Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Mari

Član foruma
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mari

  1. Dobro smo otvorili sezonu mada nam sad slijede 2 veoma teška gostovanja. Krivo mi je što nisam dobio ovaj Ren kod kuće, razbio sam ih. U početku smo igrali lošije jer sam vjerovao u napadače koji nisu mogli gola dat'. Onda sam doveo Negreda i došle su pobjede. Još se ni taktika nije uigrala, biće to sve bolje kako vrijeme bude odmicalo. Za sada ispred mene Monako i Lil 7-2-0, mi na 3. poziciji pa onda PSG sa 3 boda zaostatka. Ostali kaskaju za nama nekih 5, 6 bodova. Sad mnogo teška gostovanja pa opet lakši rivali. :wink:

     

    http://www.dodaj.rs/f/1T/Uc/cNfQrNb/olympique-de-marseille-f.png

  2. Moguće, nisam baš bio u fazonu da dugo pregovaram. Htio sam da što prije sklopim ekipu, trebaće dosta vremena da se sve to uigra. Promijenio sam 3 igrača iz odbrane, desno mi je Sagna. Biće to jaka odbrana. Skaut mi je stavio da mogu da ga dovedem izmedju 14-17M. Ponudio sam 12 i odbili su :unsure: Jurio sam mladjeg štopera ali nije bila neka ponuda. Skupo. :srecan:

  3. 2016 / 2017

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/3n/Mz/WKKqno2/logodelom.jpg

     

     

    Mislio sam da neću previše mijenjati ekipu. Dobio sam 17M za transfere i skoro sve potrošio na dovodjenje Kurt Zoume. Ipak, uslijedila je odlična ponuda za Tallesa od strane Sitija, čak 45M, tako da sam mogao da zakrpim sve rupe. Posle sam prodao i Imbulu Arsenalu za 20M, dobro sam popunio klupsku kasu.

     

    Najvažnije mi je bilo da udarim dobar "temelj" tj. da dovedem 2 štopera. Zouma je došao relativno jeftino, 10M sam lako uplatio na žiro-račun St.Etiena. Drugog štopera sam tražio duže, htio sam francuza a pošto su Mangala, Varane, Umtiti i Mbiwa vezani jakim ugovorima sa mnogo jačim timovima, odlučio sam se za iskusnog Adila Ramija. Prodajom Tallesa se pojavila potreba za lijevim bekom. Dignea i Haidaru su mi "maznuli" pred nosem tako da sam uzeo Rodrigueza iz Dortmunda. 23 godine, dobar igrač. Moja izričita želja je bio Lodeiro, nekadašnja velika nada Ajaksa i Urugvaja. Igrao je odlično u Brazilu zadnje 2 godine. Stigao je Poli kao slobodan igrač a Cornelius će biti i više nego dobra bekap opcija Vincentu Aboubakaru.

     

    Ostalo je u kasi još nešto više od 20M, sačuvaću to za zimu dok vidim šta ne štima u ekipi.

     

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/1m/S4/aINBQaP/om-transfers-transfer-hi.png

     

     

     

    A evo i SS Zoume, Ramija i Lodeira. Ostali su odbili da se slikaju xD

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/1e/eY/2S8N637T/kurt-zouma-overview-prof.png

    http://www.dodaj.rs/f/2q/zJ/32WiiQL/adil-rami-overview-profi.png

     

    http://www.dodaj.rs/f/2U/wz/1gneUe5l/nicols-lodeiro-overview-.png

     

     

    • Like 1
  4. Došlo je vrijeme da posle 3 sezone napustim Zvezdu i potražim novi izazov. 3 titule, 2 kupa, 2 puta igrana Liga Šampiona, napravljena mlada ekipa.. Nisam htio previše da čekam tako da sam odmah na početku ljeta prihvatio poziv Marselja. Imaju finih igrača, tu su N'Zonzi, Tiote, Sagna, Vincent.. I dalje su tu braća Ayew, Imbula, Gignac, Payet.. Odmah sam dao 10M za Zoumu. Vidjećemo kako će ići. :unsure:

     

    http://www.dodaj.rs/f/1k/6R/1HyRD88y/marko-gojkovic-history-a.png

    • Like 1
  5. Blind iz Ajaksa što se DR/L tiče. Može da ti pokrpi i DC jer slabo tu imaš igrača. Zahvalan igrač. Ne bi trebalo da je skup, do 10M lagano mada i manje vjerovatno. Dolazi iz Ajaksa tako da zna kakav fudbal treba da igra :wink:

  6. Ako nisi zaboravio trazio sam ti taktiku ako ti nije problem da postavis :)

     

    http://www.dodaj.rs/f/Y/tJ/3lslV5Ci/fc-red-star-belgrade-tac.png

     

     

    Evo ss taktike. Ovo je nova taktika jer sada imam 2 odlična napadača a Matić ne može da igra bez DM. Potrošio sam dosta novca na pojačanja ove godine. Planirao sam da napustim Zvezdu, medjutim Dzajić daje za transfere 13M,otvara se mogućnost da dovedem Matića i ostao sam još jednu sezonu.

     

    Ove godine sam potrošio dosta novca, medjutim očekujem da se plasiram u Ligu Šampiona jer bi mogao da budem nosioc u plej ofu zbog odličnog prošlogodišnjeg rezultata. Vratiće mi se uloženo.

     

    Matić oko 5 miliona, Djordjević Filip 4M, mladi Golubović 800k, Andrija Luković 2.7M i ovih dana treba da se reguliše pozajmica Radovanovića koji igra u Seriji A. Fin novac sam potrošio.

     

    Pokupio sam mnogo talenata iz Srbije, pojavila su mi se 3 regena (Živković zver!). Mali Grujić nevjerovatno napreduje. Uz ove iskusne igrače tipa Matić, Maksimović, Vulićević, Ninković, Boško Janković, Djordjević.. Mislim da imam ekipu za Ligu Šampiona.

    • Like 1
  7. Veliko pojačanje je stiglo u ulici Ljutice Bogdana!

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/K/10G/33gJb0WQ/nemanja-matic-benfika.jpg

     

    http://www.dodaj.rs/f/l/Lx/AkFjizF/nemanja-matic-overview-p.png

    • Like 2
  8. http://www.dodaj.rs/f/3o/WA/sK4CldQ/redstarbelgradebymarkovl.png

     

     

    CRVENA ZVEZDA

    2014/2015.

     

     

    Još jedna uspješna sezona iza mene. Dupla kruna i nokaut faza Lige Šampiona! Nisam imao prevelikih problema u ligi. Imao sam sporiji start, otišao mi je Partizan na 10 bodova ali odlična druga polusezona je obezbedila još jednu titulu nacionalnog šampiona. U ligi šampiona sam gurao dobro, prošao sam grupnu fazu i ispao od Valensije. Kup je osvojen, prošle godine mi je izmakao.

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/2p/7a/52w75qy/3/jelen-superliga2.jpg

     

    http://www.dodaj.rs/f/2p/tJ/3zpgXbls/serbian-superleague-over.png

     

     

    Kao što možete vidjeti. Ponovo je mladi Rajković najbolji golman lige. Vukan Savićević je odlično zamenio veterana Milijaša i odigrao fantastičnu sezonu. Imaoje preko 10 i golova i asistencija. Djurdjević je postizao dosta golova, ipak nedovoljno da bude prvi strijelac. Odbrana Rodić-Maksimović-Lazić-Vulićević je tokom cijele sezone držala visok nivo igre, primili smo oko 25 golova. Boško Janković je igrao odlično kao i zamenik kapitena Miloš Ninković. Mnogo igrača je dalo veliki doprinos osvajanju titule. Sada ću se osloboditi najstarijih igrača (Pantelić, Dudić, Luković, Milijaš, Ambrosini..) i nastaviti sa supertalentovanim momcima. Tu su Rajković (19 godina), Vukan (21), Pavlovski (21), Djurdjević (21), Lazić (20), Jakšić (19), Živković (17), Luković (20), Čavrić (21), Filipović (20), Mihajlović (21), Kovačević (22)...

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/2j/Ke/42Qk8dBV/download.jpg

     

    http://www.dodaj.rs/f/G/W3/3O3lUat1/fc-red-star-belgrade-fix.png

     

     

    Evo je Liga Šampiona. Niko nije očekivao prolaz dalje, ipak se sve svelo na zadnju utakmicu na Marakani protiv PSG-a. 1:0 i nokaut faza. Tu smo imali sreće te izvukli možda i najslabijeg protivnika, Valensiju. 2:2 na Marakani, bolji sam bio u Španiji ali samo 0:0. Valensija ide dalje a ja sam bio prezadovoljan igrom i rezultatom u Ligi Šampiona.

     

    http://www.dodaj.rs/f/3N/70/2Mj1tIgB/download-1.jpg

     

    http://www.dodaj.rs/f/L/2e/1eFkok1Z/fc-red-star-belgrade-fix.png

     

     

    Evo ga i kup. Nisam imao problema do polufinala, onda lude 2 utakmice sa najvećim rivalom. Dobijam na Mari 1:0, tamo poraz od 3:2 ali ipak prolaz. U finalu teže nego što sam očekivao protiv Teleoptika za koji igra veteran Saša Ilić. Boško Janković je svojim golom donio Zvezdi trofej. I duplu krunu!

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/g/g4/4YcKe2Gl/1/marko-gojkovic-news-inbo.png

     

     

     

     

    Finansije sam doveo u red. U velikom smo plusu završili sezone od 20 miliona. Imamo kostur ekipe tako da neće biti previše promjena. Planiram da odem iz Zvezde posle ove sezone, 2 godine su bile dovoljne. Želim da nastavim dalje iako imam još godinu dana ugovora. Vidjeću da li će se pojaviti neka dobra opcija. Za sada samo Zenit, ko zna.. 2 titule i 1 kup.

    • Like 2
  9. Krenule karijere sa JSL timovima :srecan:

     

    Trenutno si menadzer ekipe koja mi je nanije najveći poraz na ovom FM-u :unsure: Bajern i PSG su bili mala maca u odnosu na taj rafala što sam doživio za 20 minuta :crying:

     

    Srećno thumbup thumbup

    • Like 3
  10. Ma nije ni malo lako osvojiti našu ligu. Možeš da iznenadiš Zvezdu, Partiza, Vošu.. a onda da te otrese Čuka ili Donji Srem :unsure: Ja sam u prvoj sezoni osvojio ligu sa Zvezdom u zadnjem kolu a imao sam neke nevjerovatne poraze gdje se svakako ističe onaj od 7:1 od Napretka. Ove će isto biti pakao s obzirom da sam treći (2 boda zaostatka za Partizanom) iako u LŠ guram fantastično. Tako da, samo cepaj i nemoj da se razočaraš ako izostanu rezultati. Vodiš mladu ekipu i godine rade za tebe thumbupthumbup

  11. http://www.dodaj.rs/f/r/BV/1X0Sk03P/6/liga-sampiona-498.jpg

     

     

    Sjajan uspjeh u Ligi Šampiona! Kada sam vidio grupu sa Bajernom, PSG-om i PAOK-om, bio sam zadovoljan jer sam očekivao pobjede nad Grcima i plasman u Ligu Evrope. Krenulo je tako. Poraz na Marakani 0:4 od Bajerna, poraz u Parizu 1:3. Ipak uspio sam u 2 teška meča da izborim 6 bodova. PAO U Solunu 1:0 i u Beogradu 1:0. Cilj je bio gotovo ispunjen jer su PAOK-u trebale 2 pobjede u zadnja 2 kola. PAOK je iznenadio PSG u Parizu a ja "kradem" bod Bavarcima i obezbedjujem Ligu Evrope.

    http://www.dodaj.rs/f/3N/wu/qSazsNG/european-champions-cup-m.png

    . Tada se javlja novi motiv, imao sam isti broj bodova sa bogatim francuzima ali i utakmicu u paklu Marakane! Ludnica od utakmice, tandem Cavani-Ibra je napravio 10 šansi za 25. minuta. Bukvalno su me pregazili ali je mladi Rajković bio na visini zadatka. Golom na kraju prvog poluvremena sam poveo i ispostaviće se da je to konačan rezultat! Veliki uspjeh Crvene Zvezde!!

     

    http://www.dodaj.rs/f/Y/Hs/3W2e85Pl/red-star-v-paris-saint-g.png

     

     

     

    nego je na predhodnoj strani tražio ss taktike. postaviću večeras ili sjutra, mrzi me da sad palim FM

     

    • Like 1
  12. Feyenoord.

     

    Koliko samo dobrih igrača je igralo u Fejnordu. RVP, Kajt, Makaay, Tomasson, Hoojidonk, Gio, Kalou, Charisteas, Vlaar, Drenthe, De Guzman...

     

    Pa novi stadion, De Kuip izgradjen 2006. godine.

     

    Ja sam ih uzimao na prehodnim serijalima. Sada imaš finu ekipu, možeš lako da iskoristiš pad Ajaxa i PSV-ovo podmladjivanje ekipe.

     

    Stefan de Vrij, Indi, Clasie, Graziano Pelle, matori Mathijsen.. :wink:

    • Like 1
  13. http://www.dodaj.rs/f/2l/iS/1Q4xsMVL/european-champions-cup-o.png

     

     

    Evo je Liga Šampiona u drugoj sezoni. Šanse za prolaz u ovakvoj grupi su minimalne ali boriću se sa PAOK-om za Ligu Evrope. Najbitnije je da sam uzeo blizu 9 miliona za ulazak, trebaće mi za vraćanje duga.

     

    Doveo sam Pavlovskog, Čavrića, Boška Jankovića, Milana Rodića, malog Lukovića.. Zadovoljan sam transferima. Petkovića sam pustio da ide u Torino za 4 miliona.

  14. 1450876_675928492439044_580198257_n.jpg?oh=2e415ce20f0a4eb3df5ffee2ca0e5c09&oe=529B93FA&__gda__=1385996543_d74a4bebbe25b42e326456c714306ecd

     

     

    Titula uzeta na veoma lud način. 6 kola pre kraja sam imao 6 bodova zaostatka u odnosu na Vojvodinu. Oni su gubili neke utakmice, ja jedva dobijao ili igrao remi. Uglavnom, 3 kola pre kraja: Vojvodina 58, Zvezda 57, Partizan 56. Partizan gubi od Rada, Voša 0:0 sa Spartakom i ja pobjedom preuzimam prvu poziciju. Sledeće kolo derbi u Novom Sadu: Voša-Zvezda. Vodili su do 80. minuta 1:0 kada je iskusni Marko Pantelić poravnao rezultat i održao Zvezdu na vrhu. U zadnjem kolu Vojvodina dobija u gostima 2:1 golovima Živkovića koji ima 15 godina (doveo sam ga za 800k 3 dana prije te utakmice) a ja lomim Spartak u 75. minutu golom Milijaša iz penala.

     

    Najbolji igrač Nenad Milijaš koji je postigao preko 15 golova i imao preko 10 asistencija. Pantelić je u ligi postigao 15 golova (na kraju sezone preuzeo odgovornost posle povrede Djurdjevića i postizao veoma važne golove). Mladi Rajković koji ima 18 godina, odigrao je preko 40 utakmica ove sezone i prosječna ocjena mu je preko 7. To su 3 igrača koja bih posebno izdvojio, a doprinos tituli dali su i: Marko Petković, Milan Dudić, Novak Martinović, Darko Lazić, Aleksandar Kovačević, Milan Jovanović, Miloš Ninković, Uroš Djurdjević, Darko Lazović, Luka MIlunović, Nejc Pečnik, Miguel Araujo...

     

     

    Produžio sam ugovor na 2 godine.

     

     

    Ove sezone će okosnicu tima činiti talentovani klinci (Djurdjević, Lazić, Araujo, Jakšić, Grujić, Lulić, Savićević, Brajović, Živković, Mihajlović..) a pomoć će imati od najiskusnijih (Milijaš, Jovanović, Dudić, Ninković, Pantelić..).

     

     

    Ovog ljeta ću pokušati da dovedem srpske najbolje mlade igrače a prvi na listi je Marko Pavlovski.

    • Like 3
  15. Napadac za zvezdu, polovina druge sezone, do 3 miliona evra?

     

    Uroš Djurdjević? Možeš da probaš sa Nikolom Stojiljkovićem iz Čukaričkog, mladi reprezentativac. 3 miliona je dosta novca, možeš da biraš napadača po Srbiji a i možeš da tražiš nekog po Brazilu, Argentini..

     

    Imaš i 2 mlada Zvezdina igrača, Mihajlović i Djordjević.

  16. http://www.dodaj.rs/f/3T/8J/2ybq4noj/euro-cup-matches-fixture.png

     

    http://www.dodaj.rs/f/r/iR/356hVWRy/dinamo-v-red-star-overvi.png

     

     

    "Kako je dobro vidjeti te opet, staviti ruuukee na tvoja ramenaaa. Kao nekad poljubi me neeežno, za oona dobra, dobra, dobra stara vremenaaa!!"

    • Like 1
  17. Liga Šampiona :wub:

     

    Izborio sam nekako LŠ, uz dosta muke. U trećem kolu sam izvukao Grashopers, ludnica u revanšu. U prvoj utakmici sam dobio 2:1 kod kuće. Tamo sam imao loš rezultat 2 puta (1:0, 3:1). Ipak na kraju izvukoh 3:2 i narednu rundu. Izvukao sam PAOK, ludnica u Solunu. Ipak izvlačim 0:1, kod kuće laganih 2:0 i jedan važa cilj je ispunjen. Žreb nije bio naklonjen, izvukao sam Barselonu, City is trećeg šešira i iz četvrtog Seltik.

     

    http://www.dodaj.rs/f/1W/6P/4ygv40R1/olympique-lyonnais-fixtu.png

     

    http://www.dodaj.rs/f/Q/22/wYcFwRG/marko-mari-gojkovic-news.png

     

     

     

    U ligi sam baš loše startovao, vjerovatno zato što sam čuvao neke igrače ali i zbog loše formacije. Izgubio sam od Nice i Reimsa kod kuće. Sa novom taktikom sam dobio Evian u gostima 0:3 (2 gola Benzie, 2 asistencije Lacazettea i asistencija Greniera) -_-

     

    Valjda sam sada na pravom putu. Sledi pauza zbog reprezentativnih utakmica a onda nastavak šampionata. Grenier pozvan da igra za Francusku ^_^

     

     

    TRANSFERS:

     

    Prodao sam Gomisa za relativno male pare. Nešto preko 4 miliona. Niko ga nije htio za više a njemu ističe ugovor na leto. Pritom ima veliku platu i zauzima mjesto Benzii i Lacazetteu. Nikako je igrao na početku sezone, možda sam požurio ali jbg. Odlučio sam da ovu polusezonu podmladim ekipu i pustim mlade igrače da igraju. Na pozajmicu sam doveo Yaya Sanoga, probaću da produžim pozajmicu ali uz neku klauzulu :D:

     

     

    Evo nove formacije, mnogo mi bolje ide.

     

    http://www.dodaj.rs/f/3G/72/M9DKeg6/olympique-lyonnais-tacti.png

    • Like 2
  18. Pazi da ne ostanes bez Benzie i Gomisa. Gomisa bi trebao da prodas, ima ogromnu platu a i fino bi zaradio od njega. Zrtvuj prvu sezonu i u napadu drzi Lacazetta i Benziu :)

     

    produžio sam ugovor i sa Lacazetteom i sa Benziom do 2018. ja mislim. Grenier i Umtiti imaju jake ugovore takodje. To mi je neka osnova, uz Gonalosa.

    • Like 1
  19. http://frenchfootballdaily.com/wp-content/uploads/2011/05/Olympique-Lyon-logo-274x300.jpg

     

     

    Kao što sam napisao, počeo sam sa Lionom. Teže nego što sam očekivao. Transfer budzet 0, salary na granici tako da nisam mogao ni slobodne igrače da dovedem. Nadam se ulasku u Ligu Šampiona da stabilizujem finansije, ima tu i jedan kredit od 18 miliona. Ekipa spoj mladosti i iskustva. Perspektivni igrači: Umtiti (19), Grenier (22), Lacazette (22), Benzia (18), Gonalos (24), Ghezzal (21).. Iskusniji u ekipi su Biševac, Bedimo, Gurcuff, Malbranque, Gomis, Briand... Evo ss formacije, isprobavao sam svašta i ova mi se čini kao najbolja.

     

    http://www.dodaj.rs/f/19/Ay/18Nit5lT/olympique-lyonnais-v-gra.png

     

     

    Odigrao sam i pripremne utakmice. Sobio sam skoro sve, ali nisam bio zadovoljan. Primio sam previše golova, čak 8 na 7 utakmica. Štoperski tandem Umtiti-Biševac je dosta dobar ali nisu uigrani. Sad mi idu kvalifikacije za Ligu Šampiona, moram dati sve od sebe da ih prodjem. To bi bila velika stvar za ove mlade momke.

     

    http://www.dodaj.rs/f/2r/aP/2MKPkmQy/olympique-lyonnais-fixtu.png

    • Like 1
  20. Počeo sam danas sa Lyonom. Mlada ekipa, dosta talentovanih igrača. Forsiraću ih jer nemam novca da se takmičim sa Monakom i PSG-om.

    Umtiti, Gonalos, Grenier, Lacazzete, Benzia.. To su najbolji mladi igrači. U U19 imam par igrača. Pokušaću u sledećem prelaznom roku da dovedem Zoumu i još neke mlade francuske igrače. Cilj je 3. pozicija i igranje Lige Šampiona, mada mi uprava nije stavila takav pritisak. Oni očekuju Ligu Evrope. Stavljam posle SS formacije i nekih igrača. Možda odradim i pripremni period :wink:

    • Like 1
  21. Pratim tvoju karijeru. Vidim da je FM ove godine realan :wink: Nema šta Kardif da radi u gornjem dijelu tabele, jedino sa bag igračima kao što su Fierro, Sanogo, Xulu... (u prošlim serijalima). Borba za opstanak je tvoja realnost, i valjalo bi da jedne sezone iznenadiš velšane sredinom tabele i sigurnom sezonom bez cimanja u vezi opstanka :wink: To treba da ti bude cilj. Možda nekad, vremenom. Uz pomoć nekih regena napadneš visoke pozicije.

     

    Što se taktike tiče, tu si lutao. Kardif nema šta da traži u PL sa formacijom bez zadnjeg veznog. Treba ti pre svega čvrstina u veznom redu. Ti si igrao sa 3 CM, bez defanzivnog veznog igrača. DM obavezno!! Evo ova zadnja formacija mi se svidja. Jak štoper, prljavi Medel, prodorni Olson. Dobra odbrana. Da je Caulker još tu :crying: Ja ne bih Hondu na DM poziciji. Ne znam da li imaš nekog drugog igrača tu (ako nemaš onda prebaci Medela). Ta pozicija je jako bitna. U PL ne možeš igrati sa Hondom na DM kao što Juve radi sa Pirlom. PL je to, jede mršave japance :unsure: Sow gore, mijenjaj mu rolu, ne može on da daje malo golova. Pronadji mu mjesto. Igraj sa lažnom devetkom, ipak se ti više braniš nego što napadaš. Ne znam kako je napredovao Redmond...

     

    Polako, uspjeh je i biti član Premiershipa toliko godina thumbup Potrebna ti je jedna sezona gdje ćeš lagano obezbediti opstanak, neka sredina tabele bez nerviranja u zadnjim kolima.

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |