Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Ancient Alien

Član foruma
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ancient Alien

  1. Nema ti tu nekog specifičnog buga, jednostavno je igra takva. Imaš periode kada dominiraš, kada sve dobro funkcionira i onda ti odjednom uleti 4-5 utakmica di ništa ne ide kako si zamislija. Kažeš da godinama igraš FM, to bi triba znati jer je to nešto šta se ponavlja zadnjih 8-9 godina.

     

    Šta se tiče taktike, važna je i uigranost taktika koje ćeš koristiti. Međutim čak i na 100% uigranosti imat ćeš periode kada ćeš neobjašnjivo gubiti, bit će ih manje, ali će ih opet biti.

    Problem kod 4-2-3-1 je šta dvojica MC-ova nedovoljno dobro pokrivaju prostor isprid stopera, još kada tome dodaš bekove koji sudjeluju u igri prema naprid često se zna dogoditi da ti iza ostanu samo dva stopera, a tada si jako podložan protivničkim kontrama. Po mom iskustvu to se događa u FM-u zadnjih 3-4 serijala.

    4-1-2-2-1 je bolja što se tiče pokrivenosti prostora i sa dobro posloženim rolama može biti učinkovita, ofanzivno i defanzivno.

    Prođi kroz statistiku igrača papogledaj šta odskače od njihove role. Recimo krilo ili bek koji imaju 5% uspješnosti centaršuteva, to je sigurno problem.

     

    Ili se jednostavno strpi do 4. studenog kada izlazi FM17 pa se nadaj da su se te stvari popravile! :sesir:

    • Like 1
  2. http://i.imgur.com/64qbAIE.png

     

     

    Dobro došli braćo Kinezi :D

     

    http://i.imgur.com/pXKPtQh.png

     

    Dosta smo bili vreća za nabijanje 

    Ne počneš li uskoro pobjeđivati nećeš ni dobiti priliku da potrošiš tih 100 milijuna! :pokvaren:

  3. Dok se spreman za karijeru sa portugalskin Sportingom malo se zajebajen sa Arsenalom. Za sad ide jako dobro, par tipičnih Arsenalovih kikseva i ne mogu nikako Chelsea dobiti. Ox, Bellerin i Cavani odlični. U LP se dominantno prošla skupina, sad me čeka Porto. Taktika je kopija onoga šta san igra na FM15.

     

    http://i63.tinypic.com/21abymg.png   http://i66.tinypic.com/2zhpkwi.png

     

    http://i65.tinypic.com/2py22s8.png   http://i63.tinypic.com/33njp06.png

     

    http://i67.tinypic.com/sllc3r.png

    • Like 4
  4. Ima ti Porto svoja dva  wonderkida u napadu, Rui Pedro i Andre Silva. Ako ih nisu posudili već oni bi mogli biti konkurencija Šaponjiću. Možda da zatražiš da ti posude jednog od njih u sklopu transfera za Šaponjića.

     

    Kažen, ja nebi prista. Za mene je gotovina kralj. Da se radi o 5-6 milijuna + tih 45% to bi bilo super.

    • Like 1
  5. Kakav je Porto, odnosno, kakvi su mu napadači? Mene su ovakve ponude znale zajebati, igrač bi grija klupu i na kraju bi ga prodali za neku siću.

     

    Ja nebi prista. Ili probaj ubaciti onu "buy back" klauzulu, pa ako ne bude igra probaš ga vratiti.

  6. @ Cris

    Aj daj SS Wallysona, kakav je i kako ga koristiš?

     

    @ Ling

    Carillo i Gelson Martins iz lisabonskog Sportinga, oba na desnom krilu. Carillo bi moga odma ući u momčad, a Gelson je talenat, može igrati pozicije na livoj i desnoj strani

  7. Ovaj Prozone match analysis se čini zgodnim alatom kada želiš analizirati/kreirati taktiku. I sviđa mi se šta su sada posebnom bojom označene instrukcije koje su po defaultu aktivne ovisno o mentalitetu kojeg postaviš.

     

    Morat ćemo probati pa viditi kako funkcionira. Ovo su za sada većinom šminkerske promjene, kako se bude približava dan izlaska bete ili full verzije vjerojatno će objaviti veće/važnije promjene i novitete.

    • Like 1
  8. U FM-u rata kredita je uvik fiksna, nema reprogramiranja duga kako to postoji u stvarnosti. Ali klub može vratiti jednokratno cili dug ako je u odličnoj financijskoj situacij, recimo balance 120M, a da dug iznosi 30M. Koliko sam vidija to ovisi isključivo o AI-ju.

    Također neki klubovi imaju kao donacije predsjednika kluba koje se vode kao beskamatni krediti i ne moraju se vraćati dok taj predsjednik ne ode iz kluba, ali će u informacijama ti krediti uvik biti nacedeni kao dug kluba.

    • Like 2
  9. Ja bi za takvu formaciju tražija što brže i eksplozivnije bekove. Napadač neki kreativac, koji može kreirati prilike sebi i drugim igračima, po mogućnosti neki pokretljivi i da svojin kretanjima otvara prostor AMC-u. Mislim da bi Target man tu bija previše statičan, rađe CF ili F9. Koristija bi Push higher up, da bekovima sto više skratin teren, zajedno sa Offside trap. Još bi stavija Stick to positions i Run at defence.

  10. Napokon je završena druga sezona. I ovoga puta je osvojena dvostruka kruna, s tim da to sa 15 bodova prednosti ispri Chelsea izgleda puno dominantnije. U FA Cupu san ima dva kiksa zbog kojih san mora ponavljati utakmice i to mi je dalje totalno poremetilo raspored. U travnju san mora odigrati 11 utakmica, od toga 5 u razmaku od 8 dana. Tu san prominija taktiku, počeja igrati 4-4-2 i to se pokazalo kao pun pogodak. U LP san nesretno ispa od budućeg prvaka Real Madrida na penale u polufinalu.


     


    http://i61.tinypic.com/6y05e9.png


    http://i58.tinypic.com/pr6g1.png


    http://i62.tinypic.com/zjfbwy.png


     


    Najbolji pojedinci su bili Sterling, Sturridge, Coutinho, Sakho, Balanta. Od mlađih igrača najbolji su bili Rotariu, Marković i Byram. Pred kraj sezone, zbog uzljede Susa u momčad je upa Ćorić i jako dobro se pokaza, čak razmišljan da ga u trećoj sezoni ne dajen na posudbu nego da se rotira sa Coutinhon. Bakali se jednostavno nije uspija nametnuti pokraj Rotatiua i Markovića. Inače Rotariu je i u top 5 asistenata u EPL-u, zajedno sa Sterlingon i Sturridgen.


     


    http://i59.tinypic.com/1z7lkw.png


    http://i58.tinypic.com/23h83g5.png


    http://i59.tinypic.com/2n7mufr.png


    • Like 7
  11. Moja dvojba je sljedeća, zadržati Gerrarda dok se on sam ne umirovi ili ga pustiti da ode na kraju sezone i dovesti Xabija Alonsa? Gerrardu je igra dosta opala, ima je par ozljeda i nikako da uhvati puni fitness i ono najvažnije, mladi igrači ga stalno odbijaju kao tutora.

     

    http://i59.tinypic.com/24zlv11.png

     

    http://i58.tinypic.com/24yr1xf.png

     

    http://i61.tinypic.com/rh7lvn.png

  12. Apsolutno....od svih rola najbolji mi se pokaza kao RMD na oba krila, ima ga svugdi po terenu, dobar je u presingu. Jedino ga nisan još proba kao SS na AMC poziciji

  13. Druga sezona mi se poprilično odužila zbog ispita i diplomskog, ali sada napokon iman vrimena za nastavak.


    Iman odličnu sezonu, bez prevelikih kiksova, držin vrh lige sa osam bodova prednosti isprid Chelsea. Taktika za sada jako dobro funkcionira, ali pošto san sezonu započeja na 15.2.1 verziji neću updejtati do kraja sezone. U LP san ima laganu skupinu sa Petrolulom, Benficom i Shakhtarom koju san riješija praktički nakon prva tri kola i na kraju je osvojia.


    Posebno san zadovoljan napadačkin dijelom i statistički zabijamo 3,2 gola po utakmici. Najbolji pojedinci su Sterling, Sturridge i Coutinho. Posebno se ističe Sturridge koji naprosto razara kao CF(a). Trenutno je prvi strijelac i asistent lige i kluba, dok ga Sterling uvjrljivo prati. I ostali mladi talenti dosta dobro igraju šta se vidi po dominaciji u mjesečnim nagradama. Tu su još Ćorić, Ojo, Rossiter i Brannagan koji se jako dobro razvijaju. Ako uspiju ovako nastaviti moga bi imati 5 igrača sa 10+ asistencija i 4 igrača sa 10+ golova u sezoni. :sesir:


     


    http://i60.tinypic.com/acbodj.png   http://i59.tinypic.com/18c0ew.png


     


    http://i57.tinypic.com/t9xl39.png   http://i60.tinypic.com/mal2py.png


     


    http://i62.tinypic.com/119ark2.png   http://i61.tinypic.com/3169fzc.png


     


    http://i61.tinypic.com/o5rgpd.png   http://i62.tinypic.com/2rz9isy.png


    • Like 4
  14. Jesi li proba koristiti samo pass into space? Bez ostalih TI vezanih za kontrolu lopte

     

    I meni su interesantne te taktike sa discipliniranim pokrivanjem prostora i brzon tranzicijon, ali san preveliki control freak da bi protivniku dopustija kontrolu

  15. To šta je Cris reka sa B2B i CMd...ako ti je B2B kreativniji sa dobrin passing ocjenama daj mu više slobode (get further forward, more risky passes, more direct passes). Ili da mu dadeš rolu roaming play-a....po onome šta san ja do sada vidija roaming play će u napadu biti malo statičniji u odnosu na B2B isprid šesnaesterca, ali će se u obrani malo dublje vraćati.

     

    Ovo šta si spominja za tranziciju i kratka dodavanja.....stavi retain possesion umisto shorter passing....iz mog nekog iskustva kod shorter passinga igrači uvik traže kratku opciju za pas, dok sa retain possesion i dalje žele zadržati loptu, ali ako se otvori prilika za dugu okomitu ili dijagonalnu loptu prema krilu ili napadaču odlučit će se za dugu loptu.

    Još bi možda čak i maknija work ball into box, ako se previše drka s loptom.

     

    Nadan se da san malo pomoga

    • Like 2

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |