Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Danesku

Član foruma
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Danesku

  1. Zanima me jedna stvar. Kupio sam jednog igrača kojem je klauzula ispod 3 miliona,a cim potpise za mene vredi preko 9, skoro 10 miliona.


    Posto mi nije u prvom planu za moj tim, a ocito da mogu da zaradim na njemu, ja sam izabrao u njegovom ugovoru, malu platu, recimo 30 000, a do sad je imao mislim 35 000, ali sam stavio posle 30 utakmica za moj klub da mu je plata maksimalna.Ostavio sam ga jos jednu sezonu u njegovom timu jer je key player, a ja imam problem da mu nadjem klub,iz drugog sejva sam video da ga nece niko jer se upravo pridružio mom klubu.


    Moje pitanje je sledeće:


    Ako on odigra na pozajmici 30 utakmica,posle sezone ili dve, da li znači da će plata da mu bude koliko sam mu stavio, ili to važi samo ako odigra za moj klub 30 utakmica?


     


    Hvala!

  2. Zanima me jedna stvar. Kupio sam jednog igrača kojem je klauzula ispod 3 miliona,a cim potpise za mene vredi preko 9, skoro 10 miliona.

    Posto mi nije u prvom planu za moj tim, a ocito da mogu da zaradim na njemu, ja sam izabrao u njegovom ugovoru, malu platu, recimo 30 000, a do sad je imao mislim 35 000, ali sam stavio posle 30 utakmica za moj klub da mu je plata maksimalna.Ostavio sam ga jos jednu sezonu u njegovom timu jer je key player, a ja imam problem da mu nadjem klub,iz drugog sejva sam video da ga nece niko jer se upravo pridružio mom klubu.

    Moje pitanje je sledeće:

    Ako on odigra na pozajmici 30 utakmica,posle sezone ili dve, da li znači da će plata da mu bude koliko sam mu stavio, ili to važi samo ako odigra za moj klub 30 utakmica?

     

    Hvala!

  3. Hvala na odgovoru.

    Nisam nasao opciju kako da nekom igracu predlozim da bude tutor.To mi je jednom na advice meetingu predlozio savetnik i ja sam prihvatio.Al ne znam kako ide procedura.Dal da idem u podatke igraca koji ce da bude tutor,pa da nadjem kojem mladom...

    Ja sve igrace mlade od 16-17 koji imaju potencijal 4,5 ili 5 zvezdica, dam ugovor maksimalan,plus opcija za mene 3 godine.Dam im posle 30 utakmica malo povecanje plate i to mi je ok...bar 5-6 godina su kod mene.

    Posto nemam puno timova konkurentnih u holandiji...onda mi je super da furam mlade talente od 19 20 godina... dobro igraju i brzo dobiju na ceni.Al onda imam problem sto nemam mesta za standardne igrace od 23 24 godine.

    Da li mogu da posaljem te iskusne na loan,a da dobijem neke pare za 1 sezonu? i koliko bih mogao da trazim? Mozda cetvrtinu njegove vrednosti...bilo bi mi super da i tako zaradjujem,mada vecina klubova hoce besplatno da uzme igrace.

  4. Ovako... zavrsavam 1 sezonu sa Ajax-om ... i imam neka pitanja.

    Ja sam sve glavne igrace iz B tima i U19 stavio sa seniorima,a naznacio da mi igraju jedni za Ajax Jong a drugi U19.

    Vecina tih igraca imaju CA 2 zvezde, par njih od 16 17 god iz U19 imaju 1,5 CA i jedan iz B tima ima 3 CA i 5 potencijal.

    Pustao sam i jedne i druge da igraju u kupu, mada mi se dosta puta desavalo da se poklapaju njihove utakmice sa prvim timom,pa nisu mogli da igraju.

    Razmisljao sam neke od njih da posaljem na loan, svi su od 16 - 19 godina.Pa me zanima dal da to radim,ili da ih drzim kod mene.Nisu oni jos toliko dobri da bi ih neki ozbiljniji timovi stavljali u prve timove.Ako mi budu stalno igrali u B timu,bojim se da nece da napreduju dovoljno,mada je skola i trening u ajaxu dobar.Svake sezone dodju neki novi klinci,i necu imati mesta za sve,pa moram da ih saljem.Dal da saljem ove malo iskusnije od 19 godina, sto imaju 2 CA... dal je bitnije da klub bude dobar a da igraci igraju ponekad,ili da klub bude osrednji sa osrednjim treningom a da igraju stalno.

    Jel ima neki trik kako da najlakse prodam igraca? Kada vidim da je neko zainteresovan,dal da cekam... ili da ga stavim na TL, pa da pregovaram.Imacu par dobrih igraca za prodaju sledece sezone.Uglavnom mi je palio sledeci trik... stavim na TL sa opcijom da mi overmars nadje klubove,i onda vratim da ja dalje zavrsavam.Recimo na pocetku sezone monako ponudio za Blinda jedno 5 miliona... ja povecam malo, predlozim, on prihvati... i tako sam isao do 15 miliona plus 200 000 ya prvi nastup :) ... cim sam krenuo preko 15 on spustio na 5 opet,pa opet ispocetka malo po malo dok dodjem do 15. Mozda jos neko zna neku foru kako prodati igraca za sto vise para.Desilo mi se da dobijem oko 30 miliona za fishera,a on se ne dogovori sa klubom,i propadne sve.

     

    Koja je fora sa uzimanjem mladih iz drugih zemalja... mislim na brazil argentinu i slicne.Desavalo mi se da potpisem ugovor i posle moram da cekam 2 godine da dodju u moj klub... tad ce imati 18 pa mi i ne trebaju.Dal je takav zakon kod njih,ili sam morao da im pridjem mnogo ranije,da bi dosli odmah kod mene.

  5. Pozdrav!

     

    Kako da povecam da mi skautna mreza bude sto veca? Dal da saljem skaute da traze igrace u kojim zemljama su najbolji, ili ih treba slati tamo gde nisu nigde bili, da i po drugim drzavama steknu iskustvo.

    I kako najbolje da mi skauti nadju mlade igrace koji se pojavljuju novi u fm14. Ja imam datume kada novi igraci stizu i u kojim zemljama,al ne znam kako da najbolje to odradim.Dal da skaute saljem malo ranije u te zemlje, i dal treba da bude skaut sa iskustvom za tu zemlju da bi mi nasao regens igrace.

    Prve sezone sam mogao odmah da potpisem dosta talentovanih igraca iz drugih klubova za male pare,sad je problem jer su skoro svi novi potpisali ugovore i nema sanse da ih kupim.Pa bih da znam kako da i ja dodjem do nekoh novog kvalitetnog igraca.

    Skauti mi imaju ok i CP i CA , al nekako mi slabo nalaze.Stavim maksimalno 17 god, min 1 zvezda CA i 4,5 CP.

     

    Hvala.

  6. Hvala puno na brzom odgovoru
    Kazes da ostavim 3-4 igraca... posto su kod mene 80 % mladi, onda ne bih imao ko da mi igra u B timu i under 19
    Dal da stavim obavezno kao uslov da igraju u prvom timu i njihovu prirodu poziciju?
    Posto od 16 godina ne mogu da saljem na loan, onda samo 17 godina i vise.
    E sad mi krivo... poslao sam napadaca Alberto Cerri -ja u MTK da malo igra madjarsku 1 ligu.
    Moram da vidim koji klubovi imaju dobre trening facilities, i da hoce mlade igrace da koriste.
    Da li mogu da se dodaju neki novi klubovi kao dodatni affiliated clubs?
  7. Ovako... mene zanima sledece :wink:

     

    Posto ranije nisam igrao toliko FM... delovao mi je komplikovano,pa sam se drzao fifa menadzera... sad vidim da sam pogresio thumbup

    Hteo sam da uzmem neki tim koji je onako dobar za pocetnike i nema puno jakih timova u ligi.Izbor je pao na Ajax...ima dobru skolu i talentovane igrace.Ukrao sam par kliknaca nekim klubovima koji imaju jako dobar potencijal.Od 16 i 17 godina.Moje pitanje je sledece:

    Da li je pametno najbolje klince od 17 18 godina staviti na loan,da igraju u po drugim klubovima.Recimo Ajax ima affiliate sa Volendamom, pa ne znam dal bi se brze razvijali ako ih posaljem tamo da igraju u prvom timu a trening prostorije su losije od mojih,ili da ih koristim kod mene za u19 i B tim.Imam celu postavu jako kvalitetnih igraca, cak i od 18 godina koji igraju u B timu.Potencijal je maksimalan ili pola zvezde manje,a treutno su na jedno 2 zvezde.Dal da saljem neke igrace, mozda ove iz B tima malo iskusnije,ili one od 17.

    Nadam se da nisam udavio :aaa:

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |