Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

josipzg

Član foruma
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by josipzg

  1. Ja na ovom forumu vodim sve, od vrha do dna ;)

     

    Zatvorene su sa razlogom, a ovo je jedan: "Pozdrav...Oprostite zbog neaktivnosti,naime imao sam problema sa XML errorom tako da mi je on obrisao sve ono šta sam sejvao

    Pa molim da se ovo prebaci u arhivu,krećem sa 2 priče koje već igram tako da nadam se da će te uživati"

     

    To sam tebe citirao. Dalje, 19. siječnja si napisao zadnji report, ne znam zašto je netko zaključao temu, ali ti si se trebao obratiti Željku da vidiš što je, a ne otvoriti novi temu i krenuti pisati novu karijeru. Da ovo Dino vodi, ti više ne bi pisao karijere za ovaj serijal thumbup

     

     

    Ne mogu slati PM tako da neznam način kako da se obratim Željku,i da to sam napisao i krenuo pisati samo jednu koja mi je odmah idući dan zaključana,a ovo je ta druga a ovaj XML error mi je izbrisao sejv tako da nisam bio u mogučnosti nastaviti pisati karijeru...

     

    I ako si glavni zašto se onda tako ponašaš,ja sam ovdje novi ali na ostala 3 foruma sam ili scout ili moderator tako da ako ne želiš da pišem stavi ovo pod lock i točka,ne trebam ja pisati ako nemogu....Hvala

  2. Ovo ti je već treća karijera/priča. Malo skrati to otvaranje tema, ove dvije prijašnje su zatvorene u roku tjedan dana, ne ide to tako ;)

     

    Željko sredi ovo, mislim da nema smisla da jedan član u jednom serijalu otvori tri teme bezveze :bo:

     

    Obje karijere su mi zatvorene bez da sam znao za to tako da ako želite stavite ovo pod lock,a uostalom ja to pišem da vi čitate ne znam zašto se mješaš ako ne vodiš ovaj dio....Ako se ovo zaključa bez objašnjenja onda vam hvala i doviđenja ;)

  3. Dobar uvod, jako uredno pises nastavi tako thumbup

     

    Hvala,prati i dalje...Pošto ti nemogu poslat PM a vidim da si moderator,zanima me zašto je moja priča sa Zestaponijem zaključana? I oprosti što te gnjavim...

  4. Menadzeri...ajmo brzo pomoc,imam strasnu ponudu za posao,i zelim vasa misljenja...sto vise misljenja,bice mi lakse da odlucim...! thumbup

     

     

    http://i.imgur.com/fOmFJYP.png

     

     

    Da li je bilo dovoljno avantura sa Dinamom,i preci negde gde mozemo da pucamo na neki Evropski pehar,igrati jacu ligu...?

    Iovako sam rekao da necu igrati samo sa Dinamom,vec da cu ici iz kluba u klub po jacini,a ne odma u veliki...msm da je ovo dobra prilika da napredujem...?

     

     

    Ajmo brzooo misljenja!!! BOKICIC

     

     

    Ostani!

    Odlični reporti i rezultati,pratim! :deda:

    • Like 1
  5. http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

     

     

    Brazilski čarobnjak doživio renesansu

     

    Kaká: Pronašao sam ponovo sebe

     

    Čarobna renesansa Brazilca Kake se nastavlja.Bivši igrač Real Madrida upisao je tri gola i asistenciju u utakmici protiv Cagliarija, te pomogao svom timu da zabilježi visoku pobjedu od 5-2.Nije to bio samo bljesak starog Kake.Brazilac pod Inzaghijem ove sezone igra fantastičan nogomet, te je u sedam prvih utakmica Serije A zabilježio isto toliko golova.Iako ima 32 godine, Kaká je ponovo pronašao svoju igru tamo gdje je sve počelo, na San Siro.

     

    ''Nije samo moja dobra forma u pitanju.Osjećam se fantastično.Pippo(Inzaghi) je odličan trener.Shvatio je da sam važan za ekipu, te sam dobio potpunu slobodu.Nemam ograničen perimetar za kretanje, pa mi to itekako godi.Naravno postižem golove, ali postižu ih i moji suigrači.Bitno je da Milan pobjeđuje.'', rekao je brazilski reprezentativac.

     

    Kaká je kasnije nastavio o tome kako je sretan u Milanellu.

     

    ''Prošle sezone se nisam dobro osjećao.Atmosfera je bila napeta, te nisam imao osjećaj da sam se vratio kući(u Milan).Dolaskom čovjeka koji živi za Milan na poziciju glavnog trenera, sve se to promijenilo.Došlo je do promjene vrijednosti.Mlađim igračima je dano do znanja da se dres Milana nosi sa ponosom, a nama starijima je podignut moral.Stvara se novi Milan.Drago mi je što sam dio ovog projekta jer namjeravam da prenesem Milan u novu eru uspjeha.Završio sam jednu, a sada započinjem drugu.Ironično, zar ne?'', prokomentarisao je Kaká.

     

    Ovom je brazilčeva druga sezona u Milanu od kada se vratio iz Real Madrida.

     

    http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

     

    Milan za tri minute potopio Inter

     

    Inzagi je zabeležio svoju prvu pobedu u Milanskom derbiju.

     

     

     

    Inter nije uspeo da se vrati u borbu za prve tri pozicije.U 'Derbi dela Madonini' izgubili su od Milana.Rosoneri sa druge strane, nastavili su impresivnu formu, te upisali svoju desetu pobedu u Seriji A.

     

    Neroazuri su se čitavo vrijeme branili, dok su Milanovi igrači dosta vremena provodili dodavajući loptu na polovini svojih gradskih rivala.Dokaz dominacije Milana u ovom meču bio je čak 21 šut upućen ka Handanoviču, dok je Inter uspeo samo 4 puta zapretiti Begoviću.

     

    Otpor Intera je pao u poslednih 10 minuta susreta.

     

    U 82. minuti, Keisuke Honda je fantastično zahvatio loptu i poluvolejom pronašao put do gola.

     

    Interov plan igre je propao, te su fudbaleri u plavo-crnim dresovima morali krenuti prema napred.To je otvorilo prostor za kontre protivničke ekipe.Samo tri minute nakon prvog gola, Milan je i udvostručio svoju prednost.De Šiljo je ubacio sa leve strane, Baloteli šutirao glavom, a lopta se odbila od Torosidisa, koji je svojim autogolom zapečatio sudbinu večerašnjih zvaničnih gostiju.

     

    Ovom pobedom, Milan je nastavio svoju impresivnu formu i povećao prednost nad drugoplasiranom Fiorentinom na šest bodova.Inter je dopustio Udinezeu da ih prestigne, pa sada zauzimaju osmo mesto na tabeli Serije A.

     

    http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

     

    Inzaghi: Milan više ne prima lake golove

     

    http://www.foci-live.hu/files/2013/10/pippo-coach.jpeg

     

    Nakon sinoćne pobjede nad ljutim rivalima Interom, Filippo Inzaghi je odlučio da je vrijeme da se nastavi dalje.

     

    ''Vrijeme za slavlje je prošlo.Pobjediti Inter je uvijek poslastica.Kao fudbaler, uvijek sam bio sretan kada bi pobijedili naše gradske rivale.Mogu se staviti u poziciju mojih igrača, ali nema opuštanja.Sljedeće sedice igramo protiv Juventusa u gostima.Moramo biti pribrani.'', rekao je popularni ''Pippo'' za zvaničnu stranicu Milana.

     

    Također, bivši napadač talijanske reprezentacije je iskoristio priliku da pohvali ove sezone fantastičnu odbranu Milana.

     

    ''Tražio sam drugačiji nogomet od Allegrija.Svim fudbalerima je trebalo vremena da se naviknu na moju nogometnu filozofiju, pogotovo odbranbenim.Zbog toga smo na početku sezone i primili nekoliko bespotrebnih golova.Sada, sve su se kockice posložile.Odbrana igra sjajno i Milan više ne prima lagane golove.'', rekao je Inzaghi.

     

    Milan je zabilježio svoju četvrtu uzastopnu pobjedu u ligi protiv Intera.

     

    50512_101026009955593_4196326_n.jpg

     

    http://i.eurosport.com/2012/11/22/914702-15212289-640-360.jpg

     

    El Shaarawy ušutio Juventus Stadion

     

    Autogol Strootmana i dva gola Stephana El Sharawya bila su dovoljna da se Juventus osramoti pred svojim navijačima.

     

    'Stara Dama' je napokon pronalazila pravu formu, te je derbi protiv Milana kod kuće bila fantastična prilika da se potvrdi povratak Juventusa u sami vrh talijanskog fudbala.

     

    Ipak, desilo se potpuno suprotno.Milan je pokazao da više nisu ekipa za podsmjeh, te na Juvetovom domaćem terenu potpuno pomeo Biancornere.

     

    Rossoneri su u prednost došli već u 17. minuti susreta.El Shaarawy je izveo korner, a Strootman kao da igra za Milan, matirao nemoćnog neta.Milan je sretno poveo, ali poklonu se ne gleda u oči.

     

    Samo minut prije nego što će sudija Massa svirati kraj prvog dijela, na semaforu je pisalo 0-2.Nakon asistencije, El Shaarawy se i sam upisao u strijelce.Talijan egipatskog porijekla, je dobio loptu od de Jonga, prošao Lichtsteinera i na kraju snažno šutirao u bliži ugao.Bio je to njegov četvrti pogodak u ligi.

     

    U drugom dijelu, tim Antonia Contea je došao sebi, ali dobro postavljenu odbranu Milana nisu uspjeli proći.

     

    Na drugoj strani, Milan je postigao još jedan gol.Ubjedljivo najbolji pojedinac na utakmici, El Shaarawy je ponovo pogodio.Abate je sjajno ubacio, a bivši fudbaler Genoe je pogodio nekarateristično za njega, glavom.Igrala se 70. minuta i sve je već bilo gotovo.

     

    Ovom pobjedom, Milan je zabilježio svoju šestu uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima, dok je Juventus izugbio po treći put u Seriji A.

     

     

     

     

    http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

     

    El Shaarawy: Golove sam posvetio Inzaghiju

     

    http://www.scsport.ba/uploads/slike/130121152807El-Shaarawy-.jpg

     

    El Shaarawy je istakao da ima fantastičan odnos sa novim trenerom Milana.

     

    Najveća razlika između načina rada Massimiliana Allegrija i Filippa Inzaghija jeste ophođenje sa igračima.Inzaghi gleda svakog svog igrača kao prijatelja, te na taj način održava odličnu atmosferu ekipi.Tako se burna svlačionica Milana za samo nekoliko mjeseci, pretvorila u mjesto gdje boravi ekipa velikog renomea.

     

    El Shaarawy je jedan od fudbalera koji posebno uživa igrajući pod instrukcijama Inzaghija.

     

    - Ono što volim kod novog trenera(Inzaghija) je što nama, ofanzivnim fudbalerima daje slobodu u igri.Često mijenjamo pozicije i na taj način zbunjujemo protivničke odbrane.Formacija nam nije nikada onakva kakva se čini na papiru.Pippo(Inzaghi) nam daje da u njegovu trenersku zamisao ubacimo i trunku svoje mašte, pa možda zato ove sezone i igramo ovako dobro. - rekao je El Shaarawy za Gazettu dello Sport.

     

    Također, mladi fudbaler je oduševljen pobjedom nad Juventusom.

     

    - Trener nije odlučio da se branimo, ohrabrio nas je i rekao da ako napadnemo možemo izvući dobar rezultat.To smo učinili i pobijedili.Oba gola koja sam postigao su zahvljajujući njemu, tako da ih njemu i posvećujem. - poručio je talijanski reprezentativac.

     

    El Shaarawy je postigao 5 golova u Seriji A, a uz to je četiri puta asistirao.

     

    http://www.sportske.net/img/logo.png

     

    Super Mario u saobraćajnoj nesreći?

     

    Baš kada su stvari, nakon mnogo godina, počele ići u korist Milana, desilo se nešto neočekivano.

     

    http://www.specialist-auto.fr/wp-content/files_uploads/2010/09/mario-balotelli-ruine-son-audi-r8-v10-accident-football-manchester-blog-auto-specialist-auto-3.jpg

     

    Svi ljubitelji fudbala poznaju kontroverznog, temperamentnog i čudnog Maria Balotellja.Dosada je trener Milana, Iznagi, uspevao kontrolisati temperament Supera Maria.Ipak, ne možete zaustaviti Balotellija u pravljenju skandala zauvek.

     

    Naime, jedan od Balotelijevih Bentlija se našao u automobilskoj nesreći blizu Alcatraza, najveće diskoteke u Milanu.

     

    Novinari nagađaju da je Baloteli izašao iz disko kluba pijan, te pod dejstvom alkohola prouzrokovao nesreću sa Korsom.

     

    Još nisu osvanule slike koje potrvrđuju da je Baloteli zaista bio u autu.Također, čeka se i zvanična izjava iz Milana o toj nezogdi.

     

    Odlični reporti,grafički savršeno priču imaš...Svaka čast pratim ;)

    • Like 1
  6. PRESTATYN TOWN FC

    http://www.99sportslogos.com/wp-content/uploads/2013/03/Prestatyn-Town-F.C.-Logo.png

     

    Prestatyn Town je klub iz Prestatyna iz Denbighshira,osnovan 1910.klub je među starijim u Walesu

    Nadimak kluba je The Seasiaders a ''kodeks'' glasi Penderfynol-Determined

    Inače klub ima i svoju web stranicu

    http://www.ptfconline.co.uk

     

     

     

     

     

     

     

     

    Igra na stadionu Bastion Road (Baston Gardens)

     

    http://2.bp.blogspot.com/--CWFCJLARRQ/TdGWfye0muI/AAAAAAAAB3M/GBoTiRI90LQ/s1600/DSC_0012.JPG

     

    U europi nisu igrali do ove sezone,nakon što su osvojili nacionalni kup krenuli su od 1. pretkola

    a svoj europski put završili su u drugom pretkolu u utakmici protiv HNK Rijeke (ukupno 8-0)

     

    Trenutno su bez trenera ali ako je vjerovati lokalnim medijima to će se brzo promijeniti...

     

     

     

     

     

    http://www.ptfconline.co.uk/images/logo.jpg

    News Story January 23rd 2013

     

    ANDRE ANDRE NEW PRESTATYN BOSS

     

    http://i.imgur.com/9RofgRT.jpg

     

    Andre Andre je danas poslijepodne predstavljen kao novi trener velškog Prestatyna..

    Jednog od mogućih protivnika Lokomotive ili Rijeke... preuzeo je 41 godišnjak koji nema profesionalnog nogometnog iskustva..Igrao je englesku Sunday ligu

     

    Navijači i uprava su sretni a hoće li Portugalac ostati 2 godine u klubu to će se vidjeti...

    Inače ugovor je potpisan 2 + 1 godina

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Like 2
  7. Pratim, malo si požurio sa reportima, čak tri za kratko vrijeme...

     

    Pa s obzirom da sam dogurao do treće sezone i pišem karijeru i na drugom forumu u pravu si da sam požurio,ali htio sam vas upoznati sa ekipom :)

    • Like 1
  8. FC ZESTAFONI

     

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/db/FC_Zestafoni_Logo.png

     

    FC Zestafoni službeno je osnovan 2004.

    Prije toga u rzdoblju od 1937. do 1989. nosili su naziv FC METALURGI ZESTAFONI

    Kraj 20. i početak 21. stoljeća donijeli su velike promjene u klubu,prvo se naravno krenulo sam promijenom imena pa se tako od 2004. godine klub službeno naziv FC ZESTAFONI

    FC Zestafoni se od svog nastanka natječe u najjačoj ligi Estonije Umaglesi Liga

    Od početka sudjelovanja u prvoj ligi uvijek su bili u top 5 momčadi.

    U sezoni 2010/11 osvojili su i svoj prvi a sezonu kasnije i drugi naslov prvaka zemlje.

    U europi u prvoj sezoni došli su do trećeg pretkola EUROPA LEAGUE i odmah se oprostili...

    Dok su sezonu poslije nakon ispadanja u 3.pretkolu CHAMPIONS LEAGUE ispali i u playoffu EUROPA LEAGUE.

    Sezone 2007/08. osvojili su svoj jedini kup Estonije,dok su u sezoni 2011/12. bili drugi,te nisu uspjeli osvojiti i prvenstvo i kup.

    Sezone 2012./13 bili su 5. i ispali su u 2.pretkolu CHAMPIONS LEAGUE

    Klub je još od 2007.aktivan u europi ali ništa značajnije od ispadanja odmah na početku nisu ostvarili.

    Inače zanimljivo je saznati da se FC Zestaponi nalazi jedno mjesto (235) iznad Slaven Belupa (236) na najnovijoj UEFA-inoj klupskoj rang listi

    Zanimljiv je podatak i to da je u razdoblju od 2004. godine do danas klub promijeno samo 10 trenera uključujući i Moreira-u

     

    Stadion kluba je David Abashidze Stadium a ovo mu je glavna tribina:

    http://www.fczestafoni.ge/Stadium/fotos/IMG_4014.JPG

     

     

     

    Inače prima 8000 ljudi.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Logično je zaključiti da je klub iz grada Zestafonia koji se smjestio na zapadnom djelu Gruzije

    Inače Zestaphoni kako se grad službeno naziva je administrativni centar okruga Zestafoni.

    Broji 76,208 stanovnika broj iz popisa stanovništva 2006.godine

     

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/df/Flag_of_Zestafoni_Municipality.svg/100px-Flag_of_Zestafoni_Municipality.svg.png

     

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1b/Zestafonis_gerbi.jpg/100px-Zestafonis_gerbi.jpg

     

    Dvije slike iznad su zastava i grb grada.

    Još malo slika grada:

     

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/Zestafoni.jpg

     

    http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/81987663.jpg

     

     

     

     

     

     

    Došao je i taj prvi radni dan mene kao novog trenera FC Zestafoni-a.Jutarnji trening je kasnio zbog mog upoznavanja s igračima.Prije ulaska u svlačionicu progutao sam veliku knedlu ali kad sam ušao svi igrači su ustali i počeli pljeskati. Nisam mogao poželjeti topliju dobrodošlicu.Poslije međusobnog predstavljanja vidio sam da u momčadi ima starijih igrača i od mene.Sa ekipom sam otvoreno porazgovarao.

    Naš krajnji cilj bio je pokušati se kvalificirati u europu narodne sezone,makar neki se nisu odmah složili samnom,ali pokazao sam odmah da želim autoritet u svojoj svlačionici izbacivanjem nekog klinca koji se nije ni presvukao,jednostavno potjerao sam ga s treninga makar sam se poslije morao objašnjavati šefu jer navodono taj isti klinac je sin nekog kvazi direktora u upravi...

    Napokon je počeo prvi trening pod mojim vodstvom.

    Uglavnom igračima sam pokušao dokučiti moju ideju nove formacije i mislim da je to prošlo dosta uspješno bez obzira na moje (ne)znanje engleskog jezika.

    Uočio sam par boljih pojedinaca,ali nogomet čini jedna cijelina tako da u klubu ne tražim heroje.

     

     

     

     

     

     

    10 DANA KASNIJE...

     

    Nakon puno neprospavanih noći odlučio sam da ću neke igrače ipak slati na posudbu bez obzira što sam se odmah pri dolasku odlučio da neće biti odlazaka.

     

    S ovim ću kadrom krenuti u moju prvu profesionalnu sezonu

    Naravno sastav je prikazan i sa

    pojačanjima.

     

     

     

    GOLMANI

     

     

     

     

     

     

     

    OBRANA

     

     

     

     

     

     

    VEZA

     

     

     

     

     

     

    NAPAD

     

     

     

     

     

     

     

    PAŽNJA KLIKOM NA SS OTVARA SE STATUS IGRAČA

    • Like 2
  9. Na aerodromu sam se pozdravio s majkom,oca ionako nije bilo briga.Djevojka je ostala u Brazilu.Kad sam sletio u Gruziju gdje me Xisco čekao (moj prijatelj iz djetinjstva) prvo pitanje je bilo zašto nismo u Estoniji,makar za mene i ovo je dobro za početak a ionako nisam znao gdje sam.

    Nakon što mi je ispričao da njegov sin igra u Dinamu iz Tibilsija i da je jedan klub iz gruzijske prve lige zainteresiran za moje usluge bio sam presretan.Navodno riječ je o FC Zestafoni-u,rekao mi je da sutra u 09:00 odem gore u upravu i da ponesem životopis,auto će me također čekati pred hotelom.

    Brinuo sam se zbog životopisa,nisam imao nikakvog iskustva osim te treće lige.Ali vidjet ćemo kako će to sutra proći.

     

     

     

     

     

    Probudio sam se,bilo je 08:45 auto je već trubio a po mojoj pretpostavci vozač mi je psovao sve čeg se mogao sjetiti.Ali nije bitno,spremio sam se na brzinu i ušao a vozač je bez pitanja nagazio do kraja kao da je pretpostavio da ću zakasniti.Cijelim putem imao sam neki loš predosjećaj,a kad sam izlazio iz automobila zahvaljujući se vozaču na ne baš tečnom engleskom vidio sam da imam i mobitel i novčanik i fascikl ali unutra nema životopisa.Krasno prvi ozbiljniji intervju a ja sam zaboravio najvažniju stvar.Kad sam ušao u prostorije kluba tajnica se činila jako ljubazna,dovela me do direktora kluba,njegovo ime bilo je Davit Abashize,on me potom doveo do šefa kluba Ilia-e Kokaia-a. Nakon upoznavanja rekao je da je zadovoljan viđenim na utakmici protiv Treze-a i da sam novi trener Zestafoni-a,vijest je već objavljen i na web stranici!??! Od mene nije očekivao ništa,rekao je da želi sredinu tablice,a vođenje momčadi i stil igre prepušta meni u potpunosti.

    Dali je moguće da ima toliko povjerenje u čovjeka kojeg vidi prvi puta u životu?

    Nije mi bilo jasno što se događa,dali se čovjek šali sa mnom ili je ovo skrivena kamera.

    Ozbiljnim glasom rekao je da je sutrašnji prvi trening u 08:00 ujutro ali umjesto treninga bit će organizirano upoznavanje ekipe.Dan za mene nije mogao bolje završiti,naravno sutra ću se zahvaliti i Xiscou a do sutrašnjeg nastavka priče odmorite,čitamo se uskoro..

     

     

     

    ALEX MOREIRA IS THE HEAD COACH OF FC ZESTAFONI

     

     

    New coaches of FC “Zestafoni” were presented on the David Abashidze stadium. 28-year-old Alex Moreira from Brazil is a new Head Coach of the club. Last time he has worked for Madurerira from Brazil. The Brazilian coach has worked for 2 clubs in his career. He has no titles,unexperianced but very young and prospective coach signed the deal until the and of the season

     

    Moreira will have two assistants: Nebojsa Topalov from Serbia and Levan Bajelidze, former coach of “Sioni” Bolnisi. Tamaz Odikadze remains as a goalkeeping coach.

     

    32-year-old Giorgi Adamia and 31-year-old left defender Ilia Kandelaki are practicing in “Zestafoni”. Contract has not been signed up with them yet but it is just matter of time - they will play for “Zestafoni”.

     

    Last time Adamia and Kandelaki played for “Inter” Baku. FC “Zestafoni” will have other new players but they are not known yet

    Ilia Nanobashvili, www.worldsport.ge

    • Like 1
  10. Odrastao sam u Brazilu.Naravno kao i svaki dječak natjeravao sam loptu ulicom

    cijeli dan.Za školu nisam mario,bar ne previše,igrao sam u lokalnom Sao-u Sebastiao-u

    Nepoznat klub ali brazilcima poznat po tome što je jednom osvojio naslov prvaka druge lige

    San mi je bio igrati kao Zico.Pele je svima bio veliki uzor ali za mene cilj da imam barem malo magije u nogama kao Zico nikad se nije ispunio.Za mene bio je apsolutni kralj nogometne igre

    Svoju priču počinjem kao pomoćni trener u lokalnom trećeligašu Madureira-i

    Jednom prilikom šef Gama javio da je zadržan u bolnici zbog problema sa srcem.

    Naravno cijela ekipa kao i ja bili smo zatečeni ali to popodne igrali smo protiv Treze-a

    Trebali smo bod kako bi ostali u ligi.Naravno nisam mijenjao početni sastav,osim što sam umjesto s jednim krenuo s 2 napadača.Lenny i Vitinho zabili su 2 gola u posljednjih 10 minuta i priuštili nam pobjedu od 2-0 i ostanak u trećoj ligi.Nedugo nakon toga dobio sam pismo uprave u kojem dobivam otkaz zbog navodnog nepoštivanja trenera i uprave.

    Bio sam zatečen ali to mi je otvorili oči,u klubu me nisu cijenili kao čovjeka bio sam samo pomoćni trener,nije njima stalo do rezultata a kamoli do navijača

     

    Sve me to pogodilo,ostao sam razočaran radio sam tamo već 5 godina a na kraju šikaniraju me kao psa i to preko pisma.Ali odlučio sam da ću krenuti u europu,ne danas ni sutra već za par mjeseci dok se sve slegne,imam prijatelja u Estoniji nadam se da će mi on pomoći...

    • Like 1
  11. Pozdrav...Oprostite zbog neaktivnosti,naime imao sam problema sa XML errorom tako da mi je on obrisao sve ono šta sam sejvao

    Pa molim da se ovo prebaci u arhivu,krećem sa 2 priče koje već igram tako da nadam se da će te uživati :)

  12. Striče evo me,sretno sam stigao u Francusku,u zračnu luku u Auxerru.Tu me dočekao Phillip.Sjeli smo u njegov privatni aviončić i za nekih 3 sata bili su u Vannesi.Grad je poprilično velik,s obzirom da ja osobno nikad nisam čuo za njega iznenadio me podatak da ima 51 tisuću stanovnika

    No dobro,bitan je sad ovaj dio,kojeg ću zapisati u svoju bilježnicu,pokazat ću ti kad dođeš pozdrav

     

     

    Prvi dan u Vaneesu

     

    Evo me u Vanessu,skupa sa Phillipom.Nakon razgledavanja grada krenuli smo prema stadionu.

    Ime stadiona je de la Rabina,lijep ali nigdje nema slike tako da je ne mogu zalijepiti u bilježnicu.

    Nakon razgledavanja stadiona krenuli smo i u klub,upoznati igrače moj stožer i šefa kluba.

    Šef je ljubazan,odradili smo prvi sastanak bez problema,inače polu-profesionalni smo.

    Upoznao sam i igrački kadar,ali do ulaska u prvu ligu neću ga otkrivati,makar puno mladih koji dosta obećavaju.

    Sutra je prvi trening..Sigurno te zanima kako sam došao do PRO licence

    E pa trebalo se malo pomučit,kad sam prvi put od našeg HNS-a dobio odbijenicu zato što je kao puno vremena prošlo od kad sam dobio

    A licencu svima sam redom jebao majku,ali dobra stvar je što sam poznavao nekog tipa iz Kajzerice koji je poznavao Šukervog frenda iz škole...

    Ma pre komplicirana i zajebana situacija...Uglavno 1550 eura me koštala ta PRO licenca

    Nadam se da neću požalit šta sam se ulizivo traseksualcu,a kad bolje razmislim HNS-ova kuća je puna takvih,možda još i gorih

    Pišem ti ponovno sutra,nakon prvog treninga....Trebali bi igrati i protiv naših rezervi,vidjet ću na šta će to ličit

  13. -Gledam oko sebe i odjednom eto nje,plavuša,onako mala slatka nevina.Pokušavam je dozvati,ne čuje

    Vičem sve glasnije i glasnije,ali onda počinje muzika,nešto iritantno.Napokon sam je sustigao,osmjehnula se

    Imala je prelijep osmijeh.Prekrasne oči,taman sam htio izustiti riječ a onda kurac

    Eto alarma... ,,Higway to hell'' pjesma koja me odmah razbudi.MIslim si svašta

    Pogledam kroz prozor,opet taj dosadni snijeg,rekli su da ga ove zime neće biti.Pogledam na sat 7:27

    Na brzinu se otuširam,sjedam u auto i krećem na posao,makar bio bih sretniji da doma kradem Bogu dane gledajući

    pa makar i našu prvu ligu.Vozim se,na Narodnom blebeće Drele,ja u svojim mislima

    Najednom dolazi mi SMS-od moje bivše naravno.Pili mi s tim doplatkom al para nemam da ga jebeš

     

    Došao sam u ured.Bilo je 8:45,sreće nemam ali da sam toliki baksuz pa se šef parkira točno pored mene

    Gledam i ne vjerujem,moja bivša i moje đubre od šefa..Oči su mi iskočile a srce mi je zamalo prestalo kucati od šoka

    Jebote infarkt da te jebo.....Pozdravili su me kao da se ništa ne događa,kao da se ne poznamo

    Bilo mi je dosta svega,kad sam napokon došao u ured jedino što je obješeno na zidu mi je upalo u oko

    To je trenerska A licenca,položio sam je sa 29 prije točno 8 godina.Al šta mi to znači kad ni ovdje u Hrvatskoj poso ne mogu dobit.... Ovaj put od mojih misli o mom dosta jadnom životu prekinula je zvonjava telefona

     

    Na drugoj strani neki peder,zaključio sam to po tom njegovom francuskom naglasku.Šta je najgore frajer se trudi pričat hrvatski.... Skužio sam da me treba moj prijatelj Phillip-upoznali smo se na državnom prvenstvu,negdje 99.

    Šta sad on hoće,ovaj dan stvarno nije dobro počeo....

    Pozdravi me onako mirnim veselim glasom..

     

     

    I prijatelju šta ima? upita me

     

    Ma ništa,sve po starom..ne zna da sam se rastao,ma ne zna pola stvari o meni a kao neki prijatelji

     

    Ovako još uvijek imaš PRO licencu?

     

    Imam

     

     

    E super,vidimo se u Vannesu za 3 sata,karte su ti rezervirane

    Poklopio je,a na meni je bilo opet da mislim,di ja taj Vannes ili kako se već piše

    Pogledao sam na mail i vidio da mi je poslao detaljan plan puta,i kartu grada

    Jedina loša stvar a i prilično zajebana je ta šta nemam PRO licencu

     

    Inače onu bilježnicu nositi ću sa sobom i u Francusku,tako da ti pišem kad riješim sve oko licence

    Poslao sam mail svom stricu i otišao na aerodrom...Inače plava bilježnica je moj dnevnik,i to

    nadam se od sada trenerski

    • Like 2

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |