Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

FilipRoma

Član foruma
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by FilipRoma

  1. Evo reporta, nemam vremena da se raspisem, pa cu biti kratak. Izborili smo se za plasman u Ligu Sampiona, pobedili smo Bazel u obe utakmice ukupnim rezultatom 4:1, cime sam zadvoljan. Grupa nije teska, 2. ili 3. mesto bi bilo realno. Nakon tri vezane pobede u svim takmicenjima Udineze nam je par minuta pre isteka 90 minuta oduzeo ceo plen, tako da smo vec u drugoj utakmici u Serije A kiksnuli. Ovakvo nesto ne bi smelo da se ponovi, zbog ovakvih bespotrebno izgubljenih bodova smo zavrsili na 3. mestu. Sve u svemu zadovoljan sam, postavicu slike svega sto moze da vas zanima.

     

    http://www.dodaj.rs/f/1N/Qe/Llj1lu8/raspored.png

     

    http://www.dodaj.rs/f/r/lW/2BR43z5w/serie-a.png

     

    http://www.dodaj.rs/f/u/Cx/9qQWLIA/ls-grupa.png

     

     

    http://www.dodaj.rs/f/3T/Mv/18k7OY2H/transferi.png

     

    http://www.dodaj.rs/f/1b/Ww/BDO2YJ9/finansije.png

     

    Evo moje formacije i najboljih 11

    http://www.dodaj.rs/f/3T/Ou/1gdb08LD/1/najboljih-11.png

     

    Pozdrav do polu sezone BOKICIC

  2. Imam mladu ekipu, dosta igraca, u ovom prelaznom roku doveo sam par talenata i to je to. Za dve tri godine ovaj tim bi mogao da osvoji triplu krunu. Rim je ceo bordo :)

  3. Dobra prva sezona, nisi previše trošio, ostvario si dobre rezultate. Šteta za Kup, sledeće sezone po trofej.

    Postavi nam i SS taktike ako nije problem. Srećno u nastavku.

    Hvala, postavicu SS cim zavrsim kvale za LS i dobijem grupu. Izvukao sam Bazel u play off rundi i u gostima dobio 2:1, tako da sam blizu Lige Sampiona :D

    • Like 1
  4. Evo ga, kraj moje prve sezone na klupi Rome!! Vucica nikad bolja u zadnjih par godina, slavi se povratak na evropsku scenu. Produzio sam ugovor sa klubom do 2017. godine, uprava prezadovoljna mojim radom, a i ja sam. Niko nije ocekivao da cemo zauzeti 3. mesto ali smo ipak uspeli u tome. Nadam se da ce nas sreca pogledati u zrebu za play off Lige Sampiona. Nisam osvojio prvi trofej ove sezone, jer smo u finalu Kupa na smesan nacin potkradeni. Igrali smo skoro celo polu vreme sa 2 igraca manje, iako crveni karton koji je Marek Suchy zaradio nije ni blizu bio crveni. Borili smo se do kraja ali nismo uspeli da doguramo do produzetaka, rezultat je bio 2:3.

     

    Super smo odigrali sezonu, pogotovo drugi deo. Napokon je proradio napad i prosto smo rasturali. Odbrana je bila fenomenalna, i sama cinjenica da smo za celu sezonu imali svega 4 poraza govori dosta toga. Bili smo blizu drugog mesta, velika je borba bila, ali je Napoli zapeo pred kraj. Nema veze, bitno je da smo dobili sansu za Ligu Sampiona, sto nam je bio cilj.

    http://www.dodaj.rs/f/1N/aQ/rxbZ3L8/tabela.png

     

    Rekonstrukcija tima je skoro pri kraju, a rezultati u zadnje vreme su pokazali da ide ka boljem. Poceo sam da se oslanjam na omladinsku skolu i da pronalazim talente koji ce donositi profit klubu. Pred kraj smo se malo opustili, i to kad je bilo najpotrebnije jer smo bili u borbi sa Napolijem za drugo mesto.

    http://www.dodaj.rs/f/40/fT/2CMkMYpn/raspored.png

     

    Finansije u klubu i nisu blistave, ali uprava je imala poverenja u mene i ulozila novac da bi se moje ideje i planovi ostvarili. Uskoro cemo opet biti debelo u plusu, u to sam siguran. Samo Liga Sampiona ce nam vratiti i mozda udvostruciti ulozen novac.

    http://www.dodaj.rs/f/24/5j/4M972UIf/finansije.png

     

    Evo, sad cu postaviti sliku igrackog kadra koliko toliko rekonstruisane Rome. Omladinci koje sam doveo iz U20 selekcije su pun pogodak. Takodje doveo sam jos mladih igraca koji ce ciniti novu generaciju Rome. Mislim da ce Caprari biti Tottijev naslednik nakon De Rossija jer je odusecio ceo Rim fantasticnim driblinzima i golovima. Nije puno ulozeno u tim, nisu dovodjene zvezde, ali su dovedeni oni koji ce to biti. Nece biti radikalnih promena u trenutnom timu, samo prodaja viska igraca. Meni je ovaj tim skoro pa savrsen, za 2 godine kad se uigra ovaj mladi tim i dobiju potrebno iskustvo, Scudetto je nas. Ali nadam se da vec sledece sezone mozemo do pomenute titule. :)

    http://www.dodaj.rs/f/3y/FW/4ICu2k5T/igraci.png

    http://www.dodaj.rs/f/33/KG/1vQaqDW6/igraci-2.png

     

    Evo, zavrsna rec kao i kod svakog reporta. Nemam sta da zamerim ekipi koja je sezonu odigrala fantasticno. Totti je doziveo drugu mladost, ceo tim igra bolje nego ikad. Mislim da ce ovo biti najbolja generacija u istoriji Rome. Mozemo daleko da doguramo sledece godine, nadam se prolasku grupne faze LS, pa posle sta bude bice. Za Scudetto imamo sanse, samo neiskustvo ili povrede bitnih igraca moze da nas spreci. To bi bilo to, ceo klub je zadovoljan, i navijaci takodje ne kriju odusevljenje. Izgubili smo Kup na smesan nacin, ali sta je bilo bilo je. Idemo dalje! Pozdrav do pocetka sezone. BOKICIC

    • Like 4
  5. Evo zavrsio se zimski prelazni rok, poceo je drugi deo sezone, i stize report kao sto sam obecao. :D

     

    Dakle, za pocetak, stanje na tabeli. I dalje sam 5. na tabeli, izjednacen sa Atalantom koja je 4., a bod vise ima Katanija koja je u blagom padu forme. Juventus ocekivano vodi na tabeli. Evo trenutnog stanja.

    http://www.dodaj.rs/f/1p/GN/31QmIiWH/serie-a.png

     

    U Kupu Italije sam veoma uspesan, iako mi je malo falilo da izgubim odmah na pocetku od Varezea. Finale igram protiv Katanije koja je savladala Lacio u polu finalu, a ja sam moze se reci deklasirao Juventus na Olimpiku. Roma je favorit u ovom duelu protiv velikog iznenadjenja Katanije, pa mi ovo moze biti karta za Ligu Evrope, a i za prvi trofej na klupi Rome.

    http://www.dodaj.rs/f/1p/dt/2GEpphZe/kup.png

     

    Stigli smo do rasporeda utakmica, pocetak je bio obecavajuc, posle je usledio blazi pad forme, sad opet igramo u skladu sa ocekivanjima. Zadovoljan sam igrom mojih pulena, ipak mi je ovo prva sezona u Rimu.

    http://www.dodaj.rs/f/1D/cF/UxTqWHl/raspored.png

     

    Evo i izjave trenera Juventusa Kontea nakon ispadanja iz Kupa Italije od Rome. Pre utakmice mi se rugao, bio je siguran u pobedu, a onda je svima poznat Romin inat proradio i neprijatno docekao Juventus na Olimpiko. Nadam se da je shvatio ko je bolji. celb

    http://www.dodaj.rs/f/1c/hN/3q9Ki5Ov/konte-hvali.png

     

    I za kraj, transferi. Nisam bio aktivan preterano u zimskom prelaznom roku, vise sam se fokusirao na taktike i tim. Produzio sam ugovor sa Totijem do 2015. godine, nadam se da ce uzeti dugo cekani Scudetto jos jednom u ruke pre nego sto zavrsi veliku karijeru.

    http://www.dodaj.rs/f/3T/CU/3NAePCT2/roma-transfers-history.png

     

    I za kraj, moji utisci.

    Iskreno, zadovoljan sam dosadasnjim radom, nadam se da cu uspeti da doguram do tog 3. mesta koje vodi u play off za LS. Pobeda od 4:1 nad Juventusom me je odusevila. Najbolja utakmica u kojoj sam vodio Romu do sada. Sad opet igram sa Juventusom na Olimpiku i potrebna su mi ta 3 boda da bih ostao u trci za 3. mesto. Tim je u uzletnoj formi, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje. Najveci gubitak sezone je povreda Florencija koji ce odsustvovati do kraja sezone sigurno zbog pokidanih ligamenata. Mucio sam se sa povredama u jednom trenutku, zaredjali smo remije u novembru i pocetkom decembra. Onda su usledili dobri rezultati i prolaz u finale Kupa. Moram da pohvalim Atilu FIlkora koji je odigrao sezonu zivota, dao sam mu sansu u prvom timu koju nije imao u Milanu i uzvratio je fenomenalnim partijama. Dao sam i sansu mladjima cime je uprava prezadovoljna, Kaprari me je odusevio kad je dao gol u gradskom derbiju sa 30ak metara i to na svom debiju u seniroskom timu! Status u klubu mi je siguran, uprava je zadovljna mojim radom i ima poverenja. Igraci su dobrog raspolozenja i nadam se da ce biti jos bolje.

     

    Na kraju sezone stize novi report. thumbup

    • Like 5
  6. Ma sve 5, svejedno sam iznenađen. Nebitno.

     

    Uglavnom što se tiče rezultata, jako lijepo zasad, rekao bi očekivani poraz od Juventusa i solidan učinak u ostala četiri kola. Mislim da bi po imenima trebao bit u top 3, sad vidjet ćemo što ćeš napravit. Sretno dalje!

    Hvala! :D

    Ima jos da se igra, sve je moguce..

  7. Zašto Pjanić? :omg:

    Nzm sto si zacudjen, 50 posto ugovora sam prodao na godinu dana za 9.5 miliona sto je na njegovu vrednost od 11 miliona sasvim pristojno. Videcu sta ce biti u buducnosti, tj. da li cu ga vratiti ili ne, nadam se da hocu. Jeste on dobar igrac, pored De Rosija najbolji vezni, ali ne igram nista u Evropi pa da mi treba. Trenutno imam igrace sa kojima mogu da doguram bar do LE. Zapoceo sam rekonstrukciju tima, nadam se da razumes. Tako da znam sta radim. :)

  8. fino pisanje, dobri transferi i za sada jako dobar početak sezone. nadam se da ćeš biti i bolji, pratim.

    Hvala puno, zaista znaci kad neko prati, razlog vise za veci trud :D

  9. Evo proslo je 5 kola Serije A, nije los pocetak sezone ali moglo je bolje. Zadovoljan sam klubom i igracima, imam obezbedjena sredstva i poverenje uprave. Kao i na pocetku svake sezone, prvih par utakmica je sve moguce. Ali mislim da su igraci pronasli pravu formu i da su se uigrali. Koristim formaciju 4-3-3 koja nam najvise odgovara, to se pokazalo na prijateljskim utakmicama, takodje ponekad promenim, sve zavisi od situacije.

     

    Evo trenutnog stanja na tabeli, kao sto vidite, cudan je pocetak sezone, ali ovo je samo pocetak. Mnogo mi je zao sto smo izgubili bodove nakon preokreta protiv Juventusa u Torinu, mnogo bi nam znacili.

    http://www.dodaj.rs/f/15/DR/1c7xpjkZ/tabela.png

     

    Evo i rasporeda utakmica, mislim da smo pronasli pravu igru i da su igraci usli u dobru formu. Pobedili smo Milan kod kuce i prezadovoljan sam igrom koju su pokazali. Igraci su me izneverili kad smo posle super pripremnog perioda odigrali nereseno u Veroni, koji iako je doveo pojacanja i zeljan Serije A, losiji tim od Rome.

    http://www.dodaj.rs/f/G/bY/1u7lAFbu/raspored.png

     

    Evo i mojih transfera, ove igrace sam doveo cisto da bih popunjavao rupe, a mozda sam se i presao dovodjenjem dva defanzivca a potreban mi je bio samo jedan. Prodacu Osman Chaveza u zimskom prelaznom roku jer mislim da nije potreban. Ermina Zeca sam doveo jer je mlad, ali ipak ima iskustva, i mora neko da bude u napadu sem velikog Totija koji je u godinama i cesto ima povrede, Borijela koji je isto u godinama i koji je isto izlozen povredama, kao i mali Destro koji i nije u formi trenutno. Zec mi je privremeno resenje. Sve u svemu i pored dva bez razloga dovedena igraca, finansije su u plusu.

    http://www.dodaj.rs/f/1I/WN/36UmYmvk/transferi.png

     

    Eto to bi bilo to za sad, cekajte do kraja prvog dela sezone kad stizu nove informacije. :)

    • Like 2
  10. Nadam se da ces nastaviti da pises...

     

    Hocu, necu odustati tako lako :D

     

    Samo naprijed. Grazie Roma.

     

    Igrao sam sa njima, uživao, nadam se da ćeš i ti.

    Hvala puno, nadam se da cete me pratiti.

     

    Odličan izbor kluba. Meni mnogo drag klub. Takođe, njihova trenutna igra u Seriji A na zavidnom nivou je još samo veći motiv za tebe.

    Srećno i nadam se dobroj karijeri. ;)

    Jeste veliki motiv kad gledas kako klub za koji volis od malena jurisa ka tituli pored ogromne konkurencije. Najbolji start u istoriji kluba, to sve govori. Hvala. :)

     

    Hajde, može se i bez Lamele.

    Sretno ;)

    Naravno da se moze, ali ipak je covek igracina. Veoma mi je zao sto smo ga prodali, ogroman talenat ali nekako se nikad nije pokazao u punom sjaju.

    Hvala i tebi ;)

     

     

    Nadam se da cete me pratiti, uskoro kacim slike i malo vesti, zavrsio sam pripremni period sad krece sezona. Raspored na pocetku mi je toplo hladno a prvu tekmu idemo u Veronu da igramo protiv nezgodnog povratnika u Serije A, Hellas Verone.

    • Like 2
  11. http://www.dodaj.rs/f/1j/vs/2P12K40E/asromalogo2013svg.png

     

    A.S. Roma

     

    O KLUBU

     

    Associazione Sportiva Roma, ili samo Roma, je fudbalski klub iz Rima, glavnog grada Italije. Osnovan je 1927. godine i takmici se u Seriji A. 3 puta su osvajali Seriju A (zadnji put 2001. godine), 1 su osvojili Seriju B, 9 puta su osvajali Kup Italije i 2 puta Super Kup Italije. Osvojili su Inter-Cities Fairs Cup 1961. godine koji je 1971. zamenjen Euro Kupom, ili danasnjom Liga Evropom. Igrali su i finale Lige Sampiona 1984. godine od Liverpula na penale, a 1991. su igrali finale UEFA Kupa (Liga Evrope) protiv Intera i izgubili na isti nacin kao i od Liverpula, na penale. Romu cesto zovu Giallorossi (Zuto-Crveni) i Lupi (Vucica). Vecina Rima navija za Romu i navijaci se nalaze na Curvi Sud. Derbi Rome i Lacija se zove Derby della Capitale i Roma ima bolji ucinak, sledeci najvazniji derbi je protiv Napolija Derby de Sole (Derbi Sunca).

     

    Stadio Olimpico:

    http://www.dodaj.rs/f/3C/mV/1k4kOvVO/201.jpg

     

    Curva Sud

    http://www.dodaj.rs/f/1J/50/2Y1o6IAN/2002-derby-rotorno-coppa.jpg

     

    Dresovi Rome za prvu polu sezonu 2013-14:

    http://www.dodaj.rs/f/3r/o2/3sPZ9xC9/100369510151566054974200.jpg

     

    http://www.dodaj.rs/f/3G/eo/4MZgL0YA/100982310151615528099200.jpg

     

     

    CILJ

     

    Moj cilj je da osvojim 12 godina cekani Scudetto sa Romom i da osvojim Ligu Sampiona koja joj fali. Ne ocekujem da cu u prve dve sezone sve zavrsiti ali zelja i mene i uprave je da se Roma kvalifikuje bar u Ligu Evrope ove godine, sto nije nemoguce. Roma ove godine ima dobar tim, ali ne i savrsen. Planiram da pojacam odbranu i napad koji je oslabljen u poslednjem prelaznom roku odlascima Lamele i Osvalda.

     

    Zasto bas Roma?

     

    Zato sto volim ovaj klub od malih nogu, zato sto mogu da pobede bilo koga ali mogu i da izgube isto tako, zato sto imaju lude navijace. Igraju napadacki fudbal sto mi se svidja mnogo i imaju dobre finansije. Zadnjih par godina nikako da se sastave, ove godine su ostali bez Evrope, ali oni to ne zasluzuju. Pobedjuju Inter, MIlan, Juventus, Napoli a gube od Bolonje, Kijeva, Katanije itd. Nikako da izvuku sve iz sebe i dokazu da su najbolji. Oduvek su veliki klub a ja hocu da bude jos veci! FORZA ROMA!

    • Like 11

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |