiksa,ekipa Shakhtara je porazena sa 1-0,i izgleda da se ponavlja pocetak sezone,i to u najgorem mogucem periodu za ekipu kada se prelama u Ligi sampiona.Vec u subotu,na Donbas areni je gostovala ekipa Volyn-a,i onda je sav bes iskaljen na njima,deklasirani su sa 5-1,i to je bila vec koliko toliko bolja uvertira pred dolazak Fenerbahcea.Dosao je i taj dan,utakmica je krenula silovito,i vec na poluvremenu je bilo 4-0 za Shakhtar,ali se ekipa opustila u drugom poluvremenu,i ubrzo je an semaforu pisalo 4-3,i navijaci su vec bili u panici,ali je ubrzo povecana prednost na 5-3,i onda u 90 konacan rezultat 5-4,i velika pobeda Shakhtara.U zadnjoj utakmici,protiv malage u Spaniji,jedino pobeda ostavlja Shakhtar u zivot,tj,prolazak.Posle ove utakmice desio se jos jedan kiks,naime u gostima Zoryi,gde je zavrsena utakmica rezultatom 1-1,i ovo je bio los znak pred derbi sa Dynamom iz Kyiv-a i Malagom,u odlucujucoj utakmici.Ali izmenom formacije,i rotiranjem nekih igraca,Shakhtar je pred svojim navijacima vise nego lako dobio Dynamo sa 3-1,i napravio lepu uvertiru pred Malagu.Dosao je i taj dan,utakmica je pocela,i odmah je Shakhtar krenuo u napad,jer nije imao sta da izgubi,i to mu se isplatilo,jer je uz hektrik Wilfrieda dobio sa 5-2,i tako se plasirao u 1/16 Lige sampiona,gde ga deli samo jos jedan korak od zacrtanog cilja.

    http://i.imgur.com/e4bedoV.jpg

    Zatim je odrzan zreb za 16/1 Lige samiona.

    http://i.imgur.com/NIB9QVh.jpg

    Nazalost,ceta Lucescua nije imala srece,i dobila je slavni Manchester United

    Ali ono sto raduje Lucescua jesu priznanja mladom Wilfriedu

    http://i.imgur.com/WkhVvLL.jpg

    http://i.imgur.com/oM4Shnq.jpg

    Stanje an tabeli posle jesenjeg dela prvenstva je ovakav

    http://i.imgur.com/aM5EQrs.jpg

    http://i.imgur.com/XIuALW4.jpg

    http://i.imgur.com/eljNc88.jpg

    U ovom zimskom prelaznom roku,niko nece pojacati Shakhtar,ali su moguci odlasci prekobrojnih

  12. Posle prodaje kapitena Srne,navijaci su izrazili nezadovoljstvo,ali trener Lucescu je obecao da ce na kraju sezone da se raduju svi zajedno,i da ce naci novog kapitena predvodnika.sledeca utakmica je bila protiv Vorskle u gostima,Shakhtar je nastavio gde je stao i pobedio sa 3-1 pogotcima devica,Willian-a i Kucher-a,sve u svemu zadovoljan je Lucescu ovom utakmicom.

    http://i.imgur.com/O3JtEIF.jpg

    Sledeca na redu je bila utakmica,moze se nazvati derbijem,protiv do tada prvoplasiranog Metalista.Utakmica je krenula,Metalist se odlucio za nesto defanzivniju formaciju,dok ja Shakhtar opet krenuo napadacki.Shakhtar je u ovom mecu pred domacom publikom deklasirao Metalist sa neverovatnih 5-1,pogotcima Douglas-a,Devica,Wilfrieda,Fernandinja i Daglasa Koste.Moglo se videti veliko zadovoljstvo i na licu Ahmetova,a i navijaca koja je ogorcena prodajom Srne.

    http://i.imgur.com/H9Df7Yx.png

    Odmah posle 3 dana,sledilo je nezgodno gostovanje ekipi Illichivets-u,ali je i tu utakmicu Shakhtar odradio rutinski i dobio 0-1 pogotkom Daglasa koste.

    http://i.imgur.com/zKunYDa.jpg

    Na redu je dosao jos jedan mali derbi Ukrainskog fudbala,ekipa Shakhtara je ugostila Dnipro.Ova utakmica je nazalost svih navijaca zavresena 0-0

    http://i.imgur.com/MLNnD1R.png

    Dosla je na red i Liga sampiona,i zreb za nju.Svi su nestrpljivi dobijanjem parova.Ekipa Shakhtara ce se naci u drugom sesiru na zrebu.Zreb je poceo.Ekipa Shakhtara je dobila veoma tesku grupu.u toj grupi su jos Fenerbahce,Malaga i Porto,i bice neizvestno za sva 4 mesta.

    http://i.imgur.com/RuSIm5S.jpg

    Posle manje pauze,na redu je dosla utakmica protiv Turskog velikana,Fenerbahcea,gde je ekipa Shakhtara gostovala u sklopu prvog kola Lige sampiona.Utakmica je odlicno krenula po cetu Lucescua,i od 14.min golom Wilfrieda,rudari su poveli sa 1-0,ali u 30min. stize izjednacenje,Miroslav Stoch izjednacuje an 1-1 i postavlja konacan rezultat.zadovoljan je Lucescu i kapiten Willian osvojenim bodom na teskom gostovanju u Istanbulu.

    http://i.imgur.com/eM52J09.png

    Nakon toga,vec za tri dana,sledilo je novo gostovanje Arsenalu u Kyivu.Ali je i ovo gostovanje odradjeno rutinski,i zabelezena je pobeda od cak 5-0 pogotcima Devica u 3 i 90min,i hektrika Wilfrieda pogotcima u 13,41 i 45+1 minutu.

    http://i.imgur.com/878gUFk.png

    Nakon ovog kola tabela izgleda ovako

    http://i.imgur.com/EOk3gD1.jpg

    http://i.imgur.com/0GafAxP.jpg

    • Like 1

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |