Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

NajIgor

Član foruma
  • Posts

    76
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by NajIgor

  1. Ma da ni sam neznam sto sam ih i skrivao  :pras: Ajde tako kazu kao u pravilima, ali sad vec to i nema nekog smisla  :wink:

    Ubuduce idu full, mozda sam mogao i onog mladog napadaca da vam predstavim Dino Sarac, videcete verujem da ce biti pravi vec sledece sezone, posto ove jedino mesto u napadu zauzima 32-godisnji najplaceniji igrac u klubu i samo zbog cifre od 1000e nedeljno, ali i zbog konstantne forme ovaj mali nedobija vecu minutazu. Mada sve sto je do sada odigrao, bilo je po meni odlicno i zasluzeno je drugi izbor na mesto spica  :thumbup:

     

    Ne Peric nije golman, nego perspektivni AMC koga sam slucajno pazario na isteku ugovora i odmah ostavio u B timu da se kali  :thumbup:

  2. http://www.srbijafudbal.net/grbovi/vojvodina/psd/vrsac.png

     

    http://www.dodaj.rs/f/34/JM/3iGyfuqy/1/logo.jpg

     

    http://www.dodaj.rs/f/3a/5X/3a2ywtUG/1/transfers.png

     

     

     

    Kao što vidite još jedno veliko "spremanje", veliki broj novih igrača i po meni veoma kvalitetni. Polako smo malo i pomladili tim, ali još uvek je tu spoj mladosti i iskustva. Dovedena su i 3 superligaška mlada igrača na pozajmicu, kako bi popunili pojedine "rupe u sastavu". Jedan od njih je levo krilo, koje je već odigralo celu sezonu kod nas i bio jedan od najboljih igrača tima, sad je ponovo sa zadovoljstvom došao iz Inđije kod nas i nadam se pružiti opet tako dobre partije!

    Igrači koji bi trebali da odmah značajno pojačaju tim i budu vodeći u borbi za opstanak su dva AMC-a koji igraju kao Inside Forward-i.

     

     

     

     

    Došao je i jedan veoma mlad ali perpektivan napadač koji bi trebao da postane standardan prvotimac, ali verovatno tek od sledeće sezone!

    Sve u svemu veoma sam zadovoljan svim pojačanjima, pogotovo onim što su došli na free  :thumbup: Sad nas očekuje uigravanje i velika i neizvesna sezona za nas. Nadam se da će barem većina novih igrača opravdati svoj kvalitet i doneti timu mnogo razloga za radosti.

    Jedino što me pomalo brine je pomalo slaba prodaja igrača, prvenstveno mislim na to da u prve 2 sezone nije bilo nikakvih finansijskih inekcija od same prodaje. Ali i delimično je tu i moja zasluga, pošto se još uvek nisam odrekao nijednog iole dobrog igrača, cilj mi je da na kraju ove sezone prodam nekog od njih i pokušam da dostignem, za ovaj klub nezamislive šestocifrene prihode od prodaje. Da li će neki igrač dostići toliku cenu zavisiće naravno od same sezone i naše igre  :thumbup:

     

     

  3. Pravi odgovor druze, nesto slicno sam pretpostavljao ali ti si mi bas jasno to uradio  :thumbup: Reci mi samo jos nesto, razlika izmedju balansa i stanja finansija, tj ja sam sad npr u minusu sa balansom a nisam sa finansijama, kako na to da gledam?

     

    Hvala jos jednom  :thumbup:

  4. Moze li jedna mala pomoc, jeste off ali vec duze me zanima! Kod finansija i budzeta za plate i pojacanja ima opcija edit budgets! E sam ja npr imam 12 000e za plate i koristim samo 5 000e, ako smanjim plate npr na 6 000e dobijam za transfere 300 000e! Nikada to nisam radio, ali u cemu je fora, kada bih tih 300 000 potrosio na kupovinu bio bi u dobokom minusu, da li bi mi to uopste bilo dozvoljeno?

     

    Jos jednom sory za off  :bad:

  5. Videcemo, pojacanja su neka vec i dogovorena, ali gledam sad ostale prvoligaske ekipe  :/ pakleno ce biti  :lud:

    Mnogi bivsi superligasi su tu, mnogo finansijski jaci, mnogo organizovaniji, ipak smo mi jos uvek mali klub, tako da se uopste necu opterecivati time :thumbup: Cilj mi je prvenstveno moja pozicija i sto sigunije mesto u klubu, a naravno do poslednje kapi znoja cemo se boriti da osiguramo opstanak. Sam sistem prvoligaskog takmicenja je mnogo organizovaniji i interesantniji, tako da mi se bas i nevraca medju srpskoligase  :thumbup:

     

    Hvala sto pratite  :thumbup:

  6. Mozda je off, ali ako neko zna nek mi rece, kako da dam skautu zadatak da mi prati igrace na pozajmici  hmm Znam da moze i da sam to negde video, ali sad da me ubis neznam di je  :pras:

     

    Hvala  :thumbup:

  7. http://www.srbijafudbal.net/grbovi/vojvodina/psd/vrsac.png

     

    II SEZONA

     

    http://www.weltfussballarchiv.com/images/logos/srpska_liga_vojvodina.png

     

    Evo ga, stigosmo i do kraja druge sezone i na našu veliku radost, uspeli smo, osvojili smo promociju  :aaa

    Ako je prošla sezona dramatično bila neizvesna, šta reći za ovu, slika govori više nego hiljadu reči  :thumbup:

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/s/85/2RoLIEK7/serbian-second-league-vo.png

     

     

    Na kraju nam se ipak isplatio ofanzivni stil i igranje za gol više, ubedljivo najviše datih golova u ligi i atraktivan fudbal koji smo tokom cele sezone gajili doneo nam je potajno nadanu promociju. Bilo je stvarno jača konkurencija nego prošle sezone, ali mislim da perfektno odrađen prelazni rok i kontinuitet dobrih igara su nam donela toliko željenu promociju!

    Ove sezone nije bilo velikih padova u igri i vezanih poraza, imali smo i seriju od 12 utakmica bez poraza u ligi. Jedino senku na perfektnu sezonu, je poslednja utakmica u sezoni, pred našom publikom, gde smo umesto da sa pobedom proslavljamo ulazak u viši rang, oprostili se porazom i možda malkice uneli neizvesnost u poslednjem meču  :wink:

     

     

     

    Utakmica sezone i gde se sve prelomilo, gde smo pokazali da smo mogući konkurenti za titulu, bio je derbi protiv Novog Sada, prošlogodišnjeg drugoligaša i glavnog kandidata za promociju. Utakmicu smo dobili pred našom publikom sa rezultatom 6:2 i mislim da nam je to bila najbolja utakmica u sezoni. Novi Sad je fantastična ekipa i čini mi se da igranje na dva fronta (uspeli da uzmu i kup Vojvodine) učinilo svoje i koštalo ih promocije  :wink:

     

     

     

    Sve u svemu, fenomenalna sezona za nas i veliki uspeh, sad nam ostaje da se dobro pripremimo za drugu ligu, gde nas po prvim procenama očekuje paklena konkurencija i borba za goli život. Mali smo klub još uvek, 90% igrača dovodimo na free i tako polako pokušavamo da napravimo stabilan i finansijski moćan tim. Finansije nam nisu sjajne i sezonu smo završili sa 50K minusa, ali sponzori i uprava prepoznaju u nama potencijal i nadam se da će nam obezbediti barem normalno funkcionisanje i mogućnost da se uhvatimo u koštac sa mnogo bogatijim klubovima.

    Sad nam predstoji opet jedna po mojim procenama, velika rekonstrukcija tima, i priprema za drugoligaške mečeve, na kojim će nadam se naša publika uživati i u što većem broju dolaziti  :thumbup:

     

     

  8. Jos nesto na sta sam ponasan iz ove sezone(kako god da se zavrsi), je i mnogo bolja selekcija igraca. I ove je bilo mnogo povreda kao i prosle, ali svaka zamena je dostojno odradila svoje, neki su cak uspeli i da se izbore za prvu postavu i postajali najbolji igraci tima  :thumbup:

  9. http://www.srbijafudbal.net/grbovi/vojvodina/psd/vrsac.png

     

    II SEZONA

     

    http://www.weltfussballarchiv.com/images/logos/srpska_liga_vojvodina.png

     

    Evo sa malo zakasnelim izveštajem da otpočnem novu sezonu koja je već stigla i do polusezone  yo

    Na početku sezone kao što sam i najavio, sledila je velika reorganizacija u klubu. Otpušteni su svi treneri i skauti, a dovedeni novi, jedino je za sada ostao stari asistent koji odlično obavlja posao  :thumbup:

    Što se tiče igračkog kadra i on je bogami dosta izmenjen. Pošto sam želeo da ovaj LLM i samu igru svedem na što realnije, rešio sam da sve prepustim stvarnosti koliko je god moguće, jel tako jedino nalazim za volju da uživam dok igram  :wink: 

    Tako da skauting igrača prepuštam isključivo skautima i samo se na njih oslanjam, player search uopšte ni ne koristim, jedino ja dosta vremen provodim po prvoligaškim i drugoligaškim klubovima i tamo nalazim potrebna pojačanja koja dovodim na pozajmicu. Nađe se tu uvek i neko poznato ime u mojoj glavi, koje volim da pogledam gde i šta sad radi i ako je moguće pokušam da ga dovedem, ti igrači su mi najdraži, ma kako god igrali  :thumbup:

    Dovedeno je novih 8 igrača, a prodato 6, prošle sezone je korišćena i tuđa 4-4-2 taktika( Gromova odlična), a sad od početka koristim svoju 4-2-3-1 i još mi veće zadovoljstvo donosi sama igra.

    Polusezona je prošla poprilno dobro i imajući u vidu sve ove promene zauzeli smo 5. mesto, ali verujem da u nastavku možemo sigurno i na sam vrh, da li na promociju to još neznam, pošto je konkurencija još jača nego prošle sezone  :( Bitno je da igramo jako lep i efikasan fudbal.

    Poseta me malo brine, nepunimo ni 10% stadiona, mada smo drugi po gledanosti u ligi. To se najviše oseća na finansijama, koje sui dalje najveći problem. Ali ove godine nam ističe ugovor sa generalnim sponzorom, pa se nadam da će uprava moći pronaći još boljeg  i osigurati nam još stabilnije uslove za rad  :thumbup:

    http://www.dodaj.rs/f/2a/8R/1sbGk74t/serbian-second-league-vo.jpg

  10. Ma druže ja sam samo to u pripremnom periodu malo promenuo napadače, kasnije vratio na staro i krenuo drugi deo sezone. Situacija je bila ista, mada sam i mnogo lošije igrao u nastavku i sa manje golova (nije kriva taktika nego uopšte dešavanja). Ali slažem se sa tobom da je u LLM karijerama to mnogo izraženije. Videću šta ću u drugoj sezoni, a ti stavi update ako možeš te poboljšane  :thumbup:

     

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |